מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקות קרשיותשואלת23/11/2010
שלום,
בת 33.5 אחרי הפלה טבעית בהריון ראשון. רקע משפחתי של בעיות קרישיות קשות שגרמו במשפחה לארועים מוחיים, רעלת הריון ומוות מטרומבוזה בלב.
אלה תוצאות עדכניות של בדיקת קרישיות שלי - אני נמצאת ממש לפני הזרעה בתקוה להריון נוסף, מכאן הדחיפות. מה משמעות הבדיקות?
LAC-dRVVT-RATIO 1.40
LAC-SCT-RATIO 1.79
PT-SEC 10.8 Sec
APTT-sec 28.9 Sec
PT-INR 0.98
CONTROL PTT 27.5 Sec
FIBRINOGEN 415 mg/dl
PROT-S ANTIGEN (FREE 107 %
PROTEIN C ACTIVITY 129 %
ANTITHROMBIN-III 104 %
HOMOCYSTEIN 8.1 umol/l* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות קרשיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/11/2010אין הערכים הנורמלים, אבל נראה לי בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים נורמלים לשתי התוצאות החורגות
שואלת25/11/2010תודה רבה פרופ',
אני מעתיקה ברשותך את שני הערכים שנראים לי חורגים מהנורמה -
Lac sct Ratio 1.79 טווח 0.8-1.5
FIBRINOGEN 415 mg/dl טווח 170-410
האם לאור הטווחים אתה עדיין חושב שאין בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים נורמלים לשתי התוצאות החורגות - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/11/2010כן , אבל רצןי לחזור לרופא שביקש את הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ברזלנורי22/11/2010
תוסף ברזל בצורת דובונים הניתן לילד בן 5 - יכול לגרום לקיבה רכה וכהה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף ברזל - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/11/2010לא יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ב pet ct ככלי עזר באבחון ?אורנית22/11/2010
שלום רב
אבקש לדעת האם ניתן להשתמש בבדיקה זו כאשר אין אינדקציה לסרטן בבדיקות דם ומח עצם והחולה מתלונן על חום גבוהה וכאבי מפרקים ? (למיטב הבנתי ישנם למפומות שאלו הם תסמיניהם וזה מדאיג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ב pet ct ככלי עזר באבחון ? - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/11/2010נכון, יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישה המשך חשובלימור22/11/2010
מעקב כלשהו?? למה?? אני מטופלת רק ל MTHFR ואני שאלתי על CARDIOLIPIN שלפני 10 שנים יצא 0.74 ולפני שנתיים שלילי ??? על ז אני צריכה מעקב לא הבנתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישה המשך חשוב - תגובה
פרופ` אלן ברבי22/11/2010אני מתייחס למעקב הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות דםרותם21/11/2010
שלום שמי רותם בת 32 מירושלים, נשואה.
לפני כחודשיים עברתי הפלה ( כדורים + גרידה ) מהריון ראשון טבעי.
שבוע 11 ללא דופק והתפתחות ( ב US הראה שבוע 8 ).
אני מעונינת לעשות בדיקת קרישיות בדם.
שאימי היתה בהריון איתי היא נטלה כדורי הפרין ( שזה כמו קומדין ) ולפני כמה שנים, נטלה קומדין ועשתה מעקב של PT עקב בעיות בכלי דם.
אני חוששת שיש בעיה איתי וגם איני מוכנה לעבור שוב את מה שעברתי ( ידוע לי שעושים בירור כזה רק אחרי כמה מקרים אך אני לא רוצה להירדם בשמירה ולהיות בטוחה ).
אנחנו עובדים על הריון חדש
האם הפנייה של ר' נשים שרשום עליה PT מספיקה כדי לברר האם יש לי נטייה לקרישיות שלא יהיה לי חלילה בעיה עם הריונות?
או שצריך פרמטר נוסף?
ר' משפחה לא מוכן לתת לי הפנייה והוא הפנה אותי להומוטולוג שהתור הפנוי הקרוב הוא עוד חודשיים..
אנא תשובתכם המהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישיות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010הרופא משפחה ישלח אותך להמטולוג או במרפאת קרישה בבית חולים הקרוב לבקשת בדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות הורדת אומריגם מהמדפיםדורית21/11/2010
ערב טוב
בני בן ארבע, אובחן לפני כשלוש שנים כסובל ממחלה אוטואימונית שמצריכה מספר טיפולים ביניהם קבלת עירוי אחת לחודש של אומריגם. מזה שלוש שנים בני מקבל את התרופה ולא הסתמנו תופעות לוואי מיוחדות.
שאלתי היא, האם בעקבות הורדת תרופת האומריגם מהמדפים יש צורך לעבור בדיקות מיוחדות לבדיקת קרישת דם (עירוי אחרון התקבל לפני שבועיים) ובכלל מהם ההמלצות במקרים כגון אלו? תודה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקבות הורדת אומריגם מהמדפים - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010התשוב היא לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hairy cells Leukemia - איפה להתחיל?עופר21/11/2010
שלום,
אבי (בן 65) מעוניין לקבל טיפול למחלה הנ"ל בארץ, אלא שהוא תושב חוץ ללא ביטוח רפואי בארץ. ע"כ, יעדיף לקבל את הטיפול הנדרש (כימו?) באופן פרטי
עם מי כדאי להתקשר כדי לקבל יעוץ ראשוני על סוגי הטיפול והיכן ניתן לקבלם?
בברכה,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hairy cells Leukemia - איפה להתחיל? - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010הטיפול המקובל הוא כמטרפיה ב 2CDA שנתנת בתוך הוריד במשך 5 ימים כל חודש עד הרמיסיה. הצורך ב5 ימים טיפול עשוי ליקר את הסכום. אני אברר אם יש אפשרות לקבל טיפול תת עורי
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - ביטוח רפואי נדרש...?
עופר22/11/2010בהנחה שהטיפול יעשה באופן פרטי...
איך אוכל לקבל מושג על עלויות של שני סוגי הטיפול וכיצד ניתן לקדם זאת לצעד הבא?
בברכה,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - ביטוח רפואי נדרש...? - תגובה
פרופ` אלן ברבי22/11/2010אני אברר
אפשר להתקשר ישירות איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITP והריוןנטע21/11/2010
שלום
בת 36 עם אי טי פי מלפני 3-4 שנים. בהתחלה היו לי רמות מאוד נמוכות של טסיות 18-80, כמעט ולא לקחתי סטראואידים. התחלתי לפני שנה וחצי טיפול הומאופטי. מצב הטסיות עלה באופן יפה והגיע אף ל140.
כרגע בהריון חודש חמישי, התחלתי את ההריון עם 140 ומתאריך 1/9עומד על 95 אך עדיין לא יורד מזה כפי שהיה מצופה.
אני מבינה שיש נטייה לטסיות לרדת בזמן הריון ושיש נשים בריאות שיש להם טרומבוציטופניה של הריון שעובר אח"כ.
שאלותי -
1. האם יכול להיות שלנשים עם אי טי פי עדיין לא תהיה ירידה של טסיות בזמן ההריון? ז"א שאצלהן עובדת ההריון זה לא מה שיגרום לירידת טסיות?
2. מאיזה חודש בד"כ מתחילה הירידה המשמעותית?
אשמח לשמוע מנסיונך (למרות שאני יודעת שזה משתנה ואינדיוידואלי)
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP והריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010כל מקרה הוא אינדיבידואלי. צריך לעקוב ולבצע ס.ד כל 3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטים גבוהים 10 חודשים אחרי לידהפרופ` אלן ברבי19/11/2010
שלום,
אני בת 45 , 10 חודשים אחרי לידה. בבדיקת דם PLT 600000, בבדיקת מח עצם האבחנה היתה : ESSENTIAL THROMBOCYTOSIS.
1. מאיזה תוצאה מתחילים לקבל אספירין?
2. מה אמרת האבחנה? האם זו מחלה ממארת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטים גבוהים - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010לסדר הטוב רצוי שתקבלי אינפורמציה מההמטולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותלי19/11/2010
שלום התוצאות
CA-15-3 32.24
CA-12513.06
ל הבדיקות שלי גבוהות האם יש מה לחשוד CEA 2.31* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010אלו סמנים אונקולוגים
כאן זה פורום המטולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישה תוספתלימור19/11/2010
שמתי לב בבדיקות לפני 10 שנים של קרישה התוצאה ANTI CARDIOPLIN IGG AB 0.74
ולפני שנתיים אותה בדיקה NEGTIVE מה המשמעות של זה כרגע בהריון צריכה לעבור קיסרי ומודאגת לגבי MTHFR לוקחת חומצה פולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישה תוספת - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010אין כל משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישהלימור19/11/2010
ד"ר שלום אני בת 36 הריון שלישי הומוזיגוטית ל MTHFR שאלתי אלו בדיקות קרישה שנעשו לפני 10 שנים האם הם מכסים את כל בדיקות הקרישה ? לאחותי יש את הגן אנטי קרדיאלטין??? האם זה גן של קרישה והאם בגלל שאני בהריון אני צריכה לברר זאת???|
PT (Seconds) | Sec. | (
8.4 *
10.9 )
11.3
|
I.N.R | | (
0.9 *
1.07 )
1.15
|
PTT | sec. | (
21.6 *
26.8 )
30.6
|
Antithrombin activity | % | (
90 *
100.7 )
120
|
APCR (APC Resistance) | | *
2.45
|
Protein c-Activity | % | (
70 *
111.1 )
160
|
Protein S Free | % | (
60 *
81.8 )
120
|
Fibrinogen (Hypercoag.) | mg/dl | (
200 *
318.3 )
400
|
Factor V (Leiden) | | NORMAL
|
MTHFR | | לחץ לתוצאות
|
Prothrombin 20210 | | NORMAL
|
RVVT Ratio | | *
1.26
|
Ratio APTT | | *
1.53
|
Remark (Hypercoagulation) | | לחץ לתוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישה - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010אני מניח שאת במעקב כלשהוא !
לגן MTHFR מקבלים ח' פולית
הPS ירוד בזמן הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי ריפוי מסרטן קטלניאורנית18/11/2010
שלום רב,
אחי ז"ל נפטר מסרטן aggressive NK-cell lymphomas לאחר שלושה חודשים מהם סבל מחום גבוהה ללא שהצליחו לאתר את סיבת המחלה עד לביצוע פט סיטי וביופסיה שלאחריה גילו את המחלה. לדברי הרופאים מחלה זו "ניבזית" שכן היא מסתתרת וקשה לאבחנה וכמו כן גם גילוי מוקדם לא היה מונע את מותו בתשובתך לשאלתי הקודמת לא הצלחתי להבין אם ניתן להשיג רימיסיה מלאה או שסוג סרטן זה עמיד לכימו שכן במחקרים שקראתי באינטרנט כתוב מצד אחד שיש מקרים של רמיסיה ומצד שני אחוזי תמותה גבוהים מאוד גם עם טיפול מה נכון מכל זה ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי ריפוי מסרטן קטלני - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010הכל נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ המטולוגיהשלומי18/11/2010
שלום פרופסור ברבי
רופא המשפחה הפנה אותי ליעוץ לבדיקת פוליציטמיה להלן תוצאות
האם ניתן להגיע ליעוץ, תודה מראש
שלומי.
RBC-Red Blood Cells 5.64 10*6/micl 4,20 - 5,60 .(..........)*
Hemoglobin 17.3 g/dl 13,10 - 17,2 .(..........)*
Hematocrit 49.8 % 39,00 - 50,0 .(.........*).
Urea (B) 16 mg/dl 17 - 43 *(..........).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ המטולוגיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010ממצאים אלא לא מאפשרים להגיע לאבחנה
לפנות ליועץ המטולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבופלביטיס בעקבות חיסון נגד שפעתחנה18/11/2010
האם טרומבופלביטיס שהופיעה 3 ימים לאחר חיסון נגד שפעת עשויה להיות כתוצאה ממנו?
3 ימים לאחר החיסון הופיעו קרישים ברגל אחת וטופלו באצטוסל ולמרות הטיפול שנמשך הופיע קריש נוסף ברגל השניה לאחר מספר ימים. הפלבולוגית העלתה השערה שוירוס כלשהו פגע בקרישה. אולי זהו החיסון שפגע?
תודה מראש על התייחסותכם.
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבופלביטיס בעקבות חיסון נגד שפעת - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010לא ידוע לי על קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)