מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספרוציטוזיסשרית03/02/2009
שלום רב, אני אם ל2 בנות שסובלות מספרוציטוזיס (תורשתי שקיבלו מהאבא, גם הוא סובל ממחלה זו). כרגע אני בשלב בו אני מעוניינת להביא עוד ילד, אך הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות לבדוק את הימצאות המחלה בעובר עוד בהיותי בהריון? האם ניתן לבדוק גנטית את משפחתינו ולפיה לנסות לאתר את הגן הפגום במשפחה, ובכך למנוע את המחלה מהעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתך
ARH,04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כחוליםדנה03/02/2009
שלום אני בת 29 ברקע sle לפני כחודש ימים הופיעו אצלי סימנים כחולים ללא חבלות ברגליים ובידיים בזרועות ידיים ורגליים מאוד כואב אפילו במגע קל בעור יש לציין כי ביצעתי תפקודי קרישה ptt ן inr ו apla נמצא כתקין .מה זה יכול להיות ? אפילו כשאני הולכת ממש כואב לי ישנן בליטות במגע יד ,ותחושת כבדות. כעת בבדיקת מעבדה נמצאו נוגדנים ללופוס פעילים והן anti ana pos ; ו anti dna pos שקיעה תקינה , בדיקות אלו בוצעו לפני כשבוע ימים . תפקודי קרישה ביצעתי לפני כחודשיים . מה אני אמורה לעשות זה לא עובר , זה מפריע לי נורא לאיזה רופא אני אמורה לפנות ? אשמח על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומות
ד''ר אוולין שבד03/02/2009האם ספירת דם כולל מס טרומבוציטים תקינה?
אם כן יתכן ומדובר באריטמה נודוזום, דלקת של השומן התת עורי.
ממליצה לך לפנות לראומטולוגיה. האריטמה נודוזום יכול להיות קשור לממצא של לופוס. בד"כ הטיפול הוא אנטי דלקתי.
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיה מינור בהריוןרוני02/02/2009
שלום, האם יש סיבה לכך שדעת הרופאים שנויה במחלוקת בדבר מתן תוספי ברזל לאנמיה כתוצאה מתלסמיה בזמן הריון? חלק מהרופאים אומרים שצריך ברזל אם חסר וחלק אומרים שאם זה תלסמיה אז לא לתת ברזל - ידועה לך מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם נהוג לתת ברזל בהריון בתלסמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה מיינור.
ד''ר אוולין שבד03/02/2009תלסמינ מיינור הינו מצב קל של אנמיה תורשתית. בגיל ילדות ובמצבים שבהם יש צורך מוגדל בברזל לפעמים גם הנשאים לתלסמיה כן צריכים לקבל תוספת ברזל.
ממליצה לבצע בדיקת דם לברזל טרנספרין ופריטין אם הנתונים תומכים בחוסר ברזל אז בטח שצריך לקבל טיפול בתכשירי ברזל פומיים בתוספת לחומצה פולית. עוד דרך לעלות את הברזל היא לאכול בשר אדום ( בקר, הודו אדום).
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
רוני03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותשרון02/02/2009
שלום רב, לאחרונה עברתי בדיקות דם לקרישיות יתר. החריגות המופיעות בתוצאות הן: SCR RV/CONF RV 1.44 כשערכי הנורמה הם 1.00-1.40 ו- PTTFS 23 כשערכי הנורמה הם 25-35 לפני כשלושה חודשים עברתי הפלה (לא מבחירה) בשבוע 10.5 של הריון ראשון. ספונטני. כרגע אני בנסיונות להיכנס שוב להריון - האם לתוצאות הנ"ל יש השפעה על הריון? מה המשמעות שלהן? תודה רבה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישה
ד''ר אוולין שבד03/02/2009יש צורך לבצע בדיקות נוספות וחוזרות כדי לקבוע האם יש לך LUPUS ANTICOAGULANT.
PTT תקין לא שולל את זה.
ממליצה לך לפנות למרפ' המטולוגית להשלמת הבירור ולקבלת המלצות לפי התוצאות.
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם בריאותרינה02/02/2009
אני בת 46 שבאוגוסט התגלו קרשי דם בראות כיום אני מטופלת בקומודין ומאוזנת לפני כחודש בצעתי צילום ראות ושם התברר נעלמו קרשי הדם יש לי פקטור 5 ליידן ואין היסטוריה משפחתית לקרשי דם ונלוות עד מתי אני אצטרך להשתמש בקומדין? האם מותר לי לטוס? מה הסיכוי שיהיה לי שום קרשי דם? איך אזהר מזה בתודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה
רינה04/02/2009בבקשה תעני לי על השאלה זה חשוב תודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדין מחכה לתשובה
רינה09/02/2009בבקשה זה חשוב לי לקבל תשובה תודה מראש רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי זה חשוב לי
רינה12/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה אני עדיין לא קבלתי תשובה
רינה26/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת inrלילך02/02/2009
שלום ברצוני לדעת האם כשבדיקת INR גבוהה כיצד הדבר משפיע על כדוריות דם אדומות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר INR
ד''ר אוולין שבד02/02/2009כש INR גבוה ( מעל 4-5) יש סכנה של דימומים ולכן ירידה במס בכדוריות אדומות. אבל כשיש דימומים פונים למרפאה או לב"ח ומקבלים טיפול לעצירת הדימום!
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי.טי.פיארד01/02/2009
שלום.לבני בן ה 10 יש איטיפי משנת 2002.עם עליות וירידות לאורך השנים. היה גם הפסקה של 3 שנים לגמרי והיה גם תקופה סוערת יותר.בתקופה זו הציעו לנו להוציא את הטחול אך לבסוף לא עשינו זאת. כיום מטופל באנטי די אחת ל3,4 או 5 שבועות( תקופה יותר רגועה) השאלה שלי, האם להמשיך כך? עד מתי ? האם יש סיכוי שזה יעבור?או שברור שזה לא יעבור ללא ניתוח?אומנם היום יותר "קל"לנו אך גם איכות החיים של הילד נפגעת, הוא לא עושה פעילות גופנית, וכשזה מתחיל לרדת הוא נמנע עוד יותר מפעילויות וכך הוא גם תמיד נבדל מהחברה ומצוברח,כמו כן אם הוא נופל או מקבל מכה הוא נלחץ מאד ותמיד בוכה. זה מאד כואב לי ואני לא יודעת מה לעשות. אודה לך מאד על תשובתך בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
ד''ר אוולין שבד03/02/2009כבר 7 שנים בנך סובל מITP. מטופל לסרוגין אבל עם חרדות לכם ולילד. אני היתי ממליצה כן לבצע כריתת טחול (אחרי מתן חיסונים) בלפרוסקופיה כדי לא לשאיר צלקת.
יש סיכויים גבוהים שהטרומבוציטופניה תשתפר מאוד וכמו כן גםהאיכות חיים שלו ושלכם.
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלטות לימפה מוגדלותאמי01/02/2009
בת 37. ברקע MCTD וRAYNAUD'S. אנמיה כרונית כאשר בבדיקה אחרונה מה 02.01.09 HB 12.07. בשנת 2005 נלקחה ביופסיה מ3 קשרי לימפה צווארית מימין. תוצאות: קשרי לימפה עם הסטיוציטוסיז סינוסואידלית. אין עדות ללימפומה. בעקבות בלוטות לימפה מוגדלות שוב נעשה C.T. של הצוואר שבו הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מרובות בצוואר: במשולשים אחוריים בעיקר ובאזור סבמנדיבולרי. בקצרה בתרשמות: לימפאדנופטיה צווארית. C.T. של הבטן והאגן: רחם מוגדל עם צפיפויות היפודנסיות בתוכו. טפולות מעובות יותר מצד שמאל עם תהליך ציסטה כ 2.1 ס"מ בשחלה שמאלית. מספר בלוטות קטנות במפשעות. הודגם נוזל חופשי בדוגלס. בדיקות דם: RDW - 11 ', LYM% 17.6 , LYMP. ABS 0.87. מאחר ועברתי אין ספור בדיקות ואני עדיין נמצאת באותו מקום. עדיין עם בלוטות מוגדלות שנראו גם בMRI מה עוד אני יכולה בכדי לדעת מה קורה איתי אם יש חשש חלילה למחלה הימטולוגית/אונקולוגית שאינה מאובחנת. האם כדאי לפנות להמטולוגיה. אם כן בבקשה המליצי על מכון או רופא. מה עוד עלי לעשות? אני נמצאת בחרדה ומקווה לתשובה בהקדם.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות
ד''ר אוולין שבד01/02/2009מה הטיפול שקיבלת להיסטיוציטוזיס? סטרוידים? האם נעשתה שוב ביופסיה של בלוטה מוגדלות בצואר אחרי 3 ש'? האם נעשתה בדיקת מח עצם?
את צריכה לעבור בירור בהמטולוגיה, כדי להגיע לאבחנה סופית. יתכן ויש עדיין היסטוציטוזיס. מכון המטולוגי יש בכל בית חולים, את צריכה להגיע למכון (או מחלקה) של הבית חולים הקרוב למקום מגוריך. בהצלחה! ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אמי02/02/2009בעקבות הביופסיה של שנת 2005 ותשובתה הנ"ל הופנתי להימטולוג שטען שאין לי שום דבר ושמיותרת פנייתי אליו. לא קיבלתי שום טיפול ומאז חום גופי תמיד נע בסביבות ה37.5. בלוטות הלימפה בצוואר גדולות. את בלוטות הלימפה במפשעה אנני מרגישה אך הן נראות בCT. מאז לא הופנתי להימטולוג ולא קיבלתי שום טיפול פרט לאין ספור בדיקות. רציתי לדעת מה זה היסטיוציטוסיז ואם שוב לבקש הפנייה להימטולוגיה מאחר ותגובת ההימטולוג הייתה כאילו אני מטרידה אותו לחינם ושאין לי שום סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתך הדחופה
אמי02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם וחולשהאורלי31/01/2009
רמת הברזל שלי היא 36 ההמוגלובין 13.0 והפריטין 6 אני מקבלת ברזל כבר 4 חודשים. לפני קבלת תוספי הברזל רמת ההמוגלובין שלי היתה 11.3 כלומר שרמת ההמוגלובין שלי עלתה אבל הפריטין והברזל לא, הכיצד זה אפשרי? והאם תופעות של נפילות באנרגיה וחולשות הן חלק מהביטוי של הממצאים? בנוסף חשוב לי לציין שעשיתי בדיקות גסטרולוגיות כדי לשלול אפשרות של דימום- כגורם לאנמיה הפתאומית. וכן הבדיקות נשללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל
ד''ר אוולין שבד01/02/2009עדין יש לך חוסר ברזל: מחסני הברזל עדין ריקים אבל את משתמשת בברזל ליצירת כ. אדומות ולכן HB עלה יפה.
מחוסר ברזל יכול לגרום לחולשה כללית סחרורות. נפילת מתח לעתים אבל ממליצה לבדוק גם רמות סוכר בצום ואחרי אוכל ובדיקות נוספות: ל. דם , ב. לב , בלוטת התריס...
ממליצה להמשיך טיפול בברזל לעוד חודשיים עד שרמת הפריטין תיהיה תקינה ( מעל 20).
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן והורדת שיער בשעווהמיכל31/01/2009
אני מזריקה קלקסן פעמיים ביום * 60 וממחר פעם ביום 80, בעיקבות קריש דם שנתגלה ברגלי. האם ניתן להוריד שיער בשעווה עם השימוש בקלקסן?? תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקלקסן
ד''ר אוולין שבד01/02/2009הקלקסן יכול לגרום לדימום תת עורי במידה והשאווה גורמת לטראומה של העור והכלי הדם הקטנים שבתוכו.
ממליצה לך להשתמש במשחה להורדת שערות בתקופת טיפול בקלקסן, וברור להמנע מגילוח!
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרמת הדם הופסקה עקב אי זרימה-למה?שיפון31/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
התרמת דם
ד''ר אוולין שבד01/02/2009יתכן בגלל שהוריד היה קטן או שהזרימה היתה חלשה עקב ל. דם נמוך. לפעמים גם דם סמיך מאוד זורם להט ואז המחט נסתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רובד בכלי דםרמי30/01/2009
שלום ד"ר אבקש לישאול בנוגע למספר דברים, אני בן 51 לא מעשן מוגבל בהליכה[קביים] הפעילות הגופנית היא הליכה יומית למרחק בערך 2\3 ק"מ ביכולת שלי, הודגם אצלי בדופלר צווארי -היצרות פחות מ25%ע"ירובד פיברוטי [בעורק אחד] בשנה שעברה התוצאה הייתה איסדירות דפנות העורק הפנימי [בלבד] ערכי שומנים:קודם-כולסטרול 131 ldl47 hdl65טריגליצרידים 86 בבדיקה חדשה-כולסטרול 176 ldl73 hdl 76 טריגליצרידים 127 נירשם לי מיקרופירין ועקב כיב ישן גם גסטרו 20 נוטל סיבסטטין 10 טריטייס קומפ 12.5 ברקע:סובל מכאבי ראש תמידיים יום יומיים שמיתגברים בערב וכן מתופעת פעימות מוקדמות ושאלותי אל הד"ר, האם המיקרופירין יוצר סיכון ממשי לדמם, ועד איזו מידה בהשוואה לקואמדין?[יידעתי את הרופא על תופעה שקרתה לי ליפני 10 שנים אחרי נטילת אספירין במירווח של 8 שעות אחרי הכדור הרביעי הופיע כאב ראש חזק על טיניטוס וטישטוש משונה תופעות שנתנו לי לחשוב כאילו זה מין אירוע מוחי, הן נימשכו תקופה ממושכת של חודשים] מתוך היתעניינות בנושא נודע לי על האנזימים- Serapeptase Nattokinase שביכולתם להפחית ואפילו לפרק פלאק טרשתי קיים, האם זה נכון? האם הם יכולים להחליף את הטיפול שניתן לי במיקרופירין? ומדוע לא מטפלים איתם ברפואה הקונבנציונלית?[ ואם כן מטפלים בהם היכן ומי?] דבר נוסף, האם בזמן טיפול במיקרופירין אפשר ליטול גם- חומצה פולית, אומגה 3, ו q10? בתודה עבור התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אוולין שבד01/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=59 id=link]כירורגית כלי דם וורידים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קומדין וכדוריות דם אדומותלילך30/01/2009
שלום רב רציתי לדעת מה קורה למספר כדוריות הדם האדומות הנטילת קומדין האם מספרן גדל רו קטן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד''ר אוולין שבד01/02/2009קומדין היא תרופה נוגדת קרישה הפועלת כנוגדת VIT K.
אם אין דימום כתוצאה מהטיפול לקומדין לא צריך להיות השפעה על כ. אדומות. במידה ויש דימום ( גם סמוי) אז רמת HB יורדת בהדרגה.
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן בהריוןדינה28/01/2009
. אחרי 3 הפלות ללא ילדים. התגלה פקטור 2 - הטרוזיגוט.כל שאר הבדיקות לקרישיות תקינות לחלוטין. הרופא נתן לי קלקסן במינון של 40. והתחלתי היום להזריק כי אני בשבוע 5 להריון. 1. האם אכן זו יכולה להיות הבעיה להפלות שתמיד הסתיימו בשבוע 7 ללא דופק? 2. מה עושים אם מי שפיר יוצא פחות מ-12 שעות מההזרקה הבנתי שלא ניתן להזריק האם זה קריטי אם מדלגים על יום? 3. מה לגבי שקיפות עורפית ? האם גם כאן צריך מרווח של זמן בין הזרקת הקלקסן לבדיקה? 4. מה עושים לגבי אפידורל והזרקת קלקסן? הרי לא ניתן לצפות מתי יהיו צירים ומתי תהיה הלידה מהתחלת הצירים ? איך בכל זאת ניתן לשלב זאת? אם מפסיקים כמה ימים סמוך ללידה להזריק זה יכול להיות מסוכן? 5. מה לגבי הנקה האם ניתן להניק ולהזריק קלקסן?זה לא עובר לעובר? הרי צריך להזריק 6 שבועות לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקלקסן
ד''ר אוולין שבד01/02/2009את מקבל מינון מניעתי של 40 מ"ג קלקסן ליום. בגלל סיפור של הפלות חוזרות את צריכה לבצע ב. דם לפעילות ANTI F XA . הבדיקה בין 3 ל4 שעות אחרי הזריקה. התחום המניעתי: 0.3 -0.5.
אחרי 12 שעות מהזריקה אין סכנה של דימום.
הקלקסן לא עובר לעובר ולא מסכן אותו.
את צריכה להיות במעקב במרפ' להריון בסיכון עקב הפלות חוזרות.
ידריכו אותך לגבי בדיקות ולידה. יש הרבה ניסיון עם הטיפול בקלקסן.
בהצלחה! ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירות נמוכותדוד סידי28/01/2009
לאחרונה ב 3 בדיקות דם בהפרש של כחודש וחצי יצאו תוצאות נמוכות(משמאל לימין): WBC 3.6 3.6 3.6 Neutrophiles 1.7 1.9 1.6 Neutrophiles% 47.60 52.50 45.00 Monocytes 12.1 10.1 9.1 בעיון בבדיקות לאורך השנים רואים שערכים אלו תמיד היו נמוכים(אבל לא עברו את הגבול) למשל ה WBC היה באיזור 4 או 4.4 הרופאת משפחה אומרת שאין בכך משהו חריג כי ממילא התוצאות היו נמוכות תמיד ואולי זה אופייני אבל הפנתה אותי לכל מקרה להמטולוג אוסיף רק שהשנה עשיתי פעם ראשונה חיסון מגד שפעת אבל קיבלתי אותו כמה חודשים לפני הבדיקות בתחילת החורף מה אפשר להבין מכך? תודה דויד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוקופניה
ד''ר אוולין שבד01/02/2009יש הרבה סיבות ללאוקופניה! האבחנות שונות לפי גיל, מוצא, טיפול תרופתי.....
אני מסכימה שאתה צריך להבדק אצל המטולוג כדי להגיע לאבחנה מדויקת ולהמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)