מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכרת , האם מאוזנת..שרון13/06/2021
שלום,לפני 6 ימים התחלתי אוזמפיק 0.25, בודקת את ערכיי הסוכר ואיני יודעת האם לקחת את הגלוקומין או להפסיק ( עד כשיו לקחתי 3 פעמים ביום) קמה עם סוכר 125 שעתיים אחריי אוכל 142 ,האם יש צורך בערכים אלו לקחת גם את הכדורים ולהמתין עד למינון הגהוה יותר שאוליי אז הסוכר יתאזן ללא כדורים ? תודה שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרון
ד''ר מאיה איש שלום15/06/2021אדאלי במטופלים עם סוכרת ללא סבוכי סוכרת או מחלות נלות משמעותיות לקום עם סוכר של פחות מ110 ..היתי ממתינה עם הפסקת גלוקומין. הוא גם מעצים קצת את ההשפעה של אוזמפיק
היתי בודקת סוכר שעה אחרי האוכל ולא שעתיים היעד פחות מ160.
ופעילות גופנית כמובן שגם תסייע בהורדת רמות סוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שוב לדר היקרה שאלהיוסי11/06/2021
לא יודע עד כמה זה קשור לפה אבל אני בטוח שאת יודעת מעט בעניין
בדיקת דם יצא לי ויטמין d יצא 17.6 nmol/l
לגבי תסמינים זה יכול לגרום לרככת??
עד כמה זה חמור החוסר?
ישנם תסמינים מסוימים
אפשרי לשתות בקבוק לחודש?
אני פשוט הזמנתי תור לרופא יקח זמן קצת ואני מודאג
תודה רבה המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2021לא סביר שיש לך רככת היא מתבטאת בכאבי עצמות נטיה לשברים האם רמת ALK PHOS תקינה? אם רמת הסידן בדם תקינה (לא גבוהה) אתה יכול לקחת 2000-3000 יחידות ליום ותוך מספר חודשים הרמה תתוקן. עדיף שלא לקחת בקבוקון..
אם אתה מקבל טפולים תרופתיים לאוסטאופורוזיס שנוגדי פרוק עצם מניחה שאתה לא מקבל עדיף לא לקחת כשהוטמין D ככ נמוך ולדחות לאחר תקון הרמה שלו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך
המשך13/06/2021האם את מדברת על הבדיקה הזאת?
ALK. PHOSPHATASE
יצא 52 שהנורמה מתחילה מ 30
לגבי קלציום סידן יצא תקין
מה שכן עמיעלז בדם 116
והסוכר בצום 65
והויטמין d כמו שאמרנו 17.6
עמילז בשתם וליפאז תקין
על מה זה יכול להצביע חלילה על חזרת??
אסטופרואיז?
לגבי הויטמנים.הבנתי שאם לוקחים רק ויטמין d בלי קלציום זה לא שווה .אם הסידן תקין ואקח כול יום כדור של סידן ביחד אם ויטמין d .ופעם בשבוע רק d כמה טיפות שהרופא יחליט זה בסדר??
מה התמונה הכללית כמו שאת רואה אני דואג ממש בחרדה
תודה רבה דר באמת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן
המשך סידן13/06/2021רמת הסידן בדם
9.3
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום15/06/2021אם תעשיר תזונה בסידן זה יכול להספיק. למשל רקוטה או יוגורטים עתירי סידן. שקדים טחינה.
אני בדרכ אוהבת לבדוק רמת סידן בשתן לפני שאני מוסיפה תוסף סידן. אם היה ספור של אבנים בדרכי השתן עוד יותר חשוב לבצע אסוף שתן לרמות סידן בכדי לראות אם זה הרקע לאבנים ואז להמנע מתוסף ולהעשיר סידן בתזונה. הALK PHOS שציינת תקין ופחות מחשיד לקיום של רככת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריך סידן אחרי ויטמין D?
המשך דר יקרה16/06/2021כרגע קיבלתי טיפול של ויטמין d במינון 3000 ליום
השאלה אם צריך לקחת אותו אם סידן?
הסידן שלי תקין?
האם המחבור החמור ב d גורם לסיפטומים מסויימים?
מה לדעתך צריך להשלים?
האם זה נכון שויטמין d ללא סידן לא נספג?
הרופא שלי אמר שרמות כאלה בדיקה לאסטופריזיס יצא שכן יש בגלל המחסור d האם זה נכון?
תודה רבה המןן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לשכוח
אודי17/06/2021תוסיף ויטמין K2 בצורתו הטבעית MK-7
לאופטימיזציה של כל התהליך ובפרט הגנה של הרקמות הרכות משקיעת סידן בהן
(ניתן להזמין דרך האתר איהרב יותר זול משמעותית)
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה רופא?
יוסי17/06/2021על סמך מה אתה אומר את זה .בתור נטרופת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר מאיה היקרה
יוסי17/06/2021אפשרי לדבר איתך באימל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2021לגבי תוסף ויטמין D יעיל גם ללא סידן, וחסר ויטמין D מעלה את הסכון להפרעה במנרלזציה של העצם אך עם תקון החסר היא צפויה להשתפר. אם אתה ממעט באכילת מוצרי חלב ולא היו לך אבנים בדרכי השתן ורמת הסידן בדם תקינה אפשר גם לשקול תוסף סידן. לגבי תוספת של וטמין K ככל הידוע לי התועלת שלו שנויה במחלוקת בהעדר הוכחות מחקריות חד משמעיות לתועלת מבחינת הפחתת שברים או שפור צפיפות עצם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי מה שרשמת דר
יוסי18/06/2021רשמתי לך את ערכי הסידן
אז אין צורך בתוסף?
לגבי חומצה פולית שיצאה 12.6
ויטמין b12 290
קיבלתי גם את התוספים האלה.אבל זה עדיין בנורמה אז אין צורך לקחת??
תודה רבה דר יקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב
יוסי18/06/2021הרבה חומר האינטרנט רדום שהשלמת ויטמין d מעלה תרגישות לאינסולין וככה זה עוזר.וגם קשור למניעת סוכר.שאת אמרת שאאין קשר.הרבה דברים רושמים באינטרנט.כמו הבחור שרשם כאן שחייב לקחת ויטמין d אם k
או שזה רק פרסומת שלו אין לי מושג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום19/06/2021לגבי תוסף הסידן אני מעדיפה לראות גם רמה בשתן ועדיף הרבה פעמים להעשיר בעזרת תזונה (מוצרי חלב עשירים בסידן כגון רקוטה יוגורטים למינהם טחינה משומשום מלא שקדים וכו).
לגבי B12 הרמה גבולית אך תקינה רמת החומצה הפולית תקינה
ככל הנראה אין הוכחות ברורות שתוסף של ויטמין D משפר את התנגודת לאנסולין ואת רמות הסוכר..
עדיף שלא להיות בחסר בגלל ההשלכות השליליות על מטבוליזם עצם וגם כנראה על מערכת החסון ומערכות נוספות
לגבי ויטמין K2 ההוכחות פשוט לא חד משמעותיות לתועלת ולכן קשה לי להמליץ .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהb12 אין צורך בתוסף וגם חומצה פולית?
יוסי20/06/2021ממש מתנצל קצת על הארוך של הפוסט.אבל באמת שאת רופאה מקסימה !
לגבי b12 אין צורך בתוסף?
וכנל גם חומצה פולית?
התחלתי כבר שבוע אם ויטמין d מינון 3000 ביום בתקווה שהרמה תעלה.אך עדיין שומע רעשים של עצם.כמו קליקים חריות.משתדל להוסיף יוגרט ביום שזה בערך 400 גרם סידן אם אני לא טועה.מאשר תוסף.למרות שהרבה שלי תקינה בכול בדיקות הדם לסידן
האם כול הסימנים האלה של העצם נגרם מחוסר בויומין?
אגב הייתי אצל אורטפד מזמן.שגם היה לי רמה נמוחה של הויטמין.אבל הוא לא קישר את זה ורשם דיפורמציה בעצם החזה מה זה אומר.?
עשיתי בדעקות לדלקת פרקים ברוך השם הכול תקין
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021לגבי הB12 הוא גבולי . אפשר לשקול תוסף אך לא הכרחי
לפי מה שזכור לי רמת חומצה פולית בנורמה
לגבי הצורך בתוסף סידן קשה לי ליעץ מרחוק אבל בהחלט טוב שאתה מעשיר תזונה בסידן גבינה רקוטה עתירה בסידן יש גם יוגורטים עתירים בסידן וגם טחינה משומשום מלא שקדים וכו
בעקרון דפורמציה בעצם החזה זה הרבה פעמים מולד אלא אם באמת סימן לרככת שזה לא סביר.
שוב קשה ליעץ מרחוק מבלי לראותך
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.20/06/2021בורות מקוממת
ביוכימיה בסיסית של יחסי גומלין בין מיקרו נוטריאנטים ותהליכי הסינרגיה ביניהם
עשי לעצמך טובה ד'ר תחזרי לספריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרככת
ריקי ברוך20/06/2021בהסתמך על דברי הרופאה אני יכולה להמליץ לך על הסידן האמורפי של דנסיטי שהספיגה שלו מיטבית והתוצאות בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי מדוע כדאי לאכול יוגורט
לריקי21/06/2021דר מאיה ראתה תבדיקות ולא אמרה שחסר סידן
אלה לאכול יוגרט ביום.בשביל לקבל תמקסימום.וגם המקסימום של ספיגת הויטמין d* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדר מאיה המקסימה !
יוסי21/06/2021ממש מתנצל קצת על הארוך של הפוסט.אבל באמת שאת רופאה מקסימה !
לגבי b12 אין צורך בתוסף?
וכנל גם חומצה פולית?
התחלתי כבר שבוע אם ויטמין d מינון 3000 ביום בתקווה שהרמה תעלה.אך עדיין שומע רעשים של עצם.כמו קליקים חריות.משתדל להוסיף יוגרט ביום שזה בערך 400 גרם סידן אם אני לא טועה.מאשר תוסף.למרות שהרבה שלי תקינה בכול בדיקות הדם לסידן
האם כול הסימנים האלה של העצם נגרם מחוסר בויומין?
אגב הייתי אצל אורטפד מזמן.שגם היה לי רמה נמוחה של הויטמין.אבל הוא לא קישר את זה ורשם דיפורמציה בעצם החזה מה זה אומר.?
עשיתי בדעקות לדלקת פרקים ברוך השם הכול תקין
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום25/06/2021אפשרי לקחת ויטמין B12 אבל לא חובה.
קשה לי ליעץ לך לגבי הממצאים הגופניים שאתה מתאר מבלי לראותך
בעקרון חסר בויטמין D לא אמורים לגרום לרעש מהעצמות ודפורמציה רק במקרה של רככת שזה נדיר בארצינו שוטפת השמש גם כשיש חסר ויטמין D.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות IGF-1 לפני כמה חודשיםנחום11/06/2021
שלןם לפני כמה חודשים יצא לי IGF-1 261NG/ML
האם תקין?
בבית אני מודד מטר 1.79 בקופה יוצא מטר 1.74* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנחום
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2021הנורמות הן תלויות גיל אך על פניו נשמע כמו תוצאה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיע הזמן להתחיל בן 57גדי10/06/2021
שלום ד"ר מאיה.
בן 57 כבר כמה שנים שאני בטרום סוכרת המדדים הם, בבדיקות דם אחת לשנה לקיחת דם מהוריד לאחר צום.
תוצאות ב4 שנים אחרונות גלוקוז 110 ל128- A1C 5.6-5.7
יש לציין שאני שומר דיאטה עקב כולסטרול ושומנים בדם ומטופל בסטטור+לחץ דם.
השבוע הרופא משפחה היה מהוסס אם לשמור עוד יותר על תזונה או על טיפול תרופתי ולבסוף המליץ לי להתחיל בטיפול לסוכרת כדור אחד בערב גלוקומין 850 למשך 3 חודשים ואחר כך בדיקת דם בטענה שנעזור קצת ללבלב ממאמץ.
ד"ר מאיה ארצה לשמוע את דעתך או כיוונך אם כדאי להתחיל בטיפול תרופתי בנתונים אלו.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגדי
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2021אפשר להתחיל אך לא הכרחי אם יש עוד מה לשנות מבחינת הרגלי חיים (תזונה וספורט) אפשר לנסות. אפשר גם לשקול חבור למד סוכר רציף חד פעמית בכדי לראות את התגובה למזונות שונים
אם יש עודף משקל משמעותי אפשר לשקול תרופה שתסייע בירידה במשקל ועל הדרך גם תנרמל את ערכי הסוכר כגון סקסנדה ובעתיד הלא רחוק WEGOVY
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הגיע הזמן להתחיל?
גדי12/06/2021תודה ד"ד.
אני במשקל תקין לאורך כל השנים וכפי שכתבתי אני שומר על תזונה במיוחד ללא סוכרים.
את כתבת לי שאפשר לשקול חבור למד סוכר רציף חד פעמית.
א.מה זה המד הזה(האם לאחר כל אכילה של דבר מסוים צריך לבדוק את רמת הסוכר עם המד הנ"ל?)
ב.מהיכן אפשר להשיג כזה מד או האם אפשרי לעקוף את רופא המשפחה ולרכוש לבד?
ג.האם את הבדיקות עם המד צריך לעשות ללא גלוקומין?
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגדי
ד''ר מאיה איש שלום15/06/2021מד סוכר הוא פרטי. ככל הידוע לי הזמין ביותר הוא של חברת גפן מדיקל ונקרא פריסטייל לברה הוא גם הזול ביותר עולה 300 שח לשבועיים חד פעמיים של שמוש, במרשם מרופא המשפחה בקופה באופן פרטי זה 250 שח
בהחלט במד הסוכר ניתן יהיה לראות את התגובה מבחינת רמת הסוכר למזונות שונים, לא היתי מפסיקה גלוקומין אלא בודקת אם הכסוי של הגלוקומין מספק
כאשר המטרה לא לעבור את ה155-160 אחרי האוכל.
בצום אדאלי פחות מ110
לעיתים המד מזייף קצת כלפי מטה אז כדאי להשוות למדידת סוכר מהאצבע, במקביל למדידת סוכר מהמד בצום
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מקסימלי של תרופת יוטירוקבע10/06/2021
שלום,
מהו המינון המקסימלי של יוטירוקס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לע
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2021לרב מנון איותירוקס הוא נע בין 0.9-1.9 מקג' לקג' ליום. כך שהוא קשור למשקל.יש מטופלים שמסיבות שונות של הפרעות ספיגה נזקקים למנונים אפילו של 300-400 מקג' ליום
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קורטיזון נמוך ו acth נמוךדניאל10/06/2021
היי מאיה האם ייתכן שרמת הקורטיזול נמוכה 0.2
ו 3 acth
שניהם נמוכים מהנורמה ואני בכלל עוד נוטלת כדורי קורטיזון כבר שלישה חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבוד ראוי
אודי10/06/2021אינך קוראת להוריך בשמותיהם הפרטיים נכון?
ולמפקדייך בטירונות וכדו
"מאיה" היא אכן "מאיה" לבעלה חבריה וחברותיה
הדרישות לרופא בישראל
בגרות מושלמת
פסיכומטרי קרוב ל800
6שנות לימוד אקדמיות אינטנסיביות שנת סטאז'
4שנות התמחות באמצע שלב א שלב ב
למידה ונבירה מתמדת של חומר מדעי קליני פרמקולוגי מעודכן וכו
"לא חרבה ירושלים אלא על שהשוו בה קטן לגדול"
(גמרא)
סליחה אם אני נשמע מטיף אבל זה מגדיר את היחסים הראוים בין רופא/ה לפונה
חודש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדניאל
ד''ר מאיה איש שלום15/06/2021אם נמדדו תחת כדורי קורטיזול זאת הסיבה לערכים הנמוכים
כי ה"קורטיזון" מבחוץ מדכא יצור ACTH ומדכא יצור קורטיזול ע"י הגוף שוב שאלה באיזה מנון מדובר ואיזה תכשיר ומתי נלקח ביחס לבדיקת הדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת יתר ויטמין די ורמות סוכריוסי10/06/2021
ממש הדאגת אותי מה הכוונה הפרשת יתר ?????????
אני רוצה להוסיף משהו שאולי קשור.רמות הויטמין D שלי זה 17 .5 הבנתי שזה נמוך מאוד מאוד .האם זה יכול להשפיע על סוכר כי הבנתי באינטרנט מחלק שכן
אפשרי לדבר איתך טלפונית ממש בקצרה??
תודה מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2021אני לא רואה סיבה לדאגה רק לבדוק אם אכן יש באמת ארועים אמיתים של נפילת סוכר. מציעה לבקש מד סוכר בקופה ולבדוק בזמן תסמינים. לגבי הויטמין D אכן כדאי לטפל אני לא מכירה קשר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאובחנת כחולת Cha- לאחר ניתוח לשינוי מיןנ10/06/2021
נולדתי עם מחלת cha וכתוצאה ממחלה זה עברתי ניתוח לשינוי מין כי אצלי התופעות התבטאו באיברים חיצוניים זכריים ופנימיים נקביים וכרגע אני מעוניינת לעבור הפריה מתורם זרע אבל כאשר ניסו לבצע אולטרסאונד וגינלי התגלה שהקרום סגור או שהנרתיק צר ואני צרכה לעבור ניתוק או ביתוק הקרום או הרחבת הנרתיק אבל בבית חולים קפלןמעבירים אותי ממחלקת מיון נשים למחלקת נשים היכן אני צרכה לעבור פעולה כירוגית הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנ
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2021ככל הידוע לי נתוחים שכאלו ממבוצעים בתל השומר אך יתכן שבבתי חולים אחרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזים שאוכלים בעיקר סוכרים יכולים לחלות בסוכרת?צעירה09/06/2021
שלום,
לבת 21 עם bmi ברמה 18 שהתזונה שלה עשירה בסוכרים ופחמימות, יש מה לחשוש מסוכרת סוג 2? אפילו שהאכילה הלא בריאה לא משפיעה על המשקל?
יש לציין שאין היסטוריה משפחתית לסוכרת, עדיין תזונה לקויה מאוד יכולה להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לצעירה
ד``ר מאיה איש שלום11/06/2021אם אין רקע משפחתי ואין עודף משקל ואת מבצעת פעילות גופנית סדירה הסכון קטן יותר אך בהחלט לאורך זמן יכול לעלות
ממליצה לנסות להתיעץ בתזונאית ולשנות הרגלי תזונה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מתוק ואכילת סוכר- ערכים בצוםיוסי09/06/2021
אז זהו שזה קצת מצחיק כי אני שותה ואוכל דווקא הרבה מתוק
מה שכן תמיד הסוכר בצום אצלי היה בנורמה אם חריגה קלה.פה זה ממש מתחת.לגבי תסמינים.רק מלחשוב על מה שאני קורא היפו אני נכנס לחרדה.אבלכן יש לי מדי פעם זעה בלילה .ורעד בהמשך היום.מה זה היפו בכלל זה סכרת?גם אם a1c שלי תקין?
אגב ויטמין D יצא לי המון מתחת לנורמה 17 !!!!
יש קשר בין זה לסוכר??
תודה רבה דר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2021אם יש לך היפו לא סביר שזה קשור לסוכרת, יתכן שיש הפרשת יתר של אנסולין באופן נדיר ע"י גדול לרב שפיר בלבלב. אם בכלל יש בעיה כשזו אני לא בטוחה. אפשר לשקול חבור למד סוכר רציף או לבקש מד סוכר מהקופה ולבדוק רמת סוכר באצבע כשאתה חש את התסמינים. אם הסוכר מתחת ל55 אז זה מחייב המשך ברור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק להרזיה וטיפול בהשמנת יתררויטל08/06/2021
דר שלום
קיבלתי טיפול אוזמפיק לטיפול בהשמנה קלה ושומנים בדם לאחר עליה מהירה במשקל בעקבות גמילה מאופיואטים שנלקחו לכאב כרוני במשך 8 שנים. אני מפחדת מתופעות הלוואי. קראתי את השיטה שכתבת פה בפורום להעלות מינון בקליקים. 5 קליקים כל שבוע. גם בחודש של העלת מינון של 0.5 וגם בחודש של 1 מג להמשיך בעליה של תוספת 5 קליקים כל שבוע ?
אם ארווח את העליה ב5 קליקים לפעם בשבועיים יש סיכוי להתרגלות יותר טובה או ששבוע בין עליה לעליה זה מספיק לדעתך?
יש המלצות נוספות ידועות לעניין תזונה ( ממה להימנע) כדי להפחית תופעות לוואי?
אני מפחדת מבחילות והקאות ( מעולם לא הקאתי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרויטל
ד''ר מאיה איש שלום08/06/2021כן אפשר להמשיך בקליקים עד 1 מג' שזה 74 קליקים. בעקרון ב-3 המנונים הרכוז זהה.. אם יש תופעות לואי אני ממליצה שלא להעלות ואף להוריד מנון
בטטרציה איטית בקליקים לרב יש סבילות טובה ומקסימים אם יש תופעות לואי נעצרים והן חולפות עם הזמן
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בשתן - שאלות בן 50רוני08/06/2021
שלום רב
בן 50 סוכרת סוג 2 , מטופל פעמיים ביום בגלןטומין 850 מ"ג.
בעקבות הרגשה לא נעימה = כמו צריבה קלה בפין או הרגשה שכל רגע יוצא לי פיפי, עשיתי בדיקת שתן + תרבית
הכל תקין חוץ מנוכחות סוכר בשתן פעם ראשונה EVER: ערך של mg/dl 200
עד כמה זה נורא ? מה מומלץ לעשות ? וכן האם זה יכול להסביר את ההרגשה הלא נעימה שאני חש ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום08/06/2021מה היה הסוכר בדם במקביל? כי אם היה מעל 200 זה מסביר את קיום הסוכר בשתן
בעקרון הסוכר לא אמור להביא לצריכה אבל כן כשהסוכר גבוה בדם ומופיע בשתן יש תכיפות רבה יותר והשתנה מרובה וכן צמא
תרופות כמו פורסיגה וגרדיאנס מביאות להופעת סוכר בשתן וזו תופעה תקינה של הטפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סוכר בצום וa1cיוסי08/06/2021
שלום
קצת מודאג.a1c יצא 5 שנראה תקין
אבל סוכר בצום יצא 65
מה זה אומר??
לחוץ מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום08/06/2021אם הדגימה עמדה הרבה זמן במרפאה טרם עיבודה במעבדה תאי הדם יכולים לצרוך את הסוכר. ואז יהיה "היפו" לא אמיתי
השאלה אם יש תסמינים מחשידים לנפילות סוכר כגון הזעה רעב טרום עלפון רעד. ואם כן אז כדאי לשקול ברור נוסף.
אפשר לשקול גם חבור חד פעמי למד סוכר רציף לראות את ערכי הסוכר,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSI ומחלת גרייבס- משמעות תוצאות בדיקותדניאל08/06/2021
שלום,
אובחנתי לאחרונה כחולה במחלת גרייבס (עודף פעילות בלוטת התריס- TSH נמוך, T3,T4 גבוהים) ונשלחתי גם לבצע בדיקת TSI בקופה- כללית.
תוצאות הבדיקה היו:
ANTI TSH Rc ANTIBODY - borderline 2.5
מה המשמעות של התוצאה ? רופאת האנדוקרניולוגית שלי אמרה שהיא לא מכירה את היחידות האלו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדניאל
ד''ר מאיה איש שלום08/06/2021כן בבדיקה הזאת בודקים ככל הידוע לי גם נוגדנים מעכבים וגם נוגדנים משעפלים בכל מקרה יש כמות גבולית של נוגדנים שאכן יכול לרמז שאולי יש גרייבס. אפשר להשלים את האבחון עם סונר צואר, ואם יש ממש הכרח מיפוי בלוטת התריס
בנוסף אפשר לקחת בדיקה יותר ספציפית שמבוצעת במכון האנדוקריני באיכילוב או תל השומר של THYROID STIMLATING AB. היא פרטית עולה כ400-500 שח. ומסובסדת רק במאוחדת ומכבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרייבס
דניאל09/06/2021תודה ד"ר על התגובה.
אכן עשיתי אולראסאונד צוואר (-בלוטה בגודל 1.7 ס"מ),
וגם מיפוי בלוטת התריס (-בלוטת מגן מוגדלת דפיוזית בשתי האונות, קליטת חומר הומוגנית אך מוגברת דיפיוזית בשתי האונות).
קיבלתי את ההפניה לTSI משום שמרקם הבלוטה פחות אופייני
לגרייבס (יותר מתאים להשימוטו).
האם התוצאה של ה TSI לעיל תומכת באבחנה לגרייבס ? או להיפך?
מהן היחידות של 2.5 ומה התחום עליו מסתכלים? 0-2.5 ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדניאל
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2021אני לא בקיאה בנורמות של הבדיקה הזאת, אבל אם יצא גבולי אז זה סוגסטיבי לגרייבס. גם המפוי תומך
בכל מקרה אפשר גם לראות את התגובה לטפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה ששאלתי כאן על פרולקטיןdevora08/06/2021
אני יזכיר, אני בת 20 ופרלקטין גבהה שבברור
האם יובש בעיניים קשור ? כי הבנתי שמצבים הורמונליים קשורים
אם כן איך אפשר להקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדבורה
ד''ר מאיה איש שלום08/06/2021יתכן שיש קשר בפרט אם יש הפרעה בתפקוד שחלתי. הקשר לא ברור אך יש מספר מחקרים שמצביעים על קשר לא בגלל הפרולקטין הגבוה אלא בגלל הירידה ברמות אסטרוגן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
devora09/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)