מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן ביצוע בדיקותשרה02/01/2009
שלום, ב-22.12 לקחו לי בקופת חולים דם למספר בדיקות. אתמול 1.1קיבלתי תוצאות של חלק מהן. רציתי לדעת כמה זמן צריכים לחכות לביצוע הבדיקות הבאות כי אמרו לי שהן בדיקות מיוחדות אבל לא ידעו במשרד להגיד לי מתי אוכל לקבל את התשובות: TPHA; אלקטרופורזיס של חלבוני דם;אימונואלקטרופורזיס; נוגדן נגד גרעין (ANA-ANF); נוגדים ל-DNA; Na/K; Gamma-GTP; CRP. התשובה חשובה לי כדי לקבוע תור לרופא המטפל. בתודה ושבת שלום, שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן לקבלת תוצאות של בדיקות
ד''ר אוולין שבד05/01/2009אני לא אחראית על מעבדות אבל מניסיוני תוצאות בדיקות שציינת יכולות להגיע אחרי שבועיים. נקווה לתוצאות טובות! ד"ר שבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן או CARTIA?לימור30/12/2008
שלום רב, אני בשבוע 11 להריון השני שלי. ההריון השני הסתיים בשבוע 33 עם לד גבוה ועלייה בתפקודי כבד. הייתה התלבטות האם מדובר ב ACUTEFATTY LIVER OF PREG או לחילופין HELLP חלקי. הלידה הייתה בקיסרי וטופלתי לפני בקריו. בכל מקרה תפקודי כבד חזרו לנורמה לאחר חודש ובבירור להפרעה במטבוליזים חומ היה שלילי. בירור טרומבופיליה לא העלה דבר פרט לרמה גבוהה של פקטור 8 בבדיקה חד פעמית. מומחה להיי ריסק ממליץ על זריקן קלקסן בעוד ההמטולגית ממליצה על טיפול ב CARTIA ומתנגדת לזריקת הקלקסן, מה דעתך? האם את זקוקה למידע נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר F VIII גבוה
ד''ר אוולין שבד01/01/2009F VIII, עולה בהריון. לפי הכתוב בדקו פעם אחת F VIII שהיה גבוה. האם זה היה בהריון? כמה גבוה?
לפי הספרות אין קונסנסוס לגבי טיפול. אבל אם F VIII היה גבוה ללא הריון זה שונה .
ממליצה לחזור על רמת F VIII ואם זה גבוה מאוד (250%). אז יש לשקול טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןיעל30/12/2008
שלום רב עקב שתי הפלות חוזרות ,נשלחתי לבדיקות קרישיות יתר. נמצא lupus anticoag.APTT-1.89, כשהגבול העליון הוא 1.70. האם זאת יכולה להיות הסיבה? הגינקולוג שלי המליץ לקחת קלקסן או אספירין בהריון הבא. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן בהריון
ד''ר אוולין שבד30/12/2008קודם כל האם עשית בדיקת הדם לLUPUS ANTICOAGULANT פעם אחת או פעמיים בהפרש של 2-3 ח'. אם התוצאה חיובית בשתי הבדיקות את צריכה לעבור בדיקות דם נופות לאבחנה של ANTIPHOSPHOLIPID SYNDROM.
2 הפלות היו באיזה שבוע של הריון?
ממליצה לך לפנות להמשך בירור במרפ' המטולוגית כדי לקבל תמונה מלאה ולתת לך יעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותפ30/12/2008
מאחר ולא היתה התיחסות לשאלתי שואלת שוב. אני אחרי 2 הפלות אחת בשבוע 12 השני שבוע 23.כרגע בהריון שבוע 14. עשיתי בדיקות לקרישיות, להלן חלק מהתוצאות שנראות לא תקינות לרופא. השאר תקין. cardiolipn igG 15.7 cardiolipn 10.1 mpl/ ml הרופא ממליץ לקחת אספירין רופא אחר ממליץ על קלקסן. המלצתם היתה גם להתיעץ עם המטולוג, זה מה שאני עושה. אשמח לשמוע את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקרישת יתר
ד''ר אוולין שבד30/12/2008בדיקה אחת של ANTICARDIOLIPIN בלבד אינה מספקת לאבחנה של ANTIPHOSPHOLIPID SYNDROM.
אם היו לך 2 הפלות בעבר את צריכה לעבור בירור מקיף.
בפורום זה לא יכולים לתת תשובה על טיפול כל כך חשוב על סמך תוצאה אחת. ממליצה שתפני בהקדם למרפ' המטולוגית לבירור מלא ולהתיעצות עם המטולוג מומחה לגבי סוג הטיפול הדרוש במצבך ולפי תוצאות של בדיקותך. יתכן ואספירין אינו מספיק וההמלצה תיהיה לקבל זריקות קלקסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור של תאים בלסטיםשירה25/12/2008
שלום
אני מאובחנת כחולת לוקמיה ומעניין אותי לדעת:
1. איך אפשר לדעת מתוך תוצאות בדיקת הדם, מה שיעור התאים הבלסטיים?
2. הבנתי ששיעור בלסטיים של 0-5% בלסטיים זה תקין. השאלה: שיעור של בלסטיים מתוך מה? מתוך סך הכדוריות הלבנות? WBC ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה על תאים בלאסטים
ד''ר אוולין שבד29/12/2008בספירת דם הבלאסטים מופיעים לרוב כתאים לבנים מסוג LUC. הסתכלות על משטח ע" תכנאי מעבדה או רופא היא בדיקה יותר טובה.
בדם פריפרי לא צריך להיות בלאסטים. במח עצם % הבלאסטים הינו עד 2% אצל אנשים בריאים.אצל חולי לאוקמיה עד 5% בלאסטים במח עצם נחשב כתקין. % הבלאסטים מכלל התאים המגורענים במח עצם.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 7 סטייה מטווחי נורמה ושאלותנדב25/12/2008
שלום, בבדיקת אימונולוגיה שעשיתי לאבחון פקטור 7 נמצאתי כי הערך שלי הוא 39%. לפי הבנתי טווח הערכים הנורמלי מתחיל ב 55% בתשובות נוספות מהבדיקה נרשם כי לא נמצא חלבון מונוקלונלי. ראשית, מה המשמעות של חוסר בפקטור 7, האם זה מסוכן, האם קיים חשש בניתוחים או בפעילויות ספורטיביות כלשהן, אני צריך לחשוש ממשהו או לשים לב ביתר שאת? במידה ונפצעתי פיזית ביד, האם תהליך ההחלמה יהיה ארוך יותר? האם חוסר זה הוא משמעותי מבחינה קלינית? ממה זה נוצר? לפי הידוע במשפחתי, אין לנו מישהו שהיה לו את זה כך שסביר להניח כי אין זה משהו תורשתי, בבדיקות כבד שעשיתי נמצאתי כי תפקודי הכבד שלי תקינים. מודה לתשובתכם, נדב, בן 25, מרכז הארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר F VII
ד''ר אוולין שבד29/12/2008חוסרתורשתי ב F VII הינו נובע ממוטציה של הגן לF VII אשר נמצא על כרומוזום 13.
ישנן מספר מוטציות ידועות.
חוסר נרכש בF VII הוא משני לבעית כבד או חוסר בויטאמין K.
בד"כ אנשים עם חוסר קל ( מעל 5%) אינם סובלים מדימומים אך הקורלציה בין רמת הגורם קרישה לנטיה לדימומים אינה מובהקת.
עם 33% F VII בד"כ אין דימומים ספונטאנים וגם אין דימום חזק אחרי פציעה קלה.לא ממליצים על מגבלה בפעילות ספורטיבית רגילה. בזמן פציעה קשה או ניתוח יש לשים לב האם הדימום מוגזם.בכל מקרה יש ליידע את רופא המטפל והחוסר (הקל) צריך להפיע באבחנות בגיליון הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמיךדליה25/12/2008
קיבלתי תשובות של בדיקות-דם כולסטרול 227.2 טרגליצרידים 277 ויטמין B12 -152 HB 17.1 HCT 51..2 MCHC -32.3 שאלתי היא: מה פשר של הומוגלובין כזה גבוה ויש לציין שעשיתי בדיקות לפני שבועיים, והערך של ההמוגלובין היה:16.5 ולאחר שבוע שוב בדיקות דם ואז התברר לי שההמוגלובין הוא:17.1 דבר זה מאד מדאיג אותי ,ומדוע זה עולה בצורה כזו מהירה מה הסיבות המדאיגות שמביאים לתוצאה כזו? והאם יש איזה שהיא בעיה בריאותית כל שהיא שיכולה לגרום לתוצאות האלו ? אודה לתשובתכם המהירה המודאגת בטרוף ויש לציין שהנני מעשנת אבל אף פעם לא היה לי המוגלובין כזה גבוה ההמוגלובין שלי תמיד היה נע בין -12 ל- 13 . בתודה דליה וחג-שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין גבוה
ד''ר אוולין שבד29/12/2008רמה גבוה של המוגלובין יכול לנבוע ממספר סיבות משניות או ראשונית.
הסיבות המשניות קשורות לחוסר חימצון תקין של הדם ( עישון, מחלות לב או ריאה) ,או ממחלת כליות, תרופות...).
המחלה הראשונית הינה יצירה מופרזת ללא וויסות של כדוריות אדומות ע" מח העצם. מדובר לרוב בפוליציטמיה ורה שהיא אחת ממחלות מיילופרולפרטיביות.
יש מספר סימנים קלינים ומעבדתיים. ממליצה שתפני למרפ' המטולוגית לצורך בירור , אבחנה וטיפול (אם צריך).
לפי הרשום יש גם חוסר בB12. גם זה שייך להמטולוגיה וצריך לבצע בירור ולטפל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לבדיקת קרישת דםסיליס עליזה25/12/2008
שלום רב בני בן 34 נמצא באופן קבוע במעקב עקב קריש דם ברגל בכול יומיים הוא עושה בדיקה לקרישת דם נכון להיום הבדיקה היא 3.3 אנו מבקשים לרכוש עבורו מכשיר לבדיקה ביתית אבקש ייעוץ איזה מכשיר לרכוש והיכן ניתן לרכוש תודה מצפה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לבדיקת קרישה
ד''ר אוולין שבד29/12/2008יש מכשיר בשם קואגו צ'ק S. הוא נותן תשובת PT מדויקת (אחרי בדיקת השוואתית מול מכשיר מע' קרישה של בית חולים). חברת פארמטופ.
ניתן לבצע בדיקת PT עם סטיק מדקירה באצבע ( כמו בדיקת סוכר).
המכשיר נותן לחולים נוחות ואמינות ואפשרות של הצאמת מינון של קומדין.
בד"כ מספיק לבצע בדיקת PT פעם בשבוע . ואם הPT מאוזן אפשר גם פעם בשבועיים עד פעם בחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בפורום הזה אין תשובותפנינה24/12/2008
לכל הכותבים, שימו לב שלא עונים פה לשאלות אז אל תטרחו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תגובה!
ד''ר אוולין שבד29/12/2008מעכשיו אשתדל לענות על שאלות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי לראות תשובות
פנינה29/12/2008התחילו תשובות באתר לשמחתי, ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pttshira24/12/2008
שלום, בבדיקה שלפניי ניתוח קטן נמצא כי ערך הPTT שלי גבוה (50) וירד קצת לאחר יומיים ל - 43 מצאתי בבדיקות ישנות שערכתי שערך הPTT היה תקין (בדיקה לפני 4 שנים). מה יכול להיות הגורם שמעלה את ה PTT? האם זה משהו שיכול לצוץ פתאום ? (אני בת 52) האם יתכן ודימומים מוגברים במחזור מושפעים מהערך הזה? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTT מאורך
ד''ר אוולין שבד29/12/2008PTT מאורך עכשיו עם עידות לPTT תקין בעבר שולל חוסר מולד של גורם קרישה. יתכן ויש סיבה נרכשת כמו לקיחת דם לא תקינה או זמן ממושך בין הלקיחת דם לביצועת בדיקה.
יש גם אפשרות של קיום נוגדנים ( LUPUS ANTICOAGULANT ) או אניביטורים לגורמי קרישה.
ממליצה שתפני למרפ' המטולוגית- קרישה בב"ח לבדיקות מעבדה מדויקות וא"כ ליעוץ על אבחנה וטיפול (אם צריך). בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהוא עונה בפורום הזה?פנינה23/12/2008
שלום אני לא רואה תשובות לשאלות האחרונות, רלא ברור לי אם יש טעם לשאל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל
ד''ר אוולין שבד30/12/2008חוסר ברזל נפוץ בהריון, כדי לעלות מהר יותר רמת הברזל וההמוגלובין נותנים עירוי ברזל.
כעת לאחר הריון ממליצה לקחת ברזל פומי במינון של 2 כדורים ליום ( פרוגראד או פרוגרדומט או פריפול) . יש להקפיד גם על תזונה עשירה בבשר אדום (בקר, הודו אדום..) קטניום פירות ירקות. לא לשתות הרבה תה וחלב.
במידה ואינך סופגת טוב את הברזל פומי או שיש תופעות לוואי קשות יש להתיעץ עם המטולוג כדי לערוך בירור ואולי לשקול לקבל שוב עירוי ברזל.
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוךאילנה23/12/2008
בעיה של ברזל נמוך. אחרי חמישה הריונות - בשני הריונות אחרונים עברתי עירויי ברזל (בין 10-15). כעת בעקבות כאבים ביד שמאל - עברתי בדיקות דם מקיפות והתברר שיש לי פרטין פחות מ- 2. מה עלי לעשות? שוב עירויי ברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל
ד''ר אוולין שבד30/12/2008חוסר ברזל נפוץ מאוד בהריון במיוחד בטרימסטר השלישי.
כדי לעלות מהר את רמת הברזל וההמוגלובין ולחסוך ממך תופעות לוואי אפשריות (לרוב עצירות או הפרעות במע' העיכול) קיבלת עירוי ונופר .
כעת(ללא הריון) אם עדין את סובלת מאנמיה מחוסר ברזל מולץ לקחת טיפול פומי בכדורי ברזל (פריפול או פרוגראד או פרוגרדומט) לפחות כדור פעמיים ביום.
במידה ואינך סופגת או הברזל (אין עליה ברמת הברזל ופריטין והמוגלובין) את צריכה לעבור בירור.
את הברזל מומלץ לקבל עם מים או מיץ.
יש להקפיד במקביל על תזונה עשירה בבשר אדום, ביצים, קטניות, פירות וירקות. לא לשתות תה .
במידה ואת סובלת מדימומים קשים מולץ להבדק אצל רופא נשים שיחליט האם להפנותך להמטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה מתמשכת ב- Neutrophilsמיה דורפן21/12/2008
יש לי אנמיה קלה במשך שנים. לפני כ- 4 שנים התגלה אצלי לחץ דם גבוה כנראה קשור לגיל המעבר. הלחץ דם מאוזן ע"י חצי כדור דיובאן 80מ"ג ושני כדורי דראלין ביום. אולם יש ירידה ב- Neutrophils בבדיקה האחרונה ירד ל- 19.1% ו- 0.98# .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאוטרופניה
ד''ר אוולין שבד30/12/2008לפי הספרות התרופה DIOVAN יכולה לגרום לנאוטרופניה.
לפי פניתך הנאוטרופניה הולכת ומחמירה לכן ממליצה לך לחזור לרופא שהמליץ על דיובן ולבקש להתיעץ איתו .
לגבי האנמיה יש הרבה סיבות ולכן יש צורך להגדיר איזה סוג של אנמיה יש לך האם היא מחמירה או יציבה?
יש לבצע בירור על פי סוג האנמיה ולטפל בהתאם.
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות ועודsara16/12/2008
היי אני מאובחנת מזה 5 שנים כחולה בתסמונת APLA אשמח לדעת אם מגיעות לי איזשהן זכויות סוציאליות או הקלות בביטוח לאומי, על סמך זה שהמצב לא צפוי להשתנות (כרוני) אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APLA
ד''ר אוולין שבד30/12/2008תסמונת APLA מורכבת מאוד. לפעמים יציבה עם טיפול ולפעמים למרות הטיפול מופיעים סיבוכים. עובדת סוציאלית יכולה לעזור לך למלא טופסים לביטוח לאומי ועל סמך תופעות קליניות של מחלתך , סיבוכים, מגבלות וסוג הטיפול שאת מקבלת יתכן ומגיע לך הטבה.
בברכה ד"ר שבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לקרישיותפ12/12/2008
עשיתי בדיקות לקרישיות בגלל הפלות. cardiolipn igG 15.7 GPL \ ml . cardiolipin igm 10.1 mpl /ml . האם זה בסדר? האם צריך לקחת משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פ14/12/2008רוצה לציין שאני כרגע בהריון שבוע 12+4, רופא נשים ממליץ לקחת אספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)