מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרומבופיליהלי05/03/2012
שלום,
רציתי לשאול כמה שאלות בנושא טרומבופיליה, לצורך עבודה (לא רפואי, במסגרת כתיבה אקמית) והתקשיתי למצוא תשובות) אשמח אם תענה כול מה שידוע לך.
1. מצב של קרישה תוך כלית מופשטת- האם מדובר במצב של תרומבופיליה?
2. האם תרומבופיליה מתבטאת רק במערכת של נוגדי קרישה?, ולא במערכת הקרישה?
3. בתרומבופיליה, האם תמיד מדובר במצב של חוסר בחומר כגון חוסר חלבון c או שגם בעודף חומר?
4. האם לעיתים מדובר בלקות מבנית ולא בחוסר או עודף של חומר, אם כן, מהו?
5. האם תרומבופילה נרכשת זהו מצב זמני או קבוע והאם זה תלוי גורמי הקרישה?
המון המון המון תודה!!!
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומבופיליה - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/03/2012לי שלום .
הפורום לא לימודי ולא הבנתי המטרה.
בכל מיקרה טרומבופילינ נובעת לרוב מחסר גנטי בפקטורים מסויימים ולעיתים רחוקות מיצירת נרכשת של נוגדנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שימוש בקלקס בין טיפול-סיכוניםורד04/03/2012
האם זה לא מסוכן להפסיק את הזרקת הקלקסן היומית לאחר כשלון טיפול IVF והזרקה מחדש בטיפול הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת שימוש בקלקס בין טיפול-סיכונים - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/03/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומותSery04/03/2012
היי לאחרונה מופיעים לי נקודות אדומות זעירות מתחת לעור באזור הבטן והגב מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/03/2012לפנות לרופא משפחה ולבצע ס.ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 5 ליידן + חסר בפרוטאיןקלייןליין04/03/2012
שלום,
לאחרונה אושפזתי בבית חולים עם חשד לTIA או לסיבוך של התקף מיגרנה.
פעמיים ביצעו לי בדיקות דם לקרישיות כי מהתוצאות עלה כי אני נשאית של פקטור 5 ליידן + חסר בפרוטאין S.
1. אבקש לדעת מה המשמעות של פקטור 5 ליידן + חסר בפרוטאין S.חוץ מהעובדה שמדובר בבעיה של קרישיות יתר. האם הדבר מסוכן? האם נדיר או שכיח?
2. האם פקטור 5 ליידן + חסר בפרוטאין S יכולים להיות הגורם ל- TIA או סיבוך של התקף מיגרנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 5 ליידן + חסר בפרוטאין - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/03/2012אין לי תשובה
יכול להיות קשור.
לפנות לרופא שביקש הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דםדנה02/03/2012
בסיום הריון תאומים לפני כשנתיים סבלתי מלחץ דם גבוה וילדתי בניתוח קיסרי. כ-3 ימים לאחר הלידה פתאום התחלתי לראות הכל כפול ומבירורי CT ו- MRI נצפה קריש דם סמוך לעין שנספג תוך שבוע וראייתי חזה לנורמל (חלק מהרופאים סברו באותו שלב שזה נראה כמו גידול אבל בהמשך התבדו) .
לפני ההריון עשיתי בירורי קרישה מקיפים מכיוון שיש לי המנגיומה נרחבת על הרגל והעכוז, ונמצא שאין לי בעיה בתפקודי קרישה.
עכשיו אני שוקלת להכנס להריון נוסף וחרדה שמא יופיע שוב קריש, ואולי הפעם מסוכן?
יש לי מספר שאלות:
1. האם אני צריכה לחזור על בדיקות הדם לקרישה? האם יכול להיות שלאחר הלידה חל שינוי מהבדיקות שביצעתי לפני כשנתיים?
2. אם צריך בדיקות דם - אילו בדיוק?
3. האם כדאי לקחת בכל מקרה במהלך ההריון הבא "קלקסן"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי03/03/2012קודם כל רצוי לחזור למחלקה שטיפלה בך בלידה ובזמן האירוע.
אם הבדיקות לקרישיות יתר היו תקינות אין צורך לחזור.
הנחיות בנוגע לטיפול בהריון הינם בידים של רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה05/03/2012תודה על התשובה.
אם מספיק בירור רק פעם אחת בחיים לגבי קרישיות יתר, ולפני ההריון נמצא שאין לי בעיה, אז מה יכולה להיות הסיבה לקריש דם אחרי לידה?
האם קרישי דם כאלה יכולים להיות מסוכנים ולגרום לאירוע מוחי/לבבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` אלן ברבי10/03/2012עניתי כבר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם*****01/03/2012
אני בחור בן 26, בריא וספורטיבי. ניתוח אחד בגיל 14 לכריתת תוספתן.
דופק במנוחה-45-55 , לחץ דם- 112/70.
נולדתי בארץ(סבי וסבתי ממוצא מרוקני) , לא ידוע על מחלות תורשתיות פרט לתוספת ברזל לאימי בזמני ההריונות.
לאחרונה עשיתי ספירת דם והיו ערכים שנמצאו מחוץ לנורמה, רציתי לברר מה פשר הדבר, הספירה :
RCB-6.5
HEMOGLOBIN-13.8
HCT- 44
MCV- 66.7
MCH- 21.1
MCHC-31.6
RDW- 14.3
WBC- 6.9
Neutrophils % - 67.1
Neutrophils No- 4.6
Lymphocytes % -22.9
Lymphocytes No- 1.6
Mono%- 7.0
Monocytes No- 0.5
Eosinophils%- 2.3
Eosinophils No - 0.2
Basophils %- 0.7
Basophils No - 0.0
Platelet automated count- 192
Mean platelet volume- 9.1
ביוכימה קלינית: Hemoglobin AIC% - 5.4
כחודש לאחר הספירה עשיתי עוד אחת ותוצאותיה היו:
Glucose (B)- 83
Ferritin-71
Vitamin B12-581
גדול מ - Folic Acid- 10 ng/ml
Hemoglobin A2% - 5.3
Hemoglobin F % - 1.5
WBC-Leucocytes- 7.1
RBC-Red Blood Cells- 6.23
Hemoglobin- 12.7
Hematocrit- 42.5
MCV-Mean Cell Volume- 64
MCH-Mean Cell Hemoglobin-20.4
MCHC-M.Cell Hb cont.- 31.7
RDW-Red Cell Distri.Width- 15
Platelets-185
Neutrophils %- 63.1
Lymphocytes %- 26.9
Monocytes %- 7.8
Eosinophils %-2.1
Basophils % 0.1
Neutrophils #-4.47
Lymphocytes #- 1.91
Monocytes #- 0.55
Eosinophils # 0.15
Basophils #- 0.01
אציין ששירתתי בצבא כלוחם ביחידה מובחרת, מעולם לא היו לי כאבי ראש,סחרחורות, כאבי בטן או כאבים מכל סוג אחר- בקיצור, אני מתנהג ביומייום באופן רגיל לחלוטין, כולל ספורט באופן קבוע.
איני נוטל תרופות ולא נטלתי באופן קבוע מעולם.
אני מקווה שעזרתי עם הפרטים.
קראתי בפורומים שונים על סוגי תלסמיה/אנמיה שונים, רציתי לדעת האם יש מצב שאני נשא של אחד הדברים הנ"ל ואם כן מאיזה סוג.
האם יש דרכי טיפול או התמודדות ומה עליי לעשות, אם בכלל?
המון תודה והערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי03/03/2012פרט לממצא של HB A2 מוגבר שמעיד על טלסמיה מינור
אין תוצאות חריגות
לחזור לרופא שביקש הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה בבדיקת PT-INR-השלכות לגבי קריעמי23/02/2012
אמי בת 89 מבוטחת בכללית מושלם ואמורה לעבור ניתוח בכף היד.תוצאת בדיקת PT-INR היתה 1.32-חריגה מהנורמה המונעת ביצוע הניתוח עד לבירור הנושא. האם מוכר המטולוגים מומלצים באזור המרכז לברור הנושא והאם הבטי תזונה ותוספים יכולים להשפיע על התוצאה (למשל היא נטלה 3 קפסולות אומגה 3 מדי יום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגה בבדיקת PT-INR-השלכות לגבי קרי - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/02/2012עד 120 !!
קודם לחזור על הבדיקה.
אפשר לבקש בדיקת פקטורים 5,7,10 ויתכן שנמצא חסר חלקי באחד מהם.
אני מניח ש PT ~70% לא מונע ניתוח מינורי אפשר בעזרת מתן פלזמה אם יופיעו
סמני דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ב- LYM ועלייה ב- NEUTאמיר23/02/2012
שלום רב,
אני בן 23. בספירת הדם האחרונה שביצעתי נצפתה ירידה משמעותית באחוז הלימפוציטים- 19% (בפעם הקודמת 38.8%) עם ערך אבסולוטי תקין- 1.4. בנוסף, ישנה עלייה באחוז הנויטרופילים- 71% (בפעם הקודמת- 45.5%) עם ערך אבסולוטי תקין- 5.4.
יש לציין כי אני סובל מחוסר תיאבון, עייפות ניכרת וכאבים בעצמות ללא חום. בנוסף לכך יש לציין כי בעבר היו אירועים רבים של לימפופניה ונויטרופיליה מסיבה לא ברורה ובמיעוט המקרים לווה בחום תת פיברילי עד 38 מעלות בפה ו- CRP גבוה.מה משמעות התופעה והאם וכיצד עליי להשלים את הבירור הקליני??? האם ייתכן ויש לי תהליך זיהומי/דלקתי בגוף למרות שאין לי חום??? האם יש קשר בין אחוז לימפוציטים נמוך לקיום תסמונת קושינג??? תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה ב- LYM ועלייה ב- NEUT - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/02/2012רק הערך אבסולוטי קובע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל20/02/2012
האם בבדיקת סיטי פט מוזרק יוד למטופל?
כיצד מוודאים כי המטופל אינו אלרגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/02/2012כן.
החולה מוסר אם הוא אלרגי או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיםברלה וילי18/02/2012
חולה עם PXEUDOMYXOMA PERITONEI בוצע בדיקת שתן לBENCE JONES-תשובה-חיובי
האם התשובה מתאימה גם "במסגרת" מחלת הרקע או יש חשד נוסף לMM?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/02/2012אין קשר.
צריך לחזור על הבדיקה ולבצע free light chain and urine electrophoresis
כמובן לבדוק בדם חלבונים ורמת Ig* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת חום חולה לאוקמיהניקולאס אליאס18/02/2012
אמא מטופלת בודאזה וזה הקורס השלישי והיא חולת לאוקמיה היא משתעלת חזק ויש לה חום 37.4 מתאי צריך להתיחס לחום ולהפנות לבית החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת חום חולה לאוקמיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/02/2012מיד.
לפנות להמטולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Eosinophils גבוה מהנורמהליבי14/02/2012
צהריים טובים,
בתי בת 6.5 מזה חודש וחצי סובלת מכאבי בטן חזקים מאוד מדי יום, בעקבות זאת הרופאה שלחה אותה לכל הבדיקות: שתן צואה וספירת דם, התוצאות יצאו תקינות חוץ מ- Eosinophils יצא 6.7.
ברצוני לדעת מה התוצאה אומרת והאם זה קשור לכאבי הבטן שלה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Eosinophils גבוה מהנורמה - תגובה
פרופ` אלן ברבי14/02/2012כמובן לפני הכל לחזור לרופא שביקש הבדיקה.
צריך להתייחס למס' אבסולוטי ולא באחוזים.
המשך הבירור אצל רופא ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופלת בקומדין - סובלת מרעד וצמרמוראורן09/02/2012
בת 64 מקבלת טיפול קבוע בקומדין.
סובלת כבר תקופה ארוכה מתופעות של רעד בידיים וצמרמורות בכל הגוף, נמצאת במעקב קבוע אצל נוירולוג והמטולוג, למרות בדיקות שונות שנעשו לא אובחנה באופן מובהק סיבת הרעד.
האם יתכן קשר בין הכדור בו היא מטופלת ודילול הדם לתופעות אילו (ולו באופן חלקי)?
במידה וכן איזה המלצה ניתן לתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטופלת בקומדין - סובלת מרעד וצמרמור - תגובה
פרופ` אלן ברבי11/02/2012אני לא חושב.
ממליץ לחזור ליעוץ של נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרוזיגוט וגלולותמורן05/02/2012
שלום,
לפני מספר חודשים עשיתי בדיקת קרישה בעקבות גילוי הטרוזיגוט פקטור 2 אצל אחותי ואובחנתי כי גם אצלי נמצא. רופא הנשים אמר לי מיד להפסיק ליטול את גלולות היסמין שנטלתי ולעבור לגלולות הנקה הבטוחות יותר(סרזט).מסיבה כלשהי הגלולות גורמות לי להרגיש רע-סחרחורות,כאבי ראש,חולשה ועייפות נוראית.ניסיתי גם את הסוג השני הקיים והתוצאה היתה זהה. יצא לי לשאול המטולוגית קרישה והיא אמרה לי כי אין שום סיבה שאטול גלולות הנקה כי הסיכוי לבעיות בעקבות היסמין נדיר ביותר. אשמח לדעה נוספת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרוזיגוט וגלולות - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/02/2012אין לי מה להוסיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
מורן06/02/2012אין לך מה להוסיף למי מהצדדים?האם אכן הסיכוי לקריש קלוש ואני יכולה לחזור ליטול גלולות רגילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/02/2012אין לי מה להוסיף להמלצה של המטולוג שראית. ברור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור קרישיות יתרשירה01/02/2012
שלום
כחלק מבירור קרישיות יתר לבני התינוק התבקשתי לעבור מס' בדיקות -
האם יש בעייה בתוצאות?
PTTFS - 24 Sec -- נמוך מעט מהנורמה
PTT(FSL) - 34.5 Sec
PTT(FSL)/PTT(FS) - 1.46
LAC-SCREEN-RVVT - 57 Sec -- גבוה מהנורמה
LAC-CONFIRM-RVVT - 31 Sec
SCR RV/CONF RV - 1.86 -- גבוה מהנורמה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור קרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/02/2012צריך להכניס התשובות בקוטקסט הקליני. מציע לחזור לרופא שביקש הבדיקןת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)