מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת דם - המוגלובין A1Cמיכל08/07/2019
שלום
לאחר בדיקת דם מדד הA1C תוצאתו היא 5.8 (חריגה ב 0.1 מהנורמה) גלוקוז - 80 (ללא חריגה מהנורמה) ... האם זהו מצב טרום סוכרתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2019קשה לדעת, אכן הסוכר בצום תקין, בתחום הזה עד 30% מהבדיקות שמוגברות במידה קלה לא מעידות על טרום סוכרת. הדרך לישב זאת היא לשקול העמסת סוכר של 75 גרם או לשקול חבור למד סוכר רציף
בנשים הרבה פעמים הבעיה היא ברמת הסוכר אחרי האוכל דבר שלא ישתקף מהסוכר בצום
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת dhea גבוהה -בירורחלי08/07/2019
בבדיקת dhea שנעשתה בעקבות תלונה של נשירת שיער שעברה בינתיים יש חריגה. הגבול הגבוה בבדיקה 2.1 והתשובה שלי 2.7 האם התשובה יכולה להחשיד על גידול באדרנל? יש הצדקה לעשות c.t בטן?
אני בת 68 ומגיל צעיר סובלת משעירות יתר.
הסתכלתי בבדיקות הקודמות של וב 2016 הרמה היתה
2.4 ואז זה היה לגמרי בסקאלהנשל הנורמה, לאחר מכן שינו את ערכי היחוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחלי
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2019קשה ליעץ מרחוק מבלי לקבל אנמנזה מלאה ולבדוק אותך. השנוי לא גדול לעומת הבדיקה הקודמת. כדאי לבדוק גם רמות טסטוסטרון, אנדרוסטנדיון. לשקול בדיקה של 17 קטוסטרואידים בשתן.
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת בלוטת התריסרונית05/07/2019
שלום וברכה
Tsh 0.01
T3 5.92
T4 19.97
Anti tpo 968
Ab thyroglobin 23
אשמח לעזרה האם ישנה סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרונית
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2019יש פעילות יתר קלה, לא מדאיג, בהתאם לגיל ומחלות הרקע מחליטים על המשך הברור והטפול.
מדובר בהפרעה קלה ביותר, לאור T4, T3 תקינים
הסיבה לטפל היא מניעתית מכוון שמצב כזה לאורך זמן יכול לגרום לירידה במסת העצם וכן לעליה בדופק ועליה בסכון להפרעות קצב. יתכן שיסתדר מעצמו
ממליצה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול ב- T3 - בירוררונה05/07/2019
שלום ד"ר, אני מטופלת שנים רבות ביוטירוקס. לאחר שבבדיקות כעת נמצא T3 נמוך T4 תקין TSH נמוך , התחילו לי טיפול ב T3 SR במינון 5 מק"ג תוך הורדה במקביל של 50 מקג יוטירוקס בשבוע. שאלותיי: האם בעקבות הורדת יוטירוקס במינון זה אני עלולה לעלות במשקל? או שיש השפעה גדולה יותר למינון זה של T3 ואני עשויה דווקא לרדת? שאלה שניה, האם אני עשויה להרגיש הטבה בעקבות ה T3 גם מבחינה נפשית מצב רוח וכו? ואם כן בערך תוך כמה זמן מתחילים להרגיש את ההשפעה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרונה
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2019הנושא של טפול בT3 שנוי במחלוקת
לא אמורה להיות עליה במשקל אם את מאוזנת
השפור אמור להיות די מהיר אבל הוא אישי יכול לקחת מספר ימים עד מספר שבועות
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מאתר לשלב תרופות ללחץ דם וליפיטור יחד עם ויטמינם אחרי לקיחת אלטקוסין לחכות חצי שעה ואז לקחת תרופות ללחץ דם ליפיטור וויטמינים יחדרותם04/07/2019
לקחת יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרותם
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2019את האלטרוקסין יש לטול בנפרד מהשאר לפחות חצי שעה
לגבי השאר מניחה שאפשר ביחד אפשר לודא עם הרוקח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם - טוסטוסטרון נמוךאא03/07/2019
שלום רב, לאחר תלונות על עייפות וחוסר אנרגיה וחשק מיני רופא המשפחה מצא בבדיקות דם טסטוסטרון נמוך. נשלחתי לאורולוג ולאנדוקרינולוג. בדיקת US אשכים תקינה. מצרף את תוצאות הבדיקה שביקש האנדוקרינולוג אליו יש לי תור רק עוד הרבה מאוד זמן. אודה מאוד לעזרתך. מה יכולה להיות הסיבה לטוסטרטון הנמוך ?
בדיקת דם לפני חודש:
Cortisol <27.6 nmol/L (לאחר כדור שביקש לקחת ערב לפני)
שאר תוצאות בדיקות הדם לפני 3 ימים:
Neutrophils % 88.3 %
Lymphocytes % 7.2 %
Monocytes % 4.5 %
Neutrophils 11.96 K/uL
Lymphocytes 0.98 K/uL
Monocytes 0.61 K/uL
Glucose 118.4 mg/dL
Calcium 9.9 mg/dL
Phosphorus 3.9 mg/dL
Urea 44.4 mg/dL
Creatinine 0.64 mg/dL
eGFR >60
Total Protein 7.33 g/dL
Albumin 4.2 g/dL
TSH 0.83 mIU/L
Free T4 11.99 pmol/L
Free T3 4.41 pmol/L
Estradiol 87 pmol/L
FSH 1.69 mIU/mL
LH 7.12 mIU/mL
Prolactin 136.62 mIU/L
Testosterone 4.75 nmol/L
SHBG 10.20 nmol/L
Free Androgen Index 46.6 %
Cortisol <27.6 nmol/L
IGF-I 153.0 ng/mL
IgA Deficiency Non-deficient
Anti-tTG IgA <0.5 U/mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאא
ד''ר מאיה איש שלום03/07/2019קשה לומר מבלי לראותך. לפי מה שציינת נראה שהטסטוסטרון החופשי תקין (לא ציינת נורמות אך לפי מיטב זכרוני)
אבחון של חסר טסטוסטרון דורש 2-3 בדיקות לפחות בגלל שונות הבדיקות
בנוסף כדאי לשקול בדיקה של הטסטוסטרון הזמין החופשי לפעילות bioavailable testosterone שמבוצע באיכילוב ויתן אנדקציה טובה יותר
אם אתה סובל מעודף משקל אז ירידה במשקל יכולה לשפר את המצב. על פניו אין הסבר לירידה בטסטוסטרון בבדיקות ששלחת, השאלה אם באמת הטסטוסטרון החופשי נמוך או שיש סיבה אחר לעייפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות יחד- התייעצותעומר02/07/2019
שלום אני בן 70 לוקח קסניקל רציתי לדעת עם אפשר לקחת קסניקל עם ויטמינים וטיפות די והאם אפשר ליטול כדורי לחץ דם וכולסטרול יחד עם ויטמינים וגם לקחת יחד עם קסניקל
תגובה לעומר
ד''ר מאיה איש שלום02/07/2019הקסניקל יכול לפגוע בספיגה לכן עדיף לקחת אותו בנפרד משאר הדברים לפחות שעתיים הפרש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר בלוטת התריסשקד02/07/2019
היי , יש לי שאלה אני מאובחנת בפעילות ייתר של בלוטת התריס. לפני שהתחלתי את הטיפול התרופתי ה tsh היה 0.02 וt3 t4 גבוהים. עם הזמן t4 t3 מתאזנים ו tsh יורד ויורד. בבדיקה שביצעתי אתמול tsh 0.004 רק מחמיר !!!! ו t3 t4 מאוזנים לחלוטין ובגדר הנורמה . האם זה בסדר?
תגובה לשקד
ד''ר מאיה איש שלום02/07/2019האם את מקבלת תוספי תזונה שמכילים ביוטין? כי הם יכולים להשפיע על התוצאות של תפקודי בלוטת התריס
זה אכן לא מתאים ודורש ברור נוסף במידה ואת לא מקבלת תוסף ביוטין. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג מטפל ליעוץ
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר בלוטת התריס
שקד02/07/2019מה זה ביוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשקד
ד''ר מאיה איש שלום03/07/2019סוג של ויטמין B, אם אני לא טועה ויטמין B7.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירקס ופעילות גופנית - בירוראני02/07/2019
היי ד"ר
נתחלתי לקחת יוטירקס 50 מג אני רצה קבוע כ10 קמ 6 פע בשבוע רוקדת ומרימה משקולות החשש שלי עם התופעות לוואי של הכדור יוטירקס. האם זה מסוכן להתאמן שלוקחים אותו על בטן ריקה כי אני לא אוכלת ארוחת בוקר פרט לקפה שחור . כמו כן האם יש בעיה בליקחת יוטירקס בלילה אחרי 3 שעות שלא אכלתי? או בבוקר וחצי שעה אחרי קפה ואימון? חוששת מאד מתופעות לוואי כמו דופק מהיר וכד'
שאלה נוספת האם כדאי לקחת סידן //ויטמין D בנוסף ליוטירקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום02/07/2019עדיף לקחת את האיותירוקס על בטן ריקה על הבוקר אחרי הצום של הלילה (בדרכ 6 שעות) וחצי שעה לפני הקפה עם מים בכדי לא לפגוע בספיגה של התכשיר. איותירוקס הוא ההורמון הפחות פעיל שבגוף אחרי הסרת מולקולה של יוד נהיה ההורמון הפעיל לכן לא סביר שתהינה דפיקות לב בפרט במנון כה נמוך. ויטמין D כדאי לקחת אם הרמה לא מספקת וסידן רק אם יש סיבה...
בכל מקרה את האיותירקוס יש לטול בנפרד מכל השאר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GAD-II - מה סוג הסכרת בהתאם לתוצאה?אנונימי01/07/2019
שלום רב,
מדובר במקרה בו מחלת הסוכרת התגלתה בגיל 16. תחילת טופלה עם אינסולין בהזרקות ולאחר מכן מעבר לכדורי גלוקופאז' 3 פעמים ביום. כיום גיל 31. בוצעה בדיקת GAD-II לאבחנת סוג הסוכרת כי איננו יודעים מהו סוגה לאורך שנים. התקבלה תוצאה פחות מ-1. מה הדבר אומר לגבי סוג המחלה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימי
ד''ר מאיה איש שלום02/07/2019בדיקת הנוגדנים השלילית מצביעה נגד סוכרת מסוג 1, מצד שני המחלה קיימת הרבה שנים ולפעמים הנוגדנים נעלמים. קשה ליעץ מרחוק מבלי לראותך את ההסטוריה המשפחתית מחלות נלוות. יש גם סוכרת נדירה יותר שנקראת MODY.
אם אתה מאוזן אז פחות חיוני לדעת מה סוג הסוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר ועליה במשקלמירית29/06/2019
היי, אני מאובחנת כסובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס tsh 0.2 מטופלת בפרופיל תיוציל.
מטופלת בכדורים כ 3 חודשים. בתקופה האחרונה עליתי לא מעט במשקל ואני מרגישה מאוד נפוחה . אני לא אמורה לרדת במשקל בגלל הפעלות יתר? האם ניתן לאזן או לעצור את העלייה במשקל ואת התאבון המוגבר??? עובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למירית
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2019מניחה שאת בפחות פעילות יתר מאשר היית קודם ולכן העליה במשקל. היא תעצר בשלב מסוים. כדאי לודא שלא עברת לפאזה של תת פעילות חשוב לבדוק בנוסף לTSH גם FT4 וFT3.
מציעה להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר ועליה במשקל
מירית29/06/2019דוקטור דווקא ההיפך tsh כשאובחנתי לפני 3 חודשים היה 0.22 ו t4 t3 גבוהים. בשבועיים האחרונים t3 t4 תקינים ו tsh 0.02. יכול להיות נפיחות ? מלבד העלייה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למירית
ד''ר מאיה איש שלום30/06/2019הירידה בT4, T3 מסבירה את העליה במשקל. כי בפעילות יתר כשT4 וT3 גבוהים יש נטיה לירידה במשקל. הT4, T3 משמעותיים יותר מהTSH בהקשר הזה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת גרייבס - תופעת לוואיתמי29/06/2019
הי,
מטופלת עם מתיזול SD למחלת גרייבס.
אשמח להבהרה:
האם *כל* מחלת חום בתקופת השימוש בכדורים, מחייבת הפסקה מיידית של התרופה ולקיחת ספירת דם?
אשמח למעט סדר :)
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתמי
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2019אכן כן כפי שכתבת בשל הסכון הנמוך אך קיים 6/1000 לדכוי הספירה הלבנה במח העצם - אגרנולציטוזיס דבר שיכול להביא לזהום קשה.
מדובר בתופעה נדירה אך כדאי לשלול אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ד"ר מאיה, כלומר: יש חום=ללכת ולעשות בדיקות דם?
תמי29/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לתמי
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2019בדיוק לא לקחת את התרופה ולעשות ספירת דם
הסבירות נמוכה שיש בעיה אבל חשוב לא לפספס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובות ובכלל תודה על כל העזרה שלך כאן בפורום :)
תמי29/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים בבדיקות הדם + חולשהאור27/06/2019
היי ותודה מראש. אני בן 26, בבדיקות הדם התקבלו הערכים
17 Oh Progesterone
ערך 1.92
כאשר ערך תקין הוא בין 0.01 ל1.60
ו Cortisol-blood
ערך 23.44
כאשר ערך תקין נע בין 4. 3 ל22.40.
שאר הבדיקות, טסטוסטרון כללי 4.46 וProgesterone כללי 0.6 תקין.
יש לציין שבדיקת הדם נעשתה בבוקר, לאחר צום.
פניתי לבדיקות בעקבות עייפות וחולשה ולאחר שלא מצאו כלום בבדיקות הדם השגרתיות הפנו אותי לבדיקות יותר מקיפות.. אשמח לדעת מה אומרות הבדיקות הנ"ל, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאור
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2019קורטיזול יחסית גבוה יכול לקרות בסטרס (צום וכו), ה17 OH פרוגסטרון גבולי לפי מה שאתה מתאר אני יודעת שהנורמות יותר גבוהות אלא אם נמדד בנג/מל כדאי לשקול השלמה של רמת אנדורסטנדיון ויעוץ אנדוקרינולוג
הטסטוסטרון בשליש התחתון של הנורמה או מתחת לנורמה אני לא יודעת מה הנורמות במעבדה שבצעת. כדאי לחזור על הבדיקה לבדוק גם LH FSH טסוסטרון כללי וחופשי. לשקול בצוע בדיקה של bioavailable testosterone שמבצעים באיכילוב באופן פרטי אלא אם אתה במאוחדת והבדיקה נותנת אומדן של רמות הטסטוסטרון החופשי. לבדוק גם רמות פרולקטין 3 שעות אחרי יקיצה
מציעה לבדוק גם סבות אחרות לעייפות כמו ספירת דם, פריטין ברזל טרנספרין B12 אם לא בוצעו
תרגיש טוב
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג קשה לדעת אם יש בעיה מבלי להתרשם ממך קלינית לבדוק אותך. רמות טסטוסטרון נמוכות הרבה פעמים חוזרות תקינות בבדיקה חוזרת
אם אתה סובל מעודף משקל ירידה במשקל תשפר את הרמות רוב הסכויים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh נמוך בלית ברירהאלה26/06/2019
שלום, אני מקבלת יוטירוקס כ23 שנים. המצב אצלי הוא כזה שאי אפשר להוריד מינון כי אז t3, t4 יורדים מידי וממילא הם כעת בטווח אך בחלק הנמוך. מעבר לזה שעדיין יש לי תופעות של תת שאני חיה איתם. לכן אינני רוצה ואי אפשר להוריד מינון. סבלתי נורא כמה פעמים כשניסינו.
העניין הוא שה- tsh שלי נמוך סביב 0.5, לפעמים פחות, היה גם 0.1
אני יודעת שזה פוגע בסידן ואני נוטלת בהמלצת רופאיי סידן וויטמין d.
האם רק העובדה שה tsh נמוך עשויה לפגוע באיזה צורה? ואולי בטווח הארוך?
או שאם זה המחיר כי רק כך t3, t4 בטווח ואני מרגישה קצת יותר טוב ככה, אז לא נורא לחיות עם זה? מבחינתי בסדר ככה ומקווה שכן. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלה
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2019לפי מה שאת מתארת כדאי לבדוק את תקינות בלוטת ההיפופיזה האם בדקו הורמונים נוספים כגון קורטיזול בשמונה בבוקר
מציעה לשקול ברור נוסף עם האנדוקרינולוג המטפל.
כי מה שאת מתארת מחשיד להפרעה הפופזרית. שוב בלי לראות את כל הבדיקות ולהתרשם ממך קלינית קשה לומר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גלוקוז בדםאביב25/06/2019
ד"ר שלום,
הופניתי לעשות בדיקת גלוקוז בדם וכן כולסטרול כאשר עבור הגלוקוז אני נדרש לצום של 8 שעות, בעוד שעבור הכולסטרול אני נדרש לצום 12 שעות. שאלתי: אם למשל אחרי צום של 8 שעות יהיה לי בדם גלוקוז בערך של 101 (ערך המדליק נורית אדומה וחשש לטרום סוכרת), לאחר 12 שעות צום, ייתכן שערך הגלוקוז בדם אצלי יהיה מתחת ל 100, על פניו תוצאה בנורמה? אם כן, אין בעייתיות בעריכת בדיקת גלוקוז בדם וכולסטרול באותה בדיקה כאשר משך הצום הנדרש שונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאביב
ד''ר מאיה איש שלום25/06/2019דווקא עם צום ממושך לעיתים רמת הסוכר עולה. אתה יכול לבצע את שתיהן ואפשר גם אחרי צום של 8-10 שעות זה יספיק
מותר וכדאי לשתות מים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)