מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות על ג'נואט XRרוני26/07/2019
שלום.
סוכר בצום: 150
Hba1c: 6.3
מועמד לטיפול ב ג'נואט XR 1000/50.
רציתי לדעת תוך כמה ימי טיפול אני אמור לראות תוצאות בבדיקות דם ובכמה אחוזים זה אמור להוריד את ערכי ה Hba1c.
האם אחת מתופעות הלוואי של הכדור היא הרגשת צמא בלילה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום26/07/2019השפור ברמות הסוכר תוך ימים ספורים .חשוב לקחת אחרי הארוחה העקרית ביום. לא מוכרת לי תחושת צמא בלילה כתופעת לואי של הכדור. כדאי לבדוק שרמות הסוכר לא עולות מאוד בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות על טיפול.רטני26/07/2019
היי.
בן 47, מטופל ב טוסטסטרון ג"ל 50 מג.
בדיקת ctx לפני שנתיים: 409
בדיקת ctx עכשווית: 591
האם צריך להיות מודאג מהתוצאה?
בין הבדיקות טופלתי בטוטסטרון אבל לסירוגין.
מלבד זאת, וויטמין D יצא נמוך (ערך 20) אבל לא נראה לי שזה יכול להסביר עלייה כזאת ב ctx.
תטדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרטני
ד''ר מאיה איש שלום26/07/2019באילו יחידות מדידה הויטמין D אם 20 נמול/ליטר יכול להיות קשור וגם חסר בטסטוסטרון לא מטופל יכול להסביר עליה בCTX
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני26/07/2019ויטמין D תוצאה 20 ביחידות ng/ml.
לגבי בדיקת ctx חוזרת: תוך כמה חודשי שימוש ב וויטמין D וטוסטסטרון אני אמור לראות ירידה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום30/07/201920 נג/מל זה בגבול התחתון של הנורמה
קשה לכמת תוך כמה זמן תהיה תגובה חצי שנה זה פרק זמן סביר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ערכים של טרום סכרתשי25/07/2019
שלום רב
בן 43 רזה 65 ק"ג ומבצע פעילות גופנית סדירה
בשתי בדיקות בצום בהפרש של כחודש יצא 104 ו 107
A1C בבדיקה האחרונה 5.4.
הבדיקות הללו בוצעו בצום של למעלה מ 13 שעות
כאשר אני שם לב שבצום קצר יותר של בערך 8 או 9 שעות הערכים תמיד מתחת ל 100 דהיינו בסביבות 93-97
האם לדעתך לאורך הצום יש משקל שמתבטא ברמת סוכר גבוהה יותר?
האם מצב זה שכיח באנשים ללא סוכר?
או שאכן מדובר בסימנים של קדם סכרת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להאם טרום סכרת
שי25/07/2019שכחתי לציין שביצעתי בדיקת PPG
בזמן 0 96
כעבור 120 דקות 84* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום25/07/2019אכן בצום ממושך יש פרוק מוגבר של שומן שמביא לתנגודת לפעילות האנסולין ברקמות וגם הפחתת הפרשה של האנסולין ולכן בצום ממושך הסוכר עולה. הערכים בצום קצר יותר גם הם בשליש העליון של הנורמה, מצד שני העמסת סוכר והמוגלובין A1C תקינים.
ממליצה להקפיד על הרגלי חיים נכונים (מבחינת תזונה ופעילות גופנית) להמשיך לעקוב ולשקול צורך בברור נוסף אם יתעורר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה לתרופת גלוקופאגפאג- בירוריעלי24/07/2019
האם יש תרופה חלופית לגלוקופאג או מטפורמין
ללא תופעות לוואי קשות כמו שילשולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעלי
ד''ר מאיה איש שלום25/07/2019אכן יש מציעה לפנות לרופא המטפל. יש היום עוד 4 סוגי תרופות אפשריים .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טרום סוכרת ובדיקות דםאלינה23/07/2019
הי,, אני בת 31 עושה ספורט באופן קבוע אבל התזונה שלי לא הייתה להיט לפחות בעשור האחרון , הייתי אוכל ממש מלא מתוק ביום לפעמים גלידה שלמה של בן וג'ריס 400 גרם 5 פעמים בשבוע ו מלא חפיסות שוקולד. אני בBMI תקין ורצה באופן קבוע (מתחרה בריצות ארוכות), כושר גופני גבוה מאוד. בתקופה האחרונה פחתתי קצת עם המתוק. הבדיקות דם שלי היו תמיד תקינות בהכל, לפני שנה עשיתי בדיקת דם של גלוקוז והיא לי 90 (שזה גבוה אבל בנורמה) ועכשיו עשיתי לפני חודש וחצי אחרי צום של 8 שעות והיה לי 105. לפני שבועיים הייתי ממש חולה עם קלקול קיבה או הרעלת מזון בחו"ל ועשו לי שם בדיקות דם אחרי איזה 10 שעות שפעם אחרונה אכלתי (אבל הקאתי בלי סוף ושלשלתיי) והסוכר היה לי ממש גבוה של 137. במיון לא יחסו לזה חשיבות. לא יודעת אם יש לי תסמינים מוזרים שלא היו לי לפני, אני ממשיכה לעשות ספורט והורדתי ממש בסוכר. האם כדאי לעשות שוב בדיקה , האם יש סבירות שסוכר עולה תוך שבועיים מ105 ל137 ולהפוך מטרום סוכרת לסוכרת?
באופן כללי אני בריאה וסובלת ממעי רגיז ובעיות קשב ריכוז
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאליאנה
ד''ר מאיה איש שלום25/07/2019מניחה שבזמן ה137 לא היית בצום. בכל מקרה מצב של מחלה זה לא הזמן לאבחן סוכרת אלא אם יש ערכים משמעותית גבוהים (מעל 200). מציעה לשקול בצוע בדיקת המוגלובין A1c שמהווה מדד לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים.
הרגלי חיים נכונים (הפחתת פחמימות בתזונה וכן פעילות גופנית ארובית 150 דקות בשבוע שעה בשבוע פעילוות של תנגודת) יכולים להפחית את הסכון לסוכרת במעל 50% מהמקרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור לסכרת כדור חדשיאנה18/07/2019
שלום יש לי סכרת נעורים שמעתי מחברה שהיתה אצל הרופר לביקורת של הסכרת נעורים שיש כדור חדש להרזיה כדור טוב כמעט ללא תופעות רציתי לדעת האם ידוע לך על איזה כדור מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאנה
ד''ר מאיה איש שלום18/07/2019כדור להרזיה עם מעוט תופעות לואי אולי מדובר על בלויק הוא לא משפיע על אזון הסוכרת, אלא כדור שניתן לאנשים שסובלים מעודף משקל לאחר כשלון של שנוי תזונה ופעילות גופנית. לציין שהטפול התרופתי הוא קבוע כי בהפסקתו המשקל לרב עולה חזרה...
קיים כדור שיכול לשפר את אזון הסוכרת אך לא מאושר עדין בטייפ 1 כי מגביר את הסכון לחמצת וזו קבוצת מעכבי SGLT2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יוטירקס וכאבי ראשל16/07/2019
היי ד"ר
העלו לי את מינון היוטירקס ל100 מג ליום אני לוקחת משהו כמו חודש ומאז שהעלתי את המינון יש לי כמו לחצים בראש ועייפות יש לי בדיקת דם רק בעוד כשבועיים כדי לראות אם הTSH ירד אבל בנתיים עניין הלחץ בראש שמעולם לא חוויתי אותו מציק ומעיק ומשפיע עלי במשך היום מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ל
ד''ר מאיה איש שלום16/07/2019קשה לי לחוות דעה כי חשוב לדעת מה היו תפקודי בלוטת התריס וכן בכמה העלו. בעקרון כאב ראש הוא לא תסמין קלאסי של פעילות יתר אלא יותר דפיקות לב רעד הזעה...
מציעה להוועץ ברופא המטפל ולשקול ברור למקור אחר לכאבי הראש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון יוטירקס
ל17/07/2019תודה על תגובתך
מעולם לא סבלתי מכאבי ראש אני ספורטאית שרצה ופעילה מאד .מעולם לא חוויתי לחץ בראש עד לקיחת הכדורים העלו לי את המינון כי הtsh עלה אחרי ניתוח ל15 והt3 שלי ירד ל3 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לל
ד''ר מאיה איש שלום18/07/2019השאלה מכמה העלו? מציעה לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של לחם - בירוריואב15/07/2019
אדם שהוא בסיכון לסוכרת עדיף שיאכל לחם מקמח
מלא במקום קמח לבן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליואב
ד''ר מאיה איש שלום16/07/2019אצל רב האנשים כן אבל שווה בדיקה של רמת הסוכר בתגובה ללחמים השונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסוי תרופתי בעייתי בערב ...מנחם14/07/2019
בן 66, type 2 המוג' מסוכרר הרבה זמן מתחת ל-7. מקבל ויקטוזה - 1.8 ג'רדיאנס ומטמורפין X2.
בהתחלה השפיה ממש טוב. לאחרונה הרעה. כיסוי טוב עד הצהריים וירידה יפה מהבוקר. לאחרונה קשה לי לרדת בערב-לילה. משפר מעט באמצעות הליכה, אך מתקשה מאוד. זוכה לתוצאות טובות רק אם מדלג על ארוחת הערב. נראה שצריך כיסוי תרופתי טוב יותר בערב. מה האופציות העומדות לרשותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום14/07/2019תשתדל אולי לצמצם מאוד צריכת פחמימות בערב וכן להקפיד על הליכה כל יום להוסיף גם קצת משקולות
בקרוב תגיע לארץ תרופה בשם אוזמפיק שהיא מאותה משפחה של הוקטוזה אך בעלת השפעה קצת יותר חזקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ללא בדיקות - בירוררני14/07/2019
שלום לאמא שלי יש אוסידי לקחה בעבר כל מיני כדורים שהרופא נתן אך לא עזר כלום בעבר היא היתה עושה בדיקות דם כמעט כל חצי שנה בשנה וחצי האחרונות החלה לפחד מלעשות אותם יש לה בכרת מגיל 15 היא בת 55 האם היא יכולה שרופא סכרתי יראה אותה אלה יתשאל אותה בנוגע לבריאותה התרופות שהיא לוקחת אינסולין ללא בדיקות דם יש לה בדיקות מנובמבר 2017 אשמח לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרני
ד''ר מאיה איש שלום14/07/2019חשוב שהיא כן תבצע בדיקות דם לראות את מצב אזון הסוכרת עם סוכר בצום, ורמת המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים,התפקוד הכליתי שומני הדם, הכבד, ספירת הדם, חלבון בשתן ועוד בדיקות איני בקיאה ברקע שלה.
אם תבצע מדידות סוכר במשך מספר ימים זה כן יכול לעזור להבין את מידת אזון הסוכרת שלה. אך אם היא מסרבת לבדיקות דם אז מדידות מהאצבע בטח יהיו לה קשות לבצוע. אפשר גם לשקול חבור למד סוכר רציף שיסייע בהבנה של מידת האזון של הסוכרת שלה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא עושה בדיקות דם כ5פעמיים ביום ולפי זה מזריקה וגם מודדת לחץ דם בבית
רני15/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרני
ד''ר מאיה איש שלום15/07/2019טוב שהיא מודדת עדין אני חושבת שיהיה צורך בבדיקות דם ושתן כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל
אם היא עושה בדיקות זה יתן כוון לגבי האזון של הסוכרת ולחץ הדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- C peptide בצום - בירורגל14/07/2019
שלום.
קיבלתי תוצאה של c peptide שנעשה במכבי בצום ויצא לי 380. נראה שזה מאוד נמוך.
יש לי חשד סוכרת נעורים.
האם ערך כזה של c peptide שנעשה בצום מעיד על כך שייצור האינסולין בגוף מאוד נמוך ולכן יכול לתמוך באבחנה של סוכרת נעורים? מה הטווח שצריך להיות כשעושים בצום את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגל
ד''ר מאיה איש שלום14/07/2019זה תלוי מאוד בערך הסוכר במקביל. זה ערך תקין אם הסוכר תקין. לשלילת סוכרת נעורים כדאי לשקול בצוע ANTI GAD ANTI ISLET נוגדנים שהם סמנים לסכון למחלה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות מעבדה - בת 77אורלי13/07/2019
שלום רב,
אימי בת 77
עם tsh 5.64
T4 12.7
האם כדאי להתחיל טיפול?
יש לציין שה tsh לא בטווח כבר כשבע שנים
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאורלי
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2019בגיל של אמך יש הגורסים שTSH תקין הוא עד 6. לרב בערכים כאלו לא מתחילים טפול בגילה אלא אם יש סיבה אחרת כגון הפרעה בשומני הדם וגם אז זה לא חד משמעי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעיסת מסטיק והשפעה על רמות סוכרדור13/07/2019
האם מסטיק מעלה את רמות הסוכר.
כתוב על המסטיק שהוא ללא סוכר אבל כתוב בתווית שיש פחמימות (רב-כהלים), 60 גרם ל100 גרם - זה נשמע הרבה.
ניתן ללעוס או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדור
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2019לרב הממתיקים הכהלים נספגים פחות מסוכר אך התגובה אישית מבחינת העליה ברמת הסוכר. בגלל שמדובר בכמות קטנה מאוד רב הסכויים שלא תהיה עליה אך שווה בדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוח תוצאות בדיקה ציטולוגיתשמואל כהן11/07/2019
שלום דר גיל שלי 53 חולה בNF1 מופשת לפני 8 שנים כיבליתי תיפול של רדיוכירגיה לגת המחילתי מניגיומה יש דע של נירו כירגיה שה הנגע גדל קצת בצתי בדיקה חוזרת של ניקור בנגע בבלוט הטריס וזה הפנוח אבחנה 1RIGHT LOBE OF THYROID GLAND MORPHOLGIC DESCRIPTION ONLY ,תאור מקרוסקופי בניקור טירואיד אונה ימית בהנחיית סונר התקבל קלויד דיד רב ומעט סמיך קבוצות רבות מעוד של תאי הרטל קבוצות של תאים פורקולרים ופיליקולרים שלמים ברבוצות גדולות במבנים גדולים בינוניים וקטנים נראה שמדובר ב FOLLICULAR LESION HURTHLE CELL [BETHESDA CATEGORY IVSSPICOS FOOLLICULAR NEOPLASM דר אפשר לדעת בבקש היהם הבדע הבדיקה תקינה בבקשה אאסבר
תגובה לשמואל כהן
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2019במגבלות העובדה שלא ראיתי את תוצאות הסונר ומי מפענח הנקור, תוצאות הFNA שתארת רוב הסכויים ששפיר, עד30% סכוי שמדובר בממאירות של בלוטת התריס שלרב אינה מסכנת חיים. .
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוגי
אפשר לשקול בדיקה מולקולרית (בדיקה גנטית) מהנקור, שהיא פרטית אך תעזור להחליט אם מדובר בתהליך שפיר או ממאיר, לחליפין תלוי בגודל הקשר מקום ומאפינים אפשר להחליט להמשיך לעקוב או לחזור על הנקור או לנתח זה תלוי בגורמים נוספים. בכל מקרה רב הסכויים שהנקור אכן שפיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוחתוצאות בדיקה ציטולוגית
שמואל כהן13/07/2019תודה רבה דר אני בצתי בעבר 3בדיקות ויצו תקינות הפעם יצה בדיקה שונה יש גם בעיה רפואית שלי שאני קיבלתי תיפול הקרנית ברוש למיגימה וגם בנוסף שאני חולה בnf1 הים יותר טוב לנתח ? אני שולח קובץ של הבדיקה אולי שם יותר ברוו תודה וסילחה שפניתי שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוחתוצאות בדיקה ציטולוגית
שמואל כהן13/07/2019תודה רבה דר אני בצתי בעבר 3בדיקות ויצו תקינות הפעם יצה בדיקה שונה יש גם בעיה רפואית שלי שאני קיבלתי תיפול הקרנית ברוש למיגימה וגם בנוסף שאני חולה בnf1 הים יותר טוב לנתח ? אני שולח קובץ של הבדיקה אולי שם יותר ברוו תודה וסילחה שפניתי שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשמואל
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2019צהרים טובים
אלו תשובות הנקור ולא המאפיינים של הקשר בסונר. לא ראיתי שבNF1 יש סכוי לסרטן אלים יותר חלילה ואפילו לסכון יתר לסרטן בבלוטת התריס זה שנוי במחלוקת. אם ההקרנה של הראש כללה את זה הצואר אז זו יכולה להיות התויה לנתוח. כדאי לבדוק זאת. הסכוי לממאירות עוד עד 30% עדין רב הסכויים שהממצא שפיר בפרט לאור נקורים קודמים תקינים. אם לקשר אין מאפיינים ממאירים או מקום בעיתי בהחלט יש סכוי שיחליטו לעקוב תלוי גם בגודלו ואם גדל.
כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוחתוצאות בדיקה ציטולוגית
שמואל כהן13/07/2019חזרו על הנקור בגלל שזה גדל בבדיקה הגוש גדל והקרנה שקיבלתי זה כברנאוס סינוס (בגת המחילתי) שזה קרוב לאפופיזה הגוש בנתיים גם הגוש הזה קצת גדל עבל לו ניתן לאסות בזה שום תיפול בגלל מיקומו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשמואל
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2019מציעה פשוט להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל ולקבל החלטה יחד
תוצאות הנקור נפלה בתחום האפור כאמור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור כולסטרול ליפיטוררינה09/07/2019
שלום אני בת 62 מקבלת כדור כולסטרול ליפיטור הכדור האחרון לקחתי כבר ואין לי אפשרות לקחת מרשם חדש כדי לקחת את הליפיטור רק עוד שבוע אוכל לקחת מה יכול להיות עם לא אקח שבןע האם זה מזיק לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטור לא ליפיטור
רינה09/07/2019התכונתי לסטטור לא ליפיטור
תגובה לרינה
ד''ר מאיה איש שלום09/07/2019עדיף לשמור על רצף טפולי. אולי תצליחי להשיג מרשם בכל זאת. בעקרון במי שאין לו מחלת לב או כלי דם הסכון בהפסקת טפול נמוך יותר לעומת מי שכן סובל ממחלת לב או כלי דם ברקע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)