מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוזנפיק במינון נמוך לאורך זמן לסוכרתי עם עודף משקלקובי01/08/2021
היי,
אני בן 6;
לפני 3 שבועות שקלתי 111 ק״ג עם סוכר בדם לאחר צום של כ 180
אחרי 3 שבועות עם אוזמפיק במינון של 0.25 לשבוע ירדתי 6 ק״ג והסוכר ירד ל 94 בלבד.
תחושת השובע הגיעה כבר יום למחרת הזריקה הראשונה. כמובן ששומר על ארוחות קטנות ולא ״סוכרתיות״ וגם קצת פעילות כופנית 3 פעמים בשבוע לפחות.
רופא המשפחה שלי ממליץ להעלות ל 0.50 בגלל שזה הפרוטוקול.
אני חושב שכל עוד נמשכת תחושת השובע וגם רמת הסוכר נמוכה, למה להעלות מינון? אולי בעתיד כשאגיע ליעד המשקל וכו׳ אוכל אפילו להוריד מינון? אשמח לחוות דעתך. בברכה, קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בו 64
קובי01/08/2021בן 64
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2021אם אתה ממשיך לרדת במשקל תחת מנון זה אז אתה צודק
העלאת המנון לא תוריד מידי את הסוכר אבל תסייע עוד בירידה במשקל
אם אתה ממשיך לרדת במשקל אפשר להמתין
כל הכבוד לך ותמשיך בשנוי הנפלא שהתחלת
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטתי להעלות את האוזנפיק השבועי ל 0.5
קובי14/08/2021תודה רבה על העצה ועל הפירגון ד״ר מאיה,
בשבוע של שילוב יוקריאס ואוזנפיק 0.25 ירדתי לערך סוכר בדם של 94 ! שבוע אחר כך כבר ללא היוקריאס עלה הסוכר ל 106, זה עדיין סביר אבל אני רוצה לחיות עם סוכר מתחת ל 100 אז העליתי ל 0.5 את האוזנפיק ואראה בסופ״ש הבא מה רמת הסוכר (אני מודד פעם בשבוע אחרי צום).
עד עתה ירדתי 8.5 ק״ג בלי מאמץ רב אבל עם פעילות גופנית לפחות 4 פעמים בשבוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקילת שילוב גלוקומין עם האוזמפיק
ד``ר מאיה איש שלום14/08/2021טוב מאוד. אפשר לשקול גם לשלב גלוקומין עם האוזמפיק אם יש צורך בהורדה נוספת של רמות הסוכר
וגם פעילות גופנית תסייע להפחתת רמות הסוכר וכן הפחתת צריכה של פחמימות .לצרוך פירות קיץ במידה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת מינון איזמפיק+ מה מינון מינימלי להפחתת משקליעל31/07/2021
שלום דר',
התחלתי לפני 3 וחצי שבועות בהתוויה להפחתת משקל בלבד, 0.5 מג היה המינון אליו הרופא שאף להגיע.
שבוע ראשון 10 קליקים- פחות תיאבון, קצת בחילות. יופי.
שבוע שני 20- בחילות, כאב ראש וקצת סחרחורת יום יומיים אחרי הזריקה. סביר.
פה ביקרתי אצל הדיאטנית, הפחתה של חצי קילו, לא משמעותי, אם כי ביום ראשון של מחזור אז יתכן שהפחתתי מעט יותר.
שבוע שלישי כבר 0.5- תחושת מחלה עם עייפות, כבדות, בחילות. לא טוב לתפקוד נורמלי.
שבוע רביעי 0.5- מזריקה בערב מאוחר, סחרחורת קלה בלילה, ביום לאחר הזריקה בחילות וחוסר תיאבון עם תחושת מחלה של עייפות וקושי להתניע, בערב הקאתי ושלשלתי באופן חריף, כמו שאפילו סלמונלה לא גרמה לי להגיב. השלשולים הקשים נמשכו עד למחרת בצהריים, ואז נותרה רק תשישות ובחילות להמשך היום ועייפות קלה יותר עוד יומיים.
לא יודעת כמה והאם ירדתי בשבועיים אלו במשקל באמת ולא בנוזלים.
הרופא המליץ לרדת חזרה מה37 קליקים אל 20 קליקים שהם 0.25 מג.
האם לרדת מיידית בזריקה הבאה עוד 4 ימים למינון זה?
קראתי פה שאת בעד מרווחים של 5 קליקים בעליה, האם גם בירידה? (בסוגריים אם עוד פעם אגיב ככה לזריקה כנראה שלא אוכל להמשיך בה)
כמו כן, להפחתת משקל האם ה0.25 מספיק?
אוכלת הרבה פחות מן הסתם, שלא לומר צמה (לא המטרה שלי אבל לעיתים קשה לאכול), מתעמלת כל חיי, ברגיל הליכות פלוס 2-3 פעמים בשבוע יוגה ופילאטיס, כשלא צריכה לבטל בגלל בחילות );
תודה לך על השירות הנפלא שאת עושה פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום02/08/2021תודה על הפרגון. בירידה אין צורך לבצע בהדרגה. והיתי מנסה אפילו 15 קליקים לאור ההרגשה שלך לא ממהרת להעלות. לא מעלה אם יש תופעות לואי. כלומר נשארת על 15 קליקים אפילו מספר שבועות עד שתופעות הלואי חולפות ואכן אני בעד להעלות ב-5 קלייקים כשמעלים.
כל זאת בערבון מוגבל כי לא ראיתי אותך ולא בדקתי אותך אבל ממה שאת מתארת נשמע שחייבים להוריד מנון
התרופה אמורה להוריד תאבון ולא לגרום לתחושת מחלה אלו תופעות לואי שאפשר להמנע מהם/להפחית אם מעלים את המנון יותר בהדרגה
תרגישי טוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך על אוזמפיק
יעל03/08/2021תודה רבה דר, והאם חייבים לשאוף להעלות מינון ל0.5 מג או 1 מג להפחתת משקל אופטימלית ומקסימלית, או שאפשר להישאר במקום/ מינון שמסייע בויסות תיאבון ולא חייבים להעלות מינון? כי הבנתי שבמחקרים מינון גבוה עזר להורדה המיוחלת של 15% במשקל..
כמו כן קראתי שכתבת דגש על פעילות גוםנית כנגד משקל/תנגטדה. מדוע דווקא סוג פעילות זה חשוב עם אוזמפיק? יש חשש כלשהו לפגיעה במסת שריר?
ושאלה נוספת- האם אוזמפעק תורם במשהו נוסף לבריאות למי שאינט סוכרתי, למשל סיוע בהורדת כולסטרול?
אלף תודות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2021התגובה לאוזמפיק היא אישית, יש אנשים שכבר במנון של 0.25 מג' יורדים 10 קג' ויש כאלו שרק ב1 מג' רואים תגובה משמעותית מבחינת משקל. הבסיס לשנוי הוא שנוי בהרגלי חיים
בכל ירידה במשקל יש חשש מאובדן מסת שריר, ולכן חשובה גם פעילות של תנגודת שיכולה להעלות את חלוף החומרים במנוחה
אוזמפיק גם אנטידלקתי בסוכרתיים יש עדויות שהוא אנטיטרשתי הנושא בבדיקה גם בלא סוכרתיים, משפר רמות כולסטרול ולחץ דם
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המקיפה!
יעל05/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש להוסיף לתפריט חלבונים מן החי
אודי06/08/2021למניעת אובדן שריר בנוסף לאימוני התנגדות כדאי להוסיף לתפריט חלבונים איכותיים מן החי עוף ביצים
במידה כמובן בכדי לא להכביד על הכליות ולא להעלות סוכר באופן דרסטי(גם חלבון זקוק לאינסולין לשם כניסה לתאים)
חשוב לזכור צריכה לא מספקת של חלבון בגיל המבוגר גורמת לשלל בעיות פיחות במסת העצם דלדול שרירים תגובה חיסונית לוקה חולשה כללית ואף דיכאון...
הגוף האנושי הוא מכונת חלבונים אנזימים רקמות שרירים תאים מוליכים עצביים וכו וכו הכל מסונטז מחומצות אמינו
הם אבני הבניין לכל הגוף ותוצאותיו
חשוב לזכור ולצרוך בהתאם למסת גוף הוצאה אנרגטית תפקודי כליות וייעדי בריאות ספציפיים
שבת המלכה שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ממתיקים ו b12יחיאל31/07/2021
אני טרום סוכרתי מקפיד מאד על תזונה נטולת פחמימות וסוכרים. רופאת המשפחה ממליצה על כדור b12 פעמיים בשבוע. כל הכדורים שראיתי יש בהם ממתיק (מניטול).
השאלות 1. האם מניטול וממתיקים אחרים מעלים את רמת הגלוקוז בדם? 2. האם יש כדור b12 ללא ממתיק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליחיאל
ד''ר מאיה איש שלום02/08/2021הכמות מניטול שבתוסף קטנה לא סביר שתגרום לעליה ברמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לא תקינולנטלי30/07/2021
האם יכול להיות שכתוצאה הףמעשית בדיקת הדם לא בזמן המחזור התוצאה יצאה גבוה יש לציין שאני נוטלת דקסטמטזון 0.5 כל ערב ומאובחנת עם cah שבתבטא ב איבר חיצוני זכר ופנימיים נקבה מקבלת וסט סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנטלי
ד''ר מאיה איש שלום02/08/2021עדיף שתחזרי על כל הבדיקות בתחילת מחזור. אך פחות סביר שכאן העליה מוסברת בכך שלא בוצע בזמן הנכון. מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל. האם את סובלת לחץ דם גבוה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה
נטלי03/08/2021בהמשך לשאלתך האם אני סובלת מלחץ דם גבוה אז התשובה היא לא לפי דברי הרופא הלחץ דם שלי נמוך באופן קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנטלי
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2021אז זה קצת מפחית מהחשיבות הקלינית של התוצאה ששלחת
אך מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם תוצאותנ29/07/2021
יש לציין שאני נוטלת דקסטמטזון 0.5 והבדיקות לא נעשו בזמן מחזור למרות הכל התשובות לא תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנ
ד''ר מאיה איש שלום29/07/2021צודקת, כנראה שאם היית מבצעת בזמן מחזור האנדרוסטנדיון באמת היה יוצא נמוך יותר. אז כדאי לחזור על הבדיקה ביום 2-5 למחזור לפני החלטה על שנוי טפול. תמיד כדאי להקפיד על פרופיל הורמונלי ביום 2-5 למחזור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי תנגודת אינסולין?הלן29/07/2021
הי,
אשמח לעזרה בפענוח התוצאות כי התור לרופאה עוד חודשיים...
האם יש תנגודת אינסולין? אני לא בהריון.
רמות הגלוקוז בתמונה.
רמות אינסולין:
בזמן 0 - 10.2
30 דקות אחרי העמסה - 87.1
60 דקות - 203
120 דקות - 97
תודה!
תגובה להלן
ד''ר מאיה איש שלום29/07/2021נראה שיש תנגודת לאינסולין
קשה לי לתת המלצות מבלי לדעת פרטים קלינים נוספים
אבל בכל מקרה הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות, ופעילות גופנית ארובית ותנגודת משולבת יכולים לשפר את התנגודת לאינסולין
אפשר גם לשקול טיפול תרופתי אם יש צורך קליני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף תזונה אינולין טרום סוכרתאבי29/07/2021
שלום אני טרום סוכרתי. האם תוסף תזונה אינולין הוכח כיעיל במחקרים רציניים ?
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום31/07/2021יש בהחלט הוכחות ממחקרים שונים על השפעות מיטיביות. עדין שנוי הרגלי חיים כנראה יעיל יותר, הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה למשל 150 דקות של פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם אנדוקרינולוג באופן פרטישלי28/07/2021
שלום, אשמח לדעת היכן מבצעים בדיקות אנדוקרינולוגיה באופן פרטי ( רופא המשפחה חושב שאין צורך ) ועלות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופאים שונים מבצעים במרפאות שונות
ד''ר מאיה איש שלום28/07/2021רופאים שונים מבצעים במרפאות שונות תלוי את מי את מחפשת. יש רופאים שיש להם הסדרים עם בטוחיים משלימים של הקופה ועבור אחר החזר רק מטעם בטוח פרטי
תלוי בתחום היעוץ באנדוקרינולוגיה שאת מחפשת (בלוטת תריס אוסטאופורוזיס הפופיזה אדרנל עודף משקל)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם האם תקיןנ28/07/2021
האם בדיקות דם אלה תקינות אני כבר מיואשת מאובחנת עםcah שמתבטא באיברים חיצוניים זכר פנימי נקבה לאחר ניתוח תיקון מקבלת מחזור סדיר כל28 יום הרופא הבדיקות נעשו לא בזמן מחזור יש לי תור לאנדו רק בעוד חודשים
כדאי לשקול לשנות מינון טפול
ד''ר מאיה איש שלום28/07/2021הטסטוסטרון תקין, האנדרוסטנדיון גבוה מהרצוי.
כנראה כדאי לשנות מנון טפול אך לא מתאים לעשות זאת באופן אינטרנטי מבלי לראותך ולראות את ההסטוריה הרפואית שלך. ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר - האם יש תנגודת אינסולין?הלן27/07/2021
הי,
אשמח לעזרה בפענוח התוצאות כי התור לרופאה עוד חודשיים...
האם יש תנגודת אינסולין?
רמות הגלוקוז בתמונה.
רמות אינסולין:
בזמן 0 - 10.2
30 דקות אחרי העמסה - 87.1
60 דקות - 203
120 דקות - 97
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה - אני לא בהריון
הלן27/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר בצום מול ערכי סוכר אחרי קפהליאת26/07/2021
הי התכתבנו בעבר, בת 40 BMI תקין, ללא סוכרת במשפחה. ערכי סוכר בצום תמיד היו גבוהים. השנה 113 גם שנה קודם וA1C 5.8% היה לפני שנה 5.5/ספורט- מבצעת הליכה מהירה כ5-6 פעמים בשבוע 45 דקות. לא אוכלת ארוחת בוקר, בצהריים ממש מעט מרק- לעיתים כלל לא, בערב סלט וירקות הרבה ירקות , חלבונים, אגוזים וזהו. שותה הרי דיאט קולה. תזונה ללא הרבה פחמימות כלל . משקלי64 גובהי 1.72.
התחלתי ניטור סוכר- בצום - ערכי הסוכר גבוהים נעים סביב 100-110. לציין שהולכת לישון מאוחר(ארוחת הערב שלי ב2130 ועוד אחריה יכולהלנשנש אגוזים, קשיו טבעי וכאלו). בבוקר שקמה עושה הליכון, שותה קפה- על בסיס מים אומנם אבל עם סוכרזית וסויה במתיקות מופחתת מעט- ואז יוצא לי שעושה בדיקת סוכר שוב(כביכול שעה לפני הארוחה). בשלב זה זה יוצא כ3/4 שעה- שעה מזמן שתיית הקפה. יוצאים לי ערכים גם גבוהים כאילו צום...105-8. שאלתי היא לגבי הערכים בצום ולגבי אילו....האם אחרי קפה כזה וספורט- הערכים אמורים להיות עדיין עד 100? כמו צום לגמרי? צום הלילה לצורך העניין. כלומר מה המשמעות שלעיתים אפילו צום יוצא לי 105 ואז עושה הליכון, קפה, מודדת כעבור שעה שזה גם שעה לפני אוכל ויוצא לי לעיתים אפילו יותר גבוה? האם זה נחשב צום? איך להתייחס לקפה כאל ארוחה?
כל יתר המדידות ביום שעתיים אחרי ארוחת הצהריים המועטה, שעה לפני ערב, שעתיים אחרי ערב הכל תקין . שעתיים אחרי ארוחה הערכים התקינים עד 120 או 140?
מה עלי לעשות ? לא ממש יודעת איך לקרוא את המדידה של שעה אחרי קפה ללא אוכל לפני ושעה לפני אוכל?
אשמח לעזרתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסוכר בצום בערכים של טרום סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום28/07/2021עץ לך באופן זה צריך יותר פרטים קלינים ולהתרשם מהבדיקה הגופנית בכל מקרה הסוכר בצום בערכים של טרום סוכרת ולא של סוכרת.
אם הצום מעל 12 שעות לפעמים רואים עליה בערכי הסוכר..שלא ברור אם יש לה משמעות קלינית.
ההמוגולובין המסוכרר תואם את הערכים שאת מתארת שוב בתחום טרום סוכרת
צריך להתרשם יותר לעומק בכדי לראות מה הכוון אם בכלל
(טרום MODY LADA טרום סוכרת מסוג2..)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם לאוזמפיק הרזיה השמנת יתרמיכל26/07/2021
ד"ר יקרה ,
פניתי לרופא המשפחה לקבלת מרשם לזריקות הפנה אותי לדיאטנית והיא המליצה על הזריקה. אני סובלת מהמשמנת יתר מהיום שאני מכירה את עצמי אני חייבת עזרה אך הרופא מאוד מתלבט אם לתת לי מרשם היות ואין לי סכרת. אודה לך על הכוונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
ד``ר מאיה איש שלום28/07/2021התרופה לא רשומה בארץ בהתויה של עודף משקל אך אושרה ע"י FDA בהתויה זו. אפשר לתת בארץ עם טופס 29ג'. צריך לראות אם באמת מתאימה לך אם הדיאטנית חושבת שכן אז שווה לנסות במידה ואין התוית נגד כגון ממאירות אך מסוג מדולרי (נדיר) בבלוטת התריס אצלך או בקרב בני משפחתך או פנקראטיטיס בעבר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוטו ותוצאת TSH נמוך בת 70רון מהמרכז26/07/2021
שלום רב.
לאחותי בת ה- 70 גילו לפני כעשור בבדיקת אטלטראסאונד
את מחלת השימוטו שבה מערכת החיסון תוקפת את בלוטת התריס ,ומאז שגילו תת פעילות בבלוטת -התריס היא בטיפול תרופתי בכדורי - יוריטקס במשך 10 שנים :
נוטלת בכול יום 2 כדורים 7 ימים בשבוע ( 2X50 MCG.)
ואלה תוצאות בדיקת הדם האחרונה לפני חודש:
TSH 0.215 (מסומן מתחת לקו הגבולי.)
4.4 - T3 FREE
17.7 T4 FREE
השאלה היא: האם יש לשנות את מינון כדורי - היוריטקס בכדי להגיע לאיזון המצב ?
(ברצוני לציין שבנוסף לכדורי היוריטקס שנוטלת,
יש לה סוכרת -נעורים והיא בטיפול בהזרקת אינסולין.)
האם הפחתת 2 כדורי יוריטקס בשבוע, תביא לאיזון בלוטת התריס ?
בתודה מראש, ובברכת יישר כוח על הפורום המועיל,
רון מהמרכז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ובחילות לאחר נטילת כדורים
רון מהמרכז26/07/2021בהמשך לשאלה הקודמת,האם יש קשר לתוצאות בדיקת -הדם ולבחילות ולכאבי הבטן שנמשכים בחודש האחרון, לאחר נטילת כדורי- היוריטקס ,ואשר חוזרים לאחר כמה שעות שוב?
בתודה מראש ,
רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטאו או אביניטי מה עדיף?יובל25/07/2021
שלום,
בכל הגיגולים שלי עולה שבמחקרים השוואתיים אביניטי יעילה מפורטאו וגם דורשת זריקה אחת בחודש ולא בכל יום.
עם זאת, ידוע לי שבשל הנטייה לריבאונד יש להשאר על פרוליה לאחר מכן לכל החיים ואני מניח שהפרקטיקה הזו גם נהוגה לאחר טיפול בפורטאו (?).
אני נכון לממן את הטיפול בעצמי (ציון מינוס 2.8, חושש משבר).
באיזו מהתרופות לבחור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליובל
ד''ר מאיה איש שלום25/07/2021האביניטי היתה יעילה יותר מבחינת עליה בצפיפות אך לא ידוע לי שיש מחקר השואתי על הפחתת שברים.
אכן עם האבינטי יש חשש מרבאונד שמחייב טפול לאחר מכן בכדי לא להגדיל את הסכון לשברים
עם פורטאו אין סכוי לרבאונד רק ההשפעה פגה בהדרגה
בעקרון לאחר 2 התרופות עדיף לקחת טפול שישמר את ההשפעה לא חייב להיות פרוליה אפשרי גם אקלסטה או בספוספונטים פומיים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אינסולין וגלוקוז הפניה מאנדוקרינולוגאנה25/07/2021
שלום רב. קיבלתי הפניה מאנדוקרינולוג לבצע בדיקה
e test to measure glucose and insulin at 0 min, 30 min, 60
min and 120 min after 75 gr of glucose
איפה אפשר לבצע את הבדיקה?
תודהץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא שאלה לפורום
אודי25/07/2021נא לפנות לקופ'ח או למוקד הטלפוני הם יפנו אותך לכל בדיקה במרכז הקרוב למקום מגוריך ועם כל הפרטים הנלווים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)