מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחופפפי אני בלחץץ:> ילדונת17/04/2009
אני לא יודעת אם אתם מתמחים בזה אבל אם אתם מבינים אפילו קצת בנושא בבקשה תעזרו לי.
אז ככה אני נוטלת גלולות פימנט כבר 4 חודשים בערך,
ואני מעשנת באופן די קבוע זאת אומרת לפחות סיגריה ביום...
לפעמים יש ימים שאני מעשנת 3 4 סיגריות.
ורק היום אמרו לי שיש מצב שיהיו לי כרישי דם =[
בימים האחרונים הבחנתי בוורידים קטנטנים (כמו נימים כאלה) שיצאו לי על הכתפיים בשני צידי הגוף. בדרך כלל נימים כאלה דומים לסימני מתיחה אחרי הרזיה השמנה, אבל אני רזה ולא עליתי במשקל בתקופה האחרונה וביכלל משקלי קבוע תמיד. אמרו לי שהורידים האלא מופיעים בגיל מבוגר ואני כולע בת 17 מה זה יכול להיות האם יש קשר לכרישי דם?
אני ממש בלחץ!! איך אפשר לעשות בדיקה לשלילת כרישי דם האם יש דבר כזה?
והאם יש תסמינים לדעת שאולי יש לי כרישי דם?
פליייייז אני באמת אודה לכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמיי
פרופ` אלן ברבי18/04/2009אין סיבה להיות בלחץ !
הסימנים שאת מציגה לא מתאימים לקרישיות יתר.
אם יש סיפור משפחתי של קרישיות יתר ופגם גנטי ידוע
ואת נוטלת גלולות,צריך לפנות לרופא המשפחה שישלח בדיקות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר PTT גבוהאפרת17/04/2009
האם PTT בערך של 34 הוא גבוה מאוד ואוסר שימוש בגלולות?
מתי צריך לקחת קומודין באיזה מהמקרים והערכים הנבדקים?
האם לקיחת למיקטל עשויה להעלות את הערך של הptt ?,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ` אלן ברבי17/04/2009ה PTT גבוה מהנורמה אינו סימן של קרישיות יתר.
שאלה שנייה היא כללית.
שאלה שלישית -לא ידוע לי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות קרישיות יתר ובדיקותמילי17/04/2009
לדוקטור שלום רב,
קודם כל אני מקווה שאני פונה לפורום הנכון ושתוכלו לעזור לי ואם לא אז אולי להפנות אותי למקום הנכון
אני בחורה בת 25 בריאה ולוקחת כבר מספר שנים גלולות נגד הריון מסוג בלארה.
במשפחה של אימי וכן לאימי עצמה ישנה בעייה גנטית של קרישות יתר.
אימי נשלחה לבדיקה מיוחדת ונמצאה בעייתית בתחום זה.
בעבר היא ביקשה ממני לגשת לבדיקה זו אך אמרה לי שזו בדיקה שאינה בסל הבריאות ושהיא עולה סכום לא מבוטל של כסף וכן לא בכל מקום אפשר לעשות אותה.
בעקבות המקרים האחרונים של מוות של שתי בחורות עם בעיית קרישיות יתר ושימוש בגלולות, התעיינתי בתחום זה. ראיתי שלפני כשלוש שנים שלח אותי הגניקלוג שלי לבדיקות הדם הבאות:
בדיקה:
COMPLETE BLOOD COUNT
תוצאה: לאבוצע-(*)
הערה: דם קרוש
בדיקה:
PT-INR
תוצאה: PT-INR
נורמה: 1.3- 0.9
בדיקה:
APTT-sec
תוצאה: 27.5
נורמה: 33- 22
בדיקה:
CONTROL PTT
תוצאה: 27.5
נורמה: 38- 26
מקריאה באינטרנט הבנתי שבדיקות אלה קשורות לקרישיות דם ונראה כאילו התוצאות הן תקינות.
שאלותיי הן כאלה:
1. מה אומרת ההערה הראשונה? "דם קרוש"?, האם זה יכול להצביע על בעיה או שזוהי הערה טכנית בלבד?
2. האם הכל נראה תקין ע"פ בדיקות אלה?
3. בדיקות אלו נעשו לפני שלוש שנים. האם יש צורך לחזור על בדיקות אלה שוב? כל כמה שנים?
4. במידה ובדיקות אלה באמת תקינות, האם זה אומר שאני יכולה לקחת גלולות ב"ראש שקט"? אני יודעת שיש עוד בדיקות קרישיות נוספות ושתמיד מומלץ לעשות אותן במידה ויש היסטוריה משפחתית אבל האם באמת עליי לעשותן באם הבדיקות האלה תקינות?
5. במידה ותמליץ לי לעשותן, האם תוכל לומר לי היכן ניתן לעשות אותן, איך קוראים לבדיקות ועוד מידע שאצטרך לגביהן?
תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילי
פרופ` אלן ברבי17/04/2009סיפור ארוך ! אנסה לעזור
- הדם קרוש : בעיה טכנית של לקיחת דם
- אם לאימה יש בעיה גנטית ידועה ,רצוי לבדוק האם את נושאת הפגם
- בירור של קרישיות יתר נעשה ע" המטולוג אחרי הפנייה מרופא המשפחה
- דיון על המשך נטילת גלולות יעשה ע" רופא נשים לאחר קבלת התוצאות מההמטולוג..
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לקרשיות יתרדודי16/04/2009
שלום רב
בת 23 נוטלת גלולות (יסמין) כ 4 שנים
ברצוני לדעת היכן ניתן לעשות בדיקת דם לקרשיות יתר
כבדיקה סקר
וזה בגלל נטילת הגלולות .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה
שרון16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלא
פרופ` אלן ברבי17/04/2009אפשר ע" רופא המשפחה שיוכל,לפי הצורך,להפנות אותך להמטולוג.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך בדיקה
אורן17/04/2009ד"ר שלום,
אם אפשר קצת פירוט על תהליך הבדיקה? האם זה כמו בדיקת דם?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה - מעקבtch16/04/2009
שלום
לפני כ-4 חודשים ביצעתי בדיקת US צוואר שאליה הפנה אותי רופא אא"ג בשל תלונות על אינוחות בצוואר מתחת ללסת ימין.
תוצאות הסריקה היו:
ימין -
בלוטת לימפה מוגדלת 2ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה
בלוטת לימפה מוגדלת 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין קדמית לוריד ג'וגולרי
שמאל -
בלוטת לימפה מוגדלת 1.5 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה
היום לאחר כ-4 חודשים ביצעתי שוב בדיקת US לביקורת ואלו תוצאותיה:
ימין -
בלוטת לימפה מוגדלת 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין סמוך להתפצלות עורק הקרוטיס
מתחת ללסת תחתונה 2 בלוטות לימפה בגודל גבולי 1 ס"מ במראה סונוגרפי תקין
שמאל -
בלוטת לימפה מוגדלת בגודל 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין סמוך להתפצלות של עורק הקרוטיס
בלוטת לימפה מוגדלת בגודל 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה
לסיכום:
ממצאים כמתואר, שיפור חלקי בצד ימין בהשוואה לבדיקה קודמת, בצד שמאל אין שינוי משמעותי.
שאלותי:
* לאחר הבדיקה הראשונה אמרו לי שהממצאים לא בעיתיים ומחייבים מעקב בלבד - האם ההמלצה הזו תקפה גם לאחר תוצאות הבדיקה החדשה לאחר 4 חודשים ?
* האם לאור התוצאות של הבדיקה האחרונה יש מקום להתייעצות מיוחדת או נוספת עם רופא אא"ג או כירורג ?
* האם המימצאים בבדיקה האחרונה עדיין נדרש מעקב בלבד ?
* האם יש מקום לניקור הבלוטות לאור הבדיקה האחרונה או מאחר והמראה התקין שלהן גם עכשיו ועצם זה שלא גדלו (חלקן קטן) מחייב רק מעקב נוסף ?
* האם נדרש לבצע US נוסף בעתיד ותוך כמה זמן ?
תודה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
פרופ` אלן ברבי17/04/2009מדובר בממצאים קטנים שלא מראים סימנים של החמרה.
רופה המשפחה יפנה אותך ל מומחה א.א.ג. ליעוץ בנוגע לממצאים
והצורך לביופסיה או להמשך מעקב.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 2אולגה16/04/2009
שלום רב,
אני בת 27, עברתי שתי הפלות רצופות בשנה אחרונה.
ביצעתי את כל הבדיקות לקרישיות יתר חוץ מאחת, פקטור 2 (כל השאר היו תקינות).
יש לי מס' שאלות:
1. האם בעיית פקטור 2 נפוצה?
2. האם יש סיכוי להריון תקין אם קיימת בעייה זו? (ללא טיפול)
3. האם ניתן לבצע את הבדיקה בתחילת הריון?
אודה מאוד לתשובות
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה
פרופ` אלן ברבי17/04/2009אני סבור שעם םיפור של הפלות חוזרות וחשד לקרשיות יתר
את צריכה להיות במעקב של רופא נשים במרפאת הריון לסיכון גבוה.
בדיקת של פקטור 2 נעשת בשיטת PCR ואפשר לבצע אותה בתחילת הריון.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lac חיובי המשך לתשובתךסימי15/04/2009
בהמשך לתשובתך... עשיתי את כל הבדיקות וכן גילו סוג של קרישיות יתר בדם בזמן הריון. ( lac ותירואיד...)השאלה שלי האם לא יכלו לעלות על קרישיות הדם במהלך ההריון ומדוע זה קרה בשלב כ"כ מאוחר ולא לפני אם אכן יש לי בעיה של קרישיות. הומלץ על קלקסן ואספירין בהריון הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימי
פרופ` אלן ברבי16/04/2009המלצה טובה !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי בדיקת JAKרופא15/04/2009
הומלץ לי לגבי פציינט לבצע לו בדיקת JAK בשל תרומבוציטוזיס. ניסיתי למצוא תחת איזה שם נמצא השירות. גם במילואים בצבא לעיתים אני נדרש לבדיקה ולא ברור לי מה קוד השירות לבדיקה, מכיוון שלא כמו שאר הבדיקות אין בדיקה שנקראית JAK2 MUTATION וכו'
אשמח אם תוכלו להדריך אותי למה שם הבדיקה המתבקש שמקובל עבור שירות זה,
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` אלן ברבי15/04/2009שלום לך
בק"ח כללית הקוד הוא 72387
לא צריך לשלוח בדיקה לבית חולים
כל מעבדה מרכזית של 3 הקופות מבצעה הבדיקה בPCR
צריך לבקש JAK2 . הלקיחת דם במבחנה של ס.ד
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רופא15/04/2009יש לך אולי מושג לגבי מה עושים כאשר חייל נדרש לבדיקה זו?
שוב תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא
פרופ` אלן ברבי16/04/2009לשלוח אותו להמטולוגיה במרכז רפואי הקרוב
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"רופא" - מחפש מדע בפורום????
elit16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך קרישיות יתר והפלותבת13/04/2009
שלום
תודה על ההתיחסות להלן פירוט בדיקת קרישת הדם שעשיתי:
PROHTRONBIN TIME 9.9 SEC
INR 0.96
A PTT 35.6 SEC
FIBRINOGEN BLOOD 343
THROMBIN TIME 15.7 SEC
PROTEIN C RESISTANCE 1.97 RATIO
PROTEIN S FREE 93 אחוז
PROTEIN C A=CTIVITY 116 אחוז
ANTITHROMBIN III ACTIVITY 112אחוז
FACTOR VIII 139 אחוז
TUSSEL VIPER VENOM TEST 0.95 RATIO
PROTHROMBIN MUTATION תקין
MITHFR MUTATION BY PCR תקין
GLOBAL PROTEIN C 0.62
פקטור V LEIDEN ע"י PCR תקין
אנטיקולאגולנט שלילי
תגובה נמוכה לפרוטאין ב אקטיבי ובתחבחין פרוטאין Cגלובלןית
תקינה בבדיקה גנטית של מוטצית LEIDEN על פקטורV
האם תוכלי להסביר לי מה בעית הקרישה והאם היא חמורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת
פרופ` אלן ברבי14/04/2009שוב אני מציע לך לפנות לרופאים שעוקביב אחריך
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lac חיוביסימי13/04/2009
שלום רב, אני בת 29 לפני חצי שנה עברתי לידה של עובר מת. לאחר בדיקה גילו lac חיובי.
שאלתי היא האם לא יכלו לגלות את זה בזמן ההריון? ומדוע זה קרה דווקא בשבוע כ"כ מאוחר ולא לפני אם היתה לי בעיה של קרישיות בדם. אודה לתשובתך. (נ.ב מהלך ההריון היה תקין חוץ משילית פתח גבולית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימי
פרופ` אלן ברבי14/04/2009ממצא של LAC חיובי יכול להיות ביטוי של תסמונת anti phopholipid
וקרישיות יתר. לבקש מהרופא נשים יעוץ של המטולוג לצורך השלמת הבירור ומסכנות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אלן ברבי
סימי14/04/2009בהמשל לתשובתך... עשיתי את כל הבדיקות וכן גילו סוג של קרישיות יתר בדם בזמן הריון. ( lac ותירואיד...)השאלה שלי האם לא יכלו לעלות על קרישיות הדם במהלך ההריון ומדוע זה קרה בשלב כ"כ מאוחר ולא לפני אם אכן יש לי בעיה של קרישיות. הומלץ על קלקסן ואספירין בהריון הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות מרובות וקרשיות יתרבת12/04/2009
שלום
מבקשת יעוץ בבקשה: בת 41 נכנסת להריונות בלי בעיה,מגיעה לשבוע שש שבע או שלא מוצאים דופק או שאין תוכן עוברי ואז מתחיל דימום והשאר היסטוריה,ידוע מבדיקות על תגובה חלשה לפרוטאין C טופלתי בשתי הריונות אחד במינון 40 קלקסן ובהריון אחר העלו מינוון ל60 קלקסן והוסיפו אספרין ההריון לא הצליח כיום בהריון בשבוע חמישי כנראה החלטתי על דעת עצמי לא לקחת קלקסן והתחלתי לקחת אספירין 100 ואני קבעתי תור להמטולוג להמשך שאלתי האם יש סיכוי לאחר כל כך נסיונות שהפעם זה יצליח מה הסיכויים.? והאם אני חייבת בהזרקת קלקסן לאורך כל ההריון?אודה על ההתיחסות עלי לציין שיש לי ילד בן 16 מנישואי הראשונים שאז לא סבלתי מקרשיות יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת
פרופ` אלן ברבי13/04/2009קודם כל במצבך, רצוי להיות תמיד תחת השגחה של הרופא נשים הקבוע שמכיר אותך !
הוא צריך להדריך אותך בנוגע לכל טיפול בזמן ההריון עם יעוץ של ההמטולוג במידת הצוכך.
הנתון על תגובה חלשה ל P.C לא מביא לי מספיק פרטים על אוצמת הקרישיות יתר .
נקווה לטוב !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר ותמיסת ריגייןדרור12/04/2009
שלום,
אני סובל מקרישיות יתר (ליידן 5).
האם יש מגבלה בשימוש בריגיין פורטה (מניעת נשירת שיער לגברים)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרור
פרופ` אלן ברבי12/04/2009לא ידועה לי מגבלה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה מוגדלת, צניחה בברזלליאת א11/04/2009
שלום רב,
אני בחור בן 36 בדרך כלל בריא וללא בעיות ידועות. בכושר גופני טוב ומשחק סקווש.
משקל 62 גובה 1.80.
לפני 6 חודשים עשיתי צ'ק אפ תקופתי דרך ביטוח מנהלים שיצא תקין לחלוטין - ספירת דם, כימיה, שקיעת דם TSH שומנים הכל בסדר.
לפני 3 חודשים התחלתי להרגיש במקלחת בבית שחי ימני כאילו גולה קצת גדולה ולא כואבת.
זה לא חלף במשך חודש אז הלכתי לרופא בקופה.
הרופא בדק אותה, מישש ולחץ עליה בצורה מאוד חזקה וכואבת ( עד שחששתי שהיא תתפוצץ... )
ואמר שמדובר בבלוטת לימפה ואולי היא קצת מורגשת כגדולה אבל כנראה מרגישים אותה כך כי אני יחסית רזה ובכל מקרה היא די חופשיה אז זה בסדר.
ליתר בטחון הוא נתן לי בדיקות דם. ספירת דם שיצאה לדבריו תקינה לחלוטין ( ראיתי שכל הערכים בספירת הדם הם בנורמה ) . בדיקת כימיה תפקודי כבד כליות יצאה תקינה לגמרי גם כן.
רק הברזל ירד משום מה ל 40 לאחר שלפני חצי שנה היה 120 ובבדיקות בעבר היה כ 100-150.
הרופא אמר שזה כנראה טעות וביצע לי למחרת בדיקת פריטין + ברזל. הברזל יצא שוב נמוך 41 והפריטין יצא תקין 56. הרופא אמר שהיות וההמוגלובין תקין 13.8 ( דומה לעבר )ואני לא אנמי ופריטין תקין ( דומה לבדיקה לפני 5 שנים ) אז הוא לא מתרגש וחסר משמעות כנראה. .
במהלך בדיקת הרופא הוא מישש לי גם את הצוואר והמפשעות וחשש שאולי בצוואר והמפשעות הבלוטות קצת גדולות ולכן נתן לי US ( אמר שהוא מרגיש אותם כנראה רק בגלל שאני רזה )
בUS צוואר שביצעתי לפני חודשיים יצא:"הודגמו מספר קשריות לימפה תת ליסתיות בצורה תקינה. הגדולה בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ. ללא לימפאדנופטיה צווארית חשודה".
וב US מפשעה: " הודגמו מספר קשריות לימפה בודדות בצורה תקינה עד כ 0.3*0.8 בשתי המפשעות, לא הודגמו קשריות לימפה חשודות או תהליכים".
רציתי לשאול:
1. האם בלחיצה חזקה מאוד על בלוטת הלימפה בבית השחי יכול להיות שנגרם לה נזק - הלחיצה מאוד כאבה וזה מטריד אותי אולי זה יצר נזק לבלוטה.
2. האם הירידה בברזל עלולה להיות קשורה לתחושה בבלוטת הלימפה?
3. עברו חודשיים מאז בדיקת הדם וה US בצוואר ובדיקת הרופא. אני עדיין מרגיש שהבלוטה בבית השחי קצת גדולה. היא לא כואבת אבל אני מרגיש אי נוחות מסוימת כשמרים ומוריד את הזרוע. האם במצב כזה, ולאור תוצאות ה US, כדאי לעשות בירור נוסף ואם כן מהו?
תודה רבה רבה!!
שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגיא
פרופ` אלן ברבי12/04/2009סיפור ארוך! ננסא לסכם :
- התשובות של רמות ברזל עם המי תקין לא משמעותיות
-בנוגע לבלוטות בבדיקת US הן קטנות ולא פתולוגיות.
-בקשר לבלוטה בבית שחי שלא נבדקה בUS רצוי לפנות לרופא המשפחה ולבקש
יעוץ של כירורג כללי .
לילה טוב!
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר והריוןדקלה10/04/2009
שלום,
בת 33 בעלת MTHFR הומוזיגוט ופקטור 5 ליידן הטרוזיגוט. הריון ראשון לפני שלוש שנים עבר ללא כל טיפול נוגד קרישה (התייעצתי עם המטולוגית) ונולד לי תינוק במשקל 3.800 ק"ג. כשבוע לאחר הלידה התפתח לחץ דם גבוה עם אירוע של TIA של מס' דקות (בביה"ח לא הגיעו להחלטה אם זו הייתה רעלת או לא) אשר התאזן לאחר מס' חודשי טיפול בנורמיטן. כיום לחץ דם תקין, הומוציסטאין תקין (לוקחת טריכרדיה כל יום.). מעוניינת בהריון נוסף. התייעצתי עם המטולוגית לגבי הריון שני והיא אמרה שאין צורך בקלקסן אלא רק באספירין ןלא נגד הקרישיות אלא כדי להפחית סיכון לרעלת, אם אכן זו הייתה רעלת אחרי לידה. לאור ניסיונך, מה דעתך על המלצתה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירי
פרופ` אלן ברבי11/04/2009אני מציע לך להמשיך את המעקב אצל אותם רופאי משפחה-נשים-המטולוג שעוקבים אחריך
ומכירים את כל הפרטים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לתרומת טסיות?יריב10/04/2009
שלום רב,
אני בן 63 ושמחתי משהוצע לי לתרום.
לפני למעלה מחדשיים תרמתי טסיות דם בבנלינסון.
בבדיקה, טרם התרומה, בישרה לי האחות כי התוצאות מצויינות ואוכל לתרום שתי מנות.
בזמן התרומה הרגשתי נימול בשפתיים וקיבלתי 4 פעמים כדור למציצה במהלך הפעולה. תחושת הנימול נימשכה מספר ימים, התקשרתי לאחות בבנק הדם בבלינסון והיא אמרה שאין סיבה לדאגה.
מאז ועד היום נמשכת לי מעין תחושת רגישות בקו החיצוני העליון של השפה העליונה, לפני מספר ימים נחתכתי חתך זעיר בעת הגילוח ולקח לי זמן רב לעצור את הדימום, דבר שלא קרה לי בעבר.
האם יש קשר לתרומה, לחומר נוגד הקרישה שמוסיפים במהלכה ולעובדה שנלקחו ממני 2 מנות עם
התופעות שתארתי ואם ואיזה בדיקה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריב
פרופ` אלן ברבי11/04/2009לדימום אין קשר אך אני מציע בכל זאת לעשות ס.ד. ולבדוך את מס. התרומבויצים.
בקשר לנימול הממושך אני מציע לך לפנות לרופא המשפחה בכדי לשקול יעוץ נוירולוגי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)