מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- primary hyperparathyroidismנירית24/06/2021
שלום וברכה
אובחנתי עם primary hyperparathyroidism ,השאלה שלי היא למה בכלל צריך לעשות ניתוח אם יש טיפול תרופתי יעיל בסינאקלצט
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנירית
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2021סנקלצט מוריד רמות בPTH בערך ב10% לא מנרמל את רמות הPTH לא מגן על העצם מפני אוסטאופורוזיס ורמות PTH מוגברות ולכן לא מונע שברים , דבר שאפשר להשיג בנתוח בלבד.
סנקלצט כן מסייע לנרמל את רמות הסידן בדם ובמטופלים שלא יכולים לעבור נתוח יכול לתת מענה בנושא הזה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה דלת פחמימות וערכי סוכר גבוהיםלילך24/06/2021
הי אני בת 40, בעברי הרחוק היו שחלות פוליציסטיות, כיום בעיקרון אין.
סוכר בצום תמיד נע מעל ה- 100- 105, אבל בשנה האחרונה פעמיים הוא 113. המוגלובין מסוכר היה לפני שנה 5.5 אחוז וכעת 5.8 אחוז. התזונה שלי בעיקרה ותמיד מורכבת מהמון המון ירקות. ללא פירות לגמרי. האכילה שלי היא בגדול פעם ביום, וכאמור הרבה ירקות. כמעט ולא אוכלת פחמימות, אוכלת גם אגוזים, קשיו, לעיתים מרקי מימיים אולם בגדול ארוחה אחת ביום. בסופי שבוע או במסעדות אוכלת סלט עם רוטב בשונה מכל השבוע שהתזונה של הסלט כוללת שמן זית בלבד וחלבון (גבינה, טונה וכאלו ללא רוטב). עושה הליכון הליכה מהירה מאוד 6 פעמים בשבוע 45 דקות כל פעם. במשפחה אין סוכרת, אולם לאבא שלי ערכים דומים לשלי. גם באחד מהריונותיי הייתי גבולית לסוכרת הריון, ובדקתי בבדיקות ביתיות.
אני לא מבינה את הערכים. רוצה לדעת מה עושה לא נכון? האם התזנה. כי ספורט כבר עושה ומספיק. התזונה כאמור דלת דלת פחמימות. אז מה עוד יש לשנות? לא מבינה. אין השמנה אני שוקלת 64 שנים שנים על גובה 1.72 כלומר BMI תקין. אני ממש בלחץ ודיכאון ומפחדת מהעתיד. יש בכלל מה לשנות במצבי הרי להפחית פחמימות אין לי ממה, אז מה עוד כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללילך
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2021אם הסוכר היה גבוה מאז ומעולם בצום אז אולי מדובר בMODY 2 סוכרת מונוגנטית שלא מביאה לסבוכי סוכרת ולא מחייבת שום טפול פרט להפחתה יחסית של צריכה פחמימות ופעילות גופנית סדירה.
אם הסוכר בצום היה תקין בעבר אז לא מדובר בMODY 2, אם את סובלת משחלות פוליצסטיות אז בהחלט זו יכולה להיות סיבה לסוכרים המעט מוגברים בצום ואז אפשר לשקול טפול במטפורמין
עוד אופציה לבדוק נוגדנים לאיי הלבלב.
בנוסף אם יש נחירות או חשד לדום נשימה בשינה הם יכולים לגרום לעליה ברמות הסוכר בצום
בכל מקרה שמירה על הרגלי חיים נכונים דהיינו פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות מונעים התפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא משני לאחר בדיקת ct גבזיוה23/06/2021
שלום הממצא אומר "גויטר שהתגלה בct גב
בus mng עם קשר דומיננטי עד 3.2 ס"מ משמאל tr3 " מה זה אומר ? אני לחוצה ומפחדת שזה סרטני ,מה הסיכוי לפי הבדיקה לעשיית ניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לזיוה
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2021TIRADS3 זה קשר שרב הסכויים שהוא שפיר כי פרט לגודל אין לו מאפיינים של ממאירות
כך שרב הסכויים שהקשר שפיר אם הTSH תקין מקובל לנקר אותו תחת אולטרהסאונד בכדי לוודא שהוא שפיר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינמון ואיזון סוכר ברמה גבוליתליה23/06/2021
אני לא מוגדרת חולת סוכרת אלא בבדיקה בצום יצא לי פעמיים 103 ו105. התחלתי לאכול כל יום כפית קינמון והסוכר ירד ל95 בצום. האם זה מעיד שזה תקין או שזה השפעה מלאכותית של הקינמון ובלעדיו אחשב בטרום סוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליה
ד''ר מאיה איש שלום25/06/2021אני שמחה לשמוע לגבי השפור. אולי שינית הרגלי חיים נוספים כגןו הפחתת צריכה של פחמימות והגברה של פעילות גופנית?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלבין A1C שעלה בשנה האחרונהליאת23/06/2021
הי, אני בת 40. 3 ילדים בריאים. בהריון טרום סוכרת הריון.
התזונה שלי מאז ומעולם לא היתה טובה (היא נשמעת בריאה אבל כנראה היא לא..) אני אוכלת המון המון ירקות,חלבונים (גבינות, ביצים, טונה מעט בשר או עוף), אגוזים באמת הרבה ירקות, לעיתים רק פעם ביום, משקל סטטי הרבה שנים של 64 קג על 1.72. לפני כשנה סוכר בצום 113 המוגלובין A1C 5.5 אחוז. כעת המוגלובין A1C 5.8% . בצום- טרם הגיע משערת שיגיע גבוה. ספורט עושה הליכה מהירה 45 דקות 6-5 םעמים בשבוע.
במשפחה אין סוכרת אולם לאבא שלי ערכים גבוליים כמוני בסוכר.
אני לא אוכלת באמת כמעט סוכרים או פחמימו (אולי בסופש בסלט רטבים שזה האהבה שלי אבל מעבר לזה ממש לא).
איך הגיוני שזה עוד עולה? האם הגוף מפרק את הסוכר שלא מקבל ממני בצורה הזו? זה יתכן? או שזה ממש מראה על בעיה. מה לעשות? כי ספורט עושה, בקושי אוכלת פחמימות וסוכרים, איך יתכן
אני בלחץ מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לבדיקת תפקודי בלוטת המגן
אודי23/06/2021א.תבדקי תפקודי בלוטת המגן
ב.לשלול או לאשש שחלות פוליצסטיות
ג.בתנגודת לאינסולין הכבד בגלל תקשורת לקויה עם הלבלב ממשיך בשגגה להפריש סוכר למחזור הדם
ד.השמנה מרכזית (אבדומינאלית) יכולה גם מאד להסביר את מה שאת מתארת עקב איתותים דלקתיים שבתורן מפריעים לפעולת האינסולין
ה.במצב שלך אכילת מוצרי חלב תאיץ משמעותית את התקרבותך מעבר לגבול של "טרום" לסוכרת מלאה חלילה
אם יש לך אנגלית טובה תכתבי בגוגל "חלב והאפקט האינסולינטרופי"
ותקבלי תוצאות של מחקרים (בעיקר נשים מעל גיל 40) של צריכת חלב והתפתחות תנגודת לאינסולין וסוכרת
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לליאת
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2021אם הסוכר היה גבוה מאז ומעולם בצום אז אולי מדובר בMODY 2 סוכרת מונוגנטית שלא מביאה לסבוכי סוכרת ולא מחייבת שום טפול פרט להפחתה יחסית של צריכה פחמימות ופעילות גופנית סדירה.
אם הסוכר בצום היה תקין בעבר אז לא מדובר בMODY 2, אם את סובלת משחלות פוליצסטיות אז בהחלט זו יכולה להיות סיבה לסוכרים המעט מוגברים בצום ואז אפשר לשקול טפול במטפורמין
עוד אופציה לבדוק נוגדנים לאיי הלבלב.
בכל מקרה שמירה על הרגלי חיים נכונים דהיינו פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות מונעים התפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובהמשך עוד שאלה
ליאת26/06/2021הי תמיד בצום היו גבוהים אבל לא 113 אלא 107-8. אבל כן תמיד..אז מניחים שזה mody2? או אם זה עלה ל113 זה מגמה שונה כי לא יודעת מה מגדיר מודי2... ומה לגבי ההמוגלובין a1c לא בדקתי יותר מפכמיים לפני שנה וכעתת.והיה בעלייה...מה המשמעות? האם לתזונה שלי שנכון שהיא דל. פחמימות אבל רק פעם ביום יש קשר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לליאת
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2021אם הסוכר בצום תמיד היה מוגבר בהחלט חשוד לMODY 2 שיכול להחמיר בצורה קלה עם הגיל.
מציעה לבדוק נוגדנים ANTI GAD ANTI ISLET ANTI INSULIN ואם הם שלילים אפשר לקבל בדיקה גנטית בסל מטעם קופת החולים
בהחלט מציעה להמשיך עם הגבלה של פחמימות, להתיעץ עם דיאטנית להמשיך פעילות גופנית סדירה וגם השינה חשובה לפחות 6-7 שעות בלילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי PTH גבוהים בת 44Shushon23/06/2021
שלום,
אני בת 44 עם סקלרודרמה.
בבדיקות שנערכו לי, התקבלו הערכים הבאים:
PTH 283.1 pg/ml
Calcium 9.57 mg/dL *תקין*
Vitamin D 16.4 nmol/L
LDH 493 U/L
מה המשמעות?
האם רק מחסור בויטמין d? האם יש משהו נוסף?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לShushon
ד''ר מאיה איש שלום25/06/2021בעקרון חסר קשה של ויטמין D יכול להביא לעליה ברמות PTH כדאי לבדוק גם את רמת ההפרשה של סידן בשתן. הסטוריה של אבנים בדרכי השתן? לפעמים יש היפרפרתירואידזם ראשוני גם בנוכחות רמות סידן תקינות בדם. צריך לראות את התגובה של PTH לתקון חסר ויטמין D, לבדוק שאת צורכת מספיק סידן האם התפקוד הכליתי תקין?
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיזול רוקאיילה23/06/2021
היי, עשיתי בדיקת קורטיזול של רוק ויצא לי 0.07 רציתי לדעת אם זה תקין, יש לי חשד לקושינג והמון דברים אצלי מצביעים על זה, בנוסף מצאו אצלי ממצא בראש בהיפזוזה -אם ככה אומרים- יש מצב שאין לי קושינג? הבדיקה תקינה? אני מתחילה להיות נורא לחוצה על זה כי זה נראה תקין ואין פיתרון לבעיה שאני נמצאת בה עם הקורטיזול הגבוה, עשיתי כמה פעמים מבחן דיכוי וכולם חוץ מאחת לא דיכאו לי עשיתי בערך ארבע/ חמש התחלתי לאבד ספירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיילה
ד''ר מאיה איש שלום25/06/2021בדיקת הרוק תקינה. אבל אבחון של קושינג יכול להיות לא פשוט.
צריך לראות את שאר הבדיקות ואת התסמינים והממצאים בבבדיקה גופנית
לעיתים יש קושינג סבקליני שמתבטא רק בהפרעה בדכוי במבחני דכוי והטפול בהתאם לתסמינים והממצאים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול ולקיחת ויטמין D האם פוגע בספיגה?יעל22/06/2021
שלום דר
אני נוטלת ויטמין d בטיפות
שותה פעם בשבוע אלכוהול.כמובן לא חזק .יין
זה פוגע בספיגת הויטמין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021לא אמורה להיות פגיעה בספיגה ככל הידוע לי
יש פגיעה במטבוליזם הכבדי של ויטמין D אצל אלכהוליסטים אך זה לא המצב שאת מתארת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לאורך כל היום והמוגלובין מסוכרריערה22/06/2021
יצאה לי תוצאה של a1c 5.6. האם זה מעיד על בעיה כי אני לא נוגעת בסוכר ואוכלת בריא. האם העובדה שאני כל שעה כמעט אוכלת משהו אפילו קטן מעלה את הממוצע כי לסוכר אין זמן לרדת?
תגובה ליערה
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021יתכן שזו הסיבה כפי שאת מציינת בפרט אם מדובר בפחמימות (גם אם לא סוכר, אלא למשל לחם פסטה אורז פירות וכו).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אוזמפיק מתי יגיעו לישראל והיכן הם משווקים בעולם?נעמי כספי22/06/2021
שלום דר איש שלום
היום בדיוק לפני שנה שאלתי אותך על כדור האוזמפיק ושאלתי מתי לדעתך הוא יגיע לישראל כתבת במהלך 2021
את יודעת מתי יגיע? התחלתי בהזרקות גם אני וגם בעלי ואנחנו כמובן מעדיפים P/O תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמי כספי
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021יגיעו לארץ במהלך חודש יולי אבל יהיו אפשרים לרכישה באופן פרטי בלבד בעלות של 450 שח לחודש.
חסרונם שהם מורידים פחות במשקל מהזריקה החד שבועית ויש לטול אותם בצום חצי שעה לפני האוכל/קפה עם חצי כוס מים כל יום. בהחלט מדובר בכדור במקום זריקה שזה יתרון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואין בין שני חולי סוכרתיעל22/06/2021
שלום ד"ר
אני מבררת בשביל מישהי שיש לה סכרת נעורים מגיל 18 והיא רוצה להינשא לבחור עם סכרת. האם יש בזה סכנה לילדים? וכדומה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021סוכרת מסוג 1 (נעורים) פחות תורשתית מסוכרת מסוג 2. הסכוי לילד לאם חולה בסוכרת ללקות בסוכרת הוא רק 4% אם אב לוקה בסוכרת הסכון כ7%.
סוכרת מסוג 2 יותר תורשתית הסכוי לפתח סוכרת הוא 30-50% אם אחד ההורים לוקה במחלה, 50-70% אם שניהם לוקים בה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנישואין סוכרת1 עם סוכרת1
אברהם23/06/2021לא מומלצים בעליל!
אחוזי ההסתברות לילדים סוכרתיים עולים בצורה דרסטית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאברהם
ד''ר מאיה איש שלום25/06/2021עדין הסכונים נמוכים יחסים כשלשני ההורים סוכרת מסוג 1, בממוצע סביב 10% ולכל היותר 25% (אלא אם יש תסמונת אוטואמונית פולגנדולרית ואז הסכון מגיע ל50% אך היא לא שכיחה).
לעומת זאת בסוכרת מסוג 2, מגיעים ל50-70% סכון אם ל-2 ההורים יש סוכרת מסוג 2.
היום הטכנולוגיה מאוד מתקדמת בטפול בסוכרת מסוג 1 ויש מערכות של מעגל סגור מעין לבלב מלאכותי (מד סוכר רציף שמתקשר עם משאבה) ובעתיד הלא רחוק אני מקוה שתהיה השתלה של תאי בטא כך שהיום הנהול של סוכרת מסוג 1 שונה מאוד מבעבר והמחלה פחות פוגעת באכות החיים ויותר קל לאזנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי על השאלה שהיתה לגבי סוכרת סוג 1..
אברהם25/06/2021ברור שהתיחסות הציבור לתורשה בסוכרת 2 היא בעייתית ומדחיקה, כנראה גם מתוך הנחה שהיא ניתנת למניעה / טיפול באימוץ אורח חיים נכון, אבל זה לא הדיון... לצערנו, עדיין יש סיכון באחוזים ניכרים גם בנישואי סוכרת 1 עם 1, ולא הייתי בונה על האמצעים הטכנולוגיים הקיימים לטיפול בסוכרת אם אפשר להימנע מהסיכון המיותר להתפרצות סוכרת סוג 1 שאינה בידי אדם, והיא בלתי הפיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאברהם
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2021עדין הסכוי הוא סביב 10% ולכל היותר 25% ובכלל יש מחלות קשות יותר שאין לנו דרך לשלוט על התורשה שלהם או לעיתים כשמתחתנים אפילו לא מודעים לקיומן. לכן אני לא בטוחה שזאת סיבה לותר על זוגיות בנוסף אני כן חושבת שהשפור הטכנולוגי שמאפשר שליטה במחלה הופך אותה ליותר קלה ופחות פוגעת באכות חיים
ציינתי סוכרת מסוג 2 כי לרב בנושא הזה אנשים פחות חושבים על התורשה (גם פעמים רבות לא יכולים לדעת כי היא יכולה להופיע בגיל מאוחר יותר) ושם האלמנט התורשתי משמעותי יותר לעומת טייפ1.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסנדה ופרוברה האם מותר לשלב?מעיין21/06/2021
אני משתמשת בסקנדה, האם מותר לקחת יחד עם זה פרובה עקב שחלות פוליציסטיות ואי קבלת מחזור באופן טבעי?
תגובה למעיין
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021בהחלט אין בעיה לשלב ורצוי שיהיה מחזור לפחות אחת לחודשיים
בעקרון ירידה במשקל יכולה לשפר שחלות פולצסטיות ולסייע בסדירות המחזור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ונטילת תרופות בגיל 60גילה21/06/2021
שלום בת 60 אני לוקחת בבוקר כדור לתת פעילות של בלוטת מגן מחכה חצי שעה ואז לוקחת 2כדורים ללחץ דם ובערב בשש לוקחת כדור לכולסטרול וכדור ללחץ דם רציתי לשאול עם אפשרי לקחת בשעה ארב חמש אחר הצהרים את התרופות של הערב
תגובה לגילה
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021אפשר להקדים את התרופה לכולסטרול לשעה חמש בערב
לגבי הכדורים ללחץ דם הקדמה בשעה אפשרית אלא אם לחץ הדם נמוך במיוחד בשעה הזאת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ מעלה סוכר ובכמהאנה21/06/2021
אם אדם לחוץ מאוד במהלך בדיקת דם זה יכול להעלות את הסוכר משמעותית? האם ייתכן שסוכר שבדכ בתנאי רוגע יהיה 90 בצום יהפוך ל100 ומשהו עקב הלחץ? אני יודעת מהוטרינר שלי שכשחתול לחוץ הסוכר שלו קופץ אפילו פי שניים מהרגיל האם זה דומה אצל אדם?
תגובה לאנה
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021בהחלט לחץ יכול להעלות רמות סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים של סכרת תקיניםשרון20/06/2021
שלום,כבר שבועיים על אוזמפיק וגלוקומין,במשך היום הסוכר מאוזן ולכן לא לוקחת את הגלוקומין ,בערב סוכר בסביבות 125 ולוקחת כדור אחד וקמה עם סוכר 97 לרוב ,האם יש צורך במדדים הנל לקחת בערב את הגלוקומין או לוותר ולהשאר רק עם האוזמפיק? תודה
תגובה לשרון
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021בעקרון סוכר שמתחת ל100 בצום עדיף אז נשמע שכדאי להשאר עם הגלוקומין אלא אם הוא גורם לכאבי בטן או שלשולים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)