מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- DVT + צום יום כיפוראדית02/10/2008
לפני כחודשיים התגלה לי קריש דם ברגל שמאל, כיום אני מטופלת בקלקסן 120 מ"ג פעם ביום. שאלתי היא האם יש מותר לצום בגלל קבלת התרופה וגם בגלל המצב בו אני נמצאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדית
ד''ר איתי לוי05/10/2008שלום רב. אין כל בעיה לצום ביום כיפור במידה ואין בעיות בריאותיות אחרות. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר g6pdריקי01/10/2008
בבדיקה שערכתי לאחרונה יצא לי הערך 4 בבדיקת g6pd האם יש לי חוסר וצריך להתייחס לכל ההוראות לגבי תרופות האסורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר g6pd
ד''ר איתי לוי05/10/2008ריקי שלום. יש לברר מה הם ערכי הנורנה של המעבדה ועל פי זה לקבוע אם מדובר בחסר. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 5 היידןרינה27/09/2008
אני בת 45 לאחר גילוי קרישי דם בראות עשיתי בדיקה גנטית והתוצאה פקטור 5 היידן יש לי 3 בנות בגיל הפוריות האם הם צריכות לעשות גם בדיקות גנטיות או מספיק לעשות להם בדיקת PT. בתודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
ד''ר איתי לוי29/09/2008רינה שלום. מומלץ שגם בנותיך יבדקו. בברכה. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל והמוגלוביןיוליה25/09/2008
אבא שלי עבר ניתוח מעקפים לפני כחודשיים. בבדיקת דם יצא המוגלובין תקין 15אך IRON נמוך מהנורמה - 47.4, transferin - 239. מה המשמעות והאם הוא צריך לקבל תוסף ברזל?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה
ד''ר איתי לוי26/09/2008יוליה שלום. ב- 21.09 עניתי על שאלתך. מאז פנית עוד פעמיים. האם לא קיבלת את תשובתי? בברכה. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לילדה בת 9ורד25/09/2008
ביתי בת 9 והופיע לה דימום ביציאות. בתוצאות הבדיקות ה NEUT 38.2 וה EOS 7.5 הHYPO 0.1 והMACRO 0.0 ה HCT 35.4 אין תולעים בבדיקת הצואה. אנא המלצתכם מה לעשות במקרה זה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
ד''ר איתי לוי26/09/2008ורד שלום. מסרת פרטים מאוד חלקיים. ממליץ שתמשיכי את הברור על פי המלצת רופא המשפחה ואם תהיה בעיה הקשורה למערכת הדם תפני שנית. בינתיים לא נראה שיש קשר בין הדם ביציאה למערכת הדם. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטולוגיה תשובותאורית23/09/2008
בני בן העשר עשה מספר בדיקות דם בערך ," המטולוגיה" התשובה היתה 12 וראיתי שזה מעט יוצא מגבולות הנורמה האם יש לבדוק את העניין ועל מה מעידה התשובה תודה אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
ד''ר איתי לוי24/09/2008לא ברור לאיזה ערך את מתכוונת שאת אומרת המטולוגיה? בתחום ההמטולוגיה יש בדיקות רבות ולא ברור לי באיזה בדיקה יצא הערך "12". האם המוגלובין.? אנא תבדקי והשלימי את השאלה בהתאם לכך. בברכה. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מיקרופירין לפני תרומת ביציותפרח22/09/2008
שלום רב, אני אמורה לקחת בנוסף לפרוגרסטרון ופריגנובה , מיקורפירין 100 , שזה כדור חדש בשבילי ונאמר לי שהכדור מדלל את הדם, האם אני לוקחת סיכון. אני מאוד חוששת, ורוצה לדעת האם מישהי לקחה בזמן בטיפול, האם זה יכול להזיק לגופי, לפי מיטב ידיעתי , נותנים לאנשים מבוגרים שסובלים מאירוע מוחי , ומהלב וכו'. מקווה לתשובה מהירה, אני מאוד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין
ד''ר איתי לוי24/09/2008מדובר אכן בכדור המשפיע על פעילות הטרומבוציטים ועל ידי כך מונע אירועים של היווצרות קרישי דם באנשים עם נטייה לכך. השימוש בו לא מוכר לי בהקשר של מילדות. עלול להגביר מעט את הסיכון לדמם בעת שאיבת ביציות. השפעתו נמשכת עד שבוע לאחר הפסקת נטילתו. בברכה,דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות יתרדנה22/09/2008
לרופא שלום! שאלתי שאלה תחת הכותרת קרשיות יתר, תשובתך לגבי הכאבי ראש וקשיי נשימה הייתה השם 2 המטולוגים בדקו אז אין בעיה המטולוגית, שזהו לא הבהרתי את עצמי נכון לא ציינתי אף פעם בפני המטולוג או במיון את נושא הכאבים מעבר לאלו שברגליים, לא ידעתי אם יש קשר או שמא זהו מתח מהמצב, באתי לשאול בפורום זה האם יש קשר בין המצ לכאבים חשש שמא ישנו קריש או מצב חסימה בעוד איזורים האם זה אפשרי, והאם יש צורך לייגע המטולוג. אשמח אם תוכל לענות לי בתקווה שהפעם הבהרתי את עצמי נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר איתי לוי24/09/2008דנה שלום. כנראה שאני לא הבהרתי את עצמי נכון. אין לי שום כוונה לאבחן את הסימפטומים שלך והאם הם קשורים לתחום הקרישיות באמצעות האינטרנט. לצורך זה תפני לרופא המשפחה ואם הוא ימצא לנכון הוא יפנה אותך פעם נוספת להמטולוג. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזליוליה22/09/2008
אבא שלי עבר ניתוח מעקפים לפני כחודשיים. בבדיקת דם יצא המוגלובין תקין 15אך IRON נמוך מהנורמה - 47.4. מה המשמעות והאם הוא צריך לקבל תוסף ברזל?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תוספת לשאלה
יוליה22/09/2008יש להוסיף שהוא בן 55, מקבל טיפול תרופתי ליפיטור, אספירין 100, אלטרוקסין, פלויקס, מינירין ספרי, פרדניזון 5 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז לימפוציטים נמוךאורית21/09/2008
כבר 9 ימים שאני עם חום של 38 ובחילות. עשיתי היום בדיקות דם. מצורף בהמשך התוצאות. שמתי לב שאחוז הלימפוציטים נמוך מהנורמה. מה זה אומר?. יש לעשות בדיקות נוספות?. אני לא יודעת למה החום לא יורד. תודה. תוצאות בדיקה 10.8- 4.8 K/ul 7.2 WBC 5.40- 4.20 M/ul 4.11 RBC 16.0- 12.0 g/dl 10.8 HB 47.0- 37.0 % 33.9 HCT 31.0- 26.0 pg 26.3 MCH 36.7- 33.0 g/dl 31.9 MCHC 16.0- 11.0 % 16.0 RDW 97.0- 80.0 fL 82.5 MCV 75.0- 40.0 % 77.4 NEUT% 50.0- 20.0 % 13.0 LYM% 12.0- 2.0 % 5.0 MONO% 7.0- 0.0 % 2.9 EOS % 2.0- 0.0 % 0.5 BASO % 4.5- 0.0 % 1.3 LUC% 8.0- 1.9 K/ul 5.6 NEUT.abs 4.5- 0.9 K/ul 0.9 LYMP.abs 1.0- 0.2 K/ul 0.4 MONO.abs 0.6- 0.0 K/ul 0.2 EOS.abs 0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs 0.4- 0.0 0.1 LUC abs 15.0- 0.0 0.0 MACRO% 10.0- 0.0 3.8 MICRO % 10.0- 0.0 0.2 HYPER% 10.0- 0.0 7.9 HYPO % 10.0- 0.0 0.5 MICRO%/HYPO% 450- 150 K/ul 281 PLT 13.0- 4.0 fL 9.0 MPV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
דר' איתי לוי21/09/2008אורית שלום. מה שאת צריכה לעשות זה ללכת לרופא המשפחה שלך שימשיך את ברור החום. בחום לא מטפלים באמצעות התכתבות באינטרנט. לגבי הלימפוציטים- האחוז שלהם נמוך מהנורנה אך מספרם האבסלוטי בערך התחתון של הנורמה. כנראה יש לזה קשר למחלת החום. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות יתרדנה21/09/2008
שלום! תוך טיפול בפרוגינובה הופיעו כאבים עזים בשוק שמאל- נשלחתי למיון שם בבדיקת רופא נמצא רגל נפוחה נשלחתי לךדופלר שיצא תקין. כעבור חודש פרוגינובה+ אספרין שוב הופיעו כאבים כעבור 4 ימי טיפול נשלחתי למיון, הרגל לא התנפחה לכן הוחלט לבצע בדיקת d dimer שיצאה 600 נשלחתי לדופלר דחוף- ששוב יצא תקין, במגביל בדיקת קרשיות יתר( ביצעתי בדיקות לפני הטיפול!) חזרו: פקטור II הומוזיגוט וכן mthfr הומוזיגוט. לפני כמה ימים כאבים בשוק ימין(פחות כואב ממה שהיה עד עכשיו) ללא טיפול הורמונאלי, מפחד הלכתי למיון בדיקת d dimer 240 , הוחלט בכול אופן על טיפול מונע בקלקסן למשך 10 ימים. 2 המטולוגים שהייתי אצלם סברו כי הייתה חסימה ברגל ב-2 המקרים הראשונים וזאת על סמך הנפיחות ובדיקות הדם וטענו כי קשה מאוד לאבחן חסימה ע"י דופלר בשוק. הופנתי לבדיקת ונוגרפיה. שאלותי: נאמר לי שהבדיקה פולשנית למה הכוונה האם מסוכנת יש צורך בהשגחה? ומזה זמן יש לי כאבי ראש חדים מאוד, כשמגיע כאב אני חשה צורך לכווץ את העיין האם יש קשר? ובנוסף אני מרגישה שקשה לי לנשום עמוק ואני מנסה לפהק בכדי לקבל נשימה עמוקה, נאם זה +כאבי הראש קשורים או שזה ממתח? אציין עוד כי יש לי כולסטרול גבוהה ואני מטופלת הליפיטור ההמטולוג אמר לי כי זה גורם סיכון נוסף. אשמח אם תעזרו לי . נ.ב בת 28.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
דר' איתי לוי21/09/2008דנה שלום. בדיקת פלבוגרפיה היא בדיקה המבוצעת על ידי כירורגים של כלי דם. מציע שתפני אליהם את השאלה. לגבי התאורים של הכאב ראש כאבים בחזה וכדומה- לא נראה לי שניתן לבצע דיאגנוזה רק באמצעות התאורים. מומלץ בעניין זה לפנות לרופא המשפחה. מבחינת ההיבט ההמטולוגי- נבדקת על ידי 2 המטולוגים וזה נראה לי מספק. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים זה אירוע מוחיגלי21/09/2008
שלום אני בחורה בת 42 ליפני כשנה הרגשתי כאב חד בקודקוד הראש כמעין דקירה לאחר מיספר שניות רדימות ברגל שמאל שבקושי הלכתי זה המשיך ליד שמאל וכך נימשכה החולשה לפלג גוף שמאל עד היום אני עדיין בבירור ובדיקות עדין לא הוגדרתי כ cvs נימצאה אצלי בעיה בקרישיות יתר acl גבוה 23 .18 lgg האים לדעתך עברתי אירוע מוחי והאים אני צריכה ללכת להמטולוג עלי לציין שאני בחורה בריאה הייתי ליפני האירוע ללא כולסטרול ללא לחץ דם גבוה לא מעשנת אני גם בבירור במכון לתרשת נפוצה עקב ממצאים בחוט השידרה סיפור מסובך קשה לי עים זה שעדיין אני לא יודעת מה עובר על גופי אשמח לקבל את חוות דעתך בברכת שנה טובה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
דר' איתי לוי21/09/2008גלי שלום. אני מניח שבדקו אותך רופאים רבים בינהם נוירולוגים. את בטח לא מצפה שאאבחן על סמך התיאור שלך וללא שבדקתי אותך האם אכן היה לך אירוע מוחי. לגבי ה- acl- הרמה שלהם גבולית וכלל לא בטוח שיש לכך קשר לבעיה שלך. במידה ויתברר שהיה לך אירוע מוחי אני מציע לך לפנות להמטולוג לברור קרישיות יתר. בינתיים הבנתי שאין לכך כל וודאות. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 5 היידןרינה21/09/2008
אני בת 45 הבדיקות הגנטיות מצביעות על כך שאני נשאית גורם גנטי פקטור 5 היידן הבנתי שבנותי צרכות להבדק מה לגבי הוריי ואחיי? ואם כן איזו בדיקה? בתודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
דר' איתי לוי21/09/2008שלום רב. אין כל צורך שהורייך יבדקו. לגבי אחיותיך - מומלץ להיבדק רק אם יש לזה השלכות מעשיות כמו החלטות הקשורות בהריון או גלולות. אחים - אין צורך לבדוק. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל והמוגלוביןיוליה21/09/2008
אבא שלי בן 55 עבר ניתוח מעקפים לפני כחודשיים. בבדיקת דם יצא המוגלובין 15 (תקין) אך IRON 47.4 (נורמה 158 - 59). מה המשמעות והאם הוא צריך לקבל תוסף ברזל ו/או חומצה פולית?מקבל פלויקס, אספירין, ליפיטור, אלטרוקסין ומינירין ספריי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה
דר' איתי לוי21/09/2008יוליה שלום. ערכי הברזל מעט נמוכים, יתכן על רקע דם שאיבד בניתוח. בכל מקרה רמת ברזל בלבד אינה מספיקה כדי לאבחן חסר ברזל. בשלב זה הייתי מציע לבדוק טרנספרין ובמידה שהוא גבוה ככל הנראה מדובר בחסר ברזל ואז הייתי מציע טיפול בתכשירי ברזל. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה דרגה 3קרן20/09/2008
דר' איתי תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלתי הנוספת היא : בשבוע 39 הערכת משקל העובר היתה 4 קילו ושיליה בדרגה 3 האים זה מעיד על בעיה כלשהי שמצריכה מעקב ? תןדה מראש קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
דר' איתי לוי21/09/2008שלום רב. זו שאלה שעליך להפנות לגניקולוג. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)