מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאנונימי17/11/2010
שלום רב,
לפני כ- 3 חודשים היו לי כאבים בבלוטות בצוואר ונפיחות שם שהיה ניתן להרגיש את הבלוטות במישוש קל, הבלוטות כאבו לי מאוד בין אם במגע ובין אם ללא מגע
לאחר בדיקת US + בדיקת CT נמצאו מספר בלוטות אחדות מוגדלות שהגודל המירבי הוא 0.9 ס"מ לאחר בדיקת המטולוג נמצא שיש בלוטות רכות ניידות לא רגישות
כעת אני מרגיש שהנפחיות ירדה קצת מרגישים את ההבדל במישוש לעומת ההתחלה
עדיין יש כאב טיפה עמום, עשיתי בדיקת רנטגן חזה שיצאה תקינה וכן US מפשעות שיצאה גם תקינה ללא עדות לבלוטות מוגדלות, בהתחלה הרגשתי את העור בחלקים שונים בגוף שורף לי (לא מגרד) שעבר לחודש וחצי ועכשיו חזר קצת בימים האחרונים
אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי לברר את מצבי?
המון תודה והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/11/2010מצטער, לא אוכל לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רועי25/11/2010אתה יכול להמליץ לי מה לעשות?
הייתי אצל מומחה אא"ג שאמר שהוא לא מרגיש את הבלוטות נפוחות מידי אולי ממש ממש טיפונת כדבריו והפנה אותי למומחה פה ולסת, לאחר בדיקת מומחה פה ולסת אמר שיכול להיות שאני סובל מוירוס עקב חיות מחמד בביתי (תוכים גדולים) ונתן לי אוגמנטין פעמיים ביום למשך 10 ימים ואח"כ לחזור אליו לביקורת ויחליף לי את הכדורים..
הוא לחץ לי על הפנים ועל הלסת ואמר שהוא רואה שקצת הפנים שלי בעצמות מתחת לעיניים לא סימטרים אבל כנראה מלידה או טראומה בעבר..
מאז שהוא לחץ ומרגע לקיחת האוגמנטין אני מרגיש כאבי ראש קצת ולחץ קצת בעיניים
בדיקות דם תקינות מלפני 3 שבועות כולל CRP , ESR , כלורופלזמין
אשמח אם תדריך אותי מה אתה מציע לי לעשות בבקשה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/11/2010מצטער לא יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעבדהלימור סבח17/11/2010
שלום רב,
בני בן שנה ותשע , אמור לעבור סתימות חורים בשיניים .
הוא צריך לעשות בהרדמה מלאה, עשיתי לבני בדיקות דם לראות שהכל בסדר
יצא בבדיקה דם pt seconds 11.6 שגבול תחתון 8.4 וגבול עליון 11.3 מה זה אומר
שבני לא יכול לעבור את ההרדמה , גבוה מידי נמוך .
אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה.
הרופא המטפל אומר שצריך לחזור על הבדיקה?
תודה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מעבדה - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/11/2010נכון ולהתייעץ עם המטולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיהמיכאלה17/11/2010
הבת שלי בת שנתיים ו 3 חודשים. כבר מגיל שנה יש לה אנמיה ומחסור בברזל. מתן ברזל משפר לה את משק הברזל מעט אך לא ממש מתקן את ערכי ההמוגלובין. כתוצאה נשלחה לבירור תלסמיה והרי התוצאות:
המוגלובין- 2.2 F- הנורמה עד 0.49, ברזל- 11, המוגלובין- 11,
RDW- 15.3, MCH-24.7, MCV-78
השאלות שלי הםא זה תלסמיה והאם להפסיק ברזל או להמשיך ולתת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/11/2010יש אנמיה מחוסר ברזל
התשובות לא מספיקות לקביעה או שלילה טלסמיה.
לפנות לשאלות נוספות לפנות להמטולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין גבוההילי16/11/2010
גבר בן 60 בריא. לוקח רק סטטינים. בבדיקה שגרתית התגלה פריטין 431. כל השאר בסדר למעט אלט ג' פ א 41.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין גבוה - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/11/2010-צריך לשלול מחלת כבד כרונית.
-לחזור על הבדיקות כולל רמת המוגלובין
-לעקוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aggressive NK-cell lymphomasאורנית16/11/2010
שלום רב,
האם אבחון סרטן נדיר זה קשה יותר מסוגי סרטן אחרים, כיצד הוא מתבצע והאם ישנו טיפול יעיל שכן במחקרים פעם כתוב שניתן להגיע לרמיסיה מלאה לאחר טיפול מסיבי ובמקורות אחרים קראתי שסרטן זה עמיד לכימו ותוחלת החיים הינה קצרה גם כשמקבלים טיפול היכן האמת ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר aggressive NK-cell lymphomas - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/11/2010הפנייה היא כללית והנתונים שקראתה נכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיה?דנה16/11/2010
שלום,
אני בשבוע 33 ורק עכשיו הרופא שלי נזכר לבדוק תלסמיה.
הוא שלח אותי לעשות בדיקות דם והם מצ"ב.
האם יש לי תלסמיה?
אני ממש לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה? - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/11/2010נתונים אלא לא מאפשרים לעשות אבחנה של טלסמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אשמח לתשובהענבל15/11/2010
אני קצת מבולבלת.
עוד חודש וחצי אני מתחתנת , בת 25, בריאה בדר"כ , משקל תקין, בתולה מטעמים דתים.
באתי לר. נשים על מנת לבדוק אופציה של גלולות היא נתנה לי לעשות ב. דם [הורים שלי סובלים מסכרת ואימי מלחץ דם גבוה]
יצא לי התוצאה prot-s antigen free 13 הטווח הוא 60-140% היא הסבירה לי שזה נטיה לקשירות יתר בדם אך אני אשמח לקבל מידע נוסף מה זה בדיוק החומר הזה ואיך הוא משפיע?, בנוסף היא נתנה לי הפניה להומוטולוג כדי שיאשר לי לקחת גלולות או במידת הצורך לעשות בדיקות נוספות.
הגלולות פחות מפריעות לי מה שמפריע לי זה שהיא אמרה שיש סיכוי חלילה להפלות חוזרות, הם ניתן להעלות את המינון של החומר הזה כדי שהגוף שלי בעז"ה יוכל להתמודד עם הריון?, בנוסף האם תזונה של מאכלים מסוימים תורמת?, האם פעילות גופנית תעזור?
שאר בדיקות דם תקינות
תודה רבה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אשמח לתשובה - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/11/2010מדובר בערך נמוך של ps וצריך לחזור על הבדיקה
לאחר מכן לפנות להמטולוג לניתוח התוצאות והמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לקרישהעדן15/11/2010
עשיתי בדיקות דם לקרישה אלה התוצאות, הערכים שונים אז יש כמה תוצאות מבדיקות מעבדה שונות...
pt inr
0.93
0.99
1.1
1.04
1.03
Aptt
25.8
26.5
27.3
31.5
%
pt
10.2
15.3 במעבדה שהנמה היא מה 11.1-15.1
12.2
pt sec
89%
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לקרישה - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/11/2010תוצאות בגבול הנורמה
לפנות לרופא שביקש הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזה אומר בגבול הנורמה ?
עדי21/11/2010לאן זה נוטה יותר, לקרישיות יתר או סכנת דימום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזה אומר בגבול הנורמה ? - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/2010כאמור, לפנות לרופא שביקש הבדיקות לדיון על התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לסחרחורות וחוסר שיווי משקלזהר14/11/2010
שלום,
כבר במשך שבועיים אני סובלת מסחרחורות וחוסר שיווי משקל ( ברצוני לציין שלא מדובר בהרגשת עייפות ועירפול, וירידה בלחץ דם, כמו לפני עילפון אלא יותר כמו מחלת ים- חוסר איזון והרגשת סיבוביות)
רופאת המשפחה שלי די בטוחה שמדובר בתופעות עקב אנמיה
והייתי שמחה לחוות דעתכם.
תוצאות בדיקות הדם שלי היו:
HB- 13.5
IRON- 40 (בסקלה של ug/dl 40-145)
B12- 633 (בסקלה של 135-911 pg/ml)
חומצה פולית - 12.1 (3.1-20 ng/ml)
טרנספרין- 402 (בסקלה של 200-360 mg/dl)
ריווי טרנספרין בדם 7.7% (בסקלה של 15-50%)
לא נבדק פריטין.
שאר הפרמטרים תקינים.
יש לציין שאני כבר שנים אנמית (לסירוגין- לעיתים מצב טוב יותר לעיתים מחמיר) ומעולם לא נתקלתי בסחרחורות מעין אלה. חוויתי התעלפויות וירידת לחץ דם מהירה אך בהחלט לא באותו סגנון.
כמו- כן- בדיקת עיניים, א.אג תקינה.
אשמח לדעת האם סביר כי אלו יהיו התופעות בעקבות תוצאות בדיקת הדם.
תודה רבה,
זהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות לסחרחורות וחוסר שיווי משקל - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2010רמת המוגלובין של 13,5 מצויינת ולכן לפי דעתי זה לא הסיבה של הסחרחורת !
להשלים הבירור אצל רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניהגארי14/11/2010
בספירת דם אחרונה יצא שטסיות דם(platelets) יצאו מעט מתחת למינימום(בספירה נוספת חזרו לרמה הרגילה) הרופאה שלחה אותי לבדיקת אולטרסאונד כדי לבחון את מצב הטחול אך בגלל בעיות של גסטרו אני ביצעתי בדיקת c.t אנטיוגרפי ויצא שהתחול במצב תקין ובמרקם הטרוגני בשל תזמון ההזרקה.
שאלתי האם אני אמור לעבור את בדיקת האולטרסאונד או שבדיקת ה c.t. נתנה מענה הולם? האם יש דברים שרואים באולטרסאונד דלא רואים ב c.t. אנטוגרפי?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטופניה - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2010אם השאלה היתה טחול מוגדל (?) יש תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקהעינת14/11/2010
מה משמעות הערך הזה בבדיקת קרישיות דם? את מה הוא בודק?
FIBRINOG.CLAUSS
זאת התוצאה שלי
FIBRINOG.CLAUSS 182.60 MG/DL ( 200.00- 400.00)*(.........)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה של בדיקה - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2010לא מכיר המונח
אם מדובר ברמת הפיברינוגן זה מעט נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' ברבי
עינת15/11/2010אם זה נמוך מדי, כיצד והאם זה משפיע על חיי יומיום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחנה!אור14/11/2010
שלום. הנני מצוי בבעיה שהיא מעין התנפחות של בלוטות הלימפה והתריס שגורמת לכאבים עזים גם באיזורים שמסביב להן. בעיה זו קיימת כבר הרבה זמן והיא מתעצמת כאשר הנני מצוי מול מקור קרינה: מסך מחשב,טלויזיה למינהם,שמש,מקור אור חזק...יש לציין שגם מגע באיזור אלה ומסביבם גורם להתנפחות הבלוטות ולכאבים עזים שמלווים אותי למשך כל הזמן וללא הרף. קיים קושי בבליעה ובנשימה. בחוש ההרחה יש ליקוי חמור. אמאראיי מוח בוצע-תקין. מה עליי לעשות?איזה בדיקות עליי לבצע על מנת לאבחן את הבעיה שכל כך מפריעה לי?אודה לך המון!!(יש לציין שכאשר אני לוחץ על איזור בית החזה בעיקר התחתון,איזור בלוטת התימוס,קיים איזה הקלה רגעית כלשהיא קטנה בכאבים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה באבחנה! - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2010מצטער אין לי הסברים לתופעות הללו !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 8יערה14/11/2010
הטרוזיגוטית לפקטור 5 ליידן (עם רקע של הפלה אחת מוקדמת והפסקת הריון בשבוע 24 בשל הפרדות שילייה). עשיתי בדיקת פקטור 8 ויצא 143. מה משמעות התוצאה ומהם ערכי הנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 8 - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2010משמעות כאשר יש חסר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המדדים לבדיקת פעולת האספיריןאבי13/11/2010
האם פעולת האספירין בדילול דם ומניעת צימות טסיות ניתנת לבדיקה ויש ערכים מספריים הנותנים בסיס לבדיקת יעילות חליפין,(שכמובן יבוצע בתאום עם הרופא המטפל)
אני שואל היות והאספירין גורם לי לדימומים וצרבות שגם לוסק לא שולט בהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המדדים לבדיקת פעולת האספירין - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/11/2010אין בדיקת יעילות רוטינית.
אצלך אפשר אולי להוריד המינון
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר ...לימפומהחסוי11/11/2010
היה לי לימפומה בשנת 2004 במדיאסטינום ומאז 02/2005 אני לא עובר טיפולים ולא כדורים בכלל ...
האם הסרת שיער בלייזר בגב , כתפיים חזה ובטן יכולה להיות מסוכנת עבורי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר ...לימפומה - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/11/2010לא נראה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)