מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cpapירון10/10/2007
שלום,
אני בן 19 וחצי וסובל מעייפות. בדיקת שינה הראתה דום נשימה קל.
ה-BMI שלי הוא 24. גובה 182 משקל 81.
בקרוב תהיה לי פגישת ייעוץ עם הרופא בה יוחלט מה לעשות.
האם ייתכן שיציעו לי להשתמש בcpap?
האם זה מקובל בגילי?
ואם כך יציעו האם יש דרך לשנות את רוע הגזירה(במידה ותהיה כזו) כי הרי להשתמש במכשיר כזה בגילי זה לא כל כך נוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעת נשימה בשינה
ד"ר דליה שכטר10/10/2007לפי הנתונים שמסרת יש מקום להתייעץ לגבי פתרון כירורגי ולאו דווקא CPAP.
לילה טוב.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שכטר
ירון12/10/2007תודה על תשובתך.
למה הכוונה פיתרון כירורגי?
ומדוע לדעתך לפי הנתונים אין צורך בcpap?
אציין שיש לי שקדים מוגדלים (היפרטרופיים) ואובולה מוארכת שנוגעת בבסיס הלשון (כך לדברי רופאת א.א.ג.).
תודה מראש.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלי
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/10/2007פתרון כירורגי הכוונה כריתת שקדים אם יש שקדים גדולים וחוסמים: טיפול בחיך הרך ובעינבל (אובולה) בטכניקות שונות.
במקרים רבים מידת ההצלחה של טיפול כירורגי גבוהה יותר אם מדובר בהפרעת נשימה קלה בשינה.
בכל מקרה ההחלטה צריכה להיות של רופא אאג מיומן, שמתמצא גם בנושא של הפרעות נשימה בשינה.
בהצלחה.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחןלינוי10/10/2007
יש לי בעוד כשלושה שבועות מבחן מאוד מאוד גדול וחשוב
אני מתעוררת באמצע הלילה ולכן לא יכולה ללמוד למחרת..
זה נובע מחרדה למבחן וזה לא משהו שמאפיין אותי בד"כ..
אתמול הייתי אצל רופא ונתן לי זודורם אבל כל היום אני במעין תחושת "ריחוף" מרגישה עייפה ולא מפוקסת ללימודים.
האם תופעה זו אמורה לעבור?
האם יש כדור אחר שמומלץ..
אציין כי עם הכדור אני ישנה 9-10 שעות בלילה..
אבל קמה עייפה ומטושטשת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת מבחן
ד''ר מיכל לוסטיג10/10/2007שלום,
נסי להשתמש בטכניקות של הרפיית שרירים על מנת להקל את המתח ולהכנס לשינה, נסי גם תכשירים טבעיים להרגעה. ובמידה וכל אלה לא יעזרו, קחי חצי או שליש מכדור השינה שניתן לך.
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיבור מתוך שינההדס09/10/2007
שוב שלום,
רציתי לדעת איזה סוג טיפול יש לדיבור מתוך שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור מתוך שינה המשך
ד''ר מיכל לוסטיג09/10/2007הטיפול התרופתי המקובל במידה וההחלטה שאכן נדרש הנו קלונקס. הטיפול אינו מרפא אלא מקל. כדאי ראשית לנסות לשמור על שעות שינה נאותות.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עייפות למרות שינה מרובהגילי08/10/2007
שלום רב,
אני כבן 40. בשנה האחרונה החלתי בשינה מרובה (לא עקב מחלה או שינוי במצב בריאותי כפי שידוע לי) של לעתים 10 שעות בלילה וזאת בנוסף לשינת צהריים של שלוש שעות. בשולי הדברים אוסיף כי לפני כשנה במידה והייתי נרדם לחצי שעת שינת צהריים לא יכולתי להירדם בלילה והייתי עירני. עשיתי בדיקות דם עקב הפניית רופא לשלילת מחלת הנשיקה ואכן אינני חולה במחלה זו.
אציין כי אני כבד משקל (110 ק"ג וגובה 1.87) ובשנה האחרונה התחלתי במקביל לנחור בחוזקה (לפני כן הייתי נוחר לעתים רחוקות). רופא המש]חה מסר שייתכן שזה המקור לעייפות.
אבקש חוות דעתך בעניין.
תודה מראש,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר דליה שכטר-עמיר09/10/2007מאוד ייתכן שאתה סובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה (Obstructive Sleep Apnea Syndrome).
תסמונת זו שכיחה למדי בגברים בגילך, בעלי עודף משקל וסימפטומים אופייניים הם נחרות ועייפות וישנוניות במשך היום.
תסמונת לא מטופלת עלולה עם הזמן לגרום לתחלואה נוספת כמו יתר לחץ דם, מחלות לב ובכלל מחלות כלי דם.
לכן - בקש הפנייה לבדיקה במכון שינה!
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גילי09/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורים מתוך שינההדס07/10/2007
רציתי לשאול על דיבורים מתוך שינה אצל מבוגרים.
כיצד ניתן לטפל בבעיה?
האם המכון לחקר השינה יכול לעזור בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבורים מתוך שינה
ד''ר מיכל לוסטיג08/10/2007ידוע שהם כמו פעולות אחרות במהלך השינה (הליכה ,לעיתים אכילה ועוד) ומכונים פאראסומניות, מתגברים בחסך שינה ובמצבי מתח.
טיפול בשני אלה יכול להפחית את כמות הדבורים .
לרוב איננו מטפלים תרופתית בדיבור מתוך שינה אך אם הוא מפריע באמת למרות שמירה על שעות שינה נאותות יתן להקל גם תרופתית וכן, רופא שינה יכול לעזור בכך.
לילה שקט
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
הדס08/10/2007איזה טיפול יכול לעזור?
האם טיפול פסיכולוגי? או משהו אחר ואני לא מדברת על תרופות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
הדס08/10/2007האם יש קשר בין תת פעילות בלוטת התריס לאיכות שינה ודיבורים מתוך שינה?
הדיבורים שלי הם מגיל צעיר ואף פעם לא נפסקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קשר
ד"ר לוסטיג08/10/2007עם הפרעות בתפקוד בלוטת התריס ואיכות השינה.
לא ידוע לי על קשר על הפרעה בתפקודי הבלוטה ודיבור מתוך שינה . בוודאי לא באופן ישיר.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת לגבי טיפול
הדס08/10/2007לא קיבלתי תשובה לגבי איזה טיפול עוזר לדיבורים מתוך שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילות לבניםנונה07/10/2007
אני בת 17 ואוהבת מאוד לישון וצריכה בערך 9 שעות שינה בלילה כדי להרגיש טוב.
פעןם בכמה שבועות יש לי לילה לבן שלא משנה כמה אני עייפה אני לא יכולה לישון אז אחרי כמה שעות שאני מנסה אני פשוט קמה ועושה עם עצמי משהו (למשל רואה טלויזיה). יום אחרי זה אני מחוקה לגמרי ונופלת לישון בצהריים ואחרי זה הכל חוזר להיות כרגיל עד הלילה הלבן הבא.
אמא שלי אומרת שזה בגלל הגיל ובסוף זה יסתדר לי, זה נכון או שאני צריכה ללכת לבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנונה
ד''ר מיכל לוסטיג07/10/2007האם בימים האחרים את נרדמת תמיד באותה השעה? האם שעת ההרדמות משתנה? מה מקדים לילה לבן שכזה? מתח, התרגשות, מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירות ואיכות שינהלירון שמעוני04/10/2007
שלום,
ברצוני לדעת האם איכות השינה של אדם אשר נוחר נפגמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי
ד''ר מיכל לוסטיג05/10/2007נחירות הן הקצה השמאלי (הקל נניח)של הפרעות נשימה בשינה. במידה והן באחוז גבוה מזמן השינה ,אנו לעיתים ,מתייחסים אליהן בלבד כסוג של הפרעת נשימה בשינה. ושנתו של אדם עלולה להיות בלתי מספקת גם בנוכחות נחירות בלבד.
אך ,האם נבדקת בבדיקת שינה כדי לדעת לבטח שמדובר רק בנחירות או שזה מה שנצפה בלבד?
מציעה לך בכל מקרה להבדק בבדיקת שינה דרך אחת ממעבדות השינה הקשורות עם קופת החולים שלך.
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינהפוצי03/10/2007
שלום
אני בן 48 סובל מ"אגורופוביה" מטופל ב"אנפרניל" ו"קסנקס" .
לפני למעלה מ20 שנה נבדקתי בטכניון ואמרו שיש לי דום נשימה .
קרה לי מספר פעמים מתוך שינה שזינקתי מהמיטה מתוך חלום "להציל" חבר ונחבלתי
מהריצפה,מה שיותר חמור שכמה פעמים הרבצתי לאישתי שוב מתוך חלום, פעם אחת הרבצתי לפורץ שנכנס לבית אבל זה היה אישתי !!!!
אני די פוחד, חשבתי על מיטות נפרדות
מה ניתן לעשות ?
האם זה יכול להיות מהתרופות ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/10/2007לפי התיאור שלך ייתכן שמדובר בהפרעה של שנת חלום שאנו מכנים REM Behavior Disorder. ההפרעה עלולה להיות משנית לנטילת תרופות מסויימות, כולל אנפרניל או למחלות נוירולוגיות מסויימות, אך תתכן גם כהפרעה ראשונית. רצוי לפנות להערכה ובדיקה במכון שינה על מנת לנסות לפתור את הבעייה.
ציינת כבדרך אגב שאובחנה הפרעת נשימה בשינה בעבר. האם אתה מטופל? הפרעת נשימה לא מטופלת עלולה להחריף את התופעות שתיארת.
בינתיים, כדאי באמת לנקוט אמצעים כדי לא לפגוע בסובבים אותך או בעצמך!
לילה שקט.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת שינה
פוצי05/10/2007שלום ותודה רבה
האם יכול להיות שנטילת האנפרניל בבוקר במקום בערב יעשה שינוי במצב ???
יש עוד משהו ,הפתעה : בעבר היתה לי אבחנה של "קליין לוין" שבה הייתי נרדם ומנותק לשבוע
ופתאום מתעורר ,עם מחזוריות די קבועה.האבחנה ניתנה ע"י ד"ר תורגמן מתה"ש בזמנו ונשללה ע"י
לא מעט רופאים אחרים .
יכול להיות קשר בין הדברים ???
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/10/2007אנפרניל הוא רק גורם אחד שעלול להחמיר את הסימפטומים שתיארת בפנייה הראשונה. אינני בטוחה אם נטילה בבוקר תשנה.
אתה גם מעלה סימפטומים חדשים הפעם ו"זורק" אבחנת קליין-לוין.
כדאי מאוד שתפנה לרופא שינה מיומן ומנוסה לייעוץ פרטני!!
סופ"ש נעים.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם עיניים פקוחותרחל02/10/2007
בתי בת השנתיים ישנה עם עיניים חצי פקוחות.
אשמח לדעת מה הסיבה לכך? האם ישנה בעיה בריאותית הגורמת לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לפורום המקביל
ד''ר מיכל לוסטיג02/10/2007"הפרעות שינה בילדים"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד בן החמש התחיל לנחורמורן30/09/2007
לאיזה רופא יש ללכת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות בהקדם לרופא אף אוזן גרון
ד''ר מיכל לוסטיג01/10/2007הוא ,קרוב לוודאי ישלח אתכם לבדיקת שינה בה ידרש הילד (בלווי הוריו)לישון במכון השינה ולבדוק את חומרת הבעיה. ילד אינו אמור לנחור. קרוב לוודאי הבדיקה תהיה חיובית יומלץ על הוצאת שקדים.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינהמיקי26/09/2007
בני בן ה- 20 אינו ישן לא בלילות ולא בחלק מהיום , שינה של שעה עד שעתיים וכל הפרעה מעירה אותו , ואינו ממשיך לישון . הוא פותח טלויזיה ב, ויושב ליד המיטה , הוא שפותח את המחשב .
רוב הזמן הוא מסתכל בשעון . בתיים לפנות בוקר . לשאלתנו מדוע הוא אינו ישן . תשובתו זה בוקר .
ניראה שהוא מחכה לבוקר.
מה יכול לגרןם לו לישון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי שבנך יפנה באופן אישי
ד''ר מיכל לוסטיג27/09/2007ויסביר בדיוק את קשייו. יתרה מכך ממליצה לו לפנות לשיחה אישית עם רופא שינה
חג שמח
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שינה
מיקי29/09/2007ראשית תודה.
ברצוני להוסיף כי בני הוא נכה, ובזמן האחרון הוא אומר לי שהוא אינו רוצה לישון כי כבר בוקר.
כמו כן איני יודע איך להגיע לרמומחי שינה. האם את יכולה לעזור לי?
להגיע באופן פרטי עם בני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד"ר לוסטיג29/09/2007שיערתי, שישנם דברים בגו ולכן אמרתי כי יש לבדוק את בנך באופן אישי ולהתרשם.
כידוע איני מפרסמת את פרטי או אחרים בפורום .למעט אלה הכתובים .
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קולטת מה קורה איתי כשמעירים אותילילי23/09/2007
היי,
כשמעירים אותי משינה, למשל בצלצול טלפון או אם בעלי נכנס למיטה אחרי, אני לא קולטת מה קורה איתי, אני יכולה לדבר שטויות מוחלטות ואם אני צריכה לעשות משהו, לא משנה כמה הוא קטן, אני יכולה פשוט לא להצליח (למשל פעם בעלי שכח את המפתח ורצה שאפתח לו את הדלת ולקחו לי כמה דקות והוא היה צריך ממש להתעקש איתי על הקו כי לא הבנתי מה הוא רוצה). זה תופעה של הכמה חודשים האחרונים ואני גם מרגישה שהשינה שלי יותר חזקה בזמן הזה. זה די מטריד אותי, יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sleep inertia
ד''ר מיכל לוסטיג23/09/2007לעיתים מערכת השינה נמשכת לתוך ההתעוררות ומביאה לתחושת בלבול למספר דקות. התעוררות משלב שינה עמוקה מביאה אף היא לבלבול ודיסאוריינטציה.
לעיתים תופעות כאלה שכלאה קורות בהתעוררות בלקיחת כדורי שינה.
בכל מקרה לא לדאוג
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ט לגטלי19/09/2007
אני סובלת מג'ט לג די חמור כשאני טסה לחו"ל, לוקח לי כמעט שבוע להתאפס על עצמי. חוץ ממלוטונין, יש עוד משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל על התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי לאכול את הארוחות לפי השעה
ד''ר מיכל לוסטיג19/09/2007בארץ היעד.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטיןeden18/09/2007
שלום,
אני בת 58 וסובלת קשות מתופעות גיל המעבר - גלי חום הזעות הפרעות בשינה . הם התרופה פלוטין יכולה לעזור לבעיות הללו? ומהן תופעות הלוואי?
אודה לך על התיחסותך לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר
ד''ר מיכל לוסטיג18/09/2007אכן תופעות גיל מעבר יכולות להיות מטופלות על ידי תרופות ממשפחת הssri בינהן הפלוטין. כל רופא ובחירותיו הוא ממשפחת התרופות הנל. אני פחות ממליצה על הפלוטין היות ולעיתים היא עלולה לגרום, לפחות בתחילת הטיפול, לאי שקט ניכר.
תרופות אחרות הנן הציפראלקס, הרסיטל ,הלוסטרל.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעורר ב-3 במחשבות מטרידות על עבודהsleepless18/09/2007
אני מתעורר כמה פעמים בשבוע באמצע הלילה ולא יכול להרדם יותר מכיוון שאני נכנס ללופ של מחשבות מטרידות על עבודה.
על עובד בלחץ די גבוה וחוסר השינה בטח לא עוזר ולכן מצב הרוח שלי די נפגע באחרונה.
אני בן 33 ולפני שנתיים בעקבות בעיה דומה (שלא ניסיתי לפתור רפואית) פשוט עברתי לעבודה פחות מלחיצה.
מה עושים עכשיו? האם הולכים לרופא משפחה או שפונים ישירות לפסיכיאטר/פסיכולוג?
בטיפול תרופתי האם צריך לקחת כדורי שינה במרשם שיעזרו לי לישון או כדורים (פרוזק?) שמורידים חרדה באופן כללי בחיים?
הראיון של לדבר עם פסיכולוג נראה לי כל כך לא אני (מה לעשות) איך אני יודע עם ללכת על כיוון תרופתי או פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/09/2007אתה מתאר נדודי שינה על רקע מתח ועוררות נפשית גבוהה.
פתרונות אפשריים: טיפול פסיכולוגי ולימוד טכניקות הרפייה שונות (למשל בעזרת קלטות שניתן לקנות); אם אתה סובל גם מחרדה בסיטואציות שונות יהיה נכון להתייעץ עם פסיכיאטר; שימוש בכדורי שינה מדי פעם; אימוץ אורח חיים רגוע..
אגב, פרוזאק אינו "ידידותי" לשינה ועלול לגרום לנדודי שינה..
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה ארוך
sleepless18/09/2007חוץ מבשלוש בלילה אין לי חרדות (אני כן חושב על עבודה אבל לא במידה שמפריעה לאורך החיים שלי).
רק מחסור השינה בתקופות לחץ מפריעה לי.
אז מה לעשות? האם הולכים לרופא משפחה או שפונים ישירות לפסיכיאטר/פסיכולוג?
האם ללכת על כדורי שינה "לתקוף" את חוסר השינה או למצוא חומר שיוריד לי את החרדה והלחץ בחיים באופן כללי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדודי שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/09/2007אם נדודי השינה רק בתקופות לחץ - אין מניעה ליטול כדור שינה מדי פעם, על תקן "כיבוי שריפה".
אם מדובר במצבי מתח / חרדה ממושכים - רצוי להתייעץ עם פסיכיאטר או פסיכולוג.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)