מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זריקת פלוריה לצפיפות העצםרבקה08/08/2019
אני בת 63 לוקחת זריקת פלוריה פעמיים בשנה במשך 5 שנים.
עד מתי לוקחים את הפלוריה? האם מפסיקים בשלב מסויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרבקה
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2019יש מידע לגבי יעילות של פרוליה במשך 10 שנות מתן. אסור להפסיק את הפרוליה מכוון שהפסקתה כרוכה בעליה בסכון לשברים. אם נאלצים להפסיקה מסיבה כלשהי יש לתת טפול אחר חלופי בכדי להמנע מסכון מוגבר לשברים אשר עשוי לקרות בהפסקתה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת לירגלוטיד - תרופה גנריתיעל07/08/2019
שלום רב
האם יש הבדל בלירגלוטיד בין סוגי התרופות Saxsenda או Victoza?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2019אין הבדל מדובר באותה תרופה. וקטוזה נתנת לחולי סוכרת והמנון המקסמלי שלה הוא 1.8 מג'.
סקסנדה נתנת לירידה במשקל והמנון המומלץ והמקסמלי שלה הוא 3 מג'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפורמין - מספר שאלותרוני07/08/2019
שלום ד"ר.
1.האם מטפורמין גורם ללבלב לעבוד פחות קשה בגלל שהוא מייצב את רמת הסוכר או שאין קשר ?
2.האם מטפורמין גורם לשתן יתר או דחוף יותר ?
3.התבקשתי לקחת פעמיים ביום, 850 מ"ג.
האם לא עדיף לשבור את הכדור לחצי (מותר) ולקחת 425 מ"ג שלוש פעמים ביום אחרי הארוחות ? זה קצת פחות מהמינון המוצע אך נראה לי טיפול רציף יותר בהינתן שאין מטפורמין XR בישראל.
אודה לעיצותייך.
רוני.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2019ערב טוב
מטפורמין מפחית את יצור הסוכר ע"י הכבד אולי גם משפר את הרגישות לאנסולין ברמת השריר והשומן. אכן בגלל הירידה ברמת הסוכר שאינה תלויה בלבלב הלבלב יכול לעבוד פחות קשה.
מטפורמין לא משפיע על תדירות מתן שתן ואינו משתן. תרופות ממשפחת מעכבי SGLT2 כגון ג'רדיאנס או פורסיגה משתנות א הסוכר.
השפעת כדור אחד מחזיקה עד 18 שעות כך שפעמיים ביום יכולות לתת כסוי מספק לכל היממה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מפרקים מפוזרים והשימוטושי06/08/2019
שלום
בת 62, סובלת בשנה האחרונה בכאבים מפוזרים בירך, בכתף, בקרסול, כאבים יותר במנוחה, נבדקתי מספר פעמים אצל ראומטולוג- לא מצא סימנים של דלקת פרקים, ס"ד ללא שינוי משמעותי, CRP ושקיעת דם יצאו תקינים. C3 ו-C4 תקינים גם. הכאבים הגיבו טוב לטיפול בברקסין, אך חזרו בהפסקת התרופה.
נבדקו גם תפקודי בלוטת התריס - TSH יצא תקין 2.36, נוגדן ANTI TPO יצא גבוה - 460 (נורמה במעבדה עד 35).
האם למצב של השימוטו עם תפקוד תריס תקין, יש קשר מוכר לכאבי פרקים ושרירים?
ובמידה ומוכר קשר כזה - האם קיים טיפול מוכווון כלשהו לכאבים שקשור להשימוטו?
מה תדירות המעקב אחרי TSH רצויה,
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2019נוגדנים לANTI TPO קיימים ב15% מהאוכלוסיה עד שליש מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס. לא ידוע לי על קשר בין נוגדנים לכאבי פרקים. הקשר העקיף הוא כשיש מחלה אוטואמונית אחת יש שכיחות של מחלות נוספות מצד שנה ציינת משדדי דלקת יצאו תקינים. אולי כדאי לבדוק גם ANA RF וכדומה אם לא נבדקו.
מספיק מעקב אחת לשנה אחר תפקודי בלוטת התריס במצבך אלא אם יש תסמינים של תת פעילות של בלוטת התריס כגון עייפות עליה במשקל אי סבולת לקור אז היתי בודקת קודם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מבזגלר לזולטופי- בירורנסים כהן06/08/2019
אני בגיל 65, סוכרת בעקבות התלקחות פריקרדיטיס.
מטופל בפרדינזון שהחל ב 60 מ"ג וכעת עומד על 20 מ"ג ליום.
האם ומהם היתרונות למעבר מבזגלר לזולטופי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לניסים כהן
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2019ערב טוב
בזגלר מכיל אנסולין ארוך טווח בלבד, ששומר על רמת סוכר תקינה בצום אך לא נותן מענה לרמת הסוכר אחרי האוכל, קסולטופי, מכיל שלוב של אנסולין ארוך טווח טרגלודק ווקטוזה שהינה אנאלוג לGLP1 ומסייעת בהורדה של רמות הסוכר אחרי האוכל. כמו כן מסייעת בהורדה במשקל, ולא מגדילה את הסכון להפוגלמיה
מכוון שפרדניזון מעלה בעיקר את רמת הסוכר אחרי האוכל, טפול באנסולין ארוך טווח לבדו לא מספיק לרב בשביל לאזן את רמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות הפסקת כדורים על דעת עצמימירי05/08/2019
שלום רב, הובחנתי לפניי כשנה וכמה חודשים עם יתר פעילות עם כל מה שזה אומר קיבלת פרופנול ומקרפטיזול. החלטתי להפסיק לפניי שבוע. מהסיבה שהעלתי במשקל ואני מרגישה לא מאוזנת ורוצה לבחון ולהתנקות מהכדורים שבועיים ולבדוק עי בדיקת דם מה קורה. רציתי לשאול האם אפשר להחלים וזהו או שרוב הסיכווים שהתופעות יחזרו לי לאט לאט.. למשל הדפיקות לב שחוזרות אבל הרעד נעלם ... יכול להיות שעברתי לתחום של תת פעילות ? המינונים שנתנו לי של שתיי פרופנול וחמש מטמיזול ליום וזאת למרות שאני מאוזנת זה הגיוני ? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר פעילות הפסקת כדורים על דעת עצמי
מירי06/08/2019בת 44 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין התייחסות לשאלה שלי ?
מירי14/08/2019למה להתעלם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למירי
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2019מתנצלת לא היתה התעלמות מכוונת פספסתי את השאלה שלך
בעקרון חשובה הסיבה לפעילות היתר של בלוטת התריס
אם זה גרייבס (פעילות אוטואמונית) ב50% מהמקרים אחרי שנה וחצי של טפול תרופתי פעילות היתר לא תשוב וניתן להפסיק את הטפול התרופתי ולהשאר מאוזנים ללא טפול
אפשר לבדוק נוגדנים בשם THYROID STIMULATING ANTIBODIES שמדגימים אם יש חשד לפעילות של המחלה ברקע.
אם הסיבה היא קשרית בבלוטת התריס שעובדת ביתר אז הטפול הסופי בעניין הוא יוד רדיואקטיבי. כי בהפסקת טפול תרופתי לרב המחלה חוזרת.
בכל מקרה לרב ההמלצה היא להפסיק את הטפול הדרגתית תוך מעקב אחר תפקודי תריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת זריקות סקסנדה- בירורשרה אלמלם04/08/2019
היכן אפשר לרכוש זריקות סקסנדה במחירים זולים יותר?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרה
ד''ר מאיה איש שלום04/08/2019סקסנדה נמצאת היום בבטוח המושלם של כל הקופות בתנאי שנסיון של ירידה במשקל בעזרת דיאטה ופעילות גופנית כשל בBMI מעל 30 או BMI מעל 27 עם תחלואה נלוית כגון טרום סוכרת/סוכרת יתר לחץ דם כבד שומני דום נשימה וכו. במכבי העלות 350 שח לחודש בשאר הקופות סביב 630 שח לחודש לעיתים בטוחים רפואים פרטים משתתפים בעלות.
נטילת התרופה מומלצת בלוי דיאטנית רופא עם פעילות גופנית סדירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'נואט XR - יעילות התרופהרוני03/08/2019
שלום ד"ר.
לא מבין את יעילות התרופה... רופאים אומרים שהיא מורידה ערך A1C ב 0.7% שזה ממש זניח, אם יש לי A1C של 6.5%, התרופה מורידה ל 6.45%, זניח... מה אני מפספס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2019מדובר בערך אבסולוטי של תגובה לא אחוז מתוך הA1C ההתחלתי דהיינו הורדה מ6.5 ל5.8. לרב בערכי A1C בסיסים שקרובים יותר לערך התקין היעילות נמוכה יותר. סביר שתרד לA1C של 6.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני04/08/2019תודה ד"ר , סוף סוף ברור לי , מודה לך.
שאלה נוספת לגבי תופעות הלוואי של התרופה - "זיהום בדרכי נשימה עליונות" - תכלי בבקשה להסביר מדוע היא נגרמת ?
מכיוון שהיא לא נגרמת ממרכיב המטרופין שבתרופה, אני מניח שהיא נגרמת בעקבות מרכיב ה-סיטגליפטין ...
ע"פ קריאה על התרופה : "סיטגליפטין מעכבת את האנזים DPP-4 המפרק את האינקרטינים, כך שרמת האינקרטינים הפעילים עולה, ומתאפשרת השפעתם על הלבלב."
לא ברור מדוע זה יכול בסופו של דבר לגרום לזיהום בנשימה...
אודה להסברך.
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום04/08/2019אכן זה כתוב בעלון של התרופה אך במחקרים גדולים יותר לא נצפתה עליה ברורה בשכיחות של זהומים במערכת הנשימה העליונה ואם כן היא מנורית. DPP4 קיים גם במערכת החסון בתאי T לכן עשויה להיות השפעה אך שוב היא לא מובהקת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחיד....
רוני04/08/2019מלחיץ לדעת שהתרופה איך שהוא משחקת עם תאי T... בדרך כלל, תרופות שמשחקות עם מערכת החיסון יכולות לגרום לסרטן חס ושלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום04/08/2019בנתיים אין עדות לממאירות במחקרים רבים וגדולים אמנם זמן המעקב היה עד 4 שנים, אך גם מבחינת דווחים לאחר שווק לא נראה סכון מוגבר לסרטן. התרופות הללו כבר 10 נתנות מעל 10 שנים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלויות ומחירים ללא אישור הקופהשרה אלמלם03/08/2019
האם אפשר לרכוש את הזריקות במחירים זולים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרה
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2019לא ברור לי על אילו זריקות מדובר. אנאלוגים לGLP1 כגון וקטוזה, טרוליסטי בידוראון ליקסומיה. האם למטרה של סוכרת? או למטרת ירידה במשקל ללא סוכרת ברקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל וממצא בהיפופיזהשרה01/08/2019
שלום!
אני בת 56.לפני כשנתיים במקרה התגלה אצלי ממצא קטן כ5 מ"מ בהיפופיזה.בבדיקה האחרונה באוקטובר 2018 לא היה שינוי באם אר אי ולא היו שינוי בבדיקות אנדוקרינולוגיות-היו תקינות.
עד סף 2018 שמרתי על דיאטה והייתי 69 ק"ג.בינואר 2019 הפסקתי דיאטה,אך בכל זאת המשכתי לרדת במשקל וכרגע אני 65 ק"ג.
הבדיקות של לפני שבועיים שכוללו ספירה,ביוכימיה,אימונוגלובולינים,סוכר היו תקינים.לא בוצעו בדיקות אנדוקרינולוגיות.האם קיים מצב תיאורתי שהממצא בהיפופיזה גדל ובאופן עקיף השפיע על תפקודי בלוטת טריסו ואז גרם לירידה במשקל?
אם כן,האם תוכלי להזכיר אילו בדיקות בלוטת תריס כדאי לבצע על מנת לבדוק את העניין?תודה.
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרה
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2019גדולים שמפרישים TSH שמביא לירידה במשקל הם נדירים. את יכולה לבקש רמת TSH FT4 FT3 אך הסבירות שזו הסיבה לירידה במשקל היא נמוכה. אפשר לשקול בדיקה של רמת קורטיזול כי חסר שלו יכול להביא לירידה במשקל אך שוב לא סביר. היתי מחפשת סבות נוספות לירידה במשקל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות על טיפול.רוני29/07/2019
שלום ד"ר.
בהמשך לשאלות שלי משאלה קודמת:
בן 47, מטופל ב טוסטסטרון ג"ל 50 מג.
בדיקת ctx לפני שנתיים: 409
בדיקת ctx עכשווית: 591
ויטמין D תוצאה 20 ביחידות ng/ml
שאלות:
ויטמין D תוצאה 20 ביחידות ng/ml - האם תוצאה נמוכה ? שיחד עם חוסר טיפול רצוף בטוסטסטרון ג"ל יכולה לגרום לעלייה ברמות CTX ? או שלא סביר ?
וכן, אם אני מקפיד על לקיחת ויטמין D + טוסטסטרון ג"ל : לאחר כמה חודשים כדי לי לבצע בדיקה חוזרת של CTX כדי לבדוק האם העלייה נבלמה או אפילו יורדת ?
שאלה נוספת:
רופאת אנדוקרינולוגיה אחת אמרה שערך CTX מעל 300 כבר נחשב היום כלא טוב.
רופאת אנדוקרינולוגיה אחרת אמרה שערך 591 לגיל 48 נחשב תקין.
מה הגישה שלך ?
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2019אכן רמת ויטמין D גובלית וחסר בטסטוסטרון אם אכן יש כזה (והטפול לא ניתן ללא חסר אמיתי) יכולים להביא לעליה במרקרים
אין גבול חד חד משמעי. מעל 500 המחשבה היא שעשוי להיות סכון מוגבר לשברים אך זה תלוי בשברים בעבר, ספור משפחתי גורמי סכון נוספים לשברים צפיפות עצם קשה ליעץ כך מרחוק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות FNA - בלוטת התריסקרינה קאופמן29/07/2019
שלום, לצערי הרופא שלנו לא ניתנת להשגה (לא לפונית, לא מייל, התורים הם רק לדצמבר) וקיבלנו תוצאות מFNA. אנחנו לחוצים.
האם "דרגת חשד סונוגרפי נמוך " ו:" נודולים סולידים עם מרכחב ציסטי" אלו תשובות שאומרות שכדאי לפנות אליה בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לקרינה
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2019לא ראיתי את תוצאות הסונר המלאה אז קשה לי ליעץ
דרגת חשד סונוגרפי נמוך לא נשמע מטריד אך אין לי את התוצאה המלאה והפרטים הקלינים כך שקשה ליעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש טרום סכרת ובדיקות דם המלצה.תמי28/07/2019
בת 62 ללא מחלות רקע לאחרונה לאחר בדיקות דם שגרתיות היה לי סוכר בצום בבדיקות הדם 115 ,ובדיקת הA1C היתה ב2018 כמעת 5.5 והאחרונה החדשה 5.1 ללא טיפול כמובן ולאחר בדיקות גם של הכולסטרול הוא המליץ לי על טיפול כמוגדר כטרום סכרת בגלל התוצאות וגם על טיפול בכולסטרול.בדיקות מצורפות ובנוסף אשמח את חוות דעתך על הבדיקות הנוספות שעשיתי ומה עלי לעשות?
האים לפי דעתך צריך טיפול או ששינוי בתזונה וכו.. יכול לפתור את הבעיה אים בכלל יש בעיה כי אני לא כול כך בעד כדורים וכו..?
האים ישנו צורך בטיפול בכולסטרול לפי הבדיקות?
האים לדעתך זה טרום סכרת או לא ואים ללא טיפול אני יכולה להגיע לסכרת רגילה?כי ממה שהבנתי הרי הכדורים (מטפורמין 850) שהמליץ לי הרופא לא באמת ימנעו את הסכרת כיב יכול אז מה הטעם אים אפשר להשיג תוצאה של איזון לפני תזונה או אחר?
אשמח חוות דעתך על הבדיקות הנוספות שמסומנים לי באדום ובכלל.
תודה מראש.
ALBUMIN (BY EP) 55.4
GLOBULIN GAMA 20
IgA 451
ESR 32
LDH 424
CK-CREAT.KINASE(CPK) 282
WBC 4.28
TSH 2.04
CHOLESTEROL- HDL 52
CHOLESTEROL-LDL calc 177
NON-HDL_CHOLESTEROL 213
LIPEMIC 0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתמי
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2019אכן ערכי הכולסטרול מוגברים מצד שני הכולסטרול הטוב בערך יפה. קשה ליעץ כך מרחוק צריך לדעת פרטים אנמנסטים נוספים כגון ספור משפחתי ודברים נוספים, בדיקה גופנית כו
תמיד שווה לשנות הרגלי חיים. בהורדת כולסטרול היעילות מוגבלת מגיעה לעד 15% למרות שבמקרה שלך אם אין תחלואה נוספת או גרומי סכון נופסים זה יכול להספיק...
מציעה לפנות ליעוץ לאנדוקרינולוג/ליפידולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
תמי31/07/2019מה לגבי הבדיקות הנוספות מה הם אומרות הם מסומנות לי באדום? ולגבי ערכי הA1C כבדיקה היא תקינה זה בסדר יחסית?
תגובה לתמי
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2019הA1C תקין. לגבי השאר צריך לדעת מה ההקשר הקליני חלקן חסרות משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבלוטת התריס - בירורעמנואל27/07/2019
ד"ר שלום אני בחורה בת 39 כ6 חודשים לאחר לידה. הופניתי לבדיקות דם מקיפות לפני שלושה שבועות והכל יצא תקין מלבד
TSH 4.83
T4 12
Thyroid Peroxidase Ab גדול מ1300
כעת לאחר חודש וחצי חזרתי שוב על בדיקת בלוטת התריס והערכים כך:
TSH 5.46
FT4 12.4
חשוב לי לציין כי בעבר אף פעם לא סבלתי מבעיה בבלוטת התריס . הבדיקות שנערכו אחת לכמה חודשים היו תקינות. מלבד כעת כמובן.
אני מעוניינת להתחיל בקרוב טיפולי פוריות ורופא נתן לי ליטול 50 מג יוטירוקס ביום. בגלל שאני מבינה שהנתונים שלי גבוליים ואם לא הייתי מתכננת הריון גם לא הייתי צריכה ליטול טיפול רציתי לשאול אם אוכל לחצות הכדור ובעצם ליטול 25 מג ביום. האם לחצי כדור יש השפעה? כמובן שאהיה במעקב של בדיקות דם ואעקוב אחר המדדים. השאלה אם ניתן לחצות הכדור? אם לא פוגע בתמהיל והמרכיבים וההשפעה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעמנואל
ד''ר מאיה איש שלום27/07/2019ערב טוב
ניתן לחצות את הכדור, אך במנון כזה נמוך לא סביר שתהיה השפעה מספקת.
50 ליום זה לא מנון גבוה (המנון תלוי משקל , מנון מלא הוא עד 1.9 מקג' לקג' ליום) כלומר אצל רב האנשים לפחות מ100 ליום
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת אוסטאופורוזיס בעזרת תוסף סידןאלי26/07/2019
האם נכונה הטענה לפיה מחקרים הוכיחו שתוספי סידן פחממתיים (קרבונאט) נספגים בקושי רב, שוקעים ברקמות לא מתאימות באופן הגורם נזקים בריאותיים?
אינני מבקש כאן התייחסות לפעילות גופנית, תזונה, או גורמים נוספים הקשורים לעניין זה, המוכרים לי.
בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום27/07/2019תוספי סידן קרבונט נספגים אם אין הפרעה בחומציות הקיבה. במטופלים שנוטלים סותרי חומצה כגון לוסק או שיש להם דלקת כרונית בקיבה שפוגעת בחומציות אז יש הפרעה בספיגה
השקיעה ברקמות תלויה במנון וככל הנראה במנון של עד 600 מג' ליום סידן בתוסף הסיכון לא גבוה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה
אלי28/07/2019מתשובתך שהסיכון אינו גבוה (ולא כתבת שהוא נמוך) עולה שקיים סיכון בינוני. האם באדם הממוצע נכון לקחת סיכון זה? אלי
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2019הסכון נמוך ולא בנוני. הסכון שנוי במחלוקת. אפשר להמנע מנטילת תוספים ע"י אכילה של מספיק סידן. ברקוטה 100 גרם יש 500 מג' סידן. לגבי הסידן האמורפי אין שום הוכחה שהוא עדיף על התוספים האחרים מבחינת מניעת שברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרון פרקטי?
רות31/07/2019האם זה פשוט לאכול 100 ג' גבינה ביום? והאם יש מזונות טעימים נוספים שיכולים להשלים את כמות הסידן היומית המומלצת (1200 מ"ג)? כל מאמצינו למצוא כאלה - ועשינו הרבה מאוד מאמצים בכיוון זה במשך תקופה ארוכה - עלו בתוהו. רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי סידן קרבונט
ריקי ברוך28/07/2019מתוך ההתנסות שלי הספיגה של הסידן הקרבונטי היתה מינורית. בכל פעם מצאתי את עצמי מחפשת את המותג שיתן לי מענה מיטבי. עד שלפני 3 וחצי שנים הגעתי לסידן האמורפי של דנסיטי ושם עצרתי! כי מאז שאני נוטלת הגוף שלי השתנה. לא עוד כאבים ותוצאות צפיפות עצם וסימני עצם הראו הטבה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניין אם לא מתוסף
אלי01/08/2019לפי ניסיוני רב השנים, אני מצליח לצרוך כ-25 ג' ריקוטה ביום, כמות המספקת 150 מ"ג סידן. עדיין חסרים לי כ-1000 מ"ג סידן. אני מצליח לגייס כ-300-400 מ"ג נוספים של סידן מיוגורט, קקאו, אגוזים, ירקות, פירות וסרדינים, אך עדיין חסרים לי 700-600 מ"ג סידן. מנין אפשר לקבל אותם, אם לא מתוסף? אלי
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2019מקובל לחשוב שבתזונה השוטפת יש 300 סידן, אם תאכל 100 גרם רקוטה ליום יש בה 500 מג', בטחינה גולמית יש גם הרבה סידן. אפשר להגיע לקרוב ל1000 עם מה שתארנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת בריחת סידן ע"י תזונה (בין השאר)
אלי03/08/2019הרי כתבתי, והתכוונתי לכל מילה, שבאפשרותנו לאכול כ-25 ג' ריקוטה ביום (=150 מ"ג סידן), וכבעל ניסיון רב-שנים בנושא זה, עליי להדגיש שאין מצב בו אוכל לאכול כמות ריקוטה גדולה מזו, למרות שיש לי תיאבון רב. המצב דומה בטחינה. לאחר שחייבים למהול אותה במים, לא ניתן לקבל ממנה יותר מ-150 מ"ג סידן.
מאחר שריקוטה וטחינה הם מזונות המרכיבים את התזונה הים תיכונית השוטפת, אשר כדברייך מקובל לחשוב שיש בה 300 מ"ג סידן, ועם מאמץ בכיוון הנ"ל ניתן להגיע בה ל-600-500 מ"ג סידן. עדיין חסרים לכמות המומלצת כ-600 מ"ג סידן. איך יתקבלו? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום04/08/2019אז כדאי לקחת תוסף סידן אם אין מניעה כגון מחלת אבנים בדרכי השתן או הפרשת יתר של סידן בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סידן ויש סידן
טלי שרון04/08/2019דנסיטי נספג פי 4 או 5 מאשר סידן רגיל ומסייע בבריחת סידן בעצמות. אמא שלי עברה לקחת אותו במקום הסידן הרגיל כי הוא הרבה יותר יעיל.
תגובה לטלי שרון
ד''ר מאיה איש שלום04/08/2019אין הוכחה שדנסיטי מפחית שברים לעומת כל תכשיר סידן אחר. זה שסידן נספג טוב יותר לא בהכרח דבר טוב מבחינת ההשפעה על כלי הדם. כך שלא היתי ממהרת לשנות לדנסיטי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)