מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ניתן להידבקצביה27/06/2012
היי,אני בת 25 ויש לי חבר מזה חודשיים ,לאחרונה נתגלה כי הוא חולה בסרטן לימפומה(מסוג הודג'סטון) ובנוסף יש לו גם ווירוס מסוג קסטלמן.
האם ניתן להידבק מסוג סרטן זה או מהווירוסים הכרוכים עמו בהתחשב בעובדה כי אנו מתנשקים,מעשנים לעיתים מאותה סיגריה?האם הסיכוי שלי להידבק בווירוסים עולה כאשר אני במגע עימו?
האם ווירוס קסטלמן מדבק?איך ניתן להידבק ממנו?האם הוא עובר ברוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להידבק - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ27/06/2012יש מחלת הודגקין ויש מחלת שסולמי שניהם גדולים שונים של בלוטות לימפה ואינם מדבקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
צביה28/06/2012פרופ שלום,
לא קיבלתי תשובה לגבי הווירוס קסטלמן האם הוא מדבק במגע בנשיקה או בכל דרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםפפפ27/06/2012
שלום רב,
היום ביצעתי ספירת דם והתוצאות יצאו תקינות למעט:
wbc=3.45
lymp.abs=1.28
luc%=4.1
mch=26.6
mchc=31.7
חשוב לי לציין כי שלשום לא הרגשתי טוב והיו לי הקאות.. אך ב24 שעות האחרונות אני מרגישה קצת יותר טוב.
הבדיקות נעשו בצום של 12 שעות.
אשמח אם תוכל לייעץ לי במה עלול היה להביא לחריגה מהנורמה של המדדים הללו.
אני מאוד מאוד מודאגת
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/06/2012אי אפשר לאבחן דבר עם תוצאות אלא .
אך ירידה בwbc ,כדוריות לבנות, יכולה להיות קשורה ל מוצא תימני או למחלה וירלית.
רצוי ביקורת וכבובן בדיקת כל התוצאות אצל רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 8אני27/06/2012
בבדיקות קרישיות יצא לי פקטור 8 של 158 ורופא הנשים שלי הסביר שמדובר בקרישיות יתר ולכן נתן לי טיפול של קלקסן 60 לכל תקופת ההריון. משקלי 58 ק"ג.
האם זהו מינון מספיק, בהנחה שמשקלי עוד יעלה (כרגע רק בתחילת ההריון).
האם מדובר בקרישיות שתשפיע עליי גם מעבר להריון - האם אזדקק לטיפול כלשהו בהמשך החיים? (טיסות וכדומה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 8 - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/06/2012הממצא לא סימן של קרישיות יתר....
מציע לך לפנות למרפאת קרישה של בלינסון או תל השומר ולבקש יעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריגה מערכי הנורמה
אני01/07/2012אם כך, על מה מעידה החריגה מערכי הנורמה שנמצאה אצלי בפקטור 8?
תור בבלינסון לוקח זמן ובינתיים אני מזריקה קלקסן מידי יום בשל ההריון. האם הדבר יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריגה מערכי הנורמה - תגובה
פרופ` אלן ברבי02/07/2012מציע לך לקשור קשר עם הגינקולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוךסיגלית20/06/2012
הופניתי ע"י המטולוגית לעירוי ברזל. במה מדובר? כמה זמן זה אורך? האם כואב או יש תופעות נילוות? יש לי 10 המוגלובין שלא מגיב לכדורים ותזונה במשך חודש. ברקע גם סקלרודרמה מסוג קרסט.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ21/06/2012השאלה היא האם הוכח חוסר ברזל והאם אותרה הסיבה? דימום במחזור?? ערוי ברזל נמשך בדרך כלל מספר שעות ואינו כרוך בתופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיגלית21/06/2012תודה על תגובתך המהירה..
הוכח חוסר ברזל אך לא ידוע עדיין סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוךד.20/06/2012
שלום דוקטור.
ראשית,תודה על התשובה המהירה.ויש לי עוד שאלה.יש לי פריטין פחות מ-8,המוגלובין11.7 ו-IRON תקין.התחלתי לקחת ברזל,אבל הבנתי שזה תהליך ארוך עד שאתחיל להרגיש יותר טוב ואני ממש לא מתפקדת.האם יש דרך להעלות את הפריטין מהר יותר(חוץ מעירוי) ואם כן-מה עליי לעשות .תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין נמוך - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/06/2012לחכות בסבלנות! 11.7 המוגלובין הוא לא ערך המצדיק טפול אחר. כדאי לנסות לברר את הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
ד.20/06/2012ושוב,המון תודה על התשובה ואיך מבררים את הסיבה?פניתי לרופא שלי עם השאלה שאולי כדאי לעשות המשך בירור והוא אמר שאינו רואה צורך.האם ,במידה והרופא שלי לא ישתכנע,כדאי לפנות למומחה באופן פרטי? המון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/06/2012לאור הממצאים נראה לי שניתן לחכות לספירה נוספת בעוד 2-3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםד.17/06/2012
שלום רב.אני בת 48.לפני שנתיים,במסגרת בירור לגבי כאבים בידיים והרגליים נעשו בדיקות דם.התוצאות החריגות היו ALBUMIN (BY EP)-54.5 (הגבול התחתון 55.8) ,GLOBULIN GAMA-20.2(הגבול העליון 18.8).שאר הגלובולינים היו תקינים וגם כל סוגי ה-Ig'S.ההמוגלובין שלי והכדוריות הלבנות והאדומות על הגבול התחתון.CRP פחות מ-0.8.
וגם RF היה תקין.
לאחרונה הרגשתי עייפות מלווה בנמנמת חמורה.בבדיקות דם התגלה פריטין נמוך מ-8 (יש לציין שאני כמעט ולא אוכלת בשר).לא נבדק אלבומין וגלובולין.שאר הבדיקות נשארו פחות או יותר אותו דבר,חוץ מ RF שעלה ל-16.7(הגבול העליון 14). מדאיגה אותי הבדיקה של
GLOBULIN GAMA שלפי מה שהבנתי יכולה להצביע על מחלה ממאירה.השאלה שלי האם החריגה היא משמעותית והאם כדאי להמשך בבירור אצל המטולוג.תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/06/2012אני מציע שתבצעי ספירת דם כולל רמת הברזל בדם עקב הערך הנמוך של פריטין ערכי החלבונים לא מדאיגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ד.18/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםroseee17/06/2012
דוקטור שלום ביצעתי מס בדיקות דם והופנתי להמוטולוג , תורים להמוטולוג מאד ארוכים . האם תוכל בבקשה להסביר לי את הפענוח
wbc 3.1
rbc 3.84
hemoglobin 11.6
hematocrit 35.9
neutrophils 1.61
אני די מודאגת מתוצאות וצריכה להמתין חודשיים בכדי לראות המוטולוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/06/2012האם יש לך מידע על ספירות קודמות? מה ספירת הטרומבוציטים? תבקשי בשמי להקדים את התור אצל ההמטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכים של לימפוציטיםברורי17/06/2012
בת 54- בבדיקות דם שעשיתי אתמול היו ערכים לא תקינים
NEUT 84.9%
LYM 6.1%
LYMP 0.4 K/UL
WBC 7 K/UL- ,(תקין)
יש לציין שבערב לפני הבדיקה הרגשתי לא טוב. היו לי הקאות הזעות בלילה קשות וצמרמורות וכאבי שרירים( אני גם סובלת מגלי חום בעיקר בלילה ). בבוקר הרגשתי יותר טוב ולמרות זאת עשיתי את הבדיקה בצום. יש לציין שבבדיקה שעשיתי לפני 4 חודשים (גם אז במקרה היתה לי אפטה בפה ובלוטה נפוחה קטנה מתחת ללסת שנעלמה לאחר 3 שבועות) מספר הלימפוציטים היה נמוך- 0.8 K/UL , וגם WBC 4.6
בסה"כ עכשיו אני מרגישה טוב, אין חום.
אני לוקחת כדורי נוורסק 5 מ"ג להורדת לחץ דם וגם לפיטור 5 מ"ג.
ברקע לפני 21 שנים חליתי בנון הודקינס לימפופה ואני ברמסיה מלאה מאז.
מה יכולה להיות הסיבה? האם למהר ללכת לרופא ההמטולוג
תוצאות הבדיקה האחרונה במלואם
שם הבדיקה יחידות תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון
WBC K/ul 7 4.8 10.8
RBC M/ul 4.63 4.2 5.4
HB g/dl 13.8 12 16
HCT % 42.1 37 47
MCH pg 29.8 26 31
MCHC g/dl 32.8 33 36.7
RDW % 13.2 11 16
MCV fL 90.9 80 97
NEUT% % 84.9 40 75
LYM% % 6.1 20 50
MONO% % 5.4 2 12
EOS % % 2.3 0 7
BASO % % 0.2 0 2
LUC% % 1.1 0 4.5
NEUT.abs K/ul 5.9 1.9 8
LYMP.abs K/ul 0.4 0.9 4.5
MONO.abs K/ul 0.4 0.2 1
EOS.abs K/ul 0.2 0 0.6
BASO abs K/ul 0 0 0.1
LUC abs 0.1 0 0.4
MACRO% 0.7 0 15
MICRO % 0.4 0 10
HYPER% 1.2 0 10
HYPO % 1.3 0 10
MICRO%/HYPO% 0.3 0 10
PLT K/ul 151 150 450
MPV fL 9.4 4 13* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים נמוכים של לימפוציטים - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/06/2012קרוב לודאי שהירידה בלימפוציטים קשורה בזיהום רצוי לחזור על הבדיקה בתקופת רגיעה ללא קשר למה שהיה בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות של קלקסן -דחוףורד16/06/2012
שלום,
אני שוקלת 65 ק"ג, והתחלתי לקחת קרטייה 100 + קלקסן 60 מ"ג (פעם ביום)
זאת בעקבות 2 תוצאות LAC חיוביות גבוליות.
תוכל בבקשה להסביר מהם הסיכונים עבורי בגלל הקלקסן? (בהתחשב במשקל שלי ובמינון)
אני ממש מפחדת. האם יש סיכון של דימום פנימי בהתחשב במשקל שלי ובמינון? אם כן, מה גודל הסיכון?
האם יש סיכונים אחרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בהריון צעיר
ורד16/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנות של קלקסן -דחוף - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/06/2012כפי שידוע לך ההחריאיות של הטיפול היא בידי הרופא שרשם את התרופות.
אני מניח שיש לו מספיק סיבות לטיפול זה.
נראה בכל זאת שהמינון של קלקסן גבוה והצירוף של אספירין מביא סכנה של דימום.ממליץ לסדר פגישה נוספת עם הרופא נשים להבאיר את הנקודות הללו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי HB נמוכיםתאו13/06/2012
שלום
אני גבר בן 37,בריא בדרך כלל
מבדיקות שעשיתי מטעם העבודה וגם בדיקה כללית
קיבלתי ערכי HB נמוכים.
לאחרונה עשיתי גם בדיקות גסטרוסקופיה,קולונסקופיה בגלל כאבים קלים בכיבה
אני עובד בעבודה שוחקת מאוד,שעות שינה קצרים.
כל הבדיקות שעשיתי היו תקינוצת מלבד חוסר מולד בהרמון טסטסטרון אשר מטופל כרגע אצל אינדקרונולוג.
אני רוצה לציין גם כי במשפחתי יש קרובים עם HB נמוך יחסית במיוחד אצל הנשים.
הירידה בערכי HB מאוד מדאיגה אותי ואם זה זה מסוכן
נא הנחיותך מה לעשות.
מצורפים שתי בדדיקות אחרונות
12-פבר 24-מאי
13.4 13 HB
39.4 38.2 HCT
267 248 PLT
85.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי HB נמוכים - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/06/2012ערכים אלה הם בטווח התקין אפשר לבדוק את רמת הברזל בנסיוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hemolysis index, pltחיים12/06/2012
בבדיקת הדם נמצא כי: hemolysis index- 3 plt- 112 בקשר ל plt , יש לי מזה שנים ערכים נמוכים, האם יש מה לעשות בנידון והאם זה מסוכן? בקשר ל hemolysis מה אומרת התוצאה 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hemolysis index, plt - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2012מה הערכים של הכדוריות האדומות, לבנות ממתי ידוע על טרומבוציטים נמוכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים לבדיקת הדם
חיים13/06/2012הנתונים הם: wbc-4.38 , rbc- 4.46, hct-39.5, besophils-0.01 שנים רבות יש לי plt נמוך מהנורמה ללא שום טיפול. תודה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים לבדיקת הדם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/06/2012נראה לי שרצוי להתייעץ עם המטולוג ולהציג את כל הנתונים מהשנים האחרונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות להערכת פקקת עקב אדרמיצין.גולשת10/06/2012
שלום רב.
האם קיימת בדיקה נוספת (מעבר לדופלר ורידים) היכולה לתת מידע על הנזק/החמרה-הטבה של טרומבופלביטיס בעקבות פרה-ונז של אדרמיצין בטיפול כמותרפי ?
(הדמיה וכו'..)
דאגתי נובעת מהחלטה שצריכה להינתן לגבי הפסקת CLEXAN יום יומי, שניתן כבר מעל 8 חודשים.
תודה על התגייסותכם לתת מענה בפורום הזה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות להערכת פקקת עקב אדרמיצין. - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/06/2012קשה מאד לענות.על השאלה בלי לראות במה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי לחו"ל?...גולשת10/06/2012
שלום רב.
בעקבות כמותרפיה, אדרמיצין סטה מהוריד ואני מקבלת כ 8 חודשים CLEXAN יום יומי בגלל פקקת בוריד הצאפלי והוריד האקסילרי ביד. (עם הגבלה בתנועה).(סרטן שד שטופל ואין מחלה פעילה)
האם לדעתכם, יש אפשרות לנסוע לרומניה ל 4 ימים. (כמובן שאמשיך את הקלקסן).
תשובתכם איננה במקום יעוץ אצל ההמטולוג, אלא שקבוצת נשים שחלו בסרטן השד יוצאת לחו"ל יחד והייתי רוצה לדעת אם יש לי סיכוי... להצטרף. מאד רוצה, זו נסיעתי הראשונה בחיים..... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי לחו"ל?... - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/06/2012אם אין סמני דלקת פעילה נראה לי שאפשר לנסוע אך לא להפסיק את הקלקסן רצוי שגם הרופא או האחות יראו את היד לפני הנסיעה שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםדניאל08/06/2012
שלום אני בת 32
יש לי עבר עשיר של אירועי קרישה(DVT שלוש פעמים וכן PE) ואני מטופלת בקלקסן 40 פעמיים ביום.
לאחרונה כל פעם שאני עודה ספירת דם יש לי כדוריות דם לבנות ונוטרופילים נמוכים.
בדיקות הדם נעשות לא בשל תלונה ספציפית אלא כחלק ממעקב שיגרתי.
אני ממוצא מעורב, חצי אשכנזיה חצי מרוקאית. ואין במשפחה סיפור של בעיה דומה.
להלן 2 תוצאות עוקבות של בדיקות דם.
ב 12/2/12
WBC 2.8
NEUTROPHILS -1.4
NEUTROPHILS%- 45.2
HB- 11.5
מבדיקת שם שעשיתי היום ה 7/6/12
WBC-3
NEUTROPHILS- 1.4
NEUTROPHILS%- 45.2
HB-11.4
בכל הבדיקות המקסימום של הכדוריות הלבנות עומד על 3.5 כשהמינימום בקופה הוא 4.
וגם לגבי הנוטרופילים.
הרופא לא ידעה לומר לי מהי הסיבה ואם יש צורך לעשות משהו ונתנה לי הפניה להמטולוג.
אשמח לקבל ממך אינפורמציה בנושא והאם יש צורך להמשיך בירור? האם המצב מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/06/2012מה ספירת הטרומבוציטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרומבוציטים
טלי08/06/2012התוצאה 158 (טווח מעבדה בין 150-400)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/06/2012do you get other drugs
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נוספות ..
דניאל09/06/2012אני נוטלת סינטרואיד לבלוטת התריס 100 מ"ג (בעבר נטלתי אלטרוקסין והסיפרה זהה לשימוש באלטרוקסין)
קלקסן 40 מ"ג פעמיים ביום (לפני כשנה נטלתי קומדין)
קרסטור 40 מ"ג ואזיטרול 10, בשל כולסטרול גבוהה.
אלו התרופות הקבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/06/2012רצוי להבזק על ידי המטולוג!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתריעל07/06/2012
שלום
האם בדיקות דם לגילוי קרישיות יתר- כמו LAC יכולות להיות מושפעות מהמחזור החודשי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ07/06/2012לגבי LAC xהתשובה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובדיקות אחרות לקרישיות?
יעל09/06/2012כמו פקטור 11 9, 5, 8, MTHFR ,2 , הומוציסטאין, פרוטאין C , פרוטאין S מושפעות מהדימום הווסתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)