מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האשימוטו בלוטת תריס- בירורלי27/05/2019
היי
איך מגלים האשימוטו?
האם תירוגלובולין גבוה מעיד על דלקת? בצירוף תירוגלובולין ab מתחת ל20
מה זה אומר עם הערך tsh גבוה. והשאר תקינים. והתירוגלובולין גבוה מעל 500?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללי
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2019TSH גבוה בהחלט מחשיד להשימוטו
לא מקובל לבדוק תרגולובולין ללא סיבה
ניתן לבדוק נוגדנים ציינת שאחד מהם שלילי, אפשר לשקול בדיקה של השני ANTI THYROID PEROXIDASE אך איני יודעת אם חיוני.
ההחלטה על הצורך בטפול היא לפי רמות TSH FT4
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי קשר בבלוטת התריסטיפ26/05/2019
ד"ר שלום ,מצרפת תוצאות של אולטרסאונד אחרון :
אונה ימ' מוגדלת באופן דיפוזי .רוב השטח נתפס ע"י ממצא סולידי כמעט איזואקוגני לפרנכימה ולא הומוגני עם פיזור רב של הסתיידויות זעירות ואזורי התנזלות מוגדר היטב ע"י גבול היפואקוגני טבעתי בגודל 3*3.5*4.3 אין עדות לאספקת דם מוגברת.
בניקור לפני מס' שנים - אונה ימנית התקבל חומר דל קולויד ונראה שגשוג בולט של תאים פוליקולרים בקבוצות סולידיות וקבוצות רבות של מיקרופוליקולים.בגלל שגשוג בולט של תאים דרושה הוצאת הנגע כדי להבדיל בין תהליך היפרפלסטי לניאופלסטי.
בדיקות דם תקינות .
לאבי יש גוש שפיר בבלוטה וכן יתר פעילות .
מה דעתך ? אין אבחנה חד משמעית .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטיפ
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2019צריך לדעת אם הקשר הזה קולט במפוי טכנציום לאור העובדה שציינת שיש פעילות יתר
אם אכן הוא מקור פעילות היתר אז הסכוי לממאירות קטן , בכל מקרה קשה ליעץ אינטרנטית צריך לראות את הסונרים לאורך השנים להתרשם קלינית, יש לקשר מאפיינים חשודים לממאירות אך אם הוא קשר חם הסכוי לממאירות לא גדול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר -בהמשך לתשובתך
טיפ28/05/2019ד"ר שלום,
התכוונתי, שלאבא שלי, יש פעילות יתר והגוש אצלו הוגדר שפיר .
הפירוט של האולרטרסאונד והניקור ובדיקות דם תקינות הם שלי .
מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטיפ
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2019קשה ליעץ באופן אינטרנטי צריך לראות את צלומי הסונר עצמם עד כמה הקשר חשוד המקום שלו, היםו יש שיטת דרוג אחרת לנקורים שנקראת בטסדה, אולי לעשות רביזיה של הפתולוגיה. יש היום בדיקות מולקולריות שניתן לבצע מהנקור (יש צורך בנקור חוזר) והן פרטיות הן בטוחים פרטיים מכסים אותם צריך לראות אם מתאים לבצע וזה יכול לחסוך נתוח. אבל בכדי להחליט אם כדאי לבצע צריך לדעת מה הבטסדה של הנקור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצה 4
טיפ31/05/2019איך עושים רביזיה ?האם הממצא מתאים לבד' מולקולרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטיפ
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2019מציעה לפנות לאנדוקרינולוג שיסתכל על הצלומים של הסונר אבפשר לבקש רביזיה באותו מקום (תלוי היכן בוצע ומי הבודק) או באחד מבתי החולים (איכילוב, בילינסון תל השומר). צריך לבחון זאת ולהחליט גם בהתאם למאפייני הקשר בסונר. אחכ מחליטים אם לבצע נקור נוסף לבדיקה מולוקלרית (לצורך בדיקה מולוקולרית יש צורך בנקור נוסף).
מצטערת זה לא משהו שניתן להחליט לגביו בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוד לבלוטת התריס ותת פעילותLi25/05/2019
שלום ד"ר יקרה
יש לי כמה שאלות
1.האם למי שיש תת פעילות של בלוטת תריס tsh גבוה מ10 יכול או יועיל לקחת תוסף של יוד?
2.למה לא מאשרים תרופה טבעית כמו ארמור תאירואיד?
איזה חלופה יש אם אני לא מועניינת בתחליף סינטטי?
3.האם יש סכנה בתתפעילות לקחת תוספי תזונה כדי לעזור בהורדת משקל ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לLI
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2019יוד יכול לשפר זמנית את תפקוד הבלוטה אך לטווח הארוך יכול להעמיק את תת הפעילות של בלוטת התריס.
בארמור הוא מצוי תירואיד של חזיר אם איני טועה היחסים שם בין T4 לT3 אינם פיזיולוגים יש שם יותר מידי T3.
התכשיר "הסנטטי" של T4 מספק לגוף את ההורמון הבסיסי שהוא צריך ובגוף מוסרת מולקולה אחת של יוד ונוצרת הכמות הנחוצה של T3.
לא ידוע לי שיש תוספי תזונה שהם יעילים לירידה במשקל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה מתאריך 22.5.19 בנושא פורפיל הורמונלייעל23/05/2019
ד"ר מאיה שלום,
ההודעה שלי בנושא פרופיל הורמונלי הועברה (אני לא יודעת למה) עם תשובתך ל"פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF". הוספתי שם שאלה בהמשך לתגובתך ואשמח מאוד אם תוכלי להשיב עליה. אני כרגע יותר מוטרדת מעניין הקורטיזול מאשר מנושא הפוריות (אליו יש לי מענה גם מחוץ לפורום).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום24/05/2019האם תוכלי להעתיק שוב את השאלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורפת השאלה
יעל25/05/2019תודה רבה על המענה המהיר, מעתיקה את שאלת ההמשך שהועברה פורום.
בבדיקות בעבר FSH, LH, אסטרדיול היו תקינים. אנדרוסטנדיון מעולם לא נבדק.
פרוגסטרון 17 OH היה פעם אחת מעט גבוה - 3.9 ׁבעקבותיו הופנתי לבדיקת סינקטן. האנדוקרינולוגית חשבה שאין צורך בבדיקת סינקטן אך לאור בקשה של רופאת הנשים הפנתה לבדיקה. הבדיקה יצאה תקינה מבחינת הפרוגסטרון 17 OH אך גבולית מבחינת הקורטיזול.
תוצאותיה -
זמן 0
Cortisol - 215 nmol/l
OH-17 Progestron - 1.66 nmol/l
לאחר שעה
Cortisol - 502 nmol/l
OH-17 Progestron - 3.9 nmol/l
הבדיקה הנ"ל לא הטרידה את הרופאה שלי אך התיעצתי איתך בפורום והמלצת לחזור על הבדיקה. חזרתי עליה והתוצאות היו:
זמן 0
Cortisol - 444 nmol/l
ACTH - 8.17 pmol/l
לאחר שעה
Cortisol - 626 nmol/l
הבדיקה פורשה כתקינה והרופאה ציינה שלפי התוצאות אני בן אדם יחסית לחוץ וצריכה לחפש דרכים לרוגע.
יש לציין שהבדיקות הנ"ל היו לפני קרוב לשנתיים.
האם לאור התוצאות האלו יש צורך בהמשך בירור? האם תיתכן בעיה בהפרשת הקורטיזול? האם יתכן ומצב נפשי משפיע על התוצאות או לחילופין, התוצאות משפיעות על מצב נפשי (חרדה)?
המון תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2019מבחן הסנקטן הנוסף ששלחת היה תקין (האם בוצע 1 מקג' או 250?) . בכדי לדעת אם יש צורך בברור אנדוקריני נוסף יש צורך באנמנזה מלאה בדיקה גופנית וקשה לעשות זאת דרך הפורום האינטרנטי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל25/05/2019תודה רבה על המענה.
שתי בדיקות הסינקטן נעשו באותו המינון, נדמה לי 250.
מי הרופא המתאים לבירור הנושא? אנדו? אני נמצאת במעקב אנדו עקב קשריות בבלוטת תריס. היא רופאה נהדרת אך קשה לי להאמין שתתיחס ברצינות לשאלותי האלה. את בדיקת הסינקטן הנוספת אישרה לי רק אחרי שביקשתי, מבחינתה היא הסתפקה בתשובה הראשונה. האם ניתן להגיע אליך גם באופן פרטי? אם לא, המלצה לרופא מתאים שיסתכל בסבלנות על הנתונים (עדיף באזור הצפון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה המקורית והמענה שלך שהועברו משום מה לפורום אחר
יעל25/05/2019מצרפת גם את השאלה המקורית ואת המענה שלך.
שלום,
בת 39, לקראת טיפולי פוריות, הופנתי לבדיקת פרופיל הורמונלי. ביצעתי אותו ביום הראשון למחזור. יש מספר פרמטרים שאינם תקינים.
ANDROSTENEDIONE 14.2 nmol/l
T3 5.2 pmol/l
TESTOSTERONE - TOTAL 1.13nmol/l
SHBG 91 nmol/l
FREE ANDROGEN INDEX 1.24%
THYROGLOBULIN Ab < 20
ESTRADIOL 295 pmol/l
LH 4.2IU/L
ANTI THYROID PEROXID <28
FSH 13.9 IU/L
PROGESTRONE 2.5 nmol/l
17-oh-progesterone 2.8 nmol/l
prolactin 471 mlU/l
TSH 2.18
T4 13 pmol/l
dhea sulphate 6.1 ncmol/l
חשוב לציין שנטלתי למשך 3 חודשים כדורי Q10 ו-DHEA אך סיימתי את הנטילה כחודש וחצי טרם ביצוע הבדיקות הנ"ל.
ברורה לי משמעות החריגה בערך ה-FSH אם כי יש לציין שבבדיקות קודמות (בחודשים האחרונים) היה תמיד תקין.
מוטרדת בעיקר מרמות ANDROSTENEDIONE ו17-oh-progesterone. מה משמעות החריגה? האם מצריך המשך בירור?
אין שיעור יתר, אין שחלות פוליציסטיות.
תודה מראש.
לפי רמות ההורמונים (אסטרדיול) תזמון הבדיקה לא היה אדאלי היתי חוזרת עליה ביום 2-5 בתחילת מחזור על רמות 17OH פרוגסטרון וגם אנדרוסטנדיון. קשה ליעץ מרחוק מבלי להכיר את הרקע הקליני.
בכל מקרה בשלב ראשון היתי חוזרת על הבדיקות הללו.
כלומר ביום 2-5 לחזור על LH FSH אסטרדיול פרוגסטרון 17 OH פרוגסטרון ואנדרוסטנדיון
אלא אם יש תוצאות דומות בעבר ואז היתי שוקלת בצוע תבחין סנקטן 250 מקג' ביום 2-5 למחזור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2019נותרה השאלה האם אנדרוסטנדיון תקין בתחילת מחזור.
פרט לכך לא ראיתי חריגות בהתחשב בסנקטן 250 מקג' תקין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדרוסטנדיון
יעל25/05/2019האם ניתן לעשות בדיקת אנדרוסטנדיון במחזור שמגיע לאחר שאיבת ביציות (ללא החזרה) או שהוא שונה ויש להמתין למחזור ללא טיפול הורמונלי לפניו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2019קשה לי לענות לשאלתך , כי הנושא לא נבדק ככל הידוע לי.
לדעתי אדאלי לבדוק בזמן מחזור שלא אחרי טפול, כי גם השחלות יכולות ליצר אנדררוסטנדיון והזרקת LH או נגזרת דומה יכולה לגרות את השחלות ליצר יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh גבוה אחרי ניתוח- בירורא723/05/2019
מה המשמעות של tsh 11 אחרי ניתוח כריתת בלוטה ( חצי). ערב פפילרי ? הt3 t4 תקינים עד כמה זה מסוכן אם מחכים עם הטיפול האנדו' והכדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לא
ד''ר מאיה איש שלום23/05/2019בערכים כאלו אין סכנה. אבל בדרכ בסרטן פפלרי השאיפה לTSH של פחות מ2 כך שרב הסכוי שכן יוחל טפול באלטרוקסין/איותירוקס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTsh גבוה אחרי ניתוח
א723/05/2019תודה רבה על התגובה:)
האם יש אפשרות להוריד את הערך של הtsh בדרכים אחרות? או טבעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לא7
ד''ר מאיה איש שלום24/05/2019יתכן שתהיה התאוששות של האונה השניה, לא ידוע על דרכים טבעיות יעילות להורדת TSH.
במידה והיו נוגדנים חיוביים ANTI THYROID PEROXIDASE קודם לכן הסכוי להתאששות קטן יותר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת תריס וניתוח פלסטילי23/05/2019
היי
האם יש בעיה לעשות ניתוח פלסטי (כמו מתיחת בטן או שאיבת שומן) למי שיש תת פעילות של בלוטת תריס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללי
ד''ר מאיה איש שלום23/05/2019אם תפקודי תריס מאוזנים אין שום מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של פעילות גופניתאופיר22/05/2019
האם פעילות של כדורסל (לא קבוצתי רק אני לבד )
של 1/2 שעה פעמיים/ שלוש בשבוע מומלצת בתור
משהו שיכול לעזור להפחית את הסיכויים
לקבל סוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאופיר
ד''ר מאיה איש שלום22/05/2019כל פעילות גופנית מומלצת. חשובה ההתמדה. אדאלי לבצע לפחות 150 דקות בשבוע פעילות ארובית עדיף 5 ימים בשבוע, או לא לצור יומיים של פער, וכן שעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ציפרלקס בתוך כיסעודד22/05/2019
שלום לך אני נוהג לשים כדור ציפרלקס בתוך הכיס של המיכנס ושכחתי להוציא אותו מצאתי לאחר גמר הכביסה את הכדור בתוך העטיפה שהכדור נימצא האם יש סכנה בלבישת הבגדים כניראה הוא נמס ושלא כי הוא היה בתוך העטיפה האם לעשות עוד מכונה ושלא מבחינה בריאותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעודד
ד''ר מאיה איש שלום22/05/2019זה לא תחום עסוקי אך על פניו לא נשמע בעיתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך - נטילת מרקפטיזולטל21/05/2019
היי מאיה תודה על התשובה
רציתי לשאול האם את יודעת אם יש סיכוי להשיג את התרופה בכל זאת במקום כלשהו בארץ? זה מצער אותי מאוד, ממש כמו שאומרים "סוס מנצח לא מחליפים", ובמיוחד במקרה של פעילות יתר שהמינונים הם כל כך קריטיים.. עבדנו קשה (אני והאנדוקרינולוגית) עד שהגענו למינון המיוחל... מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטל
ד''ר מאיה איש שלום22/05/2019היו שאריות במספר בתי מרקחת פרטיים לא בטוחה שנותרו
מנסיוני במטופלים שלי שהחליפו לא היתה בעיה.
מקוה שכך גם יהיה אצלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ב-METHIZOL SD 29/M TAB 20MGטל21/05/2019
הי,
בחודשים האחרונים יש מחסור חמור מאוד במרקפטיזול. יש לי פעילות יתר של בלוטת התריס.
בבית המרקחת נתנו לי תרופה גנרית בשם "METHIZOL SD 29/M TAB 20MG"
רציתי לשאול האם אכן מותר להשתמש בזה, והאם באותם מינונים **בדיוק כפי שנטלתי את מרקפטיזול**?
השאלה היא מאחר שעניין המינונים המדויקים במרקפטיזול הוא קריטי.
האם ניתן להשתמש בכדורים אלו בנפש שקטה?
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטל
ד''ר מאיה איש שלום21/05/2019אכן קיים מחסור בארץ. התחליף אמור לתת מענה זהה .
לפעמים תרופות גנריות משפיעות קצת אחרת אז אולי לנטר יותר את תפקודי בלוטת התריס בעקבות המעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג אוכל והשפעות על הגוףאלברט21/05/2019
מה זה אוכל עם אינדקס גליקמי גבוה ואיך הוא
משפיע על הסיכויים לקבל סוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלברט
ד''ר מאיה איש שלום21/05/2019ערב טוב
אנחנו יודעים היום שהאנדקס הגלקמי הוא אישי. באופן די גורף מאכלים שמכילים קמח לבן הם לרב מעלים את הסוכר אצל רב האנשים.
אך פרט לכך האנדקס הגלקמי הוא אישי, ולכן צריך להתאים באופן אישי את התזונה לכל אחד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמים למחלה ודרגות סיכוןגיא21/05/2019
איזה אנשים נמצאים בסיכון לסוכרת + מה הסיבות שמזרזות אותה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגיא
ד''ר מאיה איש שלום21/05/2019גורמי הסכון ללקות בסוכרת מסוג 2: הם עודף משקל, העדר פעילות גופנית צריכה מרובה של פחמימות וספור משפחתי של סוכרת מסוג 2 בקרוב משפחה מדרגה ראשונה, שחלות פוליצסטיות, ספור של סוכרת בהריון, ופגות.
פעילות גופנית סדירה 150 דקות פעילות ארובית וכן שעה בשבוע פעילות תנגודת מפחיתים את הסכון ללקות בסוכרת מסוג 2 במעל 50%.
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן של סוכרת- בירורויקטור21/05/2019
באיזה גיל זה שכיח שמתפרצת הסוכרת ?
תגובה לוקטור
מניחה שאתה מדבר על הסוכרת השכיחה סוג 2, בעבר היתה שכיחה בגיל המבוגר, אך מאז הופעת ההשמנה בצעירים ואף בילדים ונוער רואים סוכרת זו בכל גיל, כשגורמי הסכון הם עודף משקל, העדר פעילות גופנית צריכה מרובה של פחמימות וספור משפחתי של סוכרת מסוג 2 בקרוב משפחה מדרגה ראשונה
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת האם אחרי כמעטאדוה20/05/2019
שלום אחרי 40שנה סכרת נעורין יכולה להיות תוצאה גבוהה של סוכר בדם ולהרזות בעקבות קח כמו שבזמנו מקבלים את הסכרת נעורים ומגלים אותה אחרי שהילד רזה מאוד
תגובה לאדוה
בכל סוכרת לא מאוזנת, יש שתון של הסוכר, אובדן אנרגיה בשתן ובעקבות זאת ירידה במשקל, מתן השתן עתיר הסוכר גורם לצמא וכן רעב בעקבות האובדן האנרגטי.
לרב כל זאת מתרחש בסוכרים שהם מעל 200-220 בצום
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סוכר גבוה בדם ובשתן יכול להעיד על גידול בלבלבאנונימי16/05/2019
מזה חצי שנה מוגדר כטרום סוכרתי ומטופל בגלוקומין פעם ביום. אושפזתי בשל סוכר גבוה (1000) וקטונים גבוהים (150) בשתן. אין תוצאות עדיין של המוגלובין מסוכרר. סוכר בדם היה 313 בצום. מטופל בינתיים באינסולין להורדת רמות סוכר. CEA - 2.1. שאר הבדיקות תקינות. נלקחו בדיקות לנוגדנים של סוכרת סוג 1 אך טרם התקבלו תשובות. US שלהלבלב ללא ממצא סונוגרפי בולט. לציין גם ירידה במשקל של 8 ק"ג בחצי שנה. האם יתכן שמדובר בסרטן לבלב ולא סוכרת?
תגובה לאנונימי
ד''ר מאיה איש שלום16/05/2019לא ציינת את גילך כי זה גורם סכון חשוב בנושא סכון לממאירות
סוכרת לא מאוזנת מביאה לירידה במשקל, מכוון שסוכר מעל 200-220 מתחיל להיות מופרש בשתן ואז יש אובדן אנרגטי של קלוריות בשתן ולכן ירידה במשקל.
מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג/רופא סוכרת בכדי להתרשם מהספור הקליני ולהחליט אם יש צורך בברור נוסף
כמובן שהנוגדנים גם יעזרו בהחלטה
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)