מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך הפנייה עם יותר נתונים+שאלהארתור16/09/2008
שלום רב ותודה על העזרה להמשך הפנייה הנני כבר שבועיים עושה בדיקות דם חוזרות ונשנות.אחזור על נתוני הכללים: בן 28 , ללא מחלות כרונית מוכרות, ללא אלרגיות מוכרות, ללא ניתוחים במהלך חיי,חוץ מהצטננויות קלות לא זכור לי משהו חריג. מוצא שלי הוא מליטא. מעשן כ-20 סיגריות ליום . עושה פעילות ספורט כ-פעם בשבוע. אפילו רופא שלח אותי לעשות רנגן בטן עליונה וכליות לבדיקת קשרי לימפות כמה שהבנתי , בתוצאה של הרנגן הכול היה תקין לחלוטין. בדיקת דם שביקשתי עזרה מכם הינה הייתה אחרונה מבין 4 שנעשו על ידי. הנני מבקש מכם לחוות את דעתכם כשמולכם כל התוצאות החריגות שיתקבלו בכל בדיקת דם מתוך 4 ותאריך ביצוען: 5.9.2008 - 14.0WBC-Leucocytes 6.21 -RBC-Red Blood Cells -52.3 Hematocrit * יש לציין שבדיקה זו נעשתה במעבדות רמב"ם החדשות וזו בדיקה של חברת אינטל, כל בדיקות האחרות נעשו בקופת חולים מכבי, כמו כן הסקאלות בין שתי המעבדות שונות ויש מקרים שחלק מהתוצאות יהיו בתוך סקאלה המותרת , במיוחד בבדיקה 15.9.2008 8.9.2008 - 12.6WBC-Leucocytes 6.06 -RBC-Red Blood Cells - 5.11Lymphocytes # 11.9.2008 - נמצאו בתוך הסקאלה המותרתWBC-Leucocytes - 46.2Lymphocytes % 6.04 -RBC-Red Blood Cells - 4.86Lymphocytes # 15.9.2008 - 12.8 WBC-Leucocytes 6.09 -RBC-Red Blood Cells - 17.3Hemoglobin -50.4 Hematocrit - 48.1Lymphocytes % - 6.16Lymphocytes # - 8.3Atypical Lymphocytes% אלו כל התוצאות החריגות, יש לציין שישנם מרכיבים שלא מופיעים בכל הבדיקות כי הם נמצאו בתוך סקאלה המותרת. תודה מראש בבקשה תעזרו לי , אינטל דורשת ממני שרופא משפחה שלי יסביר את התוצאות הנ"ל עד ליום ראשון הקרוב , מה יכול להיות ההסבר לתוצאות האלו? והאם אתם רואים בעיה מיוחדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארתור
ד''ר איתי לוי19/09/2008ארתור שלום. זה שתעשה בדיקות חוזרות ונישנות לא יפתור כל בעייה. יש חריגה קלה מערכי הנורמה של הכדוריות הלבנות. יתכן מחלה וירלית או משהו חסר משמעות אחר. בכל מקרה מומלץ להמתין חודש חודשיים ולחזור על הבדיקה עוד פעם. במידה והתופעה נמשכת מומלץ ברור המטולוגי. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני יכול לתרום דם ...?דניאל16/09/2008
או שיש מניעה כלשהי , אם אני לוקח פקסט וריספונד מדי יום ? אודה לתשובתכם !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר איתי לוי19/09/2008יש לברר את זה במד"א. אם ס.ד תקינה לא5 צריכה להיות בעייה מיוחדת. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה דחופה בקשר לבדיקות דםארתור15/09/2008
שלום רב נבדקתי בבדיקה שנעשתה מטעם חברת "אינטל" לאחר שהתקבלתי לעבודה ונמצאו כמה תוצאות מעל המותר : מה יכולה להיות סיבה לכך? יש לציין שאני מעשן הנני בן 28,ללא מחלות כרוניות ידועות ללא אלרגיות ידועות , לא הייתי חולה חוץ מאנגינות והתקררות בבקשה תעזרו רק סיימתי את לימודי והתקבלתי למשרה שאני מאד מעוניין בה. *כל משמסומן בכוכבית זו תוצאה שהתקבלה עבורי WBC-Leucocytes | 10*3/micl | ( 4.5 ) 11 12.8 * | RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | ( 4.2 ) 5.6 6.09 * | Hemoglobin | g/dl | ( 13.1 ) 17.2 17.3 * | Hematocrit | % | ( 39 ) 50 50.4 * | MCV-Mean Cell Volume | fl | ( 79 83 *) 97 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | ( 27 28.4 *) 35 | MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | ( 32 34.3 *) 36 | RDW-Red Cell Distri.Width | % | ( 11.6 14.4 *) 15 | Platelets | 10*3/micl | ( 150 311 *) 450 | MPV-Mean Platelet Volume | fl | ( 7.8 *10.3 ) 12 | Neutrophils % | % | ( 40 *42.2 ) 75 | Lymphocytes % | % | ( 22 ) 43 48.1 * | Monocytes % | % | ( 3 *7.7 ) 13 | Eosinophils % | % | ( 0 1.6 *) 6 | Basophils % | % | ( 0 *0.4 ) 2 | Neutrophils # | # | ( 1.8 5.39 *) 7.7 | Lymphocytes # | # | ( 1 ) 4.8 6.16 * | Monocytes # | # | ( 0 0.99 *) 1.1 | Eosinophils # | # | ( 0 0.21 *) 0.6 | Basophils # | # | ( 0 0.05 *) 0.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארתור
ד''ר איתי לוי15/09/2008ארתור שלום. פרט לעלייה קלה ברמת לויקוציטים( כדוריות לבנות) איני רואה בעייה מיוחדת. מומלץ לחזור על הספירה עוד כחודש לביקורת. גם עישון כשלעצמו יכול להיות סיבה לעלייה קלה ברמת הלויקוציטים. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש משהו מדאיג?טמי15/09/2008
פניתי לבדיקות עקב חולשה מנסיוני אני יודעת שהחריגות הקטנות לא חשובו לכן אבקש לדעת אם יש משהו מדאיג במיוחד לשומנים לא להתיחס..זה משהו קבוע ואינני רוצה תרופות תודה כימיה בדם Urea (B) | mg/dl | * 13 ( 17 ) 43 | Creatinine (B) | mg/dl | ( 0.51 * 0.57 ) 0.95 | Uric Acid (B) | mg/dl | ( 2.6 * 3.6 ) 6 | K+ Potassium (B) | mmol/l | ( 3.5 * 4.2 ) 5.1 | Na- Sodium (B) | mmol/l | ( 136 * 138 ) 146 | Cholesterol | mg/dL | * 302 | Triglycerides | mg/dl | ( 10 ) 250 * 340 | HDL-Cholesterol | mg/dl | * 50.1 | LDL- Direct | mg/dl | * 222 | Bilirubin Total | mg/dl | ( 0.3 * 0.4 ) 1.2 | Bilirubin Conjugated | mg/dl | ( 0 * 0.1 ) 0.2 | Bilirubin Unconjugated | mg/dl | ( 0.2 * 0.3 ) 1.2 | ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | ( 30 * 76 ) 120 | ALT (GPT) | U/l | ( 10 * 10.9 ) 31 | AST (GOT) | U/l | ( 10 * 15 ) 31 | Fe - Iron | micg/dl | * 42 ( 60 ) 180 | Transferrin | mg/dl | ( 160 ) 360 * 394 | המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר WBC-Leucocytes | 10*3/micl | ( 4.5 * 10.8 ) 11 | RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | ( 3.8 * 4.63 ) 5.3 | Hemoglobin | g/dl | ( 11.7 * 12.1 ) 16 | Hematocrit | % | ( 35 * 37.8 ) 47 | MCV-Mean Cell Volume | fl | ( 79 * 82 ) 97 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | * 26.1 ( 27 ) 34 | MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl | ( 31 * 32 ) 36 | RDW-Red Cell Distri.Width | % | ( 11.6 ) 15 * 16.5 | Platelets | 10*3/micl | ( 150 * 315 ) 450 | MPV-Mean Platelet Volume | fl | ( 8 * 10.5 ) 12 | Neutrophils % | % | ( 40 * 59.5 ) 75 | Lymphocytes % | % | ( 22 * 33.6 ) 44 | Monocytes % | % | ( 3 * 4.5 ) 13 | Eosinophils % | % | ( 0 * 2.1 ) 6 | Basophils % | % | ( 0 * 0.3 ) 2 | Neutrophils # | # | ( 1.8 * 6.4 ) 7.7 | Lymphocytes # | # | ( 1 * 3.6 ) 4.8 | Monocytes # | # | ( 0 * 0.5 ) 1.1 | Eosinophils # | # | ( 0 * 0.2 ) 0.6 | Basophils # | # | ( 0 * 0 ) 0.2 |
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמי
ד''ר איתי לוי15/09/2008שלום רב, נראה לי שמדובר בחסר ברזל קל היכול להסביר חולשה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציטמיהנעמה15/09/2008
אימי אובחנה כסובלת מ- PV, לאחר שבדיקת JAK2 אישרה זאת. נלקחה ממנה מנת דם וההמטולוג אמר שבעוד חודש תילקח שוב מנת דם, לשאלתה של אימי האם היא תצטרך לעשות זאת כל הזמן, ההמטולוג אמר שעד שהמצב יתאזן. מקריאה בחומר (באינטרנט) אני הבנתי שזהו מצב כרוני ואם לא מתבצעת הקזת דם אז לוקחים כדורים, לא כך?? האם ייתכן מצב שהערכים בדם יתאזנו ואימי תהיה ללא טיפול (הקזות או כדורים? אשמח להבהרות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליציטמיה
ד''ר איתי לוי15/09/2008שלום רב. בד"כ מתחייב טיפול- הקזות או טיפול בכדורים. מומלץ גם טיפול באספירין לדילול ומניעת אירועים של קרישיות. בברכה, דר' לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא CLLמאיה מ15/09/2008
שלום , אמי אובחנה כחולת CLL שלב 1 לפני כ-3 חודשים , עם הגדלת מועטה של בלוטות בצוואר. התחילה טיפול בליקארן מינון יומי נמוך , בטיפול בבי"ח מאיר . שאלותי : 1. הופיעה פריחה וכתמים על העור , הרופא המטפל אמר לא להתייחס לכך . האם נכון ?? 2. באם יופסק עכשיו הטיפול בכדורים , זה עלול לגרום להאצת המחלה ?? 3. בת אחותה של אימי אמורה ללדת תוך חודש - האם שימור דם תבורי שלה יוכל לסייע לאימי בעתיד ?? 4. האם בשלב זה של המחלה כדאי לקבל חוו"ד נוספף על הטיפול באימי ? אודה להתייחסותכם בדחופה , בברכה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר איתי לוי15/09/2008מאיה שלום
1. לא ניתן על סמך תיאור באינטרנט לקבוע אבחנות. סביר להניח שאם הרופא קבע שאין בעייה מיוחדת- זה המצב.
2. הפסקת הכדורים לא תגרום להאצת המחלה
3. אין צורך בשימור דם טבורי עבור אימך. אין לכך שום משמעות עבורה
4. החליטי לבד אם את מעונינת בחוות דעת. על פניו נראה לי שמדובר במקרה פשוט יחסית ואיני רואה תועלת רבה בשלב זה בחוות דעת נוספת.
בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ריאתירות15/09/2008
בעלי קיבל לפני 20 שנה קרי ברגל ומאז טופל בקומדין בעצת הרופא הופסק הקומדין לפני שנה ולאחר חצי שנה בעלי קיבל תסחיף ריאתי ואושפז כעת הוא חש דקירות בצד והוא נורא לחוץ האם תסחיף ריאתי חוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות
ד''ר איתי לוי15/09/2008לרות שלום. את לא מצפה לביצוע אבחנה של תסחיף ריאתי באמצעות התיאור שלך באינטרנט. אנא הפני את בעלך לבדיקת רופא. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לתסחיף ריאתי לאחר לידהמיכל14/09/2008
שלום רב, לאחר לידה מצויינת והריון מעולה ללא כל בעיות כשעתיים לאחר לידה איבדתי הכרה והיה חשש לתסחיף ריאתי, לא היה לי כלל קושי בנשימה פשוט התיישבתי ואיבדתי הכרה בפתאומיות לאחר CT אנגיו עם הזרקה נמצא פגם במילוי ואני מטופלת בקומדין, בדיקת EEG היתה תקינה ולאחר שלא מזמן הרגשתי סחרחורת ודפיקות לב בוצע לי שוב CT אנגיו ולא נשאר זכר לכלום, בדיקות המטולוגיות שבינהם המוציסטאין נמצאו תקינות פרט לבדיקת LAC שנמצאה חיובית (1.4), שעליה אני יחזור שוב, רציתי לדעת מה ההשלכות במידה ואצטרך לקחת קומדין לכל החיים (כרגע אני צריכה לקחת רק 6 חודשים) והאם יש סכנות בהריון הבא. תורה מראש מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר איתי לוי15/09/2008טיפול בקומדין מחייב מעקב סדיר אחרי רמת ת. קרישה. כמובן דילול הדם כרוך בנטיית יתר לדימום ויש להימנע ממצבים שעלולים להחמיר זאת. ( טראומה וכד'). לפי מה שתיארת ההערכה שלי שלא תצטרכי קומדין כל החיים אך בהריונות הבאים תזדקקי לטיפול במדלל דם בזריקות שנקראות Clexan- למשך כל ההריון ועוד 6 שבועות אחר הלידה. כמו כן מומלץ להימנע מגלולות למניעת הריון. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשיגרהרינה13/09/2008
אני בת 45 לאחר גילוי של קרשי דם בריאות אני מקבלת קומדין הייתי מאוד רוצה לחזור לשיגרה שכוללת הליכה מהירה במשך כ-30 דקות מותר לי? האם אני יכולה להזיק לעצמי? אני 3 שבועות לאחר הגילוי יש לי עדין קושי בנשימה אבל אני רוצה לחזור לפעילות גופנית שהייתה חלק משגרת יומי בתודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
ד''ר איתי לוי13/09/2008רינה שלום. עדיין מוקדם מדי לחזור לפעילות הרגילה. עלייך להמתין לפחות 3 חודשים. טרם החזרה לפעילות מציע שתבצעי אקו לב לוודא שאין יתר לחץ דם ראתי ומומלץ גם לחזור על דופלקס רגליים. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חזרה לשגרה
רינה14/09/2008אני בת 45 עם קרישי דם בראות עברו 3 שבועות מאז הגילוי אני משתמשת בקומדין לפי תוצאות הבדיקות שנעשות פעם ב4-ימים מאוד הייתי רוצה לחזור לעבודה (אני מנה"ח )אפילו ל3-4 שעות אני יכולה ? יש לציין שאני מרגישה טוב למעט קצת עייפות ויש לי קשיים בנשימה בתודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינה
ד''ר איתי לוי15/09/2008במידה ומדובר בעבודה ללא פעילות גופנית מאומצת - אין בעייה. אם זו עבודה הכרוכה בישיבה רבה עלייך לקום מדי שעה ולהסתובב קצת או להניע את הרגליים. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לטלסמיהרוני11/09/2008
שלום רב, ערכו לי בדיקות רפואיות לטלסמיה, והנה התוצאות: Hemoglobin A2 : ערך - 2.9. (ערכים נורמליים: 2.1-.3.5) Hemoglobin F: ערך 0.4 (ערכים נורמליים 0-2) בעיקרון יצאתי בתוך הנורמה, אבל קראתי באתר רפואי שההמוגלובין F שלי מאוד נמוך. מה זה אומר? האם זה מעיד על טלסמיה או על בעיה אחרת? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלסמיה
ד''ר איתי לוי11/09/2008שלום רב. אין שום משמעות לערך של המוגלובין F נמוך. הבדיקות הנ"ל שוללות לחלוטין טלסמיה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות לידת IUGRהילה10/09/2008
היי , בני נולד פג בשבוע 35+5 במשקל 1.750 ק"ג והוגדר IUGR גבולי(כעת הכל בסדר ....) =נשלחתי לבדיקות קרישיות דם רבות וכל התוצאות היו בטווח (נורמלי/תקין) מלבד בדיקה שנקראת : PCR MTHFR שבתוצאה רשום " הטרוזיגוט " מה המשמעות לכך ? תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד''ר איתי לוי11/09/2008מבחינה רפואית אין לכך שום משמעות. כ- 50% מהאוכלוסיה היא הטרוזיגוטית ל- MTHFR. רק במידה והיית הומוזיגוטית יש לכך משמעות. גם אז משמעות גבולית בלבד. בהצלחה, דר' איתי לוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ראתי או קרשי דם בריאותרינה10/09/2008
אני מעונינת לדעת מה ההבדל בן תסחיף ראתי לבן קרשי דם בריאות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
ד''ר איתי לוי11/09/2008אין הבדל. תסחיף ראתי מבטא את העובדה שמקור קריש הדם הוא מחוץ לראות, בד"כ ברגליים. קריש הדם בריאה הוא התוצאה של התסחיף. ברוב המקרים קרישי דם בראות מקורם בתסחיפים שנדדו ממקום אחר אך לעיתים רחוקות גם הקריש יכול להיווצר במקום. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקת ורידים עמוקיםאור10/09/2008
בעלי בן 49,בריא בד"כ, נפל במהאופניים עקב התקלות במכשול בשטח ונגרם חתך/קרע במפשעה ופצע בירך.במיון תפרו ואשפזו ליומיים והוא שוחרר עם המשך טיפול אנטיביוטי. לאחר שבוע מהפציעה היו לו סחרחורות פתאומיות והוא התעלף ברחוב,התעורר על הארץ, קם והתעלף פעמיים נוספות. הובהל באמבולנס לבית חולים ואושפז. ולאחר יומיים התגלה קריש דם ברגל באותה רגל שנפצעה..בבדיקה התגלה תסחיף ריאתי. התחיל לקבל זריקות קלקסן ולאחר מספר ימים התחילו גם קומדין.ביום השישי לאחר התחלת הטיפול בנוגדי קרישה היו שוב סחרחורות בבית החולים ואבד הכרה שוב וכן היה קוצר נשימה.נבדק שוב במיפוי ריאות ונחשד בסבירות גבוהה לתסחיף ריאתי נוסף.השתילו מטריה נשלפת והמשיכו בטיפול בנוגדי קרישה.לאחר שהקומדין הגיע לערך הרצוי שוחרר הביתה לפני 3 ימים עם המלצה להמשך טיפול בקומדין 9 חודשים.כמו כן הומלץ לערוך בדיקת קרישיות יתר בהמשך.לאחר התלבטות של הצוות הרפואי לגבי הוצאת המטריה שהיא מסוג נשלף , המליצו להוציא את המטריה אבל השאירו את ההחלטה בידינו.נאמר לנו שאין ספרות רפואית בנושא המטריה הרלבנטית למקרה שלו.אמרו שהשארת המטריה מחייבת טיפול בנוגדי קרישה לכל החיים וחוץ מזה המטריה בעצמה גורמת בעיות מקומיות הרבה פעמים.היתה להם מחשבה שאולי התסחיף הריאתי השני שארע תחת טיפול בקלקסן ארע טרם התארגנות הקריש בוורידים. כפי שאמרתי עלינו להחליט ולתת תשובה תוך מספר ימים כי המלצת היצרן להוציא את המטריה לא יאוחר מ-23 ימים מאז שהותקנה. עברו 10 ימים כבר. בעלי מאוד לחוץ וחושש. הארועים של הסחרחורות וההתעלפויות והחולשה היו מאוד מפחידים. וכמובן החשש מתסחיף נוסף. מה דעתך דוקטור? מי יכול לעזור לנו בהחלטה? אודה לעזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת וורידים עמוקים
אור11/09/2008לד"ר איתי לוי. כתבתי אליך שאלה אתמול ב-10.10.08 ב-06:57. אני מבקשת שתענה לי בהקדם. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיפור שלנו
מיכל11/09/2008הי אור, אני לא ממש יכולה להגיד משהו על המקרה של בעלך אבל אני יכולה לשתף אותך במה שהיה לנו במשפחה עם המטרייה. סבתא שלי (70) אובחנה גם עם תסחיף לריאות, הייתה בבית חולים ושוחררה הביתה עם קומדין - קרוב לוודאי לכל החיים בגלל הגיל. אחרי כמה שבועות היא עברה בדיקת דופלר ברגליים ומצאו אצלה קריש (לא ברור היה אם הוא היה חדש או לא כי זו הייתה הבדיקה הראשונה). בבית החולים ישר אמרו לה לשים מטרייה וכך עשינו, אחרי ששמו לה את המטריה התחילו לה כאבים בבטן ובצד. התייעצנו עם כירורג מומחה של הקופת חולים שלנו והוא אמר להוציא את המטרייה וזה מה שעשינו. מקווה שעזרתי, מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור
ד''ר איתי לוי11/09/2008אור שלום. ההתלבטות היא מאוד קשה. תסחיף נוסף, ללא מטריה, מסוכן מאוד עד כדי מוות. במידה ואכן האירוע של התסחיף החוזר היה תחת טיפול מלא בנוגד קרישה , יש סיכון לאירוע נוסף. כמו שנאמר לך על ידי הרופאים אין לכך תשובה ברורה אך הנטייה האישית שלי במידה והייתי צריך להחליט היתה להימנע מלהוציא את המטריה. ניתן להתיעץ בנושא עם מומחה בתחום הקרישה לצורך חוות דעת נוספת. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי וקריש דם ברגליאיר09/09/2008
שלום רב, במידה ויש לאדם קריש דם ברגל ידוע לי שבכלליות אסור לו לקבל עיסוי. מדובר על נקבה בת 25, קריש הדם התגלה לפני פחות משנה (9 חודשים בערך) ונמצא ברגל. הרופא אמר לקחת מדללים רק כאשר יש תחושה לא נעימה או של כאב בלבד ולא באופן קבוע. תחושת אי נעימות מופיעה רק לאחר הליכה ממושכת. יש אישור מהרופא לטוס. האם יהיה בטוח לתת עיסוי עדין בחלקי הגוף העליונים בלבד (לא לגעת כלל ברגליים)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאיר
ד''ר איתי לוי10/09/2008שלום רב. לא ברורה לי ההתוויה לנטילת מדללים. אין שום בעייה של עיסוי בשלב זה גם לא ברגליים אם הקריש היה לפני 9 חודשים ומאז לא היה אירוע חדש. בברכה, דר' לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן בטיסותעדי09/09/2008
שלום אני בחורה בת 27, בריאה בדרך כלל. לפני שלוש שנים התגלה אצלי קריש דם ביד, ולאחר טיפולים מתאימים, לקיחת קומדין במשך חצי שנה ובדיקות גנטיות התברר כי הכל תקין ואינני סובלת מהפרעה כלשהי. הומלץ לי בעבר להזריק קלקסן בטיסות ארוכות על מנת למנוע היווצרות קרישי דם. שאלתי היא: מעל כמה שעות טיסה עליי לקחת קלקסן? במידה ומדובר בטיסה של כחמש- שש שעות יש צורך בכך? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר איתי לוי10/09/2008שלום רב. יש צורך רק בטיסות של 8-10 שעות ומעלה. טיסה נעימה. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)