מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- essential thrombocytemiaelit08/04/2009
אני בת 71, באופן כללי בריאה, המחלה אובחנה אצלי לפני שנתיים וחצי. כולל JACK 2 חיובי.
מאז אני מקבלת באופן קבוע hydrea ואספירין. באופן קבוע הטרומבוציטים אצלי מתחת ל400000
עברתי לפני שנה נתוח חרום, אפקנדקטומי, ללא השפעה על רמת הטסיות.
התלונה העיקרית שלי היא עייפות.
מאחר וידוע לי שהHYDREA בעלת תכונות מסרטנות, ולאור העייפות הרבה שאני זוקפת לנטילתה,
שאלתי: האם לא כדאי להפסיק את ה HYDREA אפילו לתקופת נסיון.
ההמטולוג שמטפל בי "כועס" לשאלתי ועונה אם את רוצה תפסיקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר elit
פרופ` אלן ברבי10/04/2009המחלה מאוזנת היטב עם הטיפול ורצוי להמשיך
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ברזל. 4 חודשים לאחר כימו אחרונדנה08/04/2009
שלום
אני בת 40
4 חודשים לאחר כימו אחרון. בד' מח עצם לפני 3 חודשים. תקין. בד' פיש אחרונה לפני כחודש: תקין.
בבדיקת דם אתמול - רמת ברזל 177 (בדיקה קודמת היה תקין: 84)
פריטין - 755
נוטרופילים ירד מ-3.5 ל-2.7
B12 - 263
המוגלובין 13 (כך גם בבדיקה קודמת)
טסיות - 141 (בדיקה קודמת היה 114)
מה יכולה להיות הסיבה לחריגות? ובעיקר הברזל, מה יכול לגרום לברזל להיות חורג?
נ.ב. לגבי הבדיקה הקודמת, מדובר בבדיקה שנעשתה כחודשיים לאחר הכימו האחרונה (כחודש מיום היציאה מבידוד)
הבנתי שחריגה בברזל יכולה לנבוע מעירויי דם. ואכן קיבלתי עירויי דם לאחר הכימו (בזמן הבידוד)
אבל אם זה נובע מהעירויים, מדוע הבדיקה הקודמת (שהיתה חודש לאחר יציאה מבידוד) הראתה רמת ברזל תקינה?
*חולת לוקמיה AML* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
פרופ` אלן ברבי10/04/2009נכון שעליה רמות הברזל נובעות בעיקר מעירוי דם.
ההבדלים לא משמעותיים במקרה שלך
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בהריוןשירי07/04/2009
שלום,
אני בהריון בשבוע 24, בבדיקות הדם שערכו לי לאחרונה יצאו התוצאות הבאות:
HB 9.2
RBC 3.05
HCT 27.2
IRON 61
FERRITIN 29
B12 372
FLOIC ACID 31.9
PLT 352
רציתי לציין שלפני ההריון היה לי המוגלובין 12.5.
אני לוקחת 85 מ"ג ברזל טבעי ביום ועם זאת מחודש לחודש צונח ההמוגלובין שלי בצורה משמעותית. מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם פשוט להעלות עוד את כמות הברזל שאני לוקחת?
יש טעם לעשות עירוי ברזל בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
פרופ` אלן ברבי10/04/2009מדובר במקרה קלסי של אנמיה בהריון קשורה לצרכים של העובר.
צריך להגדיל את הכנסות של מרכיבי ברזל או באוכל-בשר,כבד,עדשים...-או בכדורים
שמכילים כמות יותר גדולה של ברזל.לקחת אותם עם כוס מיץ לפני האוכל.עירוי ברזל לא מומלץ בהריון !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
שירי10/04/2009קודם כל תודה רבה על התשובה.
שכחתי לציין את ערך הMCV שהוא 89.2. ממה שהספקתי לקרוא ערך תקין של MCV עם המוגלובין נמוך מראה על אנמיה נורמציטית. האם זה המצב אצלי? האם ערכים כאלה מסכנים את העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטותאורית06/04/2009
שלום, מה לדעתך עליי לעשות לאחר תוצאת אולטרסאונד מפשעות זו, בהתחשב בעובדה, שלפני 4נ חד' אובחנה מחלת שרטת חתול בביופסיה פתוחה ממפשעה נגדית:
מפשעה ימנית ( שלפני 4 חד' לא היה בה כלום
קשר לימפה עם סינוס שמור בגודל 16 מ"מ
צביעה מעט ערה בדופלר צבע
מפשעה שמאלית ( שהיה בה, עד לפני חודש בלוטה נוספת גדולה שנסוגה לגמריי)
קשרי לימפה בודדים, עם סינוס שמור עד 1.0 מ"מ
צביעה עדינה יותר מאשר מימין
כלי דם ב.מ.פ מפשעתיים
* מה הכוונה סינוס שמור?
מה הכוונה "צביעה עדינה"
סליחה על השאלה הארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
פרופ` אלן ברבי07/04/2009קודם לעביר התוצאות למי שביקש...
נראה לי שהממצאים תגובתיים אבל רצוי לשים אותם בקנטקסט
הכללי.סינוס זה ממצא אנטומי.לא יודע ממשעות הצביעה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם MCVאורלי06/04/2009
שלום רב!
אני בהריון שבוע 9 לאחר 2 הפלות.
בבירור המטולוגי נמצא שאני הטרוזיגוטית ל MTHFR
וה B12 היה נמוך. כרגע אני מקבלת טריקרדיה ורמת ה B12 בסדר (386).
בבדיקת דם מאתמול וגם באחרות מהתקופה האחרונה
התקבלו ערכים קצת גבוליים:
MCV 94.1
MCHC 32.6
MCH 30.7
שאר הבדיקה היתה תקינה
האם יש לכך משמעות?
האם יתכן קשר להפלות?
בתודה רבה מראש
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
פרופ` אלן ברבי10/04/2009את מקבלת חומצא פולית וזה בסדר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהדלילה05/04/2009
לפני חמש שנים עברתי ארוע של d v t ,עברתי את כל הבדיקות טופלתי שנה בקומדין ,מאז לא נבדקתי שוב בנושא קרישה.
בשבוע שעבר נפטרה בת אחותי בת 21 מתסחיף ריאתי פתאומי.
האם עלי להבדק שוב לדעת מה מצב קרישי הדם אצלי או שהבדיקה מיותרת.יש לציין שבבדיקות שעשיתי לא נמצא פגם גנטי,גם ביתי בת 26 עשתה פרופיל תרמבוליה ולא נמצא שום דבר גנטי.
טופלתי בבית חולים וולפסון אצל דר וינדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלילה
פרופ` אלן ברבי06/04/2009אני בטוח שעברת בירור מקיף ואפשר לשאול
לרופא המצוין שלך אם נעשו אצלך כל הבדיקות
של תרומבופיליה. הסיפור של אחיאנית שלך מאוד טרגי
ורצוי למסור הפרט המשפחתי זה להמטולוג.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרין ואספיריןיעל05/04/2009
שלום,
חולה שמאושפזת בבית חולים מקבלת זריקות הפרין כדי למנוע קרישי דם בגלל חוסר תנועה. נותנים לה גם אספירין. האם ניתן לקבל את שניהם ?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג
פרופ` אלן ברבי06/04/2009כן ניתן לקבל את שנהם אבל מגביר ה סיכון לדימום.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמבוציטים נמוכים בהריוןג'ני05/04/2009
לפני ההריון הטרומבוציטים שלי היו בערך 200 אלף, היום אני בשבוע 30 ויש לי 115 כל שבועיים אני בדיקה וזה צונח, האם יש סיבה לדאגה, והאם זה מזיק לעובר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיני
פרופ` אלן ברבי05/04/2009יש ירידה ,אבל לא חמורה וצריך להמשיך המעקב.
מדובר ב gestational thrombopenia שחולפת אחרי לידה
ולא מחייבת טיפול בדרך כלל.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה של העור- קוטיסשמרית04/04/2009
שלום רב,
לאימי איבחנו לוקמיה של העור,
עם "מופע" עורי של גידולים בכל חלקי גופה.
הטיפול שהיא מקבלת הוא טיפול כימותרפי של חולי לוקמיה מסוג AML .
בחיפושי במגזינים רפואים שונים באינטרנט לא הצלחתי למצוא חומר על סוג הלוקמיה הזו.
ושאלתי היא, היכן אוכל למצוא חומר לקריאה, מאמרים, מחקרים וכו' על סוג הלוקמיה הזו.
תודה רבה
בכבוד רב,
שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמרית
פרופ` אלן ברבי05/04/2009יתכן שלאמך יש לויקימיה ובנוסף תסנינים בעור
זה נדיר אבל קיים בסוג מסויים של AML
בדרך כלל התסנינם נעלמים עם הטיפול.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם קרשיות יתרגל03/04/2009
פרופ' שלום
אני בת 33 ולשם קבלת מרשם גלולות חדש התבקשתי לעבור בדיקות קרשיות יתר
להלן התוצאות אודה לתשבותך באם הן בעייתיות:
pt inr - 0.89
pt sec - 9.7
pt - 100%
aptt sec - 23.5
כמובן שאחזור לרופא שלי עם הבדיקות אבל התור רק בעוד כחודש ימים ורציתי לדעת יותר לפני כן.
תודה רבה, גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
פרופ` אלן ברבי05/04/2009תוצאות האלא הנם של קרישה רגילה ולא של קרישיות יתר.
הן תקינות !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליצטמיה ורה ועודבת03/04/2009
שלום
בן משפחה שלי אובחן כחולה בפוליצטמיה ורה לפני מס' שנים. בבדיקות נמצאו מס' קרישי דם בזורים שונים בגוף כולל חסימה כלייתית.
בזכות טיפול הדוק מיד עם האבחון החסימה שוחרהה וכיום הוא נוטל קבוע קומדין.
הטחול גדול וממשיך לגדול.
העייפות ושאר התסמינים גם קיימים ועם הכל הוא מסתדר.
בעיה אחת שלא מצליחים למנוע אותה צצה אחת לשבועיים- חודש- השוק של רגל ימים מתנפחת כאובה ואדומה בכל פעם שהוא נמצא במאמץ כלשהו, אפילו יום עמוס בעיסוקים ולאו דווקא פיזיים.
לעיתים המצב מחמיר כל כך שהוא מקבל אנטיביוטיקה (ולא ברור אם היא זו שמפחיתה את הנל או שזה נרגע מעצמו?).
שאלתי היא, אם צמיגות הדם מאוזנת על ידיה קומודין - למה ברגל הזו תמיד יש נפיחויות וכו'?
אגב בדיקות דופלר רבות ובבדיקות של מס' רופאים אל נמצאה חסימה באזור או באגן ואין הסבר ספציפי לכך.
שאלתי השנייה, מה ניתן לעשות על מנת למנוע? הוא לא יכול להימנע מעבודה.
שאלה שלישית, אני קוראת על תוחלת חיים שונה בספרות המקצועית. בחלק מדברים על מס' שנים ובאחרים מדברים על כ20 שנה- במידה ומטפלים היטב במחלה. האם במצבו, בחור בן 40, כשהמחהל אובחנה לפני שלוש שנים, בעת שכבר היו לו קרישי דם במס' זורים, עם טחול מוגדל, והקזות דם מרובות- ורק כעת מתחיל טיפול בהידראה, הוא נחשב חולה "קשה" או "קל"? ומה עמדת הספרות העכשווית לגבי תוחלת החיים לחולים מהסוג הזה?
ושאלה אחרונה, האם מישהו מבני המשפחה צריך להיבדק? האם מדובר במשהו גנטי או תורשתי?
בתודה גדולה וחג שמח,
שנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
פרופ` אלן ברבי05/04/2009לא מדובר במחלה גנטית .
מדובר במקרה קשה של פ.ו. עם תופעות תרובוטיות שבדרך כלל נמנעות ע" אספירין.
רצוי לפנות לרופאי משפחה,המטולוג,כלי דם שעוקבים אחרי החולה כדי לקבל תשובות לשאלותך.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת מח עצם בגיל 50יעל02/04/2009
שלום רב,
אני מועמדת לתרום תרומת מח עצם ואני בת 50
רציתי לדעת מה הסכנות לתרום מח עצם אילו תופעות לוואי כאבים , בעיות שיכולות לצוץ כתוצאה מהתרומה (שבירת עצמות) והאם בגילי המתקדם זה יותר מסוכן לתרום ?
כמו כן כמה זמן צריך לקחת חופש מהעבודה ואילו בעיות בריאותיות יכולות להיות לאחר מכן והאם יש דברים מסויימים שצריך לעשות לפני ואחרי התרומה (לאכול אוכל מסוים , ספורט וכד')
אשמח לתשובתכם המהירה
תודה מראש
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ` אלן ברבי05/04/2009אני בטוח שההמטולוגים המשתילים והמתאם השתלות
היציגו לך את כל פרטים הקשורים לפעולה זו ,ואם לא לפנות אליהם.
כל הכבוד על הסכמתך לתרום מח עצם !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילו לאבא שלי בן 55 סרטן CLLפרופ` אלן ברבי01/04/2009
גילו לאבא שלי בן 55 סרטן CLL הוא נמצא כרגע במעקב, צריך לבוא כל חודש ולעשות בדיקות דם, כרגע הוא נחשב בריא על פי הרופא והוא יהיה במעקב אצל הרופא. שאלתי היא מהי תוחלת החיים של חולה CLL ? עם המחלה תתפרץ האם אפשר לקבל תרומת מוח עצם? כדאי לבדוק עכשיו עם יש התאמה במשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
פרופ` אלן ברבי02/04/2009קודם כל רצוי להיות במעקב רופא המשפחה והמטולוג.
הפרוגנוזה של המחלה נקבעת ע" פרמטרים שלא נמצאים בידיעתי.
בקרוב העמותה למחלתCLL תפתח אתר אינטרנט ותוכל עם אבה שלך לקבל כל הפרטים
ולהיות ידיד העמותה.נודיע על הפתיחה בעיתונות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LYM נמוך מאדמיכל01/04/2009
אני בהריוןב שבוע 19. בבדיקת דם יצא לי NEUT 80.4 ו- LYM 11.4 .
לפני חודשייםNEUT 79.1 ו- LYM 14.5.
ממה האם יש חשש לסרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
פרופ` אלן ברבי02/04/2009לא.
המספרים שנתת לי הם אחוזים של מס.WBC שלא נמסר.
צריך להתייחס למספר אבסולוטי
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת מח עצם ולידהשרון01/04/2009
שלום
האם לאחר השתלת מח עצם מתורם זר ניתן להיכנס להיריון וללדת תינוק בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
פרופ` אלן ברבי02/04/2009סיטואציה יחסית נדירה....
רצוי לשאול השאלה למשתילים שטופלו אם מדובר במקרה ספציפי
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)