מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמינות בדיקת A1C- בירורזיו04/06/2019
שלום רב
בבדיקה האחרונה רמת הסוכר בצום 104 קיימת אנמיה קלה:המוגלובין סביב 12.9,המטוקריט סביב 39,כדוריות דם לבנות 3.6,כדוריות דם אדמות 4.33.ברזל 60 ובי 12 211
כמו כן רמת הקורטיזול היא סביב 530
בדיקת A1C שנעשתה באותו יום היא 5.06
שאלתי 1.מדוע אין מתאם בין הערכים בצום לבין A1C, לאיזו בדיקה אמור לתת משקל רב יותר?
יש לציין שלוקח תוספי תזונה של בי 12 וברזל במינון של 1מ"ל ליום למשך חודש עד מועד הבדיקה.
האם לאנמיה בערכים שיש לי ו או לקחת התוספים שציינתי ישנה השפעה אשר מקטינה את רמת A1C שקיבלתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לזיו
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019אנמיה בהחלט יכולה להשפיע על רמות הA1C. אם אתה מוטרד תבדוק סוכר גם אחרי האוכל או תבקש בדיקה של פרוקטוזאמין. בדיקה שלא מושפעת מרמות ההמוגובין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות וציסטות בבליטת התריס-המשךמריאנה04/06/2019
סליחה שכחתי גם לציין :קשר הידוע שעבר FNA ונמצא שפיר ,רשום היום וואסקולרי מאוד במרכז ובשוליים.ללא שינוי מהותי ,ובפעמים קודמות רשום רק ווסקולרי בשוליים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למריאנה
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019אכן וסקולריות במרכז קשר מעלה חשד אך צריך לראות את המאפיינים האחרים. קשה ליעץ מבלי לראות את כל התמונה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות וציסטות בבליטת התריסמריאנה04/06/2019
שלום ד,ר מאיה,
אם תוכלי לענות לי ,כי תור שלנו לרופא רק בעוד חודש.
אמא שלי בת 72 ,במעקב US צוואר שנתי כבר כמה שנים עקב קשריות בצד ימין (עברה FNA ב2015 שזה התגלה-שפיר)וציסטות מצד שמאל .היום בUS בצד ימין נראתה גם קשר לימפה מידות 12 מ"מ
צורה:אובלית
ליבה שומנית : כן
וואסקולרי במרכז
הסתיידויות : אין
רופא שעשה את הבדיקה אמר שרק להמשיך מעקב.מה את חושבת?האם קשר נראה לך חשוד?
המון תודה על העזרה. אנחנו בלחץ.
0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למריאנה
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019לא ראיתי את הצלומים עצמם אך לפי התאור הקשר לא נשמע חשוד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם פענוח- בירורorit03/06/2019
שלום אני בת 48 יש לי זפק בבלוטת התריס
סימפטומים מהם אני סובלת מאז הופעת הזפק :השמנת יתר עייפות חולשת שרירים ונדודי שינה קשים. עשיתי בדיקות דם ואלה התוצאות:
F R E E T 4 1 2 . 1 5 P M O L / L
T E S T O S T E R O N E 0 . 5 7 N M O L / L
F R E E T 3 3 . 9 4 P M O L / L
T S H 1 . 0 0 μ I U / m L
נדמה לי שזה תקין אבל למרות זאת מצד אחד השמנת יתר (לא פרופורציונלית למה שאני אוכלת) כביכול תת פעילות
ומצד שני הפרעות שינה מתמשכות של כביכול יתר פעילות
אני עדיין לא בגיל המעבר (עשיתי בדיקות)
מה יכולה להיות הסיבה לכל הסימפטומים שלי
והאם תוצאות בדיקת TSH הן מדוייקות בד"כ? אילו עוד בדיקות מומלץ לי לעבור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאורית
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019אכן התוצואת נראות תקינות
קשה ליעץ מבלי לראותך אבל אולי כדאי לחשוב על תסמונת קושינג שמתאפיינת בעודף הפרשת קורטיזול שוב מבלי לראותך זו המלצה בעיתית
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
orit05/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר באנזים 5 אלפא רדוקטזג02/06/2019
ייתכן שחוסר צמיחת זקן ו'בייבי פייס' מעידים על חוסר באנזים 5 אלפא רדוקטז? האם יש דרך לבדוק זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Dht
המשך03/06/2019הכוונה שהחוסר הנ'ל גורם לחוסר ב DHT ומכאן לחוסר צמיחת זקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לג
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019בדרכ חסר מלא כזה מתאפיין בהעדר שעור בכלל ומראה נשי.
היתי מתחילה מבדיקה של LH FSH אסטרדיול טסטוסטרון פרולקטין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה לחץ בראש mriאייל02/06/2019
שלום
אני בן 31 עקב לחצים בראש ופרולקטין גבוה עשיתי mri מכוון
לאוכף הטורקי להלן הממצאים:
סיבת ההפניה: חום, כאבי ראש, פרולקטין גבוה.
הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות T2, T1,DWI.
מודגם אוכף בגודל תקין.
גבעול הבלוטה אמצעי.
הבלוטה בגודל תקין. אין עדות לתהליך תופס מקום.
לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה תקינה של הגבעול והבלוטה.
היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים.
במח- חדרי המח תקינים.
רקמת המח תקינה.
לסיכום:
אין עדות להפרעה מבנית.
להבנתי וממה שנאמר הכול בסדר שאלתי אליך לפי התוצאות של מה שאת רואה פה הmri היה מכוון לכול המוח?
כי בקטע של הפרולקטין להבנתי לא נמצא משהו בהיפופיזה
מהבדיקה....
הmri היה לכול המוח לפי תיאור הממצאים ?
הייתי 45 דקות בתוך המכשיר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019לפי מה שכתוב כאן כן הסתכלו על כל המח לפי התשובה שתארת. אך זה לא תחום עסוקי כי אני לא נוירולוגית
בכל מקרה אוזר ההיפופיזה תואר כתקין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפו עם סוכרת נעוריםאדוה02/06/2019
שלום אני בת 60 עם סוכרת נעורים מגיל 10 תמיד מזריקה כמויות נדיבות של נובורםיד כדי שהסוכר יהיה בסדר משהו בימים האחרונים קורה בקושי מזריקה יש הרבה היפויים השאלה למה זה מידי פעם קורה בלי להזריק הרבה ממש מעט במשך היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאדוה
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019האם שינית אנסולין בזלי? האם את פעילה יותר גופנית? האם יש מחלת חום? שתית אלכוהול? שנית טפול תרופתי? אם הללו שלילים אולי כדאי לבדוק תפקודי בלוטת התריס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף תזונה ביוטין והשפעה על סוכר או נוגדניםרמי02/06/2019
שלום.
גילו לי נוגדנים בדם [אני בחור צעיר] וביצעתי שינוי תזונתי ואורח חיים: מקפיד על תזונה, ספורט ואירובי. כמו"כ הורדתי 10 קילו מהמשקל.
רמות סוכר בצום בבוקר 91-107 לרוב, אחרי אוכל תקין.
אני רוצה להתחיל לקחת תוסף תזונה של ביוטין (ויטמין H או B7) כדי לעודד צמיחת שיער. האם עלול להיות בעייתי במצבי? עלול להשפיע על הנוגדנים או על רמות הסוכר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרמי
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019אין מידע בנושא.
לא אמורה להיות בעיה אך כאמור אין מידע
טוב שאתה מקפיד על תזונה וספורט . תמשיך כך זה חשוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7 שנים מטיפול ביוד וטיפול סנטרואיד ופתאום ירידת משקלme02/06/2019
סבלתי שנים מגרייבס ולפני 7 שנים בוצע טיפול ביוד ואחריו טיפול בסנטרואיד לתת פעילות היום כדור 100 ביום. לפני שבועיים ירידת משקל חריגה של 7 ק"ג . בדיקת TSH מהשבוע 0.85 . לא מבין מה קורה - האם חזרנו לכיוון עודף פעילות? מה לעשות עם הכדור סנטרואיד ?
תגובה לME
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019הTSH בנורמה. כנראה ירד בשל הירידה במשקל והצורך להפחית מנון. לא נראה שהירידה בTSH היא הסיבה לירידה במשקל כי הוא בתחום הנורמה מציעה לחפש סיבות אחרות לירידה במשקל
להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרות של הפחתה מנמלית במנון הסנטרואיד כגון רק ב50 מקג' פעם בשבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ctx בדיקת דם לעומת הדמייה צפיפות עצםסלבטורה01/06/2019
אני בן 56 סובל מקרון 3 עשורים .
לקחתי פרנדיסו60 מ"ג 5 סיבובים
במהלך השנים , פעם האחונה לפני 7 שנים .
מאובחן כבר שנים עם אוסטאופניה ועד לפני שנתיים לקחתי אקלסטה בעירוי .
אימי סובלת כבר יותר מ- 20 שנה מאוסטאופורוסיס קשה .
אוכל בבוקר מוצרי גבינה , בד"כ פרוסה גבינה סקנדינבית ,או ו צפתית / קוטג' עם 1000 יחב"ל ויטמין די .
בלילה לוקח כדור סידן ציטרט 250 מ"ג שמכיל גם מגנסיום 80 מ"ג ( לא רוצה לקחת יותר כי יש היסטוריה של אבנים בכליות) .
לוקח גם 3-4 פעמים בשבוע מגנזיום ציטראט 250 מ "ג כדי להימנע מעצירות .
עכשיו אני שוקל השתלת שיניים (לפחות שן אחת) .
איזה בדיקה מהשניים טובה יותר במצבי ואחרי כמה זמן מהשתלת השן אפשר להמשיך עם אקלסטה ?
בנוסף עושה פילטיס שעתיים בשבוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס
יובל03/06/2019היי, במקרה של אוסטאופורוזיס אני ממליץ לקחת את דנסיטי. זה תוסף סידן שנספג בגוף טוב יותר ביחס לתוספים האחרים, ויש לי חבר עם אוסטאופורוזיס שזה ממש עוזר לו. בדוק אם זה מתאים לך כי ראיתי שאתה לוקח סידן ציטראט..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באוסטאופורוזיס
יובל03/06/2019היי, ראיתי שאתה לוקח סידן ציטראט, ואני מקווה שזה עוזר לך. יש לי חבר שיש לו אוסטאופורוזיס והוא לוקח סידן קרבונט בשם דנסיטי. זה תוסף סידן שנספג בגוף יותר טוב מהתוספים האחרים, ולפי מה שהבנתי אין לו תופעות לוואי בגלל הצורה שלו. במידה והקרבונט רלוונטי עבורך, אני ממליץ לך לבדוק את הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לסלבטורה
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019בעקרון אחרי שנתיים של אקלסטה הסכוי לבעיה בזמן בצוע השתלה הוא נמוך 1/10000.
אין בדיקה אמינה שניתן לבצע שתנבא סכוי זה
מרקרים לשחלוף עצם לא נמצאים בקורלציה טובה עם הסכון.
אחרי החלמת השתלים 3 חודשים לפחות אפשר לקחת מנה נוספת בתנאי שאין צורך בטפולי שינים פולשניים נוספים
לגבי תוספי הסידן איני מסכימה עם יובל שכתב כאן, אין הוכחות ליעילות של דנסיטי בהפחתת השברים
לסידן צטרט יש פחות תופעות לואי בטניות מקרבונט כך שאם זה טוב לך תמשיך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדם סוכרתי או סוכריתימוני01/06/2019
בן 61 bmi תקין מאדה גראס רפואי (קרוהן).
ל"ד 85 /133 .
שלפוחית נוירוגנית עקב פגיעה בעמוד שדרה .
תכיפות ודחיפות במתן שתן טיפול תרופתי לא הועיל . לא מצליח לישון כי
נאלץ לקום כל שעה בערך .
בשנים האחרונות ב"ד גלוקוז בצום בסביבות
104 . a1c קרוב לגבול העליון של הנורמה .
ד.א שמתי לב כשאני מאדה גראס בשעות הלילה שלפני ב"ד
, הגלוקוז יורד בלפחות 5 נק'.
לאחרונה מסרתי איסוף שתן 4ש עם קיבולת של 3.6 ליטר ובפעם השנייה כ 3.4 ליטר .
אני שותה הרבה פחות מאדם ממוצע ולא אוכל מאכילים רוויים בנוזלים כמו מרק . בכול מקרה לא נראה שאני שותה יותר מ 2 ליטר נוזלים ביממה .בכול זאת הקיבולת נראית גבוהה מהצריכה
וצבעה צהוב די כהה .
האם יש כאן סוכרת סמוייה ?
לוקח סימבסטטין 10 מג ונמצא מאוזן .
ת כליות תקין אך קרוב לגבול העליון ( 1.06)
האם אני סוכרתי? ידוע שסוכרתי משתין הרבה .
האם צריך להתחיל טיפול תרופתי?
האם חיוני לעבור העמסת סוכר?
תודה מראש על התייחסותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למוני
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019בכדי שסוכר יגרום לשתון ניכר הערכים צריכים להיות מעל 200 בדם ולא סביר שזה המצב אצלך. אתה יכול לבדוק סוכר שעה אחרי האוכל שם לרב שיא העליה ברמת הסוכר בעזרת מד סוכר ביתי, או להתחבר למד סוכר רציף ולראות את רמות הסוכר במשך היממה.
אלא אם יש אי דיוק ניכר בA1C בגלל אנמיה או סיבות אחרות לא סביר שזו הסיבה לשתון שלך
כמות השתן גבולית לסוכרת תפלה (שזו בעיה עם הורמון הצמא).
לשקול בדיקה של אלקטרוליטים בדם בצום ואוסמולליות בשתן ראשון של הבוקר
אלא אם אתה ממש צמא לפני השינה ממליצה להשתדל שלא לשתות 3 שעות לפני השינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכר גבוהות בעת התעוררות משינהסמי01/06/2019
שלום
בן 67. נוטל טריטייס 2.5 מג פעם ביום. במשך שנים רמת ה A1C הייתה 6.1-6.3. לפני ארבעה חודשים עשיתי בדיקת דם ורמת ה A1c הייתה 6.7. לפני שבוע רמת ה A1c הייתה 6.5. בבדיקות שאני עושה לעצמי שעתיים לאחר הארוחות רמת הסוכר היא 102-125.
בבוקר מיד לאחר שאני מתעורר (לפני שאני אוכל ושותה) רמות הסוכר הן בין 140-170.
גם שעתיים לאחר ארוחת הערב רמת הסוכר הין בין 102-125 ולאחריה אני לא אוכל שום דבר עד הבוקר.
מדוע רמות הסוכר כשאני מתעורר גבוהות כל כך ומה ניתן לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסמי
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2019ערב טוב
אם אתה סובל מעודף משקל ו/או נוחר בלילה עייף ביום, יתכן שיש דום נשימה בשינה שמביא לעליה ברמות הסוכר בבוקר, לשקול בדיקה של מעבדת שינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
סמי06/06/2019לא סובל מעודף משקל ו/או נוחר בלילה,לא עייף ביום ואין דום נשימה בשינה
תגובה לסמי
ד''ר מאיה איש שלום07/06/2019האם דום נשימה נשלל במעבדת שינה? לפעמים לא מודעים לו והוא יכול לקרות גם באנשים רזים
אם הכל נשלל ישנה אפשרות שמדובר בסוכרת מסוג MODY 2 שלא מחייבת טפול או שבכל זאת יש עליות סוכר שעה אחרי האוכל שאתה מפספס, ואז מחשיד לסוכרת היתי שוקלת חבור למד סוכר רציף . אם אתה רזה לשקול ברור לכוון LADA עם בדיקת נוגדנים ללבלב. יתכן שזה מיותר צריך להתרשם קלינית.
אך קשה ליעץ מבלי לראותך ולקבל את התמונה הקלינית המלאה והרקע המשפחתי
בברכת חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותירוקס לתת פעילות ב.תמשה 5501/06/2019
אני סובל מתת פעילות קלה יחסית של ב.התריס .
הרוקח אמר לי לקחת את התרופה על בטן ריקה בבוקר .
אני נוהג לישון בשעות הבוקר(לא עובד , דיכאון מג'ורי) ועד היום הייתי מתעורר בבוקר ולוקח את הכדור וחוזר למיטה לישון . האם זה בסדר או צריך לשנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום01/06/2019בעקרון חשוב לקחת את הכדור בצום אז אם אתה מתעורר בצהרים ולא אכלת 5-6 שעות אז גם בסדר לקחת אז...רק לחכות חצי שעה לפני קפה או תה, אתה לא צריך להתעורר במיוחד בשביל לקחת את הכדור
לא חיוני לקחת בבוקר אלא הדגש הוא על נושא הצום שמשפיע על הספיגה
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית + מחלת גרייבס + מתימאזוללני31/05/2019
היי,
מזה יותר משנה מאז אבחנו לי פעילות יתר של בלוטת התריס (בטענה שזו מחלת גרייבס).
במהלך הזמן הזה, אני והרופא מנסים למצוא את האיזון והמינון הנכון של מתימאזול כדי שערכי T3 T4 THS יהיו תקינים.
ברוב מוחלט של הבדיקות במהלך הזמן הזה, T3 ו-T4 תקינים - אך THS לעיתים נמצא מעל הנורמה ולעיתים מתחת לנורמה.
הרופא שלי טוען שלמרות ש T3 ו T4 בטווח, כל עוד THS אינו נמצא בטווח הנורמה, אסור לי להתאמץ יתר על המידה.
רציתי לשאול, אחת ולתמיד, האם יש אמת בדבר שכאשר THS נמצא מחוץ לגבולות (למעלה או למטה), אסור לקיים פעילות גופנית אינטנסיבית ובכלל מוטב להמעיט בפעילות עד כמה שניתן? האם את מצליחה להבין מה הוא ההגיון הרפואי שעומד בבסיס דבריו של הרופא?
מתוסכל, מאחר שזה יותר משנה אני נמנע מלצאת לטיולים והפחתתי מאוד את הפעילות הגופנית שלי.
אשמח לשמוע עצה חכמה בנושא.
שבת שלום
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללני
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2019אני חושבת שאם FT4 FT3 תקינים והדופק גם כן תקין אין סיבה להמנע מטיולים ופעילות גופנית מאומצת.
אך זו דעתי האישית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלכות
יובל02/06/2019היי, במידה ופעילות היתר גורמת לך לבריחת סידן, ממליץ לך לקחת את דנסיטי. זה תוסף סידן שנספג בגוף פי 2 יותר מכל התוספים האחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה מספקת של הורמוניםאופיר29/05/2019
שלום רב ד״ר מאיה איש שלום ( ולקהל הנכבד ).
מילדות אובחנתי עם הפרעות הורמונליות כמו תת פעילות של התריס ומחסור בהורמוני גדילה, שאלץ אותי ליטול תרופות וכך גם זריקות, כיום (25) אני ללא שום פיקוח צמוד של אנדוקרינולוג, ולצערי הרב המצב הבריאותי וההורמונלי שלי הדרדר לו קשות ( נכות 100% ) מסיבה שחוששני שאני סובל ממחסור אקוטי בהורמונים בגוף.
אציין שיש בידי בדיקות דם שנעשו בבוקר בחודש זה, צילומי MRI שצולם בתחילת 2018 שמראה ״היפופיזה אקטופית מולדת״, ונכון לעכשיו - שום אנדוקרינולוג לא רואה לנכון שיש ״מצב״.
אם יאפשר לי לציין גם את הסימפטומים הלא אנושיים שמלוות אותי יום יום הן: נשירת שיער, חולשה/סחרחורות, שלשולים, עור משחיר/היפרגמינטציה ( וכך גם אדום בכל החזה ), לחץ דם נמוך, היפוגליקמיה, רעידות, ירידה במשקל, התייבשות, כאבים/בטן, ירידה בליבידו/אי-אונות, הזעות/חום, וכמובן - אי סבילות לסטרס ברמה רגישה וגבוה ביותר שלא מאפשרת לי לתפקד או לדבר כי זה גם ישר משפיע לי על תפקודי התריס/גרון, ועוד.
אני אשמח ואף יוכיר לך תודה אם תוכלי לעזור לי ברמה האישית/טיפול/תשלום במידה וזה אפשרי מבחינתך מאחר ואני ״אובד עצות״ וללא שום מענה לצערי הרב, תודה רבה וסליחה מראש על האי נעימות.
תגובה לאופיר
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2019למיטב זכרוני התכתבנו. בכל מקרה אם לא בוצע מבחן סנקטן 1 מקג' כדאי לבצע. כי הקורטיזול בבוקר בנורמה אמנם בשליש התחתון שלה.
בלוטת התריס סהכ גבולית.
נראה בהחלט שיש חשד לחסר בהורמון גדילה אבל זה לרב גורם לירידה במסת שריר עליה במשקל פחות לתסמינים שתארת.
בנוסף כדאי להשלים רמות רנין במקביל לאלדוסטרון ואלקטרוליטים
ולהגיע לאנדוקרינולוג כפי שכבר שסכמנו.
רמות הטסטוסטרון גבוהות האם תחת תוסף?
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)