מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריטין גבוהדן16/07/2010
אני בו 52.לא סובל מבעיות מיוחדות. נוטל אנלדקס 0.5 מיליגרם בשל לחץ דם גבוה.אבקשך להעריך את הבדיקות הבאות:
ferritin-295.9
iron-121
transferrin-195
HB-12.9
HCT-39.4
יכולה להיות הסיבות לפריטין הגבוה? איזה בדיקות נוספות עלי לערוך? אני לא נוטל תוספת ברזל ולפני שנה וחצי עשיתי בדיקת קולונוסקופיה שיצאה תקינה לחלוטין. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/07/2010באופן כללי ערכים אלו אינם מחייבים ברור נוסף .
מהם יתר ערכי ספירת הדם האדומה ?
RBC?
MCV?
MCH?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואי טי פימיטל16/07/2010
שלום
בת 34, יש לי ITP.
לקחתי החודש פעם ראשונה איקוקלומין 5 ימים. עשיתי בדיקת הריון אתמול (היום ה-29)
התוצאה BETA SUBUNIT, HCG- 591.9 אני מבינה שאני בהריון.
1. מתי כדאי ללכת להמוטולוג למעקב?
2. האם לא מספיק שאעשה מידי פעם בדיקת דם ורק אם ערך הטסיות ירד אלך אליו?
3. מאיזה ערך של טסיות מתחיל להיות לי מסוכן?
4. יש משהו מיוחד שצריכה לדעת ?
תודה מראש
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/07/2010במידה וידוע לך על ITP עליך להיות במעקב משולב הן אצל רופא נשים והן אצל המטולוג בהקדם האפשרי - המעקב בהריון הוא שונה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיועדנה15/07/2010
שלום דר',
הנני בת 31 בריאות תקינה. מזה תקופה ארוכה סובלת מעייפות ותשישות גם לאחר מנוחה רבה ושינה רצופה. לפני כחצי שנה עשיתי בדיקות דם ונמא חוסר בברזל, פריטין וויטמין b-12 וויטמין d.
מאז הבדיקות האחרונות נוטלת כדורים (ברזל וויטמינים). השבוע ערכתי בדיקות נוספות לאור העובדה שעדיין סובלת, כמו כן התחילו סחרחורות, חוסר תאבון (בחודש רזיתי 4.5 ק'ג ללא דיאטה)
כאבים בגוף מעין כאבים בעצמות הרגלים. להלן תוצאות בדיקה שחרגו מהגבול:
1) 12 ( 20-167) Ferritin
2) 11.2 (4.5-11) WBC
3) 0.8 (0-0.5) C.R.P
4) 0.2 (0.3-1.2) Bilirubin Total
5)197 (211-911) Vitamin B12
6) 16.3 (28-105) igG3
7) 6 Immunoglobulin A (במשך שנים הערך נמוך)
אני די אובדת עצות לא נראה לי תקין שארגיש ככה תקופה ארוכה גם לאחר חופשה ומנוחה, אחרי שינה רצופה של 12 שעות קמה עייפה ומותשת.
בברכה ותודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
פרופ` אלן ברבי15/07/2010חסרים בדיקות כדי להעריך המצב.
אם המ' נמוך יחד עם פריטין נמוך רצוי לקחת טיפול בברזל.
לבדוק גם בלוטת תריס והפרעות שינה.
כמובן הכל דרך רופא המטפל
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ממוקדיםאור לוי15/07/2010
מזה שנתיים אני מרגישה תחושת שריפה בראש באזורים שונים לעיתים גם בצואר .
התחושה היא רק בצד אחד של הראש -צד ימין .
אני בהריון ולאחרונה התגלה לי קרישיות יתר. (LACׂ)
אני מטופלת בקלקסן ואספירין 100
גם בלילה כאשר אני ישנה על צד שמאל אחרי מספר דקות אני מרגישה כאב בראש בצד ימין ממוקד.
לעומת זאת אם אני ישנה על צד ימין אני לא מרגישה כאב.
1)מה יכולה להיות הסיבה?
2)אני מבקשת לדעת האם הקלקסן או האספירין עוברים את מחסום דם מוח?והאם הם מונעים קרישים גם במוח?
3) האם יכול להיות שטפילים מגיעים למוח? ואם נניח שכן , האם הם גורמים רק לכאבים ממוקדים או שלא הייתי יכולה לתפקד בכלל ולכן כנראה שזה לא טפילים?
אנ א תשובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור לוי
פרופ` אלן ברבי15/07/20101-לא יודע
2- זאת מטרת הטיפול
3-לא יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדללי דם בהריוןמירית14/07/2010
לאחר מס' הפלות נשלחתי לבדיקת קרישיות ועלה שיש חשד ל APLA על כן הרופא המליץ על טיפול בקלקסן ואספירין בהריון.
שאלתי ממתי עלי להתחיל ליטול את התרופות האם מיד עם גילוי ההריון או רק לאחר שרואים דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית
פרופ` אלן ברבי15/07/2010להיות בקשר עם הרופא נשים
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול בקלקסןשרית14/07/2010
שלום עברתי גרידה לפני כחודש ובביה"ח עשו לי בדיקות וגילו PTT מוארך וLAC חיובי(חשד לAPLA) אני אמורה לבצע בדיקות קרשיות בעוד כחודש... אבל יש לי שאלה נתנו לי טיפול של 6 שבועות בקלקסן 40 מ"ג ואני שומעת מכל מיני אנשים שהטיפול צריך להיות רק שבוע גג שבועיים... אולי זמן הטיפול בקלקסן הוא גבוה מדי? האם אני צריכה להפסיק את הזריקות בשלב זה?? (כבר 4 שבועות שאני מזריקה קלקסן)..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ` אלן ברבי15/07/2010מציע לך לפנות לרופא שרשם את התרופות
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Platelets 115מיכאל14/07/2010
שלום,
אני כחודשיים סובל משלשולים אך ורק בבוקר ולא במשך היום.
עשיתי בדיקת דם לפני חודש
ותוצאה חריגה היחידה שהיייתה זה Platelets 140
היום עשיתי עוד הפעם את הבדיקת דם וה Platelets ירדו ל 115
האם הירידה זאת מסוכנת ומה משמעותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכאל
פרופ` אלן ברבי14/07/2010מספר הפלטלטס בגבול התחתון של הנורמה בדרך כלל ללא משמעןת קלינית
ממליץ על מעקב ולחזור על הבדיקה בעוד 6ש'
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיעינוח אבחנה משוערת בטופס הפנייהרעות14/07/2010
שלום,
בני בן 10.5 חודשים.
בתוצאות בדיקת דם לברזל התגלה המוגלובין 7.9 ועוד כמה ממצאים חריגים.
קיבלנו הפנייה לשניידר לביצוע משטח דם.
על טופס ההפנייה צויין באבחנה משוערת:
POSTERIOR CERVICAL LYMPHADENOPATHY
MILD SPLENOMEGALY
NEUTROPENIA
האם אפשר לומר לי בבקשה מה פרוש אבחנות משוערות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
פרופ` אלן ברבי14/07/2010הפורום שייך למבוגרים !!!
תקבלו פרטים מבית חולים שניידר.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בנויטרופילם עליה בלימפוציטיםאלמוני13/07/2010
פרופ' אליעזר רחמילביץ שלום רב,
בחודש אפריל גילו בבבדיקת דם שלי יתר פעילות בלוטת התריס ,חשוב לי לציין שעד לפני 5 חודשים הרמה היתה סביב 1.4 הפסקתי לקחת ליתיום לפני כחמישה חודשים,הפסקה שנעשתה בהדרגה.
להלן תוצאת בדיקת דם אחרונה שעשיתי כולל הקודמות
TSH עדכני מתחת ל 0.03 לפני חודש מתחת ל 0.03 לפני 70 יום 0.05 לפנ 4 חודשים 0.52
FT4 עדכני 16.4 הטווח 10.3-19.7 לפני חודש 21.7 לפני 70 יום 17.1
FT3 עדכני 7.65 טווח 3.5-6.5 לפני חודש 9.69 לפני 70 יום 8
PLATES עדכני 202 לפני חודש 214 לפני 70 יום 244
Thyroglobulin-TM עדכני 10.7
Thyroglobulin Ab עדכני מתחת ל 20
TSI לפני 70 יום 96 טווח 0-140
TB-Ab לפני 70 יום Undetectable L
Thyroid Peroxidase Ab מתחת ל 10
WBC עדכני 3.6 לפני חודש 4 לפני 70 יום 3.7 תמיד היה נמוך אצלי ונע סביב 4-4.4
Neutrophils % עדכני 42.6 טווח 40-75 לפני חודש 31.7 לפני 70 יום 38.5 לפני 4 חודשים 48.7
Neutrophils % confirm עדכני 35.6 טווח 40-75 לפני 70 יום 39.9
Lymphocytes % עדכני 55.7 טווח 22-43 לפני 70 יום 53.4
Hemoglobin עדכני 15.1 תקין לאורך כל הדרך
בסריקת בלוטת תריס שעשיתי לפני חודשיים בלוטת המגן היתה בגבול עליון של הנורמה בגודלה,חוסר הומגניות בקליטה ללא עדות לאזורים שאינם מרכזים את החומר,הקליטה של החומר בגבול התחתון שווה לקליטה בבלוטת הרוק,קצה תחתון של הבלוטה נמצא מעל פתח בית החזה.
לפי כל המיממצאים שנתתי האם יש קשר בין פעילות היתר של בלוטת התריס לירידה של נויטרופילם ועליה בלימפוציטים? האם יש סיכוי שברגע הבלוטה תהיה מאוזנת יהיה שיפור במדדים במיוחד בלימפוציטים ונוטרופילם? אני חושש אם אצטרך לקבל טיפול תרופתי לאיזון הבלוטה שעלול לפגוע בספירת הדם שלי.
אני מאוד מוטרד מהעיניין ואשמח לתגובתך ,סליחה מראש על המייל הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמוני
פרופ` אלן ברבי14/07/2010יש עליה באחוזים של הלימפוציטים אבל מס' אבסולוטי תקין!
מס' כ.ל. נמוך שכיח במוצא תימן. אם זה לא המיקרה,מעקב בלבד.
אין קשר עם בלוטת תריס
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלובין גבוההדניאל12/07/2010
שלום כתבתי את ההודעה הזאת בעבר אך ביקשת תוצאות המשך כשהוספתי אותם כבר לא נענתי לכן אני מעתיקה את השאלה שוב ומקווה לתשובה מהירה, אני בת 26 סובלת מכאבי בטן במשך חודשיים שבעקבותם עשיתי בדיקות דם פעמיים רצוף (אני יודעת שאין קשר בן אחד לשני) בתאריך 16.5.10 בוצעה בדיקת דם והתוצאות היו תקינות יחסית: (העתקתי את התוצאות הרלוונטיות)
bilirbubin total 0.2
wbc 10.3
rbc 4.19
hemoglobin 13.2
hamatocrit 40.4
mcv 96
mch 31.5
לפי הערכים של מכבי
ובתאריך 06.07.10 תוצאות קצת שונות
bilirbubin total 0.2
wbc 11.3
rbc 4.99
hemoglobin 16.3
hamatocrit 46.2
mcv 92.6
mch 32.7
התוספת שביקשת בהודעה הקודמת
platelets
בבדיקה שנעשתה ב 16.5 התוצאה היתה 265
בבדיקה שנעשתה ב 06.07 התוצאה היתה 225
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
פרופ` אלן ברבי14/07/2010הבדיקות שלך בגדר הנורמה !
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדן קור עצמיאני12/07/2010
שלום רב,
אני בשבוע 28 להיריון,
בעקבות אשפוז נעשה לי סקר נוגדנים ונמצא כי יש לי "נוגדן קור עצמי".
השאלה היא מהו הנוגדן הזה, האם ייתכן שבסקר שנעשה לי לפני מס' חודשים הנוגדן לא נמצא, ומהי המשמעות מבחינתי מבחינת ההריון.
יום טוב,
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
פרופ` אלן ברבי12/07/2010מדובר בחלבון שגורם לאגלוטינציה של כדוריות אדומות בקור.אם הכייל נמוך ואין
עדות להרס כ.א., אין משמעות קלינית.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך לתת אספריןsima12/07/2010
אבי בן 87 לקח במשך שנה וחצי קומדין עקב פקקת ברגל, לפני 3 חודשים הרופאה ההמוטולוגית הפסיקה לו את הקומדין והוא המשיך לקחת אספרין קארטיה בהמלצת רופאת המשפחה.
לפני כשבועיים אבי הקיא דם אושפז בבית חולים, בוצעה גסטרוסקופיה שהדגימה דלקת קשה בושט ובתריסריון עם התכייבויות מרובות כתוצאה מכך ההמוגלובין ירד ל-7.2 וברזל פחות מ-11. (ברצוני לציין שבבית החולים המשיכו לתת לו אספרין). הוא מקבל לוסק וטיפול אנטיביוטי מוקסיפן וקלרידקס סה"כ 3000 מ"ג ביום למשך 14 יום. בעוד חודש הוא צריך לעבור בדיקת גסטרוסקופיה.
לפני שבוע הרופאה הנופרולוגית ביקשה להפסיק את האספרין קארטיה והמליצה לתת לו את הפלביקס.
האם צריך/אפשר להמשיך לקחת אספרין אם יש לו דימום בקיבה? האם צריך להמתין שהדימום בקיבה יפסק ורק לאחר מכן לתת לו פלביקס? האם אספרין פלביקס יכול לגרום לו להמשך הדימום בקיבה?
אנחנו לא יודעים מה לעשות להמתין שהדימום ייפסק או לתת לו פלביקס כאשר הקיבה עדיין מדממת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sima
פרופ` אלן ברבי12/07/2010ממליץ כמובן להפסיק האספירין אם יש עדות לדימום בקיבה
ולחקות לתשובת הגסטרוסקופיה לפני החידוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם4רינת11/07/2010
ד"ר שלום
בעקבות הקאות וחום ביצעתי בדיקת דם שהיתה תקינה למעט
WBC-Leucocytes-4.1 מה זה אומר? האם להתיחס לתוצאה?
תודה רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
פרופ` אלן ברבי12/07/2010מדובר בתשובה חד-פעמית של לוקוציטים בגבול התחתון של הנורמה.
רצוי לפחות ביקורת אחת נוספת.
פר' ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרשיות יתר לאחר הפלהרק שואלת11/07/2010
שלום דר'
עברתי הפלה לפני כ 4 חודשים לאחר שלא נמצא דופק לעובר (שנראה תקין לאחר סקירת מערכות) בשבוע 18.
אני סובלת מלחץ דם גבוה שמטופל באלדמוין בהריון.
ביצעתי בדיקות קרישיות יתר (3 חודשים אחרי ההפלה) והייתי שמחה לדעת אם התוצאות תקינות:
pt % 100
PT (Seconds) 10.5
I.N.R 1
PTT sec. 29.1
Homocystein µMole/L 9.77
Fibrinogen (Hypercoag.) mg/dl 334
Thrombin Time (TT) sec 17.5
Antithrombin activity גדול מ 100%
Protein S Free % 67
Protein c-Activity גדול מ 100%
APCR (APC Resistance) 2.5
Prothrombin 20210 normal
MTHFR heterozygote
Factor VIII % 106.8
RVVT Ratio 1.05
Ratio APTT 1.23- הגבול התחתון הוא 1.25
Cardiolipin IgG Ab NEGATIVE
Beta2 Glycoprotein 1 IgG 2.6
Beta2 Glycoprotein 1 IgM 2.7
אציין שיש לי 2 ילדים בהריון תקין (אני בת 34).
תודה רבה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק שאלות
פרופ` אלן ברבי12/07/2010ה mthfr הטרוזיגותי הוא פגם גנטי חלקי שכיח, בעצמו ללא חשיבות קלינית.
אומנם לא שלחת את הנורמות של המעבדה, נראה לי שהתוצאות הבדיקות תקינות.
כמובן רצוי לחזור לרופא שביקש אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערך של protein S
רק שואלת13/07/2010תודה רבה על התשובה!
רק הערך של ratio aptt 1.23 חורג מהגבולות שהן 1.25 עד 1.78
מעבר לזה protein S יחסית גבולי 67 (כשהגבול התחתון הוא 60) ואני יודעת שהוא מהווה בעיה בהריון ומכאן דאגתי ...
האם היותו בטווח מלמד שזה בסדר?
יש לי תור לגניקולוג עוד כשבועיים וכמובן שהראה לו את התוצאות (הוא הרופא שהפנה אותי).
האם יש צורך לפנות גם להמטולוג?
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק שאלות
פרופ` אלן ברבי14/07/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועית בנושא DVT וטרומבוציטופמתמחה09/07/2010
שלום
מקווה שזה בסדר לשאול כאן שאלה מקצועית
יש לי חולת סרטן שמשנית לטיפולים סובלת מטרומבוציטופניה 40000 ולאחרונה אובחן DVT גדול.
אודה לחוות דעת לגבי כמה שאלות:
1)האם מותר לתת נוגדי קרישה לנוכח רמת הטסיות הנמוכה? אם כן, איזה נוגד קרישה היית נותן (קומדין, או קלקסן) ובאיזה מינון?
2)האם יש גבול נמוך לספירת הטסיות מתחתיה לא היית נותן יותר נוגדי קרישה
3)אם אסור נוגדי קרישה, מה היית עושה לגבי ה- DVT?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/07/2010במידה ומספר הטרומבוציטים אינו יורד מ- 40,000 מומלץ על טיפול מלא בנוגדני קרישה במינונים מקובלים קלקסן ואח"כ קומדין .
במידה ומספר הטרומבוציטים צפוי לרדת יש לשקול הכנסת פילטר למניעת זריקת אמבוליות לריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)