מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פשוט לא ישןדרור13/12/2007
כבר קרוב לשנה כמעט ואיני ישן בלילות נסיתי המון דברים וכלום-דיקור נשימות תזונה פעילות גופנית. אני חסר אונים לחלוטין . על פי מה שהבנתי הבעיה אצלי מתרכזת בבלוטת האדרנל שעובדת ללא הפסק ואני ממש מרגיש את הבטן שלי "עובדת"ביחוד כשאני הולך לישון מה עוד אפשר לעשות? (אני לא מעוניין ליטול כדורים בעבר נסיתי אך זה לא פתרון) מחכה לתשובה .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדרור
ד''ר מיכל לוסטיג14/12/2007שלום,
משהו בוודאי קרה בשנה האחרונה בעטיו שנתך הפכה טרופה או מועטה יותר. איני בטוחה שזה קשור לבלוטת האדרנל אלא אם דרך הורמנים וחומרים אחרים שהיא מפרישה ועלולים להיות מעוררים.
חסר מעט רקע על עצמך. אך יתכן ועצם גילוי בעיה גופנית גרם למתח ומדיר שינה מעינך?
אמרת כי פתרון תרופתי אינך רוצה, ופתרונות אחרים ניסית ואינם יעילים מה שדי לא מותיר הרבה אופציות.
ראשית כדאי לברר האם הסיבה לקשיי השינה הנם הבעיה הגופנית באופן ישיר, תרופות שאולי אתה מקבל או המתח בעטיה. ואז לטפל במקור הבעיה
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהכוכב12/12/2007
שלום אנני מצליחה לשלוח שאלה לפורום פיברומיאלגיה כיצד אני עושה זאת.אין שם כתובית לכך בכל מקרה רציתי לשאול אם יישנה בדיקה חד משמעית שבודקת זאת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/12/2007אבחנת פיברומיאלגיה היא אבחנה על דרך השלילה, כלומר יש לשלול בעיות רפואיות שונות על פי הסימפטומים שלך. אין בדיקה חד משמעית שעושה את האבחנה.
האבחנה קלינית, כאמור לאחר שלילה של בעיות אחרות.
אגב, יש קשר הדוק בין פיברומיאלגיה ושינה לא איכותית ולא מרעננת.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריוןכוכב12/12/2007
מזה מספר שנים אני לוקחת לוריון לפני השינה ולעתים כדור וחצי אכות חיי השתנתה מאוד סוף סוף אני יישנה בלילה למרות שלעיתים אני עדיין מתעוררת מוקדם.שכחתי לציין שאני בת 43 האם יש פסול בכך?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוריון
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/12/2007לא ציינת מדוע התחלת טיפול דווקא עם תכשיר זה, אבל אם התרופה עוזרת והמינון אינו עולה בהדרגה כי אז אין פסול "גורף".
הבעייה עם תכשירים מהסוג הזה שלעיתים יש צורך להעלות מינון בהדרגה מפני שההשפעה פוחתת עם הזמן.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להתעורר בבוקרשינה12/12/2007
שלום,
אני בת 25.
מאז שאני זוכרת את עצמי קשה לי להתעורר בבוקר ולצאת מהמיטה. אני מסוגלת לישון גם עד שעות אחר הצהריים, ללא תלות בכמות שעות השינה (ומתי הלכתי לישון).
לעתים קרובות אני מתעוררת יקיצה טבעית, לפני שהשעון המעורר מצלצל, אך מרגישה צורך עז
"לדרוש" את השינה ש"מגיעה לי" עד הדקות האחרונות, וכצפוי- כשהשעון כבר מצלצל
אני מתעלמת או מכבה אותו. כך קורה שאני מתעוררת תמיד באיחור של שעה לפחות ממה שתוכנן,
ואם אין מקום ספציפי שעליי להגיע אליו, אני פשוט נשארת במיטה.
במקרים הבודדים בהם אני כן מוצאת עצמי מחוץ למיטה בשעה היעודה, אני חשה אי נוחות (לעתים גופנית, ולעתים סתם תחושת עצבנות) וחוזרת לישון אפילו אם אינני חשה ממש רדומה.
חשוב לי לציין כי מטלות יומיומיות פשוטות מרגישות עבורי כנטל, וקשה לי לבצען (אני מתעיפת רק מלחשוב על עשייתן).
כל הבעיות הנ"ל החמירו משמעותית בשנים האחרונות, ולמרות הקושי שהן מסבות לי במישור האקדמי והתעסוקתי אינני מצליחה להביא עצמי להתגבר עליהן.
ואמנם, בדיקת בלוטת התריס שללה רמות תרוקסין נמוכות. ולמרות שאני צמחונית
אני נוטלת ברזל וB12 והבדיקות בסדר. (ובכל מקרה הבעיה היתה קיימת גם בטרם הפסקתי לאכול בשר לפני שנתיים). השאלה המרכזית שמעסיקה אותי, אם כן-
היא האם אני נשארת במיטה מתוך צורך פיזי לישון יותר, או מתוך קושי נפשי לקום.
אני בטיפול פסיכולוגי מזה מספר חודשים (שמתרכז בבעיות אחרות), והמטפל מעריך שהבעיה אינה דיכאון. טרם ניסינו טיפול תרופתי. ואשמח לדעת האם זהו לדעתכם הפתרון היחידי, או שניתן לגשת
לקשיי היקיצה גם מכיוונים אחרים.
תשובתכם מאוד חשובה לי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/12/2007התיאור המפורט שלך די תומך בכיוון הנפשי. אבל - מאחר שאת כותבת ש"מאז שאני זוכרת את עצמי קשה לי להתעורר בבוקר.." ייתכן שקיים גם אלמנט של צורך בשעות שינה ארוכות או דחייה מסויימת של פאזת השינה. האם את יכולה להגדיר את עצמך כטיפוס ערב - לילה? האם יש שעות ביממה בהן את מרגישה ממש עירנית ומתפקדת טוב? מתי היית נוהגת ללמוד למבחנים למשל?
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהחלט לא טיפוס של בוקר :)
שינה13/12/2007בתקופת לימודיי בתיכון הייתי לומדת בעיקר בשעות הערב והלילה.
ומהיכרות עם עצמי אני יכולה להעיד כי שינה "טובה" עבורי היא בת 9 שעות ולא פחות.
אך יתכן כי הדבר קשור בכך שאינני הולכת לישון לפני השעה חצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/12/2007אז אני חושבת שיש תשובה לקשיי היקיצה בבוקר..
כדי לדעת עד כמה יש גם אלמנט נפשי אני מציעה לך לקחת שבוע - 10 ימים מהחיים, ללכת לישון כשאת רוצה ולהתעורר ספונטנית. אני מניחה שתרגישי טוב יותר.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ..אני לא בטוחה שהבנתי
שינה16/12/2007בעיקרון קורה לי הרבה שאני כן מתעוררת עם צלצול השעון, ואפילו קמה פיזית מהמיטה.
אבל כל זה מסתכם בכך שאני מכבה אותו וחוזרת לישון- במחשבה של "אספיק גם אם אתעורר בעוד 20 דקות" (חשיבה לא הגיונית במיוחד- שהרי יש סיבה שכיוונתי בלילה לפני דווקא לשעה זו).
אז בסופו של דבר זה מרגיש כמו עניין של כח רצון, כי כשיש לי מסגרת של עבודה חדשה נניח,
יש יותר מוטיבציה ואני מצליחה לקום כשצריך. מאידך, גם במקרה כנ"ל, זה עדיין קשה לי יותר מלרוב האנשים.
זה דומה לכך שגם במהלך היום, קל לי יותר להכריח את עצמי לבצע מטלות, כאשר אני חושבת על כך שסיומן יאפשר לי לבלות מאוחר יותר, או בחושבי על תוכניות מהנות שעל הפרק.
(בשבוע שעבר חשתי פרודקטיבית יותר כי ציפיתי להתפתחויות בתחום התעסוקתי, השבוע משראיתי כי לא חזרו אליי, אני חשה ירידה משמעותית באנרגיה).
*האם בהציגי את הדברים בצורה זו, המקרה נשמע לך כמו בעיה עם הקשר גופני,
או מחדד את תחושתך לגבי הכיוון הנפשי? אולי הבעיה שלי היא נטו התמודדות עם "שיגרה"...
קשה לי לשים על זה את האצבע במדויק- לכן אשמח לקבל עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/12/2007נראה לי שמדובר בשילוב של שעון ביולוגי דחוי ונראה שגם קיים מרכיב נפשי.
לילה טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
שינה17/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון11/12/2007
מצאתי עבודה חדשה לפני כחודש.
מאז אני לא ישנה טוב בלילות. אני חולמת על העבודה ועל דברים שאעשה שם. ואני מתעוררת באמצע הלילה וחושבת על העבודה ולא מצליחה להירדם?
מה עלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/12/2007נשמע שאת מתוחה / לחוצה עקב העבודה החדשה. מה שעשוי לעזור כהתחלה - טכניקות הרפייה שונות, תכשירי הרגעה טבעיים. אם לא יחול שיפור כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה או פסיכולוג. לא להזניח כדי למנוע התפתחות נדודי שינה כרוניים!
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות במאמץ תופעה חדשהeti09/12/2007
אני בת 36 אישה מאוד פעילה ולא עצלנית מזה חודשיים התחלתי להרגיש עייפות בלתי נשלטת שהייתה ניכרת עליי בעיניים עד לפניי חודשיים הייתי מתעוררת מוקדם בבוקר מבשלת מכבסת מכינה ילדים לביהס מזריקה לאמא זריקות יוצאת לעבודה עד השעה 15:30(עובדת בניקיון)בשעה 17:00 יוצאת ללימודים וחוזרת בשעה 22:00 ובכל זאת הייתי חוזרת לניקיונות וישנה מאוחר לפניי חודשיים הרגשתי כאבים בחזה בזמן מאמץ ויותר מכל הרגשתי צורך לעצום את העיניים עם צמרמורות ועייפות טוטאלית בכל הגוף נשלחתי לבדיקת מאמץ שבו התמוטטתי עקב ירידה בלחץ הדם אושפזתי בבית חולים למשך 10 ימים ללא שום הבחנה ובכל זאת אחריי הליכה של 10 דקות או דיבור רצוף אני מרגישה עייפות נוראית סחרחורת דופק לב וקוצר נשימה האם יכול להיות שאני סתם מתמוטטת האם אלה סימני התמוטטות ? מה עליי לעשות אני מוטרדת מזה ששוחררתי עם כל הסימטומים וללא הבחנה וטיפול
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות במאמץ
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/12/2007הסימפטומים שאת מתארת אינם קשורים להפרעת שינה. עלייך לעבור בירור פנימי מקיף.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימה בבוקרעמית09/12/2007
שלום
אני ישנה כ- 7 ולעיתים 8 שעות בלילה ולמרות זאת איני מצליחה לקום עירנית בבוקר. גם אם אני ישנה יותר שעות אז אני פחות עירנית ויותר עייפה. וגם אם אישן פחות אהיה מאד עייפה בכל היום ולא רק ברגע ההתעוררות.
מה כדאי לעשות/לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קימה בבוקר
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/12/2007לא ציינת פרטים רבים כמו גיל, מחלות רקע אם יש, נטילת תרופות וכד'.
יש לברר מה פוגם באיכות השינה שלך, ולשם כך יש לפנות לבירור מסודר דרך רופא המשפחה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בשינהחסוי07/12/2007
שלום , אני בן 16 ושמונה חודשים. לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מבעיה של שינה , ולא הצלחתי להירדם במשך תקופה של בערך שנה . כתוצאה מכך , הייתי עייף מאוד בבית הספר והתחילו לי כאבי ראש וחוסר ריכוז(שלפני כן לא היו לי ) . באותו הזמן בנו ליד ביתנו בניין חדש שהביא איתו אבק , לכלוך ורעש רב שהפריעו לי לישון (אני אלרגי לאבק בין היתר ). כיום אני ישן טוב ,אך עדיין אני מרגיש עייפות מסוימת לאחר שאני קם , חוסר ריכוז, וקושי מסוים בזכרון ובשינון של דברים .
1)האם יכול להיות שאני סובל מעייפות מצטברת כתוצאה מחוסר השינה ?
2)למי עלי לפנות בכדי לטפל בבעיה ?
3) איך נקראת ההתמחות שעוסקת בבעיות שינה ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר מיכל לוסטיג08/12/20071. אכן כן
2. ליצור סביבה שקטה יותר לשינה אם על ידי אטמי אוזניים אם מעבר חדר, סגירת חלונות ותריסים וכו.
3.רפואת שינה שבארץ אינה מוכרת כהתמחות או תת התמחות רשמית עדיין.
חג שמח
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקסיעוז05/12/2007
נטלתי אדרונקס במשך כמה ימים שהביא לשיפור עצום בריכוז אך נאלצתי להפסיק הטיפול בגלל שהשינה נפגמה. האם ישנו כדור שיכול לשפר את איכות השינה וניתן ליטול אותו עם האדרונקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס, שינה ,ריכוז ועוד
ד''ר מיכל לוסטיג06/12/2007לא ברורה לי ההתוויה בעטיה ניתן האדורנקס. אבל אכן אדרונקס עלול להביא לעוררות יתר ואצל אנשים מסויים גם אם לוקחים אותו בשעות הבוקר המוקדמות. במידה ולאחר מספר ימים עדיין ישנם קשיי הרדמות, הרי שכדאי לשקול החלפת תרופה. אני אישית לא הייתי מוסיפה תרופה נוספת על מנת לשפר תופעות לוואי של תרופה אחרת אלא אם נוסו כבר תרופות אחרות והאדרונקס הנה התרופה היחידה שהיטיבה.
באשר ללחץ דם-לא נתת פרטים על עצמך אך יש באנשים מבוגרים לעקוב אחר ערכי לחץ דם בטיפול עם אדרונקס.
יום טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית נחירות.04/12/2007
רציתי לדעת היכן אפשר לטפל בבעיית נחירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחרות
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/12/2007תתחיל אצל רופא אאג. במידת הצורך יפנה אותך לבדיקת שינה והטיפול ייקבע בהתאם לתוצאות הבדיקה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זזה הרבה ומזיעה תוך כדי שינהפאסטמוס03/12/2007
שלום רב,
אני בת 36 נמצאת כרגע בשליחות בארה"ב נוטלת על בסיס קבוע VIEPAX השאלה שלי היא כזו אני נומאת אתעצמי זקוקה ל10-12שעות שינה ולא משנה כמה אני ישנה תמיד יש לי קושי נוראי לקום בבוקר. החבר שלי מעיד שאני זזה הרבה תך כדי שינה, לעיתים תוך כדי הזעה מרובה. נבדקתי במעבדת שינה בארץ ולפי הממצאים שלהם השינה שלי איכותית ולא אמורה להיות לי שום בעיה ביקיצה. השאלה שלי היא כדלקמן. האם יכול להיות שפיספסו משהו במעבדה וכדי לי לחזור שנית על הבדיקה כאן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתכן שפספסו?
ד''ר מיכל לוסטיג03/12/2007טעויות תמיד תיתכנה. אך בוודאי שאיני יכולה להעיד עליהן. כמו כן
חשוב גם איזה סוג של בדיקת שינה עשית (ישנן כאלה שבודקות רק פרמטרים מסויימים).
כמו כן , לגבי הזעות, עליך לדעת שויאפקס עלול לגרום להזעות.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנה טוב.דחוף מאוד =<02/12/2007
כבר שבועיים או יותר שאני לא ישנה טוב, אני קמה המון בלילה..
חולמת חלומות מוזרים והזויים..
אני הולכת לישון בהרגשה מוזרה ולא שקטה ורק מחכה לבוקר..
קשה לי מאוד להירדם בזמן האחרון ואני לא ישנה מספיק..
אני רק בת 15, ממה זה נובע? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזו כיתה את?
ד''ר מיכל לוסטיג03/12/2007האם את בשביתה? או שאת עומדת בפני בחינות?
האם ארע משהו מלחיץ בביתך או בסביבתך באחרונה?
בדכ כלל לחץ הוא סיבה לקשיי שינה פתאומיים. אם תמצאי את הסיבה ללחץ תוכלי לטפל בה.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשביתה.
דחוף מאוד =<03/12/2007כן השביתה הזאת.. כל עצם העובדה שבבית שלא עושים כלום שפותחים את הבוקר בבית וממשיכים להיות בבית עד הערב..
שלא מפסיקים לאכול והולכים לישון עם ייסורי מצפון ואז קמים לראות באמצע הלילה עם הבטן פחות נפוחה, די הגיוני להפרעת שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מה להוסיף
ד"ר לוסטיג03/12/2007או בעצם כן,
התחילי להכניס עצמך לסדר יום מאורגן ואולי, אם זו לא קללה , להתחיל ללמוד בעצמך קצת חומר שהיה צריך להלמד.
מקווה מאוד שהשבית תסתיים כבר
ושלא יהיו אז נדודי שינה בשל עומס לימודים
((-:
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לא איכותיתאלון28/11/2007
שמי אלון ואני בן 16.
לאחרונה אני כל הזמן עייף אבל זה מצב מוזר כזה.
אני מרגיש כל היום עייפות ואז אני אומר לעצמי לא ללכת לישון בצהריים או באמצע היום כי אני לא יירדם טוב בלילה אבל שמגיע הלילה אני לא מצליח להרדם ואם פעם אחת הצלחתי להרדם אני פתאום קם אחרי שעתיים ואז ער כל הלילה ואז כל היום מתהפך רוצה להזכיר שאני בשביתה ועד לא ממזמן אני הלכתי לישון כל יום ב-5 בבוקר ורק לפני שבוע התחלתי להתרגל לשעות שינה רגילות ומאז זה קורה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון
ד''ר מיכל לוסטיג28/11/2007שלום,
התאור שאתה מתאר את קשיי הרדמותך יכול להתאים לתחילתה של הפרעה של שעון ביולוגי דחוי. בהנחה שאינך מדבר על רק על היפוך השעון בעת השביתה (שמקווה שתגמר בשעה טובה בקרוב) הרי אני ממליצה לך לפנות לשיחה ויתכן בדיקה במכון שינה.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר לא צעירה ופתאום ישנה 12-14 שעותנמנמת26/11/2007
ביממה........ זה התחיל בערך לפני חודש, איך מסבירים תופעה כזו?
העיניים כל הזמן נעצמות ועייפות גדולה אחרי זמן קצר , זה הופך לי את כל היום,
ישנה ביום וערה רוב הלילה ושוב נרדמת לשעות ארוכות(בת 50)
מה עושים?
ניסיתי לסדר את זה עם כדור שינה, שאישן בלילה ואהיה ערה ביום אבל אז יצא שישנתי 16 שעות
כנראה בגלל הכדור שלקחתי.. יש הסבר לכל כך הרבה שעות שינה? זה מאד מטריד אותי,
בתודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/11/2007זה לא רגיל כשדפוב השינה משתנה "פתאום". צריך לחפש גורם ולכן, אם אין סיבה רפואית כלשהיא, נטילת כדורים חדשים וכד' מומלץ לבקש הפנייה למכון שינה לבירור מסודר.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לא סדירהמיקה26/11/2007
בשנה האחרונה אני סובלת מבעיות שינה שמאוד מציקות לי ולא ממש ברור לי למה. אני לא נוטלת כדורים משום סוג, אורח החיים שלי בריא יחסית, אני אדם רגוע למדי, לא חרדה או לחוצה בצורה יוצאת דופן, אבל בכל זאת השינה שלי מאוד לא רגועה... בדרך כלל יש לי לפחות שתי יקיצות בלילה, וגם אם הן קצרות מאוד, הן גורמות לי להרגיש עייפות נוראית במהלך היום. יש תקופות שאני מסוגלת להירדם בתשע בערב, ואז בכלל כל שעות השינה שלי משתבשות- אני מתעוררת בשתיים- שלוש בלילה ולא מצליחה להירדם עד חמש.
מה שמאוד מפריע לי הוא שאני קמה באופן טבעי בשעות מאוד מוקדמות של הבוקר, גם בימי שבת. כבר הרבה זמן שלא התעוררתי בצורה נינוחה בשעה 9 או עשר ביום שבת. וגם ביום חול, שאני אמורה לקום ב- 7 או 8, אני מתעוררת בחמש וחצי או שש.
יש לציין שעשיתי בדיקות דם והן יצאו תקינות לחלוטין, אין לי חוסר בויטמין B12 והכל נראה בסדר.
מה אפשר לעשות בנידון?
תודה על העזרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה לא סדירה
ד''ר דליה שכטר-עמיר26/11/2007לא ציינת גיל.
באבחנה מבדלת: שינויים שחלים עם גיל המעבר ואפילו קצת לפני; עוררות נפשית גבוהה; הפרעת שינה ראשונית (כמו תנועות לא רצוניות משינה, הפסקות נשימה עם נחרות).
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 24
מיקה27/11/2007ככה שגיל המעבר קצת רחוק ממני....וכמו שציינתי אני מחשיבה את עצמי לאדם בריא יחסית. מה זה "עוררות נפשית גבוהה"? האם תנאי השינה כמו המיטה והכרית יכולים להיות הגורם לבעיה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/11/2007עוררות נפשית גבוהה = מתח, חרדה, דאגות וכד'.
תנאי שינה לא אופטימליים גם כן עלולים להשפיע וכן צריכת אלכוהול, קפאין בכמות גבוהה
עישון.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)