פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם ואולטרסאונד- בירור
    קארין
    25/06/2019

היי,

תוכלי בבקשה לעזור לי להבין מה אומרות התוצאות של בדיקת דם שעשיתי?

THYROGLOBULIN 228
    THYROGLOBULIN Ab קטן מ-20

בנוסף בבדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס אונה שמאל בגודל 5.0*3.0*2.5 ס"מ, מוגדלת ותפוסה ע"י קשר הטרוגני שולט עם התנזלויות בגודל 2.4*4.2 ס"מ, עם זרימת דם מרכזית חלשה.
    משמאל - TIRADS3
    מימין - TIRADS2

באותה בדיקה נרשם גם כי לאורך הצוואר משני הצדדים הודגמו קשרי לימפה מוגדלים בגודל מירבי עד 0.8*1.6 ס"מ, מימין ומשמאל בגודל מירבי עד 0.6*1.4 ס"מ - כולן במראה סונוגרפי שפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות הבדיקה

קארין
    25/06/2019

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

קארין
    26/06/2019

היי,
    קיבלתי מייל שהתקבלה תגובה לשאלתי אבל אני לא רואה שענית. אשמח לתגובה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקארין

ד''ר מאיה איש שלום
    29/06/2019

לפי הנוגדנים יש לך נטיה לתת פעילות של בלוטת התריס, אך כרגע התפקוד תקין לחלוטין. בנוכחות נטיה לתת פעילות קשרים הם דבר שכיח, לפי המאפינים אינם חשודים אבל בגלל הגודל של הקשר משמאל למרות היותו לא חשוד כדאי לדגום אותו (לקחת תאים לבדיקת צטולוגיה-פתולוגיה) עושים זאת בנקור מחט תחת סונר.
    אני לא רואה סיבה לדאגה אך ליתר בטחון כדאי לבצע
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קארין
    29/06/2019

היי,

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדוקרינולוגיה - אולטרסאונד בלוטת התריס
    גימלאיצעיר69
    25/06/2019

בבדיקה של אולטרא סאונד קיבלתי הגדלת בלוטת התריס עד 7.7/5/5 ד"צ.
    מה המשמעות.
    בכל אופן אני מזמין תור לאנדוקרינולוג.

הוספת תגובה

• גימלאי צעיר 69

ד''ר מאיה איש שלום
    25/06/2019

יש הגדלה של הבלוטה אם היא לא מפריעה לך לבלוע לנשום לא לוחצת על הקנה ואין קשרים אז בדרכ רק עוקבים.
    במקרים שלא ברור אם יש לחץ על קנה הנשימה לפעמים מבצעים סיטי צואר חזה ללא חומר נגוד.
    חשוב לבדוק שתפקודי בלוטת התריס תקינים בבדיקת דם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון, בלוטת התריס ונשירת שיער
    עמנואל
    25/06/2019

ד"ר שלום אני בחורה בת 39 כ5 חודשים לאחר לידה. בחודשיים האחרונים סובלת מנשירת שיער קיצונית ביותר ובנוסף בצקות קלות בעפעפיים עליונים בשתי העיניים. הופניתי לבדיקות דם מקיפות לפני שלושה שבועות והכל יצא תקין מלבד
    TSH 4.83
    T4 12
    Thyroid Peroxidase Ab גדול מ1300
    כעת לאחר שלושה שבועות חזרתי שוב על בדיקת בלוטת התריס והערכים כך:
    TSH 5.23
    FT4 10.8
    חשוב לי לציין כי בעבר אף פעם לא סבלתי מבעיה בבלוטת התריס . הבדיקות שנערכו אחת לכמה חודשים היו תקינות. מלבד כעת כמובן.
    אני מעוניינת להתחיל בקרוב טיפולי פוריות ורציתי בבקשה לדעת כמה דברים.
    1. האם נוכח נתונים אלו אוכל להתחיל טיפולי פוריות?
    2. האם את ממליצה על טיפול תרופתי? אם כן איזה ולאיזה תקופה?
    3. האם יש דרך טבעית לאזן הבלוטה? אם כן איזו? אשמח לאינפורמציה מלאה. אני מודה לך מקרב לב.

הוספת תגובה

• תגובה לעמנואל

ד''ר מאיה איש שלום
    25/06/2019

בעקרון מדובר בתת פעילות קלה ביותר של בלוטת התריס על רקע מחלת השימוטו לו לא היית מתכננת הריון לא היה צורך בטפול.
    אם את מחכה עוד מספר חודשים עם הטפולים אפשר לעקוב ויתכן שהיתה דלקת קלה בבלוטה שתשתפר
    אם הטפולים מתוכננים בקרוב אז כדאי כן להתחיל טפול באיותירוקס או תכשיר אחר במנון נמוך
    לא ידוע לי על דרך טבעית לאזן את התרופה שהוכיחה את עצמה באופן מדעי
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• travamin ( dimenhydrinate)- בירור חשוב
    מנחם
    24/06/2019

התרופה הנ"ל ניתנת כנגד מחלת ים. קראתי שהיא אסורה לסוכרתיים ולבני 65 ומעלה. האם זה נכון?

הוספת תגובה

• תגובה למנחם

ד''ר מאיה איש שלום
    25/06/2019

אכן אתה צודק פורמלית מומלץ להמנע ממתן בבני 65 ומעלה בשל חשש מתופעות אנטיכולינגריות שיכולות להתבטא בפה יבש, עצירות בלבול. כדאי להתיעץ עם מי שהמליץ לך על התרופה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור להורדה במשקל - התייעצות
    רונית
    23/06/2019

אני סכרתית טייפ1 כבר 45 שנה לאחרונה עליתי המון במשקל למרות שניסיתי ללכת לדאדטנית אך ללא הצלחה בעבר לפני כ15שנה לקחתי קסניקל אבל אז הייתי יותר צעירה השאלה האם בגיל שלי זה בסדר לקחת קסניקל סוסובלת גם מתת פעילות של בלוטת מגן כולסרול ולחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• תגובה לרונית

ד''ר מאיה איש שלום
    23/06/2019

אין מניעה מנטילת קסינקל בגילך. אך יש להפריד את את נטילתו במספר שעות מנטילת האלטרוקסין ושאר התרופות. מכוון שהוא יכול לפגוע בספיגה שלהן.
    יש היום גם תרופות נוספות חלקן אף יעילות יותר לירידה במשקל.
    צריך לשקול צורך בברור אם יש סיבה אנדוקרינית לעליה במשקל. רב הסכויים שלא תמצא.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסין ולגבי תופה ללחץ דם וכולסטרול גם צריך לחכות

רונית
    24/06/2019

לגבי הקסניקל כמה זמן צריך להפריד אחרי נטילת האלטרוקסין והקסניקל האם להפריד גם בין כדורים ללחץ דל וכדור לכולסטרול וכמה זמן צריך לעשות הפרדה מאותו רגע שאני לוקחת יוטירקס כדור ללחץ דם וכדור לכולסטרול אשמל לתגובה ותודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרונית

ד''ר מאיה איש שלום
    25/06/2019

את האלטרוקסין יש לקחת בצום עם מים דבר ראשון על הבוקר חצי שעה לפני קפה או אוכל. לגבי הכדור לכולסטרוןל לחץ הדם לא ידוע לי שצריכה להיות הפרדה בינהם אך תודאי בבית המרקחת עם הרוקח לגבי הכדורים הספצפים שאת לוקחת. לגבי קסניקל להפריד לפחות שעתיים מהכדורים
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש באדרנל השמאלי- בירור
    חגית
    21/06/2019

שלום רב,
    עברתי בדיקת סי טי, בטן ואגן.
    ממצאים שהתגלו באופן אקראי:
    שני גושים באדרנל השמאלי.
    אחד מעוגל בקוטר 1.2 ס"מ, צפיפות ללא הזרקה 16 hu, לאחר הזרקה האדרה 43hu.
    השני אובלי בזרוע הלטרלית, בקוטר מירבי 1.4 ס"מ, צפיפות ללא הזרקה 7hu, לאחר הזרקה עובר האדרה עד 55hu.
    אני בת 54, מטופלת לחץ דם, השמנה, סכרת חדשה בשנה האחרונה, ונרדמת כל היום, עייפה מאוד ומתוחה. ברקע אחות גדולה שעברה קושינג וסרטן השד. אבקש לדעת האם יש חשש לממאירות ומה בגדול יהיה הטיפול. המון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גוש באדרנל השמאלי- בירור

הוספת תגובה

• תגובה לחגית

ד''ר מאיה איש שלום
    21/06/2019

ערב טוב
    ממצאים מקרים באדרנלים בסיטי בטן הם לא דבר נדיר וקיימים בעד 30% מהבדיקות. חסרים נתונים לגבי רמת השטיפה של חומר הנגוד אך על פניו מה שתארת יכול להתאים לגושים שפירים באדרנל. לאור עודף המשקל לחץ דם וסוכרת חדשה גם אצלך חשוב לשלול קושינג. מחלה נדירה והסכוי שקיימת גם אצלך קטן.
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש באדרנל השמאלי

חגית
    22/06/2019

תודה על התייחסותך ד"ר. בבדיקת הסי טי נרשם כי יש מעט תפליט פלוראלי משמאל. הבנתי שזה במעטפת הריאה האם יש קשר לגושים? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחגית

ד''ר מאיה איש שלום
    22/06/2019

לפי התאור שתארת לא סביר שיש קשר. אך קשה לשלול מבלי לדעת את כל הפרטים ולהסתכל עלל ההדמיה. אם היית חולה לאחרונה בזהום נשימתי זה יכול להסביר את הנוזל ואם לא צריך לחשוב על סיבות נוספות לראות אם מדובר בכמות משמעותית של נוזל
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב, אני מנסה לעשות אצלך תור שלחתי הודעה

חגית
    23/06/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת ה DI והיפונתרמיה
    חי
    21/06/2019

שלום,
    לאחר ניתוח בהיפופיזה,
    קרניו פרינגיומה.
    נשארתי עם DI כנראה כרוני. מטופל במינירין. עקב מינון לא נכון
    לאחר ניתוח ארוע של היפונתרמיה 119 .
    עם תסמינים קשים. כאבי ראש חזקים, בלבול, חוסר התמצאות, הקאות וכו, שוב אושפזתי .
    לאחר הארוע מרגיש שמשהו לא תקין קוגניטיבית , חוסר ריכוז, בעית זיכרון, סחרחורות / חוסר יציבות קשות . לאחר כשבוע שוחררתי עם נתרן 145 אך לאחר שיחרור עברתי להיפרנתרמיה
    ממה יכולה להיות החמרה קוגנטיבית. האם זה קשור לניתוח או להיפונתרמיה ומה ניתן לעשות להתגבר על זה. בביקורים אצל הרופאים לא מקבל תשובות. אומרים לי שזה יכול להימשך עוד הרבה זמן. קשה מאוד לתפקד מרגיש חוסר אונים מוחלט.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת ה DI והיפונתרמיה

הוספת תגובה

• תגובה לחי

ד''ר מאיה איש שלום
    21/06/2019

נתרן לא מאוזן יכול לגרום להרגשה כללית לא טובה. אך לא ידוע לי שמביא לירידה קוגנטיבית. כדאי לבדוק ששאר ההורמונים מאוזנים, שאין חסרים נוספים. ולשקול יעוץ נוירולוג. לבדוק אולי רמות B12 שאינן קשורות להפופיזה אך חסר לש B12 יכול להביא לירידה בזכרון
    בברכת בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדני ab gad, ab islet
    דניאל ט
    18/06/2019

אם יש נוגדנים אלו איך אפשר למנוע סוכרת סוג 1?
    מה הסיכוי להתפתחות סוכרת סוג 1 כאשר יש נוגדנים אלה?

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדני ab gad, ab islet

הוספת תגובה

• תגובה לדניאל

ד''ר מאיה איש שלום
    18/06/2019

ישנם פחות נתונים לגבי הנושא במבוגרים, בילדים הסכון קשור לרקע המשפחתי, למספר הנוגדנים הטיטר שלהם הסכון נע בין 1-70%. לצערי אין כרגע טפול מונע אבל שנים שכבר עובדים על זה ומחפשים פתרון.
    בכל מקרה עם החדוש הטכנולוגי בתחום מדי הסוכר הרציפים המשאבות ויצירת מעגל סגור בין משאבת אנסולין למד סוכר רציף נהול הסוכרת נהיה קל יותר.
    בעתיד אני מאמינה שתהיינה השתלות של איי לבלב. הנושא מתפתח
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר הורמונים ומיגרנה
    שואלת
    17/06/2019

שלום דר׳ איש שלום, אני בת 51 עדין עם מחזור אבל לא סדיר. בתקופה האחרונה אני מרגישה שיש החמרה במיגרנות שמהן סבלתי ( פחות או יותר מאז ומתמיד). לאחרונה ההתקפים שבעבר נמשכו 24 שעות הפכו להיות במשך 3 ימים. האם מוכרת תופעה כזו שבגיל המעבר מיגרנות מחמירות בשל השינויים ההורמונלים? תודה לתשובתך

הוספת תגובה

• תגובה לשואלת

ד''ר מאיה איש שלום
    17/06/2019

זו שאלה שמתאימה יותר לנוירולוג שעוסק בכאבי ראש. אך מעיון בספרות נראה שעשויה להיות החמרה במגרנות סביב גיל הפסקת המחזור. מציעה להתיעץ עם נוירולוג יש היום טפולים מונעים יעילים וגם לוודא שאכן מדובר במגרנות
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במינוקסידיל לצמיחת שיער
    גל ש
    16/06/2019

יש לי נוגדנים בדם ושומר באמצעות תזונה קפדנית וספורט על ערכים תקינים (בבדיקות דם אחרונות גלוקוז בצום 99, המוגלובין מסוכרר 4.9).
    רוצב להתחיל שימוש במינוקסידיל 5% להצמחת שיער (נוזל שיועד תחילה ללחץ דם גבוה ואז נתגלה שהוא מעודד צמיחת שיער ומאז משמש לצמיחת שיער).
    האם מינוקסידיל יכול להשפיע על רמות סוכר/נוגדנים, או שאני יכול להשתמש?
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה לגל

ד''ר מאיה איש שלום
    17/06/2019

ערב טוב
    מנוקסידיל מקומי לא אמור להשפיע על רמת הסוכר. לא נבדק הקשר לנוגדנים ללבלב לכן קשה לי לומר לך אם יש השפעה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתת פעילות בלוטת התריס T3
    לי
    14/06/2019

היי ד"ר
    רציתי לשאול מדוע אי אפשר להסתפק בנטילה 'של t3 כדי לטפל בתת פעילות ? מדוע נותנים רק את התרופות המקובלות? ולמה כלכך מתנגדים לתרופה טבעית כמו ארמור תאירואיד? אם יש תת פעילות ללא תסמינים רק קושי לרדת במשקל מה הטיפול המקובל?
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה ללי

ד''ר מאיה איש שלום
    14/06/2019

הגוף למעט במקרים לא שכיחים יודע לוסת לבד את הצורך שלו בT3. הוא מוריד מולקולת יוד מT4 שנהיה T3. בארמור היחס T4 לT3 לא פיזיולוגי עם יותר מידי T3. מתן T3 יכול לגרום לדפיקות לב, עלית לחץ דם במבוגרים גם הפרעות קצב ואפילו אולי הגדלת הסכון למאורעות לבבים לכן עדיף שלא לתת את הT3 הפעיל. אין הוכחה שמתן T3 כשאין חסר שלו אכן עוזר לרדת במשקל. במקרים הנדירים בהם יש חסר T3 אז כדאי לשקול תוספת T3 אך לא בצורה של ארמור אלא במנון פיזיולוגי יותר
    בכל מקרה לצורך הריון מאוד אם הוא על הפרק מאוד לא מומלץ לצרוך T3.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתת פעילות בלוטת תריס

לי
    14/06/2019

ד"ר יקרה תודה על התשובה המפורטת
    לגבי תופעות הלוואי לפי מה שאני רואה לפחות בסביבה הקרובה מאנשים שלוקחים תרופות מקובלות כגון יוטרקס ודומיהם סובלים מלא מעט תופעות לוואי ובניהם גם דפיקות לב מואצות נשירת שיער עייפות עליה במשקל . והבנתי שצריך " לשחק" עם המינון עד שמוצאים את המינון הנכון . האם יש אפשרות בלקיחת t3 בלבד להורדת הtsh?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללי

ד''ר מאיה איש שלום
    14/06/2019

דווקא מרבית האנשים מאוזנים יפה עם תכשירי T4 למינהם ללא תופעות לואי, אולי ברשת יש הרבה דיבורים על תופעות לואי אבל זה לא שכיח. T3 יש זמן מחצית חיים קצר של מספר שעות ולכן יש לטול אותו 2-3 פעמים ביום אלא אם רוקחים אישית T3 בשחרור מושהה,אך אין על כך בקרה.
    אני ממליצה בחום להמנע ממתן T3 אלא אם את אחד מהאנשים הנדירים שהאנזים שמעביר T4 לT3 פגוע אצלם. ואת זה אפשר לראות לפי בדיקות הדם תחת הטפול בT4. זה נדיר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי - המשך התייעצות
    יעל
    13/06/2019

ד"ר מאיה שלום,
    בתאריך 23.5.19 התיעצתי איתך לגבי פרופיל הורמונלי עם תוצאה של אנדרוסטנדיון גבוהה מהנורמה. היות והבדיקה בוצעה ביום הראשון של המחזור חזרתי כעת על הבדיקה, הפעם ביום 5 של המחזור. יש לציין שלפני שבועיים עברתי שאיבת ביציות (ללא החזרה). רמות האנדרוסטנדיון כעת נמוכה יותר אך רמת 17OH פרוגסטרון גבוהה מהנורמה.
    כמו כן בעברי שתי בדיקות סינקטן, האחת אינה תקינה והשניה כן. רמות ACTH בבסיס גבוהות יחסית.
    נראה כאילו כל פעם יש איזה פרמטר לא תקין אצלי שקשור לקורטיזול. אך אין תוצאות עיקביות. האם מצריך לדעתך המשך בירור?
    מצרפת את הבדיקה מהשבוע ואת זו מהחודש שעבר.
    תודה מראש

10/6/19
    ANDROSTENEDIONE 10.5 nmol/l
    T3 5.1 pmol/l
    TESTOSTERONE - TOTAL 1.18nmol/l
    SHBG 124 nmol/l
    FREE ANDROGEN INDEX 0.95%
    THYROGLOBULIN 9.3 mcg/l
    ESTRADIOL 310 pmol/l
    LH 4.8IU/L
    ANTI THYROID PEROXID <28
    FSH 9.8 IU/L
    PROGESTRONE 2.3 nmol/l
    17-oh-progesterone 3.3 nmol/l
    prolactin 487 mlU/l
    TSH 2.75
    T4 13.1 pmol/l
    dhea sulphate 4.8 ncmol/l

14/5/19
    ANDROSTENEDIONE 14.2 nmol/l
    T3 5.2 pmol/l
    TESTOSTERONE - TOTAL 1.13nmol/l
    SHBG 91 nmol/l
    FREE ANDROGEN INDEX 1.24%
    THYROGLOBULIN Ab < 20
    ESTRADIOL 295 pmol/l
    LH 4.2IU/L
    ANTI THYROID PEROXID <28
    FSH 13.9 IU/L
    PROGESTRONE 2.5 nmol/l
    17-oh-progesterone 2.8 nmol/l
    prolactin 471 mlU/l
    TSH 2.18
    T4 13 pmol/l
    dhea sulphate 6.1 ncmol/l

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    14/06/2019

בגלל שמדובר בתוצאות גבוליות יש צורך בהתרשמות קלינית מעמיקה והחלטה על צורך בהמשך ברור. לנסות לראות איזו בדיקת סנקטן היא האמינה יותר. קשה לעשות זאת במסגרת זו.
    בנוסף הבדיקה האחרונה האסטרדיול קצת גבוה אולי בגלל השאיבה, לא בטוחה שזה היה זמן אדאלי לבדוק.
    מציעה לשקול יעוץ אנדוקריני במקרים גבוליים צריך להתרשם קלינית ולהתעמק בבדיקות
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלת המשך.

יעל
    16/06/2019

תודה רבה על המענה. קבעתי תור לאנדוקרינולוגית, לצערי התור הכי קרוב רק בסוף אוגוסט.
    באופן כללי, במידה ויש בעיה אמיתית. האם יתכן והיא משפיעה על מצב נפשי - כלומר גורמת לסטרס/ חרדה (ברמה גבוהה). או לחילופין, האם סטרס/חרדה יכולים להביא בסופו של דבר לבעיה בהפרשת קורטיזול? עמידות לקורטיזול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    17/06/2019

סטרס לא גורם לעמידות לקורטיזול ככל הידוע לי. בסטרס יש צורך בהפרשה גבוהה יותר של קורטיזול. סטרס יכול להביא לעליה ברמות הקורטיזול באופן תגובתי. לא ידוע לי שחסר קורטיזול גורם לסטרס. יכול לגרום לעייפות חולשה וכדומה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם- בירור
    רני
    13/06/2019

שלום רב האם התוצאות הנ'ל תקינות?
    גבר בן 27
    TSH (0.5-4.8) 2.74
    Thyroid peroxidase ab (0-60) 40.4
    האם הנ'ל עלול להדאיג שכן מדובר בנוגדנים?
    LH (1-9) 4.7
    FSH )1.4-18.1) 6.3
    Testosterone Total (6-26) 18.4
    DHEA-S (0.9-15) 9.31
    Somatomadane C (IGF-1) (84-259) 221

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם- בירור

הוספת תגובה

• תגובה לרני

ד''ר מאיה איש שלום
    14/06/2019

תוצאות הבדיקות ששלחת נראות בנורמה
    אם יש משהו קליני מטריד אז כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג לשקול צורך בברור נוסף
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ערכים של טרום סכרת
    שי
    13/06/2019

שלום רב
    לאחר ארוחת בוקר של 2 פרוסות,ביצה קשה. 30 גרם חומוס,בננה גדולה וכוס קפה עם חלב,בדקתי את הסוכר לאחר 35 דקות מתחילת ארוחה יצא 167! אחרי 60 דקות מתחילת ארוחה:122
    האם לדעתך מדובר בתוצאה חריגה,המצריכה התייחסות ובדיקות נוספות?
    האם קיימת ספרות מקצועית לערכי סוכר לאחר שעה,מהו הערך
    שנחשב תקין לאחר כשעה מתחילת ארוחה?.

לקביעת תור
    סגירה
    האם ערכים של טרום סכרת

הוספת תגובה

• תגובה לשי

ד''ר מאיה איש שלום
    14/06/2019

אין מספיק ספרות לגבי הערך התקין אחרי שעה הוא כנראה 155. היתי פשוט מצמצת צריכת פחמימות כי גם לבלב תקין שמאותגר לעיתים לא מצליח לפצות על עומס פחמימות
    חשובה גם הפעילות גופנית ארובית 150 דקות בשבוע שעה בשבוע פעילות של תנגודת
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת סוכר בצום ממושך
    אורי
    13/06/2019

שלום,
    בשל עניין תורשתי של הורה החלתי לבצע בדיקות דם באמצעות מד סוכר.
    לא מוגדר כסוכרתי או טרום סוכרתי בשלב זה.
    בד"כ מסיים ארוחה אחרונה עד שעה 19:00 בערב ונמצא בצום עד למחרת בבוקר,בבדיקות הללו שמתי לב לתופעה שחוזרת על עצמה: כאשר בודק את רמת הסוכר בצום של 6-11 שעות אז התוצאות נמצאות בטווח של 86-91,אולם למרבה הפלא רמת הסוכר בצום של מעל 12 שעות דווקא עולים לרמה שבין 94-97
    האם את מכירה תופעה כזאת נורמטיבית באדם אשר אינו מוגדר כסוכרתי?האם מייצג בעיה של תנגודת אינסולין?
    רקע כללי: מבצע פעילות גופנית קבועה ומשקל תקין( אפילו רזה)
    בדיקת ה A1C 5.4. יש לציין שרמת קורטיזול בבוקר כ 530.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רמת סוכר בצום ממושך

הוספת תגובה

• תגובה לאורי

ד''ר מאיה איש שלום
    14/06/2019

צום ממושך גורם לפרוק חומצות שומן והללו מביאות לתנגודת לאנסולין וגם פוגעות בהפרשת אנסולין גם באנשים בריאים כך שזה הגיוני.
    מה גם שהסוכר עדין בנורמה גם בצום הממושך.
    אם אתה מאוד מוטרד תבדוק סוכר גם שעה אחרי האוכל בשל הרקע התורשתי אך נשמע על פניו שהכל תקין
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה