מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התיעצות רפואית עם רופא אנדוקרינולוגליאת12/07/2009
שלום רב!!, אודה לכם מאד אם תוכלו לסייע לי במס' שאלות שמטרידות אותי עד מאד, אני בת 30 התגלה לי גידול פפילרי, לפני כ-3 חודשים ועברתי כתוצאה מכך כריתה של בלוטת התריס, הגידול היה 1 ס"מ באונה שמאלית , וכ- 0.3 מילימטר באונה ימנית, אני מטופלת באתרוקסין כשבועיים מאז הניתוח, (לא בוצעה לי הפסקה כיוון שבמקביל נמצא לי dcis -סרטן שד ועברתי הקרנות בשד, כחודשיים לאחר ניתוח הבלוטה ולא רצו שאהיה חלשה), בשלב זה מטופלת באתרוקסין: 150 מ"ל -3 ימים בשבוע,
ן-200 מ"ל 4ימים בשבוע, כרגע ה-tsh הוא 0.01, והאנדוקרינולוג אמר שזה תקין (לפני כן היה גבוה יותר ולכן העלו לי את מינון הכדורים, גם ל-4 ימים של 200 מ"ל) התריגלובלין לאחר חודש בעליית המינון עומד כרגע על 1.5, (לפני הניתוח התריגלובלין היה 68, וחודש לאחריו 6 עם הכדור) נאמר לי שעליי לעבור טיפול ביוד רדיואקאיבי בבידוד, טרם יודעת את המינון כיוון שיש לי תור רק בעוד שבועיים לרפואה גרעינית ובנתיים אני קצת לחוצה ומאד חלשה ושאלותיי הן:
1. שמעתי על זריקת התירוג'ן, יש באפשרותי להשיגה דרך ביטוח בריאות פרטי וגם דרך קופ"ח בעקבות שתי המחלות האונקולוגיות, ורציתי לדעת האם ניתן/מומלץ/אפקטיבי לבצע את הטיפול ביוד בבידוד הראשון ואת המיפוי באמצעות זריקה זו?, האם זה יעיל בפעם הראשונה? או שזה יותר טוב במעקבים הבאים?,
2. האם התירוג'ן מתאים גם לטיפול של יוד בבידוד ולא רק למיפוי?, והאם הוא מתאים לתריגלובלין שלי, אני מאד חלשה ונמצאת עם האתרוקסין מיד לאחר הניתוח, מתארת לעצמי איך ארגיש אם הפסקת הכדור, ורוצה למנוע סבל מיותר, אך רוצה לדעת האם השימוש בתירוג'ן יהיה אפקטיבי?
3.האם השימוש ביוד רדיואקטיבי, יכול לפגוע בהמשך בפריון? והאם כדאי לעשות שאיבת ביציות או משהו לשמר פריון לפני הטיפול?
אודה לכם על המענה לשאלותיי!!!, תודה על השרות הנפלא והמקצועי שאתם נותנים בפורום זה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלציה של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/07/2009שלום
נכון להיום בארץ השימוש בTHYROGEN מאושר רק למעקב ולא לטיפול בI131. באירופה וגם בארה"ב ניתן הטיפול הראשון לאחר מתן THYROGEN והוא נמצא כיעיל.
ניתן לבקש אישור מיוחד עבור הטיפול לאחר מתן THYROGEN באמצעות טופס שנקרא 29ג.
לגבי רמות THYROGLOBULIN : רמות אלו יהיו מהימנות למעקב רק לאחר שהטיפול ביוד רדיאואקטיבי הרס את שארית הבלוטה שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר נס
ליאת14/07/2009ראשית, תודה מקרב לב על התגובה המהירה בנושא, אני פשוט אמורה לעבור כבר בשבוע הבא את הטיפול ביוד, רציתי רק לדעת האם עצם העובדה שאני עושה את הטיפול ביוד בפעם הראשונה באמצעות תירוג'ן אני מסכנת את עצמי בקליטה לא טובה של החומר, או בטיפול לא יעיל?, אני מודאגת פשוט מפני שהרופא האנדוקרינולוג בביה"ח טען שלא מומלץ לעשות זאת לטיפול ראשון ושזה יותר מתאים למיפוי (אך הוא מוכן לאשר זאת), ואילו הרופאה ברפואה הגרעינית טענה שזה אפשרי רק שאני אקבל כמות יוד יותר גדולה ומה זה אומר? האם זה סיכון יותר גדול להיחשף ליותר קרינה?, בנוסף היא אמרה שהסיכון היחידי שאני לוקחת שאולי אזדקק לטיפול יוד נוסף במידה וזה לא יסתדר והאם לדעתך זה סיכון ששוה לקחת?...חשוב לי לשמוע את דעתך בעניין, האם לעשות באמצעות הזריקה או לוותר עליה? אני פשוט מפחדת מתופעות הלוואי ללא הכדור וגם בגלל שאני חלשה מאד, אודה לתשובתך בעניין!!!לא יודעת מה לעשות...
(היה לי פפילרי קרצינומה ועפ"י הפתולוגיה של הניתוח קפסולת הגידול לא עבר ללימפות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום ו FSH גבוהמיכל11/07/2009
ד"ר שלום,
אודה לתשובתך לשאלותיי אלייך מאתמול.
אנא, הנושא מאוד רגיש וגורם למתח רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/07/2009שלום
התמונה כפי שהיא מצטיירת מבדיקות דם יכולה להעיד על התחלת גיל מעבר.
הטיפול ההורמונלי משלים את ההורמונים החסרים אך לא מחזיר את המצב לקדמותו.
בכל מקרה כדאי לחזור על הבדיקות ולהתייעץ עם רופא נשים המומחים לפוריות אשר יוכל לענות על שאלותיה בהתאם לבדיקות הדם .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר מוקדם ו FSH גבוה
מיכל12/07/2009ד"ר נכבדה שלום,
בתחילה הייתי אצל רופא נשים ולאור תוצאות בדיקות המעבדה ואבחון גיל מעבר מוקדם, רשם לי PROVERA וכן נתן לי הפניה לUS וגינלי לבדיקת תפקוד השחלות.
היום הייתי אצל אנדוקרינולוג אשר הפנה אותי לחזור על בדיקות הדם וכן קיבלתי הפניה למומחה לפוריות (ד"ר אדריא אלנבוגן). קבעתי תור ליום שלישי הבא.
בשיחה טלפונית עם רופא הנשים, ציין כי ה PROVERA הינה בדיקה אשר נועדה לבחון האם אני מקבלת מחזור והאם תוצאות הבדיקה ההורמונלית אכן מעידות על תהליך מנאפוזה מוקדמת והן לא מזיקות (גם האנדוקרינולוג אמר שהן לא מזיקות, אך היה סבור כי אם תוצאות המעבדה תקינות, הסיכוי לשינוי הוא קלוש).
1. השאלה היא - האם ליטול הכדורים או להמתין לתור אצל המומחה לפוריות בטרם כן?
האם לזמן יש משמעות ואי נטילתם והמתנה לתור עלולה לפגוע בסיכוי לשינוי?
2. שאלה נוספת - האם יש דבר כזה "מניאפוזה זמנית" ואם כן - באילו מקרים? האם יש טיפול (האם טיפול באסטרוגן עוזר)?
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר מוקדם ו - FSH גבוה
מיכל13/07/2009ד"ר שלום,
היום התקבלו תוצאות בדיקות הדם וה E2 עלה, מה משמעות הדבר?
אני מצטערת על ריבוי השאלות ומודה על גילוי סובלנות.
יש בדיקות שטרם בוצעו
ESTRADIOL(E2) 245.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 62.27 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 36.43 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.80 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
CORTISOL-SERUM טרם בוצע
THYROG.ABS טרם בוצע
ANTI TPO ABS טרם בוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום- גיל המעברמוהיקה11/07/2009
אני בת 50, מזה כשנה וחצי נפסק לי המחזור. יש לי גלי חום בלתי נסבלים- אני מתבשלת!!!!! חם לי מאוד!!!!!!!
לאחרונה כשיש לי גל חום, יש לי כאבים בחזה ומרגישה צורך דחוף להשתין.
שאלתי היא, האם גלי החום פוגעים בי מבחינה בריאותית, או שהסבל הוא רק מההרגשה הבלתי נסבלת של החום.
תודה מקרב לב
מוהיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/07/2009שלום
גלי חום פוגעים באיכות החיים ובאיכות השינה ויש לכך השלכות אם כי לא ידוע על פגיעה מעבר לכך.
במידה ואת צעירה ללא גורמי סיכון לסרטן שד ואת סובלת מגלי חום שווה לשוחח עם הגינקולוג על טיפול הורמונלי אשר יכול להקל על התסמינים.
לגבי הכאבים בחזה, אלו לא תסמינים אופיינים וכדאי להתייעץ עם רופא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאקנהרותם10/07/2009
שלום
האם יש טיפול לאקנה הורמונלי ששום דבר לא עזר לו (כולל רואקוטן ואנטיביוטיקה ) חוץ מגלולות?
והאם יש טעם ללכת לבדיקה אצל אנדוקרינולוג ללא תוצאות של בדיקות הורמונליות? נתנו לי בדיקות לעשות אך המחזור שלי לא סדיר ולא מגיע
(בבדיקה אולטרסאונד לא נראה שיש לי שחלות פוליציסטיות, אבל הגיוני מאוד חוסר איזון הורמונלי בשל שיעור יתר ואקנה)
אשמח לעצתכן
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר זהר לנדאו10/07/2009שלום רב,
נראה לי שכדאי ללכת לאנדוקרינולוג עם בדיקות מעבדה, גדי שהביקור יהיה אפקטיבי.
קחי בדיקת דם, ללא קשר למחזור, כדי שתהיה איזושהי נקודת התחלה לבירור.
בביקור האנדוקרינולוג יחליט איך כדאי להתקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםמיכל10/07/2009
היי,
אחותי סבלה לאחרונה מגלי חום וניגשה לעשות בדיקות דם אשר גילו לה LH 44 ו-0H 85
הרופא משפחה אמר לה שזה לא טוב ואף אמר לה כי היא לא תוכל להכנס להריון.
האם זה נכון, והאם יש טיפול לכך?
האם לחצים סביבתיים יכולים להשפיע על תצואות הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום ו - FSH גבוה
מיכל10/07/2009חשוב לי להוסיף הפרטים הבאים:
גיל -33 ואלה תוצאות בדיקות הדם:
VAGINAL-BACT NORMAL FLORA,GBS NOT FOUND
ESTRADIOL(E2) <37 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 85.30 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
HCG QUANT.(S) < 2 IU/L
LH 44.10 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.40 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
PROLACTIN 123.80 M/UL ( 70.00- 630.00) (*........)
.ביום 09/01/2005 שונתה השיטה וערכי השוואה
TSH 2.71 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (....*....)
FERRITIN 37.20 NG/ML ( 9.50- 204.00) (*........)
VITAMIN B12 376.00 PG/ML ( 157.00- 1060.00) (.*.......)
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. 25.00 LEUK./UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 7.50
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE Normal MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN Normal MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום
לפי הבדיקות יתכן ויש בעיה מסויימת בשחלות.
אני מציעה לפנות לאנדוקרינולוג לצורך בירור וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום
מיכל10/07/2009תודה. מהן ההשלכות? האם ההשלכות זמניות וברות שינוי? האם יכול לנבוע מתקופה קשה ולחץ נפשי? מהם הפתרונות? וכיצד לבחור המומחה הטוב ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום ו FSH גבוה
מיכל10/07/2009שאלה נוספת -
הרופא נתן לה טיפול בתרופת PROVERA ובמידה ולא מקבלת מחזור TRISEQENS. האם כדאי להתחיל הטיפול או ללכת להתייעץ עם מומחה לפני כן.
לאחרונה הפסיקה השימוש בגלולות והמחזור מאחר בכשלושה שבועות. האם יש לכך משמעות?
שוב, תודה מראש על תשובתך לשאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית LH זמנית לאחר טראומה לאשכיםאורן09/07/2009
שלום רב ד"ר !
לפני 4 שנים נחשפתי לרעלן מסויים אשר גרם ל LH גבוהה יחסית לנורמה 13.4 MIU/ML וזאת כחודשיים לאחר ההרעלה - לאחר מכן הרמה ירדה לחצי ואפילו פחות מכך מאז אני סובל מאוסטואופניה ואבדן ליבידו וזאת למרות הטסטוסטרון שלי בטווח הנורמה (5.2 ng/ml) וכן הפרולקטין. האם עלייה זמנית זו מהווה אינדיקציה לפגיעה באשכים או שאם כך היה הרמת LH הייתה נשארת גבוהה באופן קבוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת LH
ד''ר זהר לנדאו09/07/2009שלום רב,
במידה ורמת LH תקינה הרי אין פגיעה באשכים.
יש מקום לברר מהי סיבת האוסטאופניה הירידה בחשק המיני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחלוף הסערה...דנה שגיא09/07/2009
שלום
אני מועמדת להתחלת טיפול באינסולין לנטוס
כעת משהודיעו שהכל בסדר עם הלנטוס קבעתי תור עם הרופא ועם דיאטנית
רציתי להתייעץ מהו התפריט שאותו אני צריכה לבקש (בעלת עודף משקל..)
האם סוג האינסולין משנה את סוג התזונה או הרכב הפחממות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות תזונתיות
ההנחיות התזונתיות שעליך לקבל נוגעות לתזונה דלה בקלוריות, לצורך ירידה במשקל ודלה בפחמימות פשוטות, הגורמות לעליה מהירה ברמת הסוכר.
ההנחיות התזונתיות הן כלליות ואינן ספציפיות לסוג אינסולין מסויים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי אלטרוקציןסיגלית09/07/2009
שלום דר'
אני מודה לכם על הפורום שעזר לי המון בבעיה שלי.
אני בת 47 לפני 4 חודשים כריתת בלוטת התריס עקב פפלירי.
היום אני 5 ימים אחרי טיפול ביוד 150 מילקרי.(הפסקתי את האלטרוקצין 4 שבועות לפני הטיפול).
חזרתי לאלטרוקצין 50 מ"ג ליום אך מופיעות לי תופעות לוואי שלא היו לי קודם.
התופעות כוללות:
הפרעות בקצב הלב, בחילות, מין קצת תחושה של חוסר שקט גופני.
שאלותי:
1. האם נורמלי? (למרות שקודם לקחתי 100 מ"ג ליום ללא תופעות)
2. האם יחלפו התופעות?
3. שמתי לב שלאחר האוכל יש לי הפרעות קצב יותר מוגברות, האם יש קשר?
4. האם ניתן לטפל בתופעות אלו? ההפרעות קצב קצת מלחיצות. האם מסוכן?
5. במצב שנוצר בגלל התופעות איך להגדיל את הכמות מ-50 מ"ג והלאה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין
התופעות שאת מציינת אינן קשורות קרוב לודאי לטיפול באלטרוקסין.
לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי תתכן דלקת, חולפת וזמנית , של הבלוטה. יתכן מאד שהתופעות שאת מתארת קשורות לדלקת הזו.
לתקופה קצרה התופעות הללו אינן מסוכנות.
לגבי המינון - יהיה צורך לחזור על תפקודי בלוטת התריס ובהתאם לקבוע את המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' והבהרה נוספת
סיגלית11/07/2009תודה רבה לך דר' לנדאו על התשובה.
אך הבהרה נוספת....
אין לי בכלל בלוטת תריס אז איפה הדלקת?
והאם היוד יכול להיות אחראי להפרעות קצב ולתופעות לוואי שאני מרגישה?
(האם לזה התכוונת?)
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה בבדיקת סוכראדונית התבלין09/07/2009
היתה תוצאה של סוכר בצום 113, הרופאת משפחה הסטרית, אמרה לי להתחיל מיד בטיפול של סכרתיים. לא בא לי , הלכתי לדיאטנית, מה דעתכם, 113 בבדיקה אחת האם זה כבר סכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סוכר בצום
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/07/2009שלום
ההגדרה של סוכרת היא סוכר בצום מעל 126.
ערך שבין 100-125 נקרא IMPAIRED FASTING GLUCOSE
כדי לדעת אם אכן יש סוכרת ניתן לעשות העמסת סוכר
בכל מקרה דיאטה ופעילות גופנית זה תמיד נכון וצריך לאזן לחץ דם וערכים של שומנים בדם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אדונית התבלין09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אחרי לידהגיל08/07/2009
tsh - 0.09
t3-free - 5.7
t4-free - 18.0
ברקע:
לפני כשנה וחצי כריתה חלקית של בלוטה עקב קרצינומה פיפלרית - גידול פחות מ-1 ס"מ.
ילדתי לפני חודשים.
מינון שבועי של אלטרוקסין 1050מ"ג בשבוע
האם התוצאות תקינות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו08/07/2009שלום רב,
נראה כי רמת TSH מעט נמוכה.
צריך להוריד מעט את מינון האלטרוקסין.
אנא פני לרופא שלך להתאמת המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף PTH וקלציוםכוש כוש07/07/2009
שלום לרופאה
בת 45 לאחר סרטן השד כשנה וחצי , מטופלת בטמוקסיפן,
בבדיקות דם קלציום- 10.3 ,
( נורמל 12-65)PTH Intact - 102,
ויטמין D - 24 ( לאחר טיפול בטיפות ),
בשתן קלציום 24 ש' 260 (0-250 נורמל)
מה הטיפול הממולץ ומהן תופעות הלוואי של הנתונים
בתודה כוש כוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת קלציום ו - PTH
ד''ר זהר לנדאו07/07/2009שלום רב,
בדמך רמה גבוהה יחסית של PTH (הורמון המופרש על ידי בלוטות הפארתירואיד).
כמו כן, רמה נמוכה יחסית של ויטמין D.
נראה שעליך להעלות מינון הטיפול בויטמין D.
החשיבות בשמירת ערכים תקינים של ויטמין D ו - PTH הינה בהשפעותיהם על בריאות העצם שלך, במיוחד לאחר סרטן שד וטיפול בטמוקסיפן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריסעדנה07/07/2009
מאיזו רמה (בערכי mIu/l) עשויה תת פעילות לפגוע בפוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטווח התקין אצלנו במעבדה הוא
עדנה07/07/20090.35-5.5, מציינת זאת כי הבנתי שלא בכל מעבדה אותם ערכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת תריסיות
מקובל לאמר כי בתת תריסיות יש פגיעה בפוריות.
אנו מתייחסים אל תת תריסיות "ממש" בערכי TSH מעל 10.
בכל אופן בזמן כניסה להריון ובמיוחד בהתחלתו יש חשיבות רבה לערכים תקינים לגמרי של TSH, מאחר והעובר תלוי לגמרי בהורמוני בלוטת התריס של האם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד לחוצה
עדנה07/07/2009תודה על תשובתך וסליחה מראש על האורך אני מאוד לחוצה כיוון שאני שבוע וחצי אחרי הזרעה בגלל בעית זרע (בת 32) ותמיד היו לי ערכים מעל 5.5 בסביבות 6 וחצי 7 וחצי עד לפני חצי שנה שפתאום עלה ל9 וחצי ומאוד נלחצתי וקראתי רבות על הנושא ומה אסור לאכול ושצריך לעשות פעילות וכו 'ופעלתי לפי זה וזה ירד אחרי כמה חודשים לראשונה לטווח ערך של 4.18 ועכשיו אחרי כמה חודשים זה שוב עלה ל 7.5 ואני מודאגת שמא עד שיגיע התור שלי לרופא אולי כבר אהיה בהריון וזה יגרום לחוסר התפתחות. לפני 3 חודשים עברתי גרידה של הריון ראשון שלא התפתח (שק ללא עובר) ואמרו לי שזה מאוד נפוץ בשליש ראשון ושזו בטח בעיה כרומוזומלית של העובר אבל אני מאוד חוששת שאולי זה בגלל תת פעילות של הבלוטה, האם יתכן?
במידה ואכן ההזרעה הצליחה ואגלה שאני בהריון בעוד כמה ימים, התחלה של התרופות מיידית תעזור ותמנע חוסר התפתחות או שזה מאוחד מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תשובתכם גם לשאלתי זו
עדנה08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי תריס
העליה ברמת ה - TSH שלך קלה. התחילי טיפול בהקדם.
בכל אופן עליך להתייעץ עם האנדוקרינולוג המטפל בך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוהשני07/07/2009
שלום!
אני עומדת לפני טיפול IVF ובבדיקת דם נמצא כי יש לי תת פעילות בבלוטת התריס.
TSH=9.06, כל שאר הבדיקות הן בנורמה.
את הבדיקה עשיתי מספר שעות לפני שקיבלתי מחזור. האם יש קשר לתוצאה הגבוהה?
רופא הנשים אמר שלא מומלץ להיכנס להריון כאשר יש תת פעילות בבלוטת התריס ושעלי לאזן זאת. האמנם? האם לפנות לאנדוקרינולוג למתן כדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
אין קשר בין קבלת מחזור לרמת TSH.
מאחר וברצונך להכנס להריון יש מקום להתחיל טיפול באלטרוקסין.
אנא פני לאנדוקרינולוג להתחלת טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה...
שני08/07/2009האם ניתן להיכנס להריון או להתחיל טיפול IVF, לדעתך ולאזן את התת פעילות בבלוטת התריס תוך כדי ההריון או חשוב לאזן את זה לפני הכניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת תריסיות
ד''ר זהר לנדאו08/07/2009שלום רב,
ניתן להגיע לאיזון תוך זמן קצר (שבועות..).
כדאי להכנס להריון עם תפקודי בלוטת תריס תקינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא
נ.08/07/20091. אם נכנסים להריון ורק אז מתחילים עם הכדורים, האם זה עשוי לגרום לאי התפתחות של העובר או לעובר לא בריא?
2. אני שבוע וחצי אחרי הזרעה בגלל בעית זרע ובדיקת דם הראתה TSH 7.5 ו- FT4 נמוך אבל בטווח התקין, מחר יש לי תור לאנדוקרינולוגיה אז אם מחר יתנו לי כדורים ואתחיל זה בסדר או שעשוי להיות מאוחר מידי?
איזה מינון צריך לקחת ברמה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עליה בסוכר שעתיים אחרי אוכלגילי06/07/2009
מ120 בצום עד 140 אחרי שעתים מהאכילה,, לא מטופלת בתרופות בכלל ,אחכ " הסוכר מתאזן שוב,,,העליה רק אחרי האוכל האם זה מעיד על נטיה לסכרת,???? האם אצל אנשים בריאים אין הסכר עולה כלל אחרי האוכל???? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר שעתיים אחרי אוכל
ד''ר זהר לנדאו06/07/2009שלום רב,
עליה של סוכר עד 140 כשעתיים אחרי אוכל נחשבת לתקינה.
אצל כולם יש עליה ברמת הסוכר לאחר ארוחה, במיוחד ארוחה המכילה פחמימות.
לגבי הרמה בצום: רמה תקינה נחשבת עד 100, לפיכך יש לשקול המשך בירור וטיפול במצבים בהם רמת הסוכר גבוהה בצום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולוכוזפיני06/07/2009
גילי 67 שנים ארוכות של מדידה בבוקר 125-140 ן-a1c נא בין 6-7 כרגע 6.8 לוקח 2 גולופוקז ליום בבדיקה שעשיתי גנובה לא הועילה כלל וגם אין כמעט הבדל בין גולופוקז אחד לשנים שאלתי הראשונה מה יותר משמעותי הבדיקה בצום או התלת חודשי ממוצע וכן האם לרדת לכדור אחד ואולי יש תרופה יותר יעילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת גלוקוז
ד''ר זהר לנדאו06/07/2009שלום רב,
אני מבינה שלא היה כלל שינוי עם טיפול בג'נוביה, לפיכך אין מקום לטיפול זה אצלך.
רמת HbA1c שלך סבירה, ועליך לברר עם הרופא המטפל שלך מה רמות היעד שלך. זאת קובעים לפי המצב הבריאותי, התרופות אותן אתה לוקח, הסיפור המשפחתי וכו'.
גלוקופאז' הינה תרופה מצויינת, כך שהייתי ממשכיה עם טיפול זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)