פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדור שינה מותר ללקיחה בזמן הנקה
    עידית
    17/09/2007

יש לי חלום, ובחלומי אני ישנה לילה אחד רצוף. מניקה (ולא ישנה) כבר 10 חודשים ומשתוקקת ללילה של שינה רצופה. כיוון שסובלת מפיברומיאלגיה ומהפרעות שינה רוצה להיעזר בכדור בזמן שהאבא סופג את ההתעוררויות של הקטן. האם יש כדור שמותר לקחת, באופן חד פעמי, בזמן ההנקה?
    נ.ב. לא מצליחה לשאוב חלב - כך שזה לא פתרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת שינה??

ד''ר מיכל לוסטיג
    17/09/2007

איני בטוחה שהשינה הקטועה שלך קשורה לפיברומיאלגיה. נכון הוא שישנם שינויי כלשהם שנצפו בחולי פיברומיאלגיה בEEG אך לא זו הבעיה. כשיש תנוק ומניקים, לא תמיד ישנים רצוף . עם זאת אני מפנה את השאלה לכוון אחר-מדוע תנוק בן 10 חודשים אינו ישן לילה שלם? ואם כן, האם מדובר ברמת חרדה שלך סביבו שמביאה אותך להתעוררויות?
    במידה ותנוקך אינו ישן לילה שלם מציעה לך להתייעץ (ישנם גם מספר פורומים העוסקים ומדריכים לגבי הכוונת שינה בתינוקות). במידה ואנו מדברים על חרדה מציעה לפנות לפסיכיאטר ולשקול אז אפשרות טיפולית.
    כדור חד פעמי? יש, לא הייתי מציעה לקחתו כל עוד את מניקה. כדור חד פעמי שיפתור מעתה את הבעיה? לא ידוע לי.

חתימה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחת לכל הציפיות

עידית
    17/09/2007

מצטערת, אבל עוד לא שמעתי על תינוקות שישנים כל הלילה. התינוק שלי נורמאלי ומתוק וככה גם אמא שלו. לא חרדה, לא נעליים ובטח לא טיפול פסיכיאטרי!!! אני קמה כי הוא צריך אותי ואני לא בנויה להתעלם מכך (או להשתמש באחת השיטות האכזריות וקרות הלב שמוצעות בספרים וברחבי הרשת). ברור שהשינה שלי מופרעת בגלל שהוא קם לינוק, אבל אני יודעת שגם אם לא אצטרך להתעורר להניק אותו, הפרעת השינה שלי (שלא קשורה להנקה והייתה קיימת גם לפני כן) תרים את הראש ותעיר אותי בכל זאת, ורציתי לדלג מעל זה, אבל לא חשוב. אם זה הכיוון שלך, אני מוותרת. כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעידית

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/09/2007

גם אם אינך מקבלת את התשובה המקיפה והמפורטת, מותר להתנסח בצורה פחות בוטה.

שנה טובה וגמר חתימה טובה
    ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה חודש תשיעי
    אבג
    16/09/2007

שבוע 38. בעבר סבלתי מאינסומניה קשה (ערות מוחלטת במשך ימים והרגשה כאילו הגוף מותש אבל המוח בטירוף של מחשבות לרוב אובססיביות וחרדתיות סביב השינה) טופלתי בצורה אינטנסיבית ע"י פסיכיאטר וכדורים. בשנים האחרונות אני לוקחת רק ציפרלקס ללא שום כדור הרגעה/שינה.
    עכשיו המצב חזר. אני כבר 4 ימים ערה לחלוטין. ופוחדת שאגיע ללידה סחוטה ושהנפילה אח"כ תהיה קשה.
    האם מותר לי לקחת חצי או כדור שלם של זודורם כדי לישון קצת ? האם יש סכנה לתינוק בשבוע כזה ?
    אודה לתשובתך בהקדם
    המותשת הערנית

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה חודש תשיעי

הוספת תגובה

• עלייך להתייעץ עם הגינקולוג המטפל בך

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    16/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת צהריים
    מורן
    11/09/2007

שלום. רציתי להתייעץ איתכם הפרעה שיש לי בנוגע לשינה: לא משנה כמה שעות אני ישנה בלילה, כשמגיע אחר הצהריים אני מרגישה תשושה וחייבת לישון, אם לא, קשה לי מאוד לתפקד. אפילו שינה של רבע שעה מחזירה אותי לאיזון אבל לא תמיד אפשר לעשות את זה למרבה הצער. מה אתם יכולים להגיד לי על המצב שלי?
    תודה רבה מראש,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    שנת צהריים

הוספת תגובה

• כלנו מרגישים תשישות מה או"נפילת מתח

ד''ר מיכל לוסטיג
    11/09/2007

בשעות הצהריים,
    זהו חלק מהשעון הביולוגי התקין שהוא בי פאזי-כלומר בטווח של כ24 שעות ישנם שני שערי שינה העיקרי בשעות הלילה והשני בשעות הצהרים.
    נסי להשתמש ולשתות קפה בשעות אלה באם הן קשות מנשוא ועליך לתפקד בשעות האלה.

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד שנת חלום
    כפיר בן 21
    09/09/2007

הייתי משתמש בתרופה בשם זיפרקסא לחרדות שהיו לי, כיום אני לא משמש כבר בתרופה כבר 4 חודשים .
    נראה לי שהפסקת התרופה גרמה לי לאיבוד שנת החלום כלומר אני יושן 7-8 שעות בלילה אבל לא שינה עמוקה - שנת חלום.
    איך אני יכול להחזיר לעצמי את שנת החלום??
    אודה מאוד ליעוץ!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד שנת חלום

הוספת תגובה

• לא כל כך מהר

ד''ר מיכל לוסטיג
    09/09/2007

זה שאינך זוכר כי אתה חולם, אין הדבר שאינך חולם באמת. יתכן שאכן ישנם שלבי שינה עמוקה מרובים יותר. אך הסיכוי כי אינך חולם כלל נמוך ביותר. ובטח אין שליטה על החזרת החלומות. יתכן ועל היכולת לזכרם, דרך טיפול פסיכותראפי

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה
    מיכל
    09/09/2007

שלום לצוות,

בעלי נוחר בצורה קבועה, אני מתעוררת מזה כמה פעמים בלילה וקמה מאוד עייפה.

אני שוקלת לקחת כדורי שינה עד שימצא פתרון לבעלי, האם זה מסוכן / ממכר?

האם שינה בהשפעת כדורי שינה מאפשרת קימה ותפקוד באמצע הלילה? לדוגמה כאשר הילד בוכה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי שינה

הוספת תגובה

• כדורי שינה כטיפול נגד קול הנ חירות?

ד''ר מיכל לוסטיג
    09/09/2007

ממש ממש לא הייתי ממליצה. במקום לפתור בעיה (שחשוב לאפיינה האם מדובר רק בנחירות או בהפסקות נשימה המלוות בנחירות),תצרי בעיה גם עבורך .א. משום שקיימת התמכרות בסופו של דבר לכדורי שינה. ב. משום שהם פוגעים במבנה השינה ולבסוף התחושה לא תהיה מרעננת. ג. שנתך טובה מדוע שתגעי בה?
    נסי בינתיים אטמים.

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשב דלוק בלילה
    גלית
    07/09/2007

אני לא יודעת זה הפורום הנכון שלאלה זו, אבל לא מצאתי פורום אחר...
    אז אשמח אם תוכלו לענות...
    האם זה מסוכן לבריאות באיזה שהיא צורה לישון כל יום עם המחשב דלוק בחדר?

תודה מראש,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    מחשב דלוק בלילה

הוספת תגובה

• זה באמת לא הפורום המתאים..

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    07/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה 8 שעות שינה בלילה
    ניצן
    06/09/2007

אני צריכה 8 שעות שינה בלילה, אם אני ישנה פחות מזה אז נורא קשה לי לתפקד. חברות שלי ישנות הרבה פחות מזה, בסביבות 6 שעות בלילה ואפילו פחות ואומרות לי שאני סתם מפונקת אם אני לא יכולה להשאר איתן עד מאוחר כי אני רוצה לישון. הן צודקות ואני מפונקת או שבאמת יכול להיות שפשוט יש לי כמות אנרגיה יותר קטנה משלהן ואני צריכה לישון יותר בגלל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה 8 שעות שינה בלילה

הוספת תגובה

• לניצן

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    06/09/2007

זה לא עניין של פינוק זה פשוט הצורך של הגוף שלך! יש אנשים שמסתפקים ב-5-6 שעות שינה בלילה ומרגישים נפלא. יש לעומתם אנשים שזקוקים ל-10-11 שעות שינה בלילה כדי להרגיש נפלא. בממוצע רוב האנשים זקוקים ל-6-8 שעות שינה.

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי לידה
    שני
    04/09/2007

אני מניקה,3 חודשים אחרי לידה שנייה,עייפה כמובן...
    שאלתי היא אם אני ישנה מ חצות עד 7 בבוקר או מ 23:00 עד 7 בבוקר עם הפסקה או שתיים של כ 10 דקות עד חצי שעה כל פעם האם ה 7 , 8 שעות שינה שלי מספיקות או עליי לדאוג להשלימן?

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי לידה

הוספת תגובה

• שינה אחרי לידה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/09/2007

בנסיבות חייך הנוכחיות נראה לי שאת מקבלת די שינה בלילה. אם את מאוד עייפה או נוטה לנמנם מדי פעם במשך היום ייתכן שתנומת צהריים קצרה תוכל להועיל (בהנחה שיש לך אפשרות "לגנוב" זמן לתנומה..).

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    הילה
    02/09/2007

שלום רב.אני בן 28.הובחנתי לפני 10 שנים כסובל מהפרעה בתזמון שינה-עירות מסוג פאזת שינה דחויה.מאז אני נוטל באופן רצוף 5 מ"ג מלטונין ב 21:30 בערב.לפני כ-6 שנים הוסף לי ע"י פסיכיאטר 30 מ"ג רמרון ולראשונה מזה שנים ששנתי הפכה ליציבה ואיכותית וכן שפר לי מאוד את התחושה היומיומית.בשלב מסוים הועלה לי ל45 מ"ג .אך בשנתיים האחרונות חלה החמרה במצבי ונוספו חרדות עם תסמינים פיזיים והשינה ומצבי היומיומי התדרדרו ללא היכר ולכן בשנתיים האחרונות נטלתי גם נוגדי דיכאון וחרדה כגון:ציפרלקס,ריספרדל,סרוקסט,איקסל ונוזינן אך הושג שיפור רק בתסמינים הפיזיים אך ללא שיפור ניכר במצב רוחי וכן בעיות שינה מפעם לפעם.אציין שכל התקופה המשכתי גם בלקיחת רמרון 15-30 מ"ג.לאחרונה הושג שיפור ניכר במצבי בדרך קצת מוזרה.בעצת רופא משפחה הפסקתי לפני כחודש וחצי את נטילת הכדורים ונשארתי רק עם הרמרון בגלל שלמרות השיפור הניכר במצב רוחי ולמרות שנעשיתי פעיל מאוד ואופטימי ,השינה שלי עדיין לא טובה.לכן לאור המצב ברצוני לשאול מס' שאלות .קודם לגבי המלטונין:

1. איך אוכל לדעת אם המלטונין מועיל לי?כמו כן שמעתי שבמקרים מסויימים הוא אף עשוי לשבש את השינה.האם יש אמת בדבר וזה צריך להילקח בחשבון?

2.האם המינון וכן ושעת הלקיחה הם המומלצים לי,בהתחשב בכך שאני הולך לישון בסביבות 2 בלילה?

3.לנוכח ההיסטוריה ההפכפכה שלי עם הרמרון האם כדאי לי להעלות מינון נוסף בתרופה או שמא לשנות לתרופה בעלת מנגנון דומה(,אלטרולט,טרזודיל...? )שמיועדות לטיפול בדיכאון וחרדה אך גם מסייעות לשינה .איזו מהן יעילה יותר למצבי מבחינת הסדרת השינה?אשמח לשמוע לגבי כל אופציה או שילוב אחר .
    תודה מראש וסליחה על האריכות.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• מספר תשובות

ד''ר מיכל לוסטיג
    03/09/2007

אם הנך נרדם בכל לילה בשעה 0200 הרי שככל הנראה המלטונין לא משרת את מטרתו כל צרכו. ואזי רופא השינה המטפל בך ישקול האם להעלות מנון, לשנות את שעת הלקיחה וכו.
    איני יכולה לענות לגבי הרמרון,ככל הנראה אתה סובל משילוב של שתי בעיות האחת הפרעה בתזמון שינה והשניה נדודי שינה על רקע הפרעה פסיכיאטרית כלשהי. האם להמשיך את הרמרון או משהו אחר, רק רופא המכיר אותך יוכל לאמר.
    אגב מה שעשה רופא המשפחה בעצם זה "ניקוי תרופתי" ואחרי תרופה ארוכה של שימוש בהרבה תרופות ללא השגת מטרה ישנה בהחלט אינדיקציה לכך.

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרדם בעמידה
    רונית
    02/09/2007

בני בן 14 במהלך החודשיים האחרונים (החופש הגדול) הלך לישון מאוחר וקם מאוחר. החלה תופעה שקרתה בערך 3-4 פעמים: הוא התעורר משינה ולאחר כמה דקות מהיקיצה כאילו נרדם בעמידה ונפל על הריצפה כאילו התעלף . הוא לא זוכר את הנפילה ופשוט מצא עצמו שוכב על הריצפה כאילו עכשיו התעורר. הנפילה חזקה מאד ואין הוא יכול לשלוט על כך. ערכנו בדיקות דם והכל תקין.
    מה יכולה להיות הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    נרדם בעמידה

הוספת תגובה

• לפנות בהקדם לשיחה ובדיקת רופא שינה.

ד''ר מיכל לוסטיג
    03/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגריות ושינה
    ענבל
    02/09/2007

שלום,
    האם קיים קשר בין עישון לבין שינה? אני מעשנת ואמרו לי שיכול להיות שבגלל זה אני עייפה מאוד ויש לי בעיות לקום בבוקר.
    תודה רבה מראש,
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    סיגריות ושינה

הוספת תגובה

• סיגריות ושינה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    03/09/2007

לניקוטין שבסיגריה יש השפעה מעוררת בדומה לקפאין ולכן באמת עלולה להיות פגיעה באיכות השינה (אם את מעשנת סמוך לזמן השינה). עישון סיגריות עלול להיות קשור במיוחד בקשיי הירדמות ושינה שטחית (פחות שלבי שינה עמוקה שהיא השינה המרעננת)..
    ההמלצה היא כמובן לא לעשן כלל בשל סיבות רפואיות נוספות. אם בכל זאת - להימנע מעישון לפחות ב-4-5 שעות שלפני השינה.
    כמובן שעייפות וקשיי יקיצה בבוקר עלולים לנבוע "סתם" מחוסר שינה או הפרעות שינה אחרות.

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה לאחר הפסקת עישון ס. קלים
    דייב
    30/08/2007

שלום ד"ר שכטר-עמיר/ד"ר לוסטיג,
    אני בן 25, ולפני למעלה מחודש הפסקתי צריכה כמעט יומיומית של סמים קלים (בתקופות האחרונות - בעיקר חשיש, אבל גם היו תקופות של "גראס", בעיקרון... - מה שהיה בנמצא). הפסקתי גם לעשן סיגריות (אף פעם לא הייתי מעשן כבד של סיגריות... הסתפקתי ב3-5 ביום לכל היותר ביום ממוצע).

יחד עם הפסקת העישון, עשיתי מספר "מהפכים" נוספים בחיי, החל מתזונה נכונה יותר, וכלה בכושר ובחשיפה תכופה יותר לאוויר הצח ולשמש (תמיד הייתי "איש לילה").
    אני בהחלט מרגיש את אותות השינוי (לטובה)... וכחלק מהשינוי - גם מבחינת שינה.. אבל לצערי, מבחינת שינה לפחות - מדובר בשינוי שאני לא בטוח שאני רוצה בו.

אפתח בתיאור הרגלי השינה שלי בשנים האחרונות, ולאחריו אתאר המצב הנוכחי:
    כמו שציינתי, בכל שנותיי הבוגרות תמיד הייתי "איש לילה", כזה שנמשך להיות ער בלילה ולישון ביום. הייתי מסוגל גם ללכת לישון ב8-9-10 בבוקר אחרי "לילה לבן", ולהתעורר ב4-5 אחה"צ...
    כמובן שלא תמיד זה הסתדר עם ההכתבות של העולם שמסביב - מסגרת העבודה שבה עבדתי, למשל.
    ולכן, איכשהו.. אפילו בצבא, הצלחתי "להשתחל" לתוך מסגרות שאיפשרו לי "הסדרים" כאלו ואחרים - של להגיע בשעות הבוקר המאוחרות יותר (11-12), מה שאיפשר לי לקום גם ב10 בבוקר, ולא ב7 "כמו כולם", לפעמים אחרי 3-4 שעות שינה בלבד, ולצאת בערב "אחרי כולם" - סוג של פשרה מבחינתי.
    כמובן שזאת היתה פשרה שאינה הולמת בכלל, כי מצאתי את עצמי מתפקד שבועות רצופים ללא שינה איכותית... סוג של "זומבי"... רק בסופי שבוע הייתי "עושה השלמות".
    בתקופה האחרונה (מאז ינואר), עשיתי שינוי מהותי בחיי והפכתי לעצמאי - מה שאיפשר לי לנהל את השעות שלי ביתר גמישות (ולצערי, גם לעשן יותר סמים קלים), מה שאומר שנתתי ל"גוף שלי לנהל אותי", כשהייתי עייף - הלכתי לישון, ובד"כ אחרי לפחות 8 שעות שינה - להתעורר "ביקיצה טבעית" (תמיד שנאתי שעונים מעוררים).
    וככה היה, עד לאחרונה - לפני למעלה מחודש החלטתי לשנות את חיי ב180 מעלות.. מקצה לקצה, לעזוב את כל ה"גועל נפש" שהייתי מתעסק איתו (ותמיד ידעתי כמה הוא שלילי), ולהתחיל לחיות חיים בריאים ונכונים.
    וככה עשיתי, ב"בום". ישר התחלתי להשריש בעצמי הרגלים בריאים.

** (מפאת הגבלות הפורום - אמשיך את ההודעה בהודעה נוספת)... **

הוספת תגובה

• ^^ המשך ההודעה

דייב
    30/08/2007

מבחינת שינה - זה המצב היום:
    התופעה הראשונה ששמתי לב אליה לאחר הפסקת עישון הסמים - חזרתי לחלום, וכמעט בכל "זמן שינה"! סוף סוף. ואיזה כיף זה. פשוט הבנתי כמה שהיה נדיר מבחינתי לחלום, וכמה כיף זה.
    אבל מה? השעות שינה שלי "השתגעו לגמרי". אני עדיין "איש לילה", אבל אני גם "איש יום" (סוף סוף! - ועל כך אני מודה).
    "אליה וקוץ בה"...
    אני כעת הולך לישון בערך ב5-6 בבוקר, לתוך שינה שאינה איכותית בכלל - אני "מתחיל" להתעורר כבר ב7 בבוקר, אחרי שעה/שעתיים של שינה, ומ-7 בבוקר חווה שינה שאינה רציפה (מתעורר כל הזמן, ו"מכריח" את עצמי לישון עוד...) - עד שאני כבר "לא יכול יותר לישון", וקם להתחיל את היום ב9-10.
    אני נורא שמח שאני סוף סוף מתחיל את היום בשעות שפויות, זה נותן ומעניק לי *הרבה*, והמפתיע הוא - שאני לא מתעורר עייף!, אני עירני לגמרי עד לשעות אחה"צ המאוחרות (17-18), בהן אני סוף סוף קורס לישון ו"להשלים את החוסר". השינה הזו היא כבר הרבה יותר רציפה ואיכותית, ונמשכת כ4 שעות.
    אני עוד לא ממש יודע אם המצב שבו אני כרגע הוא תקין רפואית, או אם הוא פוגע בי... מה שבטוח זה, שהשעות בהן אני לא ישן רצוף בשעות הבוקר - מאד מפריעות לי.
    האם זה תקין רפואית שהגוף "מחלק" לבד את השינה ל-2 מנות? (אחת בלילה, ואחת ביום)
    הייתי שמח הרבה יותר לדעת שכן, כי בזכות זה - סוף סוף אני נהנה משעות היום והשמש שתמיד פספסתי...
    מצד שני - השינה ה"לא איכותית" של הלילה מתבטאת ממש בסבל "מציק" בשעות הבוקר... שאם הוא היה נמנע - הייתי מרוצה הרבה יותר מהמצב הנוכחי, עד כמה שהוא "הזוי".

אשמח לשמוע את תגובתכן המלומדת בנידון,
    המון תודה מראש!

דייב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדייב

ד''ר מיכל לוסטיג
    30/08/2007

התשובה תהיה קצרה מהשאלה, ראה הוזהרת!
    ראשית ובמקום ראשון יתכן ומה שאתה מתאר אלה הן עדיין תופעות גמילה מסיגריות ו/או סמים. אלה מתבטאים בנדודי שינה, אי שקט , שינה קטועה וכו.
    יתכן גם כי בנוסף ישנה הפרעה בתזמון השינה, שמוסכה קודם לכן על ידי השמוש בסמים.
    תן לעצמך עוד כחודש להתאושש.במידה והתסמינים ימשיכו פנה לשיחת התייעצות במכון שינה

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר לוסטיג היקרה,

דייב
    30/08/2007

המון תודה על התגובה המהירה (מאד!) והקולעת.
    על אף שהיא קצרה - הרגעת אותי... ונטעת בי שקט נפשי להמשך הדרך.
    אקווה שהתופעות הללו יפסקו, ושאחזור למסלול חיים נכון ובריא, עם שינה תקינה.

ושוב, המון תודה, נתת לי "משהו להיאחז בו"!
    מקווה מאד שלא אצטרך טיפול בעוד כחודש... אתן לזה את הזמן.

דייב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתהיה שנה טובה!!

דר לוסטיג
    30/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי שתן בלילה
    אבי
    30/08/2007

שלום ד"ר. אני בן 29 ומזה מספר חודשים אני סובל מכך שכשאני הולך לישון אני חש בצורך לתת שתן למרות שמדובר במנות קטנות - כלומר אני נכנס למיטה וכעבור שתיים שלוש דקות חש במין צריבה/עקצוץ בפין שמונע ממני להרדם ואז קם להשתין לעיתים במנות בינוניות ולעיתים במנות קטנות /טפטופים. ביצעתי בדיקות שתן, זרע ואולטרסאונד של הבטן והתוצאות תקינות. שאלתי : האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע ע"מ להבין מה הבעיה ומכך להסיק דרכים לפתרונה או שהבעיה היא פסיכולוגית ונובעת מלחצים ( האירוניה היא שחלק מהלחץ שאולי מונע ממני להירדם זו העובדה שאני לחוץ מכך שלא ארדם ..) אודה על התיחסותך שכן הבעיה מטריפה אותי מכיון שלוקח לי שעות להירדם כאשר כל 2-5 דקות אני קם לשירותים ולעיתים אני אף נרדם ומתעורר אחרי חצי דקה/דקה (בוודאות שלא יותר זמן ) וחש שוב במן צריבה לא ברורה באיזור ה"כיפה" המחייב אותי לקום.
    כמו כן אציין שבעת ישיבה או עמידה אין לי שום בעיה(כלומר במשך היום המצב תקין) והבעיה צצה רק שאני שוכב (האם יתכן קשר?!)
    סליחה על ה"קדיחה" אך אני אובד עצות ומאוד מותש ועייף
    תודה רבה - אלי.פ.

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי שתן בלילה

הוספת תגובה

• ריבוי שתן

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    30/08/2007

נראה לי שבכל זאת הבעייה בתחום האורולוגיה.
    האם ניסית פעם ליטול כדור שינה כדי לדלג על שלב ההירדמות הבעייתי ולהפחית את החרדה מפני ההירדמות?

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות בנושא שינה
    ש.
    29/08/2007

מיכל שלום רב

שאלה 1 : כשאני מתעוררת לשרותים בסביבות שלוש ארבע לפנות בוקר לוקח לי שעה להרדם . מה עושים?

2. בסופי שבוע אני מתעוררת מוקדם בשש שבע בזמן שאין לי עבודה ואני רוצה לישון , בעיקר בשבת , ואז אני ערה מוקדם ולא מצליחה להרדם עד 10 בבוקר והעיניים שורפות, בעוד שאחרים יכולים ללכת לישון בשלוש לפנות בוקר ולהתעורר בעשר, אחת עשרה בשבת בלי בעיות .
    זה מפריע בעיקר שאני רוצה יום שישי לבלות עד מאוחר מבלי שאתעורר בשש שבע בבוקר ו"תדפק" לי כל שנת הלילה כי אשן רק 3-4 שעות.
    אשמח לשמוע מה אפשר לעשות בנדון .

בתודה מראש,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות בנושא שינה

הוספת תגובה

• 2 תשובות בנושא שינה(-:

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/08/2007

1.לא נלחמים בשינה במידה ואינך מצליחה להרדם במשך 15-20 יש לקום מהמיטה ולחזור רק כששמורות העיניים נעצמות.
    2.לא ממש אפשר לעשות משהו. יש כאלה שמצליחים ל"שחק "עם שעות השינה ויש כאלה שלא. אז פרט לכך שלא כיף לקום בשבת בשעות מוקדמות אין הרבה מה לעשות עם זה.

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpap
    שאול
    28/08/2007

שלום רב,
    האם cpap אוטומטי עדיף על cpap בלחץ קבוע? או שלהפך? בהנחה שהמחיר אינו פקטור.

לקביעת תור
    סגירה
    cpap

הוספת תגובה

• תלוי מה הלחץ הנדרש

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/08/2007

מעל 11-12 סמ מים ישנה עדיפות לcpap אוטומטי. כמו כן אם הלחצים משתנים, וטווח הלחצים הנדרש הוא נרחב, גם אז ישנה עדיפות לאוטומטי.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם זה מתחת ל11-12?

cheri
    29/08/2007

אז אין עדיפות לאוטומטי? בכל מקרה הבנתי שהלחץ דורש התאמה מחודשת לאחר תקופת שימוש של חצי שנה/שנה. האם מבחינה זו עדיף מכשיר אוטומטי?(בהנחה שאצטרך לחץ מתחת ל11-12 ובהנחה שאני מתכוון לרדת במשקל).
    תודה רבה.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד"ר לוסטיג
    29/08/2007

אם הלחץ הוא מתחת ל11-12 סמ מים אזי תלוי בהתאמת הלחצים האם נרשם לחץ קבוע פחות או יותר או הפרשי לחצים גדולים שאז גם מומלץ הcpap האוטומטי.
    נוח לחשוב שהאוטומטי מומלץ יותר ובהרבה מקרים כן אך לפרקים, מחקרים הראו שדווקא עמו כמות היקיצות גדולה יותר ועובדה זו תורמת לתחושת שינה לא מרעננת למרות תיקון הפרעת הנשימה.
    כדאי ורצוי לבדוק את המסיכה אחת לשנה.
    ובמידה וישנם שינויי משקל משמעותיים יש להתאים לחץ מחדשץ

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה