מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן עירוי של טרומבוציטים ותופעות לושרה06/06/2011
אימי קיבלה עירוי של מנת טרומבוציטים ומיד לאחריו קיבלה התקף אסטמה. (אציין שהיא אסמטית עם רקע אלרגי). האם תיתכן תגובה כזו לאחר מתן טרומבוציטים?
האם קבלת עירוי של מנת דם יכול לגרום לחולשה כללית ולתופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן עירוי של טרומבוציטים ותופעות לו - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011התשובה חיובית ובמידת הצורך יש לתת הכנה לפני עירוי נוסף בעתיד.
יש לעיתים תגובות מידיות לאחר עירויי דם אך לא לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Secondary AMLudi05/06/2011
שלום,
לפני כמה ימים בעקבות בדיקת מח עצם אובחן אבי כחולה ב Secondary AML
מה המשמעות של שניוני?
אבי בן 75 וסובל מבעיות לב
מה הטיפול המומלץ?
מה הסיכויים להשקיט את המחלה ולהמשיך לחיות עוד כמה שנים?
תודה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Secondary AML - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011קרוב לוודאי שהיה לו גידול ממאיר ראשוני וקיבל טיפול בכימוטרפיה ו/או הקרנות .
על סמך נתונים אלו לא ניתן לענות לפני שמקבלים את כל הפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות יתריום נפלא05/06/2011
שלום רב,
אני סובלת מקרישיות יתר גנטית (פגם בפקטור 2) אמא
סובלת מפקקת ורידים וקרישים רבים.
רציתי לשאול איך ניתן לדעת אם יש לי קריש דם או לא?
אני לפני ניתוח פלסטי באף אני צריכה לקחת אספירין (בינתיים מלבד איסור על
מאמץ גופני פתאומי וטיסות ארוכות אין טיפול)? - בהריון לקחתי קלקסן
האם הקופה מממנת בדיקות אלו?
האם זו נחשבת נכות?
תודה
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרשיות יתר - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011אם לא היו סימנים המחשידים בכוון נוכחות קריש דם .
קרוב לוודאי שאין ונקווה שלא יהיה .
כמובן יש להמשיך בטיפול מונע.
לגבי הקופה - אין לי מושג
לגבי הנכות - במידה ואין סבוכים התשובה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרחלי05/06/2011
מה המשמעות של בדיקות דם אלה:
kapa free light CH. 59.83 H
free kappa /free llamb 3/54h
הנבדק הוא בן 85, ואובחן כבר לפני 10 שנים בחולה CLL.
תודה, רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011מהם הערכים התקינים באותה מעבדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תשובתך אודהליאור05/06/2011
בן 39, בריא. לא מעשן. לפני כשנה וארבעה חודשים עשיתי fna בעקבות בלוטות לימפה נפוחות וכואבות בצוואר. הבדיקה העלתה שלא ניתן להבחין בין תהליך סרטני ללא סרטני. בדיקות דם תקינות לחלוטין לאורך כל השנה. מאז עברתי בדיקת mri צוואר ומספר בדיקות אולטראסאונד רקמות רכות בצוואר. הmri היה תקין לחלוטין. דווקא באולטראסאונד היו בלוטות מרובות עד 2 ס"מ. הן רופאי אף אוזן גרון והן מעקב המטולוגי אמרו לי שאין דאגה כי לא מדובר בתהליך סרטני כי הבלוטות קטנות וכואבות. או קי.
לאחרונה יש עוד תופעות שאינני יודע האם קשורות: 1. בליטה קטנה (אולי שומנית) מעל הטבור (האם יש שם בלוטות לימפה?), 2. גרד בלתי מוסבר סתוך אוזן ימין (הצד בגרון שכואב). 3. עייפות החומר. עדיין יש כאבים בצד זה של הצוואר, הן בתנועה והן בבליעה. האמת? זה פשוט לא נעים, וגם אי הודאות לא מוסיפה...
שאלות: 1. באם יכול להיות שגידול סרטני של נהלימפה יכול 'להמתין' כשנה וחצי ואז לפרוץ?
2. האם ליישר קו עם ההמטולוג והאף אוזן ולהמשיך לרפואה אלטרנטיבית?
3. האם הסימנים של גרד בתעלת האוזן והבלט הקטן בבטן, ויחד עימם הרגשה לא נעימה בצוואר (ימין) ובלסת, יכולים להעיד על תסמינים כלשהם?
4. האם ביופסיה חוזרת יכולה להאיר משהו?
סליחה על האריכות, עבורי היא קצרה לשנה שאני עובר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתך אודה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/20111. תיאורטית יש סוגי לימפומות המתפתחות לאט
2. זוהי החלטה שלך - אינני יכול לייעץ בנדון , על כל פנים יש להמשיך את המעקב אצל רופא א.א.ג והמטולוג.
3. אלה אינם סימנים חד משמעיים .
4. במידה ויש ספק והבלוטות עדיין קיימות - התשובה חיובית ואני ממליץ על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי קרישהאור04/06/2011
היי,
אני עומדת בפני ניתוח רפואי + פלסטי באף (מחיצות וקוניכיות) ונשלחתי לבצע בדיקות דם.
תוצאות בדיקות הקרישה שלי הן:
PT-INR 1.0,
PT-SEC14.9,
PT % - 100%,
APTT-sec 34.1
האם התוצאות הללו תקינות?
האם יש קשר לנטילת גלולות?
האם יש דרך לטפל בבעיה (אם קיימת)?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי קרישה - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/06/2011הPT בסדר
צריך לראות מהנומה של ה PTT
אין קשר בגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה בגבבני03/06/2011
שלום רב,
באזור הגב עליון והצואר נמצאו אצלי כמות רבה של קשריות לימפה(עד 0.8 ס"מ), הרופא שבדק אותי אמר שהוא בחיים לא ראה דבר כזה ושאין לו מושג מה לעשות חוץ מלחכות ולראות האם הקשריות יגדלו.
אשמח לקבל חוות דעת נוספת,
תודה, בנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה בגב - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/06/2011צריך להיות מרשים !
מציע לך להגיע מהר ליעוץ א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בדיקות דםאבי03/06/2011
שלום רב אבקש עזרה והסבר ברשותך בקשה אני בן 32 ויש לי כמה בדיקות דם לא תקינות מה זה אומר ומה אפשר לעשות כדי לטפל בזה ומה לוקחים בהמלצה ממך
הבדיקות הם:MCV יצא 79 שצריך להיות בן 83-101 מה זה אומר
MCH שכול הזמן יורד לי הוא 25.2 וצריך להיות בן 27-32 וזה הכי מדאיג אותי
RDW-CV יצא 14.3 וצריך להיות בן 11.6 ל14
PDW יצא 19.9 וצריך להיות בן 9-17 וזה גם עלה לי
MPV יצא לי 13 שצריך להיות בן 7.8-12
P-LCR HMT 50% מה זה אומר ואם זה תקין אני לא יודע
אבקש תשובות על הבדיקות בהקדם האפשרי אם אפשר והסבר על כול מה שרשמתי כי אני כבר לא יודע לאן לפנות ואיזה טיפול לקחת
שוב אבקש לפחות את הפירוש של הבדיקות שרשמתי ולמה זה כול הזמן לא תקין אצלי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/06/2011אין חשיבות קלינית לשינויים הללו.
אין לי מדע על P-LCR HMT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמשה03/06/2011
HEPATITIS Bs Ag - negative
HEPATITIS bclgm - negative
HEPATITIS Bs Ab -0.23- negative miu/ml
HEPATITIS Be ab - negative
HEPATITIS bc ab tot, - negative
tsh 5.51
t4-free 19.5
dna ds ab 3.0
מה המשמעות הבדיקה בבקשה לחוץ עם זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/06/2011קודם כל זה לא המטולוגיה !
הTSH מעת מוגבר
לפנות לרופא שביקש הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה DLBCL המערבת את הלבנטלי03/06/2011
שלום רב
כמה מקרים בעולם יש של לימפומה DLBCL עם מעורבות של שריר הלב?
האם התגובה צפויה להיות פחות טובה עקב כך? האם הטיפול באופן כללי הוא אותו טיפול דהינו כימוטרפיה ?ללא כל נגיעה בכירורגיה של הלב?
אצל אבא שלי בן 68 כמעט, התגלתה המחלה לפני 10 חודשים טופל כמקובל בR-CHOPX6 לאחר 3 חודשים שוב מופעי חום, חולשה ו"נשיכות" בחזה. בפעם הראשונה היתה מעורבות של הלב +אגן. כעת לאחר בירור מקיף שכללMRI ופט סיטי המחלה חזרה לשריר הלב ובלוטה במדיאסטינום עובר כעתESHAP באישפוז במטרה להכין להשתלה עצמית.
מה הסיכוים לרמיסיה לאור הנ"ל, ?האם עדין קימת אפשרות לריפוי לאור הממצאים.? האם יש מספיק ידע במרכזים שלנו בארץ להתמודדות עם מחלה כשלו המערבת את הלב?
אשמח לכנות ולתשובות על כל שאלותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה DLBCL המערבת את הלב - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/06/2011נכון המקרה מסובך.
אין באפשרותי לענות
מציע לך לפנות להמטולוג שמטפל בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקמיהרבקה02/06/2011
שלום,
גבר בן 84
האבחנה היא ACUTE LEUKEMIA MO עד 40% בלסטיים.
כ 35% בלסטים עם מאפיינים אנטיגניים מתאימים ב POORLY DIFFERENTIATED/WITOUT MATURATION.
אודה לך אם תבאר עבורי את משמעות המחלה מבחינת אופן הטיפול בה, אורך חיים ממוצע ומה משמעות MO ? מהן המלצותייך ?
כיצד ניתן לשמר את איכות חייו לאורך זמן ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקמיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/06/2011בטח קבלת את כל הפרטים וסברים מההמטולוג המטפל.
אני רק מוסיף שבגיל זה ועם סוג זה,לצערי, הפרוגנוזה לא טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער אחרי הודצ'קיןאילנה02/06/2011
שלום רב!
אני בת 29, לפני כשנה סיימתי טיפולים כימוטרפיים כנגד מחלת הודג'קין לימפומה.
בדיקות תקינות מאז.
אני מעוניינת לעשות הסרת שיער בלייזר/IPL אך חוששת.
מה ההמלצות בנושא?
אילו השלכות יכולות להיות לאור ההסטוריה הרפואית?
איזו מבין השיטות עדיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער אחרי הודצ'קין - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/06/2011אני לא מכיר את הנושא ספציפי, אבל סבור שאין קשר עם המחלה.
אולי להתייעץ קודם עם מומחים בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורותדנית02/06/2011
שלום רב,
אני בתחילת הריון ויש לי מידי כמה ימים צמרמורות לילה, שבהם קר לי מאוד ואני חייבת להתכסות ב 3 שמיכות עד שזה עובר. אני מאוד חוששת כיון שבפעמים קודמות לאחר צמרמורות בלילה ההריונות היו נופלים עוד ממש בתחילתם, כעת ליתר ביטחון אני נוטלת אספירין 75
יש לציין שרמת הברזל נמוכה וההמוגלובין מעט מתחת לנורמה, אני לא אוכלת במיוחד בשר אבל עם ההריון יש לי יותר דחף לאכול בשר,התחלתי בנטילת ברזל
שאלתי היא ממה יכולים להגרם צמרמורות אלה בזמן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ02/06/2011לצערי אין לי תשובה.
במידה והצמרמורות מלווה בחום יש כמובן לשלול זיהום.
מציע לפנות לרופא נשים .
לא ברור למה את מקבלת אספרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Amlיעל02/06/2011
לאחרונה גילו לאבי לוקמיה חריפה, מה שאומר מיעוט זמנו ביננו.
הדבר הוא קשה מנשוא, אין זה משנה כי גילו מבוגר.
השאלה איך ניתן להתמודד עם זה, מה כבר אפשר לאמר ואיך לעודד את אמא שחייה איתו כבר 50 שנה ?????
עדיין לא נכנסתי מספיק לעובי הקורה מההיבט הרפואי, כיצד ממש ניתן לעזור לו, אם בכלל... הרופאים מדברים על משהו נסינוי ( שאולי יאריך קצת את חיו. אך כמובן שאין ממש פתרון.
איך מתמודדים, הן מההבט הרפואי והן מההיבט הנפשי?
האבחנה AML N0
מה משמעות הספרה 0 ?
מה דעתך על שימוש ב vizada ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Aml - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ02/06/2011לצערי אינני יכול לענות על השאלה הראשונה ללא היכרות עם החולה.
אנו מטפלים כיום במספר לא מבוטל של חולים מבוגרים עם לוקמיה חריפה והנטייה העיקרית היא לשמור על איכות חיים אופטימלית כמה שרק ניתן לפרק זמן ארוך ככל האפשר.
יש מקרים בהם החולים מחזיקים מעמד חודשים.
בדר"כ וידזה לא מקובלת לטיפול בחולי AML מדרגה 0 כשהכוונה לדרגת ממאירות גבוהה והשימוש בתרופות הוא בהתאם לנוהל הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על היד השמאלית שני נקודות בצבע סגולפרופ` אלן ברבי26/05/2011
בת 36 בריאה בדרך כלל מעט חוסר ברזל לוקחת ברזל היום במקרה ראיתי על היד השמאלית שני נקודות בצבע סגול ולא קיבלתי שום מכה מצרפת תמונה ממה יכול לקרות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי28/05/2011נראה כתגובה אלרגית או אקימוזה
לבדוק ס.ד PT PTT דרך רופא משפחה ולהזמין תור לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
קארין03/06/2011זה עבר לאחר 3 ימים האם בכל זאת להמשיך לברר או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/06/2011אין מה לברר כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)