פורום המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוגלובין נמוך..
    רוי
    27/05/2012

שלום רב,

אבא שלי כיום בן 73, ועד לפני שנה הוא היה בריא לחלוטין, אולם לפני שנה היתה לו שפעת מאוד חזקה שנמשכה במשך חודש שלם שהיתה מלווה בשיעולים חזקים וחום גבוה. אבא שלי לא לקח באותו זמן תרופות וחיכה שהשפעת תעבור עם הזמן, אבל הימים עברו והשפעת המשיכה ולא הראתה סימנים של סיום, באחד מן הימים אבא שלי הרגיש חולשה בצורה מאוד קיצונית ולקחנו אותו לבדיקות בבית חולים ואז גילנו שהמוגלובין שלו מאוד נמוך ועמד על 7, הוא קיבל שתי מנות דם והמוגלובין באמת עלה והוא הרגיש הרבה יותר טוב. הבדיקות הראו שאבא שלי סובל מטחול מוגדל שפוגע בכדוריות האדומות, אבל מעבר לזה כל הבדיקות יצאו תקינות.

כמה ימים אחרי שהשפעת עברה נוצרו תופעות לוואי שנמשכות עד היום במשך קצת יותר משנה, אבא שלי איבד כמעט לגמרי את חוש הריח והטעם, ובכל שבוע הוא צריך להגיע לבית חולים כדי לקבל מנת דם ולפעמים אפילו שתי מנות. לפעמים המוגלובין עומד על 9 ולפעמים קצת פחות, במשך שנה הרופאים לא סיפקו תרופות או אפילו ניסו לתת כדורים שאולי יכולים לסייע בשמירה על מוגלובין תקין, אני מתקשה להאמין שאין פתרון ואבא שלי יצטרך במשך כל חייו להגיע לבית חולים כדי לקבל מנות דם.

כל הבעיות התחילו כתוצאה מהשפעת, אבא שלי עד היום נמנע מלגשת לרופא מומחה ותמיד האמין שזה יעבור עם הזמן. אני לעומת זאת רוצה לקחת אותו לרופא מומחה וגם הצלחתי לשכנע אותו לשם שינוי, דבר ראשון אני אשמח לקבל המלצה לרופא מומחה הכי טוב שיש כדי שיוכל לאבחן בצורה טובה את הבעיה של אבי ואולי לספק אלטרנטיבות ופתרונות.

כמה שאלות ברשותך,
    האם אפשר לעשות משהו לגבי איבוד חוש ריח וטעם? תמיד אמרו לו שזה יחזור מתישהו, באמת אין משהו שיכול לזרז את התהליך?
    האם לדעתך המצב כיום של ללכת לבית חולים בכל שבוע נורמלי או שחייב להיות פתרון כזה או אחר בצורה של מתן כדורים או טיפול אחר שישמור על ערכים תקינים של מוגלובין?

רב תודות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוגלובין נמוך..

הוספת תגובה

• מוגלובין נמוך.. - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    28/05/2012

את ח''בת לקחת אותו למרפאה המטולוג'ת בהקדם אפשר' רצו' בב'ת חול'ם סמוך למקום מגור''ך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    עדי סגל
    27/05/2012

שלום,
    1.בן 74.מצורפים גרפים של בדיקות דם עם תוצאות "אדומות". אין התייחסות של רופא המשפחה.
    2.בזמן האחרון מופיעים מדי פעם שיטפי דם תת עוריים בקוטר של 1 -2 ס"מ בידיים ובאזור החזה העליון שמתחבר עם הצוואר, ולא אחרי מכה, או התחכחות. לא נוטל מדללי דם.
    3. בזמן האחרון מידי פעם יש לי גרודים ברגליים וכשאני מגרד נוצרים שריטות מדממות ושיטפי דם תת עוריים.
    .
    4.יש לי ברגליים ובשוקיים הרבה נימים סגולים\אדומים וגם שני ורידים קצרים שקצת בולטים. למרות גילי זה מפריע לי אסתטית כי אני מרבה ללכת לים.

מבקש הסבר לתופעות ומה אני צריך לעשות בנדון.
    תודה
    *לצערי לא ניתן להוריד את ארבעת הגרפים. מצורף אחד בלבד.מבקש עצה איך לשלוח את כל האחרים.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    27/05/2012

במצבים של דימומים עוריים צריך לבדוק מס' התרומבוציטים (platelets) ו ערכים של PT PTT.
    אמ התוצאות אלא תקינות לפנות לרופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקות
    שלי
    27/05/2012

שלום ד"ר, הפנו אותי לבדיקות קרישתיות לאחר הפלה בשבוע 12. אני מאוד מבולבלת בעקבות תוצאה של בדיקת LAC. ואשמח מאוד אם תוכל בבקשה להאיר את עיניי. רק תוצאת SCR RV/CONF RV לא תקין , וזאת הבעיה: איך יכול להיות שהתוצאות של LAC-SCREEN-RVVT ו LAC-CONFIRM-RVVT - תקינות , אבל החלוקה שלהן זו בזו - לא תקינה? האם בבדיקה זו הספיציפית ה LAC תקין או לא תקין? (כבר יש לי בדיקה לא תקינה מלפני 3 חודשים וזאת התוצאות השניות) האם אני צריכה לברר עם המעבדה למה חלוקה של שני נתונים תקינים - יוצא תוצאה לא תקינה? התוצאות: Sec 46 LAC-SCREEN-RVVT הטווח: 37-46 Sec 30 LAC-CONFIRM-RVVT הטווח: 30-40 1.56 SCR RV/CONF RV הטווח: 0.8-1.4 Sec 30 PTTFS הטווח: 25-35 Sec 39.2 PTT(FSL) הטווח: 28-45 1.31 PTT(FSL)/PTT(FS) הטווח: 0.8-1.6 תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקות

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקות - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    27/05/2012

נראה לי שלשינויים הללו אין משמעות קלינית, אך רצוי לפנות לרופא שביקש אותן
    לסיכום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה?
    דניאל
    25/05/2012

שלום רב. מזה כחודשיים אני מרגיש כאב חלש בגרון מקדימה פעמים בודדות ביום, שמחמיר (כאשר הוא קורה) במגע/מתיחת הצוואר למעלה/בליעה. במקביל החמיר גרד בגב (כנראה אלרגי) שאני סובל ממנו כבר כמה שנים ואף התפשט לכתפיים ולחזה , כמו כן חשתי כמה פעמים בודדות כאב במרכז בית השחי שמחמיר במגע. באולטרה סאונד של הצוואר - בלוטות לימפה נראות תגובתיות בגודל 5 מ"מ. בדיקת דם הראתה הדבקה במחלת הנשיקה בעבר. הרופאים לא עלו על מקור הבעיה והמליצו מעקב בלבד. האם עליי לבצע המשך בירור כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה?

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה? - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    25/05/2012

אני לא רוראה כאן בעיה המטולוגית.
    רצוי מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים אדומים ברגליים
    מעיין
    23/05/2012

שלום רב,
    אני בת 28 מטופלת קומדין משום שהיה לי לפני כ 10 שנים קריש דם ברגל עקב לקיחת גלולות ולאחר בדיקות התגלה אצלי חוסר בפרוטאין S .יש לציין שילדתי לפני 4 חודשים והייתי מטופלת בקלקסן ולפני כחודשיים חזרתי לקומדין. בשבוע האחרון החלו להיות לי סימנים אדומים ברגלים לאורך הורידים וביומיים האחרונים החל לכאוב לי סביב הסימנים הללו, כאבים שמורגשים בהליכה בלחיצה על האיזור האדום. השאלה שלי היא האם ניתן לקשר זאת לקומדין או שזה יכול לנבוע ממשהו אחר ואם כן ממה ומה עליי לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים אדומים ברגליים

הוספת תגובה

• סימנים אדומים ברגליים - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    24/05/2012

סימנים של דימום תת-עורי יכול להיות קשורים לטיפול בקומדין. אצלך נראה לי אחר ורצוי להבדק ע" רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מצריך פנייה למומחה
    שיר
    20/05/2012

לאור תוצאות בדיקות חריגות אלו האם כדאי לי ללכת להמטולוג שמתמחה בלופוס? כרגע יש לי תופעות של תפרחת מתחת לעיניים שעוברת עם שימוש במשחת אלקום וכבר כמה ימים יש לי כאבים במפרק כף היד
    התוצאות :
    Cardiolipin IgG Ab
    32 כשהטווח 0-10
    אחרי שלושה חודשים 46 כשהטווח 0-10
    יש לי תור להמטולוג רגיל עוד חודש וחצי השאלה אם לאור התופעות חבל לבזבז את הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    האם מצריך פנייה למומחה

הוספת תגובה

• האם מצריך פנייה למומחה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    24/05/2012

לא. אני חושב שרצוי להבדק ע" המטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרומבוציטוזיס וגירוד
    אילן
    20/05/2012

רציתי לשאול, האם אחד הסימנים של טרומבוציטוזיס ראשונית, זה גירוד חריף בידיים, בעורף וכו' ?

לקביעת תור
    סגירה
    טרומבוציטוזיס וגירוד

הוספת תגובה

• טרומבוציטוזיס וגירוד - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    24/05/2012

לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת Anti B2GP1 בזמן מחזור
    אילה
    18/05/2012

שלום,
    רציתי לדעת האם ניתן לבצע בדיקת Anti B2GP1 בזמן מחזור או שמא הוא משפיע על הערכים שמתקבלים?
    לפני מספר חודשים בחורף ביצעתי בדיקה וערכיה חזרו גבוליים - 6 ואילו לפני מספר שבועות
    עשיתי שוב אך בזמן מחזור וערכיה חזרו חיוביים - 9.2
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת Anti B2GP1 בזמן מחזור

הוספת תגובה

• בדיקת Anti B2GP1 בזמן מחזור - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    24/05/2012

אין משמעות קלינית לשינויים הללו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LAC- שתי תוצאות שונות בהפרש 6 ימים
    רינה
    17/05/2012

שלום,

אני לגבמרי מבולבלת, בנודע לתוצאות בדיקת LAC ואשמח לעזרה.

בעקבות הפסקת דופק של עובר בשבוע 12 בהריוני השני (ההריון הראשון היה תקין) עברתי בדיקות קרישיות מלאות ורק בדיקת LAC היתה לא תקינה.
    נאמר לי לעשות את הבדיקה שוב אחרי 12 שבועות. התוצאות למטה. עדיין לא תקין.

לאחר מכן כדי להיות בטוחה ביצעתי פעם שלישית את הבדיקה לאחר 6 ימים מהבדיקה השנייה והפעם כל התוצאות תקינות. התוצאות למטה.

עכשיו אני לגמרי מבולבלת....מה קורה פה? יש לי LAC או לא?

הנה התוצאות כולן:

לפני 3 חודשים:

Sec 48 LAC-SCREEN-RVVT
    הטווח: 37-46

Sec 32 LAC-CONFIRM-RVVT
    הטווח: 30-40

1.49 SCR RV/CONF RV
    הטווח: 0.8-1.4

Sec 28 PTTFS
    הטווח: 25-35

Sec 32.8 PTT(FSL)
    הטווח: 28-45

1.16 PTT(FSL)/PTT(FS)
    הטווח: 0.8-1.6

לפני שבוע (אחרי 12 שבועות מהתוצאות הראשונות):

Sec 46 LAC-SCREEN-RVVT
    הטווח: 37-46

Sec 30 LAC-CONFIRM-RVVT
    הטווח: 30-40

1.56 SCR RV/CONF RV

Sec 30 PTTFS
    הטווח: 25-35

Sec 39.2 PTT(FSL)
    הטווח: 28-45

1.31 PTT(FSL)/PTT(FS)
    הטווח: 0.8-1.6

התוצאה השלישית והמבלבלת:

1.38 SCR RV/CONF RV
    כל השאר גם תקין ודומה לסט התוצאות השניות

הוספת תגובה

• LAC- שתי תוצאות שונות בהפרש 6 ימים - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    17/05/2012

צריך להראות התוצאות לרופא שביקש אותן
    היחס קובע . בבדיקה האחרונה האו תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    16/05/2012

אני מרגיש בבלוטות מוגדלות שכואבות לי כבר מעל לחודש בבית השחי ובבית החזה. היתי אצל הכירורגית פעמיים והיא אמרה שהכל בסדר, ממוגרפיה תקינה ברוך ה' ובדיקות דם תקינות ברוך ה'. הרופא אמר לי שאין לי מה לדאוג. האם בכל זאת יש לי סיבה לדאוג ולהתעקש על בדיקה מסויימת או שאני יכול להיות רגוע?
    בנוסף הזמנתי תור להמתולוגית אבל הוא רק בעוד חודשיים וחצי.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    17/05/2012

בבית השחי יכול להיות בלוטות זעה מודלקות מגילוח או דאודורנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפאדנופתיה ותוצאות הבדיקות
    שירן
    15/05/2012

שלום,
    מזה כשנה אני סובלת מבלוטות לימפה מוגדלות במפשעות, בתי שחי וצוואר. חזרתי על בדיקות אולטראסאונד מס' פעמים והבלוטות ממשיכות לגדול.
    רציתי לשאול מה הפירוש "הודגמה בלוטה עם מרקם שומני ווסקולריזציה מרכזית"?
    תוצאות בדיקת הדם האחרונה:
    creatinine 0.93
    RBC 3.91
    HEMOGLOBIN 11.40
    HEMATOCRIT 34.90
    MPV 13.20
    כל שאר התוצאות תקינות, בילירובין ותפקודי כבד בטווח הנורמה.
    אציין שלאורך שנים רבות הMPV שלי היה גבוה מהנורמה.
    תודה,
    שירן

הוספת תגובה

• לימפאדנופתיה ותוצאות הבדיקות - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    17/05/2012

צריך עוד לעקוב .אם יש הגדלה נוספת צריך להגיע לביאופסיה שתתן האבחנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קרשיות יתר
    נטלי
    13/05/2012

ד"ר שלום! אני שבועיים לאחר הפלה בשבוע 8 והפלה קודמת היתה בשבוע 11 קיבלתי מהמוטולוג הפנייה לבדיקת קרשיות יתר. השאלה כמה זמן לאחר ההפלה אפשר לבצע את בדיקת קרשיות יתר? תודה מראש נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קרשיות יתר

הוספת תגובה

• בדיקת קרשיות יתר - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    14/05/2012

6-8 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MTFHR והומוציסטאין בהריון
    ענבר
    13/05/2012

שלום ד"ר,
    לאחר שעברתי 2 הפלות רצופות הופנתי לבדיקות לקרישיות יתר. ביצעתי 2 בדיקות שאינן בסל - הומוציסטאין - שיצא תקין וכן פקטור 2 - שיצא תקין.
    לא ביצעתי בדיקת MTFHR.נאמר לי שהכל תקין ושאני יכולה לנסות שוב להכנס להריון ולקוות לטוב...
    לעומתי, חברתי שעברה הפלה ביצעה את הבדיקות,שיצאו תקינות - אך ביצעה גם את MTFHR שיצאה הומוזיגוטית. לפי הבנתי, הטיפול הוא רק הגדלת המינון של החומצה הפולית.
    האם אני גם צריכה לעבור את בדיקת ה-MTFHR לדעתך?
    האם להגדיל את המינון של החומצה הפולית? אני לוקחת מינון של 400 מזה כ-8 חודשים.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    MTFHR והומוציסטאין בהריון

הוספת תגובה

• MTFHR והומוציסטאין בהריון - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    14/05/2012

רמת הומוסיסטאין תקינה לא מחייבת בדיקת MTHFR.
    טיפול בח' פולית מספיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך להעלות את המינון

ענבר
    14/05/2012

של החומצה הפולית?
    אני לוקחת מדי יום כבר 8 חודשים, כדור אחד של 400.
    האם צריך לבדוק את רמת ה-MTFHR בכדי לדעת אם כן או לא?

תודה על תגובתך,
    ענבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה בעלות קורסט מעובה
    פרופ` אלן ברבי
    13/05/2012

שלום רב,לפני חודשיים בעקבות בדיקת ממוגרפיה לשד נמצאו בלוטות לימפה בעלות קורסט מעובה,הומלץ לביצוע ביופסיה,שתוצאותיה:LYMPH-NODE WHITH SINUS HISTIOCYTOSIS AND PARACORTICAL HYPERPLASIA בעיקבותיה נשלחתי לבירור המטולוגי,נערכו בדיקות דם מקיפות:ANTI DNA חיובי,ANA חיובי,B2 MICROPLOBULIN -1.87 PROTEIN EP URINE-SLIGHT ALBUMINURIA 'WBC-3.55 RBC-3.91 MPV-12 P-LRC-47.9 NEUTROPHILIS-76 LYMPHOCYTES-17 LYMPHOCYTES-0.90 BASOPHILIS-0.00 ESR-25 PT SEC-12.1 PT INR-1.15 HEMOLYSIS INDEX-7 CREATINE KINASE-30 C3-82 C4-12 RHEUMATOID FACTOR-21 RED BLOOD CELL-2 WHITE BLOOD CELL-48 SQUAMOUS EQITH-MOD MUCUS-MANY במקביל נתבקשתי לעשות אולטרא סאונד לבית השחי ולרקמות רכות שממצאיו:בבתי שחי בלוטות לימפה מוגדלות שהגדולה שבהן 3 ס"מ(מה שלפני חודשיים היה 11 מ"מ)ללא תוכן שומני,בלוטות לימפה מוגדלות מאחורי האוזניים,בלוטות מוגדלות סופרה קלוויקולריות של עד 16 מ"מ,בלוטות מוגדלות בצוואר ומתחת ללסת.האם יכול להית שינוי כה קיצוני בחודשיים?האם האבחנה של הביופסיה היא סופית ולא יתכן כי מדובר בסרטן?למה ישנם כאלה שינויים בבלוטות וממה זה יכול לנבוע?עלי לציין הזעות לילה,איבוד צאבון וירידה במשקל-מה יכולות להית הסיבות לכל הנ"ל.בברכה.

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    14/05/2012

המצב דורש המשך מעקב.
    אני מבין שאת במעקב המטולוגי. אפשר להציג הסימנים להמטולוג ולשאול אם צריך יעוץ שני של פתולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרישיות
    קרן
    11/05/2012

פרופ' שלום רב

הריון שבוע 12 מזריקה קלקסן 40 מ"ג עקב 3 הפלות טבעיות בשבוע 5 ופקטור 5 הטרוזיגוט ו- APCR 1.78 ופקטור 8 קצת גבוה

אני שוקלת כרגע 54 קילו וקצת מודאגת ש-40 לא מינון שיתאים לכל ההריון . הייתי אצל 2 פרופסורים ידועים (רופא נשים להריון בסיכון) אחד טען 60 מבלי להסביר והשני הסביר ש-40 מ"ג זה מספיק עד סוף ההריון כי אני מניעתית ולא טיפולית וגם עם אעבור את ה-60 קילו 40 זה מספיק וכי מינון גבוה לא בריא לעצמות

מה דעתך? האם מה שהרופא אומר זה נכון ?האם אני יכולה להיות רגועה עם משקל 54 שבוע 12 עם 40 קלקסן עד סוף ההריון כאשר אני מניעתית

לקביעת תור
    סגירה
    קרישיות

הוספת תגובה

• קרישיות - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    12/05/2012

40מג' מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה