מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלטונין והשלכותיודין13/08/2008
שלום, אני בן 26 שנוטל מלטונין לפני לילה שלאחריו צריך לקום לעבודה. אני רוצה להדגיש שקניתי את המלטונין בבית טבע, זה לאחר שאף רופא לא הסכים לתת לי הפניה למכון שינה. הבעיה שלי היא נטיה ללכת לישון בשעות מאוחרות מאד בלילה, מה שיוצר קשיים ועייפות ביום למחרת. המלטונין מאד עוזר לי להירדם ו"מציל" אותי מימים קשים אחרי לילות בלי שינה. השאלה שלי היא האם נטילת המלטונין מצידי לא יכולה לגרום לנזק לטווח הארוך (אני נוטל אותו לסירוגין רק בימי עבודה)? או שבטוח ליטול אותו ללא חשש? אודה לחוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין
ד''ר מיכל לוסטיג13/08/2008גם אם לא תכננת-שאלת שאלות מרובות
((-:
ראשית , המלטונין שבחנויות הטבע, איני יודעת את טבעו ומה הוא מכיל וכמה. לגבי המלטונין הנמכר בבתי מרקחת מסויימים בהתאם למרשם-עד כמה שידיעתנו משגת לא ידוע על נזק לטווח ארוך אך המחקרים יחסית הם קצרי מועד.
יתכן ואתה סובל בכלל מהפרעה בשעון ביולוגי ומכך הטיפול הוא אכן מלטונין אך בוודאי לא כפי שאתה לוקח אותו. כרגע אתה רק נהנה מהאפקט המיידי שהוא בעצם תופעת לוואי של ישנוניות ולא האפקט הטיפולי של מלטונין.
כדאי לפנות לשיחה אצל רופא שינה
התשלום במרפאות בתי החולים לשיחת רופא אינו גבוה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזהבית חולים אני יכול לפנות?
דין14/08/2008אפשר לקבל פרטים? פשוט אף רופא לא מוכן לתת לי הפניה למכון שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן?
ד"ר לוסטיג14/08/2008איני יודעת היכן אתה מתגורר אך באיזור המרכז ישנה מעבדת שינה בבהיח תל השומר, וולפסון, ובבית לוינשטיין. בחיפה ישנה בטכניון (ממקומת כמדומני ברמבם), בירושלים בשערי צדק ובבאר שבע בסורוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים במכון שינה?יאיר12/08/2008
שלום ד"ר.אני הבחור שרשם לך את השאלה לגבי רמוטיב וחלומות אינטנסיבים. בתשובתך,המלצת לפנות למכון שינה. מה בדיוק בודקים במכון שינה? צריך לישון שם בלילה? עושים בשם בדיקות דם מיוחדות? האם השהות שם היא ליום שלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון שינה
ד''ר מיכל לוסטיג13/08/2008הוא בעיקרו מכון אבחוני. אז ראשית ישנה פגישה במהלכה ,לאור השיחה הראשונית ולעיתים בדיקות גופניות ינתן כיוון והשערה לבעיה. הבדיקות במכון השינה יכולות להיות גם בדיקות יום וגם בדיקות לילה. בדיקות דם הנן נדירות. וכן ,מן הסתם צריך לישון שם בלילה או לפחות לנסות לישון.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינה האם מוכרת כי נכות ?אריק12/08/2008
אני סובל מהפרעות שינה ומתמש במכשיר נשימה בזמן השינה. האם בעיות הפרעה שינה נחשבים כי נכות על ידי ביטוח הלאומי ואם כן איך אני אמור לפעול כדי שביטוח לאומי יכיר לי בנכות זאת? תודה אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני בטוחה. ברר בביטוח לאומי.
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת.. צריכה עזרה בדחיפות!:(טלי12/08/2008
שמי טלי, בת 21 לפני כשנה וחצי עברתי טראומה בחיי, בעקבות זה החלתי ליטול תרופה נגדדיכאון+ כדור שמעודד שינה קסנקס. לאחר מס' חודשיים הפסקתי עימו לבד. במהלך החודשים האחרונים התלוננתי על קשיי שינה (נרדמת בשעות מאוד מאוחרות- אך ישנה טוב)בעקבות הכדור שהנני נושאת מזה זמן רב (נוגד הדיכאון- רסיטל שמו, אשר קושי בשינה היא תופעת לוואי מוכרת שלו), בעקבות זה קיבלתי אלפרליד שזה גם כדור שמעודד שינה, לאחר תקופה מאוד קצרה- שבוע, השפעתו ירדה, וקיבלתי קסנקס (גם מעיין כדור הרגע- שמודד שינה), היות ושני הכדורים הללו השפיעו עליי לא לטובה ביום אחרי (עייפות כבדה , וקושי לתפקד..) ומטרתם הייתה לתקופה קצרה הנני מנסה להיגמל מהם לבד, רק ש.. זה לא בדיוק הולך.. אנני מצליחה לישון בלעדיהם!!! אינני יודעת מה לעשות, ואני חסרת אונים מהמצב.. המצב נמשך כחודש וחצי יש פה מקום "להילחם" בעצמי במצב? להיגמל לבד? או ללכת לקבל עזרה.. האם הכדורים הללו נחשבים כדורי שינה של ממש? אין לי מושג איך בעברי נגמלתי מהקסנקס, אבל מה שבטוח כרגע זה אינו נסבל.. הנני מאוד לחוצה מהמצב, אני חשה שמנגנון השינה שלי נדפק.. ואין לי כוח להילחם בעצמי ע"מ לישון.. אין ספק שעשיתי טעות שהסכמתי ליטול את הכדורים הללו, אני מבקשת המון עזרה, ומודה מראש, טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/08/2008אכן נראה לי שצריך "לסדר" את הטיפול התרופתי ואת השינה וקשה לעשות את זה לבד.
אם את מטופלת ע"י פסיכאטר/ית נא לבקש את עצתו/ה.
או - פני למכון שינה לשיחה והדרכה ( ניתן לפנות אלינו ללא טופס 17 של קופ"ח, בתשלום של כ-100 ש"ח).
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור נגד חלומות?לירון11/08/2008
הידוע לכם על כך שכדור בשם "מירו" מבטל לגמרי חלומות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/08/2008לא מדוייק. למיטב ידיעתי אין כדור ש"מבטל" לגמרי חלומות.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלימה קשה ותרופהלירון11/08/2008
שלום.אני בן 25 ובעקבות מתח כרוני נטלתי במשך כחודשיים את התרופה REMOTIV. לפני נטילת התרופה היא מתח תמידי אך ללא כל בעיות שינה,ההיפך ישנתי מעולה! כיון שהתרופה לא הועילה עבורי וגם גרמה לתופעת לוואי של הגברת החלומות בלילה הפסקתי עם התרופה כמעט באופן חד (כלומר ירדתי מ-2 כדורים לכדור אחד למשך 4 ימים והפסקתי). מאז עברו כבר כ-9 חודשים בהם אני ממש סובל בלילה מחלימה אינטנסיבית וקשה,המון חלומות מציאותיים ממש ללא הפסקה. אין יקיצות בלילה,כלומר הגוף "כאילו" ישן אבל המוח עובד נון סטופ. גם כשאני כבר מתעורר בבוקר וממשיך לנמנם פוקדים אותי חלומות קצרים ומשונים שממש משתנים כל כמה שניות. חשבתי שעם הפסקת התרופה תוך מספר ימים עד שבועות הכל צריך להעלם אבל המציאות אצלי היא אחרת.התופעה הזו כמובן גורמת לתשישות ועייפות בבוקר שלמחרת.אני ממש חצי בן אדם. מספר שאלות: 1.האם רצוי לבצע בדיקת E.E.G לראות מה קורה? 2.האם כדאי לקחת בשלב זה כדורי הרגעה למספר שבועות כדי להוריד את הפעילות האינטנסיבית במוח?האם כדורי קלמנרבין יכול לשרת מטרה זו? 3.מדוע זה נמשך כבר 8 חודשים ומתי זה צפוי לחלוף?
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/08/2008רמוטיב (ותרופות שפועלות במנגנון דומה) אכן עלול להגביר חלימה או לתת הרגשה של חלימה אינטנסיבית במיוחד.
אבל - גם הפסקה חדה של רמוטיב ודומיו עלולה לגרום לחלימה מאוד אינטנסיבית.
לא ברור לי מה הגורם לחלימה הכל כך סוערת שאתה מתאר ולמשך זמן כל כך ארוך.
בדיקת EEG לא תקדם אותך ועל פניו לא נראה לי שקלמנרבין הוא הפתרון.
המקום המתאים לבירור הוא מכון שינה. בקש הפנייה דרך קופת החולים.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהעדי10/08/2008
שלום רב, אני סטודנטית שנה א' והשנה החלה אצלי בעיה חדשה-אני לא מצליחה להרדם בלילה לפני מבחן. אין לי שום בעיה להירדם בכל לילה אחר, גם לא בימים הספורים לפני הבחינה אלא רק בלילה לפני. הבעיה היא שבגלל שזה הלילה לפני בחינה, אני יודעת שחוסר השינה הולך לפגוע בי ישירות - כי ללא ספק אני מתפקדת פחות טוב. הקושי הגדול שלי הוא להירדם באופן מודע-כי אי אפשר לישון אם "חייבים לישון", וכן העובדה שכל שעה שישנים פחות כן משנה מאוד. כבר ניסיתי כל מני דברים,ספורט כדי שאהיה עייפה,לא לישון כמעט בלילות לפני ,לישון הרבה בלילות לפני, רסקיו ,רגיעון, הרפיה, חלב חם, שום דבר לא עוזר לי לישון כמו שצריך. השינה הכי איכותית שהייתי לי היא שינה של 3 וחצי 4 שעות. אני מתחילה להשלים עם כך שאני פשוט לא ישנה בלילה לפני בחינה, ופשוט להסתדר ככה, אבל בכל זאת חבל לי לוותר על שינה טובה בלילה. כמו כן אני מעדיפה בכל זאת לא לפנות לכדורי שינה. מה אוכל לעשות?
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/08/2008מה הבעייה ליטול כדור שינה לילה לפני הבחינה??????
הלא לא מדובר בשימוש קבוע בכדורי שינה, מדי לילה אלא בפתרון סימפטומטי חד פעמי!
עצה כללית: נסי ליטול כדור שינה לניסיון בסוף שבוע, לא מאוחר מדי, כדי לראות מה ההשפעה עלייך ואם יש אפקט שאריתי למחרת בבוקר.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 72 שעותמקס09/08/2008
שמעתי שקורה לך נזק מוחי בלטי הפיך עם אתה לא ישן במשך 72 שעות. אז הייתי רוצה לדעת מה יכול לקרות עם לא ישנים 72 שעות?
ד''ר דליה שכטר-עמיר09/08/2008אחרי 72 שעות בלי שינה הופכים מאוד עייפים, ישנוניים, עצבניים, לא מרוכזים... (כמובן תלוי בנסיבות של חוסר השינה).
לא ידוע לי על נזק בלתי הפיך לאחר חוסר שינה במשך 72 שעות, אלא אם עושים תאונת דרכים בגלל ישנוניות.
בכל מקרה, לא כדאי לנסות.
שבת שלום,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובל מעיפותרותם שמעוני08/08/2008
אני מפהק הרבה מאוד וכל פיהוק גורם לדמעות בעיניים אני מרגיש עייפות בעיניים משהו מציק כבר הרבה זמן אני בוהה הרבה ממש הרבה אני רגיש לאור בלילה אפילו משהו מוזררררר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבדקת אצל רופא עיניים?!
ד''ר דליה שכטר-עמיר08/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
רותם שמעוני08/08/2008היה לי אלרגיה בעין ויובש והוא אומר מהבדיקה האחרונה שהוא כבר לא רואה עדין אני מרגיש את העיניים עייפות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהמירב06/08/2008
שלום . אני בת 38 ובשבוע ה23 להריוני.בשלושה ימים אחרונים אני לא מצליחה לישון ברציפות . אני מתעוררת אחרי שעתיים שלוש ואז לא נרדמת עד הבוקר.בזמן הזה אני נתקפת במחשבות ודאגות.רואה את הכל באופן שלילי ביותר .את ההריון, הלידה ועוד המון פחדים. זהו הריוני הראשון. מה עליי לעשות?יש מצב שזה בגלל שינויים הורמונליים או שזה מצב נפשי?
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/08/2008אכן נשמע שנדודי השינה משניים לדאגות וחרדה, שאינם לא טבעיים בשלב הזה של חייך.
נסי לתרגל טכניקות הרפייה שונות (ניתן למצוא ספר וקלטת שמלמדים טכניקות הרפייה בחנויות הספרים) או לפנות לייעוץ פסיכולוגי.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך ל"שינה מעייפת"מישהו05/08/2008
שלום ותודה על התגובה אני כבר שנים לא יושן ברצף, גם את ההודעה הזאת אני רושם אחרי שקמתי (השעה 4:00) כי התעייפתי מלישון. אני דווקא לא חושב שהדיכאון הוא הבעיה ואפילו להפך אני יסביר: הדיכאון אצלי מתבטא לא בעצבות כזאת שאין תקווה וכו'. הוא מתבטא יותר בשביזות. זאת לדעתי המילה עבורי. שאני מרגיש חרא כזה ושבוז ולא בא לי לעשות כלום. לא מזמן הפסיכיאטרית שלי נתנה לי ריספרדל. לקחתי אותו במשך 5 ימים והפסקתי. אני חייב להגיד שלא ישנתי ככה שנים... ואני שם דגש על ההבדל בין גרם לשינה יותר טובה לבין מעייפת ומרדימה. לקחתי כבר כדורים מעייפים אבל למרות שהם מעייפים הם לא גורמים לשינה יותר טובה ול"עייפות" הזאת מלישון. הריספרדל גרם לי לשינה מעולה וקמתי פעם אחת באמצע הלילה לשירותים ומיד חזרתי לישון מצד שני הריספרדל הכניס אותי לדיכאון עמוק כזה של עצבות וחוסר תקווה ומה שאנשים בדרך כלל מתכוונים שאומרים דיכאון. אני ממש לא יודע מה לעשות. כדור מרדים לא יעזור לי אלא סתם יעשה אותי יותר "עייף" אבל אני לא ישן טוב וכל הלילה וגם ביום שלמחרת אני יהיה עייף מדי. אגב ניסתי עד עכשיו כדורים מסוג SSRI וSNRI שרק גרמו לאי שקט ואני לא מדבר על תופעות לוואי של התחלת הטיפול. בתילחת הטיפול בהם דווקא לא היה כלום ורק לאחר שבועיים בערך התחיל האי שקט. אני חושב שאני צריך כדורים שמשפיעים רק על הנוראדרנלין גם מהסיבה הזאת וגם כי לפני זה הייתי לוקח רמוטיב והוא עזר לי נגד הדיכאון. והוא פועל הרוב על הנוראדרנלין לפי מה שידוע לי. מה עלי לעשות בקשר לבעיה שאני מתעייף מלישון? אני פשוט מתעייף כאילו מזה שהשינה טובה חזקה וקם. בבקשה תייעצי לי מה לעשות תודה רבה....
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/08/2008לפי מה שכתבת בפירוט המפתח לפתרון לדעתי נמצא אצל הפסיכיאטרית המטפלת בך. הפרעת השינה משנית להפרעה במצב הרוח.
אין פתרונות קסם אלא המשך חיפוש אחר הטיפול המתאים ביותר עבורך.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כרונית ומיטוכונדריהאהרון02/08/2008
שלום, אני בן 22 וסובל מעייפות כרונית כבר כמה שנים ועדיין לא מצאו את הגורם לזה. גם עשיתי בדיקת שינה ולא מצאו בעיה. שמעתי שאחד הגורמים לעייפות כרונית יכולה להיות בעיה כלשהי במיטוכונדריה. האם זה נכון? ואיזה מין בדיקות קיימות כדי לדעת את מצב המיטוכונדריה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשןבה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/08/2008הביטוי הקליני של מחלות מיטוכונדריאליות מגוון מאוד.
לא ידוע לי על מחלה מיטוכונדריאלית שביטויה היחיד הוא עייפות.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורום עייפות אני עייפהטלי02/08/2008
שלום רב בת25, יש לי רגישות מאוד גבוהה לרעשים. אני צריכה שקט ואור מוחלט בכדי להירדם. לרוב יש לי את התנאים הללו אך לאחרונה עברתי דירה ומצאתי את עצמי מוקפת בילדים. אני מתעוררת כל לילה, באמצע הלילה, מבכי של ילדים ובשעות הבוקר כאשר הם מתעוררים. מה אני יוכלה לעשות בכדי לשמור על שינה חזקה? השינה שלי כל כך קלה אף על פי שאני סחוטה, קמה כל בוקר ב7 בבוקר ועובדת קשה כל היום.. הרעשים מטרידים את שלוותי.. אני מנסה בשביל להחזיק מעמד ולהיות עירנית לנוח כאשר יש לי זמן, אפילו שעה, בה אני נרדמת ומתעורררת עם שעון מעורר ומרגישה כאילו כלל לא ישנתי מרוב העייפות.. מה ניתן לעשות? האם לדעתך תרופות טבעיות יעזרו או הן מועילות רק למי שיש בעיה להירדם מלכתחילה?
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/08/2008הפתרון הטבעי הטוב ביותר עבור אנשים ששנתם קלה הוא סביבית שינה שקטה ונטולת גירויים ככל האפשר.
כדורי שינה "טבעיים" (=ללא מרשם) או "כימיים" (=עם מרשם) אינם פתרון מוצלח לטווח ארוך.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה קלה מדיטניה31/07/2008
שלום רב, אני ישנה שינה קלה ומתעוררת מעל לחמש פעמים בליךה, לךעתים נרדמת מייד ולעתים לא, האם יש לכך פתרון פשוט יחסית?
ד''ר דליה שכטר-עמיר31/07/2008שינה קלה היא מעין תכונה מולדת והתאור הוא שההפרעה קיימת "תמיד". הפתרון לכך - סביבת שינה מאוד שקטה ונטולת גירויים חיצוניים ככל שאפשר.
אם "שינה קלה " מופיעה פתאום באמצע החיים צריך לבדוק מה הגורם: היגיינת שינה לא טובה? (עישון, קפאין, אלכוהול לפני השינה?) הפרעת חרדה, דכאון? הפרעת שינה ראשונית? נטילת תרופות חדשות שאולי משפיעות על השינה?
מקווה שעניתי.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימהאשרף28/07/2008
לאחר איבחון מעבדת שינה התחלת להשתמש במכשיר CPAP אך עם השימוש התחלתי לסבול מכאבים עזים בחזה (בריאות) בלילה בזמן התקנת המכשיר במיוחד בשעות הבוקר המוקדמות ולאחר הורדת המכשיר בעשרות דקות חולף הכאב ,הפסקתי את השימוש במכשיר והכאב חלף, שאלתי: מה הגורם לכאב וללחץ בחזה בעת השימוש במכשיר ???
ד''ר דליה שכטר-עמיר28/07/2008לא נתקלתי בתופעה כזו.
צריך לשוב למרפאת CPAP ולהבדק ע"י רופא במכון בו אתה מטופל!
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)