מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת קרשיות יתרמיכל10/05/2012
שלום
האם ניתן במהלך הריון לבצע את הבדיקת לרמת הקרשיות בדם לאחר הפלות חוזרות
או שהבדיקה לא אמינה בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרשיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/05/2012אפשר לעשות הבדיקות גנטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מידע למחלת המילומהויוי10/05/2012
במימצאים מופיע "לזיה ליטית בעצם פרונטלית גבוה משמאל 2-47 דרוש ברור ב- MRI או במיפוי עצמות וברור מעבדתי למילומה לשלילת תהליך תופס מקום"
אודה לקבלת הסבר על האמור לעיל.
בנוסף, בוצעה בדיקת דם, אלקטרופרוזה של חלבונים בדם ולדברי הרופא יצאה תקינה
האם בדיקת הדם שוללת את האפשרות למילומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מידע למחלת המילומה - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/05/2012צריך להשלים הבירור אצל הרופא המשפחה ויועץ המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי מיפוי עצמות
ויוי28/05/2012קיבלנו את התוצה של המיפוי שאומרת"הדגשה מוקדית באזור פריאטלי בקו אמצע הגולגולת. הממצא מעיד על תהליך בעל פעילות אוסטאובלסטית מודגשת באזור זה. יכול להתאים למצב לאחר טראומה. הסתיידות או תהליך תסניני אחר.
אודה לקבלת הסבר על משמעות הכתוב במימצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי מיפוי עצמות - תגובה
פרופ` אלן ברבי29/05/2012בדיקה זו לא מאבחנת מחלת מיאלומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר ביתי לבדיקת נוגדי קרישהחיה10/05/2012
שלום רב, אני נוטלת קומדין מזה 10 שנים אחרי ניתוח החלפת מסתם אואטלי והשתלת קוצב-דיפיברילטור. ברצוני לדעת האם המכשירים הביתיים הקיימים בשוק אמינים או שעדיין להמשיך בבדיקות הרגילות בקופת החולים? אודה לתשובתכם בברכה, חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר ביתי לבדיקת נוגדי קרישה - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/05/2012המכשיר כן אמין !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרטלי07/05/2012
שלום
אני בת 32 עם עבר עשיר של אירועי קרישה DVT 3, PE וחשד לTIA
אני הומוזיגוטית לפקטור II.
כמו כן יש לי PFO , קטן עם מעבר בועיות דו צדדי, מימין לשמאל ומשמאל לימין.
וכן MAY THURNER סנדרום , של לחץ משמעותי על וריד האיליאקי השמאלי ע"י העורק הסמוך, באותו מקום של הלחץ ישנו גם קריש דם לא חסימתי. ישנה אי ספיקת מסתמים קלה בוריד הפופליטאלי ואי ספיקה בינונית בוריד הפרונאלי השמאלי.וכן זרימת דם נמוכה יחסית בורידים האיליאקיים ובוריד הפרומלאי המשותף בצד שמאל.
הוחלט בשלב זה לא לצנתר את הוריד החולה, אלא בשלב מאוחר יותר.
אציין כי קרשי הדם היו בורידי: האיליאק, הפרונאלי, ובאחד מהורידים הטיביאליים האחוריים בשוק.
אני מטופלת בקלקסן פעמיים ביום. ואמורה לעבור ניתוח, הוצע לי בשל מצבי להכניס מטריה יום לפני הניתוח ולהוציא אותה אם יתאפשר כמה ימים אחרי.
על מנת להגן על הריאות והלב עד כמה שניתן.
שאלות שצצו לי אחרי שישבתי עם ההמטולוג...
האם קריש יכול להיווצר מראש בריאה וכלל לא להגיע מהשוק ? שהרי אז אין למטריה חשיבות לא??
והאם במצב שלי אכן היתרונות בהכנסת מטריה עולות על החסרנות? אני מוצאת את עצמי חוששת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי07/05/2012אתה מיקרה מורכב ומסובך שנמצא במעקב קפדני גם אצל המטולוג. רצוי לקבל המלצותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיותאיריס06/05/2012
שלום , קבלתי תשובות של rvvt sensive to cac ברמה של 49 בנוסף rvvt sensitive/not sensitive ברמה של 1.54 . האם זה תקין האם יש צורך בביקורת , יש לי תופעה של פנים רדומות שחוזרת על עצמה (בדיקת mri) תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי07/05/2012אני לא יכול לתת אינטרפרטציה לתשובות הללו. לפנות לרופא שביקש את הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לרעיון - בצקת ברגלייםאורן03/05/2012
בעקבות בצקת בשתי הרגליים דו"צ (כף רגל, שוק וירך) נבדקתי ע"י כירורג כלי דם.
בוצעו בדיקות דם והדמיה שיצאו כולן תקינות (US בטן, דופלר לרגליים, מיפוי בלוטות לימפה).
נבדק הקשר לבלוטת התריס אך כיוון זה לא הועיל. הבלוטה מאוזנת.
לאחר כ- 3 חודשים ירדה הבצקת ברוב חלקי הרגל ונשארה רק באזור כף הרגל ושורש כף הרגל.
לרופא המשפחה אין רעיון נוסף. כירורג כלי דם חשב אולי לבצע CT בטן ואגן.
אשמח לדעת אם יש קשר כלשהו לתחום התמחותך והאם יש לך רעיונות מה לבדוק בנוסף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לרעיון - בצקת ברגליים - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/05/2012לא נראה לי שמדובר בבעיה המטולוגית
להמשך המעקב אצל רופא משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PEG ASPARGINASE- סיכון טרומבוזיזגדי02/05/2012
שאלתי היא האם קיים טיפול מונע לקרישי דם עקב שימוש בPEG-ASPARGINASE לחולי ALL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PEG ASPARGINASE- סיכון טרומבוזיז - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/05/2012לאץ בדרך בודקים קרישה אם החולה סימטומתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להוריד את רמת הפריטין ?אלישה02/05/2012
הי
בת 45. לשעבר חולת לוקמיה. לפני 3 שנים עברתי השתלת מח עצם ומאז רמת הפריטין גבוהה מאוד. כרגע עומדת על 1350
שזה אומר שיש לי בעיה בספיגת הברזל?
שאר בדיקות דם וספירות תקינות. ואני לא נוטלת תרופות כלשהן.
האם וכיצד ניתן להוריד את רמת הפריטין ? או לטפל בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להוריד את רמת הפריטין ? - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/05/2012אני מניח שאת במעקב.
התשובה חריגה.
אפשר לשאול למחלקת השתלות מה משמעות הממצא והאם יש צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוציסטיןניבה02/05/2012
בן 51 בריא. מטופל בויטמין B12. בבדיקות דם יצא לי הומוציסטין 16 כשהנורמה 15.5 והחומצה פוליק 4 .הגסטרולוג אמר שאולי יש לי נטיה שעלולה לעשות בעיות ללב והפנה אותי לרופא משפחה. רופא משפחה רק נתן תוספת חומצה פוליק, וכששאלתי אותו אם זה מעיד על בעיות בקרישיות אמר, שלא בהכרח. קראתי ,שבעיה גנטית בMTHFR עלולה לעשות מצב כזה
אם כן האם יש צורך לברר העיניין כדי לדעת אם יש נטיה לקרישיות יתר ?
.האם יש סיבות אחרות לא בעיה בMTHFR שעושות ערכים כאלו מה דעתך ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוציסטין - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/05/2012אתה בריא . אין משמעות קלינית לתוצאה זו.
אם אתה מעונין אפשר לבקש בדיקה גנטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וקרישיותאופק01/05/2012
האם למי שיש נטייה לקרישיות דם ואינה יכולה לקחת גלולות, מורשית לקחת גלולות מיקרולוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וקרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/05/2012ברור שהשאלה לרופא נשים ולא להמטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוציסטין גבוהדוד29/04/2012
בן 51 בריא. מטופל בויטמין B12. בבדיקות דם יצא לי הומוציסטין 16 כשהנורמה 15.5 והחומצה פוליק 4 .הגסטרולוג אמר שאולי יש לי נטיה שעלולה לעשות בעיות ללב והפנה אותי לרופא משפחה. רופא משפחה רק נתן תוספת חומצה פוליק, וכששאלתי אותו אם זה מעיד על בעיות בקרישיות אמר, שלא בהכרח. קראתי ,שבעיה גנטית בMTHFR עלולה לעשות מצב כזה
אם כן האם יש צורל לברר העיניין כדי לדעת אם יש נטיה לקרישיות יתר?
.האם יש סיבות אחרות לא בעיה בMTHFR שעושות ערכים כאלו מה דעתך ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוציסאין גבוה
אורי נטורופת30/04/2012חשוב לקבל B12 מסוג Methyl שאחראי על טרשת עורקים, אוסטאופורוזיס, מחלות לב וכלי דם (שנגרמים עקב רמות הומוציסטאין גבוה)..
ויטמין B12 בצורתו הנפוצה ביותר נקרא cyano-cobalamin ,אך על מנת שהגוף ידע לספוג את ה-B12 הגוף צריך קודם להעביר אותו תהליך מתילציה ולהפוך אותו למתיל-קובלאמין methyl-cobalamin.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וMTHFRיערה27/04/2012
בת 25 לפני מתן גלולות נעשה לי בירור תרומבופיליה כל הבדיקות תקינות למעט MTHFR הומוזיגוטי, הומוציסאין תקין, האם זה אומר שאסור לי לקחת גלולות?תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וMTHFR - תגובה
פרופ` אלן ברבי28/04/2012החלטה בידים של רופא נשים בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי HBF גבוהיםכיאלי26/04/2012
שלום רב ... בני בן שנתיים במהלך בדיקה שגרתית התגלו ערכי HBF גבוהים 3.4% להלן שאר הבדיקות בספירה שלא בגדר הנורמה :- LYM% 44 MCH 22.4 MICRO% 12.6 HYPO% 8.3 שאר הבדיקות תקינות ובגדר הנורמה כולל MCV 70.7 HB 11.5 HBA2 2.5 MACRO% 0.0 RBC 5.14 WBC 11.4 מה המשמעות של בדיקה זו , האם צריך לעבור עוד בדיקות? האם הוא נשא תלסמיה ? האם יש סכנה בזה ? איך זה משפיע על מהלך החיים ? אבקש עזרתך והסברך ועל טיפולך המסור אודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לערכי HBF גבוהים
כיאלי27/04/2012ברצוני להוסיף שאין ביני לבין אשתי כל קירבה משפחתית והבדיקה בוצעה לפי בקשתי , אשתי סובלת מאנמיה הימוגלובין נמוך תמיד האם כדי שתעשה בדיקת תלסמיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברמוטיב - היפריקוםאלה26/04/2012
האם ידוע על איזה שהוא קשר בין שימוש בתרופות המורכבות מצמח זה (רמוטיב) ובין פגיעה במח העצם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברמוטיב - היפריקום - תגובה
פרופ` אלן ברבי28/04/2012לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וסיכוןיערה25/04/2012
האם זה נכון שהפסקת גלולות ונטילתן מחדש וכן החלפת סוג גלולה
מגבירות סיכון ליצירת טרומבוזה???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וסיכון - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/04/2012לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)