מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשת עזרהל.07/08/2008
לחמי יש מחלת דם - MDS . האם מותר ומומלץ לבצע חיסון נגד שפעת ? קראתי כתבה של מבוגרים שסובלים ממחלות דם לא מומלץ לבצע את החיסון. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לל.
ד''ר איתי לוי08/08/2008אין בעייה בחיסון נגד שפעת. בברכה, דר' לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה ושימיוש בקומדיןבר07/08/2008
שלום אני בת 30 לאחר לידה בניתוח קיסרי, שבו החתך הזדהם ונוצר קריש דם בריאה. אני עכשיו 4 שבועות אחרי לידה, ונמצאת בתהליך איזון של קלקסאן וקמדין. כרגע מקבלת 80 מ"ג קלקסאן פעמיים ביום ו15 או 20מ"ג קומדין. השאיפה היא שכשה - INR יגיע ל- -2.5 להפסיק קלקסאן. תהליך האיזון ארוך אצלי מאוד וכרגע ה- INR היוא 1.91 . רציתי לדעת איזה אמצעי מניעה עומדים לרשותי האם יש גלולות שכן אוכל לקחת שמכילות כמות הורמונים קטנה? אולי כמו הגלולות שלוקחים כשמיניקם? קונדומים מהווים בעיה לבעלי מאחר ויש לי רגישות ללטקס (שאובחנה לפני 8 שנים כך שייתכן שדברים השתנו מאז) מה שמחייב שימוש בקונדומים "קשים יותר" נטולי לטקס. האם יש גלולות שהגבר יכול לקחת? זהו הריון שני שלי כך שלא הייתי מעוניינת באמצעי מניעה פרמננטי. מבחינת היסטוריה רפואית זוהי הפעם הראשונה של ארוע קרישה, ברקע יש לי אסטמה וחוץ מזה אני בריאה. כמו כן במשפחה רק לסבתות היו ארועי יתר קרישה מהרגליים ובגיל מבוגר מאוד. ביצעתי דופלר רגליים שיצא תקין. אני מאוד מעוניינת לחזור לשגרה וליחסי מין, ובלי התערבויות חרוגיות נוספות. אשמח לכל רעיון. בעבר נטלתי גלולות מסוג מריסלון במשל כ - 8 שנים ללא בעיה. ואחרי לידה ראשונה ניסיתי גלולות מסוג יאז שגרמו לדימום קל מתמשך לכן הפסקתי לקחת אותן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר איתי לוי08/08/2008מיכל שלום. בחצי השנה הקרובה מומלץ להימנע מכל תכשיר המכיל הורמונים המגביר במידה ניכרת נטייה לקרישיות. בהמשך תזדקקי לברור קרישיות ואז יהיה ניתן לשקול גם את נושא אמצעי המניעה. לא ידוע לי על גלולות לגבר. גם אם מדובר באי נוחות הייתי ממליץ בחודשים הקרובים שתשתמשו בקונדום. בברכה, דר איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה של קרישיות יתרלירז06/08/2008
שלום רב. אני סובלת מפסוידוטומור צרברי ונשלחתי לעשות בדיקות שי קרישיות יתר. קיבלתי תוצאות רשמו ככה "נמצאה הטרוזיגוטית ל PT G20210A " ו CAC RVVT יצא 1.40 מה זה אומר.? מה זה הטרוזיגוטית? תודה רבה לירז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז
ד''ר אינה צורן-רוזנטל07/08/2008הכוונה כי מתוך שני גנים הקימים אחד הוא שונה והשוני הזה יכול להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישיות יתר
רחל08/08/2008מה ז"א בעיה? על איזו בעיה מדובר? ואיך מטפלים בזה בדרך כלל? אפשר לקבל קצת הסבר על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל
ד''ר איתי לוי09/08/2008לרחל שלום. האתר אינו אתר אנציקלופדיה לברור מידע כללי. תשאלי שאלה ספיציפית לגבי בעיה רפואית ותעני. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם לא תקינהמודאגת מאוד06/08/2008
שלום רב, עקב חוסר תאבון בצענו לבני בן 10 חודשים ספירת דם. ערך הנוטרופילים חרג מהנורמה בהרבה, בצענו שוב את הבדיקה והתוצאות נשארו דומות. על מה זה יכול להצביע מודאגת מאוד! האם לפנות להמוטולוג? תודה מראש, Complete Blood Count ---------------------- WBC 7.64 K/uL 6-14 (.*.......) RBC 4.49 M/uL 3.8-5.4 (...*.....) HGB 11.6 g/dL 10.3-12.5 (....*....) HCT 34.7 % 32-42 (.*.......) MCV 77.3 fL 72-88 (..*......) MCH 25.8 pg 24-30 (..*......) MCHC 33.4 g/dL 32-37 (..*......) PLT 334 K/uL 140-430 (.....*...) RDW-SD 36.7 fL RDW-CV 13.2 % 11.5-15 (...*.....) PDW 16.4 fL 9-17 (.......*.) MPV 12.4 fL 7.8-12 (.........)* P-LCR 46.5 % Differential ---------------------- Neutrophils % 12.6 % 28-59 *(.........) Lymphocytes % 74.5 % 50-70 (.........)* Monocytes % 6.2 % 2-10 (....*....) Eosinophils % 5.0 % 0-7 (.....*...) Basophils % 1.7 % 0-1 (.........)* Neutrophils 0.97 K/uL 1.4-6.6 *(.........) Lymphocytes 5.69 K/uL 3-9.5 (...*.....) Monocytes 0.47 K/uL 0.1-1.4 (..*......) Eosinophils 0.38 K/uL 0-0.7 (....*....) Basophils 0.13 K/uL 0-0.2 (.....*...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם לא תקינה
ד''ר אינה צורן-רוזנטל07/08/2008בפסירה כפי שכתבת הערך החריג היחד הוא עליה של לימפוציטים, יכול להיות תוצאה של זיהום וירלי כלשהו, בהחלט יכול להיות סיבה לחוסר תאבון של פעוט. נראה לי כי בשלב זה מעקב רופא ילדים בלבד יספיק ואם הרופא יתרשם כי יש צורך בבירור המטולוג הוא יפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות PTTבעז06/08/2008
אני בן 21 וברצוני לעבור ניתוח לישור מחיצת האף ונדרשתי לעבור מספר בדיקות ובניהן בדיקה לתפקודי קרישה. בתוצאות יצא כי ערך 42.6 = PTT SEC וערך PTT R =1.44 האם הדבר מעיד על בעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTT מאורך מעט
ד''ר אינה צורן-רוזנטל07/08/2008לפני הסקת מסקנות י ש להחזור על הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןעינת05/08/2008
בהמשך לשאלתי הקודמת, האם בשבוע 27 יעיל לקחת קלקסן (לאחר שני מקרים של IUGR שנולדו במשקל נמוך בחודש תשיעי) האם יש בכלל טעם כעת לקחת נוגד קרישה או מדלל או שזה מאוחר להתחיל כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
ד''ר אינה צורן-רוזנטל07/08/2008יש מקום כרגע להתחיל קלקסן, ביחוד אם ההריונות הקודמים IUGR הופיע בטרימסטר שלישי, עובדה המעידה על חוסר התאמה בין צרכי העובר והספקת השליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן לפנות בעקבות החמרה בתוצאות בדיקלאה אגמון05/08/2008
שלום רב אבי בן 74 לפני כ 5 שנים התגלה באקראי CLL ביעוץ עם המטולוג הוחלט לא לעשות דבר ו"ניתן לחיות כך 120 שנה". אבי בתקופה האחרונה חש בחולשה וקשיי נשימה (חולה COPD ) בבדיקה אצל רופא ריאות לא חלה החמרה במבחני הנשימה, אך בדיקות הדם שנעשו כחלק מברור התוצאות הן: Hb 9.5 בשנה שעברה היה בסביבות 12 ולאוקוציטים היום 123.000 לפני שנה היה73.000. כמובן שתוצאות אלו לא מעודדות ואף מלחיצות, אשמח לדעת ולהבין יותר מה מצפה לאבי בעקבות המצב החדש. (רק בעוד שבוע יראה אותו המטולוג). תודה וברכה לאה אגמון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה בבדיקות
ד''ר אינה צורן-רוזנטל06/08/2008נראה כי אכן יש התקדמות שהמחלה, לאור עליה של סםירת הלויקוציטים. בנוכחות אנמיה תסמינית יש לשקול מחדש טיפול ל-CLL, אולם יש לשלול קודם סיבה אחרת לאנמיה. במידה ואכן האנמיה היא כתומאה מ-CLL יש מקום לטיפול במחלה, אך טיפול הטיפול יוחלט ע"י הרופא ההמטולוג. בכל מקרה אין דחיפות וניתן להמתין לבדיקת המטולוג במרפאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון sדניאלה05/08/2008
בעברי הריון כימי לאחריו לידה תקינה וכעת 2 הפלות ברצף בשלבים המוקדמים של ההריון. נשלחתי לביצוע בדיקות קרישת דם וכו'. הבדיקות תקינות למעט חלבון s אשר יצא 68 ובבדיקה חוזרת יצא 58. עשיתי את הבדיקות למעלה מחודשיים לאחר ההפלה אחרונה, אינני נוטלת גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון s
דניאלה05/08/2008האם תקין ??? ומה עושים הלאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה
ד''ר איתי לוי05/08/2008מדובר ברמה גבולית. מומלץ לחזור פעם נוספת. מומלץ לבדוק בני משפחה( הורים או אחים). אם אצל חלק מהם נמוך כנראה שמדובר בחסר אמיתי. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת INRיפעת05/08/2008
שלום, לפני כשנתיים לערך השתתפתי בהרצאה שנערכה במ' ההמטולוגית בבי"ח תל השומר. בהרצאה סיפרו על מכשיר ביתי לבדיקת רמת INR באמצעות דקירה באצבע (בדומה למכשיר שבודק סכרת) האם מישהו יודע מי משווק את המכשיר או היכן ניתן להשיג אותו ו/או לקבל פרטים לגביו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
ד''ר איתי לוי05/08/2008לא ידוע לי. אני בטוח שבחיפוש באינטרנט תמצאי. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכשנו מכשיר כזה לאבי.
קרני12/10/2008את מוזמנת לשלוח לי מייל. אשמח לחזור אלייך. קרני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר לבדיקת INR
חוה17/10/2008האם אתם מרוצים מהמכשיר וממליצים על רכישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי חוה
קרני18/10/2008המכשיר נוח מאוד לשימוש (כמו מכשיר למדידת רמת סוכר בדם) במיוחד בתקופות של חופש וטיסות. עם זאת, חשוב לציין כי הסטיקים שבעזרתם מודדים את רמת הקרישה הם די יקרים (בסביבות 40 ש"ח לבדיקה). אבל ללא ספק זה נוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
חוה19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוםדליה05/08/2008
שלום לרופא, האם צום בתשעה באב יכול להחמיר את העומס הקרישתי (יש לי פרוטאין S נמוך ואני לוקחת הורמונים במסגרת טיפולי פוריות) או שאין לכך קשר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ד''ר איתי לוי05/08/2008אין קשר. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- janus kinase 2 mutationרוני04/08/2008
אם בבדיקה מצאו janus kinase 2 mutation על מה הדבר מצביע ומה יכולות להיות התוצאות תודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר איתי לוי04/08/2008רוני שלום. הדבר מצביע על מחלה מילופרוליפרטיבית של מח עצם. המוטציה מופיעה במספר מחלות מילופרוליפרטיביות ובמיוחד במקרים של פוליציטמיה ורה. בהתאם לסוג המחלה ובדיקות הדם נדרשת החלטה על הצורך בטיפול. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה סוג של לוקמיה
רוני04/08/2008האם זה סוג של לוקמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
ד''ר איתי לוי05/08/2008לא. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהJak2
גלי02/10/2008ד"ר איתי שלום, כבר שנה לערך אני סובלת מהרדמויות ותחושות שריפה בגפיים עליונות ותחתונות, קוצר נשימה, הרדמויות באזור הפנים. הופניתי להמתולוג ולאור העובדה שהטרומבוציטים היו גבוהים מאד (745) והתסמינים להלן, הוא המליץ לעשות את בדיקת ה- JAK2. היום, לאחר שנה של חיפושים אחר שאלות לא רלוונטיות בתחום הנוירולוגי, קיבלתי תוצאה זהה לרוני (קיימת מוטציה) ואני מאד מבולבלת. מידע נוסף: לפני שנתיים, הוציאו לי גוש קטן (5 ס"מ)של ליפוסרקומה בגב העליון. אני במעקב אצל ד"ר מלר ונכון לחודש יולי כאשר נבדקתי בבדיקה החצי שנתית, לטענתו, אני יכולה לשים את העניין הזה בצד עד שנה הבאה. אם כן, מספר שאלות לי אלייך: 1. לאחר כל הנתונים שרשומים כאן, האם יש לך הבחנה או המלצה? (מובן, שאני אעשה בדיקות דם להמשך האבחנה + אחזור להמתולוג אבל בינתיים... אשמח לקבל 'קצת' תשובות...) 2. האם יש קשר לדעתך בין שני המקרים (מוטציה חיובית + ליפוסרקומה)? 3. אשמח לקבל מידע על מומחה בתחום זה בארץ ו/או בחו"ל. רוב תודות, שנה טובה וגמר חתימה טובה! גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקרישיות יתרנעה04/08/2008
שלום דוקטור, בביקורי האחרון אצל הראומטולוג נשלחתי לבצע תפקודי קרישה לאחר שהגעתי אליו אחרי שנתגלה לי ב-MRI חשד להתחלה של תהליך AVN בירך שמאל...בבדיקות עלו התוצאות הבאות: PT-0.97,APTT-27.2 SEC,PT INR-0.93,פיברינוגן-394 PROT-S ANTIGEN (FREE -80 PROTEIN C ACTIVITY -107 .. החשד ל-AVN התגלה במהלך שבוע 8 ,ואז נאלצתי לעבור גרידה ע"ר עובר ללא דופק האם אתה רואה קשר בין הבדיקות דם להפלה? כ"כ האם לפי תוצאות הבדיקות דם איאלץ ליטול אספירין בהריון הבא? האם זה מגדיר את ההריון מלכתחילה כהריון בסיכון גבוה?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד''ר איתי לוי04/08/2008נועה שלום. אין שום קשר בין בדיקות הדם שהן תקינות להפלה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קלקסן לאחר הפלותסיגל03/08/2008
שלום רב, אני בת 39, לאחר 2 הריונות (טיפולי IVF) אשר הסתיימו שניהם בשבוע 8 (ללא דופק). בבירור הסתבר כי יש לי ערכי LAC הגבוהים במקצת מהטווח. כרגע לקראת טיפול IVF נוסף, משקלי 55 ק"ג. נתקלתי בגישות שונות של רופאי הנשים ואני מאוד מבולבלת - האם מינון של 40 מ"ג קלקסן הוא מספק? אם לא - מהו המינון המומלץ? האם יש צורך גם בתוספת של פרדניזון? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
ד''ר איתי לוי03/08/2008סיגל שלום. מינון של 40 מ"ג הוא מספק ואין צורך בפרדניסון. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לבדיקת המטולוגכוכי02/08/2008
שלום רב, אני מעוניינת לעבור ניתוח קוסמטי, עשיתי בדיקות דם ולהלן התשובות שקיבלתי: FACTOR II 124%. FACTOR VII 34L %. FACTOR X 122% רציתי בבקשה לשאול אם אפשר לעשות את הניתוח והאם אין סיכון כל שהוא בגלל החריגות בתוצאה בפקטור VII. תודה מראש, כוכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכוכי
ד''ר איתי לוי03/08/2008כוכי שלום. בד"כ ברמה כזאת של פקטור 7 אין בעייה לעבור ניתוח. יחד עם זה הרמה הנמוכה של פקטור 7 מחייבת יעוץ אצל המטולוג לפני הניתוח. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי התשובה
כוכי03/08/2008אבקש אם אפשר לקבל הסבר קצר לגבי הבדיקה, למה הכוונה שפקטור 7 נמוך? מעבר לכך אין לי אפשרות לקבל יעוץ מהמטולג מכיוון שהוא בחופש עד נובמבר ואת הניתוח אני מעוניינת לעבור בשבוע הבא. אודה על תשובתך בנושא. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכוכי
ד''ר איתי לוי03/08/2008אני מבין שדיברנו בטלפון. בברכה, דר איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה נפוחותרון02/08/2008
שלום רב, אני בן 25 ולפני כחודשים-שלוש חשתי בלוטה נפוחה בצאוור בגודל עד 1 ס"מ ניגשתי לרופא המשפחה זה הפנה אותי לצילום חזה ואמר שיש גם בלוטה בבית שחי . צילום חזה תקין , בדיקות דם נעשו הרבה! LDH היה תקין כמו גם שקיעת דם . הופנתי למרפאה המטולוגית שם בדקו אותי ואמרו לחזור עוד 3 חודש. מאז עברו כחודשיים ועדיין הבלוטות לא עברו אני חש נפיחות באזור הבית שחי ובלוטת הלימפה בצאוור לא השתנתה. אני מחכה לתור שאמור להיות עוד כחודש ומרוב קריאה באינטרנט מתחיל לחשוש שמא מדובר בסרטן. למה הרופא משפחה שבדק אותי מספר פעמים לא הפנה אותי לבדיקת אולטרא סאונד? האם ביקורת פעם ב-3 חודש למרות שמדובר בבלוטות לימפה זה בסדר כי אני חש שהזמן עובר ולא עושים כלום? תודה על העזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון
ד''ר איתי לוי02/08/2008לרון שלום. הפנייה שלך אינה בתחום המקצועי ולכן קשה לעזור לך דרך האינטרנט. יש לך חרדות אך קביעתך שלא נעשה כלום לא תואמת את תיאורך. המטולוג הוא רופא מומחה בתחום בלוטות לימפה. אם הוא קבע שניתן בשלב זה להסתפק במעקב, ככל הנראה הסבירות שמדובר בסרטן היא ממש נמוכה. אני מציע לך לפנות לרופא המשפחה ולשתף אותו בחרדות שלך. אני בטוח שהוא ימצא דרך להרגיע אותך. בכל מקרה נראה לי שמבחינה מקצועית אתה מטופל כהלכה. בברכה, דר 'איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
רון02/08/2008אני מטופל במרפאה המטולוגית ...הכווננה שהשאלה שלי לא מקצועית אני פשוט לא כל כך הבנתי... בכל מקרה אנסה למקד... האם אולטרא סאונד של הצאוור או בית שחי לא אמצעי שאפשר לקבל ממנו מידע חיוני לגבי הבלוטות? או שמא אפשר להסתפק בבדיקה גופנית שהיא מספיק אמינה? האם 3 חודש שהבלוטות לא משתנות מצביע על משהו כי אני קראתי המון ולא קיבלתי תשובה לכך? תודה על תשובה מהירה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרון
ד''ר איתי לוי03/08/2008US לא תורם אינפורמציה משמעותית בהרבה ביחס לבדיקה גופנית. לפעמים על סמך מרקם הבלוטה ב- US ניתן להתרשם האם מדובר בבלוטה שאינה תקינה או בלוטה שפירה. בכל מקרה בלוטות עד 1 ס"מ לרוב אינן ממאירות. העובדה שאין שינוי 3 חודשים גם תומכת בעובדה שככל הנראה זו בלוטה שפירה. בברכה. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות לימפה מוגדלות
שש05/05/2009שלום רב.!
לפני כחודש התגלה אצל אבי נפיחות בצוואר בצד ימין .
פנינו לרופא המשפחה והוא הפנה אותו לאולטרסאונד , שם גילו שבלוטת הלימפה מוגדלת ואין זרימת דם .
רופא האולטרסאונד הפנה את אבי שוב לרופא המשפחה לבירור מעמיק יותר. רופא המשפחה שלח אותו לרופא אף אוזן גרון , שם נבדק ע"י צינורית דרך הגרון והתגלו גושיים וכן מצא שישנם גושיים גם בבלוטת הלימפה השמאלית - נפיחות לא נראת לעין.
רופא אף אוזן גרון הפנה את אבי לניקור בבית החולים אך התור רק בעוד כחודש
אנו מאוד מודאגים למצב הבריאותי של אבי , האם מדובר בגידול סרטני ? אוו בבעיה מסוג אחר?
אני מאוד אודה למי שממומחה בתחום ויוכל לתת חוות דעת .
תודה ויומטוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)