מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרמבוציטים נמוכיםטלי29/03/2012
היי אני מאוד מודאגת, אישפזו אותי עקב מס 9 אלף טרמבוציטים ואני מטופלת בסטרואידים שכנראה הגוף לא מגיב להם שאר הבדיקות בסדר אני בת 25 ללא בעיות בריאות בעבר אובחנתי כחולה בitp רציתי לדעת האם זה מסוכן? לא ביצעו לי מח עצם האם אני צריכה לדרוש זאת? ואם כן מדוע ועוד שאלה חשובה האם זה יכול להוביל ל" מחלה״חס וחלילה או שזה עובר כמו שבא? אשמח אם תענה לי בתודה 
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמבוציטים נמוכים - תגובה
פרופ` אלן ברבי03/04/2012מדובר אצלך ב chronic itp עם התקף חריף.
הטיפול הוא סטרוידים והתגובה יכולה להיות איטית.
האם הציעו לך כריתת טחול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמבוציטים נמוכים - תגובה
פרופ` אלן ברבי03/04/2012מדובר אצלך ב chronic itp כעת בהתקף חריף שטיפולו הוא סטרואידים.
לפעמים התגובה איטית.
טיפול אפשרי שעשוי למנוע התקפים חוזרים הוא כריתת טחול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה לטלי
ITP ISRAEL08/04/2012טלי שלום,
אני חולת ITP יותר משנה
אם את צריכה מישהו לדבר איתו אשמח...
יש ב-FACE BOOK דף שנקרא ITP ISRAEL
צרי איתי קשר אם את רוצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בלימפוציטיםיוסי26/03/2012
שלום
ביצעתי בדיקת דם ובספירת הדם הופיע ערך באחוז לימפוציטים 19.8 בכמות לימפוציטים הערך הוא 1.06. שאר המדדים הינם בגדר הנורמה.
ממה יכולה לנבוע החריגה בלימפוציטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בלימפוציטים - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/03/2012אין משמעות קלינית לממצא זה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה?
יוסי27/03/2012הוספתי את תוצאות הבדיקות אם חסר פרטים... אשמח לקבל תשובה העניין מאוד מטריד אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לתסחיף ריאתירונן25/03/2012
שלום רב,
אני בן 23. ברקע קיימת מפרצת של המחיצה הבין עלייתית+PFO בלב. בשבוע האחרון אני מתלונן על כאבים בחזה צד שמאל בין הצלעות שמתגברים בנשימה עמוקה. יש לציין כי הייתי במוקד לרפואה דחופה לפני מספר ימים ושם ביצעו לי א.ק.ג שהיה תקין פרט לסינוס טכיקרדיה וסטיית ציר ימנית. צילום חזה היה ללא ממצא פתולוגי. שיחררו אותי משם ללא שום טיפול כי טענו שהכאבים הם ממקור שרירי. נבדקתי היום ע"י רופא המשפחה ששמע איוושות בלב בעת האזנה ללב ע"י סטטוסקופ. בנוסף הופניתי ע"י הרופא לביצוע בדיקת D-DIMER בקופ"ח.
מה משמעות תסמינים אלו והאם ישנה סבירות לתסחיף ריאתי על אף צילום חזה תקין??? האם בדיקת D-DIMER שוללת בוודאות תסחיף ריאתי? כיצד עליי להשלים את הבירור והאם זה היה מוצדק לשחרר אותי ללא טיפול במוקד???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לתסחיף ריאתי - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/03/2012אני סבור ששיחרור מהמחלקה ללא טיפול התאים לממצאים שהתקבלו.
ד-דיימר בעצמו אינו אבחנתי ל תסחיף ריאתית, אבל ערך תקין לא נמצא בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסוריםג'ניפר22/03/2012
שלום ,אני לא בטוחה שאני מפנה את שאלתי בפורום הנכון אבל אשמח מאוד להתייחסות,אני מרגישה נורא לא טוב
הסיפור הוא כזה-אני בת 20 ,ולפניי כחודשיים היו לי 3 ימים של סחרחורות ,חולשה חזקה ובחילות .חשבתי שזה וירוס וחיכיתי שזה יעבור ואכן עבר עד לשבוע לאחר מכן שחשתי אותו הדבר והתעלפתי.
הלכתי לרופאת משפחה שלי ,היא הפנתה אותי להמטולוג,נוירולוג,אורטופד( כי הצווער היה תפוס אפילו עד עכשיו), ורופא אף אוזן גרון. גם ביצעתי בדיקות דם ואולטר לב.
התוצאות היו : בבדיקות הדם(אני רושמת רק את מה שהיה מחוץ לטווח)
urea b - 20
creatinine -0.5
neutrphils - 38.8
lymphocytes -45.5
easinophils -8
אלוטר לב - נצפו upc's 25 סה"כ משני מוקדים הפרעות קצב על חדריות נצפה apc אחד.
הלכתי לנוירולוד ,אמר שהכל בסדר אבל בכל זאת יפנה ל mri . רופא אף אוזן גרון אמר שהכל בסדר ותקין וזה קורה מידי פעם הסחרחורות..לאורטופד עדיין לא הלכתי והמטולוג בכלל הפנה לבדיקות דם נוספות-קרישת דם בגלל אחותי בת ה25 שהיה לה קריש דם בריאות ...
מאז עבר עוד שבוע וחצי שהכל היה בערך בסדר, אתמול הסחרחורת חזרה ,הפעם היא מופיעה אפילו כשאני לא בתזוזה ולעיתים קרובות יותר.הרופאה שלחה אותי לעוד בדיקות דם חוזרות והתוצאות אותו הדבר(חלקן יותר גבוהות בקצת)
creatinie- 0.5
neatophilis- 34.1
lymphocytes- 51.4
eosinophilis- 8.1
אני לא יודעת מה לעשות,רופאת המשפחה אמרה שבפעם השעברה שכנראה זה וירוס או דלקת. אבל מתיי זה יעבור?ולמה אני מרגישה רע כל שבוע?האם זה יכול להיות בעיה אחרת בכלל?
אשמח להתייחסות ועצות מתאימות,תודה רבה מראש
ג'ניפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסורים - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/03/2012יתכן וסבלת ממחלה ווירלית .לנוח בסבלנות מספר ימים עם שתייה מרובה
אין חריגות בבדיקות אבל לחזור בעוד שבועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 5 והריוןרחלי20/03/2012
בת 32 בהריון ראשון שבוע 13. בגלל סיפור משפחתי.אובחנתי כהטרוזיגוטית בפקטור5
בתחלילת ההריון ההמטולוג לא המליץ על לקיחת מדללים. אני רזה ואין גורמי סיכון אחרים.
היום הגעתי לרופא נשים בגלל תלונה של תחושת כאבי מחזור. בבדיקה הכל היה תקיו אך הוא המליץ לקחת אספירין 100 בגלל הפקטור. אני מאוד מתלבטת ומבקשת להעזר בכם בהחלטה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 5 והריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/03/2012הממצא לא נדיר ובדכך כלל ללא משמעות קלינית.
צריך לשאול לרופא נשים אם הוא חושב שהתופעות הן תופעות של תרומבופיליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וקרישיות יתרנירה20/03/2012
בתי בת 22 בריאה נוטלת גלולות למניעת הריון מליאן . .מזה כשלוש שנים. מעשנת עד 5 סיגריות ליום.פרט לבדיקת ספירת דם,PT PTT ופרינוגן קלאוס ,שיצאו תקינים.לא נתנו לה בדיקות לקרישיות יתר יש לציין , שלא ידוע במשפחה על בעייה בקרישת הדם או ארועים לבביים בגיל צעיר.(לסבתא של בתי בגיל 75 היה DVT ולא נבדק קרישיות יתר)
שאלתי1) האם יש צורך בבדיקות לקרישיות יתר מיוחדות ?
2)אם כן אלא בדיקות צריך לבצע?
3)האם בזמן נטילת גלולות יש אפשרות לבצע בדיקות של קרישיות יתר?
4)האם גם רופא נשים מתמצא ויכול לתת בדיקות לקרישיות יתר או רק המטולוג?
המון תודה על העזרה!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וקרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/03/2012אין תשובה לשאלותיך.
רופא נשים מכיר היטב הבעייה וההנחיות בנוגע למתן גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ביופסיהמירב20/03/2012
שלום רב,בת 40 חולת לופוס מזה 20 שנה מטופלת בפלקווניל,הלטרוקסין לבלוטת התריס וויזודיפ קומבו בשל יתר לחץ דם.בבדיקה שיגרתית נשלחתי לכירורגית שד ששלחה לביצוע ממוגרפיה ומשם לביופסיה בשל בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי.להלן תוצאות הביופסיה:LYMPH-NODE WITH SINUS HISTIOCYTOSIS AND PARACORTICAL HYPERPLASIA.CLINICAL CORRELATION AND FOLLOW-UP ARE ADVICED לדברי כירורגית השד אין הדבר קשור לשד וכי עלי לפנות להמטולוג.האם תוכלו להסביר לי את תשובת הביופסיה הנ"ל?תור להמטולוג נקבע לעוד כשבועיים,האם יש צורך דחוף יותר לאור התשובה הנ"ל?במה מדובר והאם יש קשר ללופוס?
תודה רבה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ביופסיה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/03/20121. קרוב לודאי שלממצא בבלוטות אין קשר ללופוס.
2. רצוי לפנות להמטולוג בכל מקרה כדי לשקול בירור נוסף וכן להסתכל ביחד עם פטולוג מוסמך על תוצאות הביופסיה.
3 ניתן לחכות שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להמלצתך
מירב04/04/2012שלום רב
בהמשך להמלצתך ובהמלצת ההמוטולוגית בהדסה הועברה הבדיקה להדסה שם קבעה הפתלוגית כי מדובר בממצא שפיר.בבדיקה פיזית קבעה ההמוטולוגית כי ישנן גם בלוטות מוגדלות הן בצוואר והן במיפשעות נשלחתי לביצוע CT חזה,בטו ואגן שביצעתי אך טרם נתקבלו תוצאותיו .בבדיקות דם:אנמיה +לויקופניה,C3 נמוך(80),CRP נמוך,שקיעה תקינה ואיסוף שתן של 24 שעות 148 לאחר שבבדיקת הסטיק נתגלו לויקוציטים וחלבון.
סובלת מחולשה כללית והזעות לילה.
רציתי לשאול לשם מה נשלחתי לביצוע הסי.טי ומה מבקשים למצוא דרכו אם הפתלוגיה קבעה כי אין מדובר בממצא סרטני?האם ישנם עוד מחלות הקשורות להגדלת הבלוטות ועד כמה זה יכול להדאיג?כמה חמור זה יכול להיות ומה נראה לך החשד הקיים לאור נתונים אילו?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות סי.טי
מירב05/04/2012שלום רב
הבוקר נתקבלו תוצאות הסי.טי:
בלוטות לימפה סופרה קלוויקולריות ואקסילריות דו צדדי
מוקד תת פלוירלי קטן בריאה ימנית.
תוספת רקמתית ברקמת שד שמאל.
נגעים היפודנסיים זעירים באונה ימנית של הכבד.
צ'יסטות קורטיקליות בכליה ימנית
האם תוכל לעזור לי להבין לאור נתונים אילו והקודמים ששלחתי לך?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- coombs directעדי19/03/2012
שלום.בת 31 ברקע תלסמיה מינור ואנמיה.עקב עייפות מוגברת חיוורון כאבי ארש ודופק מהיר -ביצעתי בדיקת COOMBS DIRECT אשמח לפירוש התוצאות:
POSITIVE
IGG+/-
IGA-
IGM-
C3C-
C3D-
CTL-
כמו כן תוצאות נוספות:
המוגלובין 11.1
פריטין קטן מ-8
RBC-Red Blood Cells 6.31
Hematocrit -34.8
MCV-Mean Cell Volume -55
MCH-Mean Cell Hemoglobin-17.6
RDW-Red Cell Distri.Width-17.1
MCHC-M.Cell Hb cont.-31.9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר coombs direct - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/03/2012השאלה האם ההמוגלובין היום נמוך ממה שהיה בעבר כי הממצאים הנוכחים מתאימים לתלסמיה מינור בלבד.
בכל מקרה חייבים לחזור על בדיקת ה-COOMBS כי במידה והיא חיובית, צריךלברר למה ויתכן ויש לכך משמעות גם מבחינב טיפולית.
כדאי להתייעץ ישירות במרפאה המטולוגית ומומלץ גם על מתן חומצה. פולית - 5מ"ג ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנועה18/03/2012
שלום, לאחותי יש APLA ועברה אירוע מוחי חולף לפני מספר שנים עקב נטילת גלולות ועישון (לפני שהתגלתה ה- APLA). בברור המטולוגי שעברתי לאחר האירוע של אחותי התברר שיש לי MTHFR הומוזיגוטי אך מלבד זה כל מדדי הקרישיות תקינים (נערכו לפני כ- 8 שנים). כיום אני בת 35 עם 3 ילדים ומעוניינת לקחת גלולות. האם זה בעייתי נוכח ההיסטוריה המשפחתית?
אני לא מעשנת אך בעלת עודף משקל רב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ19/03/2012נראה לי שזה לא בעיתי אך ליתר ביטחון הייתי ממליץ אמצעי אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם.בתיה15/03/2012
שלום רב,
להלן תוצאות של ספירת דם אשר ביצעתי לפני מספר ימים, ישנם כמה ערכים אשר נראים לי לא תקינים, אודה לך מאד באם תוכל לומר לי באם זה בסדר.
RBC 5.14, המוגלובין 15.2, Hematocrit 45.5 , PT 11.2 , יתרת הערכים בספירת הדם הם בסדר כלומר נמצאים ממש באמצע הסוגריים ואילו אלה אשר רשמתי לך הם לקראת סוף הסוגריים כלומר לצד ימין של הסוגריים.
מקווה שהבנת אותי ואשמח לקבל את תשובתך.
תודה רבה.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם. - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/03/2012יש ערך גבוה של המ'
לחזור על הבדיקה אחרי שתיית 2 כוסות מים
חשוב לפנות לרופא שביקש הבדיקות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- anty FXa Activityאני13/03/2012
שלום רב,
בת 37 + 2, שבוע 30 להריון.
הריון 7, אחרי 4 הפלות רצופות בשליש ראשון.
הטרוזיגוט לפקטור 2. מזריקה קלקסן 60 מ"ג מדי ערב.
בבדיקה שבכותרת יצא הערך 0.180 U/ml. הבדיקה נערכה בתשע וחצי בבוקר,
שלוש וחצי שעות מהזרקת קלקסן 60 מ"ג, ע"פ הנחיות היחידה ההמטולוגית.
התקשרו אלי ואמרו לי שהערך מאוד נמוך והעלו לי מינון ל 80 מ"ג ליום.
האם המינון מספיק? האם אצטרך לדעתך בדיקה נוספת כזו?
מה הם הסיכונים? בינתיים הגודל וההתפתחות של העובר תואמת את גיל ההריון.
אודה לך מאוד לתשובות ואולי לשפוך קצת אור על הנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר anty FXa Activity - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/03/2012בסדר. צריך להקפיד להוראות של המטולוג היועץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות של "בסדר" שכתבת?!
קסיה18/03/2012המתנתי כל יום לתשובה, כמה פעמים ביום כדי לקבל תשובה לקונית כמו "בסדר"...
הבנתי שאני צריכה להתייעץ עם המומחים שמלווים אותי, אבל ביקשתי הסברים כלליים,
קצת מידע, אני אפילו לא יודעת על מה בדיוק ענית "בסדר".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניה NAITאמא מודאגת12/03/2012
שלום רב'
לפני 3 חודשים נולדה ביתי הבכורה, עקב חום שהיה לי בלידה עשו לה ספירת דם בה נתגלה כי לילדה יש 19 אלף טסיות, לאחר בירור ובדיקות דם שנלקחו למעבדה בבי"ח רמב"ם עלה כי הילדה סובלת מטרומבוציטופניה - NAIT (האנטיגנים HPA1 ו-HPA3 נמצאים על הגליקופרוטאין GPIIbIIIa ונמצא כי הנגודנים האמהיים מכוונים כנגד HPA3b)
הילדה טופלה בפגייה בהלל יפה שבועיים שם קיבלה טיפול ב- IVIG + טרומבוציטים ושוחררה עם 66 אלף טסיות, לאחר מס' ימים בביקורת שוב חלה ירידה, ומאז היא נמצאת במעקב בבי"ח מאייר (רמב"ם), שם קיבלה פעם נוספת IVIG ללא טרומבוציטים.
מאז ועד היום חלו עליות לצד ירידות כאשר היום הילדה נמצאת עם 70 אלף טסיות.
(המספר המקסימאלי של הטסיות היה אצלה 80 אלף)
הוסבר לנו כי תוחלת החיים של הנוגדנים היא מקסימום 3 חודשים ולכן לאחר 3 חודשים צריכה להיות החלמה מוחלטת מהמצב.
בנוסף נערכה בדיקת מח עצם וכן US מוח - שניהם נמצאו תקינים.
בכל הביקורות נעשה מישוש של הבטן - הטחול לא נמצא מוגדל.
אני מתוסכלת ודואגת מאוד... מדוע היום , לאחר 3 חודשים עדיין אין עלייה מספקת במספר הטסיות? האם הדבר הגיוני לאור הממצאים הנ"ל? יש לציין שאני מרוצה מאוד מהטיפול ומהרופאים שמטפלים בביתי אך עדיין עם זאת גם להם אין תשובה באשר למצבה וגם להם נראה תמוה מאוד שאין עלייה דרסטית בטסיות.
אשמח מאוד לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטופניה NAIT - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/03/2012תופעה נדירה מאוד אבל מטופלת היטב.
הרופאים שמטפלים יענו בטח לשאלותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנתיים 5 ליידן הומוזיגוטשרית11/03/2012
שלום רב,
בני צריך לעבור ניתוח שקדים ושקד שלישי.
הוא הומוזיגוט ל-5 ליידן
אלו טיפולים מניעתיים מבחינת הקרישיות צריכים לנקוט בשל ניתוח שכזה?
תודה,
האמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנתיים 5 ליידן הומוזיגוט - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/03/2012ממליץ שהמטולוג ילדים במקום יכתוב ההמלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנתיים 5 ליידן הומוזיגוט - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/03/2012בניתוח המדובר אין צורך בטיפול מניעתי בבעלי חוסר ב 5 ליידן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןורד06/03/2012
בוקר טוב
1. בטיפול IVF אני מזריקה את הקלקסן החל מקבלת ההורמונים- מנופור בערך מהיום השלישי רביעי למחזור ע"פ הוראת הרופא לפיריון ולא כפי שאמר ההמטולוג מיום ההחזרה. האם זה תקין או עדיף להזריק לאחר ההחזרה?
2.האם יכול להיות שהחודשים האחרונים שבהם היה ביוץ מוקדם או שטיפול הופסק עקב ערכים לא תקינים קשור לקלקסן מאחר שבטיפולים לפני השימוש בקלקסן לא היה ביוץ מוקדם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ06/03/20121. נראה לי שנתן להתחיל במתן הקלקסן החל מקבלת ההורמונים
2. לא נראה לי שיש קשר בין ביוץ ובין מתן הקלקסן. מטרת הקלקסן למנוע שנויים בכלי הדם ללא כל קשר לתהליך הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ורד06/03/2012הוספה האם בדרך כלל נהוג לקחת את הקלקסן מיום החזרת העוברים או מיום תחילת ההורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד סרטן צוואר הרחםנעם05/03/2012
שלום,
בתי, בת 21, אובחנה כסובלת מ- ITP וקרישיות יתר במסגרת בדיקות לפני מתן גלולות למניעת הריון. כמובן שאינה נוטלת גלולות.
האם אפשרי שתקבל את החיסון נגד וירוס הפפילומה? האם אין סכנה להיווצרות קרישי דם? או תופעות אחרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/03/2012לא. אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)