מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרולקטין גבוה- יכול להיות שבעיה בבדיקה?חני15/10/2019
שלום ד"ר מאיה איש שלום,
עד לפני כשנה וחצי היתה לי היפרפרולקטינמיה (+ממצא בהיפופיזה).
מאז בשלוש בדיקות דם פרולקטין בנורמה בלי טיפול.
MRI לא עשיתי 3 שנים נאמר שאין צורך (עשיתי פעמיים ובשניהם הממצא ללא שינוי).
ביום חמישי האחרון ביציתי בדיקת דם.. תוצאת הפרולקטין הגיעה רק היום (שלישי), כנראה בגלל החג. התוצאה גבוהה מהנורמה...
האם יש סיכוי שבגלל שהמבחנה נבדקה אחרי הרבה זמן התוצאות יצאו מוטעות?
או שאין השפעה ושבאמת הפרולקטין חזר להיות גבוה?
מה עושים? MRI נוסף?
חשוב לי להדגיש שבתקופה הקודמת עם הפרולקטין הגבוה הייתי מקבלת ווסת כל חודשיים.. בשנה וחצי האחרונות כשהפרולקטין בנורמה יש לי דימום כל שבועיים.
אודה לעצתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחני
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2019חשוב לבדוק פרולקטין לפחות שעתיים אחרי יקיצה ולא קודם. ישנן גם תרופות שמשפיעות על רמת הפרולקטין (גלולות, תרופות נוגדות דכאון ,תרופות שמשפיעות על דופק/לחץ דם).
ממליצה לפנות ליעוץ אנדוקריני . הצורך לחזור על הדמיה תלוי ברמה של הפרולקטין והתסמינים הקלינים
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי את הבדיקה לפי הכללים
חני15/10/2019עשיתי את הבדיקה 3 שעות אחרי שקמתי.
אני לא לוקחת תרופות.
הערך הוא 792... אלו בערך הערכים שהיו לי גם לפני שנה וחצי.
השאלה שלי היתה האם כתוצאה מאחסון המבחנה עם הדם זמן רב (5 ימים- עשיתי את הבדיקה ביום חמישי וקיבלתי תוצאה ביום שלידי) יכול לגרום לטעות בתוצאה.
התור הקרוב לאנדוקרינולוגית שטיפלה בי הוא ב 7.3...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחני
ד''ר מאיה איש שלום17/10/2019לא סביר שזה קשור למועד בצוע הבדיקה כי הדם בדרכ מופרד ומוקפא כך שלא סביר שתהיה השפעה.
לא חושבת שזה ערך שמחייב הדמיה חוזרת אם דומה לערכים שבעבר. החלטה על טפול לפי תסמינים סדירות מחזור, הפרשת חלב וכו...(בהנחה שמדובר על ממצא קטן בהפופיזה)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חני17/10/2019תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנגודת לאינסולין... מספר כדוריםמיכל14/10/2019
שלום ד"ר,
ראיתי שציינת בקבוצה לגבי גלוקומין לתנגודת לאינסולין שהשאלה היא האם כדור אחד יספיק. כיצד ניתן לדעת את זה?
אובחנתי עם תנגודת לאינסולין לפני 8 שנים רק כי התעקשתי לקבל העמסת סוכר. ככה הסוכר היה 88 וה A1C היה מאוזן, אבל קראתי על התסמונת המטבלוית שיש לי אותה, וגם קושי לרדת שבמשקל. מאז אני לוקחת גלוקומין 1 ביום, עדיין יש קושי לרדת במשקל וקצב הירידה הוא ממש איטי, ואין לי מושג האם אני מאוזנת כי בדיקות הדם תמיד תקינות.
האם כדאי לעשות שוב העמסת סוכר רק הפעם עם הגלוקומין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום14/10/2019לא בטוחה שהיתי חוזרת על העמסת סוכר. פעילות גופנית וירידה במשקל משפרות מאוד תנגודת לאנסולין
אם הירידה במשקל איטית אפשר לחפש סבות אנדוקריניות (הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, תסמונת קושינג) למרות שברב המקרים לא נמצאות כאלו ואפשר גם לשקול טפול תרופתי לירידה במשקל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבת אינסולין - סוכרת סוג 2תום13/10/2019
שלום
אני כותב בשביל אבא שלי, שהוא חולה סוכרת סוג 2 מזה כ10 שנים, עם ערכי סוכר מאוד גבוהים (יכול להגיע ל400 בין ארוחות, בבוקר 250),hba1c של 10.5.
הבעיה העיקרית שיש חוסר היענות לטיפול מצידו , הוא לא יכול לקחת כדורים (בעיה פסיכולוגית), והזרקת אינסולין התייאש אחרי חודש. יוצא מצב שהוא אומר לעצמו שהוא מוכן רק למשאבה, אך הוא לא רוצה לשלם פרטי כיוון שזה יקר.
אז קבעתי לו תור לרופא סוכרת בעוד חודשיים, במטרה שיצליח לקבל סבסוד למשאבה דרך הקופה. האם יש מצב לקבל סבסוד למשאבה על אף שהוא סוכרת סוג2? האם ישנם חריגים שכן יכולים לקבל?
אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות כבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתום
ד''ר מאיה איש שלום13/10/2019הקופות מסבסדות משאבות גם לסוכרתיים מסוג 2 אך צריך לצורך זכאות צריך להיות שתוף פעולה כלשהו של המטופל עם הטפול.
היום יש תרופות חדשות שהן בזריקות פעם בשבוע.
וכן הפחתת צריכה של פחמימות פעילות גופנית סדירה גם יכולים מאוד לשפר את אזון הסוכרת שלו
מציעה לפנות ליעוץ וגם לשקול אולי יעוץ של פסיכולוג/קואצית שאולי יצליחו לרתום אותו לטפול. ההתמודדות עם סוכרת לא פשוטה שכן זו מחלה כרונית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין לתנגודת לאינסוליןמיכל12/10/2019
שלום,
אני לוקחת גלוקומין שנלקח רק פעם ביום עקב תנגודת לאינסולין, האם עדיף לקחת בבוקר, צהריים או בערב? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום12/10/2019זה לא ממש משנה מתי. השאלה אם כדור אחד יספיק...
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח של בלוטת מגן חצי עונה אמשך מי קודםשמואל כהן06/10/2019
קודם תודה ד"ר לאחר ביקור במרפאה לאחר ניתוח קיבלתי אפניה לניקור של בלוטת המגן בגלל חשד לא תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשמואל
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2019קשה ליעץ לך מרחוק צריך לראות את הצלומים ובמה מדובר. יש בלוטות למפה שחשודות ללא תקינות ולכן רוצים לבדוק זאת בנקור
מציעה להמשיך מעקב אנדוקריני ואף אוזן גרון
בברכת שנה טובה וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח של בלוטת מגן חצי עונהשמואל כהן06/10/2019
שלום דר אני עברתי ניתוח לקריטת בלוטת מגן וזה הפינוח של הפטלוגיה הים זה אומר שה יש לי סרטן הבלוטות מגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשמואל כהן
ד''ר מאיה איש שלום06/10/2019מדובר בגדול קטן (פחות מ1 סמ) מוגבל לבלוטה לא פולש מחוץ לה. כך שמדובר בגידול שלא אמור לסכן את חייך חלילה.
בעקרון גדולים בבלוטת התריס הם דבר שכיח בנתיחות אחרי המוות מגלים של40-100% מהאנשים היו סרטנים בבלוטת התריס שלא היו מודעים להם ולא נפטרו בגללם.
כך שאני חושבת שאתה יכול להסיר דאגה מלבך
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני לגבי המשך טפול (למשל התחלת איותירוקס/אלטרוקסין) אם אתה לא מקבל לצורך השגת דכוי יחסי של TSH.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh עוד יותר נמוך..א05/10/2019
שלום דר, מעל 20 שנה אני מקבלת יוטירוקס (היה אלטרוקסין עד הפרשה..) ושנים שtsh נמוך. בשנה האחרונה t3 ירד מתחת לטווח ורופאת אנדו נתנה לי t3 sr שמאוד עזר לי לסימפטומים לחולשה כאבי שרירים וכו, ובנוסף הפחתנו כדור אחד של 100 בשבוע. אני מרגישה יותר טוב אבל tsh ירד עוד עד 0.09.. יש לי אוסטאופניה.
הפחתת יוטירוקס נעשתה בשני שלבים, תחילה הורדת 50 ללא הוספת t3 ואחרי כחודשיים עוד הורדה אך נראה שלא רק שאין הטבה ועליה של tsh אלא להיפך. מה יכול לגרום לזה? בעיה בהיפופזה/היפותלמוס? המצב כעת מסוכן? יש אפשרות שימליצו להסיר הבלוטה? נורא חוששת ואשמח לקבל כל מידע בנושא.
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לא
ד''ר מאיה איש שלום06/10/2019צריך לראות בדיקות מלאות של תפקוד הפופזרי וגם את תפקודי התריס לאורך זמן בכדי להתרשם אם מדובר בהפרעה הפופזרית
יתכן שפשוט צריך להפחית עוד קצת מהT4 או לחליפין מהT3 שמדכא יותר TSH. איני יודעת איזה מנון T3 את מקבלת
מציעה להמשיך מעקב אצל האנדוקרינולוג/ית המטפל/ת
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן לקטכולאמיניםנעמה29/09/2019
שלום רב
אני אמורה לעשות איסוף שתן לקטכולאמינים כולל HIAA5 ו- metanephrine
אני נוטלת מזה שנתיים חצי כדור miro עקב דיכאון וחרדה- נאמר לי להפסיק אותו 10 ימים לפני האיסוף.
הפסקתי את הכדור אך לצערי אני חווה החמרה משמעותית במצב הנפשי ולדעתי גם תסמיני גמילה (זה פשוט כבר קרה לי בעבר כשניסיתי להפסיק את מירו ולכן אני מכירה את זה). .רופא פסיכיאטר אמר לי לא להפסיק את התרופה באופן פתאומי!
השאלה היא מה לעשות? ככל הנראה לא אחזיק מעמד בלי תרופה למשך 10 ימים. והאם מותר לקחת באופן זמני קסנקס לפני האיסוף שתן (כדי להתמודד עם ההחמרה במצב הנפשי)?
בברכה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום30/09/2019אם יש החמרה במצב הנפשי כדאי לחזור לטפול התרופתי הקבוע (מירו) לבצע את האסוף תחת הטפול
אם האסוף יצא לא תקין חלילה אז אולי לחזור עליו ולחשוב כיצד לשנות את הטפול תרופתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בערכי הסוכר אחרי זריקת קורטיזוןאדי27/09/2019
שלום דוקטור ,
אתמול בצהריים עשו לי בחדר טראומה 2 זריקות עם קוטיזון בגלל תופעת אצבע קופצת . אצלי זה קרה ב2 אצבעות צמודות ולכן קבלתי 2 זריקות
היום בבוקר , ובהמשך היום מדדתי עם המכשיר הביתי ערכים של 150- 160 שזה מאד חריג אצלי .
אני מוגדר כטרום סוכרתי כבר שנים עם ערכי סוכר בבוקר של 115 - 120 וכן שעתיים שלוש אחרי האוכל בצהריים 85- 95 . Ha1c נע בין 6 עד 6.5 .
1. האם יתכן שהעליה החריגה בסוכר היא בגלל זריקות קורטיזון שקבלתי .
2. כמה ימים תימשך התופעה הזו ?
3. זה נורמלי,,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאדי
ד''ר מאיה איש שלום30/09/2019אכן יש סכוי שהעליה ברמות הסוכר קשורה לזריקה, תלוי בתכשיר שקבלת אך הרבה פעמים העליות יכולות להמשך עד 3 שבועות
היתי שוקלת טפול תרופתי לסוכרת בערכים שכאלו, ממליצה לצמצם צריכת פחמימות ולבצע הליכות אם ניתן 150 דקות בשבוע לפחות ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה בערכי הסוכר אחרי זריקת קורטיזון
אדי01/10/2019דר מאיה איש שלום תודה רבה על תשובתך .
ברשותך עוד שתי שאלות בבקשה :
1. סוג הקורטיזון שקבלתי ב2 זריקות הוא diprospan 2cc יחד עם lidocaine inj. 1% - 5ml .
האם אכן הסוג הזה של קורטיזון יכול לגרום לעליה חריגה בערכי הסוכר בדם ?
2. אני בן 74 , מטופל ומאוזן תרופתית עם enaladex 10 mg פעמיים ביום וכדור ליפיטור 20מג .
את כתבת שהיית שוקלת טיפול תרופתי לסוכרת במקרה שלי . אשמח לדעת מה המלצתך , במה להתחיל ובאיזה מינון .
אציין שאני עוסק בפעילות גופנית של הליכה 5 קמ - 3 פעמים בשבוע וכן משחק טניס 3 פעמים בשבוע במשך כשעה וחצי .
אשמח לדעת מה עמדתך הרפואית .
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאדי
ד''ר מאיה איש שלום04/10/2019אכן דפרוספן יכול להביא לעליה בערכי הסוכר עד 3 שבועות מהמתן
בכדי להחליט על טפול תרופתי מתאים צריך לראות את הרקע הרפואי לבדוק אותך גופנית ואז להחליט. הליכה והפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות יכולות לסייע לאזן את הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם, האם זו סוכרת?מרים27/09/2019
שלום
בת 70, עם עודף משקל
מטופלת בתרופות ללח"ד
וכן נוטלת מזה שנים גלוקומין 850 מ"ג, 2 כדורים ליום.
בבדיקות דם רמות הגלוקוז גבוהות
והסוכר התלת חודשי בטווח שלפי המעבדה בקופ"ח עדיין לא מוגדר כסוכרתי.:
;5.7% ערך תקין עד (ADA) לפי סטנדרטיזציה של אגודה אמריקאית לסוכרת
;בערכים שבין 5.7-6.4% סיכון מוגבר לסוכרת
ומעל 6.5% יוגדר כסכרתי)
אלו התוצאות האחרונות:
GLUCOSE 172.00 MG/DL
HB A1C(%) 6.30 %
HB A1C(MMOL/MOL) 46.00 MMOL/MOL
האם מדובר על סוכרת או טרום סוכרת?
מה גורם לזה? אכילת פחמימות? פירות? מתוקים?
והאם יש צורך בטיפול תרופתי נוסף על הגלוקומין או טיפול תזונתי והתנהגותי?
כ"כ רמות הכולסטרול בטווח הנורמה
אך טריגלצרידים גבוהים:
TRIGLYCERIDES 259.00 MG/DL
האם זה קשור לסוכרת/טרום סוכרת?
והאם יש טיפול ספציפי רק לטריגלצרידים לאלו שרמות הכולסטרול שלהם תקין?
תגובה למרים
ד''ר מאיה איש שלום30/09/2019סוכר בצום 172 אם חוזר על עצמו מתאים לסוכרת (סוכר בצום של 126 ומעלה). חשוב לבדוק גם את הסוכר אחרי האוכל. נראה שההמוגלובין A1C לא מיצג כי הוא מתאים לממוצע סוכר של 130.
לגבי הטריגלצרידים פעילות גופנית סדירה והפחתת פחמימות בפרט פירות יכולים לסייע להפחית טריגדלצרידים במעל 50%
ממליצה לפנות סוכרת/אנדוקרינולוג ליעוץ
תרופות לירידה במשקל (ציינת עודף משקל) יכולות לסייע בהפחתת רמות הסוכר וגם הטרגלצרידים
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם האם זו סוכרת?
מרים04/10/2019שלום
אם רמות הסוכר בצום הן 172 זה אומר שהטיפול התרופתי שאני מקבלת (גלוקומין פעמיים ביום) אינו מספיק?
ולמה הכוונה שההמוגלובין A1C לא מייצג? כלומר שהבדיקה לא אמינה ולא ניתן להסתמך עליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למרים
ד''ר מאיה איש שלום04/10/2019אם אכן הסוכר בצום 172 בבדיקות חוזרות אז נשמע שכדאי לשקול טפול תרופתי נוסף לסוכרת ו/או הפחתת פחמימות ופעילות גופנית סדירה.
ולגבי הA1c בדיוק החשד שהבדיקה אצלך לא אמינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים שוניםאהרון26/09/2019
שתייה דייאט/מאכלים עם ממתיקים מלאכותיים/סוכרזית
יכולים להגדיל ת'סיכויים לקבל סוכרת ? הם מסוכנים
לבריאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאהרון
ד''ר מאיה איש שלום30/09/2019הנושא של ממתיקים שנוי במחלוקת יש גם סוגים שונים. יתכן שהם מעלים סכון לתסמונת מטבולית ואף לסוכרת שוב תלוי בסוג הממתיק ובמחקר הספציפי..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת SHBG חיונית?נדב26/09/2019
שלום ד"ר, אני מטופל בכלומיד להעלאת הטסטסטרון, בשביל המעקב הרפואי האם בדיקות טסטסטרון טוטאל וטסטסטרון חופשי מספיקות כדי לדעת את יעילות הטיפול או יש צורך לבקש מהרופא המטפל הפנייה לבדיקת SHBG?
תגובה לנדב
ד''ר מאיה איש שלום30/09/2019בעקרון ככל הידוע לי התחשיב של טסטוסטרון חופשי בקופה הוא על סמך רמות SHBG.
בדיקה מהימנה יותר לנושא הטסוטוסטרון החופשי היא bioavailable testosterone אשר מבוצעת באיכילוב
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול, אדיסון.גלעד24/09/2019
שלום
גיל 38 בריא בדרך כלל
משקל תקין
בחצי שנה האחרונה תחושת
תשישות
לחץ דם קצת נמוך 100-60
לפעמים יורד ל 90-60
בעבר היה לי בדרך כלל 110-120-70
בדיקות דם תקינות
צילום חזה תקין
בבדיקת קורטיזול שבוצעה אתמול ב 8 בבוקר אחרי שהייתי ער שעה ולא עשיתי מאמץ גופני
התוצאה 18.4 ug/dl
הנורמה היא 5-25
יצויין ש אלקטרוליטים תקינים
סודיום 139
סוכר 84
האם תוצאה כזאת של קורטיזול די שוללת אדיסון רוב רוב הסיכוי ואדיסון לא סביר?
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2019אכן אם תוצאה כזו לא סביר שיש אדיסון אבל צריך לחפש סיבות אחרות ללחץ דם נמוך אם הוא אכן נמוך משמעותית
אולי תתחיל מהולטר לחץ דם 24 שעות ותציין באילו זמנים היו לך תסמינים לראות אם תואמים ללחץ דם נמוך
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטו וחיסון נגד נגיף פפילומהמאי24/09/2019
שלום,
בתי בת 13 ואמורה להתחסן נגד נגיף הפפילומה. במשפחה לי, אמא שלה, ולאחותי יש השימוטו. לסבא שלה יש סכרת.
האם יש קשר בין השניים או סיכון מתופעות לוואי של החיסון בעקבות המחלות האוטואימוניות?
מאוד חוששת לחסן אותה בחיסון זה בגלל ההסטוריה המשפחתית.
אודה על תשובתך,
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למאי
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2019מציעה לשאול אמונולוג או זהומולוג. אני לא בקיאה בתופעות הלואי של החסון הזה אך על פניו לא שמעתי על חשש שכזה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפורמולציה החדשה של מרקפטיזולמתן22/09/2019
שלום לך ד"ר.
פעילות יתר בלוטת התריס - גרייבס.
לאחר שהופסק ייבוא מרקפטיזול לפני מספר חודשים, עברתי למתיזול SD הזמנית, וכעת כפי שאולי ידוע לך, חזרה התרופה מרקפטיזול בשם מרקפטיזול NEW, בפורמולה חדשה.
קיבלתי אותה היום בבית המרקחת, ורציתי לשאול האם ניתן להשתמש בכדורים אלו, באותו המינון שהייתי רגיל אליו, ללא חשש?
כמו כן רציתי לשאול, האם ידוע לך - מדוע מלכתחילה השתנתה הפורמולציה?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למתן
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2019לא ידועה לי עד הסוף הסיבה להפסקת השווק.
ככל הידוע לי המנון זהה אבל כדאי לבדוק תפקודי בלוטת התריס בתדירות גבוהה יותר לפחות בהתחלה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)