מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הומציטאיןציפי31/10/2010
לבקשתך
ערכי מעבדה ( 5.46 - 16.2) התוצאה 18.97.
האם יש צורך לקחת חומצה פולית והאם חומצה פולית יכוה לפגוע בכליות.
בתודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומציטאין - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/11/2010כן.
לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העצמאות 41 אבן יהודהעדית שטרית31/10/2010
שלום! ביתיבת ה-8 סובלת מיזה זמן רב מכאבי בטן,חוסר תאבון, עייפות כרונית וכאבי ראש. לעיתים מזיעה קשה בלילה!! תוצאות בדיקות הדם מצורפות.....תודה
שם הבדיקה | שם רופא | תאריך | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
כימיה בדם
Protein Total (B) | שטיינמץ דן | 26/10/10 | g/dl | (
5.7 )
8 *
8.1
|
ALT (GPT) | שטיינמץ דן | 16/09/10 | U/l | (
0 )
28 *
33
|
AST (GOT) | שטיינמץ דן | 16/09/10 | U/l | (
10 )
37 *
38
|
Ferritin | שטיינמץ דן | 16/09/10 | ng/ml | *
12 (
20 )
250
|
המטולוגיה-כללי
ESR 1 hour | שטיינמץ דן | 26/10/10 | mm/hr | (
0 )
10 *
16
|
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | שטיינמץ דן | 26/10/10 | 10*3/micl | (
4.5 )
13.5 *
20.5
|
Platelets | שטיינמץ דן | 26/10/10 | 10*3/micl | (
150 )
450 *
463
|
Neutrophils % | שטיינמץ דן | 26/10/10 | % | (
40 )
60 *
77
|
Lymphocytes % | שטיינמץ דן | 26/10/10 | % | *
16.7 (
33 )
48
|
Neutrophils # | שטיינמץ דן | 26/10/10 | # | (
1.8 )
8 *
15.76
|
המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי
Neutrophils % confirm. | שטיינמץ דן | 26/10/10 | % | (
40 )
60 *
78
|
Lymphocytes % confirm. | שטיינמץ דן | 26/10/10 | % | *
17.3 (
33 )
48
|
אודה לך על התייחסותך....תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העצמאות 41 אבן יהודה - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/11/2010הבדיקות נראות לי בסדר
לפנות לרופא ילדים המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים,ה וכאבים ברגלייםאחד30/10/2010
שלום רב,
יצא שהיה לי שבוע שבו ישבתי הרבה זמן על כסא מול מחשב,
מאז אותו שבוע וכבר כמה ימים(3 בערך) יש לי הרדמויות,עיקצוצים,כאבים ברגליים בעיקר כשאני מתיישב על כסא ואפילו ל5 דקות(לפעמים גם סתם שאני עומד ולא יושב).
זה בעיקר בירך אבל גם בשוק.(2 הרגליים)
אני מתחיל להיות לחוץ מהנושא ולא יודע למי עליי לפנות ומה עליי לעשות,
אשמח לקבל ייעוץ\אבחון ראשוני במידה והגעתי לפורום המתאים.
תודה רבה!
נ.ב.
כדאי לי להתחיל קצת בהליכות או אם ח"ו יש לי איזה קריש דם אולי זה דווקא יכול להזיק לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקצוצים,ה וכאבים ברגליים - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/10/2010אפשר קודם לנסות הליכה...
אם הסימנים ממשיכים יתכן שיש בעיה של דיסקוס בחוליות המותניות
ורצוי יעוץ אורטופדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PT SECONDSשושי30/10/2010
שלום
שמי לימור בת 25
בבדיקות דם שעשיתי היה לי תוצאה PT SECONDS 14.1
האם זה תקין?
ראוי לציין שאני לוקחת תרופה הומאופטית לטיפול בפצעי בגרות בפנים
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PT SECONDS - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/10/2010רצוי להשוות לנורמות של המעבדה
באחוזים הנורמה היא 70-120
הPT-INR 0,9-1,1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה VENOFER IV אפשר בבת אחת?מרגריטה29/10/2010
במידה ויש ירידה דרסטית בערכי המוגלבין?
מה מספר האמפולות של וונופר שניתן לקבל בבת אחת דרך עירוי IV ?
[כל אמפולה מכילה 5 מ"ל]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה VENOFER IV אפשר בבת אחת? - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/10/2010באמפולה של 5מל יש 100מג ברזל
המנה מקובלת למבוגר 200מג זאת אומרת 2 אמפולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בכדוריות אדומותליאת28/10/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 24
בבדיקות דם קיבלתי את הערך 3.97 בכדוריות דם אדומות.
הומוגלובין בתוך הטווח 12.5, ברזל, חומצה פולית וויטמין B12 בתוך הטווח.
לדברי רופאת המשפחה ייתכן ומדובר במבנה משפחתי שקשור במוצא.
האם יש טעם לפנות להמטולוג כדי לקבל טיפול?
אני מעוניינת לעבור ניתוח אסתטי ולכן כל בדיקה חשובה עבורי.
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בכדוריות אדומות - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/10/2010רמת המוגלובין סבירה לאישה בגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומסטציןציפי28/10/2010
שלום רב,
בעלי עבר אוטם לפני כחצי שנה.
בבדיקה לקרישתיות יתר נמצא אצל בעלי הומסיצטין הערך 18.7.
האם יש צורך לקחת חומצה פולית.
האם לחומצה פולית יש השפעה כלשהיא על הכליות.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומסטצין - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/10/2010צריך לראות ערכי נורמלים של המעבדה
אם זה גבוה בהרבה מהנורמה אפשר לקחת תוספת של ח' פולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידהאפרת26/10/2010
אימי ניפטרה מלוקמיה תוך 3 שבועות ,זה התחיל בוקר אחד עם חום גבוה ,קושי
נשימתי ושיעול עם דם אחרי מח עצם גילו לוקמיה ותוך שבועיים ניפטרה מקריסת מערכות
היתגלה לי לפני מספר ימים שמספר בנות שהיו אצל אימי בחוג נשאיות של שחפת
ביקשו מההורים לעשות שיחזור עם מי הבנות היו ואז יצרו איתי קשר לבדוק אולי זאת
אפשרות הידבקיות מאימי , אותה רופאה שמטפלת בהן ביקשה לבדוק את צילום הראות שלה
האם ישנה אפשרות כזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010מדובר ב 2 דברים שונים, כעת זו ביקורת על שחפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wbcנמוךרנית מלכה25/10/2010
שלום רב,בעלי גבר בריא בדרך כלל בן 35.בדיקות דם אחרונות מלפני שבוע מצביעות על ערך כדוריות לבנות של 3.4 שנה שעברה הוא היה עם 2.8 ובבדיקה חוזרת היה לו 3.5.חשוב לציין שבשנת 2004 היה לו 6 ומשנת 2007 חלה ירידה.הוא לא מרבה לחלות,הוא גנן במקצועו והוא עובד פיזית ומאוד קשה.כל שאר הערכים בבדיקת הדם די תקינים כןלם בתווח למעט 43.1 לימפוציטיס.אם הגוף נלחם בזיהום ייתכן וזה זיהום של כל כך הרבה שנים?אני מאוד דואגת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wbcנמוך - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010מדובר ב chronic persistent leukopenia שדורש בירור ומעקב המטולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוזיגוטית ל mthfr - אנא תשובהרונית25/10/2010
שלום רב,
במקרה - רופא הנשים שלי הפנה אותי לבדיקת קרישיות דם , לפני שנתן מרשם לגלולות. זאת בעקבות אירוע של קרישויות של בת דודתי (בתו של האח של אימי) שנמצאה נשאית של factor v leiden. בשביל ההקפדה ובכדי לא לקחת סיכון עשיתי את בדיקת הדם לקרישיות- בבדיקה נמצא שאני הומוזיגוטית ל mthfr.
ההמטולוג - רשם שזה ממצא חסר משמעות מבחינת קרישיות יתר, אולם בפורומים באינטרנט ורופא הנשים שלי (לאחר שניסה לברר מול מומחית בהמטולוגיה) - טענו שאין לקחת גלולות למניעת הריון בשל עובדה זו.
א. האם תוכל לשפוך אור - מה זה אומר הומזיגוטית לmthfr???
ב. האם לדעתך, יש מניעה לקחת גלולות למניעת הריון??
ג. חוץ מזה שההמטולוג כתב שאני הומוזיגוטית לmthfr ולדעתו זהו ממצא חסר משמעות לעניין קרישיות יתר, לא קיבלתי רמות או מידע נוסף (כי הבנתי ממנו שאין בכלל בעיה) - אבל האם אני צריכה לבקש פירוט של הרמות מבדיקה זו. אם כן, אז מה לבקש? האם יש בירורים נוספים בהקשר לזה שצריך לעשות (קראתי שצריך לבדוק רמת הומוציסטאין ועוד איזה חומר)
ד. מה הטיפול? אם בכלל צריך לטפל? כמו כן קראתי שאם רוצים להכנס להריון צריך להתארגן באופן מיוחד?
ד.האם תוכל להפנות אותי לרופא מומחה שאפשר להתייעץ עימו ולקבל מידע מורחב (עדיף מאזור הדרום, אבל אפשר גם מרכז).
סליחה על מטר השאלות, אבל בשל הקיצוניות והפער בתגובות של רופאיי (אחד היה ממש אדיש לתופעה ואחר נראה לחוץ) אשמר לקבל סיוע בהבנת הבעיה הזו
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוזיגוטית ל mthfr - אנא תשובה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010מדובר ב גן שמקדד את רמת הומוסיסטין ומתאזן עם מתן חומצא פולית.
לשאלתך אפשר לפנות ליחידת קרישה של תל השומר או בלינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דם ביד -מודאגתשירן25/10/2010
שלום אני בת 23 ולפני כמעט שנה גילו אצלי קריש דם ביד.. לא יודעים ממה זה אבל זה כנראה קרה מטיסה ארוכה. שהייתה חודש לפני הגילוי..לאחר בדיקות וטיפול התחלתי בזריקות וחצי שנה בקומדין אחריי הטיפול נמצא בבדיקות שהקריש נעלם אך אני עדיין מרגישה כאבים וחולשה בשני הזרועות..והשבוע גם הרגשתי רדימות ברגל.
רציתי לדעת אם יש מצב שהקריש יחזור? או שהוא יתפשט???לאזורים כמו המוח והלב? גם רציתי לציין שאני מעשנת..ולא לוקחת גלולות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם ביד -מודאגת - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010צריך לפנות ליעוץ כלי דם.
רופא משפחה צריך לבצע בדיקות של קרישיות יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר קרישת דםדנה24/10/2010
שלום רב,
מהם התסמינים ליתר קרישת דם בגוף? איך מזהים שישנה בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר קרישת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010קרישיות יתר קשורה לנטיה לתרומבוזות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כחוליםדנה24/10/2010
שלום
אני בת 31, ויוצאים לי בתקופה האחרונה הרבה סימנים כחולים ברגליים.
הייתי אצל רופא משפחה, ובבדיקת דם של PT יצא לי ערך תקין של 1 נקודה משהו.
ממה זה יכול לנבוע? האם התשובה של בדיקת הדם מספקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים כחולים - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010צריך לחזור על הבדיקה PT
לעשות גם ס.ד ולראות ערך הplatelets
כמובן להיות בקשר עם רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור24/10/2010
קראתי המון על כך שבדכ לימפומה אגרסיבית NHL מגיבה מצוין לכימותרפיה וכו. שאלתי הינה האם אכן בדכ לאחר RCHOp חוזרים לשגרה וחיים תוחלת רגילה, או ש"קונים" זמן עד חזרה חו"ח, המשך טיפולים וכו'?
תודה
ממוטפלת שאינה יכולה לחכות לחזור לשגרה, להביא עוד ילדים ולזכות לגדלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010נכון !
בקשר לפוריות להיות בקשר עם המטולוג שטיפל ורופה נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור פייב - אשמח להסברנטלי24/10/2010
בוקר טוב,
בת 27, לאחר אירוע של קריש דם, התגלה אצלי פקטור פייב הומוזיגוט.
האם תוכל להסביר לי בבקשה מה ההבדל הין הומוזיגוט להטרוזיגוט?
האם מלבד החשש לקרישי דם שנוצרים בגוף יש עוד סיכונים בלהיות חולה בפקטור 5?
(כלומר, בגדול, אם אקח את התרופה שלי מידי יום, ואשמור על רמה תקינה של דילול הדם, לא אמורות להיות לי בעיות נוספות, נכון?)
שאלה אחרונה - האם לילדיי העתידיים יכול להיות סיכוי לחלות בזה גם?
מצטערת אם אני מטריחה עם השאלות הללו, אני פשוט מנסה להבין איך להתמודד עם המצב הזה פתאום באמצע החיים....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור פייב - אשמח להסבר - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010טיפול אנטיקואגולנטי מונע קרישים.
את מעבירה גן הטרוזיגוט לילדים
רצוי יעוץ מסודר ביחידת קרישה של בלינסון או תל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)