מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי תפקוד בלוטת התריס בהריוןאילאיל14/11/2019
שלום רב,
אני בשבוע 15+4 להריון לאחר ivf. לפני ההריון תפקוד בלוטת התריס לא היה תקין ולכן התחלתי בנטילת 350 מג יוטירוקס בשבוע. לפני כחודש וחצי רמת הTsh שלי היתה 2.71 ולכן העלו לי מינון ל400 מג בשבוע. לפני יומיים תוצאת tsh היתה 2.88 והשאלה שלי האם זה תקין לשבוע זה או עליי להעלות מינון תרופתי? או שמא יש בעיה בספיגת התרופה?? תודה מראש! אילאיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאילאיל
ד''ר מאיה איש שלום14/11/2019בלוטת התריס מאוזנת לפי מה שתארת. את לא מקבלת מנון גבוה המנון המלא הוא 1.9 מקג לקג ליום. כך שאת מקבלת פחות מזה. בעקרון היעד הוא tsh פחות מ2.5 בטרימסטר ראשון פחות מ3 בטרימסטר שני ושלישי. חשוב להקפיד לקחת בצום עם מים בלבד בנפרד מכדורים אחרים לחכות עם אוכל קפה או תה חצי שעה מהנטילה של האלטרוקסין/איותירוקס. מציעה להמשיך מעקב אצל הרופא המטפל. אפשר לשקול בדיקה חוזרת של תפקודי תריס בעוד חודש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בדרכי השתן לאישה סוכרתיתאביבה10/11/2019
שלום רב,
בת 60, סוכרתית, בבדיקת שתן התגלה שיש לי דם בשתן. זאת לאחר שהתלוננתי על צריבות במתן שתן. נוטלת 2 גלוקומין ליום. שאלתי היא, האם גלוקומין יכול לגרום לדלקות בדרכי השתן? האם כשמרזים יכולה להופיע דלקת בדרכי השתן או דם בשתן?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאביבה
ד''ר מאיה איש שלום11/11/2019גלוקומין לא מעלה את הסכון לדלקת בדרכי השתן, תרופות שמשתנות את הסוכר מקבוצת מעכבי SGLT2 כן עושות זאת. בעקרון בגיל המנפואוזה יש עליה בנטיה לדלקות בדרכי השתן בשל אטרופיה של הנרתיק שנוי הפלורה שם. אסטרוגן וגנלי יכול לסייע במניעה ואם זה חוזר על עצמו לשקול ברור נוסף להפרעות בהתרוקנות וכו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום. האם מותר לסוכרתי?מנחם10/11/2019
סוכרתי. בן 66. ללא אינסולין. מעוניין לקיים צום ורק לשתות, אחת לשבוע. האם מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום11/11/2019בעקרון לא צריכה להיות בעיה
צום ממושך (מעל 12 שעות) יכול להביא לעליה בערכי הסוכר לאחריו, אך לטווח הארוך אם מביא לירידה במשקל צפויה ירידה בערכי הסוכר באופן כללי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Galvus בטיפול סוכרת, חולשהחגית10/11/2019
שלום רב, אני סובלת מסוכרת 2 מזה שנה וחצי. לאחר סיוט אמיתי בתקופה ארוכה, בה לא הצלחתי עם אף תרופה שקיבלתי, עקב כאבי בטן איומים ושלשולים חריפים, ורמת סוכר שהגיעה ל 220 בצום, המזל דפק בדלת, ומנהל המכון הוחלף והחל טיפול עמוק יותר, והותאמה לי תרופה אחרת, טרג'נטה ואחר כך גלבוס, 2 כדורים ביום. זה בתוספת דיאטה והימנעות מסוכר וגלוטן, פלוס הליכה פעמיים ביום, הביאו אותי להורדה במשקל ולרמת סוכר קבועה מסביב, ל120. אני מנהלת יומן באדיקות ומודדת פעמיים ביום. העניין הוא שאני חווה חולשה ומועקה ברום הבטן, עשיתי סי טי כי היה חשש לדלקת בלבלב וזה נשלל, ועדיין איני מרגישה טוב, האם יש קשר בין הרגשתי לבין הסתגלות לתרופה? האם לקיחת התרופה יחד עם אוכל היא הבעיה? כי חברה שעוברת את אותו הדבר, סיפרה כי רופאה אמר לה לקחת התרופה שעה אחרי האוכל ולא בסמוך, היא מקבלת גלוקומין וגם היא חוותה חולשה ואף התעלפה וכששינתה הרגלי לקיחת התרופה זה השתפר. מצד אחד מצבי הבריאותי טוב יותר מבחינת הסוכרת, מצד שני אני חווה חולשה ואי נוחות ולחץ ברום הבטן. עברתי גם בירור אנדוקרינולוגי וגסטרולוגי מלא, כולל גסטרוסקופיה, סי טי פרוטוקול לבלב, ובדיקות דם ואיסופי שתן רבים, נמצא רק כבד שומני ומדד דלקת גבוה crp שבבירור. אשמח להתייחסותך, תודה המון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחגית
ד''ר מאיה איש שלום11/11/2019ערב טוב
קשה לתת יעוץ מבלי לבדוק אותך ולראות את כל הבדיקות. גלבוס באופן לא שכיח יכולה לגרום לכאבי בטן, תופעה שיותר שכיחה עם כדורי מטפורמין שאת לא מקבלת. אם אין לך נטיה לדלקות בדרכי השתן או לפטרת וגנלית היתי שוקלת טפול במעכבי SGTL2 תרופות שמשתנות את הסוכר וגם מסייעות בירידה במשקל
מציעה לפנות ליעוץ
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם tshורד06/11/2019
שלום דר', אני מטופלת ביוטירוקס 50 ביום ובשבת 100
האם בבוקר בדיקת הדם של tsh , t3 ,t4 אפשר לקחת כדור רגיל או רק לאחר הבדיקה? זה משנה את התוצאה?
ובנוסף האם יש צורך בצום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לורד
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2019בעקרון אם בודקים רק TSH אפשר לקחת את הכדור לפני הבדיקה כי TSH משקף מאזן חודשי
אם בודקים T4 אז כדאי לקחת אחרי הבדיקה כי המנה שתספג מלפני הבדיקה יכולה להביא לעלית T4
לגבי הצום כנראה שעדיף בצום...מזון יכול לגרום לירידה בTSH בחלק מהמחקרים
מספיק צום של 6-8 שעות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדרוסטנדיון גבוה מהנורמה - האם *הוא* הגורם לנשירה הנוראית ממנה אני סובלת ב 3 החודשים האחרונים ?שרית מהצפון06/11/2019
אני בת 44 בשלב המנפאוזה (מוקדמת במשפחה).
ב 3 החודשים האחרונים נשירה חריפה מאוד של שיער, חצי מהשיער נשר כבר. מטופלת במכון פרטי .
בדיקות הדם יצאו תקינות, כולל בלוטת התריס, להוציא הממצא הבא:
אנדרוסטנדיון : 12.4 nmol/L , והנורמה היא 1.0- 11.5
האם *הוא* הגורם לנשירה הנוראית ממנה אני סובלת ב 3 החודשים האחרונים ?
ואם כן, מה עושים בנדון ? נ.ב - לא רוצה תרופה שתגרום לי לצבירת מים ולהשמנה כמו אז כשנטלתי אסטרוגן סינתטי.
בהול , אנא ענו לי במהירה!!!!!!
תגובה לשרית מהצפון
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2019יתכן שיש קשר, זה דורש ברור נוסף וכדאי לפנות ליעוץ אנדוקריני
אני רואה ש17 OH פרוגסטרון בעבודה. כדאי לבדוק גם טסטוסטרון כללי וחופשי וגם DHEAS. לבדוק כמובן גם LH FSH אסטרדיול פרוגסטרון.
מציעה לפנות לאנדוקרינולוג ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבדיקות במלואן:
שרית מהצפון07/11/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבדיקות:
שרית מהצפון07/11/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות
שרית07/11/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשרית
ד''ר מאיה איש שלום08/11/2019מציעה לחזור על תפקודי תריס מלאים כולל FT4, FT3. להתיעץ עם אנדוקרינולוג יתכן שצריך לשקול טפול וברור נוסף בנושא, יש חשד לפי הבדיקות לתת פעילות של בלוטת התריס שמקורה הפופזרי. אבל שוב כדאי לחזור על הבדיקה כי לפעמים יש סטיות מעבדה.
וגם לגבי האנדרוסטנדיון לפנות לבדיקה ויעוץ אנדוקרינולוגי
מצטערת אבל זה לא משהו שאפשר לענות עליו מבלי לבדוק אותך וכן להתיחס למכלול הבדיקות יחד, משהו לא לבצוע באינטרנט
חשוב לפני בדיקות הדם לא לוקחת מולטיוטמינים שמכילים ביוטין כי הם משבשים תוצאות של בדיקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילה של ביוטין ומולטיויטמין לפני בדיקה
שרית מהצפון08/11/2019אני צורכת הרבה תוספי תזונה, בגלל הנשירה. כמה זמן יש לשמור מרחק מהבדיקה, נניח 12 שעות או 24 שעות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשרית
ד''ר מאיה איש שלום11/11/2019
בעקרון עדיף 3 ימים לפני הבדיקה להפסיק תוספים שמכילים ביוטין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HbA1C לא נמוך, למרות הקפדה מקסימלית על מיעוט פחמימותמיקי03/11/2019
שלום רב,
בן 72.
מאד מקפיד על תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך.
בכל הבדיקות אקראיות שאני עושה עם מד גלוקוז שיש לי, תמיד הגלוקוז לא מעל 100 .
ובכל הבדיקות בבוקר שאני עושה הסוכר מתחת ל100, כך שזה לא גלוקוניאוגנזה שקורית בלילה.
ובכל זאת, HbA1C לא נמוך. אלא 6.2. כבר כמה שנים.
במשך שנה וחצי לקחתי מטפורמין, 3 פעמים, וזה ירד ל6.
שאלתי אליך: מה עוד יכול לייצר גליקצייה של חלבונים, חוץ מרמות גלוקוז גבוהות ?
א. מבחינת תהליכים בתוך הגוף ? למשל נטילת סטטינים. אבל עוד תהליכים
ב. מבחינת מזונות שהם לא פחמימות, אבל , למשל מכילים אקרילאמיד, או Advanced glycation end products
תרופות שאני לוקח
- אקספורט 5/160
- יוטירקס 50 מק"ג
- ליפיטור 10 מ"ג, 3 פעמים בשבוע
תודה מראש
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיקי
ד''ר מאיה איש שלום03/11/2019אכן סטטינים יכולים להגדיל את הסכון ללקות בסוכרת 1/200.
פרט לכך לאור העבודה שיש לך תת פעילות של בלוטת התריס סכוי קטן שמדובר בתהליך אוטואמוני לבלבי בפרט אם אתה רזה
בנוסף אינדקס גלקמי הוא דבר אישי ואם אתה לא נמנע לגבי מפחמימות כדאי לבדוק אולי עם מד סוכר רציף את התגובה הגלקמית למזונות השונים, כי שיא רמת הסוכר יכול להגיע אחרי חצי שעה שעה תלוי בסוג המזון תכולת החלבון והשומן בו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטואסטרוגנים ובלוטת התריסגלית02/11/2019
שלום,
האם נשים הסובלות מתת פעילות של בלוטת התריס יכולות לקחת femarelle, או שהסויה עלולה להחמיר את תת הפעילות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלית
ד''ר מאיה איש שלום02/11/2019אין לי מידע לגבי פמרל ספציפית, תכשירים בעלי פעילות אסטרוגנית מעלים את רמת החלבון שקושר את הורמון הT4 בדם, וכך באמת עשויה להיות החמרה בתפקוד בלוטת התריס, דבר שלרב ניתן להתגבר עליו בקלות אצל נשים מטופלות בתחליפי T4 ע"י העלאת מנון. כדאי לעקוב אחר תפקודי בלוטת התריס, אם את מתחילה לקחת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקופז ותרופות נגד דכאוןכנרת29/10/2019
שלום לרופאה
לוקחת גלוקופז עקב עודף משקל גדול
הומלץ לנסות תרופה נגד דכאון, האם סרוקסט גורמת להשמנה? איזה תרופות נוספות מהסוג הזה אפשר לקחת בלי חשש להשמנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לכנרת
ד''ר מאיה איש שלום29/10/2019ערב טוב
בעקרון סרוקסט יכולה לגרום לעליה במשקל בשל עליה בתאבון.
לעומת זאת וולבוטרין יכולה דווקא לסייע מעט בירידה במשקל.
אם מתאים אולי לשקול נטילתה. כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע בדיקת HBA1Cאייל29/10/2019
שלום
בהמלצתך ביצעתי בדיקת HBA1C
תודה...
ברקע
בחור בן 47 בתת משקל שוקל 49 קג גובה 1.80
ירדתי במשך כמה שנים כי חשבו שזה בעקבות זיהום אבל הסתבר בשנה האחרונה שזה כנראה קרוהן רק על רירית המעי.
אני מנסה לעלות במשקל כי כבר קצת חלש בעקבות המשקל BMI=15
הגברתי טחינה וכו' אבל גם אוכל יותר סוכר
הדיאטנית אמרה שלדעתה במשקל כמו שלי 3 כפיות סוכר * 7 פעמים ביום בתה ( 100 גרם סוכר ביום מתה ) לא בעייתי
כי אולי זה הופך לשומן.
אציין שמעבר לזה אני לא אוכל בכלל ממתקים או מאכלים ממותקים או שוקו וכו'.
את ציינת שעשוי להיות פיקים בסוכר ואז יש סיכון מזה
ביצעתי בדיקות דם הבוקר די תקינות
גלוקוז הבוקר בצום 9 שעות יצא 81
ו HBA1C הוגש במבחנה של הרגילה של הספירת דם ( כי לא היה מספיק בכימיה ולא רציתי שיקחו לי עוד מבחנה )
ויצא ערך של 5.08 אחוז. לפני כשנה היה 6.
אודה על עזרתך
1. האם התוצאה אמינה אם זה ממבחנת ספירת דם ולא מבחנה ייעודית?
2. האם לאור תוצאה של 5.08 אפשר להיות שקט עם אכילת הסוכר שבחודשים הקרובים אני לא בסיכון לסוכרת ואז לנסות לעלות במשקל גם עם סוכר וגם עם מאכלים בריאים?
3 האם יש בעיה בזה ש HA1C כל כך נמוך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה לגבי HBA1C
אייל29/10/2019אציין שההמוגלובין הרגיל שלי יצא 13.4 תקין
דומה לעבר לפני שירדתי במשקל היה 14.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום29/10/2019אני לא יודעת כיצד לקיחת הבדיקה במבחנה שאינה יעודית יכולה להשפיע על התוצאה. העובדה שהיה 6 לפני שנה מחשיד שכן יש נטיה לטרום סוכרת ולכן היתי מנסה להפחית סוכר פשוט ולאכול יותר שומנים וחלבונים לעליה במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםavi28/10/2019
לאחרונה עשיתי בדיקת דם ואלה התוצאות שקיבלתי
HbA1C 3.8
Glucose (B) 85
Protein Total (B) 6.4
ALT (GPT) 46
Fe - Iron 63
Hemoglobin 15.8
WBC-Leucocytes 3.5
Neutrophils # 1.74
Na- Sodium (B) 145
TSH 5.5
Free Thyroxine (FT4) 16.4
Triiodothyronine Free FT3 5.2
LDL-Cholesterol 91.5
Non-HDL Cholesterol 102.0
HDL-Cholesterol 44
Triglycerides 52
Cholesterol 146
הבנתי שחלק מהתוצאות לא תקינות אשמח לדעת במה צריך להתחיל לטפל ובמה לא צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לAVI
ד''ר מאיה איש שלום28/10/2019קשה ליעץ מבלי להכיר את הרקע.
בתחום האנדוקריני אין משהו דרמטי רק TSH גבולי. אם הריון לא על הפרק אז זה לא משהו שמחייב טפול
לגבי השאר יש ירידה קלה בספירה הלבנה יכול להיות בעקבות וירוס וגם הפרעה קלה באנזימי כבד. מציעה לפנות לרופא המשפחה ליעוץ
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בלוטת התריס מה המשמעותיפית25/10/2019
בוקר טוב דר בבדיקה נמצאה tsh 4.17. בבקשה אם תוכלי להסביר האם תקין או דורש מעקב תודה רבה רבה על תשובתך
תגובה ליפית
ד''ר מאיה איש שלום25/10/2019בעקרון תקין אם לא מתוכנן הריון. להריון זה גבולי כי שם הנורמה יורדת למתחת ל2.5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בלוטת תריס ופפילריLi24/10/2019
היי דר
לפני קצת פחות מחצי שנה עברתי כריתה של חצי אונה הלוטת תריס בגלל פפילרי.
נוטל יוטירקס ,150 מג ביום
יצא לי תוצאה של tsh 0.06
T4 יצא 26
וt3 יצא 5.9
סובלת מנשירת שיער ורעב מוגבר ולפעמים כמו גלי חום
אני יוגעת שאמורה לשמור על רמת tsh נמוכה אבל האם התופעות יעברו מתישהוא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לLI
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2019ערב טוב
סביר להניח שאפשר להפחית קצת את המנון, מציע להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- T 4 נמוך - האם הוא הגורם לנשירת השיער הנוראה ?שרית24/10/2019
אני כבר 3 חודשים סובלת מנשירה אלימה במיוחד. מטופלת במכון פרטי.
בבדיקות היום, ה T 4 יצא נמוך מהנורמה.
(כל שאר הממצאים רגילים, להוציא העובדה שאני במנפואוזה בשנתיים האחרונות ).
אני יודעת שאלטרוקסין עלול לגרום לנשירה בעצמו.
האם יתכן שהT4 הנמוך - *הוא* זה שגורם לנשירה?
ואם כן , מה עושים???????????????????????????
הערה: (לפני שנה וחצי זה כן היה בטווח. יצא : 10.58 ).
תגובה לשרית
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2019בהחלט יתכן שאת צודקת ממליצה לחזור על הבדיקה (TSH FT4) לבדוק גם FT3 אם אפשר (אם לא אפשר גם להסתדר בלעדיו). להשלים פרופיל הפופזרי- פרולקטין, GH IGF1 קורטיזול.לשקול ליעוץ אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם התתרופה זמנית? האם היא עלולה בעצמה להחמיר נשירה?
שרית25/10/2019מהו פשר הטיפול "פרופיל הפופזרי- פרולקטין, GH IGF1 קורטיזול" ?
האם זה טיפול זמני?
אחרי כמה זמן זה אמור להשתפר?
האם הטיפול בעצמו עלול להחמיר נשירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשרית
ד''ר מאיה איש שלום25/10/2019מדובר בבדיקה של הורמונים אחרים שמופרשים מאותה בלוטה אנדוקרינית.
משך הטפול תלוי בסיבה למתן..
הטפול עצמו לא אמור להחמיר נשירה אף יכול לשפר אם ניתן מסיבה מוצדקת
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מבחן ACTH קצרנעמה24/10/2019
שלום רב
נשלחתי לביצוע מבחן ACTH 250 מק"ג . יש לי ירידה ברזרבה שחלתית (בת 31) והידרוקסיפרוגסטרון יצא טיפה גבוה בפאזה הפוליקולארית
אלה התוצאות שהתקבלו-
בזמן 0-קורטיזול -283
הידרוקסיפרוגסטרון- 2.6
בזמן 60-
קורטיזול- 847.7
הידרוקסיפרוגסטרון- 16.1
ביחידות NMOL/L
האם הבדיקה תקינה?
בכבוד רב,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2019הערכים שציינת תקינים.
לא בדקו בזמן 30 דקות אני מבינה.
לפעמים השיא שם אך סבירות קטנה...צריך להתרשם מהתמונה הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)