פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• דלקת בבלוטת התריס.
    יפית
    26/06/2009

שלום רב.
    יש לי דלקת חריפה בבלוטת התריס.אני חלשה מאד מאד.עשיתי אתמול בדיקת דם והמלחים נמוכים.
    הברזל שהיה בחודש קודם 65 כעת 21.ואלקלי פוספטזה טוטל שהמקסימום שלו עד 115 אצלי 265.האם זה קשור לבעיית הבלוטה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בבלוטת התריס.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בבלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/06/2009

שלום,
    מה שאת מציינת הם לאו תופעות הקשרות לדלקת של בלוטת תריס (כגון ירידה במלחים, או עליה בפוספטזה האלקלית) צריך לבדוק תפקודי כבד מלאים ולהתייעץ עם רופא המשפחה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר בהריון.
    אורי
    25/06/2009

שלום,
    אני בהריון ראשון שבוע 27
    לפני כ3 שבועות בצעתי העמסה של 50 גר' שיצאה גבולית 141.6 (הרף העליון הוא 140)

הומלץ לי לבצע את ה100 גר'.

מאחר והתלבטתי אם חשוב באמת לבצע את הבדיקה החלטתי קודם לבדוק סוכר במכשיר הביתי.

יצא לי באמצע היום אחרי כמה נישנושים ושעה אחרי אכילת מעדן דני- סוכר 111.

שעה אחרי ארוחה רגילה- 126
    שעתיים אחרי ארוחה- 106

האם זה תקין?
    ניתן להסיק שרוב הסיכויים שאני לא סובלת מסכרת הריונית?
    אפשר להיות רגועים?
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר בהריון.

הוספת תגובה

• סוכרת הריונית

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/06/2009

שלום,
    הדבר הנכון הוא לבצע העמסת סוכר ולדעת אם אכן קיימת סוכרת הריונית.
    ללא קשר תזונה בריאה נכונה בהריון ויתכן ואת כבר שומרת על תזונה טובה.
    הערכים שציינת הם סבירים, אך בהחלט יתכן וכאשר את אוכלת ארוחה אשר מכילה יותר פחמימות אז קיימת עליה משמעותית יותר בערכי סוכר אשר אותה צריך למנוע.
    לסיכום: אין מנוס מביצוע העמסת סוכר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, בקשה לייעוץ - התקפים
    שי
    24/06/2009

היי, בת זוגתי (בת 20) בזמן האחרון היא חווה סימפטומים לא שגרתיים. לפני שנלך לרופא לבדוק את זה רציתי להתייעץ עמכם לגבי עזרה או אבחון:

היא חווה התקפים באופן רנדומלי (לפחות פעם אחת ביום). הלב פועם יותר מהיר, חוסר אנרגיה משמעותי (לפעמים עד חוסר רצון לזוז), חוסר יכולת להתרכז, בלבול, רצון לישון לאורך זמן, בחילה, ותחושה של נשימה לא סדירה (מעין לחץ בגרון). אורך ההתקפים משתנה לגמרי (בין 5 דקות לשעתיים במקרה אחד), ואחרי שהיא אוכלת סוכר (כמו קינוחים למשל), היא חווה את ההתקפים בתוספת בחילה חזקה יותר מן התקפים רגילים וצמא. במהלך ההתקפים האלו היא חשה מאוד רעה, ובהתחלה חשבה שמדובר בתופעות כתוצאה מלחץ (היא עובדת בארץ בתחום התקשורת ולפני כמה שבועות אכן הייתה בתקופה של לחץ), אבל הגיעה למסקנה שזה לא זה כי זה חזר ונשנה.

היא צימחונית, אבל היא אוכלת הרבה ירקות, גבינות ואפילו דגים. בנוסף היא סובלת מ-"היפו-טירואידיזם" (חשוב! לא "הייפר"), ולוקחת כדורים באופן יומי (Eutirox 50mcg). אחרי שהבנו שזה לא הלחץ, ביצענו בדיקת דם משולשת לבדוק שלא מדובר בתופעה מבלוטת התריס. אבל - גם פה נווכחנו לדעת שאין שום בעיה - הערכים של ה-TSH שלה רגילים (0.2). בנוסף, היא ביקשה ממני לציין שכשהיא הייתה ילדה, היא בדקה האם יש לה "טלאסמיה" / "אנמיה מדיטריאנית" ואין לה את זה.

כפרט אחרון, היא גם לוקחת גלולות נגד הריון (אולי זה פקטור מסויים בכל זה).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, בקשה לייעוץ - התקפים

הוספת תגובה

• התקפים

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/06/2009

שלום,
    ללא ספק חברתך צריכה לבדוק רופא כדי שהוא יקבל את סיפור המחלה ויחליט על המשך בירור.
    יתכן ומדובר בהפרעות בקצב הלב, חשוב לבדוק ל"ד בזמן אותם התקפים וכו.
    לגבי תפקודי בלוטת תריס: TSH 0.2 מצביע על מעט OVERTREATMENT ע"י ELTROXIN אך לא הייתי מצפה שדבר זה יגרום לתופעות שציינת.
    אין לי אבחנה ברורה לפי הסימפטומים שתארת וקיימות הרבה אופציות אשר צריכות להבדק ע"י רופא משפחה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובין סוכרתי

שלום רב
    ברצוני לדעת מה הממצע של תוצאה - 7,2

בברכה - גיל

לקביעת תור
    סגירה
    המוגלובין סוכרתי

הוספת תגובה

• ממוצע רמת הסוכר

ד''ר זהר לנדאו
    24/06/2009

שלום רב,
    רמת סוכר ממוצעת ב - HbA1c 7.2% הינה 180 מג' לדציליטר לערך.
    יש במספר אתרים באינטרנט טבלות בהן אפשר לעשות את היחס בין ממוצע רמת הסוכר ו - hbA1c.
    מדובר במספרים שנותים הערכה וסדר גודל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפידרה ולנטוס?
    אסתר
    24/06/2009

האם זהו השילוב הכי טוב ללנטוס?
    מה עם נובורפיד? זה אותו דבר יהיה לשלב אותם?
    תודה
    אסתר

לקביעת תור
    סגירה
    אפידרה ולנטוס?

הוספת תגובה

• שילוב עם לנטוס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/06/2009

שלום
    ניתן לשלב אפידרה, נובונורם או הומלוג עם לנטוס. לא ידעו על הבדלים מהותיים בין סוגי אינסולי מהירים אלו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תוצאות בדיקת A1C
    שלמה
    23/06/2009

בבדיקת A1C האחרונה יצאה תוצאה מאד גבוהה, מעל 11.5.
    בשיטוט באתרי האינטרט ראיתי באחד המאמרים שהבדיקה אמנם נערכת אחת לשלושה חדשים
    אך התוצאה שיוצאת משקפת רק את החודש האחרון שלפני הבדיקה
    השאלה האם זה נכון , ואם כן כן האם ניתן לחזור על הבדיקה שוב לאחר חודש.
    השאלה השניה האם הבדיקה FRUCTOSAMINE שנערכת אחת לשבועיים היא גם בדיקה A1C
    ואיך בודקים את התוצאה שיוצאת.
    אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    ,תוצאות בדיקת A1C

הוספת תגובה

• HbA1c

ד''ר זהר לנדאו
    24/06/2009

שלום רב,
    רמת ה - HbA1c משקפת את ערכי הסוכר ב - 3 חודשים טרם הבדיקה.
    יש משקל גדול יותר (בערך 50%) לחודש שלפני הבדיקה ופחות ככל שהזמן לפני הבדיקה ארוך יותר.
    אפשר לחזור אחרי חודש, אבל צריך להזהר לא לעשות שינויים גדולים בטיפול על סמך הבדיקה מאחר והשיוני ב - HbA1c אינו נותן מספיק מידע על התקופה האחרונה.
    הפרוקטוזאמין משקף כחודש טרם הבדיקה. ניתן לעשות את הבדיקה על ידי דם ורידי בקופות החולים.
    בדיקת הפרוקטוזאמין פחות מהימנה מבדיקת HbA1c.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נובוראביד
    אבו מדיעם עיד
    23/06/2009

בוקר טוב הייתי משתמש לפני יומיים באינסולין המולוג מיקם 25 וזה לא עוזר לי ורופא הסכרת החליף לי לאינסולין נובוראביד רציתי בבקשה לדעת מה ההבדל ביניהם אני גם מזריק לנטוס בלילה 45 יחידות וגם נוטל מיטפורמין אחרי כל ארוחה ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    נובוראביד

הוספת תגובה

• שלום

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/06/2009

שלום
    הומלוג מיקס מכיל שני סוגי אינסולין: בעל טווח פעולה קצר ובינוני.
    NOVAPID הוא בעצם דומה למרכיב המהיר של הומלוג מיקס אך במקרה של הומלוג מיקס: מדובר בHUMALOG
    אני לא בטוחה אם מדובר ביעילות שונה אלא יתכן במינון וצורת מתן שונה
    בכל מקרה שילוב של LANTUS NOVORAPID ומטפורמין הנו שילוב מוצלח ומאפשר גמישות בטיפול ובאורך החיים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסטוסטרון
    דני
    22/06/2009

אני גבר בן 30. בשנה האחרונה חווה ירידה בחשק המיני ובאנרגיה באופן כללי, כולל ירידה במצב הרוח.
    בבדיקה אצל אנדוקרינולוג נתקבלו הממצאים הבאים:
    Prolactine | 117 | mIU/l |
    | LH - Luteinizing Hormone | 2.7 | IU/l |
    | FSH | 2 | IU/l |
    | Testosterone total Ichil | 3.46 | ng/ml |
    | Testosterone Bioavailable | 1.29 | ng/ml |

נאמר לי ע"י הרופא שלמרות הרמה המעט נמוכה של טסטוסטרון כללי, מה שקובע היא רמת הטסטוסטרון ה bioavailable ולכן אין בעיה הורמונלית. השאלה שלי היא מה יכול לגרום לרמה כ"כ נמוכה של טסטוסטרון כללי בגבר צעיר? אני סובל מווריקוצלה בדרגה גבוהה אשר טרם טופלה, האם יש קשר בין הדברים? האם מתח וחרדה יכולים לגרום לירידה כה דרמטית?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טסטוסטרון

הוספת תגובה

• טסטוסטרון

ד''ר זהר לנדאו
    22/06/2009

שלום רב,
    הבדיקות שאתה מציין נראות תקינות.
    אין קשר בין וריקוצלה ורמת טסטוסטרון, אך כדאי לטפל בבעיה זו.
    מתח וחרדה הם הגורמים השכיחים ביותר לירידה בחשק המיני ובתחושת החיוניות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפר תיארואיד
    יפית
    22/06/2009

שלום רב.
    אני בת 47 ובבירור של היפרתיארואיד.רציתי לשאול אם יש מצב שכאב ראש בלילה הוא אחד מתופעות ההיפר?אני ידועה כסובלת ממיגרנות קשות.

לקביעת תור
    סגירה
    היפר תיארואיד

הוספת תגובה

• יתר תריסיות

ד''ר זהר לנדאו
    22/06/2009

שלום רב,
    יתכן כאב ראש ביתר תריסיות. יכול לנבוע מערכי לחץ דם גבוהים, דופק גבוה והזעה שהם סימנים שכיחים ליתר תריסיות.
    כמו כן לעיתים קרובות ביתר תריסיות יש עצבנות, שגם היא יכולה לתרום לכאב ראש.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי בלוטת התריס
    שלומית
    22/06/2009

שלום,
    אני מטופלת באלטרוקסין כבר מספר שנים. ילדתי לפני חצי שנה וכעת אני לוקחת מינון של 100ממ"ג ליום. עשיתי כעת בדיקה של תפקודי הבלוטה עקב ירידה מסוימת במשקל. הערכים שהתקבלו:
    TSH - 0.79
    T4 - 16.6
    T3 - 3.5
    האם הערכים תקינים או שיש צורך להקטין את מינון הכדורים?

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תפקודי תריס

ד''ר זהר לנדאו
    22/06/2009

שלום רב,
    הערכים נראים תקינים.
    כדאי לחזור על הבדיקה בעוד כחודש.
    בבררכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזון A1C
    אסתר
    22/06/2009

שלום
    האם ייתכן כי רמת הסוכר בגוף מאוזנת ואילו ה A1C גבוה מדי?מה עושים במקרים כאלו?

לקביעת תור
    סגירה
    איזון A1C

הוספת תגובה

• רמת HbA1c

ד''ר זהר לנדאו
    22/06/2009

שלום רב,
    יתכן מצב בו רמת ה - HbA1c גבוהה ובדיקות הסוכר תקינות.
    הדבר קורה מאחר ואנחנו בודקים רמת סוכר בנקודות שונות לאורך היממה. לעיתים בין בדיקה לבדיקה יתכנו רמות גבוהות, אשר אינן באות לידי ביטוי במדידות בודדות.
    קרוב לודאי שבמשך היום יש לך רמות גבוהות של סוכר שאינך "תופסת" אותן במדידה.
    במצבים כאלו כדאי לבדוק יותר פעמים. אם הפער אינו מוסבר אפשר להתחבר לסנסור, הדוגם רמת הסוכר כל מספר דקות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שיש צורך להחליף טיפול?

דני מור
    23/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות בתירואיד גבר שגדלו בין בדיקו
    דני אייל
    22/06/2009

שלום
    אני בחור בן 41 בדרך כלל בריא. מרגיש בסדר גמור. משקל יציב. 1.78מ , 63 ק"ג.

לפני 4 חודשים הפנה אותי אאג לבדיקת US צוואר כי חשב שאולי הבלוטות מוגדלות.
    היו קצת כאבי גרון שחלפו ובדיקת הגרון עם צינור מהאף יצאה תקינה.
    בבדיקת US צוואר מלפני 4 חודשים-
    "באיזור תת לסתי דו צדדי יותר משמאל הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 1.2 סמ בעלות צורה ומרקם תקינים".
    לגבי בלוטת המגן היה כתוב "שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס בגודל תקין עם קשריות קטנות בודדות בשתי האונות בגודל עד 0.35 סמ למעקב".

לפני שבועיים ביצעתי בדיקות דם - ספירה, כימיה, שקיעת דם, ,CRP הכל תקין.
    TSH תקין. US בטן מהיום תקין.

בבדיקת US צוואר חוזרת היום, על ידי אותו רנטגנולוג רציני, יש כמה ממצאים מטרידים:
    בלוטת המגן: אונה ימנית בגודל 4.6*2*1.7 ס"מ. באספקט עליון אחורי הודגם קשר היפואקוגני מוגדר היטב בגודל 0.5 סמ. הודגם קשר היפואקוגני אובלי נוסף באזור המעבר בין האונה ואיסטמוס בגודל 0.4 סמ.
    אונה שמאלית - בגודל 4.5*2*1.5 סמ. מרקם תקין פרט לקשר היפואקוגני בקצה תחתון
    בגודל 0.24 סמ. איסטמוס ברוחב 0.25 סמ.

לגבי בלוטות לימפה - "מימין: קדמי לקצה תחתון של בלוטת רוק תת לסתית הודגמו שתי קשריות לימפה שטחי לעור. הגדולה בגודל 0.9 ס"מ.
    באזור תת לסתי הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 ס"מ.
    בחלק עליון של הצוואר קדמי ל SCM הודגמה בלוטת לימפה מאורכת בגודל 2 ס"מ.
    משמאל - באזור סמוך לזוית סובמנדיבולרית , שטחי לעור, הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 0.7 סמ. קדמי ל SCM בחלק העליון של הצוואר הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 ס"מ.

לסיכום : קשריות הלימפה השטוחות לעור משני הצדדים במרקם היפואקוגני בצורה עגולה,
    אשר לא עונה לקריטריונים של בלוטת לימפה רגילות. דלקתיות?
    שאר הבלוטות בעלות אופי תקין. למעקב".
    אציין שלא היתה לי דלקת גרון/ חום/טיפול שיניים בחודש האחרון. לפני חודשיים היה כאבי גרון.

הבנתי בעבר מהאא"ג שקשריות בבלוטת המגן בגבר מטרידות יותר מאשר באישה.
    ברצוני לשאול
    1. האם העובדה שתוך 4 חודשים הקשריות בבלוטת המגן גדלו מ 0.35 סמ ל 0.5 סמ והן גם היפואקואיות מצביעה על כך שרוב הסיכוי שמדובר בסרטן בלוטת המגן?
    2. אם זה סרטן באיזה קצב זה אמור לגדול? כמה מ"מ אמור לגדול לפחות בשנה כך שאם אצלי זה לא גדל בקצב כזה אוכל להיות שקט?
    3. האם יכול להיות שבלוטות הלימפה המוגדלות והחריגות בצוואר קשורות לקשריות בבלוטת המגן?
    תודה רבה!!

הוספת תגובה

• קישרית באונה ימנית

חובב שרה
    12/12/2011

בסוף שנת 2008 התגלתה אצלי קשר בודד בגודל 0.8 ס"מ בעל צפיפות ירודה, נשלחתי לדיקור והתוצאות יצאו בסדר. לאחר שנה בערך בוצע אולטרסאונד נוסף והודגמה קישרית היפואקוגנית, הפעם בקוטר 0.9 ס"מ, ב-2011, בוצע אולטרסאונד והפעם הודגמה קישרית באקוגניות מעורבת רובה היפואקוגנית בגודל 1 ס"מ. אני שמה לב שהגודל של הקישרית גודל כל פעם במ"מ אחד. איני יודעת מה זה מראה ומה פירוש המושגים האלה. האם עלי לחשוש מזה, כי אימי ז"ל נפטרה כתוצאה מגידול בבלוטת התריס. בעקבות כך אני נשלחת שוב לאולטרסאונד שוב לבדיקה.
    אפשר לקבל הסבר לכל זה. האם זה נחשב הפרעה בבלוטת התריס.אנא כתבו לי אם אפשר למייל.
    רב תודות מקרב לב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריודתבתירואיד

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/06/2009

שלום
    1. לגבי התירואיד : הקשריות לא גדלו (הבדל של 1.5 מ"מ??) למעקב בעוד 6 חודשים.
    2. לגבי הקשריות בצוואר : כדאי להתייעץ עם רופא אאג וההחלטה אם לבצע דיקור של קשרית או מעקב : הוואה אומר לחזור על הבדיקה בין 1-3 חודשים.
    הופעת קשריות בצוואר לא חייבת להיות קשורה לזיהום ידוע והן מאד שכיחות. עצם העובדה ש בUS לפני כן הן נראו תקינות נראה לי פחות מטריד: אך למעקב אאג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות

דני אייל
    22/06/2009

תודה רבה
    אגב, אם קשריות בבלוטת המגן הינן סרטניות, אזי באיזה קצב מינימלי הן אמורות לגדול בשנה?
    אם נניח הן עומדות על 5 ממ ואחרי שנה 8 ממ האם קצב כזה מעיד על כך שאין שפירות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות בבלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/06/2009

שלום
    דוקא קשריות בבלוטת תריס יכולות להיות סרטניות ולאו דוקא לגדול מהר ומאידך יתכן ממצא שפיר אשר גדל. המעקב בכל מקרה מתבצע ע"י US בפעם הראשונה לאחר כ-6 חודשים ולאחר מכן פעם בשנה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר התאמה בין מעבדה לגלוקומטר
    שי
    21/06/2009

לאחר חודש מאז גילוי הסכרת וטיפול בגלוקומין 2 כדורים ביום הפנה אותי הרופא לבדיקת דם נוספת של גלוקוז ושומנים (בבדיקה בה התגלהת הסכרת גלוקוז 360) היתה אחרי צום של 8.5 שעות ולא 12 אז הוא רצה לעשות שוב.
    מכל מקום בדיוק בזמן שלקחו לי דם ביצעתי בדיקה עם מד הסוכר שלי והתוצאה היתה 140 תוצאת המעבדה שקיבלתי היתה 104 - כיצד מוסבר פער זה?
    תודה מראש
    שי

הוספת תגובה

• גלוקומטר

ד''ר זהר לנדאו
    21/06/2009

שלום רב,
    יש טווח של טעות של 15% לערך בבדיקת רמת הסוכר בגלוקומטר.
    כלומר כאשר בגלוקומטר מופיע מספר אזי הערך האמיתי פלוס מינוס 15%.
    הפער שאתה מתאר סביר למדי.
    דבר נוסף: במבחנה עומדת רמת הסוכר יורדת, יעתכן והמבחנה אשר נשלחה למעבדה "עמדה" זמן מה.
    בכל אופן, לפעמים יש פער יותר גדול ואף פער בין בדיקה לבדיקה במרווח זמן מאד קצר - יתכנו בעיות טכניות עם הבדיקה, למשל: ידיים לא נקיות, שימוש בקוד שגוי ועוד.
    לכן צריך תמיד להתייחס לבדיקה ביחס למצב בו נמצאים ולשקול אם היא תואמת למצב.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת וניתוח כיס מרה
    חן וייסמן
    21/06/2009

אני בת 33. הומלץ לי לעבור ניתוח לכריתת כיס מרה בשל ממצא אבני כיס מרה באולטרסאונד. האולטרסאונד בוצע בשל כאבים חדים ברום הבטן אותם אני חשה לאחרונה. במקביל, לפני כחצי שנה היה לי סוכר 110 שירד ל-96 בעקבות דיאטה.
    שאלתי- האם להוצאת כיס מרה יכולה להיות השפעה לרעה על התפתחות סכרת?
    כלומר, האם אנשים ללא כיס מרה נוטים לפתח סכרת ברמה מוגברת לעומת אנשים ללא כיס מרה?
    בברכה, חן

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת וניתוח כיס מרה

הוספת תגובה

• סוכרת וניתוח כיס מרה

ד''ר זהר לנדאו
    21/06/2009

שלום רב,
    להוצאת כיס מרה לא צריכה להיות השפעה לא טובה על ערכי הסוכר.
    שני המצבים, כלומר סוכרת ואבנים בכיס מרה שכיחים יותר באנשים עם עודף משקל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות לניתוח
    ליטל
    20/06/2009

שלום!
    בת 52- ברקע יתר לחץ דם מטופלת בנורמלול. בבדיקת דם אקראית נמצא סידן גבוה- 10.8 . אין סיפור של אבני כיליה בעבר. סידן בשתן- 210 מיליגרם/ 24 שעות. PTH – 112 .צפיפות עצם- אוסטיאופתיה מתקדמת. במעקב שנעשה ערכי הקלציום עלו ל- 11.2 . MIBI- תקין. בדיקה ללא גושים בצואר. הערכת הרופא- היפרפרתירואידיזם ראשוני עד סימפטומטי. הופניתי לניתוח.
    שאלותי הן:
    1. האם ניתוח כירורגי מחויב המציאות?
    2 האם קימים ניתוחים שאינם פולשניים למצב זה?

אודה על תשובות מפורטות - ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    אפשרות לניתוח

הוספת תגובה

• אודה על תשובה

ליטל
    21/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר פעילות של בלוטות הפאראתירואיד

ד''ר זהר לנדאו
    21/06/2009

שלום רב,
    נראה כי במצב זה יש צורך בניתוח כדי למנוע המשך נזק לעצם.
    מדובר בניתוח באיזור הצוואר, דרך חתך מהעור.
    כדאי להתייעץ עם כירורג לגבי השיטה של הניתוח.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה