מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פקטור 5 ליידןרינה03/09/2009
אני בת 22 עם פקטור 5 ליידן
שהתגלה לאחר ארוע תסחיף ראתי
אני טסה לארה"ב השבוע האם אני צריכה לקחת משהו לדילול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
פרופ` אלן ברבי06/09/2009כן.
רופא המשפחה ירשום לך רצפט לזריקת דילול חד פעמי בימי הטיסה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוזהחנה כוכבי02/09/2009
שלום ערב טוב לפני שבועיים אושפזתי בגלל שהיה לי טרומבוזה חלקית ברגל מהברך למטה.האים זה טורשתי?כי לאמא שלי היה טרומבוזה בשני הרגלים,הראשון היה כשהיא היתה בת 52.אני בת 46
את הבדיקה הגנטית אמרו לי שאני צריכה לעשות בעוד כמה חודשים.וחוץ מזה הם גם לקחו לי בדיקה כדי לשלול לופוס מה הקשר ללופוס ולטרמבוזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה כוכבי
פרופ` אלן ברבי06/09/2009בעיות של קרישיות יתר יכולות להיות משפחתיות.
רופא המשפחה ויועץ המטולוג יוכלו לבצע בדיקות
כמקובל לשלול או להוכיח קרישיות יתר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cardiopilרחלי02/09/2009
שלום רב,
שאלתי היא בנושא פוריות:
עשיתי בדיקה cardiopil IGG 15.14 ובחודש לפני כן cardiopil IGG 16.41, מה זה אומר? האם ישנו קשר לסיכויי להכנס להריון? או להחזיק הריון? והאם אספרין מספיק או שיש צורך בזריקות?
האם שינו בתזונה או הרגלים הקשורים לפעילות גופנית יועילו?
מראש,
תודה רבה על עזרתכם,
רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
פרופ` אלן ברבי02/09/2009השינוי בתשובה לא משמעותי
צריך להתייחס לאנמנזה רפואית.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעה מייטבית ללקיחת מיקרופיריןדני01/09/2009
מהי השעה המייטבית,בשעות היממה,ללקיחת מיקרופירין
האם רצוי או אפשרי בריאותית\רפואית ליטול אותו בשעה 11 בלילה?
עקב אילוצי זמן
נוטל גם טריטייס רגיל +טריטייס קומפ 2.5 עקב י.ל.ד
סימבסטטין 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
פרופ` אלן ברבי02/09/2009רצוי אחרי האוכל
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי טי פיליאת01/09/2009
שלום
בפעמים הבודדות שלקחחתי סטראואידים הגבתי טוב. אך לאחר כמה זמן הייתה שוב ירידה.
1.האם העובדה שהגבתי טוב לטיפול בסטראואידים עקב ירידת הטסיות מעידה שתמיד אגיב טוב? או שזה דבר שמשתנה?
2. האם סטראואידים תמיד משפיעים זמנית? או שיש אנשים טיפול כזה משפיע לטווח ארוך?
תוד ה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
פרופ` אלן ברבי01/09/2009בדרך כלל תגובה חוזרת לסטרוידים שלא מחזיקה מחייבת לשקול כריתת טחול
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסיות נמוכות
ליאת02/09/2009תודה על תשובתך..
אך ברצוני להבין יותר לעומק..
מה זה אומר לא מחזיקה?
יש אנשים שסטראואידים מחזיק להם לטווח ארוך?
כלומר, מה זה אומר תגובה טובה לסטראואידים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת
פרופ` אלן ברבי02/09/2009הפורום הזה לא מאפשר דיונים מפורטים.
מציע לך להעזר בהמטולוג שמטפל בך.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות נמוכותחלי31/08/2009
מעוניינת לדעת האם טסיות נמכות מעיד רק על ITP או שיש מחלות אחרות, אני בחורה בת 17 עם רמת טסיות של 18,000 והיום עומד על 30,000 לאחר טיפול של פרדניזון עם מינון של 60מ"ג וירידה עד ל 5 מ"ג ביום ,התחלתי בטיפול IVIG טיפול של 5 ימים , שאלתי היא האם יכול להיות שזוהי מחלת ילד, או שיש צורך בבדיקת מוח עצם בכדי לשלול מחלות אחרות והאם כדאי לעשות סי.טי בכל הגוף כדי לשלול כל מחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלי
פרופ` אלן ברבי31/08/2009כמובן צריך לעשות בדיקת מח עצם בעיקר בגלל האי תגובה ל פרדניזון.
המטולוג שלך יסביר לך את המשך הטיפול.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר וטיסהשני31/08/2009
שלום שמי שני ואני בת 25
לפני כ - 4 שנים גיליתי שיש לי את הגן של קרישיות יתר
מאחר ולקחתי גלולות שנים פתאום הופיעו לי הבזקים בעיניים, בעקבות האירוע עברתי בדיקות כלליות ומקיפות ובבדיקת הדם נמצא שנולדתי עם הגן לכן קיבלתי טיפול של אספרין עם חומצה פולית.
עוד כשבועיים אני טסה לארה"ב טיסה של כ - 12 שעות וקיבלתי מהרופא משפחה מרשם לזריקה לדילול הדם במינון נמוך. לצערי שכחתי את השם, הוא אמר לי לקחת את הזריקה לפני העליה למטוס ובנוסף ללא שום קשר גם לקחת את האספרין וששניהם עובדים על שני דברים שונים,
רציתי אם אפשר לקבל עוד חוות דעת לגבי הנושא הזה וגם עוד שאלה מאוד חשובה, ייתכן ואחרי שאגיע לניו יורק אני יעבור עוד טיסת פנים של כ- 6 -5 שעות לאחר שבוע מהגעתי ורציתי לדעת אם גם אז אני אצטרך זריקה או כדור אספרין יספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
פרופ` אלן ברבי31/08/2009ההמלצות טובות.
נסיעה טובה!
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור ברבימרגלית רפפורט30/08/2009
פרופסור ברבי שלום,
אני מטופלת שלך לשעבר,עברתי ספלנקטומי(על רקע ITP)
בשנת 1995 ומאז אני מרגישה טוב וספירת הטרומבוציטים שלי תקינה.
אני דואגת להתחסן בחיסון נגד דלקת ריאות אחת לחמש שנים וחיסון נגד שפעת.
כעת, עם התפרצות שפעת החזירים אני חרדה מאוד לסכנות הטמונות בהדבקות במחלה והייתי רוצה לדעת אילו אמצעי זהירות עלי לנקוט?
האם אני בקבוצת הסיכון?
אודה לך על תשובתך,
מרגלית רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגלית
פרופ` אלן ברבי31/08/2009הרבה שנים עברו מאז הכריתת טחול ומערכת החיסון התארגנה מחדש.
בנוגע לשפעת החזירים אין חיסון וצריך אמצעי זהירות רגילים.
נקווה לטוב !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cml ופוריותגזית29/08/2009
אבחנתי לפני 4 שנים כלוקה בלוקמיה מילואידית כרונית מטופל ב400מ"ל גליבק ליום
בבדיקת פוריות היה שיעור גבוה מהרגיל של זרעונים פגומים
האם יש קשר בין המחלה/ טיפול והפוריות
זוגתי ואני מעוניינים בהורות אני גיל 50 זוגתי 34
ברצוני לדעת אם זה אפשרי להריוןובאם ידוע על סיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזית
פרופ` אלן ברבי29/08/2009בטח שהמטולוג שלך יתן לך כל ההנחיות הקשורות להריון, ולהפסקה /החלפת התרופה לצורך זה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבופיליהעמית29/08/2009
שלום ד"ר
במשפחתי התגלתה טרומבופילה במקרה לפני כ-4 שנים בעקבות בירור מקיף של דודתי. לסבי, אבי ודודתי נמצאו פייב ליידן ופרוטומבין הטרוזיגוט וMTHFR הומוזיגוט. אני נשאית של פרוטומבין וMTHFR הומוזיגוט. אין אירועים במשפחי למעט קריש דם חוץ ורידי שנמצא לסבי בעצם של הברך . הרופאים טענו כי זה אינו קשור לטרומבופיליה.
אביו של סבי סבל מ-3 אירועים מוחיים קלים (למרות שנפטר מסיבות טבעיות ואיננו יודעים מאין הטרומבופיליה). רציתי לשאול אם CVA קשור לטרומבופיליה כי הרי התהליך מתבצע בעורקים ואילו הבעיה היא ורידית?
בנוסף אמרו לנו כי נטילת טריקרדיה מבטלת כמעט לגמרי את הMTHFR. האם זה נכון? האם יש עוד תוספים טבעיים שעלינו לקחת?
ושאלתי האחרונה.... ניתנו לנו דיעות שונות לגבי הזרקת קלקסן לפני טיסה- חלק מרו שאין טעם וחלק אמרו שחובה. אבי בן 52 וטס המון כולל למרחקים. הוא אינו נוטל אספירין. ההמוטולוג אמר לו להזריק 80 מ"ג ואילו לסבי שנוטל אספירין אמרו להזריק 60 מ"ג. אשמח לדעתך בנושא כולל האם אדם בן 52 עם טרומבופיליה צריך ליטול אספירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית
פרופ` אלן ברבי29/08/2009כל הכבוד שהגעת לאנמנזה כא רחוקה !!
אפשר להשתמש בחי פולית בלבד ולא בטריקרדיה.
בנוגע למתן אספירין לאביך רצוי דרך הרופה המשפחה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור27/08/2009
פרופ' שלום רב,
אימי בת 64 סובלת מזה כשנה וחצי מפוליציטמיה ורה (שהתגלה בעת שהגיעה לבי"ח בשל פרפור פרוזדורים),מאז עברה עוד 3 אירועים של פרפור פרוזדורים.
נוטלת אספירין 100 ומבצעת הקזות דם אחת לחודשיים - שלושה לטיפול בפוליציטמיה ורה.
כיום נוסף לה גם הקומדין לאחר האירוע האחרון של הפרפור פרוזדדורים.(בנוסף סובלת גם מיתר לחץ דם ומטופלת בכדורים).
שאלותינו -
1. האם צריכה ליטול גם אספירין וגם קומדין (שכידוע שניהם מדללי דם)?
2.אנו מאוד חוששים כי יש לה 3 גורמים מסוכנים לאירוע מוחי - יתר ל"ד+פוליציטמיה+פרפור פרוזדורים, מה הטיפול המיטבי למנוע חלילה אירוע כזה?ומה הסבירות לאירוע כזה או אירוע אחר לנוכח מצבה?
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
פרופ` אלן ברבי29/08/2009נכון שקומדין ואספירין ביחד מגבירים הריסק לדימום אך המטרה במקרה של אימך היא למנוע טרומבוזות !
רצוי להקפיד על ההוראות כפי שניתנו ולבצע הביקורות בהתאם.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד
פרופ` אלן ברבי29/08/2009נכון שקומדין ואספירין ביחד מגבירים הריסק לדימום אך המטרה במקרה של אימך היא למנוע טרומבוזות !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםענת27/08/2009
שלום
אני בשבוע 5 להריון. בבדיקות הדם גילו רמה נמוכה של לימפוציטים - 21.4%. האם יש מקום לדאגה? אבקש לפרש את התוצאה הזו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
פרופ` אלן ברבי29/08/2009לא משמעותי ואין מקום לדאגה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ו ptt מוארךמירי26/08/2009
לפני כשנה וחצי עברתי הפלה בשבוע שביעי.גילו לי ptt מוארך.
לפני כארבעה חודשים ילדתי ובמהלך ההריון תוצאות ה ptt יצאו תקינות ולקחתי אפידורל בלידה.
לפני חודש וחצי התחלתי גלולות מינס.
רק עכשו אני חושבת שאולי הן מסוכנות וצריך להיבדק שוב.
האם זה קשור?
להפסיק הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
פרופ` אלן ברבי29/08/2009אין בעיות ! תמשיכי בגלולות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MTHFRעודד26/08/2009
שלום רב!
אשתי אובחנה בעבר כלוקה ב- MTHFR הומוזיגוטי, לאחר מספר הפלות חוזרות. לכן, במהלך שני ההריונות שצלחו טופלה על בסיס יומי בזריקות קלקסן במינונים שונים. כעת היא מעוניינת ליטול גלולות למניעת הריון.
יש לי שתי שאלות: (1) למיטב ידיעתך, האם ישנן גלולות שהיא יכולה לקחת מלבד סרזט (גלולות ללא טסטוסטורון, אך גם ללא הופעת וסת מסודרת), ושאינן מסכנות את מצבה ההמטולוגי? (2) האם היא זקוקה לטיפול תרופתי קבוע או אחר לאור זאת שיש לה MTHFR?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודד
פרופ` אלן ברבי29/08/2009בפגם זה אפשר ליטול חי פולית בלבד !
בנוגע לסוג הגלולה לפנות לרופא נשים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה נפוחהורד26/08/2009
אימי גילתה לפני כשבועיים בלוטת לימפה נפוחה באיזור המפשעה בצד שמאל, הבלוטה די גדולה ומורגשת היטב.
לאחר בדיקות שלחו אותה מחר לביופסיה.
שאלתי-
האם יכול להיות במקום שכתבתי בלוטות לימפה נפחוה שאינה ממאירה?
האם זה יכול להיות "סתם" ולא סרטן ???
אני לא שואלת על סיכויים ולא כלום כי כמובן שכל בן אדם הוא אינדיוידואל אך האם בכלל יש את האופציה שזה לא סרטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
פרופ` אלן ברבי30/08/2009לחקות בסבלנות לתשובה של הביאופסיה !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)