מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- WBC ערכים נמוכיםרועי05/12/2010
שלום, אני בן 28,ממוצא אשכנזי, בריא, פרט לאלרגיה לאבק ובעבר -אסטמה.לא היו אצלי בעבר ארועים בריאותיים יוצאי דופן.
בבדיקה תקופתית שנתית שגרתית יצאו ערכי wbc-3.8/ גם בבדיקת בקורת כעבור חודש אותו מימצא.
אין במשפחתי תופעה שכזו. גם אצלי בעבר המימצאים היו בטווח התקין.
שאר המימצאים בבדיקה הנוכחית אף הם בטווח התקין:
RBC 4.78
HB 15.4
HCT 43.8
HCT/HGB ratio 2.8
MCV 91.7
MCH 32.2
MCHC 35.1
RDW 12.1
MPV 9.7
PDW 16.8
PLT 155
NEUT% 48.4
LYM% 42.3
MONO% 5.3
EOS% 3.5BASO % 0.5
LYMP abs 1.6
NEUT abs 1.8
MONO abs 0.2
EOS abs 0.1
BASOabs 0.00
אודה לכם עבור התיחסות למימצאים - מה משמעות המימצא ב- WBC?
מה יכולות להיות הסבות לכך?
האם יש צורך בהמשך בדיקות- ואם כן איזה?
האם יש צורך לפנות לרופא בעל מומחיות מסוימת - ואם כן איזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WBC ערכים נמוכים - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/12/2010במידה והירידה בספירה הלבנה הוא ממצא יחיד ללא כל סימנים נוספים בשלב הזה, מומלץ על מעקב בלבד- אם הממצא יחמיר ייתכן שכדאי לבצע עוד מספר בדיקות אך לשם כך כדאי להבדק במרפאה המטולוגית ולא באמצעות האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות בנוגע לקרישיות יתרמאיה04/12/2010
האם לסובלים מקרישיות יתר מותר:
1. לבצע תרגילים הכרוכים בהרמת הרגליים (כגון עמידת ראש או עמידת נר)?
2. לקבל מסאז'?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות בנוגע לקרישיות יתר - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/12/2010במידה ומקבלים טיפול מתאים (אם יש צורך בכך) אין מניעה להפך - בעיות יכולות להתעורר עקב חוסר תנועה כמו למשל טיסה ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודב רבה פרופ'
מאיה14/12/2010אני שמח שאני יכול להמשיך בשתי פעילויות האהובות עלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון S נמוך מהנורמהאיריסית30/11/2010
שלום,
לבתי בת ה - 25 . ערך חלבון S - הוא 53.
יתר בדיקות קרישת הדם תקינות.
האם זו קרישיות יתר?
האם זה מאפשר לקיחת גלולות למניעת הריון ?
יש לציין שהיא סובלת מכאבי ראש ולוקחת כדורים למיגרנה שניתנו עי נוירולוגית.
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון S נמוך מהנורמה - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010זה דורש דיון בן הרופא נשים וההמטולוג המקומי
יש גם מרפאות קרישה טובות בבלינסון ותל השומר ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פוליציטמיה וורהאצת ים30/11/2010
האם פוליציטמיה וורה עשויה להתפתח ללוקמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות פוליציטמיה וורה - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010כן בדרך כלל אחרי מעקב ארוך ועברה למיאלופיברוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוציסטחןרונן30/11/2010
שלום אני ביצעתי בדיקה להומוציסטין התוצאה היתה 0.43 בבדיקה קודמת התוצאה היתה 10 בנורמה.אני לוקח חומצה פולית על בסיס יומי .שאלתי היא האם הימצאות של של 0.43 היא תוצאה הגיונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוציסטחן - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010יתכן .
בכל מיקרה הטיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלסמיה?רוני29/11/2010
שלום רב,
בני בן שנה ו- 7 חודשים.
כבר מבדיקת הדם הראשונה בגיל 9 חודשים התגלתה אנמיה.
קיבלנו פריפל (טיפות ברזל) במינון גבוה מאוד במשך שנה, והפריטין סירב לעלות ונשאר על 8 !!!
לצערי אין לי נתונים של הברזל עצמו אך ההמוגלובין נוטה לנמוך - 10.7, ובעקבות הברזל עלה ל- 11.8.
ההמוגלובין העוברי HbF גבוה: 1.0 (כאשר ערכי הנורמה נעים לפי בדיקות הדם שקיבלנו בין 0-0.5 - האם זה נכון? כי ראיתי נתונים שונים במקומות אחרים)
HbA2 תקין - 2.8
המוגלובין A נמוך - 96.2 (נמוך רק ב 0.2)
נפח כדוריות הדם האדומות בדם (HCT) נמוך - 33.1
וגם גודל הכדוריות (MCV) נמוך - 72.8
(יש לציין שהאבא סובל מאותה תופעה של נפח נמוך וברזל נמוך מאז ומתמיד)
כל שאר תוצאות שורת הדם האדומה תקינות
באופן מוזר חומצה פולית גבוהה (46.3)
b12 - תקין - 374
שללנו צליאק אם כי ידוע שעד גיל שנתיים אין הרבה טעם בבדיקה זו ונצטרך לחזור עליה.
בכל הבדיקות יש MICRO% גבוה: 11.4 (לא יודעת אם יש קשר)
הרופאה העלתה מינון של ברזל בצורה דרסטית ותו לא.
האם יש חשד כאן לטלסמיה????
מעריכה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלסמיה? - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010התשובה לא מתאימה לטלסמיה
רצוי לפנות להמטולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה Bליאור29/11/2010
שלום רב
אודה על תשובותיכך למספר שאלות (אישה בת כ 30 לאחר 6 RCHOP ומבטרה בעקבות DLBCL 2A צוואר ומדיאסטינום). ב"ה פטסיטי נקי לאחר 6 טיפולים.
1. באופן כללי האם ישנה דרך כלשהי לשמור על הבריאות ולמנוע חזרה חו"ח של המחלה (ספורט, תזונה, הימנעות מקרינה וכיו"ב)?
2. מתי ב"ה אמור להופיע מחזור לאחר סיום הטיפולים? מתי מומלץ להיכנס להריון?
3. האם ישנם מקרים רבים של נשים שהבריאו במקרים דומים, הביאו ילדים וזכו לגדלם? או שהאושר הינו זמני (סליחה על הבוטות אך אלו שאלות שבאופן טבעי מעניינות..)
4.האם ניתן לחזות סיכוי לריפוי וכד'? מהם הפרמטרים העיקריים?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה B - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010בסוג זה של לימפומה יש סיכוי טוב להבראה
אני מניח שהחולה במעקב במכון המטולוגי......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של נזלת מוגלתית כרונית בסינוסים - בדיקת CRPפרופ` אלן ברבי28/11/2010
אני בחור בן 27,בריא בד"כ.
יש לי בעיה של נזלת מוגלתית כרונית בסינוסים.
כחלק מהבדיקות ניגשתי לבדיקת CRP.
התשובה של הבדיקה הייתה גבוה ביותר : 1.5 לדציליטיר.כלומר פי שלוש מהגבול העליון.
השאלה שלי היא כזאת:
באותו היום שלקחו את הדם עבור הבדיקות ,ובכללן זאת,הייתי באמצע קירור חריף ביותר,עם נזלת ירוקה צמיגית ודלקתית והרבה שיעולים.
האם יכול להיות שזה היה הגורם לתוצאה הגבוה?כלומר כתוצאה מדלקת בסינוסים או משהו כזה?
בנוסף,הבעיה שלי היא בעצם ליחה דלקתית מוגלתית קבועה מהסינוסים,יכול להיות שבעצם הבדיקה תמיד תראה ערכים גבוהים עד שלא אצליח לפתור את הבעיה?(רק סטרואידים עזרו).
דבר שלישי,
האם יכול להיות שמדובר במשהו ממאיר?אני קורא הרבה שזו אחת האפשרויות..מה הערכים בערך במקרה של ממאירות בבדיקת הCRP?
מקווה שתענו לי ולא אנופנף עם "יהיה בסדר אל תדאג",כי אני ממש דואג
תודה לכל תשובה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CRP - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010לא מדובר בבעיה המטולוגית
לפנות לא.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה את אבחנת הרופאלילי28/11/2010
שלום,
מזה כמה חודשים אני שמה לב שנוצרות לי נקודות תת עוריות (מתחת לעור), בצבע אדום או סגול, בקוטר של 1 מ"מ עד 2 מ"מ אשר לא משנות צבע כאשר לוחצים עליהן. הנקודות נעלמות לאחר כמה ימים עד שבוע, פשוט דוהות ונעלמות. הן מופיעות בעיקר על החזה, הבטן והירכיים. לרוב הן עגולות אך לעיתים לא.
זכור לי שהיתה נוצרת לי נקודה כזו על החזה כל כמה שבועות בשנה האחרונה לפחות, אבל לא ייחסתי לכך משמעות. בחודשים האחרונים התחלתי לדאוג מהנושא ולפיכך לבדוק גם מקומות אחרים בגוף ושמתי לב שכל כמה ימים נהית נקודה חדשה או כמה חדשות.
עשיתי לאחרונה בדיקות דם ׁCBC וכולן תקינות כולל PLT.
הייתי אצל המטולוג שראה 2 מהנקודות בשלב שהן דהו קצת ועמדו להיעלם. הוא אמר שזה לא פטכיות (כפי שאבחן רופא עור) אלא פשוט תגובה של העור שלי (שהוא מאוד בהיר) - כנראה לחום, הזעה, לחץ וכו'.
האם אבחנה כזו נשמעת לכם נכונה? שאלתי אותו למה זה קורה, ואם מה שאני רואה זה דם והוא אמר שלא. אם זה לא דם, מה זה יכול להיות?? זה אדום!
יש לציין שאני מנסה להכנס להריון.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה את אבחנת הרופא - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010לא נראה לי שזו בעיה המטולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה בבקשה
לילי05/12/2010תודה לך ד"ר על תשובתך,
אתה אומר שזה לא נשמע כמו בעיה המטולוגית, האם נקודות אדומות הן לא דם?
האם זה יכול להיות בעיה אחרת או סימן לבעיה בגוף? בחיפוש בגוגל של "red spots under skin" עולות אפשרויות מפחידות כגון סימן למחלות מאוד קשות... מפחיד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופלת בקומדין - ניתוח הסרת פוליפיםאייל27/11/2010
שלום רב
אמא שלי בת 63 אובחנה כסובלת מפרפור בלב, קרישיות יתר והפרעות קצב ומטופלת בקומדין. אולם בנוסף לכל הצרות היא סובלת באופן קשה מפוליפים כבר מספר שנים והומלץ לה בחום לעבור ניתוח להסרתם, מפני שבמצב הנוכחי הם פוגעים באופן קשה באיכות חייה.
הבעיה היא החשש הגדול לבצע ניתוח כזה בשל בעיית הקרישייות שלה והטיפול הקבוע בקומדין. מה ניתן לעשות? והאם יש מומחה שמומלץ לפנות אליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטופלת בקומדין - ניתוח הסרת פוליפים - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010רופא המטפל יסביר איך להפסיק ולחדש קומדין בשביל ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה רמת הסיכון?
אייל30/11/2010רופא האף-אוזן-גרון שאליו הגיעה נלחץ מהעניין, רופא המשפחה בינתיים לא ממש מספק תשובות, נשמח לייעוץ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת..עדי26/11/2010
היי
ערב טוב
רציתי לברר אם שלשולים (מדי פעם)מפריעים לספיגת ברזל?
כמעט כל חיי הייתי צמחונית והחלטתי לשפר את חיי בעשיית ספורט ואכילת בשר על מנת לשפר את רמת ההמגלובין...שלושה חודשים השקעתי וגיליתי תוצאות הרבה יותר גרועות מהישנות ...ירידה מ10 המגלובין ל9.2..וכל ספירת הדם ירדה ממש ...הכל חוץ מהטסיות מחוץ למסגרת התקינות..
מאחר והתחלתי לעשות ספורט התחילו לי שלשולים כמעט קבועיים..האם זו יכולה להיות הסיבה?
ואגב..אם אני לוקחת כדורי ברזל אז ההמוגלובין עולה ממש מהר ואם אני מפסיקה ולזמן הכי קצר הוא יורד בצורה חדה...מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת.. - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/11/2010מקרה מורכב שדורש אנמנזה פרונטלית ע"המטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLLשרון26/11/2010
שלום רב
לאמא שלי CLL שהיתה בביקור במאי 05/2010 בשלב א'
בבדיקות דם האחרונות ירד
HEMATOCRIT
מ-36 במאי 2010 ל-7 השבוע (לפני שבוע היה 3 ושלחו אותה לבדיקה חוזרת כי חשבו שזאת טעות)
הרופא רוצה שנלך כבר ביום א' למיון כדי שיראה אותה המטולוג , אני רוצה לדעת בבקשה מה זאת אומרת ועד כמה זה מדאיג ומה הטיפול שניתן
נתונים נוספים MCV
05/10 : 80 18/11/10 : 54 23/11/10 : 72
PLT יציב
MCH -
05/10 : 63 23/11/10 : 118
MCHC
05/10 : 53 18/10/10 : 412 23/11/10 : 163
RDW
05/10 : 9 23/11/10 : 18
RBC
05/10 : 4.5 23/11/10 : 1.1
שאר התוצאות יציבות
אמא מתלוננת מעייפות, יש לה שיעול טורדני שלא עובר מזה שבועות למרות שנתנו לה מס' טיפולים בעיקר נגד אלרגיה, הופיעו לה סימנים אדומים על השדיים ויש לה 2 בלוטות שהופיעו בUS בגודל של 1.5 ס"מ
כל הנתונים הנ"ל מצוינים ע"מ לספק לך רקע. אני רק רוצה לדעת אם זה נקרא החמרה ובאיזו מידה והאם יש טיפול - מהו ומה מידת יעילותו
האם זה אומר שהיא עברה לשלב ב'?
אני מודה לך מראש , אני צופה בתוכניות שלך בטלויזיה ומה שאתה עושה מאוד חשוב, להסביר ולדעת שהמטופל יכול להבין את מה שאתה אומר ולהרגיש שותף לתהליך הלחימה במחלה ולא פסיבי
תודה רבה רבה, ושבת שלום
בת שמשתגעת מדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CLL - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/11/2010נכון זה מה שצריך לעשות להגיע מהר למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 8+9+10פקטורית26/11/2010
קצת רקע על עצמי- בת 28 לאחר 3 הפלות כולן בשהוע ה7-8 לאחר שנמצא שק הריון ריק ללא עובר שלחו אותי לבדוק את הפקטורים הנל וזה התוצאות שיצאו
פקטור 8- 56%
פקטור 9- 105%
פקטור 10- 134%
מה זה אומר ? האם זה תקין או לא תקין
יש לי תור לרופאת נשים רק בעוד חודש ולכן אני פונה כאן כי החוסר ידיעה ממש מציק לי ומטריד אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 8+9+10 - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/11/2010הפקטור 8 ירוד בחצי.
צריך לדעת למה נבדק !
מציע לחזור לרופא שביקש הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור 8 ירוד
פקטורית28/11/2010מה יכולות להיות הסיבות לפקטור ירוד בחצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
פקטורית28/11/2010תודה על התשובה המהירה
אבל לא ברור לי מדוע רשמת שצריך לדעת מה הסיבה שעשיתי את הבדיקות
ציינתי בפעם הראשונה שמדובר בבדיקות ששלחו אותי לאחר 3 הפלות רצופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/11/2010בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מקלקסן לקומדיןמעיין24/11/2010
שלום רב!
אני אחרי הריון ועליי לחזור מקלקסן 60 מ"ג לקומדין, הרופאה אמרה לי לקחת היום בערב גם קלקסן 60 מ"ג וגם קומדין 5 מ"ג ובמשך 5 ימים לקחת קומדין בערב וקלקסן בבוקר ואז לבצע בדיקת INR, שאלתי היא האם זה לא מסוכן לקחת קומדין וקלקסן יחד כל כך הרבה ימים?
והאם 60 מ"ג קלקסן כפי שלקחתי עד עכשיו זה לא הרבה ואני צריכה לקחת 40 מ"ג בזמן החפיפה?
והאם לחכות 5 ימים ואז לבצע בדיקת דם זה מסוכן ואני צריכה לעשות בדיקת דם לפני?
אני ממש חוששת מהחפיפה הזאת ואשמח לתשובה בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מקלקסן לקומדין - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/11/2010זאת השיתה, בהחלט !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור24/11/2010
שלום רב
רציתי לשאול לגבי מקרה של DLBL שלב 2A בצוואר ומדיסאטינום גוש גדול למעלה מ 13 ס"מ.
אחרי 3 טיפולים תגובה טובה מאוד וקליטה מיינימלית בחזה והגוש קטן בלמעלה מחצי.
לאחר 6 טיפולים RCHOP ומבטרה אין קליטה ב"ה, והגוש בגודל של כ 2*4.
רציתי לשאול האם יש צורך בעוד 2 מבטרה או משהו נוסף נוכח קיומו של הגוש הקטן.
בנוסף, האם הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/11/2010יתכן שהתגובה קבר מקסימלית, אבל
אפשר כן להוסיף 2טיפולים במבטרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)