פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדודי שינה
    נמרוד
    10/01/2008

שלום, אתמול לא הצלחתי להרדם כל הלילה, אולי רק ב5 בבוקר וזה משהו שלא קרה לי אף פעם.
    האם זה קשור לעובדה ששתיתי שוקו שעתיים לפני שהלכתי לישון, אולי הייתי קצת מתוחה אבל לא חשבתי על זה כשניסיתי להרדם.
    לאחר כמה שעות התחלתי לחוש רעידות בגוף ודפיקות לב, האם זה נורמלי? ישנתי בצהרים שעתיים אך אני עדיין מרגישה עייפות ,חולשה וכאבי שרירים, איך אפשר להשלים את חסרי השינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה

הוספת תגובה

• לנמרוד

ד''ר מיכל לוסטיג
    10/01/2008

שלום,
    בהנחה שאכן אתה ישן 7-8 לפחות מדי לילה הרי שיש לעשות את האבחנה המבדלת בין הפרעה בתזמון השינה (בשעון הביולוגי) לבין הפרעה במהלך השינה המונעת שינה מספקת .
    פנה למכון שינה לצורך בדיקת שינה בלילה .

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות סוריאליסטים
    יאיר
    08/01/2008

שלום.אני בן 26 ומזה כחודשיים סובל מחלומות קשים ביותר(חלומות סוריאליסטים ומציאותיים מאוד)
    ברוב הלילות.הגוף אומנם פיזית ישן אבל אני מתעורר מספר פעמים למס' דקות ושוב נכנס לחלום וחוזר חלילה.כמובן שאיכות החיים גם ביום נפגעה והחלו תופעות של קפיצות שרירים כנראה בגלל עייפות.איני נוטל תרופות מירשם בכלל ובריא לפי בדיקות הדם.
    שאלתי היא האם שימוש זמני בכדורי שינה(כאלו הניתנים במירשם רופא)יכול לסלק את החלומות?

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות סוריאליסטים

הוספת תגובה

• חלומות

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    08/01/2008

כתבת שאינך נוטל תרופות מרשם. האם לאחרונה הפסקת ליטול תרופת מרשם כלשהי כמו נוגדי דכאון וחרדה?
    האם אתה נוטל תכשירים טבעיים חדשים כלשהם? כימיקלים שונים? מה שאתה מתאר עשוי להיות משני לשימוש בחומרים שונים או הפסקה של תרופות נוגדות דכאון וחרדה.
    אפשרות נוספת - האם שינית את הרגלי השינה שלך ואתה סובל מחסך שינה? זה גורם נוסף לחלימה אינטנסיבית.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויכוח בנושא שינה
    הגר
    07/01/2008

בעקבות וויכוח ביני לבין חברתי אשמח אם תוכלי לענות לי בהקדם על שאלתי

טענתי היא שכאשר אדם ישן לילה שלם ברציפות קשה לו יותר להתעורר מכיוון שגופו מתעורר משינה עמוקה בבת אחת

ולכן החלטתי לכוון שעון( לאחר 5 שעות שינה רצופות) להתעורר ולכוון שנית את השעון לעוד שעה נוספת ולבסוף לכוון לשעה שרציתי לקום.

לדוגמא:בהנחה שאני רוצה להתעורר בשעה 7 בבוקר אני מכוונת את השעון ל4 ואז שוב מכוונת את השעון לשעה 5 ולבסוף לשעה 7 בבוקר.

טענתי היא שכך אני לא מגיעה לשינה עמוקה ולכן קל לי יותר לקום

אשמח אם תעני בהקדם

הגר

לקביעת תור
    סגירה
    וויכוח בנושא שינה

הוספת תגובה

• להגר

ד''ר מיכל לוסטיג
    07/01/2008

הנחתך אינה נכונה. אדם צריך לישן כ7.5 שעות שינה מדי לילה ובמהלך שינה זו יעבור מספר מחזורי שינה הכוללים שינה שטחית, עמוקה ושנת חלום. קיצור משך שעות השינה יביא לירידה בריכוז ולהפרעות אחרות ולא יפחית דווקא את השינה העמוקה.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיון
    07/01/2008

עכשיו נחשפתי לראשונה לפורום הזה ורציתי להעלות את הבעיה הבאה:

אני בת 33 ומאז ומתמיד כל פעם שמשהו מטריד אותי בעבודה, השינה שלי קלה החל מהשעה 04:00 בבוקר. כלומר אני נרדמת באלפיות השניה, ישנה חזק אבל בסיביבות 4 5 מתעוררת וזהו. מתחילה לחשוב על העבודה, פרטים קטנים ומיותרים עולים ואין לי מנוחה או יכולת לחזור לשינה ואז בשישי שבת אני בקושי מתפקדת מרוב עייפות.

האם תוכלו להמליץ לי על כיוון שיוביל לשינוי המצב

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    08/01/2008

כיוונים אפשריים: בזמנים לחוצים, השתדלי לרשום כל מחשבה / דאגה / תכנית למחר לפני הכניסה למיטה. כך תוכלי להכנס לשינה רגועה יותר, ללא חשש שמא תשכחי משהו; תרגול טכניקות הרפייה; בימים לחוצים במיוחד - נטילת תכשיר הרגעה טבעי כלשהו כשאת הולכת לישון.

בהצלחה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה והפרעות קשב וריכוז
    לימונית.
    05/01/2008

לרופאות שלום רב,
    הנני מתקרבת לגיל 42. מאז ילדותי אני זוכרת לילות ארוכים ללא שינה וקשיים רציניים לקום בבוקר.
    אציין שגדלתי בקיבוץ בבית ילדים, ומאז ומתמיד חוויתי חרדות ופחדים. בנוסף, יש לי את התכונה הזאת של החלפת יום בלילה. ביום, כשמתאפשר לי, אני מצליחה לנוח טוב יותר מאשר שינת הלילה, למרות שאני שומעת הכל מסביב. בלילה, החיוניות שלי עולה מאוד, וכשאני מנסה לישון אני סובלת סובלת מחוסר מנוחה מתמשך.
    למרות כל המתואר כאן בעניין הפחדים והחרדות, חשוב לי לציין שיש לי הרגשה שיש אצלי גם גורם פיזי-נוירולוגי כלשהו.
    בשנים האחרונות, כשאני כבר נרדמת, אני מתעוררת מנחירות של עצמי. כמו כן אני סובלת מציפצופים עקב קשיי נשימה הנובעים מבעיות במערות האף.
    אציין גם שאני סובלת שנים מבעיות של קשב וריכוז,ל ומפריע לי במיוחד רעש. לאחרונה הייתי סטודנטית, וכל רחש קטן בכיתה הפריע לי ולא נתן לי להתרכז.
    בעבר (לפני כ-10-15 שנה), הופנתי לייעוץ ראשוני עם רופא של מעבדת שינה, שם חילקו מחוץ לדלת שאלון לכל המוזמנים, ומכיוון שכתבתי שאני סובלת מחרדות, נאמר לי שאין לי מה להגיע למעבדת השינה.
    ברצוני לדעת:
    1) האם באמת אין לי מה להיבדק במעבדת שינה?
    2) האם יש קשר ישיר בין קשיים בשינה לבין קשב וריכוז? כלומר האם בעיות הקשב והריכוז אצלי הן בהכרח נובעות מבעיות השינה?
    3) האם ניתן לטפל בבעיות השינה שלי ובבעיות הקשב והריכוז, למרות גילי המבוגר?

בתודה מראש,
    לימונית.

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    06/01/2008

1. ממש לא! רצוי מאוד שתפני לשיחת אבחון במכון שינה. על פי מה שכתבת נראה שמעבר לבעיית חרדה יש גם אלמנט של דחיית פאזת השינה - בעייה פיזיולוגית לחלוטין. הנחרות - עוד מרכיב פיזיולוגי לחלוטין.
    2. שינה לא יעילה ולא מרעננת גורמת לעייפות וישנוניות, ואלה מצידם פוגמים בכושר הריכוז, בזיכרון ובכלל בתפקוד הקוגניטיבי. אינני יכולה לומר שהפרעת הקשב והריכוז ממנה את סובלת נובעת רק מבעיית השינה, אך רק אבחון מדוקדק יוכל להבהיר נקודה זו.
    3. לאחר איבחון, בהתאם לאבחנה, ניתן לנסות לטפל, ללא קשר לגיל.

מקווה שעניתי בבהירות.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - בקשר לבעיה הפיזיולוגית

לימונית.
    06/01/2008

ראשית, תודה על תשובתך המהירה.
    רציתי לשאול בנוגע לבעיה הפיזיולוגית (של נטייה לפעילות בלילה) וחוסר רצון לישון בלילה - האם בכלל יש לזה טיפול - ואם כן - מאיזה סוג (פסיכולוגי? כדורים?).
    שאלה נוספת - אני בניסיון להיכנס להיריון (ואולי כבר....), אז רציתי לדעת האם יש מניעה להגיע למעבדת שינה במצב כזה ובכלל - מה הפרוצדורה להגיע למעבדת השינה?
    האם דרך הפניה לנוירולוג? או שרופא המשפחה יכול להפנות לכך באופן ישיר?

בתודה מראש,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    06/01/2008

ניתן לנסות ו"להזיז" את השעון הביולוגי, אם כי אין מעשי קסמים...האמצעים - מלטונין (כמובן לא בהריון והנקה) וחשיפה לאור בהיר. יש צורך להתאים את הטיפול בצורה אינדיבידואלית.
    אפשרות אחרת נטולת טיפול - לארגן את החיים ככל שניתן לי השעון הביולוגי.

לגבי הריון - אם את נוחרת בצורה משמעותית, כדאי לבדוק אם יש גם הפסקות נשימה בשינה. לעיתים יש החמרה בהריון.

אינני יודעת לאיזו קופ"ח את משתייכת. בקשי הפנייה לשיחת ייעוץ מרופא המשפחה והוא כבר ינחה אותך.
    או - ניתן לפנות ישירות אלינו ולשלם סכום לא גבוה יחסית.

מקווה שעניתי.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה
    רבקה
    05/01/2008

אני אישה בת 53 מתעוררת כל בוקר בשעה 4 לפנות בוקר.
    אני מתקשה להרדם, למרות שאני מרגישה מאוד עייפה.
    יש לי שתי שאלות:
    א. מה הסיבה?
    ב. מה ניתן לעשות ?

תודה ויום טוב

רבקה.

לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    05/01/2008

לא כתבת אם מדובר בבעייה חדשה ואם זה שינוי משמעותי לעומת שעות השינה הרגילות שלך.
    יקיצות בוקר מוקדמות עלולות להיות קשורות במצבי דכאון וחרדה, לעיתים ללא סימפטומים אחרים.
    מצד שני, ייתכן שלא קיימת סיבה רפואית לכך ומדובר בשעון ביולוגי מוקדם, כלומר טיפוסי בוקר שנוטים להקדים ללכתצ לישון ולהקדים להתעורר בבוקר. במקרה זה לעיתים חלה הקצנה עם הגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אור בהור=אור בהיר

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    05/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם כל ההדבקות לגוף בבדיקה מפריע לי
    שוש
    03/01/2008

שלום רב, קראתי בעיון המון שאלות ותשובות בפורום ואני מבינה שעלי לקבל הפנייה לבדיקה אצלכם (אגב, במאוחדת ממי מקבלים - רופא משפחה או נורולוג ?). אני נרדמת בקלות אבל חייבת רעש רקע קל כמו למשל רדיו. אבל אני מתעוררת פעמים רבות ונרדמת שוב למעט לפחות פעם אחת מההתעוררויות בשל חום בעיקר בכפות הרגליים וחוסר מנוחה ומצליחה רק לאחר "התסתובבויות" או קימה מהמיטה לחזור ולהרדם. אני ישנה "ברוטו" כ-5-6 שעות. קמה ערנית ונמרצת ולא מרגישה עייפות בעבודה, רק לאחר ארוחה (בערך ב-15:00) אז אני חייבת לישון כ-3/4 שעה בערך. אני כבר משתגעת. זה נמשך כבר כ-3 שנים. אבל, אני לא חושבת שאצליח לישון אפילו את המעט הזה אם יחוברו לי מכשירים ואם לא אוכל להאזין למשהו כלשהו תוך כדי הלילה. היש לכם פתרון ?
    בתודה שוש
    האתר והפורום מוצלחים ביותר. כל הכבוד !

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    03/01/2008

בקשי הפנייה לשיחת רופא בלבד, כהתחלה. לא כל נבדק חייב לעבור בדיקת שינה!
    אינני יודעת מי מוסמך להפנות בקופ"ח מאוחדת. שאלי בקופ"ח.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעולת מלטונין
    יהודה
    02/01/2008

שלום

אני בן 42 ומאז הנעורים אני נוטה לעירנות בשעות הלילה הקטנות.אני פעיל ומלא חיוניות בשעות הלילה והולך לישון בין 2-5 בבוקר וישן 7-8 שעות בצורה טובה.

כנראה שאני סובל מדחייה בשינה.

בלילה- קשה לי לרצות וישון מוקדם

בבוקר - תמיד תמיד קשה לי לקום.גם אם אנסה לישון ב 1 בלילה וארצה לקום ב 8 בבוקר,

אני מתקשה לקום וכן עייף וגמור כמו מת בשעות הראשונות.

אם אני ישן פחות מ 6 שעות אני כל היום עייף וזומבי ומצב הרוח יורד ואף מערכת העיכול נפגעת.

שמעתי שמלטונין יכול לעזור ורציתי להבין:

1.האם מלטונין עוזר בהקדמת השינה בלבד או שעוזר גם לקום בלי קושי ןלעזור בתופעות

הנ"ל ?

2.האם צריך לקחת כל החיים או לתקופה ואז זה "מתקן" את ההפרעה? כלומר: אם

מפסיקים הכל חוזר לקדמותו?

3. אם סבלתי מהפרעת חרדה לפני 6 שנים וטופלתי בהצלחה שנה בסרוקסט

(ממשפחת SSRI) - האם מלטונין יכול להשפיע או לעורר זאת ?

4. האם יש מספיק שנות נסיון עם מלטונין לגבי תןפעות לוואי קצרות וארוכות טווח ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פעולת מלטונין

הוספת תגובה

• 4 שאלות!!!!ו4 תשובות

ד''ר מיכל לוסטיג
    03/01/2008

על פי תאורך אכן נראה כי מדובר בהפרעה בתזמון שינה מסוג נדחה.
    הטיפול העיקרי הוא אכן מלטונין.פעולתו הראשונה היא ביכולת הקדמת העירנות. בהמשך תהיה הקלה גם ביכולת ההתעוררות.כדי לעזור עוד יותר כדאי להחשף לאור שמש בשעות הבוקר לפחות למשך שעה.
    האם לקחת כל החיים או לא ? אין לנו מידע מספק לכך אבל
    מהמחקרים שישנם כיום ידוע כי הסיכוי לחזרת הבעיה בזמן כלשהו לאחר הפסקת הטיפול היא יחסית גדולה
    לגבי תופעות לוואי מיידיות ומאוחרות מצטבר עם השנים מידע שעד כה לא הראה נזק בלתי הפיך כלשהו.

מקווה שעניתי
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעורריות וחרדות באמצע הלילה
    איריס
    02/01/2008

שלום, אני בת 31 ויש לי ילד בן שנתיים שעבר לפני כחודשיים למיטת נוער בה הוא יכולך לרדת לבד בעצמו.
    לאחרונה אני מוצאת את עצמי מתעוררת באמצע הלילה ככה פתאום ומרימה את הראש לכיוון דלת חדר השינה ומוודאת שהוא לא קם ממיטתו והגיע לחדרנו. כמובן שכל פעם אני נוכחת לדעת כי הילד ישן שנת ישרים במיטתו. היו פעמים ספורים יוץר בשעות הבוקר המוקדמות בשישי או שבת בהן הוא אכן קם ובא לחדרנו. אך אני מתעוררת באמצע השבוע באמצע הלילה בבהלה. לפעמים מתוך החושך אני רואה דמויות ( ככה נדמה לי לפחות לכמה שניות) ולוקל לי כחצי דקה להבין שהכל בסדר ולחזור לישון. האם אני סובלת מחרדה או מבעיות שינה?
    בנוסף ישנם פעמים בהם אני מתעוררת ומסתכלת החוצה (דלת חדר השינה משקיפה על דלת הכניסה של הבית וחלק מהמטבח) ונדמה לי שאני רואה דמויות מתוך החושך לאו דווקא דמות של בני הקטן.
    שוב, האם מדובר בחרדה או לחץ? כיצד ניתן לפתור בעיה זו?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• בעיית שינה או בעיית חרדה

ד''ר מיכל לוסטיג
    03/01/2008

לא תמיד אנו מדברים על אחת מהשתיים וכאן זוהי הדוגמא לכך שבעיית חרדה מביא לבעית שינה.
    פני להתייעצות לפסיכולוג או פסיכיאטר המטפלים בשיטה התנהגותית קוגניטבית.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    יסמין
    01/01/2008

היי לכולם ולמומחים!!
    אני בת 21 ויש לי בעיה מאוד קשה לקום בבוקר..
    בצבא הייתי חוטפת בגלל זה ריתוקים והחברים סתם מתלוצצים על זה וחושבים שאני פשוט עצלנית אבל האמת היא שזה לא ככה, אני פשוט לא יכולה לקום בבוקר..
    לא משנה באיזה שעה אני הולכת לישון,לא משנה אם זה חורף או קיץ ובעצם זה לא משנה איפה אני נמצאת, תמיד יש לי בעיה לקום בבוקר!!
    אני גם לא שמה לב למה שאני מוציאה מהפה..נגיד כשאמא שלי היתה כל הזמן מנסה להעיר אותי הייתי ממש צועקת עליה ואחרי זה בכלל לא הייתי זוכרת את זה...
    וזה ממש מתסכל אותי שאני מכוונת שעון ואומרת לעצמי בלילה שהפעם אני קמה בדיוק בשעה שכיוונתי, אבל בפועל זה אף פעם לא קורה!!! אני לא מצליחה לפתוח את העיניים!!
    מה עושים??יש טיפול??
    תודה רבההההה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• קושי להתעורר בבוקר

ד''ר מיכל לוסטיג
    01/01/2008

לקושי בהתעוררות בבוקר יכולות להיות סיבות מרובות. ראשית בדקי שאת אכן ישינה לפחות 7.5 שעות מדי לילה,היות וחסך שינה יכול להיות סיבה טובה לקושי זה.
    שנית חשוב לדעת האם הקושי בהתעוררות מלווה גם בקושי בהרדמות בשעות קונבנציונליות והאם קיימת גם ישנוניות יתר במהלך היום.
    כל אלה יכולים לכוןן לכיון אבחנה כזו או אחרת.
    לכן ,אם אכן את ישנה מספיק שעות במהלך הלילה, פני לשיחה אישית עם רופא שינה.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה איומות
    אילנה
    31/12/2007

שלום רב
    אני בגיל 48 וסובלת מהפרעות שינה ברמות קשות ביותר.
    אני טיפוס חרדתי דיכאוני וכן יש לי דאגות ומחשבות על כל מיני דברים.
    אני מצליחה להירדם טוב וחזק ולמספר רב של שעות, רק כשאני עובדת קשה ואני באמת עייפה,
    ואם לא אז יש בעייה מאוד רצינית בלילה. אני מתעוררת באמצע הלילה ואז זה לכמה שעות ארוכות לפעמים עד 5 לפנות בוקר אני לא מצליחה להירדם, והגרוע הוא שאני מרגישה שהרגליים שלי בוערות ואז אני מתפשטת, מרגישה גם לעיתים רחוקות מן צריבה וכאב חזקים ומציקים מאוד בפרקי היידים, אני מרגישה אי נוחות בגוף לא מסוגלת לשכב בשום תנוחה מוצאת את עצמי קמה מהמיטה עשרות פעמים, העיניים פקוחות לרווחה, אני מרגישה חסרת אונים.
    לאחר לילה כזה וזה קורה לי המון בתקופה האחרונה אני קמה בבוקר ומרגישה כמו סמרטוט מרגישה שכל העולם עובר ליידי ואני איי שם רחוק לא רוצה להסתכל על כלום לא רוצה לעשות כלום מרגישה נוראאאאאאאאאא, ואז לאט לאט כוחי חוזר אלי ואני מתחילה את סדר יומי.
    מבקשת עזרה ייעוץ או חוות דעת
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה איומות

הוספת תגובה

• אילנה בוקר טוב

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    31/12/2007

את מתארת הפרעה מורכבת ולכן אני מציעה שתפני לייעוץ פרטני במכון.
    בקשי הפנייה דרך קופת החולים לשיחת ייעוץ עם רופא. אם לא תקבלי טופס 17 ניתן לפנות למכון בשיבא גם בצורה עצמאית ובתשלום (לא גבוה באופן יחסי).

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע וטלפונים
    גיגי איילה
    29/12/2007

בבקשה לשלוח אלי למייל את הכתובת ומםפרי טלפון של דר שכטר
    ליעוץ .בנושא של חוסר שינה {כמו שיעץ לי }בתודה מראש איילה .

לקביעת תור
    סגירה
    מידע וטלפונים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    30/12/2007

אנחנו נמצאים במכון לרפואת שינה ועייפות בשיבא, תל השומר.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה חמורות
    גיגי איילה
    28/12/2007

שמי איילה בת 56 היום במשך 15 אני מתלוננת בפני רופאת משפחה והפסיכיאטר שהפנו אותי אליו
    ועד היום אני דרכתי בכמות עצומה כל מיני כדורי הרגעה ושינה.ולא הגענו לאף תוצאה .
    בריאות הנפש מסרבת לתת לי בדיקת במעבדת שינה למרות שהרואה משפחה כן מאשרת .
    דוחפים לי כל מיני כדורים הקשורים לבעיות נפשיות ולא טורחים לבדוק היכן הבעיה .
    אני באופן מוחלט מתפקדת מצוין בכל התחומים אני לשעבר מורה לחינוך מיוד ומכירה את רוב הכדורים שהתלמדים צרכו ובצדק .ואין לי עם מי להתיעץ כיצד אוכל להפסיק ולחת כדורים
    ובכל זאת לישון .היום אני מרגישה שהתמכרתי ללקיחת כדורים .היום אני לוקחת כל ערב .
    שני כדורים של קלונקס 2מ"ג בונדורמן .ולרין ולאחרונה רכשתי מלטונין בבית טבע .
    אני מבקשת עזרה דחופה אפילו בתשלום רק שהטיפול יועיל ובאמת אאני נרדמת .קשה לי מאוד
    תודה מראש איילה
    אין לי דאגות ומחשבות וכל סיבה אחרת .

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה חמורות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    28/12/2007

בקשי הפנייה לשיחת רופא בלבד ואני מניחה שיאשרו לך.
    לחילופין - את יכולה לקבוע תור לשיחת ייעוץ ישירות במכון, בתשלום לא גבוה.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא אף אוזן גרון במכבי
    ירון
    25/12/2007

שוב שלום,

האם רופא אף אוזן גרון ממכבי יכול להפנות למעבדת שינה במקרה של שעון ביולוגי דחוי? או שזה לא בתחום התמחותו? ואם כן איזה רופאים יכולים לשלוח למעבדת שינה במקרה של שעון ביולוגי דחוי (בהנחה שהרופא משפחה לא יכול).

לקביעת תור
    סגירה
    רופא אף אוזן גרון במכבי

הוספת תגובה

• כן

ד''ר מיכל לוסטיג
    26/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן נטילת המלטונין
    ירון
    25/12/2007

היי,

האם מומלץ ליטול את המלטונין לפני השינה ממש (at bedtime) או שמומלץ לקחתו שעה לפני השינה? או שעתיים? או יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    זמן נטילת המלטונין

הוספת תגובה

• מלטונין

ד''ר מיכל לוסטיג
    26/12/2007

תלוי לאיזה אינדיקציה אתה לוקח את המלטונין. במידה ומדובר בהפרעה בתזמון שינה מסוג נדחה הרי שיש לרוב, לקחתו בין 2030-2130.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה