מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות לימפה מוגדלות במפשעהיוסי12/08/2009
בס"ד
שלום רב,
שמי יוסי ואני בן 18.
ביצעתי היום אולטראסונד מפשעות ונאמר לי שבמפשעה ימנית קיימים מספר בלוטות לימפה מוגדולות עד 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין.
בנוסף במפשעה ימנית קיים בקע מפשעתי המגיע עד לשק האשכים מימין ומכין נוזל.
במפשעה שמאל נאמר לי שקיימים מספר בלוטות לימפה מוגדולת עד 1.3 ס"מ, מראה סינוגרפי תקין.
השאלה שלי היא מה אומרים הממצאים האלה לגבי בלוטות הלימפה? מדוע הן מוגדלות ,האם זה מסוכן? והאם צריך לטפל בזה?
תודה רבה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
פרופ` אלן ברבי12/08/2009לא !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
פרופ` אלן ברבי12/08/2009הבעיה היא ההרניה שצריך לטפל. גודל הבלוטות לא משמעותי אך לעקוב .
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' צבי שלום רב שאלה נוספת:
יוסי12/08/2009לגבי ההרניה( בקע):
נאמר לי שיש לי בקע סרקטורלי גדול מימין והכירוג ממליץ ניתוח.
אם לא עושים את הניתוח, הבקע עלול להחמיר?
ומה הסיכונים במידה ולא עושים את הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חוזרת בקשר לCRPדנה12/08/2009
שלום רב,
בהמשך לשאלתי לגבי ה CRP הגבוה.
לא קיבלתי תשובה לשאלה, האם זה יתכן שCRP יהיה גבוה בעקבות כך שישנה דלקת עיניים?
הכוונה היא,
אם היתה לי דלקת בעיניים ועשיתי את בדיקת הדם וגילו לי CRP גבוה, האם אפשר לשייך את זה לכך שיש לי דלקת עיניים ותו לא, או שבהכרח מדובר בדלקת אחרת בגוף (חוץ מדלקת העיניים)?
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
פרופ` אלן ברבי12/08/2009אני חושב שעניתי היטב.
אפשר לחזור על הבדיקה ללא דלקת.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למפוציטים מתחת לנורמהרויטל12/08/2009
שלום
בני בן תשעה חודשים, עם חום גבוה מאתמול בבוקר - 39.9
היום ביצענו ספירת דם שמראה שרמת הלימפוציטים נמוכה מהנורמה (53.8%)
האם יש סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל
פרופ` אלן ברבי12/08/2009לא !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וחיוורון פריטין נמוךנועה12/08/2009
שלום רב,
אני בת 30. בריאה בד"כ משקל ותזונה נורמליים. מזה כ 5 שבועות שאני סובלת מחולשה קיצונית בצורה שלא מאפשרת לי לתפקד (יציאה פשוטה למכולת דורשת מנוחה והתאוששות) כמו גם חיוורון ונשירת שיער.
לפני כ 5 שבועות הייתי קצת חולה (מעין שפעת) ואז התעלפתי.
חשוב לציין שעד אז הייתי בריאה ופעילה (כולל פעילות גופנית סדירה). להלן תוצאות בדיקות הדם:
16.0- 12.0 g/dl 12.3 HB
47.0- 37.0 % 37.0 HCT
31.0- 26.0 pg 28.1 MCH
36.7- 33.0 g/dl 33.2 MCHC
16.0- 11.0 % 12.8 RDW
97.0- 80.0 fL 84.6 MCV
75.0- 40.0 % 65.3 NEUT%
50.0- 20.0 % 24.7 LYM%
12.0- 2.0 % 3.9 MONO%
7.0- 0.0 % 4.0 EOS %
2.0- 0.0 % 0.7 BASO %
4.5- 0.0 % 1.3 LUC%
8.0- 1.9 K/ul 4.4 NEUT.abs
4.5- 0.9 K/ul 1.7 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.3 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.3 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
0.4- 0.0 0.1 LUC abs
15.0- 0.0 0.1 MACRO%
10.0- 0.0 0.8 MICRO %
10.0- 0.0 0.7 HYPER%
10.0- 0.0 0.5 HYPO %
10.0- 0.0 1.6 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 351 PLT
13.0- 4.0 fL 8.4 MPV
37- 2 mm/h ESR 23
4.20- 0.35 mIU/L 1.75 TSH
672- 156 pmol/L 242 VITAMIN B12
45.0- 7.0 nmol/L 11.4 FOLIC ACID
291.0- 10.0 ng/ml 9.0 FERRITIN
360.0- 200.0 mg/dl 352.0 TRANSFERRIN
180- 60 µg/dl 110 IRON
בנוסף בדיקת cmv שלילית ואפשטיין בר היה לי כבר לפני 6 שנים.(יש נוגדנים בדם).
התחלתי לקחת ברזל לפני כשבועיים אני אוכלת יותר מזונות עתירי ברזל קר אך בינתיים לא חל שיפור ושאלתי היא :
האם ייתכן שרק בשל המחסור בפריטיו (9 כשהגבול התחתון הוא 10) וכל שאר התוצאות הן בנורמה אחווה חולשה קיצונית כל כך אשר התחילה באופן דרסטי? תוך כמה זמן צפוי שיפור?
אם לאו, אילו בדיקות נוספות היית מציע לי לבצע?
תודה מראש
נועה
נ.ב
לא יודעת אם קשור- אבל אני רגישה ללקטוז ולא אוכלת מוצרי חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
פרופ` אלן ברבי12/08/2009סיפור ארוך !
רמת המוגלי טובה למרות הפריטין נמוך יחסית זה אומר שאת מנצלת הברזל.
חולשה נובעת מהרבה סיבות בן היתר.... קיץ חם ואולי שינה לא מספקת.
תמשיכי בתוסף ברזל פעמים בשבוע.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת מיקרופירין על בדיקת קרישיותליאת12/08/2009
שלום רב,
אני מטופלת IVF ומקבלת מיקרופירין לאחר החזרה.
כמו"כ, בשל סיפור משפחתי, קיבלתי הפניה ואישור לביצוע בדיקת קרישיות יתר. שאלתי היא האם המיקרופירין שאני נוטלת יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה?
אם כן - כמה זמן לאחר סיום לקיחת המיקרופירין ניתן לבצע אותה?
תודה, ליאת.
נ.ב.
האם ידוע לכם תוך כמה זמן בערך מתקבלות תשובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
פרופ` אלן ברבי12/08/2009התשובה היא לא.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות נמוכותליאת12/08/2009
שלום
אני בת 34 לפני שנתיים אושפזתי עקב טסיות נמוכות.
הייתי בכמה פגישות בודדות אצל ההמוטולוג של הב"ח שעשה כל מיני בדיקות ואמר שאי טי פי
אך מאז לא הלכתי להומטולוג ודי הזנחתי.. הטסיות שלי נעות בין 20-80 בד"כ.
אני חוששת שאולי לא עשו לי את כל הבדיקות לשלול דברים אחרים.
אני זוכרת שעשו לי רק כמה בדיקות דם.
הבנתי ממשהי שגילו לה לפני 15 שנה אי טי פי שעשו לה בדיקת מוח עצם. לשלול מחלות .
1. האם יכול להיות שעשו לי בבדיקת דם את כל הבדיקות הנדרשות (שפעם גילו את זה רק ע"י בדיקת מח עצם?)
2. איזה מחלות צריך לשלול?
אודה על תשובתך לפני פגישתי עם ההמוטולוג..
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
פרופ` אלן ברבי12/08/2009מחלתך מתאימה ל ITP
רצוי המשך מעקב של המטולוג לשקול מתן טיפול מתאים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסיות נמוכות
ליאת13/08/2009כן אני יודעת שצירה מעקב
אך שאלתי אם אנ צריכה לעשות בדיקת מוח עצם לשלול מחלות אחרות חס ושלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסיות נמוכות
ליאת25/08/20091. האם צריך לעשות בדיקת מוח עצם לשלול מחלות אחרות? (כדילדעת שזה מחלת אי טי פי)?
2. מה זה MABTHERAD סוג של טיפול?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה בפיענוח בדיקות קרישת דםחן12/08/2009
שלום רב, אני מטופלת במרפאת פריון. בעקבות הפלה אחת לפני כשנה ועקב סיפור משפחתי (אב נפטר מדום לב) הופניתי לבדיקות קרישיות דם. אני פונה דרך פורום היות וההמטולוגית שלי בחופשה, האם אוכל לשלוח לך את התוצאות למייל על מנת לבדוק אם הן תקינות? (אני מתחילה בטיפול איקקלומין מחר וחשוב לי לדעת אם יש בעית קרישה טרם הטיפול), בתודה רבה מראש. חן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן
פרופ` אלן ברבי12/08/2009אין צורך לשלוח תוצאות. אפשר לארות אותם לרופא נשים שידע היטב מה לעשות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםשגית11/08/2009
שלום אני בת 37 נשואה+ 3 ילדים עם רקע של חוסר ב- B12 בשנה האחרונה היה תקין לאחר שהפסקתי להיות צימחונית מגיל מאוד צעיר בנוסף טלסמיה מינור. היום מזה חודשיים סובלת מפריצת דיסק בחוליות L3,L4 מטופלת ע"י אורטופד שהמליץ לבצע בדיקות דם בנוסף להניה לבדיקת MRI לאחר שב-CT התגלתה הפריצת דיסק. בחלק מבדיקות הדם סומנו בעיות הייתי שמחה לדעת מה זה אומר. רצ"ב תוצאות הבדיקות:
B12-184
TSH-4.06
FOLIC ACID-21.4
HB-12.3
MCV-76.9
MCH-24.5
RDW-16.3
PDW-17.2
LYM-50.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגית
פרופ` אלן ברבי12/08/2009בסך הכל בדיקות סבירות!
יש ירידה קלה בויטמין ב12 עם המוגלובין שמור.
צריך לספור רמה אבסולוטית של לימפוציטים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת החזיריםפנינה11/08/2009
שלום
אני חולת מיאלומה בת 60 בהפוגה
עובדת עם ילדים (במקום די סגור - כיתת בית ספר)
האם אני בקבוצת הסיכון לשפעת החזירים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה
פרופ` אלן ברבי12/08/2009אם את בהפוגה מזמן ולא מקבלת טיפול כמוטרפי יש פחות סיכון.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLL טיפול - שאלהדנה10/08/2009
שלום רב, אבי סובל מCLL מזה מס' שנים, כרגע הוא בשלב אסימפטומטי. עם ספירה של 100.000 והוחלט להתחיל טיפול. הרופא נתן מרשם LEUKERAN CYTOTOXIC 10 MG ליום, למשך 4 ימים. ו PREDNISONE 60 MG ליום במשך 4 ימים.
אשמח לדעת אם זה פרוטוקול טוב. ולפי הידוע לי לא רצוי לסיים ליטול סטרואידים במכה, אלא בהורדה בהדרגה איטית.. האם זה נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
פרופ` אלן ברבי12/08/2009אני סבור שההמטולוג שרשם לך הטיפול התאים אותו למצב הכללי: גיל מחלות נילוות...
אני מזמין אותך לצפות באתר העמותה ישראלית
פרןפ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
פרופ` אלן ברבי12/08/2009אתר העמותה
www.cll.co.il
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומהדנה10/08/2009
שלום רב,
אני בת 39 וקיבלתי לצערי השבוע אבחנה של marginal zone low grade lymphoma. גילו לי את זה בעקבות בלוטת לימפה מפשעתית שהתנפחה. על פי שאר הבדיקות מדובר בסטייג' שלוש.
יש לי כמה שאלות ברשותכם:
1. האם זה ניתן לטיפול? והאם כדאי בכלל לטפל... האם טיפולי הכימותרפיה יעילים במקרה שכזה?
2. מה הפרוגנוזה במחלה באנשים צעירים?
3. האם כאשר, חס וחלילה, המחלה הופכת אגרסיבית, היא ניתנת לטיפול? האם היא אגרסיבית יותר מאשר לימפומה אגרסיבית רגילה? ומה הפרוגנוזה אז?
תודה רבה,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
פרופ` אלן ברבי12/08/2009הרבה שאלות ! אין ביכולתי לתת חווה דעת בפורום זה.
אני סבור שההמטולוג שמטפל בך הסביר לך היטב את פירטי האבחנה והטיפול.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP גבוה בבדיקת דםדנה10/08/2009
שלום דוקטור
אני בחורה בריאה בדרך כלל סובלת מאנמיה (המוגלובין תקין אבל קיים מחסור בIRON )
לפני שבוע בעקבות דלקת עיניים (אובאיטיס) הומלץ לי על בדיקות דם מקיפות לגילוי מחלות אוטואימוניות.
כל הבדיקות האוטואימוניות יצאו שליליות אבל ה CRP יצא גבוה 4.4
ושקיעת הדם יצאה גבוהה במקצת (26 במקום 25)
האם יכול להיות שהתוצאות הנ"ל הן בגלל שעשיתי את הבדיקה בזמן שהיתה לי האובאיטיס?
או שבוודאות מדובר במחלה כרונית שיש לי בגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
פרופ` אלן ברבי12/08/2009את דנה השלשית הערב !
CRP היא בדיקה לא ספציפית קשורה לבעיה דלקתית ולא אבחנתית למחלה אוטואימונית.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונופראליאן08/08/2009
אני בשבוע 35 להריון. ההריון תקין. הומלץ לי על עירויי ונופר (100מ"ג פעמיים בשבוע למשך 4 שבועות) עקב המוגלובין 8.9 ופריטין 2. לאחר שבועיים בבדיקת דם (עדיין ללא עירוי אבל עם נטילת שני כדורי ברזל ליום) עלה ההמוגלובין ל9.6 האם העלייה משמעותית ?. האם כדאי עדיין לעשות עירויי ונופר והאם היית ממליץ על בדיקת פריטין חוזרת?
בתודה אליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליאן
פרופ` אלן ברבי09/08/2009להמשיך טיפול בכדורי ברזל.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
אליאן09/08/2009חשוב לי להוסיף שבסה"כ אני מרגישה די טוב. ללא עיפות/ חולשה קיצונית/ אין כאבים/ סחרחורות וכולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה וראקוציטים גבוהיםקרי08/08/2009
אני גבר כבן 52 סובל מקוצר נשימה עקב עומס פיזי.
בדיקות הדם מראות כי רמת הראקוציטים גבוהה פי-2 מהנורמה (21.02)
הבדיקות הנוספות שנעשו הן צילום חזה תקין
AKG תקין
אקו לב תקין
מה שכן רמת הראקוציטים גם לפני שנה הייתה גבוה ונעשתה בדיקת מח עצם והייתה תקינה.
מה ממומלץ לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייקל
פרופ` אלן ברבי08/08/2009לא מבין . האם מדובר ב לויקוציטים ? אם כן יתכן שזאת תגובה לבעיה ריאתית.
אתה במעקב המטולוגי וזה בסדר.
פרופ. ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תוצאות בדיקות דםענבל08/08/2009
שלום רב,
אני בת 30 בהריון בשבוע 23.
אני סובלת מאנמיה באופן כרוני (גם לפני ההריון).
בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי התקבלו התוצואת הבאות:
B12 470
FOLIC ACID 54.5
FERRITIN 15
CREATININE 0.4
IRON 89
TRANSFERRIN 362
והתוצאות בבדיקות הדם הקודמות שלי (שבוע 15 להריון)
B12 384
FERRITIN 25
IRON 84
TRANSFERRIN 344
אני לוקחת 2 כדורי ברזל ביום (פריפול וברזל חלש יותר) וכן כדור פראנטל.
ברצוני לדעת מה המשמעות של ירידה ברמת הFERRITIN ועליה קלה ברמת הברזל.
האם מצב הבדיקות שלי מצביע על חוסר ברזל בהריון?
בנוסף האם תוכל להסביר לי מה המשמעות של רמה נמוכה של CREATININE?
תודה רבה!
ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל
פרופ` אלן ברבי08/08/2009אם רמת ההמוגלובין טובה, תמשיכי בטיפול ללא צורך לבדוק הפרמטרים הללו.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)