מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דםרחל25/03/2009
שלום רב,
היום ביצעתי לבני, בן 9 חודשים בדיקת דם.
רוב הערכים הינם מחוץ לטווח הנורמה
האם יש מקום לדאגה? מה לעשות?
ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 12.0 WBC
8.1- 4.2 M/ul 5.1 RBC
18- 13 g/dl 11.8 HB
52- 37 % 36.7 HCT
400- 130 K/ul 443 PLT
94- 80 fL 72.0 MCV
31- 27 pg 23.1 MCH
- g/dl 32.0 MCHC
- % 14.5 RDW
5.2- 0.9 7.3 LYMP.abs
48- 19 % 60.8 LYM%
8- 1.9 3.2 NEUT.abs
74- 40 26.8 NEUT%
1- 0.16 1.2 MONO.abs
9- 3.4 % 10.1 MONO%
0.8- 0 0.2 EOS.abs
7- 0 % 1.5 EOS %
0.2- 0 0.1 BASO abs
1.5- 0 % 0.8 BASO %
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
פרופ` אלן ברבי28/03/2009אני לא המטולוג ילדים !
רצוי לפנות לרופא ילדים שידריך אותך מה לעשות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמבופיליהענת25/03/2009
שלום רב לרופא,
עברתי בירור מלא ונמצא שאין קרישיות יתר.
אם אלו התוצאות, איך אפשר להסביר שבשתי הלידות בבדיקה של השלייה נמצאו קרישי דם?
שאלה נוספת - האם בעת ווסת יש סיכון מוגבר לקרישי דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
פרופ` אלן ברבי28/03/2009לשאלה השניה התשובה היא לא.
בקשר לשאלה ה 1 לפנות לרופא נשים שידריך אותך
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת מח עצםגאיה25/03/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול האם אדם שתרם מח עצם פעם אחת יוכל לתרום שוב?
במידה וכן , האם יש הגבלת זמן, כלומר כמה זמן צריך לעבור בין תרומה לתרומה?
מה המשמעות של קבלת זריקות הניופוגן .? לא מבחינת מה הן עושות, אלא מבחינת אדם בריא
שמקבל אותן, האם יכולות לגרום נזק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאיה
פרופ` אלן ברבי28/03/2009נדיר לתרום פעמים אבל זה אפשרי אחרי מספר חודשים.
הנויפוגן מגביר תאי אב בדם.
לא ידוע על תופעות חריגות אבל כמובן לפני הפעולה וחתימה על תופס הסכמה
צריך לשמוע הנחיות וסיבוכים פוטנציאלים ע" מבצעים הפעולה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקרישת יתרפאולינה24/03/2009
שלום
אני בת 34 בהריון בשבועה 16 שלחו אותי לעשות בירור לקרישת יתר עקב סיבוך בהריון קודם
להלן תשובות שקיבלתי
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
37- 25 Sec 32.0 APTT-sec
1 1.25- 0 <1 LAC-RATIO
42- 31 Sec 36.2 LAC-LA-SCR.-DRVTLAC
38- 30 Sec 31.6 LAC-LA-CONFIRM-DRVVT
1.25- 0 1.15 LAC-RVVT
34- 24 Sec 37.7 PTT(FSL)
35- 27 Sec 36.6 PTTFS
1.2- 0 1.03 PTT(FSL)/PTT(FS)
140- 60 % 53 PROT-S ANTIGEN (FREE
- 107.00 APCR PTT APC+CACI2
3.5- 2.1 Ratio 2.71 APCR RATIO
- Sec 39.50 APCR PTT CaCLI2
140- 70 % 119 PROTEIN C ACTIVITY
120- 80 % 113 ANTITHROMBIN-III
פירוט הערות
מציין הערה
1
PTT P+NP/NP
עם תשובות תקינות או אני צריכה זריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאולינה
פרופ` אלן ברבי28/03/2009נמצא PROT S נמוך אבל זה קשור להרין
יתר הבדיקות בתחום הנורמה.
רצוי לארות את התשובות לרופא נשים ויעץ קרישה
ולקבל הנחיות מתאימות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה מזוהמת באיזור קרסול ימיןיונתן24/03/2009
שלום רב היתה לי בליטה ברגל ימין במשך 6 שנים אשר לא כאבה כלל, לא מזמן אותה בליטה החלה לכאוב ברמות שלא יכלתי ללכת על הרגל, וכן הרגל התנפחה למימדים עצומים הופנתי לכירורג והוא פתח את הבליטה ואמר שזה המטומה מזוהמת והוציא את קרישי הדם שהיו שם. בנוסף עשיתי בדיקות דם ולהלן הממצאים: ANTINUCLEAR AB יצא שלילי DNA (DS) AB יצא 6.1 כאשר ערכי הנורמה הם בין 0-30 RHEUMATOID FACTOR יצא 8.44 כאשר הנורמה נעה בין 0-15 COMPLEMENT C3 יצא 131 שערכי הנורמה הם 90-180 COMPLEMENT C4 יצא 27.8 כאשר ערכי הנורמה הם בין 10-40 C-REACTIVE PROTEIN יצא 0.33 שערכי הנורמה הן בין 0-0.50 ברצוני לציין שגילו אצלי שהייתי תינוק מארפן סינדרום אבל ברמה קטנה ביותר אשמח לקבל תשובה האם התוצאות תקינות ואם לא אז לאיפה להמשיך טיפול תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ינתן
פרופ` אלן ברבי28/03/2009הבדיקות שבוצעו לא שייכות לתחום של המטולוגיה
לפנות לרופא המשפחה בקשר להשלמת הבירור
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה נפוחותחי24/03/2009
שלום רב, מזה כחודש אני סובל מנפיחות בבלוטות הלימפה בבית השחי ומתחת ללסת. בבדיקות דם שלי נמצא מדדים גבוהים של אנזימי כבד. אני סובל ממחלת FMF. לפני מספר ימים היה לי התקף של המחלה ולצורך הרגעתו אני נוהג ליטול וולטרן. עם נטילת התרופה, הבלוטות נעלמו כלא היו. האם מדובר בדלקת שעקבות לה לא נמצאו בבדיקות דם ? אני מוזמן למומחה לכבד ואערוך בדיקות יסודיות. השאלה האם זה אינדיקטור שיכול להרגיע ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חי
פרופ` אלן ברבי28/03/2009צריך להזמין תור למרפאת FMF תה"ש. שפ יכלו לענות על הקשר
בן המחלה והופעת והעלמות הבלוטות,וגם בקשר להפרעות ב ת.כבד
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת טסיות דם נמוכה וניתוח קיסרימיטל24/03/2009
אני בת 26 בהריון בשבוע 32, עם רקע של ITP בילדות (ובעקבות כך כרותת טחול). רמת הטסיות ירדה בהריון בהדרגה וכרגע עומדת על 128 נאמר לי שבמידה והערכים יירדו מתחת למאה, לא אוכל לקבל אפידורל. במקרה של ירידה, האם ניתן יהיה לבצע ניתוח קיסרי בהרדמה אפידורלית ולא בהרדמה מלאה? (העובר במצג עכוז) ושאלה נוספת, האם יש קשר בין ספירת טסיות נמוכה לבין ערכים גבוהים של כדוריות דם לבנות? (בבדיקה אחרונה 20). תודה רבה מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
פרופ` אלן ברבי28/03/2009רמת התסיות כעת בגבול התחתון של הנורמה ה מאפשר פעולה כירורגית או/ו.הרדמה אפידורלית.
ההחלטה תילקח לפני הפעולות בהתאם לתשובות.
כ.ל גבוהות בדרך כלל בהריון.
בברכה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הדם וקרישי דםנטלי23/03/2009
שלום, הייתי מעונינת לברר האם ניתן לבצע טיפול בסרטן הדם שקיים אצל אישה בת 80 בבדיקת CT שנערכה אצלה גילו שיש קריש דם בכליה שטוענים שהוא מסוכן מאוד וכל תזוזה שלו עלולה להביא לתוצאות חמורות. גילו שיש גם מים מסביב ללב ולכן ויתרו על בדיקת מח עצם כי טוענים שאין צורך לזהות איזה סוג של סרטן זה בגלל שאר הבעיות השאלה שלי האם יש תקווה האם ניתן לתת טיפול מרפא או לפחות אופטימי לאישה בת 80 ההמוגלובין שלה היה נמוך- 8.2 אבל נתנו לה מנת דם וכנראה שזה התאזן. נותנים לה זריקות קלקסן האם הזריקות יכולות לעזור בטיפול בקריש שנמצא בכליה ולטפל בו? האם יש טיפול כלשהו במצב הזה? בבקשה ממתינה לתשובה דחופה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
פרופ` אלן ברבי24/03/2009נראה לי אישה זו מטופלת היטב
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lac חיוביסימי23/03/2009
שלום רב, לפני כחצי שנה עברתי לידה שקטה בשבוע 30. לאחר בירור גילו כי היה לי lac חיובי שאלתי היא האם לא יכלו לגלות שיש לי את הנוגדנים האלה בגוף בזמן ההריון? ברצוני לציין ששבועיים לפני המקרה נפלתי על הברכיים והייתי יום אחד בבי"ח וגם לא אמרו לי שום דבר על זה. 3 חודשים לאחר הלידה עשיתי שוב בדיקה וה -lac היה תקין. הרופא החליט על אספירין וקלקסן בהריון הבא, אני אובדת עצות שכן כרגע הבדיקות תקינות..מה עושים?? אודה לך על תשובתך. נ.ב האם פחד ובהלה יכול לגרום למות עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימי
פרופ` אלן ברבי24/03/2009אין פרטים מדויקים על הממצא המעבדתי.למרות הLAC התקין
ההחלטה לטיפול פרופילקתי בהריון הבא טובה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומודיןרינה23/03/2009
אני בת 46 ב8/08 התגלו אצלי קרישי דם בריאת מאז אני עם קומודין יש לי פקטור 5 ליידן מה הסיכויים שאני אפסיק את נטילת הקומודין ומתי ומה הם הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
פרופ` אלן ברבי24/03/2009אין לי פרטים מדויקים יותר על המקרה.
הטיפול נראה לי נכון
רצוי מעקב של ההמטולוג הממליץ
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהעלינה23/03/2009
שלום, קיבלתי תוצאות CT בלוטות, שהממצא העיקרי בו הוא-"מספר רב של בלוטות לימפהתת לסתיות ובצוואר דו"צ, קוטרם עד 1 ס"מ". וכן- "בסמוך לקולון ימני הודגמו מס' בלוטות לימפה אשר קוטרם 1 ס"מ, לקורלציה קלינית". ((זה לא רלוונטי אבל, יש לציין שלמרות אבן "ותיקה" וגדולה בכיס מרה בתוצאות נכתב-"כיס מרה לא תפוח, ללא אבנים מסוידות".)) רופא המשפחה ציין כי הממצאים אינם מרשימים . האמנם? אני לא רופאה ואולי לכן אותי זה מרשים וגם מעורר חשש. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
עלינה23/03/2009מוסיפה בדיקות דם-
lym% 22.2
mono 0.3
baso 0.0
luc abs. 0.1
macro%0.1
micro% 0.8
hyper% 0.8
hypo% 0.5
ציינתי רק את התוצאות הקיצוניות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלינה
פרופ` אלן ברבי24/03/2009אין לי נתונים קלינים.
רצוי להתייעץ עם רופא א.א.ג בנוגע לבלוטות צואריות ותתלסתיות
אולי יש מקום לביופסיה ?
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לתוצאות בדיקות דםסיון22/03/2009
WBC בבדיקות דם המטולוגיה יצא 9.2 מזה אומר????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון
פרופ` אלן ברבי24/03/2009זה ערך תקין !צריך לראות גם החלוקה של התאים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחור צעיר, שינוי חד בטסיות וברזלאייל א22/03/2009
שלום רב, אני בחור בן 37 בדרך כלל בריא. משקל תקין 62 גובה 1.77. בכושר טוב. אוכל בשר 5 פעמים בשבוע. לא סובל ממחלות כלשהן ולוקח רק גסטרו 20-40מג ליום כבר 3 שנים עקב צרבות כרוניות. גסטרוסקופיה לפני שנה היתה תקינה לחלוטין וללא הליקובקטר בביופסיה ובבדיקת נשיפה ואמרו לי שזה רק עקב צרבת כרונית. לפני כחודש וחצי עשיתי בדיקות דם שגרתיות שעושה אחת לשנתיים והכל יצא תקין. ספירה, כימיה, סוכר, בדיקת שתן, CRP, הכל תקין. IRON = 144 לפני חודש וחצי. בבדיקות בעבר הברזל על ערכים דומים כ 120-150. לפני שבועיים היה לי חום 5ימים כ 39, כנראה עקב שפעת - כנראה נדבקתי מאשתי והילדים שהיו חולים. החום חלף מאז והבראתי. ביום הרביעי של החום הייתי אצל רופא בקופ"ח שנתן לי ספירת דם בשביל להחליט אולי לתת אנטיביוטיקה. עשיתי את בדיקת הדם יומיים לאחר תום החום... ספירת הדם היתה תקינה ודומה לעבר אך בכימיה היתה צניחה בברזל לערך של 45 ( הנורמה 70-160 ). כאמור רק לפני חודש וחצי הברזל היה 144. הרופא אמר שהצניחה בברזל היא כנראה טעות ושאבדוק שוב. ביצעתי היום בדיקות חוזרות. הברזל ירד ל 40 לעומת 144 לפני חודש וחצי. פריטין = 56 ( הנורמה 30-300 ). זה תוצאת פריטין דומה לבדיקה שנעשתה לי לפני חודש - בבדיקה התקופתית שרופא המשפחה נותן לי כל שנתיים.היה אז פריטין = 50 . לפני שנתיים היה 65. ספירת הדם דומה לספירות הדם בעבר אבל ה PLT עלה בחדות ל 490 לעומת 290 לפני שבוע בתום מחלת החום. בדרך כלל בעבר PLT= 270-310. יתר ספירת הדם ערכים תקינים. המוגלובין 13.5 בדומה לתוצאות שלי לאורך השנים ( תמיד קצת נמוך ) RBC=4.8 WBC=7.9 HCT=39.6 MCH=27.8 MCV=83 RDW=12.6 MCHC=33.5 MONO=5.8 EOS=1.5 LUC=1.2 NEUT=65.3 LYM=25.8 BASO=0.4 LYMP ABS=2.0 NEUT ABS=5.2 PLT=490 כל התוצאות האלה דומות לעבר חוץ מהזינוק ב PLT אני לא סובל מכאבי בטן חריגים או צרבות חריגות. ברצוני לשאול. מה יכול לגרום לכך שתוך חודש וחצי הברזל שלי צנח כה בחדות מ144 ל 40 וזה חזר בשתי בדיקות? זאת, למרות שהפריטין שמר על ערך דומה לעבר. מה יכול במקביל לגרום לזינוק ב PLT מ 290 ל 490 תוך שבוע ( שבו הייתי בריא ). לפי מה שקראתי הבנתי שהיות והפריטין לא ירד אז כנראה אני לא מאבד ברזל. אם כך האם הצניחה החדה בברזל תוך חודש וחצי יכולה להעיד על ממאיר בדם או מחלת דם/לימפה? איך כדאי להתקדם מכאן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
פרופ` אלן ברבי24/03/2009בסך הכל , הבדיקות נשארות בתחום הנורמה.
להפסיק לבדוק בשלב זה!
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה גבוה של טרומבוציטיםפרופ` אלן ברבי22/03/2009
שלום,
מזה שנים יש בגופי רמה גבוה של טרומבוציטים -500-550,000 ממה זה נובע ?
אין לי אנמיה או חוסר ברזל . האם זה מסוכן ?
בפעם הקודמת ששלחתי הודעה התעלמתם , אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף משהו נוסף
שני22/03/2009היום עשיתי בדיקת דם והטרומבוציטים היו 518 לימפוציטים 3.90 וה FERRITIN 25.27. אני רואה שזה די גבולי ובעבר כשלקחתי ברזל זה הוריד את רמת הטרומבוציטים האם זה קשור? כמו כן מה זה אומר שיש לי רמה גבוה של לימפוציטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני
פרופ` אלן ברבי24/03/2009מדובר בתרומבוציטוזיס קלה שדורשת השלמת הבירור
ע" המטולוג
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קישריות לימפהאבי21/03/2009
ראיתי כמה שאלות כאן בנושא - אבל רציתי לדעת ספציפית. האם בלוטות שנשארות בגודלן כ-3.5 חודשים מעיד על בעיה מסוכנת בבלוטות ? כמה זמן יכול לקחת עד שבלוטות יקטנו בצורה משמעותית הניתנת להבחנה במישוש ? האם עצם מראה תקין ב-US לפני 3.5 חודשים מנחם ומעיד על בלוטות ריאקטיביות בכל מקרה ? מדובר בבלוטות תת ליסתיות כ-3-4 במספר בגודל שבין 1.4 ו- 2 ס"מ. ולגבי עוד כמה סממנים בבלוטות שיכולים להעלות חשד, למשל: * האם במחלת בלוטות מופיעות בהכרח גם בלוטות ביתר האיזורים ובאילו ? * האם אפשרות להזיז בלוטה משפיעה על החשד בה ? * האם צורת הבלוטה במימוש משפיע על החשד ? (מוארכת כשעועית או עגולה כאפון). * האם כאב עם נגיעה או ללא נגיעה מחשיד את הבלוטות ? * האם אמור להתלוות חום למחלת בלוטות ? * מה הגודל "הנורמלי" שלא מעורר חשד של בלוטה בכל איזור ואיזור ? * האם יש עוד סממנים למחלת בלוטות המחשידות והאם בהכרח הופעתן או לא משנה את החשד ? תודה על השירות, אני מאמין שתשובותיך יעזרו לרבים כאן מאחר וראיתי די הרבה שאלות בנושא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג
פרופ` אלן ברבי22/03/2009מציע להתייעץ עם מומחה א.א.ג
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)