מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרקת אינסולין ארוך טווחרנה20/07/2009
שלום,לפני כ 4 חודשים התחלתי להזריק אינסולין ארוך-לבימיר
לא הצלחתי להתאזן והרופא העביר אותי להזריק פעמיים ביום
אני מאוכזב מאד כי אחת מהסיבות שרציתי לעבור לאינסולין ארוך היא כדי שלא אצטרך להזריק יותר מפעם ביום...
האם זה נכון להזריק פעמיים?אין דרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת אינסולין
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/07/2009שלום
לעיתים בעת טיפול בLEVEMIR יש צורך להזריק פעמיים ביום למרות שחלק גדול מן החולים מסתדרים עם זריקה פעם ביום.
בכל מקרה יתרונות אחרים של הזרקת LEVEMIR הם שפחות גורם להיפוגליקמיה ( ירידת סוכר) ופחות מעלה במשקל אשר הנם גם יתרונות.
לגבי יעוץ פרטני יותר כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי אינסולין לנטוס?
דני מור26/07/2009האם הוא יכול להוות תחליף ללבמיר ?
האם מוזרק פעם ביום?
הבנתי שגם הוא לא משמין ומונע היפויים...??
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטוס
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/07/2009שלום
בהחלט LANTUS יכול להוות תחליף לבמיר.
הוא מוזרק פעם ביום אך כ-10% מן החולים יצטרכו פעמיים ביום.
הוא גם מונע היפוגליקמיה ופחות מעלה במשקל לעומת NPH אך יתכן והעליה במשקל כאן עם LANTUS היא מעט יותר מאשר עם LEVEMIR
נושא לשיחה בינך לבין האנדוקרינולוג/רופא סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
שרון27/07/2009לנטוס מוזרק פעם אחת ביום, מונע היפויים
לטעמי זה מאוד עוזר לשמור על אורח חיים טוב כמה שאפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלית סוכר בגוףאחרי פעילות?לביא יוסף19/07/2009
האים יתכן שאחרי פעילות גופנית של שעה הסוכר יעלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליות סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/07/2009שלום
במידה ומדובר בסטרס מאד משמעותי אז תיתכן עליה בערכי סוכר ולא ירידה כפי הצפוי.
בכל מקרה כיממה לאחר פעילות גופנית פעילות האינסולין "טובה" יותר וקיימת נטיה לערכי סוכר נמוכים יותר.
אני מבינה שאתה מתכוון אצל חולה סוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות נמוכות בבדיקת סוכר. תקין?ןמיכל19/07/2009
שלום,
בהיריון עברתי בדיקת סוכר - 50 גרם (GCT - Glucose Challenge test) וקיבלתי תוצאות נמוכות במיוחד: 51 mg/dl.
התוצאות היו תקינות עבור בדיקת סכרת היריונית, אך תהיתי האם יש צורך בבדיקה נוספת עתה שאני אחרי הלידה.
האם יש בעיה עם עיבוד מהיר מדי של סוכר?
תודה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר נמוך
ערכים אלו של סוכר במיוחד לאחר העמסת סוכר אינם חריגים להריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי בלוטת התריסגלינה17/07/2009
שלום,
אני בת 29, כאשר כבר כחצי שנה סובלת מחום נמוך, חולשה, דופק מהיר, ובתקופה אחרונה גם מנשירת שיער מוגברת.
במסגרת הבירור נשלחתי לעשות מיפוי בלוטת התריס והשובה שהתקבלה היא:
בלוטת התריס אסימטרית - אונה ימנית בעלת קליטה רבה יותר ומעט בלתי הומוגנית. אין במיפוי ממצאים אופיינים לטירוציטיס.
האם התוצאה הנ"ל נחשבת תקינה או שיש צורך לפנות לאנדוקרינולוג לקבלת יעוץ וטיפול.
לעזרתכם אודה,
גלינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי בלוטת תריס
במיפוי חיפשו דלקת של בלוטת תריס: הווה אומר העדר קליטה.
אשר יכלו להסביר חלק מן הסימפטומים אם כי דלקת של בלוטת תריס אינה נמשכת חצי שנה.
אני מניחה שתפקודי בלוטת תריס תקינים.
אין בממצא של המיפוי דבר מטריד אך כדאי להתעייץ עם אנדוקרינולוג לצורך מישוש בלוטת תריס, הסתכלות על תפקודי בלוטת תריס ושקילת צורך בUS בלוטת תריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת TYPE 1 + השימוטורענן17/07/2009
גיל 59 , לפני כ-11 שנה אובחנתי כסוכרת TYPE 1 .( LADAׁ
מטופל ב-LANTUS ו-HUMOLOG .
מיד עם האבחון הנ"ל אובחנה גם תת תריסיות עם השימוטו.
מצב בריאותי תקין לחלוטין: אין כולסטרול, טריגלצרידים נמוכים, לחץ דם 110/60 .
פעיל ספורטיבית.
TSH 8.3 ירד מ 14 ( לדעתי עקב שינויים בתזונה ) .
לא נוטל אלקטרוסין.
אין כל תסמינים של תת תריסיות ( רזה, לא עייף).
האם עלי ליטול אלקטרוסין במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
מדובר בשתי מחלות אוטואימוניות (סוכרת מסוג 1 ותת פעילות בלוטת תריס)
רמת TSH של 8 אינה תקינה. נכון שיתכן ואין לך סימפטומים אך לעיתים איזון טוב עלול לשפר קוגניציה, להוריד כולסטרול (למרות שאינו גבוה אך ידוע שככל שנמוך יותר , טוב יותר)
אני בעד טיפול טיפול בELTROXIN אך בהחלט לא דבר שהוא מוחלט. ללא ספק אם קיימת עליה בTSH יש מקום לטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשימוטו - סוכרת 1
רענן20/07/2009לד"ר נס,
ראשית תודה על תשובתך.
לנושא ההשימוטו - קראתי לאחרונה שיש מאכלים שעלולים לתרום, להחמרה של פעילות בלוטת התריס, כמו ברוקולי ( שאני נוהג לאכול) . האם יש אמת בדבר והאם יש מאכלים נוספים שיש להמנע מהם.
לנושא סוכרת -1 , קראתי מחקרים בנושא ויטמין D ,הטוענים שלויטמין D יש תכונה היכולה לשמר תאי ביטא.
האם היית ממליצה על צריכה של ויטמין D , או האם שהייה של חצי יום באור השמש, אמורה לתת את אותן התוצאות.
בתודה מראש ,
רענן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשימוטו-סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/07/20091. כמות גדולה של יוד (אשר בעיקר נמצאת בתוספי מזון או בעטיפה של הסושי-נורי) עלולים להחמיר תת פעילות בלוטת תריס. משפחת המצליבים (כרוב, ברובית וכו) הם גויטרוגנים:הווה אומר יכולים לגרום להגדלת הבלוטה ולכן לא צריך להפריז באכילתם אך לא צריך להמנע.
2. ישנם מחקרים אפידמיולוגים שמראים שבאוכלוסיה עם רמה נמוכה יותר של ויטמין D שכיחות סוכרת מסוג 1 גדולה יותר. האם מתן ויטמין D עלול למנוע הרס תאי ביטא לא ברור אך ההמצלצה שרמות ויטמין D יהיו מעל 75 נמול /ליטר או 32 נג/ליטר ולכן דרושה כמות של כ1000 יחידות ליום ולכ חשיפה של חצי יום בשמש אשר עלולה לגרום לסרטן העור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותמיקי16/07/2009
פענוח בדיקותו מיקי * ו 18:18 | 16/07/09
אהלן, אני בת 31, לא מבייצת באופן סדיר,רק פעם בכמה חודשים. מנסה להכנס להריון.
אשמח לעזרה בפענוח הבדיקות:
CORT 0 - 294
CORT 30 - 640
CORT 60 - 645
cortisol blood - 422
testosterone - 4
dhea - 4.9
progesterone - 4
prolactin - 328
progesrerone17oh - 10.2
free androgen index - 10.3
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר זהר לנדאו16/07/2009רמת הקורטיזול, הטסטוסטרון, DHEAS תקינות
לגבי שאר הבדיקות יש צורך בערכי הנורמה של המעבדה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Thyroglobulinזהר נגה16/07/2009
האם ערכים גבוהים של Thyroglobulin בבדיקת דם (500) בהכרח מעידים על גידול סרטני? או ייתכן וישנה סיבה אחרת לערכים גבוהים אלו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירוגלובולין
ד''ר זהר לנדאו16/07/2009שלום רב,
הבדיקה אינה מעידה בהכרח על גידול
יש עליה בערכי התירוגלובולין גם במצבי דלקת של הבלוטה
יש צורך בבדיקות נוספות, לפי הצורך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
זהר נגה17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסכרתרנה16/07/2009
שלום לד"ר
האם ישנה אפשרות של טיפול בכדורים שהבנתי שהם לא מספקים אינסולין ושילוב של אינסולין ארוך טווח במטופל בסכרת סוג ?2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסוכרת
בהחלט ניתן לשלב בטיפול בסוכרת בין כדורים ואינסולין ארוך טווח.
שילוב שכזה יכול להיות מצויין ויעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון תת פעילות בלוטת התריסשני15/07/2009
תמיד היתה לי תת פעילות ברמה קלה שנאמר לי שאין צורך באיזון. טווח ערכי הנורמה אצלנו בקופת החולים הוא בין 0.3 ל- 5.5 ותמיד היה לי בסביבות 7. כעת משאני רוצה להרות נאמר לי חד משמעית שאני חייבת לאזן לפני ההריון.
לפני 3 שבועות עשיתי בדיקה וה - TSH יצא 7.16 בשבוע שעבר התחלתי ליטול בפעם הראשונה בחיי כל יום כדור של 50 של אלטרוקסין, לאחר 5 ימים עם הכדור עשיתי בדיקה של TSH כי הרופא המומחה רצה לראות עוד ערכים שקשורים והTSH ירד לי ל 2.95, איך ירד כל כך מהר? אמרו לי שיקח איזה חודש וחצי עד שאתאזן. האם זה אומר שאני יכולה לנסות להרות עכשיו?
הבנתי שזה יכול להפוך לפעילות יתר ולכן צריך לעקוב אחר הערכים ולשנות מינון בהתאם, האם זה שירד כל כך מהר אומר שיכול להפוך ליתר פעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
במידה ולקחים מינון עודף תתכן יתר תריסיות.
יחד עם זאת את לוקחת מינון לא גדול ואין סכנה ממשית בכך
יש צורך לעקוב אחר הערכים ולהתאים המינון בהמשך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרוף של ג'נוביה ופרנדאזלביא יוסף15/07/2009
שלום
שאלתי אם פעולת הג'נוביה והפרנדאז זהה ואים כן אם צריכת שניהם +גלוקופג' ואמריל בבוקר
הם יותר מידי למדידת סוכר של150 בבוקר?ואים ניתן להקטין הכמות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשובה לי תשובתכם
לביא יוסף16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות לסוכרת
התרופות השונות שאתה לוקח פועלות במנגנונים שונים.
הג'נוביה מגבירה הפרשת אינסולין באופן עקיף. הפרנדאז מעכב ספיגת הפחמימות.
קשה לי לאמר אם הטיפול מספק לפי הרמה בבוקר
בכל אופן רמת סוכר בצום של 150 הינה רמה גבוהה.
אני מציעה לפנות אל הרופא המטפל שלך ולבחון את האפשרויות הטיפוליות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן נטילת ויטמין D?מרב14/07/2009
שלום,
מזה כחצי שנה בהוראת רופא משפחה אני נוטלת בכל יום 7 טיפות ויטמין D
בכל בוקר אני מערבבת את הטיפות בכוס חלב חם - על האריזה כתוב שניתן לערבב במים או חלב
אבל לאחרונה קראתי שויטמין D הינו מסיס בשמן
האם אני צריכה לשנות את אופן נטילת הטיפות?
בתודה מראש
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/07/2009שלום
אופן הלקיחה שלך בסדר למרות שאני מנחה את האנשים לקחת את הטיפות עם חתיכת לחם או כפית . אני לא יודעת עד כמה זה מסיס ולא שוקע בתחתית הכוס. ניתן להתעייעץ עם רוקח על כך.
בכוס חלב יש מעט שומן כך שזה בסדר למרות שהראו שגם עם שתיית מיץ תפוזים אשר לא מכיל שומן הספיגה טובה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטצ התריס וקליטה להריוןמודאגת14/07/2009
שלום רב,
בת 34. בעברי היפרתירואידיזם. עברתי שני טיפולים ביוד, האחרון שבהם היה בשנת 2001 ומאז הייתי מאוזנת באמצעות אלטרוקסין עד לפני כשנתיים ללא שינויים.
בשנתיים האחרונות נמצאת בטיפולי פוריות בהם עברתי 8 הזרעות ושני מחזורי IVF מלאים ללא הצלחה.
מאז התחלתי בטיפולים ההורמונליים הבדיקות שלי כבר לא מאוזנות למרות שלא שונה מינון אלטרוקסין. גם במעקב יותר צמוד ושינוי מינונים לא הצלחנו לאזן TSH פעם הוא מעל הטווח ופעם מתחת.. לעולם לא נמצא בפנים. יש לציין כי T3 ו T4 תקינים ונמצאים בטווח.
מנסיונכן, האם יתכן קשר בין חוסר ההצלחה לקליטת הריון לבין העבר שלי או ההוה עם בלוטת התריס?
יש לציין כי כל יתר הבדיקות שלי (גם בתחום הפוריות) תקינות וכביכול לא נראית סיבה לכל הכשלונות הללו.
האם ישנן בדיקות נוספות שניתן לעשות שיכולות להשפיע בתחום? (כמו נוגדנים לבלוטת התריס וכו'..)
לדברי הרופא פוריות שלי בלוטת התריס משפיעה רק על הפלות ולא על בעיית קליטה.. מאידך אני קוראת ושומעת הרבה רופאים אחרים שטוענים אחרת...
בכלל שיתו"פ בין שני הרופאים בתחומים השונים (פוריות ואנדורקרינולוגיה) לא ממש עובד ואני מוצאת עצמי מנסה ללמוד את הנושא בעצמי ולעשות בדיקות ביוזמתי...
אני די נואשת מכל המצב ומרגישה שנופלת בין הכסאות.. בתחושה האישית שלי בלוטת התריס כן מפריעה איכשהו... ואני קרובה להרים ידיים..
אשמח לקבל כל הצעה או הערה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון TSH
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/07/2009שלום
יתכן והשינויים בTSH נובעים משינויים רבים תוך תקופה קצרה. צריך לחכות לפחות 3-4 שבועות כדי לדעת מגמת השינוי בTSH
במידה וסבלת מGRAVES בעבר חשוב לבדוק רמות TSI נוגדנים במיוחדים בטרימסטר השני להריון.
לגבי מחלה אוטואימונית של בלוטת תריס: הקשר ידוע יותר לגבי הפלות מוקדמות. האם לחוסר איזון עצמו השפעה על כניסה להריון לא ידוע לי אך חשוב שבטרימסטר הראשון להריון TSH יהיה מתחת ל-2.5
לא נראה לי בעיתי שאנדוקרינולוג מנוסה יעקוב אחר הTSH וינחה אותך בטיפול בELTROXIN . זאת הדרך אשר מתבצעת לרוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסר.ב.14/07/2009
אובחנתי כסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס לפני מספר שנים. מקבלת כדור אחד 100מ"ג אלטרוקסין. בבדיקה האחרונה ערכי הTSH יצאו: 0.37 ו - T4-13.1 ו-T3-4.2 . לשאלתי האם זה תקין אמרה לי רופאת המשפחה כי ערכי הTSH אינם חשובים פה אלא T3 וT4 . והמינון של הכדור בסדר.האמנם?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ר.ב.14/07/2009הוספה: כדור אחד ליום כמובן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH ו- T4 לפני כניסה להיריוןנורית13/07/2009
ד"ר שלום,
כבר כ-3.5 שנים ידוע שיש לי "תת-תריסיות" וה-TSH שלי היה גבוה. לקחתי אלטרוקסין במשך תקופה ואח"כ הפסקתי (מה שלא היה חכם במיוחד).
מינואר 2009 אני נוטלת כדור כל יום וה-TSH הלך וירד עד ל-1.35, T4 = 18.1.
היום קיבלתי תוצאות בדיקות חוזרות (שבוצעו לאחר כחודשיים וחצי בהם קרה שלא הקפדתי אולי 4-5 פעמים על נטילת כדור 1 (50 מ"ג)).
התוצאות: TSH = 2.65; T4=19.3
כיצד ייתכן שה-TSH עלה וגם ה-T4 עלה??
האם אין סכנה ל"יתר-תריסיות" (כי ה-T4 גבוה) בשל המשך נטילת אלטרוקסין שמעלה את ה-T4?
הבנתי מאנדוקרינולוג כי מומלץ לפני היריון שה-TSH יעמוד על 1.0-1.5. האם נכון? ומה עם ה-T4?
האם ייתכן ש-4 כדורים ש"פיספסתי" בחודשיים וחצי השפיעו כך על עליית ה-TSH?
בתודה מראש,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי???
נורית15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת תריסיות
התוצאות שלך תקינות
המשיכי באותו המינון והקפידי לקחת את האלטרוקסין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד סוכר-דובר עבריתיעל13/07/2009
שמעתי שקיים בשוק מד סוכר "מדבר" לאנשים לקויי ראיה שעקב עיוורונם לא יכולים לראות את תוצאת בדיקת הסוכר.
רציתי לדעת היכן ניתן להשיג מכשיר כזה (בבית מרקחת של איזו קופה, אם בכלל), מה עלותו והאם מומלץ?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד סוכר מדבר
יגאל21/07/2010שלום רב לך,
ראיתי שהתעניינת בנושא המד סוכר המדבר
ובכן אני עובד בחברה שמשווקת מכשירים אלה
המכשיר הוא ללא כיול מהונדס לנוחות המשתמש העיוור ומדבר ב 4 שפות כולל עברית
לפרטים את יכולה ליצור קשר עימי 0545686019 יגאל
או עם משרדי חברתנו (אילקס מדיקל) 039385555
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)