מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלות חוזרות וקרישיות יתרkerenka30/01/2012
לרופאים שלום
בעקבות הפלות חוזרתו אני במהלך ברור האם יש בעיית קרישיות
טרם קבלתי את כל תוצאות בדיקות הדם
קבלתי כמה תוצאות גבוליות ואשמח לשמוע את דעתכם המקצועית
PT (Seconds) 11.2 Sec. 8,4 - 11,3 .(.........*).
I.N.R 1.1
Antithrombin activity 100% - 80,00 - 110,
במקביל אני מנסה להכנס להריון, בגלל גילי (36) אני מרגישה שחבל לי על הזמן עד שיסתיים הברור. האם יש המלצות להתנהלות עד אז? תרופות כלשיהן? תזונה מיוחדת?
תודה מראש, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות וקרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/01/2012הבירור לא מושלם
לפנות לרופא נשים/המטולוג שיזמינו סט של בדיקות מקובלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת את כל הנתונים שקבלתי - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/02/2012לא מבין מה כתוב ל F5LEIDEN.
נראה לי שהכל בסדר. אבל שוב לפנות לרופא שביקש הבדיקות כמקובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות על כף הרגלאמיר28/01/2012
שלום רב,
אני בן 23. היום הבחנתי בנקודות אדומות קטנות בגב כף הרגל, ללא גרד וללא חום.
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור? האם מדובר בבעיה המטולוגית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות על כף הרגל - תגובה
פרופ` אלן ברבי29/01/2012צריך לבצע ס.ד דרך רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר וגודש בסינוסיםמיכל28/01/2012
שלום רב,
מאחר ואוכל להשיג את הרופא שלי ואני לא מרגישה טוב אשמח לעצתך.
יש לי קרישיות יתר Beta 2 Glycoprotein 1 IgG עם ערך של 13.9. אני מקבלת מיקרופירין 75 מ"ג. אני סובלת לא מעט מגודש סינוסים ונוטלת בדרך כלל היסטפד או סינופד לטיפול בבעיה. אשמח לדעת האם יש בעיה לקחת אחד משני הכדורים האלה ביחד עם מיקרופירין. הרופא שלי יהיה זמין רק ביום ד'.
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר וגודש בסינוסים - תגובה
פרופ` אלן ברבי29/01/2012אין שום קשר בן הממצאים ואין בעיה בלקחת התרופות ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרדני27/01/2012
היי, אני דני, בת 18.
במשפחה שלי יש לכל הדודות שלי, לאמא שלי ולסבתא שלי נטייה לקרישות יתר.
אני יודעת שצריך לעבור בדיקת דם כדי לדעת בוודאות, אבל רק רציתי לשאול,
וריד בחלק העליון של כף הרגל שפתאום נתפס וגורם לכאבים יחסית חזקים, וגורם גם לאצבע שליד הבוהן לרדת למטה בלי יכולת לשלוט בה, האם זה יכול להצביע על קרישות יתר? כי מישהו אמר לי שזה קשור אז רציתי לברר. חשוב לציין שגם אמא שלי סובלת מזה לעתים קרובות וכך גם חלק מהדודות שלי. אצלי זה קורה פעם בכמה חודשים.
ואם זה לא קשור, אולי תוכלו להסביר לי ממה זה נובע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי29/01/2012אין קשר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןרחלי26/01/2012
אני לפני ניתוח קיסרי . קלקסן 40 כל יום בבוקר אני מזריקה.
אם הניתוח ביום ראשון מתי אני אמורה לעשות זריקה אחרונה? יום שבת בבוקר לקחת?
מה נהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן - תגובה
פרופ` אלן ברבי29/01/2012כן ים שבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיותסנונית24/01/2012
בצעתי מספר בדיקות לקרישיות יתר בבית החולים. אחת מהן בדיקת mtfhr cc יצא הטרוזיגוטית.
מה המשמעות של תוצאה זו. במה זה בא לידי ביטוי. האם זה מנבא מצב של קרישיות או טרומבוזות או dvt
אשמח לתשובות מספרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי29/01/2012זה גן שמקדד רמת הומוסיסטאין בדם.
למצבים הטרוזיגוטים אין משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניהאמא מודאגת22/01/2012
שלום רב,
ב- 29.11 ילדתי את ביתי הבכורה, עקב חום בלידה עשו לילדה ספירת דם שהעלתה מס' טרומבוציטים של 18 אלף בלבד.
הילדה אובחנה כסובלת מטרומבוצטופינה על רקע של NAIT (לי יש סוג דם O+ לילדה יש B+ נאמר לי כי חסרים לי שני אנטיגנים שנמצאים סביב הטרומבוציט ובשל כך הגוף שלי פיתח נוגדנים שהרסו לילדה את הטסיות).
הילדה טופלה ב- IVIG + תרומת טרומבוציטים, לאחר מכן עלו הטרומבוציטים ל- 66, בהמשך ירדו שוב ל- 35, נשארו כך שבועיים ושוב ירדו ל- 20, הילדה שוב טופלה ב- IVIG ללא תרומת טרומבוציטים, הערכים עלו ל- 37, ולאחר שבוע ל- 40, לאחר שבוע נוסף ל- 60 ולאחר 10 ימים שוב ירדו ל- 35.
נערכה בדיקת לשד שיצאה תקינה, כמו כן נערך US מוח בגיל יומיים גם הוא יצא תקין, בנוסף מבדיקה שנערכה לילדה לא נמצאו כבר נוגדנים שלי, חשוב לציין שלילדה אין סימנים על העור.
אם כן, מה יכול לגרום שוב לירידה במס' הטרומבוציטים?? אני חוששת מאוד, מתוסכלת ואובדת עצות.. אשמח לייעוץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטופניה - תגובה
פרופ` אלן ברבי29/01/2012הפורום כאן הוא לא של תינוקות!
אני סבור שהילד בטיפול טוב וצריך לחקות לתגובה בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלומיניום כלוריד ולוקמיהח.ג.19/01/2012
שלום. אני בת 40 בריאה בדרך כלל.
לפני 4 שנים התחלתי להשתמש בדאודורנט המכיל 20% אלומיניום כלוריד לטיפול בהזעת יתר.
למרות שהרגשתי עקצוץ תמידי בבית השחי ולפעמים גם העור היה אדום, המשכתי להשתמש כל יום, כי זה מנע הזעות לא נעימות.
לפני כחודשיים חליתי בלוקמיה חריפה AML
קראתי באינטרנט שהחומר הזה עלול לגרום לסרטן השד. אבל אני תוהה אם גם סוגי סרטן אחרים.
האם יתכן שהמחלה פרצה בעקבות האלומיניום כלוריד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלומיניום כלוריד ולוקמיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/01/2012לא ידוע לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך נמוך באחוז LYMסער קדרון19/01/2012
בן 29 ללא רקע בבעיות בריאותיות.
בבדיקת דם אחרונה עולה כי 17.8=LYM. ידוע כי גבולות הנורמה הן 40%-20%.
מבחינת 1.5=LYMP.abs.
יתר על כן, בדף בדיקות רשום 32.3g/dl =MCHC כרמה נמוכה שכן ע"פ ערכי הנורמה של קופת חולים כליית הרמה היא בין 33.0-36.7g/dl.
אשמח לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך נמוך באחוז LYM - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/01/2012שינויים קלים ללא משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן +קיסרייפית19/01/2012
שלום ..רציתי לדעת . נקבע לי תור לניתוח קיסרי ואני מטופלת במשך כל ההריון בקלקסן 40
לפני כניסתי להריון ההמטולוגית שהייתי בבירור אצלה אמרה לי כל תקופת הריון קלקסן +משכב לידה ---שזה אומר 6 שבועות אחרי לידה. שאלתי היא מתי אחרי הניתוח להתחיל להזריק שוב? יום אחרי הניתוח או שצריך להמתין מס ימים.או שבכלל 6 שבועות זה הרבה זמן להזריק אחרי הקיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן +קיסרי - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/01/2012בדרך כלל למחורת אבל בטח יגידו לך את זה במחלקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
יפית21/01/2012תודה שענית אך יש לי עוד שאלה בבקשה.אני עם קלקסן בגלל 3 הפלות שעברתי ואז ראו שיש לי קרישיות עם ערכים גבוליים (APLA) ןלכן הוחלט על קלקסן.אנ יבמעקב אצל פרופ להפלות חוזרות נשים והוא אמר לי שמספיק שבוע אחרי הקיסרי. אך ההמטולוגית בזמנו לפני ההריון אמרה לי 6 שבועות . איך אדע מה לעשות?ולפי מה ללכת ? בבית חולים ינחו אותי איך להתנהג וכמה זמן להיות אחרי הקסרי עם הזריקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/01/2012כן. יגידו לך לפני השיחרור בטח אחרי יעוץ של המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן והשפעתו על בדיקות קרישיותתודה16/01/2012
עלי לחזור על בדיקת LAC שיצאה חיובית לפני 3 חודשים ועל הומוצסטאין שיצא גבוה בבדיקה קודמת. בנתיים התחלתי שימוש בקלקסן. האם לקלסן תהיה השפעה על תוצאות בדיקת LAC שתערך בזמן השימוש בו? האם הוא יגרום לתוצאה לא אמינה של בדיקת ה LAC וההומוציסטאין? (כלומר האם ניתן לבדוק LAC והומוצסטאין בזמן שימוש בקלקסן ובמידה ולא כמה זמן יש להמתין עד שתחלוף השפעתו על התוצאות ? ). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן והשפעתו על בדיקות קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/01/2012התשובה היא לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- KAPPAדנה15/01/2012
בן 61 , בריא בדרך כלל למעט קצת עודף משקל ולחץ דם גבוה מטופל בתרופות במשך הרבה שנים ומאוזן. לוקח באופן קבוע גם אספירין וסטטינים למניעה.
לאחרונה נבדק על ידי נפרולוג עקב תלונות על קצף בשתן, בעיקר בשעות הפעילות. בבדיקות שתן נמצאו ערכים תקינים למעט קראטינין (2.6 ג' ל-24 שע' ) ופרוטאין ( 179 מג' ל-24 שע'). בבדיקות דם כולל כימיה,המטולוגיה ואימונולוגיה נמצאו כל הערכים בתחום הנורמה, למרות שה-Creatinine Clearance הוא גבוה (בערך ml/min200 ).אולטרסאונד של הכליות לא הראה שום מימצא ולכן לא ניתן שום טיפול.
בבדיקת דם חוזרת לאחר כחצי שנה נמצא הערך Kappa FLC גבוה מהתקן (21.1 ) לעומת 14.2 בבדיקה קודמת. בשני המועדים הערך Bence Jones היה שלילי .
האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר KAPPA - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/01/2012יש הפרשת חלבון שלא נבדק בבדיקת בנס ג'ונס.
לא מדובר בדיספרוטאינמיה.
מעקב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזים בדם של תאים בלסטיםפרופ` אלן ברבי09/01/2012
איך בודקים מה האחוז שלהם בדם ?
אני מבינה שמדובר בתאים לא תקינים.
אודה לך אם תאמר איזה רכיב בדם נבדק (מהן האותיות) ומתוך מה....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאים בלסטים - תגובה
פרופ` אלן ברבי10/01/2012לא ברור לי אם זו שאלה אישית או כללית.
תאים בלסטים בדם מתגלים בס.ד ובבדיקת משטח ע" המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיותשי09/01/2012
שלום
בת 34 עשיתי בדיקות קרישיות בעקבות הפלות חוזרות. אשמח לעזרה בתוצאות הבדיקות. תודה רבה!
PT 10.4
I.N.R. 1
PTT 25.6
HOMOCYSTEIN 8.69
FIBRINOGEN 395
ANTITTHROMBIN ACTIVITY גדול מ-100%
PROTEIN S FREE 97
PROTEIN C ACTIVITY גדול מ-100%
APCR 2.28
PROTHROMBIN 20210- NORMAL
MTHFR - HETEROZYGOTE
FACTOR VIII 97.8
RVVT 35.7
PTT (SENSITIVE TO LAC) 41
Cardiolipin lgGAb 1.7
Beta 2 Glycoprotein 1 lgG 2.4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי10/01/2012בדרך כלל פונים לרופא שביקש הבדיקות !
פרט לMTHFR HETER. אני לא רואה פתולוגיה בבדיקות אבל שוב תפנה לרופא שביקש הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ואח"כ כאבי רגל שמאלנינה07/01/2012
שלום
בת 55 סכרת סוג 2 לפני כשבועיים עברתי צינתור ופתחו סתימה עםסטנט אחרי שהיתה חסימה 70%. אחרי זה מרגישה מצויין. כעת בולכת כדורי פלויקס למשך שנה בגלל הצינתור.
מלפני שבוע התחילו כאבים ברגל שמאל- כאבי תופת שמטיילים מאמצע הצד השמאלי של הישבן ועד הקרסול. הכאבים חדים וכל כמה דקות הם מתמקדים בברך או בשוק או בירך ושוב לישבן. הרגל חמה עם דופק טוב. הרופא רשם לי כדורי ארקוקסיה טנורפן פלוס. אחרי 4 ימים קבלתי תגובה אלרגית של גרודים וצריבה בכפות הידיים ורופא אורטופד בבי"ח רשם לי אטופן 600 ביחד עם כדורי גסטרו למנוע כאבים בקיבה. ההבחנה היתה של 2 הרופאים: אישיאס.
הכאבים לא חלפו או נחלשו והם איומים בשכיבה או אחרי קימה משכיבה. כבר שבוע לא ישנה יותר משעה אחת רצופה למרות כדורים לכאבים כמו אופטלגין, אלגוליזין + אסיוול וכל הכדורים שהרופאים רשמו לי.
לפני כ 3 שבועות קבלתי 2 מנות דם בגלל אנמיה. ספירת דם בקופ"ח הראתה המוגלובים 12.2. לפני מנות הדם היה לי 9.5 המוגלובין.
השאלות שלי הן:
האם יתכן שיש לי גידול בעמוד השדרה ולכן הכאבי לאורך הרגל והאנמיה??
האם הכאבים עלולים להיו7ת מאלרגיה של הפלוויקס?
איך זה שיש כאבים איומים ושום משכך כאבים לא עוזר אפילו לחצי שעה<<[
אני משתגעת. אנא עזרתכם. כאבי תופת וחוסר יכו7לת תפקוד בגלל הכאבים.
חשוב לציין שאין לי כאבי גב.
אנא תשובתכם /השערתכם למצבי.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה ואח"כ כאבי רגל שמאל - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/01/2012מקרה מורכב שדורש בירור אנמיה והכאב רגל במסגרת אישפוז במחלקה פנימית.
לסדר דרך רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)