מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טסיות דם נמוכהקרן19/09/2008
הנני בת 32 בשבוע 39 + 3 הריון שלישי. בדיקות הדם שהתקבלו היום די מדאיגות אותי: mpv 13.5 platelets 121 transferrin 398 ferritin 12 hemoglobin 12 האם יש מצב שלא אקבל אפידורל? האם ישנה סיבה לדאגה ? תודה מראש קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
דר' לוי20/09/2008קרן שלום. מדובר בירידה קלה מאוד בערכי טרומבוציטים השכיחה מאוד בהריון. אין כל בעיה לאפידורל בערכים אלה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריש דם בוריד הכבדאתי18/09/2008
אחותי לאחר תסחיף מי שפיר לפני שבוע ותודה לאל מתאוששת ,היום בבדיקת ct התגלה כריש דם בוריד הכבד , הרופאים התחילו במדלל דם ומבוצעות בדיקות למינון מאוזן . שאלתי מה הלאה ? מה נזק כריש הדם הזור הכבד ? מתי הוא יימס ? על מה צריך להקפיד בטיפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר איתי לוי19/09/2008אתי שלום. במידה והוחל טיפול מוקדם סביר להניח שלא נגרם נזק לא הפיך. הקריש יתמוסס בהדרגה תוך מספר שבועות עד חודשים וזרימת הדם תחזור להיות תקינה. בכל מקרה היא צריכה טיפול של כ- 6 חודשים לפחות במדללי דם ולאחר מכן לבצע ברור קרישיות. בתקופת הטיפול יש להקפיד על דילול הדם באמצעות בדיקות בהתאם לסוג הטיפול אותו היא מקבלת. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קרישה?אילנה18/09/2008
הנני בת 54 בריאה, לא נוטלת תרופות. ידוע לי מזה כשבע שנים שקיימת אצלי מוטציה( MTHFR (HOMOZIGOT את העניין גיליתי במקרה כששוחחתי עם המטולוג, ונבדקתי ע"י המטולוג מומחה לקרישת דם שקבע זאת על פי בדיקות דם. לפני 8 ימים עברתי ניתוח כפול של הרניה. רופאת המשפחה חשבה שזה ניתוח קטן ולא דרושה התייעצות עם המטולוג. ביצעו לי תיקון הרניה פמורלית בלאפרסקופיה, וניתוח בקע טבורי בשיטה הפתוחה. אחד הניתוחים עבר "בקלות" (הפמורלי בלאפ), ואילו הניתוח הפתוח של ההרניה בטבור דרש יותר זמן, חתך יותר גדול עקב כליאת שומן בבקע. כמו כן נאלצו להסיר עור עודף. התופעות שאחרי: בטן נפוחה ביותר (!) כעת, 8 ימים לאחר הניתוח, החל לרדת דם טרי מן התפר של הטבור. כל יתר הפרמטרים סבירים. אין חום אין זיהום ואני לא נוטלת כבר משככי כאב. מחר אגש בבוקר לבירור מקיף אצל הכירורג. בשיחה טלפונית עמו עקב הדימום הוא בכלל לא נרגש וטען שהצטבר דם שצריך להתנקז. אולם מרוב בהלה שכחתי להודיעו על בעיית הMTHFR. שאלה: האם ניתוח הטבור הצריך אצלי לקיחת נוגדי קרישה מראש? האם הדימום מחשיד שמדובר בבעיית קרישה, או "דם שהצטבר יוצא מהתפר" כפי שהמנתח אמר לי בטלפון. תודה רבה מראש!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר איתי לוי19/09/2008אילנה שלום. במידה ולא היה לך בעבר אירוע של קרישיות יתר הממצא של MTHFR הוא חסר משמעות. בכל מקרה אין כל קשר בין הממצאים שאת מתארת לאחר הניתוח ובין MTHFR. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTT מעט גבוה - וכריתת כיס מרהעינת18/09/2008
שלום, אני בת 43, מועמדת לניתוח לכריתת כיס מרה. בבדיקות לפני הניתוח נתגלה PTT 33.7. שאר המדדים תקינים (PT=11.2 sec, PT=86% טסיות = 323 ). מסתבר שערכי ה-PTT אצלי גבוהים עוד מבדיקה שנערכה ב-2002, וגם אצל אמי הם מעט גבוהים מן הרגיל. עברתי ניתוחי חניכיים בעבר ללא כל בעיות או דימומים יוצאי דופן, אין לי המטומות, מחזור הווסת - ללא דימום יוצא דופן. בריאה בדרך כלל, לא מטופלת באף תרופה (כולל לא אספירין). האם לפי דעתכם עלי לעבור בירור כלשהו לפני הניתוח? אם כן, איזה סוג של בירור? . אודה על תשובה מהירה, היות שהניתוח עומד להיות ביום ג' הקרוב. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
עינת18/09/2008שכחתי לציין שחזרתי פעמיים על בדיקת PTT והתוצאה היתה דומה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת
ד''ר איתי לוי19/09/2008עינת שלום. לא ציינת מה ערכי הנורמה של ה- PTT. בכל מעבדה זו נורמה אחרת. אם הסטייה היא מינימלית ואין נטייה לדמם לא צריכה להיות בעייה בניתוח. אם הסטייה היא של מספר שניות רצוי לבצע ברור קרישה על ידי המטולוג טרם הניתוח. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
עינת19/09/2008ד"ר לוי תודה על תשובתך. הסטייה היא של 3 שניות יותר מעל הנורמה למעבדה זו. האם זוהי סטייה המחייבת בירור? תודה שוב. עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת
דר' איתי לוי21/09/2008לא נראה לי שיש צורך בברור. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות קרשיות יתררינה18/09/2008
אני בת 45 יש לי קרישי דם בריאות עשיתי בדיקות גנטיות והתשובות הם: PCRF-V LEIDEN-הארוזיגוט PCR MTHFR-שלילי FCRF-II MUTATION-שלילי מה זה אומר? תודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
ד''ר איתי לוי19/09/2008רינה שלום. הבדיקות מצביעות על כך שאת נשאית של גורם גנטי( פקטור 5 ליידן) שיכול להשפיע על נטייה לקרישיות. הדבר יכול לעבור גנטית גם לילדים. במידה ויש בנות בגיל הפוריות רצוי שיבדקו. בכל מקרה את נשאית של הגורם הזה כל חייך כך שיש לברר מדוע פיתחת עכשיו תסחיף ראתי. יש מקום להתיעץ עם המטולוג. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות-קרשיות יתר
רינה19/09/2008ישלי 2 אחים והורים האם הם גם צרכים לעשות משהו בנושא או שאין קשר בתודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתה
רינה21/09/2008יש לי פקטור 5 היידן ואני בת 45 שאלתי אם גם האחים שלי והוריי צריכים להבדק בתודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר - תשובה שלא נענתה תודהאילי18/09/2008
שלום רב, ביום חמישי האחרון גיליתי כי הנני בהריון בפעם ה 2 נשלחתי ע"י פרופ' לבצע בדיקת קרישות - לא תורשתי הריון ראשון - הסתיים בשבוע 9 עובר ללא דופק לאחר שהיה בעבר בבדיקה - גרידה 28.1.08 היה לי גם הריון כימי עם ערך 4 באותו יום קיבלתי מחזור בערך בקירוב לבדיקה הראשונה בכל מקרה התוצאה הראשונה של Protein c-Activity | % | * 73 ( 84 ) 150 התוצאה השנייה היתה - מעל 100 אחוז- תקין נורמלי נשלחתי פעם שלישית - התוצאה תתקבל רק ב8.10.08 שאלתי היא - היום אני בהריון בשבוע 5 כמעט בבוקר כבר קיבלתי את זריקת הקלקאסן האם ישנו סיכון בהמשך והפסקה במידהוהתוצאה תהיה תקינהבפםעם השלישית ויש קרש בין הפעם הראשונה לערך התוצאה שהוא בקירוב יחסית בערך 4 חודשיים להפלה - גרידה שהתבצעה וחודש לאחר מכן זה הסתדר אשמח להמלצה בנושא! המון תודה אילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילי
ד''ר איתי לוי19/09/2008אילי שלום. השאלה שלך מאוד מבולבלת. לא הבנתי בדיוק כמה הפלות היו וכו'. להבנתי היו רק 2 הפלות בשלבי הריון מאוד מוקדמים דבר כשלעצמו לא מצדיק ברור. במידה ותוצאת הבדיקה הנוספת היא תקינה אין כנראה צורך בקלקסן. בכל מקרה אין סיכון מיוחד. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה מסודרת
אילי21/09/2008שלום רב תודה על המענה אני ינסה לסדר את הנושא לשאלה בשנית, נשלחתי לבירור קרישיות יתר לאחר 28.1.08 הפלה ראשונה בשבוע 9+ גרידה לאחר מכן הריון כימי ערך בטא 4 התקבל מחזור בתאריך המיועד כרגיל 11.9.08 אני בשבוע 5+3 להריוני במקביל ביצעתי בירור לקרישות יתר מס פעמיים וכרגע חסרה לי תוצאה מס. 3 להלן בסדר כרונולוגי לפי תאריכים לבדיקה בשם PROTEIN C ACTIVITUY: 1. 17.6.08 התוצאה היא 73 הטווח הוא 84-150 2. 30.7.08 התוצאה היא מעל 100 הטווח הוא 84-150 3. 8.9.08 עדיין לא התקבלה תוצאה אמורה להתקבל ב8.10.08 שאלתי היא: הומלצתי על אחד מהרופאים ששלח אותי לבדיקת קרישות להתחיל לקחת עד לבירור תוצאה סופית . לטענתו אין שום נזק בדבר לי ואו לעובר. לתשובתך הוספת כי אין סיכון עד לבירור תוצאה שלישית אך האם לאור 2 הנתונים הללו יש צורך לקחת ? תודה מראש על ההתייחסותך המהירה והמקצועית בנושא אילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילי
דר' איתי לוי21/09/2008אילי שלום. על פי מה שפירטת אין כל צורך בברור מיוחד. על סמך הבדיקה אין צורך ב- Clexan. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילי22/09/2008מודה לך על עזרתך ותגובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן והריוןמודאגת17/09/2008
שלום, הנני בת 28, בהריון ראשון, שבוע 6. לפני כ-6 שנים אושפזתי בשל אירוע של DVT (פקקת בוריד בזרוע), נטלתי קומדין לתקופה של כחצי שנה והפסקתי לנטול גלולות. בהמשך, בבדיקות אצל המטולוג, קבע שהכל תקין ואין צורך בטיפול. היום, רופאת הנשים נתנה לי קלקסן 40 מ"ג וחייבה אותי לקחת אותו מיידית ,אני מזריקה כשבוע ימים, אך לא בלב שלם. אני חוששת שמא אולי זה מיותר או אולי חלילה מזיק באיזשהו אופן לי או לעובר. (כמו כן, קיים חשש שמא אינני מזריקה כראוי, אמרו לי ששטפי דם זה נורמלי ושכיח..., האמנם?) אילו השלכות עלולות להיות לשימוש בזריקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן והריון
ד''ר איתי לוי19/09/2008שלום רב. אני חושב שרופאת הנשים נתנה לך בצדק קלקסן. יש סיכון גבוה שתפתחי DVT חוזר במהלך הריון. אין כל סכנה לך או לעובר פרט לאי הנוחות שבזריקות. יש סיכון קטן מאוד לדימום מפני שמדובר במינון נמוך מאוד של קלקסן. בהצלחה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע DVT!!!
שלומית נג'מיא27/10/2008רציתי רק לומר ולהזהיר שגם לי היה אירוע dvt ברגל לפני 8 שנים ולפני 3 שנים נכנסתי להריון ורופאה נתנה לי קלקסן 40 מ"ג לתקופת ההריון ולצערי עברתי הפלה בשבוע 16 מכיוון שהמינון מסתבר היה נמוך מידי והייתי יכולה למנוע את זה אם רק היו בודקים כמו שצריך את עברי... 40 מ"ג זהו מינון מניעתי ולא מינון טיפולי כמו שנראה לי את צריכה לקבל אז אנא ממך תעשי את כל הבדיקות ! ! !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ובדיקת APCR ו-Factor 5רווית17/09/2008
שלום ד"ר, קיבלתי הפנייה מהמטולוג לבדיקת של APCR ו-Factor 5 בעקבות בעיות של קרישת דם במשפחה, אני לוקחת גלולות למניעת הריון והוא המליץ להפסיק לחודש את הגלולות בשביל הבדיקה. האם זה הכרחי להפסיק ? מצד אחד אני לא מעוניינת להעביר את הגוף שלי את הטלטלה של עם ובלי גלולות בהפרש של חודש ומצד שני אני רוצה לקבל תשובה חד משמעית בבדיקת דם, מה היית ממליץ לי לעשות ? תודה, רווית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווית
ד''ר איתי לוי19/09/2008רווית שלום. הגלולות לא משפיעות על הבדשיקה הגנטית אך כן יכולות להשתיע על APCR. ניתן לבדוק קודם לכן רק את הבדיקות הגנטיות ללא הפסקת הגלולות ואז לשקול האם יש צורך בבדיקות הנוספות. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה נוספת
רווית20/09/2008תודה רבה על התשובה, על ההפנייה שקיבלתי לבדיקה כתוב ש Factor V יבצוע רק כאשר APCR נמוך מערך הייחוס, אם אני אקח גלולות במהלך הבדיקה ייתכן שלא תבוצע הבדיקה הגנטית בגלל הערכים של ה- APCR ? גם אם הפנייה כזאת היית ממליץ להמשיך עם הגלולות ? תודה רבה, רווית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווית
דר' לוי20/09/2008אין שום קשר. הבדיקה של פקטור 5 ליידן היא בדיקה גנטית ולא מושפעת כלל מגלולות. אין שום בעיה לבצע אותה ללא כל קשר לבדיקת ה- APCR. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - האם דחוף??יובל17/09/2008
בבדיקת דם שלי מלפני שלושה חודשים:PLT מתחת לטווח 114 וכל שאר ערכי ספירת הדם היו בטווח. בבדיקת דם שעשיתי לפני יומיים יצאו הערכים הבאים מחוץ לטווח: WBC - 12.4 RBC - 4.5 HB - 13.4 HCT - 40.6 PLT - 81 EOSINOPHILS % - DIF 8 LYMPHOCYTES % - DIF 16 NEUTROPHILS abs DIF 8.4 EOSINOPHILS abs-DIF 1 רציתי לציין שמיולי אני נוטל תרופה ששמה אלטרוקסין(לבלוטת המגן). כיום תוצאות TSH שלי נכנסו לטווח התקין ובעבר היו מחוץ לטווח. כחודש וחצי אני מרגיש עייפות כללית גדולה ומתעטש ללא הפסקה. מעולם לא סבלתי מאלרגיות כלשהן. אבקשך לייעץ לי מה עליי לעשות? האם זה דחוף? לאיזה מומחה עליי לפנות בתחום ההמטולוגיה? מה הבדיקות אומרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
ד''ר איתי לוי19/09/2008יובל שלום. על פי הבדיקות ערכי הטרומבוציטים שלך נמוכים(בנידה מתונה). ירידת הטרומבוציטים מתפתחת בהדרגה דבר המרמז לבעיה כרונית. יתכן ומדובר ב- ITP אך קיימות גם אפשרויות רבות אחרות. עלייך לפנות להמטולוג לברור הבעייה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות יתרדניאל17/09/2008
לפני כ- 3 חודשים נטלתי כדורי פרוגינובה 3 ליום. החלו כאבים עזים בשוק שמאל נשלחתי ל למיון שם בבדיקת רופא נמצא נפיחות של השוק, הופנתי ל- dvt ששלל קריש, הופסק הטיפול. כעבור חודש נשלחתי לבצע בירור קרשיות ובמקביל התחלתי טיפול חוזר בפרוגינובה 2 כדורים+ אספרין, כעבור 4 ימים שוב כאבים ברגל במיון בבדיקה נמצא שהרגל לא התנפחה לכן הוחלט לבצע d dimer תוצאה התקבלה:250-600 בוצע דופלר בירך(לא בשוק איפה שכאב) ולא נמצא עדות לקריש.כעבור 4 ימים חזרתי על ה- d dimer והתוצאה 133. נטלתי אספרין עד לפני שבועיים כשכמובן הטיפול הופסק. לפני שבוע תוצאות בדיקות קרשיות: הומוזיגוט: mthfr וכן הטרוזיגוט ל- factor II. הייתי אצל פרופ מרטינוביץ שאמר לי שדופלר בשוק לא יעיל למצב של חסימה וכי קרוב לוודאי הייתה לי. וכן המלצות לגבי חיי יום יום והריון. שאלותי: מזה יומים שוב כאבים בשוק ימין תחושת נימול וכבדות ברגל, היום כאב מוגבר. האם יתכן ושוב ישנה בעיה? האם גם ללא טיפולהורמונאלי יכול להיות מצב של קריש? נ.ב בת 28 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג, כולסטרול גבוהה עד 280 ו- LDL עד 160 מטופלת בליפיטור 40.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר איתי לוי17/09/2008דניאל שלום. בהחלט יתכן שיש בעייה. כדאי להיבדק פעם נוספת ועל פי תלונותיך אני מציע שתבדקי גם על ידי נוירולוג. בהחלט יתכן גם היווצרות קריש ללא טיפול הורמונלי. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומבוצים נמוכים ולוקמיה CLLרונה17/09/2008
שלום אמי בת 75 מזה 6 שנים יש לה לוקמיה CLL היא מטופלת ובמערך חודשי. מזה שבועים יש לה המון שטפי דם תת עוריים - כתמים על הילדים והרגלים. לפני ימיים יצאו לה טחורים והיא החלה לדמם מפי הטבעת בבדיקות דם נמצא כי ערך התרומבוציטים 5000 והיא מקבלת פרדניזון 60 מ"ג. ההמוגלובין 9.1 האם הופעת הטחורים והדימום קשורים למחלתה או שזה משהו נוסף? מהו הערך של התרומבצויטים ה"תקין" שצריך להיות במצבה האם מצב זה יש בו סכנת חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה
ד''ר איתי לוי17/09/2008רונה שלום. ערכים תקינים של טרומבוציטים הם בין150-450,000. הטחורים לא קשורים ישירות למצב ויתכן שגם ברמת טרומבוציטים תקינה היתה מדממת. יחד עם זה ברמת טרומבוציטים מתחת 50,000 הנטייה לדמם עולה ומתחת ל- 10,000 טרומבוציטים יש גם סכנה לדמם מסכן חיים. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיותטלי16/09/2008
שלום הייתי רוצה לדעת אם יש איזהשהו טיפול בטסיות דם גבוהה. אמא שלי עברה בדיקת דם והמטולוג הביא לה כטיפול אספירין . הוא הסביר שזה לא יפחית את הרמה הגבוהה של הטסיות אבל זה אמור למנוע קרישת דם משהו כזה. הבנתי שגם האספירין יש לו לא מעט חסרונות . הייתי רוצה לדעת אם יש טיפול מסויים או שינוי תזונה שיכול לסייע באיזון רמת הטסיות בדם. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתי
ד''ר איתי לוי17/09/2008לאסתי שלום. יש טיפול באמצעותו ניתן להוריד את הטרומבוציטים אך זה נדרש רק במצבים מסוימים. במידה וההמטולוג קבע שאין צורך בטיפול מסוג זה ככל הנראה אין התוויה לכך. אספירין אמור לנמוע אירועים של קרישיות יתר על ידי כך שפוגע בתפקוד הטרומבוציטים. כמובן שבמו לכל תרופה גם לאספירין יש תופעות לוואי. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר והפלה.נעה16/09/2008
דוקטור שלום כאמור היתה לי הפלה במרץ מאז איני מצליחה להיכנס להריון ..ביקרתי אצל רופא נשים התחלנו בבדיקות הורמונליות ..ברקע היה לי חשד להתחלת תהליך של AVN בירך שמאל לפי ה-MRI באותה תק', ובלי קשר להריון בכל זאת הראמטולוג החליט לעשות לי ברור מקיף של קרישיות יתר ..הכל היה תקין אך בכל זאת קראתי איזה מאמר שגם אם התפקודי קרישה תקינים יתכנו הפלות ע"ר של בעיות קרישה וצריך להתחיל קלקסאן...אולי זה פרט חשוב לציין אבי לקה מס' פעמים ב-CVA בגיל 55...האם צריך לשקול ליטול לפני הכניסה להריון? או כשכבר ידוע על הריון? תודה מראש.אשמח לשמוע תשובתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
ד''ר איתי לוי17/09/2008נועה שלום. אחרי הפלה אחת אין שום צורך לקחת קלקסן. לאירועים של אביך אין שום קשר להפלה שעברת. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה. חסך בחומצה פולית וB12יונתן16/09/2008
שלום אני בן 27 בריא בדרך כלל ולא צימחוני לפני כשנה וחצי בעקבות עייפות ותשישות לא מוסברים עשיתי בדיקות דם ונמצא חסך בחומצא פולית וB12 נמוך. אני לוקח חודש כדורים ואחרי כמה חודשים ההרגשה חוזרת ואני עושה בדיקות ושוב יש לי חסכים של חומצה פולית וB12. בבידקות קודמות היו חסכים יותר גדולים. האם הערכים הנמוכים של הנתונים הקשורים לכדוריות דם אדומות קשורים? הבנתי שחסך בB12 וחומצה פולית יכולים להוביל לאנמיה. האם אפשרי מצב בו יש ברזל והמוגלובין גבוה אבל יש אנמיה מגאלובלסטית? יש דרך לפתור את המצב או שעלי להמשיך את המעגל של חולשה-בדיקות-כדורים כל חיי? תודה מראש יונתן הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 158- 59 µg/dl 117 IRON 360.0- 200.0 mg/dl 295.0 TRANSFERRIN 10.8- 4.8 K/ul 10.0 WBC 6.10- 4.70 M/ul 5.09 RBC 17.5- 13.5 g/dl 15.6 HB 52.0- 42.0 % 47.0 HCT 31.0- 26.0 pg 30.5 MCH 36.7- 33.0 g/dl 33.1 MCHC 16.0- 11.0 % 13.3 RDW 94.0- 80.0 fL 92.2 MCV 75.0- 40.0 % 53.9 NEUT% 50.0- 20.0 % 37.0 LYM% 12.0- 2.0 % 5.8 MONO% 7.0- 0.0 % 1.7 EOS % 2.0- 0.0 % 0.4 BASO % 4.5- 0.0 % 1.2 LUC% 8.0- 1.9 K/ul 5.4 NEUT.abs 4.5- 0.9 K/ul 3.7 LYMP.abs 1.0- 0.2 K/ul 0.6 MONO.abs 0.6- 0.0 K/ul 0.2 EOS.abs 0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs 0.4- 0.0 0.1 LUC abs 15.0- 0.0 1.1 MACRO% 10.0- 0.0 0.3 MICRO % 10.0- 0.0 0.7 HYPER% 10.0- 0.0 0.4 HYPO % 10.0- 0.0 0.8 MICRO%/HYPO% 450- 150 K/ul 335 PLT 13.0- 4.0 fL 8.6 MPV 670- 180 pmol/L 177 VITAMIN B12 45.0- 7.0 nmol/L 3.2 FOLIC ACID 322.0- 22.0 ng/ml 42.0 FERRITIN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונתן
ד''ר איתי לוי19/09/2008יונתן שלום.
בדיקות הדם מראות אכן רמה נמוכה של ח. פולית ו- B-12 ללא אנמיה. במידה ומצב החסר ימשך תיתכן היווצרות אנמיה מגלובלסטית, גם אם מאגרי הברזל תקינים. לצורך מילוי המאגרים של ח. פולית ו- B-12 יש לקחת טיפול תקופה ממושכת. חודש לא מספיק לשם כך. השאלה היא מדוע בחור בריא מפתח מחסור. תיתכן בעיית ספיגה. יש לבדוק את זה. פנה לרופא המשפחה לשם כך. בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקהנעמה16/09/2008
כתוב בבדיקת jak2 - test error 17000, מה הכוונה? האם יש את המוטציה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
ד''ר איתי לוי17/09/2008את התשובה לשאלה זו יש לברר במעבדב. כל מעבדה יש לה את ערכי היחוס שלה כך שאין באפשרותי לספק לך תשובה. בברכה. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)