מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות קרישה בהריון דחוףליבי19/01/2011
שלום רב, לפני מספר חודשים עברתי הפלה טבעית ואז בבדיקות דם היו חריגות ב PTT היום אני בהריון בשבוע ה 7 ובבדיקות הדם שוב היו חריגות PTT FSL 48.4 (28-45) PTT FSL/PTT FS 1.75 ׁ0.8-1.6ׂ נקבע לי תור דחוף להמטולוג לעוד חודש וחצי!!! ובנתיים הרופא נשים לא יודע איזה טיפול לתת לי. אני רוצה להמנע כמובן מהפלה נוספת, אני מאד מודאגת ולא יודעת מה עליי לעשות. האם עליי לגשת למיון? לרופא פרטי? מה צריך לעשות ואיזה טיפול אני אמורה לקבל? אני אשמח לתגובה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קרישה בהריון דחוף - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/01/2011עלייך להיבדק ע"י רופא העוסק בבעיות קרישה בהקדם האפשרי . מרפאות אלו קיימות בכל בי"ח מרכזי גדול וכל מה שצריך הוא ט.17 עם הפנייה לבדיקה במרפאת קרישה , כאשר בדיקות הדם המומלצות יבוצעו בקופה בהתאם להנחיות הרופא ואח"כ לתת חוות דעת. כך אנו נוהגים באופן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםעמליה19/01/2011
שלום רב,
האם שימוש באקמול כשבוע יכול להסביר ירידה בערכי הלימפוציטים בספירת הדם?
והאם הצטננות יכולה לגרום לעלייה של מספר כדוריות הדם הלבנות והנויטרופילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/01/2011שאלה 1 : לא ידוע
שאלה 2 :כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם אצל חולה מיקוזיסדנה18/01/2011
שלום רב,
בבדיקות האחרונות של בעלי, בן 45, חולה M.F, נכתב כך: "המצאות clone ממאיר בדם היקפי". תוכל להסביר לנו במה מדובר ? האם מדובר בסכנת חיים ? ואם כן, מדוע לא מציעים לנו השתלה של מח עצם ?
(יש לציין כי ידוע לנו מזה זמן רב שיש בדם תאי T- שגם את המשמעות של זה אנו לא ככ מבינים)
תודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם אצל חולה מיקוזיס - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/01/2011אני מניח שבעלך במעקב במחלקה המטולוגית אזורית.
מחלת MF יכולה בהחלט להתפשט בדם וזה המצב אצל בעלך.
יציעו לו טיפול כמוטרפי. השתלת מח עצם לא אקטאלית בשל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך....
דנה19/01/2011לא, הוא לא במעקב אצל המטולוג, אלא רק אצל אונקולוג (בהדסה). היום הוא מטופל באינטרפרון 4 מיליון ובטרגרטין- 3 כדורים ביום. אם לא יהיה שיפור - יתחיל לעשות הקרנות ברמבם (כל הגוף) בתחילת פברואר. האם לדעתך אנחנו צריכים לפגוש המטולוג ? ולשאלה הכי בוערת, ד"ר: האם יש סכנת חיים במצב הזה??? אנא, אני חייבת להבין את המצב שלו.... אני לא ממש מבינה מה קורה, ותשובה לשאלה המטרידה הזו- אני לא מקבלת מאף אחד. בבקשה- ענה לי.... תודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.... - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/01/2011פיזור של MF בדם נקרא sezary syndrom
סוג נדיר של לוקמיה של תאי T . מקבל טיפול כעת ומתוכנן להקרנות.
אין לי ניסיון או מדע על טיפולים נוספים אך אפשר לחפס בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס בהזרקת קלקסן בהריוןמיכל18/01/2011
שלום רב,
אני בשבוע 31 להריון שהושג לאחר שנים של טיפולי פוריות.
בשלב מתקדם של הטיפולים ביצעתי בירור קרישיות יתר ונמצאתי הטרוזיגוטית ל-MTHFRול-PROTHROMBIN (מקווה שאני מדייקת) ומאז טופלתי משלב החזרת העוברים בקלקסן 60 מ"ג.
אני מזריקה את הקלקסן מדי ערב ולעתים רחוקות קורה שאני שוכחת להזריק ונזכרת רק בבוקר.
איך נכון להתנהג במקרה כזה? האם להזריק כאשר אני נזכרת או לחכות לערב ורק אז להזריק תוך דילוג על יממה?
בתודה מראש על תשובתכם :-)
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס בהזרקת קלקסן בהריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/01/2011רצוי להקפיד על הזרקת קלקסן בערב כל יום
במקרה של שכיחה אפשר למחורת בבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי קרישהאבי16/01/2011
תפקודי הקרישה שעשיתי:
PTֵ- 82, PT sec - 16, PT-INR - 1.12, לפי הערכים של המעבדה רק הערך עם השניות חורג, כלומר PT sec - ערך מקסימלי של 15.1. לציין PTT תקין לחלוטין. האם יש להמשיך בירור (האם תשובות הבדיקה מצריכות זאת) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציין שעשיתי את הבדיקה בגלל
אבי17/01/2011דימומים חוזרים מהאף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי קרישה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/01/2011לאור תוצאות אלו קרוב לוודאי שהסיבה לדימום באף אינה נובעת כתוצאה מליקוי בתפקודי הקרישה ויש לחפש גורם מקומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 2אני16/01/2011
פרופ' יקר שלום רב,
לאחר 3 כשלונות בהריונות בשבוע 8-9, ללא התפתחות דופק, נשלחתי לבדיקות קרישיות.
נמצאתי הטרוזיגוטית לפקטור 2. מצורפות הבדיקות שעשיתי.
לאחר שסיפרתי במשפחה, מסתבר שאמא שלי, חולת פוליציטמיה ורה גם היא נשאית.
ראשית, האם זה אומר שנמצאה הסיבה להריונות הכושלים? (יש לי שני בנים בריאים).
והאם ההטרוזיגוטיות הזו מנבאת לי בעתיד פוליצימיה או לוקמיה או מחלת דם כלשהי?
אני שואלת סטטיסטית וממש לא בהיסטריה. בבקשה על תייפה את המציאות עבורי.
האם שאר הבדיקות תקינות? מה אתה ממליץ לי לעשות?
הרבה תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 2 - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/01/2011א. אין כל קשר בין הטרוזיגוטיות לפקטור 2 ובין פולוציטמיה ו/או לקומיה .
ב. בדר"כ נשאות לפקטור 2 לא גורמת להפלות בשלב מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסטלמןנאווה16/01/2011
פרופ' שלום
מה עושים עם חולה במחלת קסטלמן בכל הלימפות בגוף לא מגיב לסטרואידים? איזה טיפול נותנים במקרה שאין תגובה לסטרואידים וההמוגלובין יורד ויורד ומנות הדם לא משפרות כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסטלמן - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/01/2011זו לא שאלה עבור הפורום אלא צריך להפנות לרופאים המומחים המטפלים במחלה .
השאלה מה סיבת האנמיה הוא דם ? לגבי טיפול מומלץ טיפול בנוגדן מבטרה עם או בלי כימוטרפיה או תשלובת תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים כתנאי לטיפול במבטרה
נאווה18/01/2011החולה בקסטלמן חלש מאד עם המוגלובין 7 וכל מנת דם שמקבל מתנקזת לטחול המוגדל מאד 20 ס"מ. הרופא טוען שהוא מאד חלש ואם הסטרואידים לא ישפיעו המבטרה עלולה להרוג אותו. מה דעתך? האם סטרואידים הם תנאי לפני הטיפול בנוגדן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד טורדני בידאפרת16/01/2011
שלום רב
אני בת 34, יש לי בחודשים האחרונים גרד טורגני מאוד בנקודה מסויימת ביד,ללא שום תגובה על העור, גם רופאת עור ראתה אותי ושלחה לבדיקות דם, וכשאני מתעוררת, לעיתים קרובות, קמה מזיעה באיזור בית החזה, אני לא סובלת מהזעות כלל ודיי רזה, כך שזה לא מבעיית משקל
נתקלתי בשיטוטי באינטרנט על גרד כתגובה להפרשת חומר מסויים מהגוף בסרטן הדם ( לימפומה ), אין לי שום בלוטה נפוחה באיזורים המצויינים, מפשעה, בית שחי וצוואר, תוכל לחדד, בבקשה, את הנקודה הזו בענין הגרד, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד טורדני ביד - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/01/2011כאשר מדובר בגרד כחלק מסימני לימפומה חלילה , הגרד אינו מוגבל לאזור מסויים. במידה ואין כל סימנים נוספים ובדיקות המעבדה תקינות ייתכן וכדאי לבדוק את האזור המגרד אפילו לשקול ביופסיה מהעור כי קרוב לוודאי מדובר בתופעה מקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן a.m.lנאילה16/01/2011
קרובה שלי חולה בסרטן הדם a.m.l היא גילתה את המחלה שנה שעברה ועשתה השתלה,,, אבל לפני ארבע ימים המחלה חזרה ???????????
אני רוצה לברר לגבי הסיכון של המחלה ועד כמה בן אדם יכול לחיות ?,,,(האם יש טיפול?)
האם מסוכן יותר שהמחלה חזרה?
האם היא יכולה לחיות כמו כל בן אדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן a.m.l - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/01/2011לצערנו חזרת המחלה (בהנחה שמדובר בלוקמיה חריפה ) לאחר השתלה אנה מבשרת טובות.
יחד עם זאת יש טיפול המיועד למצב כזה ואני סמוך ובטוח שהרופאים המטפלים מכירים אותו היטב ובמידה ואין הוראות נגד מומלץ לקבל טיפול נוסף ולקוות לטוב , במידה ואינה סובלת מסיבוכי הטיפול אין מניעה לחיות כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת PTT לפני IVFרינת12/01/2011
שלום ,
שמי רינת בת 33 לפני טיפולי IVF. בחודש נובמבר השנה עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה (אנדומטריומה). בעקבות אנדומטריוזיס ישנה הדבקות של החצוצרות ולכן הופניתי לטיפולי פוריות.
אחת הבדיקות שביצעתי היא PTT אשר יצאה לא בטווח הנורמה.
אודה אם תוכל להסביר מה זה אומר ומה פירוש התוצאה.
פגישה עם הרופא המטפל היא בעוד שבוע.
תוצאת הבדיקה היא 33.7.
מצ"ב קובץ הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת PTT לפני IVF - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/01/2011צריך לחזור על הבדיקה
אם זה עדיין גבוה לפנות להמטולוג מקומי לבדיקת פקטורים בעיקר 11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITP בגיל 15ו.י.11/01/2011
שלום רב, מצאו אצלי במקרה לגמרי הפטיטיס סי מסוג 1 ,
עברתי ביופסיה והנזק לכבד הוא מינימאלי בלי סימנים של פיברוזיס, ככל הנראה הוירוס נמצא אצלי בדם הרבה שנים כנראה מעל 20 שנים.
בסה"כ אני בן אדם בריא בשנות ה-30 ללא סימנים חיצונים של מחלה.
1. האם כדאי לי להתחיל טיפול בתרופות כנגד הוירוס ?
שהתרופות הללו ידעות כגורמות לירידה של הטרומבוציטים מכיוון שהיתה אצלי היסטוריה של ירידת טרומבוציטים לכ-20 אלף טסיות לפני כ-18-19 שנים בזמנו טופלתי באינפוזיה של גמאגלובולין פעם אחת ותרופות של פרידנזון של כמה חודשים והטרומבוציטים אחרי זה כמעט בסדר לאורך השנים הללו באיזור של 100 אלף.
2. והאם אפשרי שהסיבה לירידה של הטסיות היה בעצם הוירוס הפטיטיס C עצמו, (כי לא מצאו שום סיבות אחרות) ?
אודה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP בגיל 15 - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/01/2011בנוגע לטיפול בהפטיטיס C צריך לקבל יעוץ של הפטולוג.
לא נראה לי שיש קשר עם ה ITP שלפני 15 שנים. אך צריך לעקוב בבדיקות של ספירת דם ותפקודי כבד כל 4 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםגלית11/01/2011
תוצאות בדיקות דם לילד בן 5.
RBC- 3.96
HEMOGLOBIN - 10.6
HEMATOCRIT - 31.7
NEUTROPHILS - 36.4
EOSINOPHILS - 10.4
EOSINOPHILS - 0.62
RETICULOCYTES - 0.3
RETICULOCYTES -0.01
CBC REMARK - טרם התקבל.
שאר התוצאות תקינות.
מזה כשבוע חום גבוה. רק היום ירד. שיעול טורדני מאוד ויבש. קצת משלשל.
מה משמעות התוצאות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/01/2011אני לא המטולוג ילדים ורצוי לקבל יעוץ מתאים
עם כל פירטי התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..שירה11/01/2011
שלום ד"ר,
מראש אני מתנצלת על האריכות..
אני בת 30. לפני כחודשיים וחצי, גיליתי שחליתי לראשונה ב cmv. בדיקת ה igg הראתה 200 ו ה igm היה בסביבות ה2.00. כיום הigm ירד ל1.65 והאוידיטי שעשיתי עכשיו עמד על 35%.
כמו כן, לפני כחודש וחצי הופיעו לי שטפי דם על הירכיים. הרופאת משפחה לא התרגשה מהם, והם נעלמו. לפני כשבועיים הופיעו שוב שטפי דם, אמנם מעטים יותר מאלו הקודמים, במקומות אחרים בירכיים.
בעקבות זאת עשיתי בדיקות דם, וגם בדיקה לקרישיות, שיצאה תקינה.
שאר הערכים שיצאו בבדיקת דם יצאו בטווח הנורמה, מלבד mpv שיצא 12.2 (כאשר הטווח העליון הוא 12), lymphocytec% יצא 49.4 (כאשר הטווח העליון הוא 45).
אני לא יודעת אם זה משנה, אבל ה neutrophils% יצא 38.6 (כאשר הטווח התחתון הוא 37, וה- hgb יצא 12.7 (כאשר הטווח התחתון הוא 12.3. ).
רופא משפחה ראה את התוצאות ואמר שהחריגות הן בגלל ה- cmv, ושאין לי מה לחשוש לגבי מחלות אחרות.
אבל אני מאז לא נרגעתי.. אמנם הסימנים הכחולים כמעט עברו- אבל מה יכול להיות ההסבר להם?
כמו כן, בימים האחרונים הידיים כואבות לי, בעיקר יד שמאל. האם גם זה יכול להיות קשור ל cmv? אני זוכרת שלפני כ- 8-9 חודשים, (כחודשיים לאחר שילדתי את ביתי), היו כשבועיים שזרועות הידיים ממש כאבו, כאב פנימי בעצמות, כך שבקושי יכולתי להרים משהו, אפילו קל.
לאחר כל "המגילה", מה דעתך? האם אכן ניתן לייחס הכל ל cmv? האם עלי לעשות בדיקות דם נוספות? אני מאוד לא רגועה..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/01/2011בעצם הבדיקות מראות שינויים קטנים שיכולים להתאים למצב אחרי זיהום ב CMV
לחזור על הבדיקות בעוד 3חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחולמודה10/01/2011
ד"ר שלום
אני בת 31
רציתי לדעת מה אומרת התשובה לגבי שיש לי טחול לא מוגדל בעל מרקם דיפוזי בלתי אחיד ומספר רב של מוקדים היפראקוגנים על פני כל שטח הטחול.
לפני כחודשים עברתי גם כן ניתוח הוצאת כיס מרה בשלמותו, ונמצא לי אלקרובקטרים וקיבלתי טיפול, בקרוב אחזור לבדיקה נשימתית.
לפני כשלושה שבועות נמצאה לי בלוטת לימפה בגודל 1.4 נמצאת במעקב א.א.ג..
האם יש משהו שמקשר בין כולם או שנושא הטחול לא קשור ומה זה אומר?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול - תגובה
פרופ` אלן ברבי10/01/2011לא נראה לי קשר בן החידק והממצא בטחול.
רצוי לעקוב על הבלוטה צוארית וכמובן על הממצא בטחול לפחות בבדיקה חוזרת
של US בעוד 3ח'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטיןמיכל08/01/2011
שלום רב,
בבדיקת דם נמצא בפריטין נמוך - 9.
ספירת דם:
WBC-9.8
HGB-12.7
HCT-37.5
MCV-79
MCH-26.7
MCHC-3 משמעות הממצאים ומהי המלצתך ???
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/01/2011יש עדות לחוסר ברזל במחסנים אך רמת המוגלובין סבירה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)