מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קומדין עם ליריקה ועם אומגה 3חן08/08/2009
מה יחסי הגומלין בין נטילת קומדין עקב פרפור פרוזדורים
לבין נטילת לריקה להקלת כאבי ם נוירופטיים בגפיים
ולבין נטילת אומגה 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן
פרופ` אלן ברבי08/08/2009לא ידוע לי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה לימפוציטית כרוניתמירה06/08/2009
מהי לוקמיה לימפוציטית כרונית, איך זה מתבטא ? מדובר בסבי בן 88.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירה
פרופ` אלן ברבי08/08/2009מזמין אותך לפתוח האתר של עמותה ישראלית ל CLL
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות ספירת דםאפרת06/08/2009
להלן תוצאות בדיקות שנעשו לקראת הריון:
Ferritin 13
Vitamin B12 267
Hemoglobin A2 2.6
Hemoglobin F 0.4
RBC-Red Blood Cells 5.28
Hemoglobin 13.1
Hematocrit 40.4
MCV 76
MCH 24.8
MCHC 32.4
RDW 13.9
בעבר קיבלתי תוסף ברזל ואז הפריטין והברזל עלו אך עדיין תמיד ה MCV ו MCH נמוכים אצלי. האם זה יכול להצביע על תלסמיה? האם צריך בירור נוסף לפני הריון? (ספירת הדם של בעלי תקינה. זה מספיק כדי להחליט שהוא לא נשא?)
לאיזו רמה הפריטין צריך להגיע בטרם אוכל להיכנס להריון? (אני מתחילה לקחת כדורי ברזל.)
חשוב לבדוק גם את רמת הברזל עצמו ואל רק פריטין?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ` אלן ברבי08/08/2009בסדר ! לעקוב על רמת המוגלובין בלבד.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בודקים בבדיקת CRrאמא05/08/2009
לבתי יצאה תוצאה מתחת לנורמה. מה בודקים בבדיקה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמה
פרופ` אלן ברבי06/08/2009לא ידוע לי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודג'קין ומעורבות קיבהאמי5503/08/2009
שלום
אני בת 31 נשואה +3
לפני כחודש אובחן הודג'קין דרגה 3B. עברתי קורס אחד של ESCULATED BEACOPP
יש ממצא ב CT PET שמאוד מדאיג אותי, ולא הצלחתי לקבל תשובות:
ב CT PET ראו מוקדים בטחול במעי הגס בין הטחול לקיבה וגם בקיבה.
יש לציין שאני סובלת משלשולים/יציאות רבות עוד לפני האבחנה (ללא כאבי בטן משמעותיים)
באבחנה הם רושמים שלא ברור האם יש מעורבות לימפטית במערכת העיכול.
(יש לציין שמצבי הגופני ירוד ואני כמעט חודש מאושפזת עם עירויים ותוספי מלחים באופן די קבוע. אני אוכלת הרבה ורק יורדת במשקל. כרגע שוקל 42 וגובהי 1.60
אני כבר לא יודעת מה לחשוב. מוזר לי שלא מנסים לברר את המעורבות של מערכת העיכול
אם יש מעורבות כזו, מה הפרוגנוזה? והאם הממצאים ב CTPET במערכת העיכול יכולים להיות מסיבה אחרת שהיא לא לימפומה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמי
פרופ` אלן ברבי04/08/2009צריך לתת שנס לטיפול .
אפשר לראות התגובה אחרי 2 טיפולים ולדון.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונת דם המתאימה לcllבן ארי דוד03/08/2009
בתאריך 23.7 בעלי עבר בדיקות דם והתגלה בבדיקות הדםwbc 13.5
lymphocytes 48.9
lymphocytes 6.6
הוא הופנה לאמטולוגיה והרופאה הפנתה אותו לבדיקות דם ברמב"ם ובסיכום והמלצות היא רושמת חולה עם תמונת דם לcll ומבקשת שיעשה ct צואר חזה בטן ואגן לצורך staging הוא מסרב לעשות
בטענה שאין לו כלום והוא לא צריך
שאלתי האם זה מצב מסוכן שהוא לא רוצה לבצע סי טי היות והוא נוסע לעבוד בחו"ל
ומה משמעות תמונת דם המתאימה לcll
אודה לכם על תשובתכם המהירה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן ארי
פרופ` אלן ברבי03/08/2009אצל בעלך מדובר כנראה במצב מאוד התחלתי של cll
במצבים האלה בדרך כלל לא מבצעים CT
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכים ותוספי תזונהעדי02/08/2009
שלום רב,
אני בת 35, בריאה בדרך כלל.
בחודש וחצי האחרונים ערכי הכדוריות הלבנות שלי והתרומבוציטים נמוכים מהנורמה (אין מגמה ברורה - הם עלו ואחר-כך ירדו שוב):
כדוריות דם לבנות - 3.9 - 4.8
תרומבוציטים - 108-143
אני מחכה לערוך ברור המטולוגי של הבעיה.
בלי קשר - אני מעוניינת לקחת כמה תוספי תזונה (צמחי מרפא), כדי לטפל בבעיה אחרת של גוש שפיר ,אך חשוד, בשד. נאמר לי שתוספי התזונה עשויים להעלות ערכים אלה.
רציתי לשאול: האם הבעיה היא בערכים הנמוכים הללו ואם הערכים יעלו בשל תוספי התזונה - אין בעצם בעיה, או שהערכים הנמוכים הם דרך להצביע על עוד בעיות שיש לפתור ולכן חשוב "לשמר" את התופעה עד לאבחונה?
בתודה מראש על התשובה,
הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
פרופ` אלן ברבי03/08/2009מדובר בערכים גבוליים הדורשים בשלב זה מעקב בלבד
תוספי מזון ? למה לא ?
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכים של טסיות דםאיתי02/08/2009
שלום,
בשלושת בדיקות הדם האחרונות שלי, ערכי טסיות הדם (Platelets) נמוכים מהטווח:
1. 127[10*3/micl] לפני חצי שנה.
2. 123[10*3/micl] לפני חודשיים.
3. 131[10*3/micl] לפני שבועיים.
יש לציין שערכי ה MPV-Mean Platelet Volume נראים בתוך הטווח - 11.9 [fl].
מה יכול להיות הגורם לתופעה זו.
וכיצד היית ממליץ לפעול.
תודה רבה
איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי
פרופ` אלן ברבי03/08/2009מדובר בערכים בגבול התחתון של הנורמה . לא משמעותי . מעקב בלבד .
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כחוליםגאיה01/08/2009
שלום רב,
בחודשים האחרונים שמתי לב שכל מכה קטנה (אפילו למשל חבטה קטנה משקית שבתוכה חפצים) משאירה לי סימנים כחולים ברגליים. זה מגיע למצב שלפני שבועיים רוב הרגליים שלי היו מכוסות בסימנים כחולים כתוצאה ממכות קטנות מהמיטה או מכך שנתקעתי בדברים (וכאמור קיבלתי מכה ממש חלשה). ערכתי לפני חודשיים בדיקות דם (ללא קשר לסימנים הכחולים) וכל התוצאות יצאו תקינות מלבד סטייה קטנה בערכי הMCHC (הטווח הנורמלי נע בין 32-37 ולי יצא 31.3) ובערכי ה-MPV (הטווח הנורמלי נע בין 7.8-12 ולי יצא 12.4). לציין כי במספר בדיקות מהשנים האחרונות יש באופן שיטתי סטייה מינורית בערכי הMPV.
אודה לך אם תייעץ לי מה עליי לעשות וממה הדבר נובע לדעתך.
תודה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
פרופ` אלן ברבי01/08/2009צריך לחזור על הס.ד ולבדוק את ערך התסיות (PLT).לבדוק גם PT ו PTT
דרך רופא המשפחה.
הסטיות שאת מוסרת לא משמעותיות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין קלקסן והריוןאביבית01/08/2009
בעקבות אירוע של קריש דם ברגל עליי לקחתקומדין כל החיים כי יש לי חוסר פרוטאין S . עכשיו אני רוצה להכנס להריון ולכן עברתי לזריקות קלקסן אני ובעלי כבר 3 חודשים מנסים וזה לא הולך ואני מאוד סובלת מהזריקות, שאלתי היא האם אפשר להפסיק את הזריקות ולחזור לקומדין ופשוט להיות במעק בצמוד עם בדיקות הריון וברגע שאני נקלטת להפסיק עם הקומדין ולחזור לזריקות או שאולי פשוט להפסיק בכלל, לא לקחת קומדין ולא זריקות עד לרגע שאקלט להריון.
אודה לך לתשובה כי אני מאוד סובלת כרגע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבית
פרופ` אלן ברבי01/08/2009קומדין לא מומלץ בהריון לכן כל התכנית.
בכל מציע להתייעץ עם הרופא נשים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אספיריןרויטל30/07/2009
שלום רב, אני בת 38 בבדיקת MRI שבצעתי עקב ירידה בתחושה בבית הבליעה כתוב שמודגמים מספר רב של מוקדי אות חריג מרובים קטנים בחומר הלבן שלא עוברים האדרה קרוב לוודאי על רקע מחלת כלי דם קטנים.( במקום השני הפרעות קריה או אירועים טרומבולבוליים).
הנו הפנתה אותי לביצוע בדיקות דם לקרישיות יתר שהמטולוג אישר והיום בצעתי את הבדיקות.תשובות לבדיקות האלה יהיו רק בעוד חודש ובנתיים הנוירולוגית ביקשה שאקח כל יום כדור אחד של 100 מ"ג בשם טבעפירין.
האם לדעתך באמת כדאי שאקח את הכדור חודש עוד לפני תוצאות בדיקות הדם?
קראתי שיש כל מיני מינונים ושמינון לא נכון עלול לפעמים לגרום לדימומים פנימיים ,ומצד שני יש גם סיכונים אם לא אקח את הכדור.
האם מוקדי האות החריג שרואים הם קרישי הדם ?והאם האספירין ממיס אותם לחלוטין?
אני ממש לחוצה מכל הנושא שפתאום גילו אצלי וממש אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל
פרופ` אלן ברבי01/08/2009אפשר להשתמש בפחות,מיקרופירין 75מג. טיפול זה אנטיאגרגנט לתסיות דם
ולא ממיס קרישים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם - חשוב!ויקי30/07/2009
שלום רב,
עשיתי לא מזמן בדיקת דם כחלק מתהליך השגרתי עקב כך שאני נוטלת גלולות מזה כ6 שנים ברציפות.
להלן תוצאות הדיקה:
Neutrophils % 25.0 % 37-70 *(.........)
Lymphocytes % 68.0 % 20-45 (.........)*
Monocytes % 5.0 % 1-10 (...*.....)
Basophils % 1.0 % 0-2 (....*....)
Band cells 1.0 %
Neutrophils 1.64 K/uL 1.5-7.7 (*........)
Lymphocytes 4.46 K/uL 1-3.5 (.........)*
Monocytes 0.33 K/uL 0.1-1 (.*.......)
Basophils 0.07 K/uL 0-0.2 (..*......)
Band cells 0.07 K/uL
מה דעתך זה יכול להיות?האם זה נורמלי שיש יותר מדי לימפוציטים ומעט מדי ניוטרופילים?
אני סובלת מזה הרבה שנים בפטריות חוזרות ונשנות בנרתיק, האם יכול לזה קשר?.
אשמח תשובה בהקדם
תודה ויקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
ויקי30/07/2009Complete Blood Count
------------- 6.56 K/uL 4-11 (..*......)
RBC 4.23 M/uL 4.2-5.4 (*........)
HGB 13.0 g/dL 12.3-16 (.*.......)
HCT 38.1 % 35-47 (.*.......)
MCV 90.1 fL 78-100 (....*....)
MCH 30.7 pg 27-34 (....*....)
MCHC 34.1 g/dL 32-37 (...*.....)
PLT 264 K/uL 140-430 (...*.....)
RDW-SD 39.9 fL
RDW-CV 12.4 % 11.5-15 (.*.......)
PDW 14.0 fL 9-17 (.....*...)
MPV 11.8 fL 7.8-12 (........*)
P-LCR 39.9 %
שוב תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויקי
פרופ` אלן ברבי01/08/2009הפרמטרים בגבולות הנורמה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבופיליה תורשתיתלירון29/07/2009
שלום אני מועמדת לטיפולי ivf עם הסטוריה במשפחה אצל אמא שלי של התקרשויות דם בגיל 35 וטרומבופיליה +cva בעקבות כך הופניתי לבירור המטולוג לחוות דעת האם אני אצטרך זריקות קלקסן במהלך ההפריה שאלתי היא מה הסיכוי כי בעיתה של אמי הועברה אלי בתורשה ואיך ניתן לבדוק זאת לתשובתך אודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
פרופ` אלן ברבי01/08/2009בפורום זה לא נותנים חוות דעת.
מציע לך להיות צמודה להמלצות המטולות שלך
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למסירה תרופת גליבק לבעלי מרשם רפואידניאלה29/07/2009
שלום רב,
איני רוצה להטריד אתכם כל פעם מחדש אבל אם בגלל ההטרדה הזאת יינצלו חיי אדם - זה יהיה שכרינו
וע"י זה שאתם מעבירים את המיילים הללו הלאה זה מגיע לאנשים שזקוקים לתרופה והם מקבלים אותה מאיתנו ומודים לכם
ידיעה חשובה ומעודכנת לתאריך 16/07/09 בבקשה לא להוריד את התאריך!!
ברשותנו בארגון חברים לרפואה תרופת גליבק למסירה חינם למי שנזקק!!!
התרופה משמשת בדר"כ לסרטן לפי הפניית הרופא, במקרים רבים התרופה היא לא בהתוויה של סל הבריאות
והחולה משלם עליה לבד!!
חבילה של 100 מג עולה9186 ₪!!! כאשר ברשותינו 6 חבילות בתוקף למסירה, שווי סה"כ 55,116 ₪!!!
חבילה של 400 מג עולה 17,968 ₪!!! כאשר ברשותינו יש 4 חבילות בתוקף למסירה , שווי סה"כ ה4 חבילות 71,944 ₪!!
סה"כ שווי כל התרומה 127,060 ₪!!!!!
אנו מעוניינים למסור את התרופות למי שנזקק לה ומשלם עליה מכיסו והתנאי היחיד הוא מרשם רפואי!!!
חלק מהחבילות תוקפן קרב ולכן נודה על העברה לכל מכותביכם על מנת שיגיע למי שצריך והשתתפות בהצלת חיים!!
ניתן לקבל את התרופות במשרדי ארגון חברים לרפואה בטלפון 03-5792220.
יעל הלר
מזכירת יו"ר ויח"צ
ארגון חברים לרפואה
משרד- 03-5792220
פקס- 03-5792223
ישיר- 0732198804* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאל
פרופ` אלן ברבי01/08/2009זה לא תפקידי !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תלסמיהריק29/07/2009
היי,
אני בן 20, ולאחרונה ביצעתי בדיקת תלסמיה עקב חשד להורשה גנטית ואנמיה קלה במשך כל חיי שלא הגיבה לטיפול בברזל.
הנה התוצאות:
2- 0.4 % 1.0 HbF
3.7- 1.3 % 4.80 HbA2 [ + ]
98- 95 % 94.20 HbA1 [ - ]
10.8- 4.8 K/ul 9.5 WBC
8.1- 4.2 M/ul 5.4 RBC
18- 13 g/dl 10.9 HB [ - ]
52- 37 % 35.1 HCT [ - ]
400- 130 K/ul 213 PLT
94- 80 fL 64.5 MCV [ - ]
31- 27 pg 20.0 MCH [ - ]
FERRITIN 151.5 ng/ml 12-263
מה משקפות תוצאות הבדיקה? האם מדובר בתלסמיה? והאם זו תלסמיה אלפא, ביתא?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותם
פרופ` אלן ברבי01/08/2009התשובות מתאימות ל beta thalassemia minor
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!
ריק03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)