מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת pet ctורד24/10/2010
שלום
רציתי לדעת בבקשה מה המשמעות של הבדיקה pet ct ואם היא מגלה רק לימפומה בגוף, או שהיא גם יכולה למצוא גידול חבוי בגוף,שיכול להסביר את הבלוטות לימפה המוגדלות בכל הגוף אצלי כבר כ שנתיים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת pet ct - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010הבדיקה בודקת נוחכות וצורת הבלוטות
יכולה להביא מדע על פיזור של גידול לימפומה או גיגול סרטני אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאהשרון24/10/2010
שלום,
בבדיקת REMARK שביצעתי אלה התוצאות, מה המשמעות?
(PCR MTHFR_(C677T - הטרוזיגוט
99 סגוליות התוצאה%
יתר בדיקות ה REMARK + קרישה היו תקינות.
האם זה יכול להפריע להריון?
תודה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010לא .
בהריון להוסיף ח' פולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות לבנות שעירות***22/10/2010
שלום רב,
אצל אחי נמצא החיידק הליקובקטר, במקביל אמרו לו שהכדוריות הלבנות שלו מעוותות וחלקן נקאות כאילו הצמיחו שיערות.
האם מדובר בלוקמיה???
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדוריות לבנות שעירות - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010אין מספיק נתונים כדי לענות.
רצוי לקבל פרטים מהמטולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mdsגיא21/10/2010
אבי לוקה בתסמונת mds טיפול חמישי בוידזה האם יכול לקבל חיסון נגד שפעת ודלקת ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mds - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2010אני לא רואה התנגדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםרננה19/10/2010
עשיתי בדיקת דם להלן התוצאות האם הן תקינות?
71 % PROT-S ANTIGEN (FREE
121.0 % PROTEIN C ACTIVITY
121 % ANTITHROMBIN-III חרג מהנורמה (80-120)
2.7 APCR RATIO
33 Sec PTTFS
35.0 Sec PTT(FSL)
1.07 PTT(FSL)/PTT(FS)
31 Sec LAC-SCREEN-RVVT (חרג מהנורמה 36-47)
30 Sec LAC-CONFIRM-RVVT
1.03 SCR RV/CONF RV
פירוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2010אין כל הערכים התקינים של הבדיקות.
נראה לי בסדר
לפנות לרופא שביקש הבדיקות לצורך הוצאת מסכנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות גבוהה של אריטרוציטים בדםאיילת19/10/2010
שלום רב,
רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לכמות גבוהה של אריטרוציטים בדם, 20 למיקרוליטר
של דם.
כאשר למשל ישנה דלקת בדרכי השתן, זה יכול להשפיע על זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות גבוהה של אריטרוציטים בדם - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2010לא.
אריטרוציטוזיס יכולה להיות מחלה בעצמה או תגובה לעישון התייבשות ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה ופקטור 5הדר19/10/2010
שלום, אני לא מצליחה למצוא מידע בנושא ואני אשמח אם תענה לי.
אני הטרוזיגוטית לפקטור 5 , האם אני יכולה להשתמש בהתקן מירנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה ופקטור 5 - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2010לא יודע
לפנות לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונה ד"ררועי19/10/2010
שלום ד"ר
אשמח לדעת מה המשמעות בבלוטות לימפה בצוואר מוגדלות
שפעם בולטות ופעם כאילו "נעלמות" פעם לא מרגישים אותם ופעם גורמות לכאב בצוואר ומאחורי האוזניים?
תודה רבה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אחרונה ד"ר - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2010תלונה לא ספציפית
אין משמעות המטולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אודות חריגה בבדיקותרינה19/10/2010
שלום רב,
לאחרונה ביקשתי מרופאת הנשים שלי לבצע השלמות בדיקות גנטיות שטרם ביצעתי עקב תכנון הריון שני (אינני בהריון). בין השאר, הזמינה עבורי בספירת הדם- מיפוי של סוגי השרשראות/ההמוגלובין.
בבדיקות הדם כולן יצאה חריגה אחת: המוגלובין F (שרשרת גאמא) 0.9 אחוז (פחות מאחוז) כשבטווח של הבדיקה "מותר" רק עד 0.45%. הרופאה הפנתה אותי להמטולוג.
מוצאי- אשכנזי (חצי פולני, חצי גרמני). במשפחה- לא ידוע על כל מחלה גנטית, לא כל שכן טלסמיה.
כל שאר בדיקות הדם תקינות לחלוטין בלי כל חריגות ואפרט מעט:
כל ספירת הדם (המוגלובין 12.7, MCV תקין), ברזל, ח' פולית, B-12,
14 נשאויות גנטיות נשללו
כימיה תקינה- כולל תפקודי כבד, כליה
וירוסים- בעבר היה EBV. כל השאר לא היו ויש חיסון לאדמת , ולהפטיטיס B ו-A שביצעתי בעבר.
שאלתי היא האם באמת יש צורך בפנייה להמטולוגי שכן אני מאוד עמוסה ומתקשה למצוא לכך זמן ויש לי תחושה כי ייתכן ואין צורך בבירור.
תודה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אודות חריגה בבדיקות - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2010לחזור על הבדיקה ולפנות לרופא שביקש אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ברזלאורית18/10/2010
שלום,
בני יהיה בן 4 חודשים בעוד כשבוע ואמור לקחת תוספת ברזל. לבעלי יש טלסמיה ביתא מיינור (לי לא), אך לא ידוע לי האם הילד ירש זאת. כיוון שלחולי טלסמיה אסור לקחת ברזל האם צריך לבדוק אותו לפני מתן ברזל?
תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ברזל - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2010מציע לך לפנות להמטולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוךגארי18/10/2010
אני בן 48, גובה 1.87, משקל 82 ק"ג.
בשנים האחרונות מרגיש עייפות ולאות ונשירת שיער מוגברת.
בבדיקות דם ב4 שנים אחרונות אני מקבל תוצאות דלהלן:
ברזל-50 , טרנספרין-254 , פריטין-127 , המוגלובין-14.
עקב תלונות של מלאות וכו'עשיתי את כל בדיקות הגסטרו למינהן(קולונסקופיה,גסטרוסקופיה,גלולה) וכולם יצאו תקינות(כנראה מעי רגיז).
לכל הרופאים שהלכתי אין תשובה מדוע הברזל נמוך!!
יש לציין שתופעה זו רק ב4 שנים אחרונות ןלפני זה הברזל היה תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2010לפי הבדיקות האלא הברזל לא נמוך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטת חתול ורדורד17/10/2010
שאלה אחת רק האם באמת שריטת חתול יכולה להגדיל במשך שנה ועד היום את כל הבלוטות לימפה בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטת חתול ורד - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2010לא יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם של בלחוטת התריסרננה17/10/2010
בת 37 נ+ 1, לאחר 5 הפלות נעשות הרבה בדיקות בין היתר של בלוטת התריס.
רציתי לדעת האם הן תקינות
T-4: 15.3
T-3: 5.1
TSH-0.85
THYROGLOBULIN AB: 54.4
הבדיקה של THYROGLOBULIN מצוינת כחורגת מהנורמה (נורמה= 10-40)
האם זה מעיד על בעיה כל שהיא?
האם זה יכול להסביר את ההפלות החוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם של בלחוטת התריס - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/10/2010זה פורום של בעיות המטולוגיות.
לשאלתך לפנות לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן וקרישיותרונית17/10/2010
שלום,
ברצוני לשאול האם לאישה ב 40 עלול להיות קשר בין אסטרוגן גבוה לבין תוצאות של חיובי גבוה בבדיקות אנטיקרדיוליפין ואנטי קאוגיולנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוגן וקרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/10/2010לא נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגוף ובלוטותרועי15/10/2010
שלום ד"ר
לפני כחודשיים לערך מצאו לי בלוטות מוגדלות תת ליסטיות עד 9 מ"מ ללא ממצאים פתולוגים בסיטי צוואר, לאחר בדיקת המטלוג לא נמצא ממצא חריג ונאמר לי שהדבר מתאים לזיהום ויראלי עשיתי
LDH כלורופלזמין וכן שקיעת דם ו- CSR שיצאו תקינים
לאחר כמה זמן הרגשתי שהבלוטה ירדה טיפה ולאחר בדיקת רופאת משפחה היא אמרה שלא מרגישה את הבלוטות אלא טיפה בצד ימין... בהתחלה התיאבון ירד וטיפה במשקל אך לאחר מכן התיאבון חזר ואני אוכל מסודר ובריא.. לאחרונה אני מרגיש כאבים במפרקים מעל הבירכיים במרפקים בכתפיים וברגל שמאל לפעמים אני לא יכול לדרוך עליה ומעין שורף לי בעור הלכתי למומחית אירידיאולוגיה שאמרה לי שהיא חושבת שיש לי מחלת זאבת.. והכאבים בבלוטות טיפה חזרו,
השאלה שלי האם יתכן שהכל נובע מזאבת? כיצד ניתן לאבחן זאת? והאם זה משפיע על הבלוטות?
לפני מספר ימים עשיתי US מפשעה שם לא מצאו בלוטות מוגדלות כלל מה שכן מצאו זה הרניה
תודה מראש
לקוח כלית 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגוף ובלוטות - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/10/2010הבלוטות לא נראות לי משמעותיות בסיפור שלך.
רצוי לסכם כל הממצאים עם רופא המשפחה ולבקש אולי יעוץ של פנימאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)