פורום המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• dungee fever
    דליה
    08/09/2008

בתי חזרה עם המחלה לפני 3 שנים מהמזרח הרחוק. החלימה על ידי מנוחה. כעת היא רוצה לנסוע לזנזיבר בטנזניה והזהירו אותה שהמחלה יכולה לחזור לה עקב עקיצת יתוש ואז זה עלול להיות קטלני. האם למנוע ממנה נסיעה זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    dungee fever

הוספת תגובה

• דליה

דר' לוי
    09/09/2008

דליה שלום. עליך לפנות לפורום של מחלות זהומיות. בברכה. דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה? מחלה ממאירה?
    נעה
    08/09/2008

שלום, סבתי בת 78 סובלת מזה מספר חודשים מירידה בהמוגלובין. קיבלה בתחילה כדורים הנקראים "פוריק הריון" שבהמשך הוחלפו ל"פולקס" אותם היא נוטלת שניים ביום. בוצעו כל הבדיקות האפשריות: קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, צילום בריום, אולטרסאונד בטן ובדיקת מעי דק, כולם התבררו כתקינות. בבדיקות מפברואר לא נעשתה ספירת דם אלא רק ברזל ופריטין ונרשמו רמות נמוכות. ברזל:44 פריטין:13 כמו כן, היסטוריה של סרטן בשד- הוצאה בלוטת לימפה ונעשו מספר הקרנות (כיום כבר 7 שנים אחרי המחלה, כבר לא לוקחת שנה וחצי טמוקסי). ברצוני לדעת ממה יכולה להיות ירידה כזאת בהמוגלובין ושאר הספירה האדומה? האם יש סיכוי למחלה ממאירה? בתודה מראש. נעה. הסטיות בבדיקות הדם האחרונות (מהיום): (כל שאר הבדיקות בנורמה) WBC-Leucocytes | 10*3/micl | * 4.2 RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | * 3.78 Hemoglobin | g/dl | * 9.6 Hematocrit | % | * 32.1 MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | * 25.4 MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | * 29.9 RDW-Red Cell Distri.Width 16.1 Platelets 506

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה? מחלה ממאירה?

הוספת תגובה

• לדליה

דר' לוי
    09/09/2008

דליה שלום רב. על סמך הנתונים ששלחת יש סבירות גבוהה שמדובר באנמיה מחסר ברזל. במידה ואכן זה כך צפוי שהיא תגיב היטב לטיפול בברזל. במקביל יש להמשיך לברר מה הסיבה לחסר ברזל. יכולות להיות לכך מספר סיבות כגון תזונה לא נכונה, חסר ספיגה ואיבוד דם ממקור כלשהו. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

דר' לוי
    09/09/2008

לנועה-סליחה על הטעות בשם. דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה!

נעה
    09/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• םפיריטים גבוהה מאוד 460
    מלי
    08/09/2008

שלום אהי בת 27 עם ITP כרוני טרומבוציטים 75.000 בהשגחה ללא כדורים וללא דימומים ספונטנים . אני מאוד עוקבת אחרי בדיקות הדם שלי אך לאחרונה ראיתי את התוצאה של פריטין ומאוד נלחצתי לא שמתי לב לבדיקות קודמות הלכתי להמטולוג שלי והוא אמר שזה לט נוראה וזה יכול להופיע במחלות כרוניות כמו שלי האם זה נכון ? הלכתי לעוד המטולוגית והיא ציינה שזה לא יכול להיות ןשלחצתי אותי להמון בדיקות נוספות ,הרופאת משפחה אמרה גם כן שזה לא נוראה כפי שידוע לי אין לי שום דלקת אני ממש בלחץ כי נכנסתי לאינטרנט וראיתי שזה חס וחלילה יכול להעיד על סרטן ואיידס וכו וכו מבקשת את תשובתכם בהקדם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    םפיריטים גבוהה מאוד 460

הוספת תגובה

• פריטין גבוה

דר' לוי
    09/09/2008

מלי שלום פריטין גבוה יכול להיות ביטוי למחלה דלקתית כלשהי אך זה לא סמן ספיציפי. לפעמים הפריטין הוא גם ביטוי למאגרי ברזל גבוהים. בכל מקרה נראה לי שהתיעצת די והותר. אם את מרגישה טוב אני מציע לך בשלב זה לעקוב בלבד ולחזור על הרמות עוד כ- 6 חודשים. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר ב g6pd ונטילת msm
    כרמל
    07/09/2008

שלום, יש לי חסר חלקי באנזים g6pd, ברצוני לדעת האם יש הגבלה בנטילת תוסף msm במינון של 250 מ"ג וכמו כן האם יש הגבלה כלשהי בנטילת ל-מתיונין במינון 500 מג ? תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    חסר ב g6pd ונטילת msm

הוספת תגובה

• כרמל

דר' לוי
    07/09/2008

כרמל שלום. לגבי מתיונין אין בעיה. לגבי המוצר השני נא לפרט מה זה מכיל. אין לי מידע מה התוסף הזה. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי לוי

כרמל
    08/09/2008

תודה על התשובה. לגבי msm זהו תוסף של גופרית אורגנית - מוסיפים אותו בד"כ לטיפול בדלקות מפרקים או לרקמת קולגן.- מכיוון שאני יודעת שיש תרופות מסוימות שמכילות סולפוניל שאסורות, האם המוצר הזה בטוח במינון של 250 מ"ג? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרמל

דר' לוי
    09/09/2008

כרמל שלום. למיטב ידיעתי לא צריכה להיות בעייה עם החומר. תמיד רצוי לקרוא גם כתוב בעריכת המוצר. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדין וצלילה
    דקל
    07/09/2008

שלום אני בן 26 , חולה בתסמונת אפלא ומקבל קומדין (inr-2.3 ) בגלל סתימה של עורק ברגל שעברתי לפני כ שנתיים וחצי. רציתי לדעת האם רמת ה inr מספקת כדי לעבור טיסה ארוכה? (או שיש צורך בתוספת קלקסן או אמצעים נוספים...) והאם אפשר לצלול כאשר נוטלים קומודין? תודה מראש דקל

לקביעת תור
    סגירה
    קומדין וצלילה

הוספת תגובה

• דקל

דר' לוי
    07/09/2008

דקל שלום. לגבי טיסה אין בעיה. לגבי צלילה מומלץ להתיעץ עם רופא המתמחה בתחום הצלילה. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תיקון
    סימי
    06/09/2008

שלום רב, לפני שבועיים עשיתי בדיקה לקרישיות בדם עקב הפסקת דופק לעובר בשבוע 30. התוצאות: הנורמה (31.00-44.00) RVV (russell viper venom) time blood 56.2 הנורמה (30.00-38.00) RVV (russell viper venom) confirm N blood 39.60 Lupus anticoagulant RVVT rotio blood 1.42 (<1.50 Russell VV screen mix blood 49.2 (31.00-44.00 (30.00-38.00) Russell VV confirm mix 36.50 Russell VV screen mix ratio blood 1.35 (<1.50 Circulating anticoagulants blood גבולי CAC נקבע לפי הבדיקות המפורטות להלן: DRVVT נא לחזור על בדיקות DRVVT+CIRCבעוד 12 שבועות. קרישה מיוחדת: (75-151) protein c activity 151 protein s free ag 74 (54-138 (74-114) antithrombin activity blood 107 האם התוצאות תקינות? האם אצטרך לחכות עוד 12 שבועות בכדי להיכנס להריון? אודה לך מאוד על תשובתך...

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם - תיקון

הוספת תגובה

• לסימי

דר' לוי
    06/09/2008

הבדיקות מחשידות שיש לך נוגדן מסוג Lupus anticoagulant. הייתי מציע לך לאשר את האבחנה טרם ההריון הבא. במקרה כזה ( וגם אם זה יהיה תקין) יש לשקול טיפול מונע ב- Clexan בהריון הבא. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    סימי
    05/09/2008

שלום רב, לפני שבועיים עשיתי בדיקה לקרישיות בדם עקב הפסקת דופק לעובר בשבוע 30. התוצאות:rvv time blood 56.2 rvv confirm n blood 39.60 lupus anticoagulant rvvt rotio 1.42 russell vv screen mix blood 49.2 russell vv confirm mix 36.50 russell vv screen mix ratio 1.35 circulating anticoagulants blood גבולי קרישה מיוחדת: protein c activity 151 protein s free ag 74 antithrombin activity 107 הערה: נא לחזור על בדיקות drvvt+circ בעוד 12 שבועות. האם התוצאות תקינות? האם אצטרך לחכות עוד 12 שבועות בכדי להיכנס להריון? אודה לך מאוד על תשובתך...

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• סימי

דר' לוי
    05/09/2008

סימי שלום. את לא נתת את ערכי הנורמה של המעבדה לצד התשובות. לכל מעבדה יש ערכי נורמה אחרים כך שקשה לפרש את התוצאות ללא הערכים התקינים. כמו כן יש שם מספר בדיקות בהתחלה שלא ברור מה הן. אנא נסי לפרט יותר. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ספירת דם
    ענבל
    04/09/2008

שלום, אני בשבוע 25 להריוני, ובספירת דם שבצעתי השבוע התקבלו ערכים נמוכים של לימפוציטים (16.1%) וערכים גבוהים של נויטרופלים (77.5), שאר הערכים היו בטווח. מה המשמעות של תוצאות אלו? האם הן יכולות להעיד על מחלת דם? תודה מראש, ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ספירת דם

הוספת תגובה

• לענבל

דר' לוי
    04/09/2008

תוצאות הבדיקה אינן מעידות בהכרח על בעיה. חשוב להסתכל על המספר האבסלוטי של הלימפוציטים והנויטרופילים וראות אם הם אכן בנורמה. אם זה כך- זה תקין. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב
    רוני
    03/09/2008

בת 25 בריאה (סובלת רק מM.S ) לאחרונה שמתי לב שיש לי בעיה קטנה בדימומים כאשר אני מצחצחת שיניים יורד לי המון דם , המחזור שלי מאוד חזק, ולפעמים יש לי גם צואה דמית (של דם טרי). ולפני שבוע נחתכתי חתך ממש קטן והדם לא הפסיק לרדת, ויחסית לפצע המאוד קטן הדם היה רב, וגם שעות אחרי שהדם הפסיק המשיך לי טיפות דם קטנות. בדיקות דם שגרתיות שעשיתי לפני כ-3 חודשים 32- 26 26 CH 4.5- 0 1 HYPO % 2.5- 0 0 MACRO% 2.5- 0 4 MICRO % 4.5- 0 1 HYPER% 12.0- 4.5 K/ul 9.2 WBC 5.0- 4.0 M/ul 4.56 RBC 15- 12 g/dl 11.5 HB 44- 37 % 35.6 HCT 94- 80 Fl 78.0 MCV 31- 27 pg 25.3 MCH 35- 32 g/dl 32.4 MCHC 14.5- 11.5 % 13.9 RDW 450- 150 K/ul 500 PLT 11.1- 7.1 Fl 7.9 MPV 3.2- 2.2 2.9 HDW 74- 40 % 61.70 NEUT% 7.7- 1.5 K/ml 5.7 NEUT.abs 48- 19 % 30.8 LYM% 5.0- 1.0 K/ml 2.83 LYMP.abs 9- 3.4 % 2.4 MONO% 1- 0.16 K/ml 0.22 MONO.abs 0.8- 0 K/ml 0.24 EOS.abs 7- 0 % 2.6 EOS % 1.5- 0 % 0.5 BASO % 0.2- 0 0.04 BASO abs 4.0- 0 2.00 LUC% 0.4- 0 0 LUC abs 180- 60 µg/dl 24 IRON 360.0- 200.0 mg/dl 261.0 TRANSFERRIN 480- 185 U/L 380 LDH 0.30- 0.00 mg/dl 4.68 C-REACTIVE PROTEIN 15- 5 mm 57 ESR אני יודעת שטסיות גבוהות אמורות לעשות דם צמיגי אז איך הגיוני שיש לי בדיוק ההפך?

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• רוני

ד''ר איתי לוי
    03/09/2008

רוני שלום. מה הכוונה M.S ?
    לגבי התאור שלך- לא בהכרח יש קשר בין דימום מהחניכיים( שיכול לבטא דלקת), מחזור ודם טרי בצואה. אבל בהנחה שמה שאת מתארת יכול להיות גם ביטוי להפרעת דמם , בשלב ראשון מומלץ לבדוק תפקודי הקרישה וזמן דימום ולהמשיך את הברור בהתאם לתוצאה הראשונית.
    הטרומבוציטים הגבוהים יכולים להיות תגובה לחסר ברזל, מחלה דלקתית או גידולית ( CRP גבוה) או ביטוי לבעיה ראשונית של מח העצם. טרומבוציטים גבוהים לא בהכרח מונעים דימום מפני שלמערכת הקרישה יש מספר זרועות ובמידה ויש בעיה באחת מהן זה יכול לגרום לדמם. כמו כן,גם במספר תקין של טרומבוציטים לא תמיד התפקוד שלהם תקין.
    נתתי לך מספיק חומר למחשבה. הכי חשוב שתפני לרופא המשפחה בהקדם לצורך ברור.
    בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רוני
    03/09/2008

על התשובה המהירה אני אכן אומר לרופא המשפחה שלי את כל הדברים M.S זה טרשת נפוצה לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המגולובין נמוך הפלה ואי ספיקה ורדית
    אסתי קורן
    02/09/2008

שלום, לפני כשלושה שבועות עברתי הפלה,בשבוע ה 11.5 (ניתן לציין שהעובר היה קטן ושהוא הפסיק להתפתח בערך בשבוע השישי),אני מאובחנת באי ספיקות ורדית ברגל שמאל לאחר שלקחתי גלולות למניעת הריון שכניראה זירזו את הבעיה,ואין לי אפשרות לקחת גלולות. כמו כן יש לי גם המוגלובין נמוך,אני ממש אובדת עצות,אני רוצה להכנס להריון אך מפחדת שיש קשר בין הדברים לעוד ח"ו הפלה,אשמח לשמוע את תשובתך, ואם יתאפשר להפגש איתך אז מה טוב,רק שאני לא יודעת מה הפורצדורה, בתודה מראש אסתי.

הוספת תגובה

• לאסתי

ד''ר איתי לוי
    02/09/2008

אסתי שלום. לא פירטת כל היסטוריה מילדותית. האם מדובר בהריון ראשון? בכל מקרה הפלה אחת בטרימסטר ראשון אינה מהווה סיבה להתחלת ברור. לא נראה שיש קשר לאי ספיקה וורידית. לגבי האנמיה- היא שכיחה בנשים בגיל הפריון , בד"כ על רקע חסר ברזל. תפני לרופא המשפחה שיבצע את הברור וימליץ על טיפול מתאים לאנמיה.
    האתר הזה נועד לצורך יעוץ דרך האינטרנט בלבד ולא ניתן לקבוע פגישות יעוץ. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרשי דם בריאות
    רינה
    31/08/2008

אני בת 45 יצאתי מבה"ח לאחר אשפוז יש לי תסחיף דו צדדי בריאות אני מקבלת קומדין הבנתי שהקומדין מונע מקרשי הדם לנוע אז איך הם יעלמו ומתי

לקביעת תור
    סגירה
    קרשי דם בריאות

הוספת תגובה

• רינה

דר' לוי
    31/08/2008

רינה שלום. הגוף ממיס בכוחות עצמו את קרישי הדם בתהליך שנקרא פיברינוליזיס. תפקיד הקומדין למנוע היווצרות קרישי דם נוספים. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרשי דם בראות
    רינה
    30/08/2008

סבלתי מכאבים נוראים בחזה הגעתי למיון ואושפזתי כתוצאה מגילוי קרשי דם בחזה טופלתי בבהפרין וקומדין ביום שחרורי מבה"ח INR-3.8 ונאמר לי לא לקחת שום תרופה במשך שלושה ימים ולפי בדיקת דם שתבוצע ביום השלישי לחזור ולקחת קומדין אבל ביום שהפסקתי עם הקומדין נתקפתי חזרה בכאבים ודקירות בצד ימין האם יש קשר לאי לקחת תרופה מה עלי לעשות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרשי דם בראות

הוספת תגובה

• לרינה

ד''ר איתי לוי
    30/08/2008

רינה שלום.אני לא חושב שיש קשר בין הפסקת הקומדין והכאבים שהופיעו באותו יום מפני שלוקח זמן עד שערכי ה- INR משתנים. יחד עם זה עלייך להיות ערנית לסימפטומים שונים ואם הם לא ברורים לך לפנות מיד לרופא. הסיכון שקריש דם יחזור תחת טיפול בקומדין הוא נמוך אך זה אפשרי ולכן אם יש לך חשש את צריכה לפנות מיד לבדיקת רופא. בברכה דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרישיות יתר פרוטאין C
    אילי
    28/08/2008

ביצעתי בדיקה לקרישיות יתר מהבדיקה הראשונה התקבלה תוצאה של ערך 73 בפעם השנייה שבועיים לאחר מכן התקבלה תוצאה של מעל 100 איך אפשרי להסביר זאת והאם כדאי לבצע בדיקת דם נוספת לאמת הנ"ל תודה מראש * הבדיקה בוצעה עקב הפלה בשבוע 9 והריון כימי

לקביעת תור
    סגירה
    קרישיות יתר פרוטאין C

הוספת תגובה

• לאילי

ד''ר איתי לוי
    28/08/2008

שלום רב. אין צורך בבדיקה נוספת. זאת בדיקה עם ווריאביליות גבוהה ולכן זה אפשרי. בכל מקרה 2 הערכים הם בטווח הנורמה וזה בסדר. בברכה, דר' לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקטור 7 נמוך ועוד שאלות....תודה!
    ש.מ.
    28/08/2008

בבדיקות לנטייה לדמם התשובות שיצאו לי: פקטור 5 - 60 כאשר הנורמה היא 60-150 פקטור 7 - 51 כשאר הנורמה היא 55-145 פקטור 8 - 72 כשאר הנורמה היא 60-162 פקטור 9 - 61 כאשר הנורמה היא 60-140 פקטור 10 -73 כאשר הנורמה היא 60-153 אני רואה שאמנם הפקטורים בטווח אבל ממש נמוכים בטווח האם זה תקין? ומה אומר פקטור 7 נמוך? איזה השפעות יש לכך על ניסיון להיכנס להיריון? ואיזה השפעות בכלל גם לטווח הרחוק בחיים?! נבדקתי גם לגבי מחלות אוטואימוניות ויצא לי : ACL-LgG 2.8 כאשר הנורמה היא 0.0-15.0 ACL-LgM 1.1 כאשר הנורמה היא 0.0-15.0 האם הבדיקות האלה לא אמורות לתת תשובה של חיובי או שלילי? האם בהכרח בילירובין גבוה מצביע על תסמונת גילברט? אילו תנאים צריכים להתקיים?

הוספת תגובה

• לש.מ

ד''ר איתי לוי
    28/08/2008

שלום רב. מציע שתחזרי על הבדיקות. זה שכל הפקטורים נמוכים מחשיד שאולי משהו טכני לא בסדר. לגבי ACL- בבדיקה בטווח הנורמה וזה בסדר גמור. לבילירובין גבוה יש עוד סיבות רבות פרט לגילברט. בגילברט בד"כ העלייה היא מתונה. עיקר הבילירובין הוא לא ישיר והוא מושפע ממצבי סטרס( צום, מחלה וכו). בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה עם פריטין גבוה
    שרה
    27/08/2008

שלום, מה יכול לגרום לכך שלבחור בן 40 יש פריטין גבוה בדם (283) אבל: .WBC 3.7 RBC 4.1 Hemoglobin 12.2 Hematocrit 37.4 גם ALT( GPT) לא תקין (58) מצב זה די ממושך. אגב, מדובר בבחור הסובל מתת משקל חמור, כנראה כתוצאה מכך שהוא בוחר לאכול רק חלבונים וירקות ללא פחמימות כבר שנים (עוף בכמויות גדולות- ובכל ארוחה). האם יתכן קשר? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה עם פריטין גבוה

הוספת תגובה

• יעל

ד''ר איתי לוי
    27/08/2008

יעל שלום. פריטין עולה במצבי דלקת וכד'. הבדיקות שציינת מבטאות אנמיה ולויקופניה קלה יחד עם הפרעה בתפקודי כבד היכולים להסביר בין היתר עלליה בפריטין. יתכן ויש בעייה בכבד הגורמת לנ"ל. מומלץ לפנות לרופא המשפחה לצןרך ברור. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה