מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספירת דם נמוכהשואלת01/04/2009
שלום רב,
ביצעתי ספירת דם, ורוב הערכים בה נמוכים מאוד. אשמח אם תוכלו לבחון את התוצאות ולומר לי מה יכולות להיות הסיבות לכך ומה אפשר לעשות, אם צריך, כדי לשפר את הערכים... תודה!
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 4.3 WBC
8.1- 4.2 M/ul 4.8 RBC
16- 12 g/dl 12.3 HB
52- 37 % 38.2 HCT
400- 130 K/ul 227 PLT
94- 80 fL 79.5 MCV
31- 27 pg 25.5 MCH
37- 33 g/dl 32.1 MCHC
- % 15.1 RDW
74- 40 49.2 NEUT%
48- 19 % 40.3 LYM%
9- 3.4 % 9.1 MONO%
7- 0 % 1.3 EOS %
1.5- 0 % 0.1 BASO %
8- 1.9 2.1 NEUT.abs
5.2- 0.9 1.7 LYMP.abs
1- 0.16 0.4 MONO.abs
0.8- 0 0.1 EOS.abs
0.2- 0 0.0 BASO abs
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת
פרופ` אלן ברבי01/04/2009מספר הכ.ל. בגבול התחתון של הנורמה
וחלוקת התאים נראת תקניה. לחזור על הבדיקה תוך 6שי
אצל התימנים מס הכ.ל נמוך בדכך כלל
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות דם גבוהותשירן31/03/2009
שלום
בתי בת שנה ושמונה חודשים. במשך חודשים קיימת עלייה במספר טסיות הדם, וכיום עומד מספרן על 963.00K/UL .
כמו כן קיימים ערכים חריגים נוספים בספירת הדם: WBC - 26.10 LYMPHOCYTES- 13.6
RDW-18.5
ערכנו בדיקת גודל טחול והוא יצא תקין. הילדה מתפקדת כרגיל, ולא מראה סימנים חריגים.
האם יש מקום לדאגה? ממה יכולה לנבוע העלייה הבלתי פוסקת במספר הטסיות בדם?
אודה לתשובתכם המהירה
אמא מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן
פרופ` אלן ברבי01/04/2009זה דורש יעוץ של המטולוג ילדים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות גדםנטע31/03/2009
שלום רב,
לאחר מספר שנים שבהן לא עשיתי בדיקות בעלי אילץ אותי להיבדק...
מספר ערכים יצאו מחוץ לטווח הנורמה
WBC-Leucocytes 4.3
Vitamin B12 161
ALKP-Alkaline Phosphatase 21.4
מה זה בעצם אומר?
האם הערכים קשורים זה לזה?
תודה מראש
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע
פרופ` אלן ברבי01/04/2009אני מציע לך לפנות לרופא המשפחה שידריך אותך.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםתמי31/03/2009
שלום. אני בשבוע 13 עם תאומים לאחר דילול משלישיה לפני כשבוע וחצי. מטופלת בהריון בסיכון.
מזריקה קלקסן 40 מג לאחר שבשני הריונות קודמים היו הפלות בשלב מוקדם ומצאו בעית קרישיות קלה: הטרוזיגוטית לפרוטרומבין ן MTHFR.
לוקחת פרנטל
עשיתי בדיקות דם אתמול וקיבלתי תוצאות קצת מוזרות:
rbc 3.72
המוגלובין 11.2
המטוקריט 32.1
קצת נמוך מהנורמה.
תוצאות פריטין יצאה 227 כאשר הגבול העליון הוא 160.
אבל למיטב הבנתי קיים מאגר ברזל בגוף הוא רק אינו משתחרר על מנת להיות זמין.
כל שאר הבדיקות היו תקינות (היה מחלבון בשתן בגבול עליון).
מה יכולות להיות סיבות אפשריות?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
תמי31/03/2009שמתי לב בשבוע האחרון שאזורי ההזרקה קצת התנפחו והיתקשו (קשה לי להכניס את המחט). זה יכול להיות קשור?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמי
פרופ` אלן ברבי02/04/2009לבעיה זו רצוי להבדק ע" רופא המשפחה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמי
פרופ` אלן ברבי01/04/2009אין קשר בין הטיפול בקלקסן והאנמיה קלה עם פריטין בגבול עליון של הנורמה.
אני מבין שאת לא לוקחת ברזל . הפרנתל מכיל מעת ברזל.
מציע לך להמשיך באותו טיפול ולבדוק ס.ד בלבד במשך ההריון
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לטפל בהמוגלובין נמוך?פרופ` אלן ברבי30/03/2009
שלום רב!
אני בת 32, עם בעיה של קרישיות יתר, בעקבותיה נוטלת קומדין באופן קבוע.
עקב חולשה קשה בשבועות האחרונים התגלה אצלי חסר גדול של ברזל
:המוגלובין- 7.7, פריטין נמוך מ 2 וiron- 11.
אני מעוניינת לפתור את הבעיה באופן מהיר, שכן אני עובדת, מגדלת ילדים, והחולשה מקשה על תפקודי מאוד. האם יש בעיה עם עירוי ברזל בשילוב קומדין? האם נכון שהעירוי גורם לשיפור מיידי במצב בעוד עם כדורי ברזל יקח חודשים עד שהעניין ישתפר?
במילים אחרות- יש איזושהי סיבה שלא לקבל עירוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימי
פרופ` אלן ברבי31/03/2009קודם כל צריך לחפס סיבת האנמיה :כלכלה עניה בברזל,דימום,מולדת....
אין עיתרון בטיפול בברל בתוך הוריד אלא רק במיקרים של חוסר ספיגה .
בדרך כלל אפשר לקחחת הכדורים לפני האוכל עם כוס מיץ ולהקפיד על הטיפול יומי
לפחות 6שבועות. עלית ההמוגלובין תתחיל תוך שבועים כמו במתן ורידי.....
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם-התיעצותסיון29/03/2009
שלום,
אני בת 40, בריאה בדר"כ. בעבר היית במעקב המטולוגי בשל לאוקוציטוזיס שנעלם מעצמו לפני 12 שנה (ערכים בגיל 20 היו 30,000 וכיום סביב 12-13,000)
לאחרונה סובלת מעייפות רבה ומתחושה של קור עז גם כאשר אנשים בסביבתי אינם מרגישים כך. נשללה אנמיה.
בשתי בדיקות הדם שביצעתי (בהפרש של חודש) הופיעו שני ערכים חריגים שמטרידים אותי:
C.R.P :
בדיקה ראשונה: 42
בדיקה שנייה: 34
ESR 1 hour:
בדיקה ראשונה: 2.20
בדיקה שנייה: 2.50
האם יכול להצביע על איזשהו תהליך ממאיר בגוף? מה הן הבדיקות הנוספות שמומלץ לבצע?
רוב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון
פרופ` אלן ברבי30/03/2009הסיפור של הלויקוציטוזיס בעבר וגם עכשיו בטח תחת פיקוח של המטולוג.
בנוגע לתשובות שאת מציגה אין משמעות המטולוגית
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופ אלן שלוםאבי29/03/2009
ברצוני לדעת איזה עוד בדיקות עלי לעבור כדי לשלול ליפומה עברתי אולטרא סאונד צוואר ובטן עליונה ותחתונה בדיקות דם תקינות לחלוטין צילום רנטגן תקין אין בלוטות מוגדלות בכל התחנות כי אני פשוט במשך הלילה מזיע אומנם לא בצורה מסיבית שמצריכה החלפת בגדים וכמו כן יש לי חום שנע בין 36 ל37.5 ולפעמים אני מרגיש תחושת גרד בגוף אין לי מושג אם זה כתוצאה מלחץ או ממחשבות כמו כן עשו לי איזה בדיקת דם נראה לי ldh שיצאה תקינה וגם crp וesr שיצאו תקינות אודה על תשובתך מראש כמו כן אני נוטה לחשוב על הקיצוני ביותר כי מטבעי אני היפוכנדר וטיפוס חרדתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
פרופ` אלן ברבי30/03/2009אבחנה של לימפומה מתבצעת ע" פתולוג מביופסיה של בלוטת לימפה,מח עצם
או רקמות אחרות נגועות.
אני מציע לך להבדק ע" רופא המשפחה להשלמת הבירור
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןרחלי28/03/2009
אני בת 58 אובחנתי שיש לי פקטור 5 הטרוזיגוט. שאר בדיקות הקרישה תקינות האם במצב זה כדאי להתחיל לקחת אספירין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
פרופ` אלן ברבי29/03/2009ממצא זה נפוץ מאוד ובעצמו לא מחייב שום טיפול בנוגדי קרישה.
במיקרה של סיכון או סיפור של תרומבוזות צריך לדון עם הרופא משפחה והיועץ לקרישה
על הצורך בטיפול פרופילקתי
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lupus anti coagulant APTTיעל28/03/2009
בבדיקת דם יצאה לי תוצאה גבוהה של Lupus anti coagulant APTT.
רופא המשפחה אמר שזה אומר שיש לי LOPUS (זאבת) אבל אני זוכרת שקראתי פעם שאין קשר בין בדברים, למרות השם הזהה.
האם רופא המשפחה צודק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ` אלן ברבי28/03/2009הממצא של APTT גבוה ו LAC חיובי מחייבים השלצת הבירור ע" המטולוג או ראומטולוג
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLAC יצא תקין
עינת31/03/2009התוצאה היחידה שיצאה גבוהה בנוסף לופוס היא אינטיקרדיוליפין igm.
האם התוצאות הנ"ל מחייבות המשך בירור אצל המטולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת
פרופ` אלן ברבי01/04/2009קודם לפנות לרופא המשפחה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MPv גבוה מהממוצערונית פניאס28/03/2009
אני בת 50. על פי בדיקת דם שעשיתי כמעקב ערכי ה- MPv גבוהים מהממוצע. מה זאת אומרת, ממה זה נובע ומה ההשלכות הרפואיות?
תודה מראש
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
פרופ` אלן ברבי28/03/2009מדובר בגוגל התסיות שנע בן 7 ל 11
צריך לבדוק כל הספירה ומשטח דח.
לחזור הבדיקה
אם יש חריגות בולטות לבקש יעוץ של המטולוג
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרישיות יתראיילה זומפר27/03/2009
שלום רב,
ביתי בת ה-26 נוטלת גלולות לוקחת גלולות למניעת הריון מזה כ- 10 שנים
איך ניתן לדעת אם היא לוקה בכרישיות יתר?
לציין-
אבא וסבא מצד האם עברו CVA בגלל לחץ דם גבוה בגיל מבוגר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילה
פרופ` אלן ברבי28/03/2009אני מבין שאצלך,אצל בעלך והבת אין סיפור של בעיות מקרישיות יתר
הבת נוטל גלולות כבר 10 שנים בלי בעיות.
אני לא רואה התנגדות להמשיך אך רצוי להציג את כל התמונה שוב לרופא נשים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני26/03/2009
שלום,
ביום ג' עברתי ביופסיה להוצאת בלוטת לימפה מבית השחי עם הרדמה מלאה ותפרים נמסים לבירור בעניין בלוטות לימפה מוגדלות. אני חיה בחו"ל ואמורה לטוס לארץ, טיסה של 12 שעות ורציתי לוודא האם כפי שהרופא שלי טוען אין בעיה לטוס 9 ימים אחרי הביופסיה, לא מבחינת ההליך ולא מבחינת התפרים.
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
פרופ` אלן ברבי28/03/2009אני מבין שמדובר בביאופסיה קטנה וכעת סגורה. אני גם לא רואה בעיות לטוס.
כמובן לשתות ,לזוז.....
נסיעה טובה!
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ריאתירינה26/03/2009
ב 8/08 התגלה אצלי תסחיף ריאתי מאז אני עם קומודין מאוזנת 2.1-2.8 INR
יש לי בזמן האחרון קשיי נשימה כמו שהיה לפני שהתגלה התסחיף
האם יכול להיות שיש לי עדין קרישי דם? מה עושים
בתודה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
פרופ` אלן ברבי28/03/2009את מקבלת טיפול מונה כראוי!
בנוגע לתלונות רצוי להבדק ע" רופא המטפל ומומחה ריאות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאות בדיקת דםאמיר26/03/2009
שלום רב
קיבלתי בבדיקת דם את התוצאות הבאות
האם צריך לעשות משהו בנידון
Creatinine (B) תוצאה - 0.6
Uric Acid (B) | mg/dl | * - תוצאה 2.9
הערה אני בן 48 - בריא מתאמן חזק - לא אוכל בשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
פרופ` אלן ברבי28/03/2009אני לא רואה בעיה המטולוגית
לפנות לרופא המטפל
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברינוגן בהריוןשרון26/03/2009
בוקר טוב,
אני בהריון בשבוע 18 ואמורה לטוס בעוד כשבועיים לחו"ל (כחמש שעות)
בבדיקת דם נמצא כי רמת הפיברינוגן היא 608.
האם זה יכול להוות בעיה?
תודה ויום נעים
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
פרופ` אלן ברבי28/03/2009רמת הפיברינוגן גבוה מהנורמה בהריון
אני לא רואה בעיה לטוס אך רצוי להציג את כל התמונה
לרופא המשפחה ורופא נשים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)