מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין נמוךסנדרה13/10/2008
ד"ר שלום רב, ביתי בת 15 לפני כ 4 חודשים עשתה בדיקת דם שיגרתית והמוגלובין היה 8.8 . רופאת המשפחה וכן המטולוג נתנו לה ברזל פעמיים ביום. היום לאחר שחודשיים היא לוקחת ברזל ערכנו בדיקה חוזרת והנה התוצאות HGB 9.3 g/dL 12-15 *(.........) HCT 32.0 % 35-45 *(.........) MCV 63.9 fL 78-95 *(.........) MCH 18.6 pg 26-32 *(.........) MCHC 29.1 g/dL 32-37 *(.........) PLT 387 K/uL 140-430 (.......*.) RDW-SD 43.7 fL RDW-CV 19.4 % 11.5-15 (.........)* PDW -- fL 9-17 *(.........) MPV -- fL 7.8-12 *(.........) מה יכולה להיות הסיבה? והאם להמשיך לקחת ברזל? תודה וחג שמח. סנדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
דר' איתי לוי14/10/2008שלום רב. נתת רק את נתוני ספירת הדם ללא נתונים נוספים כגון מאגרי ברזל. מדדי הספירה יחד עם הגיל של ביתך מחשידים במקום ראשון לאנמיה מחסר ברזל. יחד עם זה הייתי מצפה לעלייה מהירה יותר ברמת ההמוגלובין. יתכן ויש בעייה נוספת כגון חסר ספיגה למשל. מציע לפנות שנית לרופא המשפחה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין והנקהקרני12/10/2008
שלום, מזה שלושה חודשים מטופלת בקלקסן עקב קריש דם לאחר לידה. האם ניתן להשתמש בקומדין במקביל להנקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
דר' איתי לוי14/10/2008ניתן ללא בעייה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר, הריון, הפלותלימונית12/10/2008
ד"ר שלום רב, בת 42.5. לפני כ-13 שנה גילו אצלי חוסר בפקטור 5 ליידן חוסר בפרוטאין C עקב הטרוזיגטליות מולדת. נאמר לי אז להודיע לפני ניתוחים והריונות כדי שאקבל טיפול מונע, אבל למעשה מעולם לפי טיפולי הפוריות לא לקחתי תרופות בעניין (גם בעת ניתוחים). לאחרונה, הייתי בהיריון מ-IVF, שמראש לא התפתח טוב (עליית הבטא עלתה באיטיות רבה ולא הכפילה את עצמה), ובסופו של דבר בסוף בתחית שבוע 9 בוצעה גרידה ניתוחית. חשוב לציין שמשבוע 4, בו הודיעו לי על תוצאת היריון חיובית, התחלתי ליטול קלקסאן, בתחילה 40 מ"ג ליום ואחר כך עברתי ל-60 מ"ג, כאשר ההמלצה להיריון הבא היתה לעבור לנטילה לפי משקל (שזה יוצא 80 מ"ג ליום). זה היה ההריון הראשון שלי. בנוסף, אובחנתי פחות או יותר באותה התקופה של אבחון הקרישה (כ-13 שנה) כמי שסובלת ממחסור חמור ב-B12 ובחומצה פולית, ומאז עברתי כל מיני סדרות של זריקות B12 ולאחריהן אני מקפידה לקבל פעם בחודש באופן קבוע זריקה של B12. כמו כן, נוטלת כבר די הרבה שנים חומצה פולית 5 מ"ג ליום. רקע משפחתי: אמי נולדה עם מום בלב, ולאחר כשני ניתחי לב בחייה חטפה פעמיים CVA ובסופו של דבר נפתרה מכך, עקב הסתבכות של בצקת ריאות (בגיל 57). אני מניחה שהבעיה הגנטית הזו מצד אמי, אם כי גם אבי לקה בסביבות גיל 60 בהקתפת לב ועבר צינתור. ברצוני לדעת האם כדאי לעשות בדיקות נוספות של קרישה? בינתיים, בהיריון הבא, נקבע לאחר התייעצות בין רופאת הקרישה לבין הרופא ב-IVF שהפעם אתחיל את הקלקסאן ביום החזרת העוברים, ושאזריק 40 מ"ג ליום למשך כל ההיריון. אני שוב רוצה את דעתכם בקשר למינון ובקשר לבדיקות נוספות שכדאי לי לבצע בעניין הקרישה, ובעניין ההפלה או אי התפתחות העובר שהיתה והקשר האפשרי שלה לבעיית הקרישה שהתגלתה אצלי. אשמח לחוות דעתכם, בתודה מראש, לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימונית
דר' איתי לוי14/10/2008שלום רב. אין צורך בבדיקות קרישה נוספות. מינון קלקסן 40 מ"ג למהלך כל ההריון הוא מספק לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות בהריוןאנה12/10/2008
אני בת 30, אחרי 3 הריונות, ואמא לילד אחד בן 5. ההריון הראשון נגמר בעובר ללא דופק בשבוע 12. מההרוין השני ללא סיבוכים נולד לי בן בריא . ההריון השלישי נגמר בעובר ללא דופק בשבוע 9. אחרי הפלה ראשונה עשיתי בדיקה לMTHFR וגילו שאני הומוזיגוטית למוטציה C677T. אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג במשך 6 שנים. לאחר ההפלה השנייה רופא נשים המליץ לי על בירור של פקטורי קרישה אחרים. ברצוני להיכנס להריון כמה שיותר מהר ולכן חשוב לי לדעת האם ניתן לעשות בירור לקרישיות יתר תוך כדי ההריון? האם אני צריכה לבדוק פקטורי קרישה אחרים? האם זה שאני הומוזיגוטית לMTHFR מצדיק לקיחת קלקסן או אספרין? תודה מראש אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה
דר' איתי לוי14/10/2008אנה שלום. באופן כללי ההמלצה לברור רק אחרי 3 הפלות בטרימסטר ראשון כך שהמקרה שלך הוא גבולי. ניתן לעשות ברור בהריון אבל רק עבור חלק מהפקטורים. חלק מהבדיקות אינן מהימנות במהלך הריון. בשלב זה לא נראה לי שיש הצדקה לטיפול במדללי דם וניתן להסתפק בח. פולית. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל14/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים עם קומדיןרותי אלמוג11/10/2008
שלום. אני מבקשת לדעתהיכן ואיך עלי לעבור טיפולי שיניים כגון שיננית ,עקירה וכו'. על השתלות כבר ויתרתי מרוב פחד. האם עלי לעבור טיפולים בבית חולים. באיזה בית חולים באיזור חיפה אוכל לעבור טיפולי שיניים. בתודה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותי אלמוג
דר' איתי לוי14/10/2008שלום רב, אני מציע לך לפנות למרפאת פה ולסת באחד מבתי החולים כדי שיכוונו אותך. עוד אופציה היא לפנות למומחה בתחום הקרישה. השאלה היא למה את נוטלת קקומדין. יש מקרים בהם ניתן להפסיקו זמנית. אפשרות אחרת היא לקחת זריקות קלקסן בתקופת הטיפולים ולהפסיקם יום טרם הטיפול ולחדש יום לאחר מכן. בברכה ובהצלחה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין ומה שהולך נגדורזיה11/10/2008
שלום, לאחר כמה שנים שלא הסכמתי לקחת קומדין (עקב פרפור פרוזדורים)ונלחמתי בחירוף נפש עם כל רופא שפגשתי, לאחר אירוע מוחי (קל יחסית ברוך השם)הרמתי ידיים והתחלתי את הטיפול בבית החולים ועכשיו מהבית. הייתי רוצה לדעת כמה דברים חשובים לי עד מאוד ואהיה אסירת תודה לקבל את תשובת המומחה הרפואי: אילו מאכלים אסורים? אילו תוספי מזון אסורים? אילו פעילויות אסורות אם בכלל? אפשר לצעוד למרחקים? ממה להיזהר? רב תודות וגמר חתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזיה
דר' איתי לוי14/10/2008רזיה שלום. אין דברים אסורים למאכל או תרופות בשימוש עם קומדין.יש לשים לב שיתכן אינטרקציה הגורמת לרגישות יתר לתכשיר או עמידות. בקבוצת המזונות צריך לשים לב שרוב הירקות הירוקים עשירים בויטמין K הסותר את פעולת הקומדין. לכן חשוב לשמור על דיאטה מאוזנת שבה כמות הירקות הירוקים לא משתנה באופן חריג. יש לשים לב לתרופות שיכולות לגרום עלייה בפעילות הקומדין כגון סוגי אנטיביוטיקות מסוימים ותרופות שונות ללב.בד"כ הדבר מצויין בעלון לרופא. מבחינת זהירות- יש נטיית יתר מדימום. יש להיזהר מפעילות העלולה לגרום חבלה. אין מניעה מהליכה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת ולדנסתורםדפנה07/10/2008
ערב טוב, אשמח לדעת היכן אוכל למצוא מידע הסברים ודרכי טיפול בתסמונת ולדנסתורם. האם זו תסמונת\מחלה שכיחה? האם היא בהכרח קשורה לסרטן? כל מידע בנושא יתקבל בברכה. תודה וגמר חתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה
ד''ר איתי לוי10/10/2008דפנה שלום. אין לי ספק שתוכלי למצוא מידע רב דרך האינטרנט. תכניסי את הערך " WALDENSTRUM MACROGLOBULINEMIA ". ככלל מדובר בממאירות נדירה יחסית של תאים הנקראים לימפופלסמובלסטים שמקורם במח העצם. התאים מפרישים נוגדן מסוג IGM. כאשר הנוגדן מופרש בכמות גדולה לדם הוא יכול לגרום לתסמונת של צמיגות יתר. המחלה מלווה גם במקרים רבים בהגדלת בלוטות לימפה טחול וכבד. מדובר במחלה עם דרגת ממאירות נמוכה, לכן כל עוד החולה לא סובל מתסמינים אין צורך בטיפול. ברקע שמופיעים תסמינים יש צורך בטיפול. הטיפול גורם לנסיגת המחלה, אך אין החלמה מוחלטת ואחרי מספר שנים יש נטייה לחזרה.
בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
דפנה11/10/2008מצאתי הרבה חומר באנגלית, אני מחפשת חומר גם בעברית. מצאו אצלי ערכי IGM גבוהים מהנורמה, בעבר סבלתי מטחול מוגדל (בזמן הריון לפני שלוש וקצת שנים) אז יחסו את הIGM הגבוה לטחול מוגדל, אבל עכשיו הטחול לא מוגדל ועדיין ערכי IGM גבוהים. הופנתי להמטולוג ע"י רופאת המשפחה, ואהיה אצלו רק בסוף החודש, אבל עד אז החששות והפחדים לא נותנים לי מנוח, לכן מחפשת מידע ...ואין לי סבלנות לקרוא באנגלית יותר מידי.... תודה רבה על תגובתך והתיחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן+קומדין האם ניתן להוסיף אספיריאתיל06/10/2008
אני מטופלת בקלקסן 100מג X 2 ביום + קומדין 5 מג ותוצאות ה- INR נשארות 1. אני צריכה להגיע ל- 2.5 בגלל פקקת ורידים חוזרת. האם הוספת אספירין יכולה לעזור בנושא או הוספת קומדין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתיל
ד''ר איתי לוי07/10/2008לא. אספירין לא ישפיע כלל על תוצאות הטיפול בקומדין ואין צורך להוסיף אותו לטיפול. בברכה. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- JAK2גלי06/10/2008
ד"ר איתי שלום, כבר שנה לערך אני סובלת מהרדמויות ותחושות שריפה בגפיים עליונות ותחתונות, קוצר נשימה, הרדמויות באזור הפנים. הופניתי להמתולוג ולאור העובדה שהטרומבוציטים היו גבוהים מאד (745) והתסמינים להלן, הוא המליץ לעשות את בדיקת ה- JAK2. היום, לאחר שנה של חיפושים אחר שאלות לא רלוונטיות בתחום הנוירולוגי, קיבלתי תוצאה זהה לרוני (קיימת מוטציה) ואני מאד מבולבלת. מידע נוסף: לפני שנתיים, הוציאו לי גוש קטן (5 ס"מ)של ליפוסרקומה בגב העליון. אני במעקב אצל ד"ר מלר ונכון לחודש יולי כאשר נבדקתי בבדיקה החצי שנתית, לטענתו, אני יכולה לשים את העניין הזה בצד עד שנה הבאה. אם כן, מספר שאלות לי אלייך: 1. לאחר כל הנתונים שרשומים כאן, האם יש לך הבחנה או המלצה? (מובן, שאני אעשה בדיקות דם להמשך האבחנה + אחזור להמתולוג אבל בינתיים... אשמח לקבל 'קצת' תשובות...) 2. האם יש קשר לדעתך בין שני המקרים (מוטציה חיובית + ליפוסרקומה)? 3. אשמח לקבל מידע על מומחה בתחום זה בארץ ו/או בחו"ל. רוב תודות, שנה טובה וגמר חתימה טובה! גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי בדיקות דם
גלי07/10/2008ד"ר איתי שלום שוב... אתמול עשיתי בדיקות דם עדכניות לאחר קבלת תשובת ה- JAK2 ונמצא שה- LDH קצת גבוה והסוכר בדם הוא 54. ספירת דם תקינה. נתונים נוספים: רזיתי המון בחודשים האחרונים ויש לי כאב לא ברור בצד שמאל (אזור הכליות). עדיין לא הגיעו תשובות נוספות. אנא, תשובתך המהירה תודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי
ד''ר איתי לוי07/10/2008גלי שלום. השילוב של טרומבוציטים גבוהים ומוטציה חיובית ל- JAK-2 מעידם על מחלה מילופרוליפרטיבית. לא נתת את מדדי ס.ד המלאים אך ככל הנראה לפי התאור שלך מדובר בטרומבוציטוזיס ראשונית ( Essential thrombocytosis ). הכאבים בצד שמאל מחשידים שיתכן והטחול מוגדל. גם הירידה במשקל ו- LDH גבוה יכולים להיות קשורים לעניין. אין קשר לליפוסרקומה.
יש ככל הנראה קשר בין התחושות שלך בשנה האחרונה והמחלה המילופרוליפרטיבית. במידה ויוחלט על מתן טיפול יש סיכוי שזה ישפר חלק מהסימפטומים. יש מקום גם לשקול בדיקת מח עצם כחלק מהברור. כל המטולוג שתלכי אליו מיומן לטפל בבעייה זו. בכל מקרה המדור הזה לא ממליץ על מומחים מסוימים. בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהJAK 2
אילנה14/04/2009שלום,
בבדיקת דם נמצא שכדוריות דם אדומות ולבנות מעל לנורמה וכן טסיות דם, עשיתי אולטרסאונד ונמצא שהטחול שלי מאוד גדול, ובדיקת JAK2 מראה שיש לי מוטציה.
ברצוני לדעת על מה מעידות ממצאים אלו.
ומה הטיפול לכך.
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בפקטור 5 ו 7חיים05/10/2008
אבי ז"ל סבל תמיד מדימומים מהאף ,ומאי קרישת דם לאחר עקירות שיניים.כמו כן בגיל מבוגר יותר מארועים מוחיים.מבדיקה לאחור מתברר שגם סבו סבל מאותם סימנים. לפני כשנתיים אבחן אחד מארבעת ילדי כסובל ממחסור בפקטור רים 5 ו 7 האיבחון נעשה לאחר עקירת שן שהסתיימה באישפוז כתוצאה מדימום מאסיבי. בסקירה המטולוגית שנערכה לכל בני המשפחה הסתמנה תמונה כמעט זהה חוסר ב כ 50% מהערכים הנורמטיביים של גורמים אלו. א.האם יש איזה טיפול לנושא פרט לידיעה ולכך שעלינו לידע כל רופא לפני טיפולים פולשניים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים
ד''ר איתי לוי05/10/2008חיים שלום. חסר של 50% בגורמי הקרישה הנ"ל אינו בעל משמעות קלינית ולכן לא מחייב התיחסות מיוחדת. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין ובדיקת EMGא05/10/2008
שלום ! אני בן 33 נוטל קומדין (10 מ"ג ביום) יש לי טרומבוזה באורטה INR שלי בין 2.5 ל 3, בעוד שבועיים אני צריך לעבור בדיקת EMG ושאלתי היא כמה זמן לפני הבדיקה עלי להפסיק ליטול קומדין אם בכלל ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר איתי לוי05/10/2008שלום רב. למיטב ידיעתי אין צורך בהפסקת התרופה לפני הבדיקה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP מוגברעדי05/10/2008
שלום רב יצא לי CRP 1.56 שהטווח 0.3 הרופא לא מייחס לזה משמעות יש לציין שיש לי בעיות בקיבה/במעים שלשולים וכאבי בטן הוא טוען שב IBD החריגה בהרבה יותר גדולה אני הולכת לבצע שקיעת דם בנוסף ויש לי כולסטרול גבוה יחסית 204 שהטוח הוא 200 האם יש סיבה להמשיך בדיקות למרות שהרופא בגסטרו אומר שזה זניח? לפי מה שקראתי זה יכול להיות מסוכן.. תודה רבה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר איתי לוי05/10/2008שלום רב. אני חושב שהרופא שלך צודק. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך וטרנספרין נמוךאלון03/10/2008
שלום רב, אני בת 42 בריאה בד"כ. מבקשת לדעת מה דעת המומחים על בעייתי דלהלן. לפני שלושה חודשים התגלו ערכי ברזל נמוכים (iron = 30). לקחתי פריפול פעם בשבוע, שלושה חודשים. תוצאות הבדיקה הנוכחית - פריטין 11, המוגלובין 13.1 וטרנספרין 158 (פעם ראשונה שנבדק) סימפטומים שיש לי בחודשים האחרונים: לחץ דם נמוך 90/60, נשירת שיער, עייפות, סחרחורת מידי פעם מתוחה נפשית בחודשים האחרונים. אציין כי לפני כ 4 שנים הייתי בלחץ נפשי דומה (אבטלה וכו') וסבלתי מתופעות דומות כנ"ל.אולם לא נבדקתי פרופיל ברזל אז. ל"ד נמוך מאז ומתמיד, אך כיום, ירד עוד יותר. אני מוטרדת מערכו הנמוך של הטרנספרין בה בשעה שערכי הברזל אף הם נמוכים. בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
ד''ר איתי לוי05/10/2008שלום רב. רמת פריטין11 היא נמוכה ומרמזת על חסר ברזל. יחלד עם זה טרנספירין בחסר ברזל צריך להיות גבוה ואצליך הוא נמוך. ממליץ לחזור על בדיקת טרנספירין פעם נוספת. אם זה אכן נמוך זה יכול לבטא תהליך דלקתי שכדאי לחפשו. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומות לא מוסברות - עידכוןיהודה03/10/2008
לפני מספר ימים הופיעו המטומות במספר מקומות בגוף - בבטן , ברגל, בשני הידיים. לא נפלתי ולא נחבלתי. מה יכול להיות ההסבר לתופעה ? ומה ניתן לעשות . אני בן 52 נוטל אספירין 100 מ"ג + לופרסור 95 מ"ג ומוגדר כ MVP שסבל בעבר ממספר התקפי פרפור פרוזדורים מתנצל על ההודעה החוזרת - הוספתי פרטים בברכת שנה ברוכה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודה
ד''ר איתי לוי05/10/2008יהודה שלום. מציע שבשלב ראשון תבצע ס.ד ותפקודי קרישה. על סמך תוצאות מבדיקות אלה יש להחליט על הצורך בהמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטיאין C activitiy שבוע 7 להריוןאילי02/10/2008
שלום שאלתי בעבר שאלה בנוגע לבדיקה של פרוטאין C ACTIVITY כרגע אני בשבוע 7 להריוני לקחתי קלאקסן בהמלצת פרופ' למשך כ 6 ימים והפסקתי עד קבלת תוצאה מס 3 שהגיע רק היום להמלצתך בנושא הקריטי... האם להמשיך להלן תוצאות: א. האם להמשיך בנטילת הקלקאסן ? Protein c-Activity | | 08/09/08 | % | * 77 (84-150) Protein c-Activity | | 30/07/08 | | לחץ לתוצאות מעל 100 אחוז (84-150) Protein c-Activity | | 17/06/08 | % | * 73 (84-150 תודה מראש אילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אילי02/10/2008בעקבות זאת שבזמן שביצעתי את הבדיקה הייתי בהריון ולא ידעתי עדיין האם יש קשר לתוצאה השלישית או שהנ"ל תורשתי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילי
ד''ר איתי לוי05/10/2008שלום רב. כמו שאמרתי לך בעבר אני לא בטוח שהיה צורך בברור שבוצע. מכיוון שביצעת את הברור וקיבלת 2 מתוך 3 בדיקות שאינן תקינות מן הראוי שתתיחסי לכך. בנסיבות אלה הייתי ממליץ שתמשיכי את הקלקסן עד סוף ההריון. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)