מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טרום סוכרת מחייב סוג 2?אלונה20/06/2021
לאימי בת 53 התגלו בספטמבר האחרון ערכי סוכר גבוהים בצום קצת מוגברים אבל תמיד פחות מ110 בכייון 105. היא אישה צנומה עם טריגליצרידים בדם 30 שלא נוגעת בסוכר לבן ולחם לבן ודומיו כבר שנים מטעמי טבעונות. רופא המשפחה אבחן אותה עם טרום סוכרת. האם זה מחייב טרום סוכרת 2 וכיצד ניתן לאזן בלי תרופות את הערכים ? האם ייתכן שגם אישה רזה שככ מקפידה על התזןנה תפתח סוכרת שבדכ פוגעת בבעלי משקל עודף שחיים אורח חיים לא בריא? יש לציין כי סבה של אימי וכל אחיותיו היו חולי סןכרת סוג 2 . תודה רבה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלונה
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2021בהחלט כשיש רקע גנטי לסוכרת מסוג 2. הסכון אם יש הורה שלוקה בסוכרת מסוג 2 הוא 30-50%.
יש סוגי סוכרת שאינם תלויים במשקל כמו סוכרת מונוגנטית או סוכרת אוטואמונית. האם נבדקה רמת המוגלובין מסוכר שמשקפת את ממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים?
בכל מקרה הערכים שתארת מוגברים במידה קלה.
והפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה מסייעים בהפחתת רמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הורמונים מה הגורמיםLea19/06/2021
שלו ם דר'
בת 21
בבדיקת דם לאחר 3 שעות ערנות פרולקטין -1200
מחכה ל mri
ו 17 הידרוקסי פרוגרסטרון בזמן 0: 7.3 ובזמו 60 13.7 לאחר תבחין סינטקס.(ערכים ב nmol/l) ראיתי שהגבול הוא עד 2.4 ועשיתי את זה ביום חמישי של המחזור
רציתי לדעת כמה דברים, האם זה תקין? ואם לא מה הטיפול? האם זה יכול לגרום למחזור לא סדיר ? ומה הגורמים לעלייה בערכי ההורמון
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לLEA
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2021הפרולקטין בהחלט מוגבר במידה קלה (אם נמדד ביחידות בינלאומיות ולא בנג/מל). הוא יכול להסביר מחזור לא סדיר
צריך לראות אם אין סיבות תרופתיות לעלית הפרולקטין ולעיתים גם יש הפרעה מעבדתית במידה פרולקטין (מאקרופרולקטין) ואז העליה לא אמיתית צריך להתרשם קלינית
לגבי הסנקטן הוא תקין הנורמה של 2.4 נמול/ליטר זה בבסיס, אם לא עולה מעל 30 נמול/ליטר. זה תקין.
17 OH פרוגסטרון יכול להיות מוגבר בעקבות שחלות פולצסטיות אך צריך לראות אם יש סיבות אחרות, זו השכיחה ביותר אם NON CLASSICAL CONGENITAL ADRENAL HYPERPLASIA נשלל כפי שאצלך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחייב בדיקת שתן ?ליסה19/06/2021
שלום
אני מזה חמש שנים בכל בדיקת דם יוצא לי ערכיים גבוליים של הגלוקוז ובכל בדיקת דם הרופא מוסיף לי גם בדיקת שתן בכל שנה אני עושה בדיקת דם בנוסף אני חייבת לעשות גם בדיקת שתן? או רק למקרה שאני מגיעה למצב סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליסה
ד''ר מאיה איש שלום19/06/2021אני מניחה שהרופא בודק מיקרואלבומין בשתן?
אם כן את צודקת שהשכיחות גבוהה יותר לראות מיקרואלבומין בשתן כשיש סוכרת. אך לעיתים רואים כבר בטרום סוכרת הופעה של חלבון בשתן
הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה (כגון הליכה 150 דקות בשבוע ושעה בשבוע פעילות של תנגודת) יעילים מאוד במניעת התפתחות במעל 50% מהמקרים (כשמדובר על סוכרת מסוג 2).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר זריקת אינסוליןנתי18/06/2021
שלום רב. לאמא שלי יש סוכרת, היא הזריקה אתמול בערב אינסולין בבטן (כבכול יום להבנתי) ומאז ועד עכשיו יש לה כאבים במקום שלא פסקו. האם זה הגיוני? איך צריך להתייחס לזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנתי
ד''ר מאיה איש שלום19/06/2021אולי פגעה בכלי דם ונגרם שטף דם שטחי שמביא לכאב. חשוב לא להזריק קרוב לטבור מכוון שעוברים שם כלי דם. לפחות 2 אצבעות הצידה מהטבור ניתן להזריק
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק רק למטרות הרזיהרבקה18/06/2021
שלום רב. אני בת 74 גובה 157 משקל נוכחי 82 לאחר ירידה של 16קג משתמשת באוזמפיק 4חודשים. טופלתי במשך 3 חודשים במרפאה להשמנה ע״י אוזמפיק ולאחר מכן קיבלתי המלצה להמשך במכתב לרופא המשפחה. במרפאה (כללית)נאמר לי שאסור להם לתת לי את המרשם לאוזמפיק אם אני לא סובלת מסוכרת. שאלתי היא האם זה מסוכן להמשיך או לחילופין אם אני מפסיקה האם אני עלולה לעלות מחדש במשקל. אשמח לתשובתך
תגובה לרבקה
ד''ר מאיה איש שלום19/06/2021התרופה מאושרת בארהב לירידה במשקל , הFDA לא מאשר תרופות מבלי לעשות הערכה מקיפה של תועלת אל מול סכונים .
התרופה לא רשומה בארץ בהתויה של ירידה במשקל ולכן רופא המשפחה שלך לא יכול לרשום לך אותה במסגרת הקופה, ואת יכולה לרכוש אותה באופן פרטי עם טופס 29ג.
את צודקת שאם תפסיקי את התרופה רב הסכויים שתהיה עליה הדרגתית במשקל. אם אין התוית נגד למתן (כגון סרטן מדולרי בבלוטת התריס או דלקות חוזרות בלבלב) אז אני לא רואה סיבה להפסיק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מותר לקחת ויטמין d ביחד אם מוצרי חלב?אילן17/06/2021
חסר לי רק ויטמין d סידן תקין
אבל קראתי בכתבה בווינט שזה אסור
אבל בכול מיקרה אוכל יוגרט אחד ביום
וקיבלתי טיפות d מינון 3000 מתי עלי לקחת אותם ?
לאחר אכילת היוגרט או שעתיים שלוש אחרי?
תודה פשוט כול כתבה אומרת משהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאילן
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2021אין צורך להפריד בין ויטמין D למוצרי חלב תקח כשנח לך. עדיף עם אוכל כי זה ויטמין מסיס בשומן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלדול עצם בריחת סידן בת 65יעל17/06/2021
שלום רב,אימי בת 65 משקל 50 גובה 165 בריאה, עקב הרמת תינוק יצאה לה עצם בבוהן ברגל כלומר העצם טיפה בולטת. עשתה צילומים ונאמר לה שיש לה אוסטאופורוזיס. לא נתנו לה תרופות כלשהן, למי היא צריכה לפנות על מנת לקבל תרופה, והאם זה יהיה כרוך בצילמים נוספים? ( היא לא מעוניינת לעבור שוב צילום תחת המכונה ) היא לוקחת ויטמין די ותוסף סידן........
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2021האם את בטוחה שנאמר לה אוסטאופורוזיס ולא אוסטאורתריטיס (שזה תהליך של נווני בסחוסים ובפרקים ויכול להתבטא בנפיחות בפרקים וכאב).
בעקרון אבחון של אוסטאופורוזיס הוא על סמך שברים טיפוסיים או בדיקת צפיפות עצם .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר במצבי האם נדרשעדי16/06/2021
באופן קבוע הסוכר בצום אצלי קצת מוגבר מעט 104-106, וA1C תקין 5.3-5.6. אני רזה ללא היסטוריה של סוכרת ומקפידה על אורח חיים בריא. לאור הבדיקות בצום אני חיה כל הזמן בחשש מסוכרת. האם במצבי בדיקת העמסת סוכר 75 יכול לתת מענה לשאלה האם אכן יש בעיה?
תגובה לעדי
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2021בהחלט יכול לעזור. אם את רזה היתי שוקלת גם בדיקת נוגדנים לאיי הלבלב ANTI GAD ANTI ISLET ANTI INSULIN בכדי לשלול אפשרות של הפרעה אוטואמונית
עוד אפשרות להתחבר חד פעמית למד סוכר רציף ולראות את רמות הסוכר לאורך היממה.
אם את סובלת משחלות פולצסטיות אז שכיח שגם ברזות יש יותר תנגודת לאנסולין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עדי18/06/2021אני רוצה לציין שהמצב של סוכר מוגבר קצת בצום נמשך כבר שנתיים( לפני זה לא בדקתי) התחיל מ114 ואז ירד למאה וקצת. האם סוכרת על רקט אוטאימוני מתחילה אף היא בטרום סוכרת ? a1c אף פעם לא עלה יל 5.6 כבר שנתיים.האם זה מתאים לסוכרת lada?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לעדי
ד''ר מאיה איש שלום19/06/2021LADA בהחלט יכולה להתחיל כך , אך השיפור ברמות הסוכר פחות מתאים אלא אם בצעת שנוי משמעותי בהרגלי חיים (תזונה ופעילות גופנית)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת המשך
עדי20/06/2021סליחה על השאלות הרבות פשןט נכנסתי לחרדה שאני סובלת מladaובקרוב אהיה תלויית אינסולין. יש עוד סימנים לlada חוץ מנוגדנים? אם ארכוש מד סוכר וערכי הצום יהיו תקינים כי כשאני באה לקופח אני נמצאת תמיד בלחץ רציני והבנתי שזה עלול להשפיע על הסוכרהאם זה יצביע שזה לא lada? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעדי
ד``ר מאיה איש שלום22/06/2021בהחלט הסוכר מושפע מסטרס
אם הסוכר בבית תקין בצום ושעה אחרי אוכל וגם המוגלובין מסוכרר תקין אז פחות סביר שיש סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת islet cell abשירלי16/06/2021
שלום אשמח להבין מה משמעות תוצאות הבדיקה. תודה
תגובה לשירלי
ד''ר מאיה איש שלום16/06/2021קטן מ4 אם זו התוצאה שהתכוונת היא העדר נוגדנים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר לחץ דם ממאמץ גופני ועודרינת16/06/2021
שלום דוקטור!
כתבתי לך לפני כמה שבועות לגבי הרגשת חולי קיצונית כתוצאה ממאמץ גופני. קיבלתי הפנייה לבדיקות דם חלקיות,עדיין בלי תשובות.
במשך הזמן הזה בדקתי סוכר,לחץ דם ודופק בבית ואלה התוצאות:
סוכר בצום בבוקר בין 100-125 בדרך כלל כ105.אבל רוב הימים אחרי כשעתיים שלוש הסוכר יורד לכ80-90 גם אם אכלתי וגם אם עדיין בצום (רק קפה).
"בצום" במהלך היום,שעתיים+ אחרי ארוחה הסוכר לפעמים 80-90 ולפעמים 100-110. תלוי במאמץ פיזי וכ"ו.
סוכר גבוה כמה פעמים אחרי ארוחת בוקר (170-220) אבל אחרי ארוחות מאוחרות יותר זה בדרך כלל לא עולה כלכך.
יש לציין שבדקו לי הומוגלובין מסוכרר כמה פעמים ויצא 5,5 ו5.1
לחץ דם בבוקר בין 125/70 ל115/60 אבל מאוחר יותר יורד הרבה ואחרי ישיבה או שכיבה לכ10 דקות יכול להגיע ל 100/50 ל90/40 או אפילו /30. (בעמידה לא יורד כלכך) דופק בין 100-125 בבוקר ומאוחר יותר בין 70-90,כמה פעמים 60.
האם כדאי לבדוק עוד משהו?
האם כדאי להתעקש על בדיקת סוכר רציף (שלא מאשרים לי בגלל ההומוגלובין המסוכרר שבסדר גמור למרות שלא כלכך הגיוני) או שכנראה אין בעיה עם הסוכר?
לציין שבעבר שמתי לב שהסוכר וגם הלחץ דם ודופק משתנים בימים שונים במהלך החודש (סוכר של כ70- במהלך הווסת וכ"ו)
וגם קצת לפי השינה,אבל דווקא עם פחות שינה אני מרגישה הרבה יותר טוב בדרך כלל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרינת
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2021פחות סביר שסוכר נמוך הוא הגורם לתסמינים שאת מתארת אבל השנויים בלחץ דם ודופק אולי מרמזים שהם הסיבה לתסמינים. היתי שוקלת לבצע הולטר לחץ דם והולטר אקג.
ושוקלת בצוע המשך ברור
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי בלוטת התריסשרית16/06/2021
שלום
אימי בת ה64 עשתה מיפוי בלוטת התריס להלן התוצאות:
בלוטת התריס מוגדלת יותר האונה הימנית במיקום תקין
מוקלטת קליטה לא הומוגנית בבלוטת התריס ואזורים של יתר ותת קליטה בשתי האונות
אזור גדול תת קליטה באספקט הלטרלי של האונה הימנית-קשר קר דומיננטי
קליטה מוגברת מוקדית בחלק התחתון של האונה השמאלית-קשרית חמה גדולה
סיכום הממצאים במיפוי מתאימים לזפק רק קשרי
אשמח לעזרה מה זה אומר? ומה השלב הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרית
ד''ר מאיה איש שלום16/06/2021יש אזורים בבלוטה שפעילים יותר (חלק תחתון של אונה שמאלית) או אזורים שאינם פעילים (אספקט לטרלי של אונה ימנית) אם יש קשר גדול באזור הקר לעיתים מנקרים אותו לוודא שהכל תקין
ואם יש פעילות יתר של בלוטת התריס לעיתים נותנים יוד רדיואקטיבי שנקלט ע"י הקשרים החמים ו"הורס" אותם וכך מטפלים בפעילות היתר של בלוטת התריס במקרה שיש מצב כזה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ואיזון רמות סוכרטלי15/06/2021
האם יכולים להיות מצבים בהם פעילות גופנית לא תשפיע על רמות הסוכר ותוריד אותן? ואם כן מדוע זה קורה?
תגובה לטלי
ד''ר מאיה איש שלום16/06/2021בעקרון פעילות של תנגודת (אנארובית) מעלה אקוטית את רמות הסוכר אך לאורך שעות משפרת את התגובה של השריר לאינסולין, פעילות ארובית מורידה סוכר באופן מיידי וגם משפרת את התנגודת לאנסולין במשך שעות אחרי הפעילות. פעילות ארובית באינטנסיביות גבוהה יכולה להעלות אקוטית את רמות הסוכר אך להפחיתן לאורך זמן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין טרוליסיטי לאוזמפיקמנחם14/06/2021
מה ההבדל בין טרוליסיטי לאוזמפיק שהרי שניהם אנלוגGLP1
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום16/06/20212 התרופות הן באמת אנאלוגים לGLP1 שמוזרקות פעם בשבוע אבל המבנה שלהם שונה. מולקולת הטרוליסיטי גדולה יותר ולכן לא חודרת למערכת העצבים המרכזית ולכן פחות מפחיתה משקל לעומת האוזמפיק שגם יעילה במעט יותר בהורדת רמות סוכר (הבדל של 0.3%). אך בהורדה במשקל אוזמפיק מפחיתה בממוצע 6 קג' טרוליסיטי בממוצע 3 קג'
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שליטה כל סוכרת - אדם מבוגררוני14/06/2021
שלום ד"ר,
אודה לעצתך:
אבי בן 78 סובל ממחלות רקע רבות + סוכרת סוג 2
1.טופל ב Novomix בהצלחה מספר שנים עד שהחל לסבול מהיפו, בעקבות כך סדרה של טיפולים:
2.הוחלף לו טיפול ל- Toujeo E26 + Trulicity 0.75 מ"ג + גלוקומין
3. הוחלף לו טיפול ל- Toujeo E20 + Trulicity 0.75 מ"ג + גלוקומין
4. הוחלף לו טיפול ל- Toujeo E9 + Trulicity 1.5 מ"ג + גלוקומין
בעקבות טיפול מספר 4 הושג איזון (סוכר 100-120 לפני ארוחות בוקר\ערב) אך בבדיקה אחרונה A1C גבוה, ערך: 9 , בנוסך, איבד שליטה על מתן שתן עצמאית. לא יודע מה ערך הסוכר אחרי האוכל.
דיברתי עם רופאת הסוכרת ונראה לי שהיא די איבדה תקווה, אמרה שאדם מבוגר עם מחלות , אז A1C כזה מקובל לגילו ומצבו, כשטענתי שאיבוד שליטה לשתן היא התוצאה, המליצה להוסיף לטיפול כדור אמריל פעם ביום, לא אהבתי כי זה יכול לגרום להיפו. אמרה שעדיף מלהגדיל ערך אינסולין.
אודה לעצתך החכמה,
1. איזה טיפול היית ממליצה?
2.האם A1C גבוה יכול גרום לאיבוד שליטה בשתן ? זה הפיך ? האם אלו מהתרופות שהוא מקבל יכולה להיות הסיבה ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום16/06/2021בעקרון אף אחד מהתרופות שציינת לא אמורה לגרום לאובדן שליטה על מתן שתן, הסיבות השכיחות בגיל הזה הגדלה של פרוסטטה, דלקת בדרכי השתן, הדרוצפלוס בלחץ תקין בעיקר אם יש גם ירידה קוגנטיבית והפרעות הליכה וכן פגיעה שמקורה עצבי למשל בחוט השדרה. אני בהחלט מסכימה שאמריל לא טפול אופטלי
היתי מנסה לברר את הנושא יותר לעומק.
ולגבי הסוכר לנסות להפחית פחמימות ביעוץ דיאטנית אם יכול שיהיה יותר פעיל
אם הA1C עלה האם מקפיד להזריק? האם מזריק נכון? בנוסף לשקול הדמית בטן (לבלב)
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםלינה13/06/2021
שלום,
בת 33, בבדיקות דם שביצעתי יצאו הערכים הבאים:
סוכר: 101.1 (בעבר היתה בדיקה גם של 101.5).
המוגלובין A1C%:
4.6
ברקע- לא סובלת מעודף משקל.
קראתי באינטרנט שסוכר 101 זה טרום סכרת. הרופא שלי לא מוטרד ואומר שמה שחשוב זו הבדיקה השניה, והיא תקינה לגמרי. האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללינה
ד''ר מאיה איש שלום16/06/2021בהחלט הסוכר בצום גבולי אם הצום היה ממושך יתכן וזו הסיבה. בעקרון אם יש אנמיה או קיימות סיבות אחרות שההמוגלובין המסוכרר לא מהימן אז אפשר לשקול חבור למד סוכר רציף וכך להתרשם מערכי הסוכר
בכל מקרה פעילות גופנית סדירה כגון 150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת וכן הפחתת צריכה של פחמימות יכולים לשפר את ערכי הסוכר אם מדובר בטרום סוכרת קלאסית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)