מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף פינוח ספירת דםמונה15/09/2009
בבקשה לפנוח את ספירת הדם ולהגיד לי מה היא הסיבה לירידת מס' התסיות בדם ובכלל לספירת דם לא תקין.
אלו בדיקות אני צריכה לעשות כדי לבדוק את הסיבה לירידת מס' התסיות?
תודה מראשהערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 6.6 WBC
8.1- 4.2 M/ul 4.0 RBC
16- 12 g/dl 12.8 HB
52- 37 % 38.4 HCT
400- 130 K/ul 103 PLT
94- 80 fL 96.0 MCV
31- 27 pg 32.1 MCH
37- 33 g/dl 33.4 MCHC
14.7- 11.5 % 11.6 RDW
74- 40 44.8 NEUT%
48- 19 % 41.5 LYM%
9- 3.4 % 7.6 MONO%
7- 0 % 3.9 EOS %
1.5- 0 % 2.2 BASO %
8- 1.9 2.9 NEUT.abs
5.2- 0.9 2.7 LYMP.abs
1- 0.16 0.5 MONO.abs
0.8- 0 0.3 EOS.abs
0.2- 0 0.1 BASO abs
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/09/2009בברור ירידה קלה בטסיות יש לפנות למרפאה המטולוגית כדאי לדעת אם ידוע על מספר הטסיות בעבר אם היו מחלות רקע בזמן האחרון וכו'
בשלב זה התוצאות מחייבות מעקב בלבד כדי לראות האם חלילה הטסיות ממשיכות לרדת .
אין כרגע מקום לטיפול אך כל זאת חייב להתבצע ע"י מעקב במרפאה המטולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי טי פיליאת15/09/2009
שלום.
האם העובדה שיש לי טסיות נמוכות (אי טי פי)
1. יכולה להעביר את הבעיה לעובר ? או שזה לא קשור?
2. ואם זה קשור זה תלוי במספר הטסיות שיהיה לי בתקופת ההריון?
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/09/2009יש אפשרות להעביר אי טי פי לעובר ובכל מקרה גם לקראת לידה יש לוודא שמס' הטסיות יהיה תקין
במידה והמחלה פעילה יותר ומספר הטסיות נמוך יותר המביאה לכך שיש יותר נוגדנים נגד טסיות קיים סיכוי שהמחלה תעבור גם לעובר אך כל הנושא הנ"ל מחייב בירור יסודי במרפאה המטולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות נמוכותליאת15/09/2009
פרופ רחמילביץ שלום.
אני בת 34 לפני שנתיים אושפזתי עקב טסיות 8000. עשו לי כמה בדיקות והרופא אמר שקרוב לוודאי אי טי פי.לקחתי כמה פעמים בודדות סטראיאידים.. מאז הטסיות נעות בין 20-100(לא לוקחת סטרואיאידם מטופלת הומאופטית) לסבר את האוזן,תוצאות הבדיקות מאוקטובר:49,34, 102,,48,47,73,28,71,38,24,34,18,82,37,20,44,37,59...(בלי סטראואידים)
אני לא מוכנה לעשות כריתת טחול.
אני נשואה טרייה ומעוניינת להכנס להריון.
1. רציתי לדעת מה דעתך? האם אפשרי ורק מחייב מעקב?
2. האם אתה יכול להמליץ לי על המוטולוג טוב?(רצוי שיהיה המוטולוג-גניקולוג)
3. שמעתי על טיפול בשם MABTHERAD רציתי לשאול מה זה בדיוק?
4. מה דעתך על השתלת מוח עצם?האם תוצאותיו מבטיחות?
אודה לך מאוד מאוד! אם תוכל לענות לי על 4 השאלות. זה מאוד חשוב! אני דוחה את ההריון כבר 10 חודשים, ואני לא צעירה.
כתיבה וחתימה טובה
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/09/2009לאור הספירות הטסיות הנוכחי ניתן להסתפק במעקב שוטף בלבד .
כניסה להריון תחייב קרוב לוודאי טיפולמלבד מעקב . סטרואידים הוא הטיפול הראשוני יחסית הקל ביותר ויש טיפולים נוספים הבאים בחשבון.
במרבית בתי החולים בארץ קיימות מרפאות המטולוגיות העוסקות בבעיות קרישה :
פרופ' בני ברנר בבי"ח רמבם, פרופ' דוד ורון בהדסה, דר' אשר וינדר בי"ח וולפסון.
בדר"כ המעקב הוא משותף הוא ע"י המטולוג וגיניקולוג .
לא ידוע לי על המטולוג - גניקולוג
הטיפול ב- MABTHERA ניתן אך ורק במקרים שלא הגיבו לכל טיפול אחר וכרגע עדיין איננו נמצא בסל הבריאות עבור מחלת ה- ITP
השתלת מח עצם אינו טיפול מקובל ומומלץ ב- ITP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי טי פי
ליאת17/09/2009בס"ד
אני מודה לך על תשובותיך המפורטות.
כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת חומצה פוליתshushita15/09/2009
שלום רב
לאחר הפלות חוזרות ערכתי בירור לקרישיות יתר ובו נמצא : הומוזיגוטיות לmthfr והטרוזיגוטיות לפרוטרומבין A.
מהו המינון של חומצה פולית אותו אני אמורה ליטול באופן יומיומי ? והאם המינון משתנה בזמן הריון?
האם אני אמורה גם לקחת תרופות מקומפלקס B?
תודה על תשובתך!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/09/2009המינון המומלץ לחומצה פולית הוא 5 מ"ג ביום. אין צורך בלקיחת ויטמינים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור קרישיות יתר לאחר iufdגפן14/09/2009
שלום,
אני כרגע בבירור המטולוגי לאחר iufd בשבוע 21, נשלחתי לבצע בדיקות דם ללא הוראות מיוחדות אך נאמר לי ע"י חברה שיש לבצע את הבדיקות 6 שבועות לאחר הלידה, האם זה נכון? (הרופא המייעץ בחו"ל)
שאלה נוספת היא ידוע לי על בעיה של קרישיות יתר במשפחתו של בעלי -אחותו למחצה (מאותו אב) סובלת מקרישיות יתר ( לאחר שתי לידות שקטות בחודשים מאוחרים). האם יתכן ובעיית הקרישה תהיה אצל העובר (גנטית מהאב) או שמחייב שתהיה אצל האם?
אשמח לשמוע מהי חוות דעתך, תודה מראש גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך iufd שבוע 21
גפן14/09/2009האם יש קשר בין נימול לקרישיות יתר?
בשבוע שבועיים לפני הus בו גילו שאין דופק לעובר התעוררתי פעמים ספורות עם תחושת נימול עזה ביד ( פשוט קראתי ע"כ עכשיו באינטרנט) לציין אין במשפחתי היסטוריה של קרישיות יתר, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/09/2009הרגשת נימול בדר"כ ביד היא ללא קשר לתופעות הקשורות עם קרישיות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/09/2009אני מסכים בהחלט שרצוי לבצע את הבדיקה 6 שבועות אחרי הלידה
לגבי קרישיות יתר משפחתית האפשרות להעברה בתורשה יכולה להיות הן ע"י האב והן ע"י האם ואין עדיפות של אחד על השני ולכן כדאי לבצע את הבדיקות במועד המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון צוואר הרחםנעמה13/09/2009
שלום רב, אני בת 23 בתולה בעלת משקל עודף. לפני כחצי שנה גילו אצל אמי נטייה לקרישיות יותר, לאחר מכן נבדקתי גם אני והתקבלה תוצאה חיובית.
רציתי לדעת בנוגע לבעיות שעלולות לצוץ אחרי חיסוני סרטן צוואר הרחם, האם אני בסיכון גבוה יותר ללקות בשיתוק.
כמו כן אני נוטלת תרופות פסיכיאטריות (גאודון, לוסטרל ולמיקטל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה
פרופ` אלן ברבי14/09/2009לא ידוע לי על קשר בן חיסון זה וקרישיות יתר
פרופ.ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטופניהמירי13/09/2009
בני נולד עם טרומבוציטופניה קשה- עם ספירה של 9000 ,אך התאושש מזה מהר מאד.
בעלי ואני נשלחנו לעשות בדיקת PLA1 ומסתבר שיש ביננו אי התאמה. בביקורת בביה"ח אמרה לי הרופאה שהיא לא ממליצה על לידת ילדים נוספים מחשש לפגיעה חמורה יותר.
ילדים זה החיים שלי, ואני רוצה עוד, והרבה. שאלתי היא האם יש טיפול שעשוי להבטיח הריוןתקין וילד בריא?
(אני כמובן לא אעשה שום דבר, אם יש חלילה סיכון להולדת ילד לא בריא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/09/2009הבעיה אינה פשוטה . במידה ומעוניינים בהריונות נוספים חייב להיות מעקב צמוד וקרוב לוודאי טיפול במשך ההריון תוך מעקב אחרי הטרומבוציטים ולשם כך עלייך להיות במעקב אצל רופאים המתמחים בהפרעות בקרישת הדם כמו למשל פרופ' בני ברנר בבי"ח רמבם חיפה, דר' אשר וינדר בי"ח וולפסון חולון או פרופ' דוד ורון בי"ח הדסה ירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי סיכון
מירי13/09/2009ועם טיפול ומעקב צמוד עדיין קיים סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/09/2009על השאלה הזו ניתן לענות אך ורק לאחר שתימצאי בטיפול והשגחה אצל אחד הרופאים שהזכרתי.
לאחר שיידע את כל הפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hydrea 500 mg'קרן שפירא11/09/2009
שלום רב
רציתי לדעת אל התרופה
Hydrea 500 mg
לאחר בדיקות דם הרופא שלי נתן לי מרשם של תרופה זאת
מהן תופעות הלוואי ?
האם יש אלטרנטיבה לתרופה הנ"ל?
תודה מראש
אודה לתגובתך
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שפירה
פרופ` אלן ברבי11/09/2009חסר אבחנה !!!
כמובן הרופא שכתב הרצפט יוכל גם לענות לשאלות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת חיסוניתיקי10/09/2009
שלום רב
אני בן 71.
לפני שנה סיימתי הקרנות לערמונית . מאז ספירת הדם שלי נמוכה ואינה מתאוששת.
להלן הנתונים :
WBC -3.4
RBC - 3.63
HB - 11
HCT - 31.9
PTT - 138
מה משמעות הנתונים?
האם הדבר מעיד כי מערכת החיסון נפגעה?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקי
פרופ` אלן ברבי11/09/2009יכול להיות תגובה מאוחרת להקרנות.
להמשיך את המעקב ולדון בהתאם
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבדיקהמיכלי10/09/2009
ד"ר שלום
אני בהריון חודש 6 עם תאומים ונוטלת פרדינזון 20 מ"ג .
בעקבות wbc גבוהה בוצעה לי בדיקת דם משטח מקרוסקופ במטרה לשלול התחלקות תאים חריגה אודה לך אם תעזור לי בפענוח התוצאות
5.8 HYPO %
-3.9 MPXI
0.2 MACRO%
1.0 MICRO %
1.2 HYPER%
19.16 WBC
76.4 NEUT%
14.63 NEUT.abs
18.5 LYM%
3.55 LYMP.abs
3.8 MONO%
0.73 MONO.abs
0.06 EOS.abs
0.3 EOS %
0.1 BASO %
0.03 BASO abs
0.9 LUC%
0.17 LUC abs
3.85 RBC
10.7 HB
31.9 HCT
82.9 MCV
27.8 MCH
33.5 MCHC* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכלי
פרופ` אלן ברבי11/09/2009לא אמרת למה את מקבלת פרדניזון.
הלויקוציטוזיס נובעת מהריון בעצמו ונטילת פרדניזון.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת APLA וטיסהלילך09/09/2009
שלום רב ,
לפני כשנה אובחנה אצלי מחלת APLA - אני נוהגת לקחת קומדין - 10 מ"ג כל יום .
אני מעוניינת לטוס לאירופה . האם עלי להזריק קלקסן ? האם ישנו סיכון בטיסה .
בנוסף , ערכתי בדיקות דם כלליות ויצא כי ESR = 35 , האם יש לכך משמעות?
תודה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/09/2009אין כל צורך לקבל קלקסן לפני טיסה . הדבר היחידי שצריך לוודא כי רמת ה- INR היא בתחום הטיפולי (בין 2-3) .
שקיעת דם של 35 אינה מחייבת כל התייחסות מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחול נוסףלימונית09/09/2009
לרופאים שלום,
בתוצאות בדיקת C.T של הבטן ושל האדרנלים, שרובה תקינה, (למעט כבד שומני), צויין "טחול באורך 9 ס"מ במרקם אחיד, וטחולון קטן קידמית לטחול".
רציתי לדעת מה זה אומר, הטחולון הקטן קידמית לטחול? האם זה מצב שיכול להשפיע על הבריאות?
ומה לגבי היריון ולידה? (מתוכנן בקרוב).
ובכלל, מה המשמעויות של זה.
אציין מחלות רקע:
הטרוזיגוטיות מולדת לפרוטאין C ו-FV LEYDEN.
אטופיק דרמטיטיס קשה ונזלת אלרגית.
בדרך כלל (כאשר ללא טיפול) חוסר ב-B12 וב-FOLIC ACID , אך רוב הזמן מטופלת.
הבדיקה נעשתה בחשד לפיאוכרומוציטומה (עקב התקפות של כאבי ראש, דופק מהיר ולחץ דם גבוה), אך צוין שהאדרנלים והכליות תקינים, כמו גם שאר אברי הבטן.
זהו הממצא היחיד שנמצא חריג.
אודה לתשובותיכם, גם לגבי ההיריון.
בתודה מראש,
לימונית
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/09/2009נוכחותו של טחולון לכשעצמו אינו משמעותי בוודאי לא קשור לכל מה שתואר לעיל.
לעומת זאת יש ליידע את הרופא המטפל על השינויים בפקטורי קרישה במידה ומתוכנן הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רחמילביץ' - תודה על התשובה
לימונית10/09/2009ד"ר רחמילביץ' שלום,
תודה על תשובתך המהירה.
כמו שציינת, העניינים הקשורים לפקטורי הקרישה ידועים לכל הרופאים המטפלים.
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרופא המתאיםהדסה08/09/2009
שלום רב,
בתי בת ה- 23 סובלת מרמות פיריטין נמוכות וכן IRON נמוך אני מאוד מודאגת והייתי רוצה להתייעץ עם רופא, האם קיים המטולוג המתמחה בכך, ואם אוכל לקבל את שמו .
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/09/2009האפשרות הסבירה ביותר היא דימום רב מהרגיל בזמן המחזור . יש לברר זאת.
על כן מומלץ להגיע למרפאה המטולוגית סמוך למקום המגורים כדי לברר
א. לנסות לאתר את הסיבה
ב. לתת את הטיפול המומלץ בכדורי ברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם של חולה אוסטאפרוזיספרופ` אלן ברבי08/09/2009
שלום
אני בן 53 ובשנתיים האחרונות יש לי הומוגלובין נמוך מהנורמה. בנוסף אני חולה באוסטופורוזיס
ולוקח אקטונל.
הרופאה שלחה אותי לבדיקות וקבלתי תוצאות שחלקם מחוץ לנורמה.
מה המשמעות של הבדיקות ? תודה מראש
להלן הבדיקות העיקריות.
free lambda 4.35
free kappa 9.68
iron 75.09
kap/lambd ratio 2.22
ferritin 63
esr 8
reticuloctes 0.64
neutrophilis 2.4
rbc 4.05
hemoglobin 12.2
hematocrit
35.5
platelets 226
coombs direct negative
alpha2 pep 6.4% alpha 1 pep 3.1%
albumin pep 65.6%
בנגס גונס -שליל
esr 8 reticulocytes 0.64%
wbc 5.2
beta 2 microglo 1296
bun 20.74
beta 1 pep 6.4%
beta 2 pep 3.7%gama pep 14.8%
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/09/2009המשמעות של הבדיקות שיש עליה מסוימת בחלבוני הדם יחד עם זאת אני רואה כי כל הבדיקות שנעשו כמתבקש לבדוק האם יש משמעות לבדיקות הנ"ל הם בגדר התקין .
המחשבה העיקרית לשלול מחלה של ריבוי תאי פלסמה (מיאלומה נפוצה) ועל כן בשלב זה יש מקום בדיקות מעקב בלבד אחת למספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
רועי09/09/2009מאד מודה לך על התשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול חד פעמי בהריוןיעל04/09/2009
שלום רב,
אני בהריון, שבוע 27. ההריון הקודם הופסק בשבוע 22 באופן יזום עקב גילוי תסמונת דאון. לפניו היה אחד לא מתוכנן שנפל לבד עוד לפני שנצפה דופק.
ההריון הזה תקין לחלוטין. לפני כחודש טסתי לספרד (5.5 שעות), ובטיסה כמעט לא קמתי מהמקום. אחרי הטיסה שכרנו רכב ובו גם ישבתי נסיעה של מספר שעות. בשלב מסויים החלה הרגשת נימול בבכף רגל שמאל (נימול עדין מאוד, לא כמו שהרגל נרדמת). תוך שעה שעתיים היה אותו דבר גם בכף יד שמאל, ואח"כ גם בחצי שמאל של הפנים. נסענו למיון ושם ערכו מספר בדיקות כולל בדיקה נוירולוגית ואמרו שלא מוצאים דבר. רצו להשאירנו לאישפוז אך סירבתי, למחרת התופעה נרגעה כמעט לגמרי, וכעבור עוד יום יומיים חלפה, ומאז לא חזרה (גם אחרי הטיסה חזרה הכל היה תקין כי הקפדתי "לטייל" במטוס הרבה).
הגינקולוג שלי הפנה אותי להמטולוג, אך אני לא מצליחה למצוא תור קרוב (יש תור לאחרי שאני אמורה ללדת...!).
אני מניחה שגם ככה עד שאעשה בדיקות ואקבל תשובות יקח זמן ולכן שאלותיי הן:
1. האם אני יכולה "לשכוח" מהנושא, להניח שהיה קשור לטיסה, ולהמשיך להנות מההריון?
2. האם יכול להיות שאני סובלת מקרישיות יתר? אפשר בכלל לבדוק זאת בהריון?
3. יכול להיות שמומלץ לי להזריק קלקסן כטיפול מניעתי?
4. אילו עוד סכנות יש לקרישיות יתר מלבד תחילת לידה? אם אני מגיעה לשבוע מתקדם, יכולה להיות גם איזושהי סכנה בלידה עצמה?
תודה רבה, וסליחה על המגילה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ` אלן ברבי06/09/2009נראה לי שמדובר בתופעות של לחץ עצבי מישיבה ממושכת.
אם אין סיפור אישי או משפחתי של טרומבוזות בעבר הסיכון קטן.
בנוגע ליעוץ המטולוג שישמע אנמנזה יותר מדויקת אפשר למצא תור מוקדם דרך המושלם
של כל הקופות.
פרופ.ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)